ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

3 Ιουν 2010

ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το ότι είμαι άσχετη με τα αυτοκίνητα είναι γεγονός. Πριν μερικές μέρες, πάω να βάλω βενζίνη στο βενζινάδικο που βάζω πάντα.

Μου λέει η κοπέλα πολύ ευγενικά, ότι έχουν και δωρεάν έλεγχο των λαδιών. Εντάξει λέω και βγάζω το μάνιουαλ να δω πως ανοίγει το καπώ. Γελάει λίγο η κοπέλα και βγαίνω από το αυτοκίνητο και το ανοίγει αυτή. Ελέγχει τα λάδια και μου λέει ότι χρειάζεται συμπλήρωμα. Δε βαριέσαι λέω. Ας το κάνω. Ένα μπιτονάκι συμπλήρωσε, 80 ευρώ έδωσα και φεύγω…

Το παρκάρω στο σπίτι και το πρωί που φεύγω για το νοσοκομείο, βλέπω ένα τεράστιο λεκέ λαδιών στα πλακάκια της πυλωτής!

Το πάω στο συνεργείο, μου λένε ότι φταίει η τάπα αλλά επειδή δεν έχουν τέτοιο που το σηκώνει ψηλά το αυτοκίνητο, με πάνε σε ένα άλλο της ίδιας εταιρείας. Πληρώνω 15 ευρώ και φεύγω.
Την επομένη φεύγω για την Καρδίτσα γιατί πέθανε μια μακρινή ξαδέρφη ετών 24 και ενώ κατεβαίνω από το βουνό βλέπω το καπώ να βγάζει καπνό. Τα χρειάστηκα. Ειδοποιώ την αντιπροσωπεία στην Καρδίτσα, με περιμένουν και πέντε χιλιόμετρα έξω από την πόλη σταματώ στην BMW. Το κοιτούν, μου φτιάχνουν καφέ, μου αλλάζουν την τάπα δίνω 20 ευρώ και ξεκινώ για Αθήνα. Μετά τη Λαμία, ανάβει ένα λαμπάκι που έχει ένα λαδωτήρι!!!

Τηλεφωνώ ξανά στην αντιπροσωπεία, μου λένε ότι μάλλον κάηκε κανένα λαμπάκι και να μη δίνω σημασία. Πράγματι καμιά άλλη ένδειξη στο καντράν. Φτάνω στην Αθήνα, ελέγχω ότι δεν έχει διαρροή λαδιών και συνεχίζω κανονικά το πρόγραμμά μου. Σε δυο μέρες ανάβει ένα λαμπάκι που έχει μια φούσκα. Ξανακοιτάω το μάνιουαλ, ή ο αερόσακος είναι του συνοδηγού ή το πυράκι της ζώνης συνοδηγού. Δεν του δίνω σημασία. Το πρωί ξεκινάω να πάω για δουλειά και βλέπω το καντράν γεμάτο αναμμένα φωτάκια σε διάφορους χρωματισμούς. Κίτρινα, κόκκινα, πράσινα, σα χριστουγεννιάτικο δέντρο το καντράν!

Βάζω μπρος, λειτουργούσε κανονικά, πάω στη δουλειά και περιμένω να πάει δέκα η ώρα για να τηλεφωνήσω στο συνεργείο της BMW. Επικοινωνώ, πάω στο συνεργείο, βάζουν το γέλιο τρελό, και μια και ήμουν εκεί κάνω και το μεγάλο σέρβις. Η βλάβη που έκανε το καντράν να λαμποκοπά πολύχρωμα στοίχιζε μόνο 8 ευρώ. Το σέρβις μόνο 592!!! Έδωσα το 600άρι και έφυγα. Όλα ξεκίνησαν γιατί είπα να τσεκάρουν τα λάδια. Μπέρδεψαν κάτι και κάηκαν οι λυχνίες (όχι ότι το κατάλαβα, το μήνυμα το πήρα πάντως). Και από τότε το αυτοκίνητο δεν έχει φωτάκια να αναβοσβήνουν, το πορτοφόλι μου όμως άναψε κόκκινο στο άδειο!


22 σχόλια:

  1. Απίστευτο με τους βλάκες! Τι να πω βρε Ρία..
    Άχρηστοι οι τεχνικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον δεν γελούσε για το μάνιουαλ η κοπελιά, ήξερε τι σε περιμένει και δεν μαρτυρούσε! :-)))
    Φοβερό γράψιμο, Ρία, ακόμα γελάω (όχι με το πάθημα βέβαια, ε; :-)), να' σαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλη φορά λάδια σε βενζινάδικο να μην αλλάζεις. Μόνο στην αντιπροσωπεία ή στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρία

    είναι προφανές ότι μαζί με την αλλαγή λαδιών, σου βγάλανε και το ... δικό σου λάδι (χωρίς να το αντικαταστήσουν). Ευτυχώς που δεν σε χρέωσαν και γι' αυτό !

    Πάρε κάτι εξίσου "τρομακτικό", μετά την κατάσταση ... Twilight Zone που πέρασες, lol !!!

    You Want To See Something REALLY Scary?

    Κλασσική σκηνή ... Είμαι σίγουρος ότι δεν τρομάζεις, lol !!

    Άντε, για να εξιλεωθώ, ορίστε κάτι όμορφο:

    Dinah's Blues

    Kαλό σου βράδυ !

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..AMAN!! Ρια δεν το κάνω για να σε στεναχωρήσω ρε κορίτσι αλλά σε ξέσκισαν όλοι μαζί και ένας ένας χωριστά!!
    ..άκου τι έγινε ..
    80 (!!!!) ευρώ για να σου συμπληρώσει λάδια!!! ..τα πιο ακριβά έχουν κανα 20€ το λίτρο ..πόσα σου συμπλήρωσε;!! ..και επειδή του ξέφυγαν και σου έλουσε το μοτέρ με λάδια ο αρχι μάλαξ αυτά έσταξαν το βράδυ και σου έκαναν λεκέ ..αυτοί που στο σήκωσαν ..το κατέβασαν όπως ήταν και τσέπωσαν 15 τζάμπα ευρώ, χωρίς να σκουπίσουν τα λάδια..τα οποία μόλις ανέβασε θερμοκρασία το αμάξι άρχισαν να καπνίζουν και σε κατατρόμαξαν, οι άλλοι δε οι καγκουραίοι, άντε και να πούμε ότι άλλαξαν την τάπα (..ποιά τάπα ακόμα δεν κατάλαβα ..την πάνω ή την κάτω)και στην διαδικασία τους έφυγαν λίγα λάδια και σου άναψε το λαμπάκι!! το οποίο λαμπάκι αν το αφήσεις, μένει σαν βλάβη στην μνήμη του εγκεφάλου και αρχίζουν και τα υπόλοιπα ...τέλος, φτάνοντας στο μεγάλο Service ..εκτός και αν έχεις καμία 745, M6, M3 και λοιπά κτήνη, ΣΟΥ ΗΠΙΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕ ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ!! 592 ευρω!!!!! ..χωρίς πλάκα, ρώτα και μάθε τι σου άλλαξαν! το ποσό είναι εξωφρενικό!! ...σταματώ εδώ γιατί έχω συγχιστεί αφάνταστα! οι τύποι είναι αρκούντως αδίστακτοι για να προσπαθούν να κάνουν τις πουστιές τους σε μας που ξέρουμε ..βλέπω και τι κάνουν αμα βρουν ευκαιρία ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι εκπληκτική και φοβερή την έλλειψη επαγγελματισμού που τρέχει. Εμείς αδειάσουμε το πορτοφόλι με κάθε άχρηστο "εργαζόμενος" ...

    ΠΦΦΦΦΦ....

    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχ καλη μου φιλη τι σου καναν τα καθικια
    και δεν το εκανες μονη σου να σου μεινουν ταφραγκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά παθαίνουμε όταν δεν έχουμε ιδέα για το αντικείμενο!!
    Καλημέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρία μου
    χάρισε την μπέμπα σε κανά φτωχό κανίβαλο και πάρε ζάσταβα να βρείς την ησυχία σου.
    Όχι ότι και τα ζάσταβα δε θέλουν λάδια ή ότι δε χαλάνε, αλλά με 600 ευρώ το αφήνεις απλήρωτο στο συνεργείο και παίρνεις καινούργιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Hfaistiwnas

    άχρηστοι δε λες τίποτα. αφού δεν ξέρεις, γιατί να μου τσεκάρεις τα λάδια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. evaggelia

    σιγά μη γελούσε για το πάθημα. οι άλλοι δεν είχαν πρόβλημα γιατί έχω γνωστούς που αλλάζουν εκεί λαδια και δεν έχουν πρόβλημα. το αυτοκίνητο όταν σηκώσεις το καπώ, είναι φιξ. δεν έχει να βάλεις κατσαβίδι πουθενά. με ένα κομπιουτεράκι βλέπουν τη βλάβη. πρώτη φορά έβλεπα από μέσα στο καπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άθεος

    τώρα το έμαθα. μόνο που μου στοίχισε λίγο το μάθημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. negentropist

    αχ σταύρο, όταν άρχισαν να βγαίνουν οι καπνοί κάπως μου ήρθε. ευτυχώς δεν είχα το παιδί στο αυτοκίνητο! πλάκα είχε η μαμά μου. έβαλε τους τεχνικούς στη μπε εμ βε καρδίτσας να μου πουν οτι η βλάβη δε θέλει ταχύτητα πάνω από 90 χιλιόμετρα. λες και τα τσίμπαγα. οι άνθρωποι μου το λεγανε και γέλαγαν!

    τρομακτικό το πρώτο βίντεο, ωραίο το δεύτερο. μπορώ να κάνω μια παραγγελιά; την άλλη φορά το δώρο μου να είναι σε τανγκό, πληζ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Stamskoup

    όχι, μετά που το σήκωσαν δεν έτρεχαν λάδια. πήγα στην καρδίτσα και όταν έφευγα είδα τους καπνούς. στην καρδίτσα το σήκωσαν πάλι, και μετά από ένα 20λεπτο, έφυγα. στη λαμία άναψε το λαμπάκι και μετά δυο μέρες έγινε το καντράν πολύχρωμο.
    στο σέρβις (εχω την κόμπακτ την αυτόματη 1800 κυβικά) άλλαξαν τα πάντα και ήμουν εκεί και τα είδα που τα άλλαζαν και μου τα έδωσαν κιόλας σε μια σακούλα (να τα κάνω τί;;;)

    και στην αντιπροσωπεία, τα 600 θα ήταν τουλάχιστον 900. φτηνά μου παίρνουν, αλλά τι να κάνω κιόλας;;;

    πάντως ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. VERÓNICA MARSÁ

    δε φταίνε οι άλλοι βερονικούλα, εγώ που τους εμπιστεύτηκα φταίω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. stella

    γιατί, καλέ, ξέρω από τέτοια;;;
    εμένα δώσε μου χαρτί και μολύβι όχι κατσαβίδι και μπουλόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΦΟΥΛΗ

    άμα δεν ξέρεις, πληρώνεις.
    αλλά υγεία να υπάρχει. σιγά μην κάτσω να σκάσω για λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Radio Marconi

    τυχαίο; δε νομίζω!
    και μένα μου αρέσει αυτή η ατάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. kanivallos

    ο γερμανούλης είναι το τελευταίο δώρο του μπαμπά μου και έχει συναισθηματική αξία για μένα. άσε που είναι και σκυλί. δε με γέλασε ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ από την άλλη έχω μια Lancia Thema 2.0 16v LX (την υπερτροφοδοτούμενη, με το ξύλινο ταμπλό, τα "χωνευτά" σ'αυτό όργανα και τα δέρματα της Poltrona Frau που οι Γερμανοί δεν τα βλέπουν ούτε με το ραδιοτηλεσκόπιο) του 1992 και δε μου έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα από το 2000 που την πήρα από Ιταλία και την έφερα εδώ. Βέβαια, προσέχω πολύ και με ποιους μαστόρους την αφήνω να κάνει παρέα στα σέρβις της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος

    και εγώ δεν άφηνα κανένα να την πειράξει τη μπε εμ βε μου, αλλά την πάτησα μόνο μια φορά που μου στοίχισε ο κούκος αηδόνι, οπότε, το μάθημά μου το πήρα και τώρα πρέπει να προσέχω διπλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες