ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

23 Οκτ 2011

ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ Ή ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΣΑΣ ΚΡΟΣΣΙΑ

Χθες κοιμήθηκα αργά. Για την ακρίβεια, με πήρε ο ύπνος στις 06:15 γιατί στις έξι ακριβώς είδα την ώρα και είπα, επιτέλους ότι πρέπει να κοιμηθώ.

Και κοιμήθηκα. Και εκεί που ήμουν στον πρώτο ύπνο, γύρω στις οκτώ το πρωί, χτυπάει το κουδούνι μου. Όχι αυτό του σπιτιού. Το θυροτηλέφωνο. Σέρνω το κουφάρι μου μέχρι το σαλόνι, κοιτώ από την κάμερα και βλέπω δυο κυρίες. Τι θέλετε; Τις ρωτάω, για διαφημιστικά φυλλάδια ερχόμαστε, μου απαντάνε. Και δεν ανοίγω.

Προσπαθώ να κοιμηθώ, γυρνώ από εδώ, γυρνώ από εκεί, φτιάχνω αλλιώς τα μαξιλάρια, αλλάζω τις κουβέρτες, ύπνος δεν…

Τις προάλλες, που πάλι για κάποιο λόγο νυχτέρευα, γυρνώντας από τη δουλειά πτώμα, έπεσα για ύπνο. Στις πέντε παρά τέταρτο, χτυπάει το τηλέφωνο. Ανησύχησα, το σήκωσα και είναι διαφήμιση από τα Gilli diet. Και έκανα βολβοστροφή.

Ρε είστε καλά;;; δε φτάνει που μου τηλεφωνείς να μου πλασάρεις το εμπόρευμά σου, με ξυπνάς κιόλας;
Για αυτό βάζεις διαφημίσεις στα περιοδικά, την τηλεόραση, στους δρόμους. Αν θέλω, ότι και αν πουλάς, θα έρθω εγώ σε εσένα. Αυτό είναι και το κόνσεπτ της διαφήμισης. Να με κάνεις να προτιμήσω εσένα από οποιοδήποτε άλλο προϊόν της αγοράς. Αν είναι να με ενοχλείς στο σπίτι μου, τι νόημα έχει η διαφήμισή σου που μου έχει κλειδώσει τον εγκέφαλο; Αν κάνεις μάρκετινγκ τύπου τάπερ, να το καταλάβω. Αλλά ποτέ η τάπερ δε με ενόχλησε στο σπίτι μου. Δε με ξύπνησε ούτε πρωί, ούτε μεσημέρι.

Σε αντίθεση, οι τράπεζες που προτείνουν δάνεια ή κάρτες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι παροχείς ίντερνετ και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, τηλεφωνούν ντάλα μεσημέρι. Την τελευταία εβδομάδα, με έχουν ενοχλήσει πάμπολλοι. Αν δεν κοιμάμαι, απλά ενοχλούμαι. Αν όμως με ξυπνάνε, μου γυρνάει το μάτι μου. Μερικές έχουν ακούσει τον εξάψαλμό τους. Με ξυπνάς κυρά μου και προσπαθείς να μου πουλήσεις τη χαζομάρα σου; Θα τα ακούσεις και θα σου κλείσω το τηλέφωνο με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν έχουν ακούσει ποτέ για τις ώρες κοινής ησυχίας;

Τις Κυριακές, παρότι ξυπνώ πρωί, θέλω να καθίσω στη βεράντα μου να πιω τον καφέ μου. Αμ δε! Γύρω στις δέκα αρχίζουν οι γύφτοι από το Βόλο να πουλάν: γλάστρες καλέ κυρία, χώμα, καστανόχωμα, κοπριά, τύρφη, και καμέλιες έχω. Και γαρδένιες έχω. Στις δώδεκα περνά άλλος γύφτος, όλα τα παλιά αγοράζω, αποθήκες καθαρίζω, ο παλιατζήήήήής. Στις τέσσερις το απόγευμα αρχίζουν οι πλανόδιοι μουσικοί. Περνούν οι μουσικοί, παίζουν ένα μικρό κομμάτι από ένα ταγκό, δεν ξέρουν το παρακάτω, ξαναπαίζουν το ίδιο, και ξανά και ξανά και ξανά…σα να ακούς δίσκο που κόλλησε η βελόνα του! Και δε φεύγουν. Μένουν κάτω από το μπαλκόνι μισή ώρα. Κάθεσαι και ακούς το ίδιο κομμάτι εκατό φορές, διακόσιες… Γίνονται τα νεύρα κρόσσια…

Εντάξει, κρίση. Οικονομική δυσπραγία. Αλλά άμα μου γανώνεις τα αυτιά με τη φασαρία σου, τι θα αποκομίσεις πέρα από βρισιές;

Είναι ενοχλητική η επιθετική προσέγγιση του καταναλωτή. Είναι ενοχλητική η φασαρία που κάνεις για να σε προσέξουν. Σεβάσου το χώρο και το χρόνο μου. Και αν πραγματικά σε χρειαστώ, θα σε πλησιάσω εγώ…

Μη μου χαλάς τις λίγες ώρες ξεκούρασης που έχω. Δε με φέρνουν κοντά σου, με απομακρύνουν. Και αν το παρακάνεις θα σε βρίσω κιόλας. Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό!


34 σχόλια:

  1. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κι'εμένα δώσανε το κινητό μου μια εταιρεία σε όλες τις ασφαλιστικές της Αμερικής, και με πέρνανε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ να με ενημερώοσουν οτι ΜΟΛΙΣ αλλάξαν οι τιμές και μπορώ να ασφαλίσω το αμάξι μου πιο φτηνά. Τους έβριζα αλλά δεν είχε νόημα γιατί κάθε φορά παίρνανε και από άλλο γραφείο.

    Γι'αυτό με το άιφον άλλαξα και αριθμό και την ΠΡΩΤΗ μερα με πήραν ΠΕΝΤΕ τηλέφωνα από μια εταιρεία για δάνειο. Τα 4 πρώτα δεν τα σήκωσα, στο πέμπτο τους πήρε και τους σήκωσε και δεν με ξαναενόχλησαν.

    Α σιχτίρ!

    Αυτό το επιθετικό το τέτοιο πως το'πες, κι'εμένα με δαιμονίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Αχ ευτυχώς, εδώ δεν έχουμε σχεδόν τίποτα από όλα αυτά.. μόνο κάνα γύφτο μια στις τόσες.. και ευτυχώς δεν βλέπει δρόμο το σπίτι..
    Καλημέρα! Ξυπνήσαμε νωρίς;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ααα από τότε που μετακόμισα περνάει αραιά και που μόνο Ο παλιατζΗς το καλΟ ΠΑΙδι...
    όσο για τα τηλεφωνήματα...
    σου προτείνω εγγραφή στο Μητρώο 13 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Από τη στιγμή που θα εγγραφείς οι εταιρείες υποχρεούνται να σβήσουν τα στοιχεία σου (εκτός όσων έχεις δώσει εσύ η ίδια) και να μην ξανατηλεφωνήσουν.Αλλιώς αντιμετωπίζουν πρόστιμα κλπ σε περίπτωση καταγγελίας.

    Εχω εγγραφεί και τα τηλεφωνήματα έχουν σχεδόν σταματήσει. Και όταν είναι φυσιολογική ώρα προσπαθώ να είμαι ευγενική, αλλά σε περιπτώσεις σαν τις δικές σου, θυμάμαι που είχα πει μια φορά (που σαι μάνα να με καμαρώσεις!) "παρακαλώ μη με ξαναενοχλήσετε και να σβήσετε τα στοιχεία μου από τον κατάλογό σας. έχω εγγραφεί στο Μητρώο 13. αν ξαναλάβω τηλεφωνημα από εσάς θα σας κάνω καταγγελία στην Αρχή."
    Η κοπέλα (αναιδέστατη ...) ευτυχώς απλά το έκλεισε και δεν ξαναενόχλησαν:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε καταλαβαίνω,ευτυχώς δεν έχουμε τέτοια εδώ,για τα τηλέφωνα θα συμφωνήσω απόλυτα..
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποτε πρόσφερα βρογχοσκόπηση στη μισή τιμή σε κάποια που ήθελε μεσημεριάτικα να μου πουλήσει πιστωτική κάρτα από το τηλέφωνο. Όταν διαμαρτυρήθηκε, της είπα να χαίρεται που δεν είμαι γαστρεντερολόγος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οχ,στο ιδιο καζανι βράζουμε όλοι,μας πρηζουνε συνεχεια με χίλια δυο,μόνο απ'τις τράπεζες ησυχάσαμε γιατί τωρα με την κριση δε δινουνε δραχμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 3-5 το μεσημερι δινουν ρεσιταλ με τα τηλεφωνημα οι εταιριες κινητης!!!!!τζιζους επιτελους!!!!πολυ καλη η πληροφορια για το μητρωο 13..μεχρι τοτε πρεπει να κανουμε υπομονη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμερικλάνος

    επιθετική προσέγγιση καταναλωτή. το έχουν παραξεφτυλίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Hfaistiwnas

    ελεύθερο κορίτσι είμαι, ξενύχτυσα, αλλά οι αναρτήσεις είναι όλες προγραμματισμένες. εγώ γύρισα στις τέσσερις σπίτι, ανάρτηση θα έκανα; εδώ κοιμήθηκα βαμένη, το πρωί άλλαζα μαξιλαροθήκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. sunnefoula

    αυτό το κόλπο, δεν το ήξερα. σ' ευχαριστώ για την ενημέρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΟΥΛΗ

    άσε ρε φιλενάδα, ξέρεις πόσες φορές έχασα τον ύπνο μου από κάτι τέτοια;;;
    μερικές φορές ξεχνάω να φορτίσω το σταθερό, τότε είναι η καλυτερή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α. Παπαγιάννης

    καλό, πολύ καλό!
    μπράβο για την ετοιμότητα. λέω και εγώ να προσφέρω κλυσματα τζάμπα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. VAD

    χαμός γίνεται. το συζητούσα στη δουλειά και όλοι το ίδιο πρόβλημα έχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λοιπόν, με το κουδούνι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Πάντως σπάνια χτυπάνε κουδούνι στην πολυκατοικία που μένουμε. Αλλά τα τηλέφωνα όταν κοιμάμαι είναι όλα στο αθόρυβο. Αλλιώς δεν γίνεται!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αθηνά...

    το ξεχνάω μετά, αν το χαμηλώσω, το ξεχνάω για μέρες. σήμερα έκλεισα το κινητό για λίγο και το θυμήθηκα το βράδυ...
    δεν είμαι για τέτοια εξτρίμ σπορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πες τα βρε πες τα απλα το μεσιμέρι στο αθορυβο και οταν περνουν οι τραπεζες δεν το σηκώνω.... η όταν ειναι το αφεντικό μου το σηκώνω για να κλαφτώ για λεφτά μετα... χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλεναδα χαλαρωσε! Εσυ θα μαθεις τροπους σε ολους τους καφρους που κυκλοφορουν εκει εξω? Κλεινε το σταθερο σου.. βαλε μονο στη δονηση το κινητο και πεσε για υπνο! Αμα προκυψει αναγκη θα σε βρουν λιγο αργοτερα, μη σκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

    τώρα το είδα αυτό πολύ καλό!!!!!
    ναι ρε παιδί μου με τα grreklish!!!
    βαρέθηκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πέρα από όλα τα προηγούμενα που συμφωνώ...τάχω πάθει...τάχω πάρει....έχω βρίσει...και ξέρεις βρίζω και εγώώώώ...... ανάφέρω περιστατικό....είμαι στο μαγαζί ....έχει να ανοίξει η πόρτα να μπεί πελάτης.........(τώρα με την κρίση ...άστα να πάνε...)βλέπεις να πλησιάζει....ανοίγει η πόρτα ...παίρνω ύφος ....και μου το πετάει....θα θέλαμε να μας δώσετε δώρα για τον χορό μας.....
    το δαγκώνεις πιάνεις κάτι και πας να το τυλίξεις ....μα θα έχουμε ταδε κόσμο δεν είναι κατάλληλο....το κέρατό μου βρακιά πουλάω τι θες να σου βάλω???? μια πυζαμούλα αν μπορούσατε???? για πες .......της την φοράς και την στέλνεις στη ria ....η όχι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ποντίκι

    και τι καλά που κάνεις!
    αλλά εγώ που δε μένω με το γιο μου, πρέπει να το έχω ανοικτό για να με βρίσκει ανά πάσα στιγμή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. christina

    το κάνουν επίτηδες να μας πιάνουν στον ύπνο!!!
    και εγώ τώρα το έμαθα αυτό το κόλπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λιακαδα

    αχ μωρέ φιλενάδα, επειδή ξενυχτάω συχνά, με ξυπνούν με το κινητό οι φίλες μου. και αν το βάλω στο αθόρυβο, μπορεί να μην ξυπνήσω καθόλου και να το πάρω σερί... οποτε, τι να κάνω; το κρατάω ανοιχτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ποντίκι

    τι να κάνω βρε κοπελιά;
    ήταν μια χαζή που ζήλευε γιατί με διάβαζε ο γκόμενός της και έγραφε σεντόνια στα γκρίκλις και μάλιστα με έβριζε! οπότε τα έσβησα και πάει στο διάολο...

    άσε που είναι κουραστικά. μια κίνηση είναι να αλλαχτεί το πληκτρολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. mia

    καλέ έχει αποθρασυνθεί ο κόσμος!

    ώστε βρακιά πουλάς;;; χμμ, εγώ πυτζαμούλες δε φοράω, κάτι μεταξωτά με φτερά και γούνες νυχτικάκια έχω. σε μαύρο κυρίως και κόκκινο. αν έχεις δείγματα, στείλε να δω να παρεις παραγγελία. και τα λεφτά στον κούριερ ή σε λογαριασμο. όπως θέλεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έτσι κι εδώ Ρια, τηλεφωνούν στις ώρες του οικογενειακού δείπνου. Έχω γραφτεί κι εγώ, αλλά έχουν βρει άλλα κόλπα, ενοικιάζουν κάποιον αριθμό εξωτερικού. Ξέρω είναι πολύ εκνευριστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Aααααχ! Ήρθε η ώρα που οι αγρότες του χοριού μας αρχήσουν με τη συλλογή των αμυγδάλων που καλλιεργούν. Για να αφαιρέσουν την πέτσα από το εξωτερικό, το πράσινο δέρμα, έχουν μηχανήματα που κάνουν ένα δυνατό θόρυβο. Λοιπόν, φαίνεται ότι μόνο κάνουν την δουλειά τους τα Σάββατα και τις Κυριακές στις έξι το πρωί, κατά την ώρα της σιέστα και στην νύχτα!
    Troka, Troka, Troka, Troka, Troka, Troka, Troka, Troka, Troka, Troka, Troka !!!!!!!!!

    Μια σιωπηλή αγκαλιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΜΜΜΜΜ με φτερά και γούνες.....κόκκινα.....μμμμμμ...θα κάνω σχετική ανάρτηση....μμμμμ....ότι πρέπει για την σημερινή κατάσταση....ετοίμασε τα μηχανήματα ανάνηψης......(σωστά το λέω????) και ο θεός βοηθός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. mia

    στείλε μέηλ ή προσπέκτους και θα έρθει η παραγγελία πάραυτα...
    και μη σε νοιάζει για τα λεφτά. δεν πρόκειται να τα χάσεις από εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ωραία! τωρα που το είπες ξερω που θα καλώ τα βραδυα οταν είναι! ( Εισαι να μιλησουμε για ..νανους?) Κρυβε λογια ...
    Διαβασα την επόμενη αναρτηση σου που εχεις κλειστα- σκοπιμα πιστευω τα σχολια - ) Θα τα πούμε αυριο μεσω της τελεφουνκεν σταθεριους ..
    Στο μεσοδιάστημα χαλαρωσε λιφακι σε παρακαλώ .. Σε ένιωσα σκασμενη ..
    Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. mia

    μια δόση την έχω, δεν το αρνούμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. liakada

    είμαι σκασμένη, με τον εαυτό μου τα έχω...
    πάρε τηλέφωνο να τα πούμε. αυριο θα είμαι σπίτι. σήμερα και όλη την εβδομάδα είμαι στη μαμά γιατί είμαι αρρωστούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εγώ θα γράψω εδώ ....γιατί είμαι πεισματάρα...είπες δεν θα αλλάξεις κινητό...και αφαίρεσες τα σχολία ???? Τα πισωγυρίσματα είναι αυτά που χρειάζόμαστε ...όσο και αν δεν μπορούμε να το καταλάβουμε την ώρα που ζούμε μια δύσκολη κατάσταση...δεν κατηγορούμε τον εαυτό μας...τον αφήνουμε ήσυχο...και αυτός ξέρει τον τρόπο....μιλάει η πείρα....αει καληνύχτα...ΥΓ.Περασε η ίωση....και αρχίσαμε τις μελαγχολίες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. mia

    η ίωση είναι στο φόρτε της. το τι φτύσιμο έχω κάνει δε λέγεται. ο γιος μου με αποκαλέι μυξουργική εκ του χαλυβουργική!
    θα μπορούσες να μου στείλεις μέηλ.
    αλλά με τον εαυτό μου τα βάζω. γιατί εγώ την αποφαση να χωρίσω την είχα πάρει από τον ιούλιο. και πλακώσαν σογια και φίλοι και με έπεισαν ότι δε θα έκανε ξανα συζήτηση για παιδί και ήταν μια τρέλα της στιγμής. και λέω δεν πειράζει. κατά τα άλλα δεν έχουμε προβλήματα. και ο τύπος ξεθαρρεύει και σε ένα τρίμηνο, πάλι θέλω παιδί. ποιος φταίει; οι άλλοι ή εσύ που γύρισες πισω;;; εγώ βέβαια. καλά η μελαγχολία κράτησε δυο μέρες που έγραψα το ποστ.. σήμερα έχω ραντεβού. τώρα με τέτοιο βήχα πως θα πάω, είναι άλλο θέμα!

    που είναι τα μαύρα μου τα νυχτικά καλε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες