ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

7 Ιουν 2010

ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ


Σήμερα το πρωί βγαίνοντας βόλτα στα μαγαζιά, παρκαρισμένο έξω από το σπίτι μου ήταν ένα καρπουζί παλιό αυτοκίνητο μάρκας Hyundai μοντέλο 2000! Έπαθα ένα κάτι τις. Γιατι;;; Σας το εξηγώ παρακάτω.

Πέρισυ τέτοιο καιρό, πέτυχα στο δρόμο το δικό μου πρώτο αυτοκίνητο. Ένα καρπουζί Hyundai που έκανε την καρδιά μου να σταματήσει για λίγο…

Το αγόρασα με τα χρήματα που είχα στην προικοδότηση. Δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοια μάρκα αυτοκινήτου και σε μια βόλτα με το αυτοκίνητο του μπαμπά μου στην παραλιακή, είδα ένα τέτοιο μαύρο και το ακολούθησα γιατί είχε εκπληκτικά για την εποχή (1992) κωλοφάναρα. Με πήγε μέχρι τη Βάρκιζα, έγραψα τη μάρκα και ρώτησα τον μπαμπά μου για αυτή.
Δύο μήνες μετά, ο μπαμπάς μου με πήγε βόλτα πεζή στη λεωφόρο Συγγρού και μου είπε να έχω και την ταυτότητά μου μαζί. Ήμουν ψόφια από την κούραση αλλά δεν του χαλούσα ποτέ χατίρι. Μετά από μια ώρα ποδαρόδρομο, με βάζει μέσα σε μια αντιπροσωπεία Hyundai, μου δίνουν να υπογράψω κάτι χαρτιά. Μετά μου δίνουν ένα κλειδί και με βγάζουν σε ένα παράδρομο που είχε το καρπουζί μου με έναν τεράστιο φιόγκο στο καπώ του! Μου το είχε κάνει δώρο ο μπαμπάς μου, αλλά επειδή το θεωρούσα άδικο για την αδερφή μου, του έδωσα τα χρήματα της προικοδότησης. 

Από τότε, τι δεν πέρασα μέσα σε αυτό το μικρό κόκκινο αυτόματο κουκλί! Μέσα στο αυτοκίνητο αυτό μου είχε κάνει πρόταση γάμου ο πατέρας του γιου μου, μέσα σε αυτό έκλαψα όταν τον άκουσα να κλείνει ραντεβού με μια πωλήτρια και να της δίνει το τηλέφωνο του σπιτιού μας, μέσα σε αυτό είπα στο γιο μου ότι χωρίζω με τον μπαμπά του, μέσα σε αυτό έμαθα για την αδερφή μου πως είχε μια μάζα στο συκώτι. Μέσα στον καρπουζί κορεάτη μου έμαθα ότι η αδερφή μου δεν είχε κάτι το ανησυχητικό. Έκλαψα όταν το πούλησα, το είχα δέκα χρόνια. Μύριζε τυρίλα γιατί ο μικρός έκανε εμετό κάθε πρωί που τον πήγαινα στον παιδικό και όσο και να έπλενα την ταπετσαρία, αυτή η μυρωδιά είχε ποτίσει τα πάντα. Μέχρι και ένα νεογέννητο κατσικάκι είχα βάλει μέσα γιατί ο γιος μου αρνιόταν να το αφήσει στη μαμά του. Το πήγα βόλτα και όταν άρχισε να βελάζει συνεχώς, ευτυχώς ο μικρός φοβήθηκε και το επιστρέψαμε στο κοπάδι του θείου μου του λυκειάρχη. Ήθελα να του βάλω μια μαύρη μεγάλη πιτσιλιά που ήταν της μόδας αλλά δε με άφηναν γιατί το θεωρούσαν κιτς. Του είχα βάλει μια μικρή άσπρη στο καντράν και με κορόιδευε ο γιος μου. Με τον Παύλο το πήγαμε στη μάντρα. 

Το είχε ένας κύριος. Το ακολούθησα. Στο φανάρι άνοιξα το παράθυρο να του μιλήσω αλλά μίλαγε μια άγνωστη γλώσσα στο τηλέφωνο και δεν είπα τίποτα. Δε θα με καταλάβαινε. Το είχε τρακάρει σε δυο τρία σημεία. Προσπέρασα. 

Η ζωή συνεχίζεται. Εξελίσσεται και αλλάζει. Μου θύμισε περιόδους που ήθελα να ξεχάσω αυτός ο καρπουζί κορεάτης… αλλά μου έφερε και χαμόγελα. Το είπα στο γιο μου και συγκινήθηκε και αυτός. Χαίρομαι που το θυμάται το πρώτο μου αυτοκινητάκι...


16 σχόλια:

  1. Άσε και εγώ το θυμάμαι και συγκινούμαι.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρια μου το πρώτο καινούργιο αμαξάκι μας ήταν KA της FORD μετά από 9 χρόνια, ακόμα το βλεπω στο δρόμο και συγκινούμαι, γιατί το αγαπήσαμε και το πονέσαμε ΕΜΒ 8501 αν με ρωτήσεις τους αριθμούς των άλλων μας αυτοκινήτων ίσα που τους θυμάμαι!!!
    Καλησπέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς τα καταφέρνεις βρε Ρία και γράφοντας για ένα ασήμαντο θέμα, το κάνεις τόσο σημαντικό και μένα με αγωνία να το διαβάζω…
    …έχεις ταλέντο τελικά…
    Όταν γράψεις βιβλίο, θέλω να έρθεις να μου το υπογράψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ το Corsaki μου δεν πρόκειται να το πουλήσω! Οταν πάρω άλλο θα το κάνω κοτέτσι...το μόνο πρόβλημα είναι που θα βρω κότες στο Λονδίνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτι συμβαίνει με σένα και τα αυτοκίνητα ...πολλές συναντήσεις! Τυχαίο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάντως το πρώτο μου αυτοκίνητο το έχω ακόμα, το αγόρασα πριν 4 χρόνια! Πάντως αν (όταν) αναγκαστώ να το πουλήσω το πιο πιθανό είναι ότι θα έχω κι εγώ τα ίδια συναιασθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hfaistiwnas

    αχ, δεν είναι υπέροχο να το βλέπεις να το οδηγεί κάποιος άλλος και να το προσέχει όπως εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΟΥΛΗ

    είσαι και εσύ πολύ ευαίσθητη φούλη μου!
    δεν νιώθεις μια γλυκιά νοσταλγία όταν το βλέπεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άθεος

    γιατί έχω την εντύπωση ότι με δουλεύεις, άθεε;;;
    θα σου υπογράψω τόμους αν καταφέρω να τελειώσω το μυθιστόρημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. NdN

    μη στενοχωριέσαι, θα σου στείλω εγώ κότες αλανιάρες από τις εξωτικές καρδιτσίους νήσους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Radio Marconi

    δε νομιζω!
    άσε τώρα τελευταία, κάτι γίνεται με το γερμανούλη μου. βλέπω το παλιό μου αυτοκίνητο, βλεπω του μπαμπά μου, παθαίνω λάστιχο... κάποιος με γλωσσοτρώει νομίζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Panos Konstantinidis

    ω ναί, σίγουρα και εσύ έτσι θα αισθάνεσαι. το αγαπάς, το πονάς και σου στοιχίζει όταν το πουλάς...
    ζείς τόσα μέσα στο μικρό σου αυτοκινητάκι και μετά χαίρεσαι βέβαια με το καινούργιο αλλά μια γλυκιά νοσταλγία την έχεις όταν θυμάσαι το παλιό σου καρουλακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Hfaistiwnas

    φαντάζεσαι όμως να το έχει χτυπημένο και να μην το προσέχει; εγώ έτσι το είδα, παραμελημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες