ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

17 Οκτ 2011

SAVOIR VIVRE ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Όλοι ξέρετε ότι είμαι νοσηλεύτρια. Εδώ και τρία χρόνια είμαι προϊσταμένη σε μια κλινική.
Τι είναι αυτό που με κουράζει και μου γυρνάει το μάτι;
Οι συγγενείς των ασθενών. Όχι όλοι, όσοι είναι καράγυφτοι.
Και εξηγούμαι.  Μπαίνει στο νοσοκομείο ο άντρας σου, ο πατέρας σου, ο αδερφός σου, ο γιος σου.
Κατ΄ αρχάς, πρέπει να μας εμπιστεύεσαι. Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό και κρυφοκοιτάς να δεις τι κάνουμε στον άνθρωπό σου, τι τον έφερες εδώ; Γιατί δεν τον πήγαινες σε άλλο νοσοκομείο;;;
Όταν κάνουμε επίσκεψη με τους γιατρούς πρέπει να βγαίνεις από το θάλαμο όπως και όταν μπαίνει το νοσηλευτικό προσωπικό για να κάνει νοσηλεία.
Όταν ζητάς άδεια να μπαίνεις ελεύθερα στο νοσοκομείο ότι ώρα να είναι, αναλαμβάνεις ευθύνη να προσέχεις τον άρρωστό σου. Όχι αυτός να κάνει επιληπτική κρίση στο θάλαμο και εσύ να καπνίζεις στη βεράντα και να χασκογελάς με το γιο της κυρίας από τον τελευταίο θάλαμο. Να είσαι δίπλα του. Για αυτό είσαι εκεί. Να  δεις κάτι παράξενο ή άσχημο και να μας ειδοποιήσεις. Να του δώσεις ένα ποτήρι νερό, εν ανάγκη να βοηθήσεις την κοπέλα να τον καθαρίσει αν έχει ενεργηθεί. Όχι να έρχεσαι για πασαρέλα κάθε μέρα και δημόσιες σχέσεις στα άλλα δωμάτια. Κάνεις κακό και στο δικό σου άνθρωπο μεταφέροντάς του μικρόβια αλλονών και στους άλλους που τους μεταφέρεις τα μικρόβια του δικού σου ασθενούς. Να μας φωνάξεις όταν τελειώνει το φάρμακο όχι να το κλείνεις και να πηγαίνεις για καφέ. Αν δεν μπορείς να είσαι δίπλα στο δικό σου άνθρωπο, άσε εμάς να έχουμε το νου μας. Είναι πιο εύκολο να ξέρουμε πως θα οργανώσουμε τις δουλειές μας και μας αποσυντονίζεις όταν ενώ είσαι δίπλα δε μας ειδοποιείς ότι τέλειωσε ο ορός και το ανακαλύπτουμε εμείς μετά από δυο ώρες.
Το ότι θέλεις να βγάλουμε τον ορό για να μπορεί πιο εύκολα να πάει στην τουαλέτα χωρίς να σέρνει το στατώ, δε σημαίνει ότι ενδιαφέρεσαι. Σημαίνει ότι δίνεις σε σημασία σε ανούσια πράγματα. 
Όταν έρχεσαι να δεις το δικό σου άνθρωπο που νοσηλεύεται δεν είναι ανάγκη να γίνεται παρέλαση τσίρκου σε όλο το τμήμα. Μπες σιγά σιγά και δες το φίλο σου. Οι άλλοι έχουν ανάγκη από ησυχία. Μη βγάζεις το κινητό και ουρλιάζεις στο διάδρομο και μαθαίνουμε όλοι τα προβλήματά σου. Δε μας ενδιαφέρει και μας ενοχλείς. Δε σέβεσαι όσους έχουν ανάγκη ηρεμίας και περισυλλογής.

Καταλαβαίνω ότι έχεις ανησυχία για τον ασθενή. Φοβάσαι. Μπορεί να έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι και να είσαι στο νοσοκομείο όλο το 24ωρο, κατανοητό. Αλλά δε σου φταίμε εμείς. Δεν αρρωστήσαμε εμείς τον αδερφό σου, να τον βοηθήσουμε θέλουμε.
Μίλα μας ευγενικά. Ρώτα μας ότι θες, είναι υποχρέωσή μας να σε ενημερώνουμε. Όσο χαζό και αν είναι, θα σου εξηγήσουμε.
Όταν όμως σου λέμε βγες από το θάλαμο, βγες. Μην κρυφοκοιτάς από την πόρτα. Δε θα του βάλουμε το μαξιλάρι στο κεφάλι να πάθει ασφυξία. Οι γιατροί θα σε ενημερώσουν μόλις βγουν από το θάλαμο για την πορεία του δικού σου ανθρώπου.
Μην επιμένεις να βγει πριν από την ώρα που πρέπει. Είναι καλύτερα να μείνει πέντε μέρες παραπάνω παρά να βγει τώρα και σε δέκα μέρες να έρθει με πιο έντονο πρόβλημα.
Αν ο γιος σου υπηρετεί τη μαμά πατρίδα και μπήκε στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση, παίρνει έναν ορό και κάνει διάρροιες, μην του φέρνεις φαγητά από το σπίτι. Πρέπει να κάνει συγκεκριμένη δίαιτα. Αν του φέρεις σουτζουκάκια, το πιο πιθανό είναι να κάνει περισσότερες διάρροιες και να μείνει περισσότερο μέσα.
 Αν η γιαγιά έπαθε χολοκυστίτιδα και της φέρεις κοτόσουπα αυγολέμονο, θα κιτρινίσει σαν το λεμόνι και θα κάνει παγκρεατίτιδα. Δε βοηθάς, τη χειροτερεύεις. Δεν είμαστε χαζοί που της δίνουμε άλιπα και χωρίς αυγό και πράσινες ίνες. Κάτι παραπάνω ξέρουμε εμείς από εσένα.
Μην της βάφεις τα νύχια, μην  την μακιγιάρεις. Δεν ήρθε η μάνα σου στα καλλιστεία, στο νοσοκομείο ήρθε. Αν θες να την περιποιηθείς, κόψ’ της τα νύχια που είναι σαν κόνδορας. Μην της βάζεις άρωμα για να καλύψεις την απλυσιά, βάλ’ την στο μπάνιο και τρίψ’ την. Αν δεν μπορείς, θα το κάνουμε εμείς, αλλά το να κάθεσαι σαν το βούδα και να μας ελέγχεις δείχνει έλλειψη λεπτότητας και γαϊδουριά. Δηλαδή, εμείς που είναι ξένη γυναίκα και την κάνουμε μπάνιο ή την ξεσκατώνουμε δεν αηδιάζουμε και εσύ που είναι μάνα σου, αηδιάζεις, Γιατί είσαι καλύτερη;;; όχι κυρία μου. Απλά παρά την αηδία μας, δεν μπορούμε να την αφήσουμε έτσι. Το καθήκον είναι πιο πάνω. Αλλά βόηθα μας. Είναι 120 κιλά η γιαγιά, κράτα την και θα την καθαρίσουμε εμείς. Δε θέλουμε να κάνεις τη δική μας δουλειά, να μας βοηθήσεις θέλουμε. Για το δικό σου άνθρωπο δουλεύουμε. Αν δεν μπορείς ή δε θέλεις, δεν υπάρχει λόγος να είσαι εκεί όλο το εικοσιτετράωρο.
Αν βάλεις αποκλειστική, πλήρωσέ την μετά το τέλος της βάρδιας της. Είναι φτωχή γυναίκα. Αν είχε άλλους πόρους δε θα γινόταν αποκλειστική. Έχει ανάγκη τα λεφτά που πρέπει να πάρει. Μην της κάνεις παζάρια. Είναι καθορισμένη η αμοιβή της από το υπουργείο.
Αν έχεις μια αλλοδαπή κοντά στη γιαγιά, εξήγησέ της ότι πρέπει να την προσέχει, όχι να κοιμάται στο σαλόνι και να λύνει σταυρόλεξα και η γιαγιά να χτυπάει τα κάγκελα γιατί είναι μόνη της.
Το ξέρουμε ότι να είσαι μέσα στο νοσοκομείο με τον άνθρωπό σου δέκα μέρες, σε εξουθενώνει, αλλά μην ξαπλώνεις στο διπλανό κρεβάτι, θα ήθελες εσύ να έρθεις στο νοσοκομείο και να ξαπλώσεις στα σεντόνια που κοιμήθηκε κάποιος άλλος;;; Όχι. Το ίδιο και αυτοί. Τα σεντόνια είναι δυσεύρετο είδος στα νοσοκομεία. Μπορεί το καθαριστήριο να μην έχει έρθει ακόμα και να έχω άρρωστο σε φορείο γιατί εσύ κοιμήθηκες στο κρεβάτι που θα έβαζα τον άρρωστο και τώρα το έχω ξέστρωτο και δεν μπορώ να εξυπηρετήσω τον άνθρωπο…
Μην παίρνεις πράγματα από το νοσοκομείο. Τα μαξιλάρια, οι κουβέρτες οι πετσέτες είναι για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς όχι για να  εφοδιάσεις εσύ το εξοχικό σου. Αν θες μια σύριγγα σίτισης, ζήτησέ μου. Θα σου τη δώσω. Αν όμως έρθεις και την πάρεις κρυφά απλά είσαι γύφτος. Ζήτα μου ότι θες. Θα στο δώσω αν υπάρχει δυνατότητα. Έναν ουροσυλλέκτη, ένα στερίλιουμ, αλλά το να γεμίζεις μπουκαλάκια νερού με στεριλιουμ που έχω στο δωμάτιο για να πλένει τα χέρια του το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από τον έναν ασθενή στον άλλο, σε κάνει ανάγωγο και πρακτικά, κλέφτη.
Τα σεντόνια, οι κουβέρτες, τα μαξιλάρια και οι μαξιλαροθήκες, οι πετσέτες, τα τηλεκοντρόλ των τηλεοράσεων, οι μεταλικες λεκάνες που αποστειρώνονται είναι χρεωμένα στον υλικονόμο. Αν κάθε μήνα που γίνεται απογραφή δε βρεθεί ο σωστός αριθμός των λευχημάτων, θα τα πληρώσει ο υλικονόμος από την τσέπη του και θα γίνει και ΕΔΕ. Είναι κρίμα να ταλαιπωρείς τόσους ανθρώπους απλά για ένα σεντόνι η μια κουβέρτα…
Και τέλος, αν θες να μας πεις ευχαριστώ, μη δίνεις χρήματα. Δε θα τα πάρει κανείς. Φέρε ένα κουτί γλυκά ή μια γλάστρα στο τμήμα. Αυτό φτάνει.

35 σχόλια:

  1. Έδεις απόλυτο δίκιο! Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν δερβέναγες και να βάζουν τάξη στους ορόφους!!!!
    Αυτό με τα λεφτά στο τέλος, είναι νοοτροπία.. μα υπάρχουν άνθρωποι που κυνηγάνε τους γιατρούς να τα πάρουν και στο τέλος βρίσκουν ένα σωρό τρόπους να τα δωσουν! Ακόμη και σε κουτί με γλυκά!!! χαχαχαχαχαχα!
    Να προσέχετε από κάνα περίεργο συγγενή!
    Καλημέρα!!!


    ΥΓ. πρώτο σχόλιο έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα και καλη εβδομαδα αρχικως!

    μου αρεσε πολυ το κείμενό σου και δείχνει όντως αληθινό, όμως πιστευω ακράδαντα πως υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή η πλευρά που οι νοσηλευτές ή οι γιατροί αν θες, ίσως επειδή βλέπουν πιο "πλάγια" τα πράγματα δεν μπορούν να καταλάβουν τους λόγους που μπορεί να ωθήσουν ένα συγγενή ασθενούς να καταφύγει σε τέτοιου είδους συμπεροιφορές.

    και οι συγγενεις των ασθενων και οι νοσηλευτες και οι γιατροι και οι ιδιοι οι ασθενεις ειναι ανθρωποι και κατω απο την οποιαδήποτε ιδιότητά τους είναι όλοι ίδιοι. εκεί λοιπόν αρχίζει να "παίζει" το κύριο ρόλο η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου.

    τι εννοω?

    πχ ενας φιλοχρήματος γιατρός είναι ένας φιλοχρήματος άνθρωπος. αν θέλει να πάρει λεφτά θα πάρει σε όποιο επάγγελμα κι αν κάνει.

    πχ μια γυναικα κοκετα, θα θελει να ειναι παντοτε περιποιημενη, ακομη και στο θαλαμο ενος νοσοκομειου.

    πχ μια υπερπροστατευτικη μαμα θα ειναι υπερπροστατυετικη παντου.

    πχ μια υπομονετικη νοσοκομα θα εχει ολη τη καλη διαθεση και υπομονη να εξηγησει το οτιδηποτε, οσο χαζο και αν ειναι αυτο, αν όμως υπαρχει και μια αλλη νοσοκομα με εντελως διαφορετικό χαρακτηρα, νομιζεις πως θα δωσει τον ιδιο ακριβως τόνο προσοχής;

    αυτο που θελω να πω ειναι αυτο που ειπα και πιο πανω, πως η συμπεριφορα του καθενος μας σε οποιοδηποτε επαγγελμα και να βρισκομαστε εχει να κανει με τα στοιχεια της προσωπικότητάς μας.

    ετσι τουλαχιστον πιστευω εγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολόσωστη στο κείμενο μέχρι κεραίας.Στο Λαικό 8 μέρες στο Νικαίας 4 και στον Ευαγγελισμό 12 πρόσφατα επιδεικνύουν του λόγου το αληθές. Με πολλά βέβαια παραδείγματα σωστής συμπεριφοράς, αλληλεγκύης στο νοσηλευτικό ,κατανόησης και εμπιστοσύνης στο ιατρικό προσωπικό και σήμανσης της διαφορετικότητας του χώρου του νοσοκομείου. Ετσι μαζεμένα που γλαφυρά περιέγραψες τα κακά ίσως φταίει και το ποιόν του αντικείμένου. Από το φραπόγαλο στο θάλαμο κρύβεται αρκετός χουλιγκανισμός, καταστροφικός για τη δουλείά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχοντας περάσει πάνω από δυο χρόνια μπες-βγες.. στα Νοσοκομεία έχω δει όσα περιγράφεις και λίγα λες!

    Ξεφωνητά.. ανούσια αστεία μεταξύ τους .. αγενείς και ενοχλητικοί!

    ΚΑΛΗΜΈΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με μαμά πρώην νοσηλεύτρια, αλλά και λόγω της μικρούλας μου, καταλαβαίνω τί μπορεί να βλέπουν τα μάτια σας... πραγματικά είναι τραγικοί ορισμένοι άνθρωποι.. δεν καταλαβαίνουν ότι με λίγη ευγένεια, ανθρώπινη συμπεριφορά μπορούν να έχουν πολύ καλύτερη διαμονή στο νοσοκομείο!

    Φιλί Διαμαντένιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hfaistiwnas

    ναι πρώτο είναι ηφαιστιωνάκο!
    άλλο να τα δώσει κάποιος στο γιατρό και άλλο στο νοσηλευτή. αυτό είναι άσχημο. η νοσηλευτικη ειναι κυρίως επιστήμη και τέχνη ανθρωποκεντρική. αν δεν μπορεις να κάνεις αυτό που πρέπει χωρις μπαξίσι, μην το κάνεις. δε χρειάζεται να ξεφτιλίζεις ένα σωρό σπουδαγμένους ανθρώπους επειδή εσύ αρέσκεσαι να χρηματίζεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αμερικλάνος

    υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δεν είναι σε θέση λόγω της νόσου τους να φάνει από το στόμα κανονικά. τότε τους βάζουμε σωληνάκια που καταλήγουν στο στομάχι ή και πιο κάτω και τους ταΐζουμε με σύριγγα. αυτή είναι πιο μεγάλη και έχει ειδική υποδοχή που να μπαινει στο σωληνάκι. αυτή λοιπόν είναι η σύριγγα σίτισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΚΦΡΑΣΟΥ

    έχεις δίκιο κοπελιά. αλλά!!!!
    η κοκεταρία σαφώς και είναι ωραία παντού, όμως όταν σου λεω ξέβαψε τα νύχια σου, δεν το λέω επειδή δεν τα βάφω εγώ, αλλά επειδή το χρώμα των νυχιών ειναι ενδεικτικό της οξυγόνωσης των ιστών σου. όταν εσύ βάζεις μέηκ απ, δε διακρίνεται το φυσικό χρώμα του δέρματος. μπορεί να έχει ικτερική χροιά και να μην φαίνεται. μπροει να είναι κατάχλωμη.

    όλα έχουν το λόγο τους. αν θέλει να είναι κοκέτα, ας πλυθεί και ας μη λούζεται με το άρωμα. γιατί ο διπλανός μπορει να έχει ένα σωρό προβλήματα που επιδεινώνονται με τα έντονα αρώματα.

    σαφώς και μια δύστροπη νοσοκομα, είναι δε θα μιλήσει σωστά δε θα απαντήσει πρόθυμα δε θα κάνει τα δέοντα. όμως το σαβουάρ βίβρ, αφορά και αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. DIONYSOS

    χαίρομαι που συμφωνείς. εμάς φραπόγαλο δε φέρνουν. ισως το περιβάλλον επιβάλλει μια συγκεκριμμένη συμπεριφορά, αν και εκεί μερικές φορές βλεπουμε κάτι κουφά, που θα κάνω και άλλη ανάρτηση με κάτι τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιαγιά Αντιγόνη

    ευχαριστώ γιαγιά!
    τα παρουσίασα πολύ λάιτ, γιατί δε θέλω να θιγούν μερικοί. αλλά και εσύ καλά τα λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαμαντένια

    έτσι είναι κοπελιά. τους ασθενείς δεν τους παρεξηγώ γιατι είναι ασθενείς. αλλά οι συγγενείς είναι άλλο πακέτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα σε χρεώσω ένα κουτί υγρά πανάκια άζαξ γιατί έπινα καφέ όταν έφτασα στο σημείο με τη γιαγιά-κόνδορα και όπως καταλαβαίνεις, έβαψα καφέ τον απέναντι τοίχο και την οθόνη και δεν καθαρίζονται, μάνα μου!
    Πάντως, πέρα από τα υπόλοιπα, έχω να πω δύο πράγματα: 1. ότι έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο σε όλα, η γυφτιά και η βλακεία πάνε σύννεφο (και δεν το περιμένεις όταν ο άλλος υποτίθεται ότι ανησυχεί για τον άνθρωπό του) και 2. (δε θα βαρεθώ να το λέω) όταν νέοι ή και μεγαλύτεροι, άπειροι και πιο έμπειροι γιατροί έχουμε κάνει πατατιές από απροσεξία, κάποιος/α νοσοκόμος/α μας ξελάσπωσε και γι' αυτό οφείλουμε να τιμούμε περισσότερο τους νοσηλευτές και να τους φερόμαστε καλύτερα.
    Κακά τα ψέματα, εσείς είστε οι ήρωες της υπόθεσης. Και τώρα που το ανέφερα, εκείνη την τουρτίτσα "what comes in must go out" θα μου τη στείλεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα σε χρεώσω ένα κουτί υγρά πανάκια άζαξ γιατί έπινα καφέ όταν έφτασα στο σημείο με τη γιαγιά-κόνδορα και όπως καταλαβαίνεις, έβαψα καφέ τον απέναντι τοίχο και την οθόνη και δεν καθαρίζονται, μάνα μου!
    Πάντως, πέρα από τα υπόλοιπα, έχω να πω δύο πράγματα: 1. ότι έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο σε όλα, η γυφτιά και η βλακεία πάνε σύννεφο (και δεν το περιμένεις όταν ο άλλος υποτίθεται ότι ανησυχεί για τον άνθρωπό του) και 2. (δε θα βαρεθώ να το λέω) όταν νέοι ή και μεγαλύτεροι, άπειροι και πιο έμπειροι γιατροί έχουμε κάνει πατατιές από απροσεξία, κάποιος/α νοσοκόμος/α μας ξελάσπωσε και γι' αυτό οφείλουμε να τιμούμε περισσότερο τους νοσηλευτές και να τους φερόμαστε καλύτερα.
    Κακά τα ψέματα, εσείς είστε οι ήρωες της υπόθεσης. Και τώρα που το ανέφερα, εκείνη την τουρτίτσα "what comes in must go out" θα μου τη στείλεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια χαρά τα λες,τι σας περισσεύουν σύριγγες κλπ? που θα έδινες αν ζητούσαν,εδώ στέλνουν τους συγγενείς να αγοράσουν ουροσυλλέκτες και βαμβάκι!!
    καλησπέρα φιλενάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι μου θύμισες τώρα. Γ.Ν.Α. το έτος 2005 και η μαμά μόλις έχει συνέλθει από νάρκωση μετά από επέμβαση για το ισχίο.
    Η πρώτη της κουβέντα ποια ήταν; "Πήγαινε σπίτι να μου φέρεις το κραγιόν μου γιατί το ξέχασα".
    Ε, κόντεψα να το πάθω το εγκεφαλικό. Και συνεχίζει ακάθεκτη: "Είδες αν φορούσες κι εσύ κραγιόν δεν θα ήσουν αναγκασμένη τώρα να τρέχεις σπίτι".
    Ευτυχώς ήλθε η προϊσταμένη εκείνη τη στιγμή και έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Σε εμένα φυσικά!!!
    Είπες κάτι για κοκέτες ασθενείς; Και μάλιστα της τάξεως των 80+ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το κάθε τι που έγραψες είναι σωστότατο, πάντα επίκαιρο για πολλούς αγράμματους/γύφτους/εγωιστές, και θα έπρεπε να τυπωθεί το άρθρο σου και να μοιραστεί φέιγ βολάν!

    Από την άλλη μεριά, υπάρχουν σκάρτοι σε όλα τα επαγγέλματα, μηδενός επαγγέλματος εξαιρουμένου, αλλά είμαι στην ευχάριστη θέση να έχω μνήμες από καλά νοσηλευτικά προσωπικά και μερικές μνήμες πολύ καλές προς τιμή των λειτουργών που τις δημιούργησαν. Ελάχιστες οι κακές μνήμες, από πολύ σχετική πείρα σε διάφορα μέρη.

    Εκεί που ατύχησα είναι όχι με το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά με τους γιατρούς. Υπάρχει ένα 2 ή 3, άντε 5 τοις εκατό των γιατρών πες που είναι σκάρτα καθίκια. Και να πάρει η ευχή, σε καλό μου, αλλά μόνο σ' αυτό το 2, 3 ή 5 τοις εκατό πέφτω συνέχεια! Εκτός από έναν. Αλλά εκείνος δεν ήταν γιατρός, ήταν άνθρωπος. Ψέματα, δύο! αλλά ο δεύτερος ήταν εξαίρεση και από το 95% των καλών ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Hfaistiwnas

    και φυσικά συμφωνείς. για τους γιατρούς είναι άλλο πράγμα. σπουδάζουν δώδεκα χρόνια και τα λεφτά που παίρνουν για αυτό που κάνουν είναι πολύ λίγα.
    προσωπικά γνωρίζω γιατρό και μάλιστα διευθυντή κλινικής πολυ μεγάλη, με απειρα χαρτιά και τίτλους που δεν τα διαφημίζει, ο οποίος μου ζήτησε όταν μπαίνει κάποιος στο γραφείο του να μπαίνω πάντα και εγώ για να μη βρεθεί στη θέση να δεχτεί δώρο χρηματικό!

    πως να μην υποκλιθείς σ΄αυτόν τον άνθρωπο που παιρνει 1700 ευρώ με ωράριο 7-5 στην καλύτερη περιπτωση, που δεν έχει σαββατοκύριακα και αργίες. που του τηλεφωνούν από το νοσοκομείο κάθε τρεις και λίγο ακόμα και στις άδειές του και μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Celsus

    χαίρομαι που συμφωνείς και αναγνωρίζεις την αξία μας!
    όσο για τήν τούρτα, μέχρι που να στη φέρω αυτοπροσώπως κέλσο μου. που θες να στη στείλω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΦΟΥΛΗ

    η αλήθεια είναι, πως τώρα τελευταία με φειδώ χρησιμοποιούμε τα πάντα. αλλά ακομα υπάρχει δυνατότητα υλικού. αργότερα δεν ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αθηνά...

    τι να σε κάνω;;; το 2005 ήμουν στο πεντάγωνο και έχασα τέτοιο θέαμα. έχω όμως άλλα ευτράπελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. thinks

    είσαι λίγο γκαντέμης στην επιλογή ιατρών η μου φαίνεται;;;
    τουλάχιστον ειναι πολύ σημαντικό που αναγνωρίζεις την αξία των άλλων που αναφέρεις.

    τι έγινε; χιόνισε στο χωριό σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν χιόνισε ακόμη! Θ ακάνει κανένα μήνα. Τώρα έχουμε γλυκό φθινόπωρο και ψυχρούλα που μου αρέσει. Μια ζωή ευλογία. Φιλιά κι απ' τους δυό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάποια πράγματα δεν μου είχαν περάσει απ το μυαλό. Πχ, εγώ ντρέπομαι να κάνω παζάρια αλλά πάντα μου φαινότανε τοσυχτερή η τιμή της αποκλειστικής. Ή να λύνει η αλλοδαπή συνοδός σταυρόλεξα, μα δουλειά είναι αυτή? Αλλά έχεις δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. στο χωριό μου, χιόνισε κιόλας αλλά είναι και πολύ πιο ορεινό!

    φαίνεται εμείς έχουμε, το κύμα κακοκαιρίας...

    ευχαριστώ για τα χαιρετίσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μικρός Μπετόβεν

    επειδή ήξερα ότι πολλοί άνθρωποι δε γνωριζουν ορισμένα πράγματα, γιαυτό και έκανα την ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρία άκου ιστορία. Πριν λίγες μέρες ήμουνα σε ένα νοσοκομείο για έναν μπάρμπα μου και στο διπλανό δωμάτιο είχανε έναν γύφτο (από ατύχημα). Είχε παρελάσει *όλο* του το σόι (μιλάμε για 50 άτομα και βάλε) και κάνανε τρελλή φασαριά. Ήλθε το προσωπικό, τους έκανε παρατήρηση αλλά εις μάτην. Δεν μπορώ να πω, είχανε χαβαλέ οι γύφτοι, αλλά σε κάποια στιγμή καταντήσανε κουραστικοίλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Panos Konstantinidis

    αυτό ακριβώς λέω. ότι έρχονται και κάνουν σόου που κουράζει και τους εργαζομενους και τους άλλους ασθενείς.

    μια χρονιά είχαμε απο τροχαίο τον γιο του αρχηγού των τσιγγάνων. ένα σου λέω. ότι κατασκήνωσαν απέναντι από το γνα. είχε γίνει τρομερό σούργελο η κατεχάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σκέφτηκε ποτέ κάποιος πρόεδρος πχ νοσοκομείου να τυπώσετε και να μοιράσετε στους τους ασθενείς και τους συγγενείς τους ενα έντυπο-μικρό οδηγό? Ρια μου ίσως κάποια πράγματα που εσύ λόγω εξειδίκευσης ή κάποιοι άλλοι λόγω βιωμάτων και εμπειρίας ή μόρφωσης τα θεωρουν δεδομένα κάποιοι τρίτοι ίσως να μην τα αξιολογούν καν! Μην τους κατηγορούμε γι αυτό, γιατί ακόμα και ο γνώστης μπορεί να παραβλέψει αυτούς τους ...κανόνες καληςσυμπεριφορας! Ασε που υπάρχουν και άνθρωποι αγράμματοι, αμόρφωτοι, απρόσεχτοι και ανίδεοι! Ετσι είναι ο κόσμος Ριάκι μου. Μην είσαι τόσο αυστηρη με τους άλλους. ..
    Πιστεύω πως ειναι θέμα savoir vivre αλλά σωστής έγκυρης και έγγαιρης ενημέρωσης... Γιατί δεν παίρνεις προσωπικά την πρωτοβουλία να φτιάξεις ενα μονοσέλιδο εντυπάκι σε φωτοτυπίες και να το μοιράζεις όπου κόβει το μάτι σου πως θα κάνουν ότι τους κατέβει με αποτέλεσμα και να δημιουργούν δυσκολίες στην εφαρμογή της αγωγής αλλα και να θέτουν σε κίνδυνο τον ίδιο τον ασθενη τους καθώς και τα.. νεύρα όλων σας;
    Καλημέρα και φιλιά φιλενάς :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. liakada

    καλέ, εχουμε τέτοιο έντυπο. τι νομίζεις, έχω την πρωτοτυπία; αλλά και που το δίνουμε σε όποιον κάνει εισαγωγή, σάματις το διαβάζουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Απαντήσεις
    1. είσαι ανάγωγος και ανίδεος για το τί γίνεται στα νοσοκομεία. αποψή σου και το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία!

      Διαγραφή
  31. Καταλαβαινω οτι ειναι σοβαρο γιατι αφορα τη δουλεια. Αλλα, πρεπει να το γραψω οτι ειχα καιρο να γελασω ετσι! φανταστικη γραφη! ετρωγα και απο τα γελια πηγε να μου βγει το φαγητο. Συγχαρητηρια αληθεια μου εφτιαξε το απογευμα, εμαθα και πολλα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες