ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

27 Οκτ 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑ...

Πάει και αυτό…
Το τέρας ο Καντάφι είναι πλέον νεκρός. Τώρα τι τέρας είναι αυτό που είναι ο μοναδικός ηγέτης μουσουλμανικού κράτους που έδωσε στέγη στους έρμους τους Παλαιστίνιους, δεν ξέρω. Πήρε ένα κράτος με νομάδες και το έκανε χώρα. Εκμεταλλεύτηκε τα πετρέλαια του υπεδάφους της Λιβύης και αναβάθμισε το επίπεδο των κατοίκων. Έφτιαξε γέφυρες, κτήρια, πανεπιστήμια. Σπούδασε κόσμο και κοσμάκη. Έδωσε πολύ χρήμα σε επιστήμονες από άλλες χώρες για να φτιάξει υποδομές στη χώρα του. Το ξέρω γιατί ένας φίλος μου έχει δουλέψει εκεί σε φράγμα. Και μου έστελνε γράμματα μυθιστορήματα. Δεν είχε άλλη διέξοδο παρά το γράψιμο.

Δε με πειράζει που πέθανε ο Καντάφι. Προσωπικά μου είναι παντελώς αδιάφορο. Μακριά από τον κώλο μας και όπου θέλει ας είναι, που έλεγε και η μακαρίτισσα η γιαγιά μου. Αλλά με ενοχλεί κάτι.

Με ενοχλεί η σκύλευση της σορού του. Ότι και αν ήταν  ο Καντάφι, δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος. Δεν έφυγε. Παρέμεινε στη χώρα του πολεμώντας. Όπως και όλοι οι μουσουλμάνοι ηγέτες. Φαίνεται είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας. Και αυτό το σέβομαι. Αλλά αυτό το πανηγύρι με το θάνατό του, τα βίντεο που τον εξευτελίζουν ζωντανό και νεκρό, η Χίλαρυ που γελά με το θάνατο ενός ανθρώπου, όποιος και αν ήταν αυτός, το πάρτυ των καναλιών, με βγάζει από τα ρούχα μου!

Πέθανε. Θες να πω ξεβρώμισε ο τόπος; Να το πω. Όμως πέθανε. Πάει. Σεβάσου τη σορό. Είναι ύβρις η σκύλευση του νεκρού. Είναι ύβρις να μη σέβεσαι το δικαίωμα του νεκρού. Βρε που το άκουσα αυτό; το ότι ο νεκρός δεδικαίωται;;; Για όλους τους άλλους ισχύει, για τον Καντάφι δεν ισχύει;

Καθημερινά βλέπω σε μπλογκ διάφορα ότι τώρα δικαιώνεται ο τάδε 60 χρόνια μετά το θάνατό του, σήμερα ο άλλος, 50 χρόνια μετά. Δε μιλάω για το άκρον άωτον της αδιαφορίας ως προς το θεσμό της δικαιοσύνης τον Παπανδρέου πατήρ του ΓΑΠ, ο οποίος ότι μπορείτε να φανταστείτε το έκανε. Αλλά καθημερινά λέμε για τον εκλιπόντα τα καλύτερα. Τον χ εκλιπόντα. Δεν έκανε τίποτα καλό αυτός ο Καντάφι και τον τραβούσαν βίντεο που τον λίντσαραν οι αγροίκοι; Και το αναπαραγάγουμε. Αυτό είναι που με διαολίζει.

Τα έχω πολύ με τις μουσουλμανικές χώρες. Η έλλειψη σεβασμού και αξιοπρέπειας της γυναίκας. Η εξίσωση του γυναικείου φύλλου με τα αντικείμενα. Η ανύπαρκτη μόρφωση γυναικών. Η κλειτοριδεκτομή. Η μπούργκα. Οι γάμοι μικρών παιδιών. Η πολυγαμία. Είναι το κόκκινο πανί για μένα.

Αλλά, μπορεί να ήταν μουσουλμάνος ο Καντάφι, μα δεν του αξίζει τέτοιο χάλι μετά το θάνατό του.

Μπορεί να είναι λίγο περίεργο το κείμενό μου, αλλά το γράφω ενώ έχω πυρετό. Ζητώ συγνώμη και για τυχόν λάθη. Αλλά με όλα αυτά τα αντιπυρετικά, τα παυσίπονα και τα σιρόπια, όλο και μια ζαλάδα έχω…


24 σχόλια:

  1. Έτσι είμαι και εγώ, με χαρομάντιλα παντού σκορπισμένα!

    Και τα χειρότερα από όλα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν εισέλθει στο παιχνίδι και το πιστεύουν, και υποστηρίζουν αυτή τη έλλειψη σεβασμού για τον εαυτό τους!

    Φιλιά πολλά! Ατσουυυυυυύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ τόσο πολύ με όσα μα όσα λες σήμερα - καλημέρες και περαστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γκαντάφι έχασε το παιχνιδι στη χωρα του,απο τη στιγμη που παραμερισε τις αλλες δυο φυλές στα ανατολικά απο τη νομή της εξουσίας,μη νομιζεις οτι θ'αλλαξει κατι εκει,τα ιδια χάλια θα συνεχιστουν...όσο για τα δικαιώματα της γυναικας στα οποια δικαιως αναφέρεσαι,,οι ιδιες οι μουσουλμάνες δε ζοριζονται ιδιαίτερα,αλλη νοοτροπια,αλλη φιλοσοφία,αλλος τρόπος ζωής,τα εχω ζήσει απο κοντά...άσε καλύτερα...
    Και στην τελική σιγά την επανασταση,τα πετρελαια να ειναι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο πιο νεκρός τόσο πιο ακίνδυνος, γι' αυτό και τους θυμόμαστε και τους μνημονεύουμε όλους τότε.. Περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγω τα εχω με τις μουσουλμανικες χωρες. Οτι ανωμαλια, οτι βιαιοτητα μπορεις να φαντασεις γι αυτους ειναι ιδεολογια και τροπος ζωης (που φυσικα το συντηρουμε κι εμεις εδω να μην το χασουμε). Δε θα πω αν ο κανταφι αξιζε αυτο που επαθε η οχι. Ομως ενα ξερω σιγουρα.. δε θα με πειραζε να παθαινε το ιδιο ο mind the gap..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Verónica Marsá

    φιλενάδα, είμαι σε κατ' οίκον περιορισμό λόγω βαρειάς βρογχίτιδας!!!

    οι γυναίκες έτσι γεννήθηκαν, έτσι έμαθαν, δεν ξέρουν τι χάνουν. όμως η νοοτροπια είναι που με ενοχλεί. αυτή η ισοπεδωτική άποψη κατωτερότητας των γυναικών!

    γκουχ, αγκαλιά, γκουχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. BLUEPRINTS

    με αυτά που έγραψα εδώ συμφωνείς φίλε μου, με αυτα που έγραψα ως σχόλιο στο μπλογκ σου, δεν ξέρω αν θα συμφωνήσεις!!!

    ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. VAD

    μια χαρά τα λες, αλλά οσο νάναι, κρίμα να πεθαίνεις και να σοδομίζουν τη σορό σου. όποιος και να είσαι! και ειδικά για τη χώρα του, ήταν καλός, κακός ήταν για το σύστημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. evaggelia-p

    ευχαριστώ ευαγγελία μου. αλλά το θέμα είναι να μνημονεύουμε κάποιους για το έργο τους, όχι για το τι δεν έκαναν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος

    σιγά καλέ, μην τον κάνουμε και ήρωα. νύχτα θα φύγει να μου το θυμηθείς... αυτός το βιοποριστικό του το έλυσε, εμέις καήκαμε με αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχεις απόλυτο δίκιο!
    Ό,τι κι αν ήταν ,όποιος και να ήτανε ,τέτοια διαπόμπευση δεν του άξιζε.
    και δεν κατάλαβα ,από πότε τα πτώματα αποτελούν τηλεοπτικό υπερθέαμα?
    Περαστικά σου καλή μου ria.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Venus on fire

    ευχαριστώ φλεγόμενη αφροδίτη!
    να με δεις με τη μάσκα μέσα στο βασιλόπουλο να ψωνίζω, να γελάσει ο κάθε πικραμένος!
    τα κανάλια, μονο πως χέζει η κλιντον δεν μας έδειξαν ακόμα! σε ένα πτώμα θα κωλώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ria συνήλθες και βλέπεις τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και πραγματικά χαίρομαι φιλενάδα....άμα έλυσες και το ψιλοπροβληματάκι ...πραγματικά υποκλίνομαι θηρίο...πάμε τώρα στα σημερινά....Μήπως εμείς είμαστε καλύτεροι???που κολάμε την μούρη μας στην τηλεόραση ....όπου βια ...όπου πτώματα....όπου καταστροφές???? άμα δεν είχαν τηλεθέαση θα έμπαιναν στον κόπο να δείξουν και τίποτα της προκοπής...όσο για τους τιμωρούς....θεωρώ ότι είναι πάντα χειρότεροι από τα θύματά τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Περίπου τα ίδια σκεφτόμουν κι εγώ! Κι άλλοι δικτάτορες δολοφονήθηκαν (ή "εκτελέστηκαν", μικρή η διαφορά), αλλά η αγριότητα του πλήθους που λυντσάρει δεν έχει ταίρι. Κι αν ρώταγες όλους αυτούς τους άγριους γιατί το κάνουν, δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να απαντήσουν. Το μόνο που ήθελαν ήταν να δουν τον "μεγάλο" στα πόδια τους να εκλπιπαρεί για τη ζωή του. Να νοιώσουν ότι αυτοί, οι ταπεινοί και καταφρονεμένοι κρατούσαν στα χέρια τους τη ζωή και την αξιοπρέπεια του (τέως) αρχηγού. Η αγριότητα των μουσουλμάνων έτσι εκδηλώνεται. Η δική μας με άλλους τρόπους. Π.χ. με την προσεκτική θέαση των σκηνών που προβάλλονται στην TV. Και όχι μόνο. Αν ψάξεις θα βρεις πολλούς τρόπους εκδήλωσης της αγριότητας ημών των "χριστιανών", "Ελλήνων", "πολιτισμένων δυτικών", κλπ. Κι αν δεν μπορούμε να την εκδηλώσουμε πάνω σε ανθρώπους την εκδηλώνουμε πάνω σε ζώα. Για σκέψου τα σκυλιά που κρέμαγαν από τα δέντρα λεβέντες κρητικοί πριν λίγα μόλις χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. mia

    όχι δεν είμαστε καλυτεροι, όμως υποτίθεται ότι όσοι μας ενημερώνουν έχουν και ευθύνη για αυτήν την ενημέρωση. αν δεν το αναπαρήγαγαν, αν δεν έδειχναν αυτές τις σκηνές, ίσως να μη μαθαίναμε στη λαγνεία του θανάτου!
    το πιστεύεις ότι δεν έχω δει το βιντεο; ούτε στο ίντερνετ ούτε στην τηλεόραση. κάθε φορά που πέφτω πάνω του, κάνω ζάπινγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Heliotypon

    και υποτίθεται ότι εμείς είμαστε πολιτισμένοι...
    ντροπή μας. και για τα σημερινά τι έχεις να πεις;
    μπράβο στους θεσσαλονικείς. μπράβο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για τα γεγονότα της 28ης έχω ...επαμφοτερίζουσες απόψεις. Από τη μία είναι η ασέβεια προς αυτό που η γιορτή συμβολίζει. Από την άλλη είναι η έμπρακτη έκφραση της αγανάκτησης προς τους κυρίως υπευθύνους της οικονομικής (και όχι μόνο) καταστροφής που μας επέφεραν τα στίφη των πολιτικών (που εμείς, όμως, ψηφίζαμε). Μου άρεσε η εκτέλεση της παρέλασης εμπρός σε απλούς πολίτες (νομίζω στο Ηράκλειο), αφού έδιωξαν τους "άρχοντες"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η θέα αυτού του άλλοτε πανίσχυρου ανθρώπου να σέρνεται και να περιφέρεται έτσι, ήταν αποκρουστική. Οι άραβες δεν έχουν αίσθημα τιμής του πολεμιστή. "Να είσαι μεγαλόψυχος στην ήττα" έλεγε μια ψυχή κι αυτοί απέδειξαν και πάλι πόσο ανθρωπάκια είναι. Ανόητοι ήταν, ανόητοι παραμένουν.
    Αλλά ξέρεις τι με ταρακουνάει περισσότερο; Ο παλιός κόσμος που φεύγει. Μεγάλωσα ακούγοντας αυτά τα ονόματα στις ειδήσεις, από τόσο δα παιδί κιόλας, ο Αντρέας, ο Μουμπάρακ, ο Αραφάτ, ο Καντάφι ήταν οικεία ονόματα. Τώρα δεν υπάρχει κανείς τους πλην του Μουμπάρακ.
    Ο κόσμος αλλάζει πολύ και απότομα... τι ακολουθεί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ανάρτηση δε σηκώνει αστειότητες ωστόσο "το επισυναπτόμενο" είναι πικρά φαιδρό και σατυρικό κάργα! Χαίρομαι που ανακαλύπτω την ελληνική μπλοκόσφαιρα και τα διαβάσματά μου με ρίχνουν το ένα στο άλλο! Σε βρήκα από τον Αμερικλάνο μαναμ! Ευχές πολλές!

    http://www.comedylab.gr/video/221/11-mikeius-vs-Φανατικοί-Ισλαμιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η αγριότητα του πλήθους δείχνει πόσο καταπιεσμένο ήτανε. Ο Καντάφι ήτανε δικτάτορας, αυτό τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Epicuros

    και στη θεσσαλονίκη, το ίδιο έγινε και μάλιστα από στρατιωτικά τμήματα.

    όμως είναι όντως τα συναισθήματα ανάμεικτα. από τη μια αισθάνεσαι μια ικανοποιήση που φοβήθηκαν οι πολιτικοί την κοινωνική αγανάκτηση, από την άλλη, δείχνουμε ασέβεια σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για αυτή τη χώρα. αυτούς τιμάς όχι τους πολιτικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Pompeia

    εμένα με θλίβει που λίγα χρόνια πριν η χίλαρυ και ο μπιλ, ήταν στον λευκό οίκο με τον καντάφι και φέτος έστειλαν τα κομμάντα να τον ξεκάνουν!

    ο καιρός αλλάζει. αλλά γιατί;;;;;;;;;;
    ποιο ακριβως είναι το αίτιο που πυροδότησε το σχέδιο εξόντωσης του καντάφι;;; και μην ακούσω η λαική οργή, γιατί δεν πιστεύω ότι ξαφνικα΄όλες μαζί οι αραβικές χώρες αποφάσισαν ΄ταυτόχρονα να απαλλαγούν από τους πολιτικούς τους! όταν κάτι επαναλαμβάνεται, χάνει την έννοια του τυχαίου. απλα΄ το κίνητρο ψάχνω. εκεί κολλάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Georgina Kassavetes

    καλώς την!
    πως πάει η δίαιτα ρε κοπελιά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Panos Konstantinidis

    γιατί ρε πάνο, ποιο αραβικό κράτος έχει δημοκρατία;;; θα μας τρελλάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες