ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

11 Μαρ 2008

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Πιστή στο λόγο που έδωσα στους άρρενες φίλους του ιστοτόπου μου, αναρτώ σήμερα ένα άρθρο σχετικά με το τι τραβάνε οι άντρες από εμάς τις γυναίκες.
Και δεν είναι λίγα αυτά που τραβάτε φίλοι μου από εμάς. Είστε τρυφεροί; Χμμ, σαν ψιλογκέι μου φαίνεστε. Δεν είστε τρυφεροί; Αγριάνθρωποι, ψυχροί και σκληροί. Είστε ευαίσθητοι; Και αυτό μας κάνει να σας κοιτάμε με μισό μάτι. Δεν είστε ευαίσθητοι; Όλο το ζωικό βασίλειο και λίγο σας πέφτει. Δε μας βρίσκετε πουθενά.
Μας κάνετε κοπλιμέντα; Κάποια βρωμοδουλειά έχετε κάνει. Δε μας κάνετε κοπλιμέντα; Είστε αδιάφοροι και άγαρμποι. Μας κάνετε δώρα; Κοιτιώμαστε στον καθρέφτη να δούμε μέχρι που φτάνει το κέρατο. Δε μας κάνετε δώρα; Βλέπε στην προηγούμενη παράγραφο.
Θυμάστε γενέθλια, γιορτές, επετείους; Σιγά μην πούμε κανένα καλό λόγο. Εμείς σας τα θυμίσαμε με έμμεσο τρόπο. Μας κάνετε έκπληξη; Έλα βρε παιδί μου τι παιδιάστικα πράγματα είναι αυτά. Δε μας κάνετε εκπλήξεις; Δεν κάνετε τίποτα για να κρατάτε ζωντανό το ενδιαφέρον μας.
Πονεμένη ιστορία! Θέλουμε να είναι πετυχημένος αλλά όχι μεγάλος στην ηλικία. Θέλουμε να έχουμε ένα νέο άντρα δίπλα μας αλλά όχι αδημιούργητο. Να είναι εμφανίσιμος αλλά να μην αρέσει στις άλλες. Να είμαστε πιο εμφανίσιμες απ’ αυτόν, αλλά να μη μας κοροϊδεύουν οι φίλες μας.
Να είναι σαν τον μπαμπά μας αλλά να μην φέρεται σαν αυτόν. Να μας ζηλεύει αλλά να μη μας καταπιέζει. Να μας φροντίζει αλλά να μη μας πνίγει. Να μας αγαπά αλλά να μη μας εγλωβίζει. Πιάσ’ το αυγό και κούρεφτο!
Και το τι σας κάνουμε; Καλύτερα να μην το γράψω αλλά το υποσχέθηκα. Πως σας κοροϊδεύουμε ούτε το παίρνετε χαμπάρι. Ξυπνάμε μισή ώρα νωρίτερα από εσάς, βγάζουμε το μακιγιάζ που έχει γίνει φαγιάνς στο πρόσωπό μας, πλενόμαστε, βαφόμαστε επιμελώς άβαφτες για να μη νομίσετε ότι κοιμηθήκατε με την Ταϋγέτη, βουρτσίζουμε τα δόντια μας και όλοι νομίζετε ότι ξυπνάμε με δροσερή αναπνοή. Λες και δεν τρώγαμε μαζί χθες βράδυ τα σκορδόψωμα! Ξαπλώνουμε στο κρεβάτι με τη μια τιράντα να πέφτει στο πλάι και κάνουμε ήχους να νομίζετε ότι τώρα ξυπνάμε μαζί με σας! Και αν δεν πιάσει αυτό, χωνόμαστε στην αγκαλιά σας να νομίσετε ότι είμαστε γατούλες.
Τι γατούλες, δηλαδή, τίγρεις είμαστε. Κάνατε μια κουτσουκέλα και την ανακαλύψαμε; Τη βάψατε! Αν υποτίθεται ότι σας συγχωρούμε, με την πρώτη ευκαιρία σας πετάμε υπονοούμενα –όχι φάτσα φόρα γιατί δεν είμαστε κατίνες- κρατάμε μούτρα, γινόμαστε θύματα. Ούτε ο Μέγκελε δεν έχει τις τύψεις που σας γεμίζουμε εμείς επειδή κοιτάξατε τη σερβιτόρα περισσότερο απ’ όσο έπρεπε. Αν δε σας συγχωρέσουμε ετοιμαστείτε να δικαιολογείστε σε όποιο φίλο, συγγενή ή γνωστό σας μας έχετε συστήσει. Και να αποδείξετε ότι δεν έχετε σκουληκάκι στο παντελόνι σας. Το κρυφό χαρτί μας. Ψου ψου ψου, γι’ αυτό καλή μου, τι να κάνω; Και υπομονή και το μαλάκα; Δεν αξίζει η μπάμια του τόσες θυσίες. Αυτό αρκεί, δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω να πούμε. Και δεν πα-να-είχατε ανακόντα στο παντελόνι. Και ξαφνικά σας κοιτούν οι φίλες μας και χαμογελούν. Δε σας γουστάρουν, σας λυπούνται, μη βαυκαλίζεστε!
Δε θέλετε να έρθετε μαζί μας στο θέατρο με ένα φιλικό ζευγάρι. Δε θα σας πιέσουμε ποτέ ευθέως. Θα κάνουμε ότι δε μας νοιάζει. Θα πετάξουμε ένα αντρικό όνομα κατά λάθος, θα κάνουμε ότι λυπόμαστε αλλά όχι και πάρα πολύ, σας αφήνουμε το υπονοούμενο ότι θα πάρουμε κάποιον άλλο μαζί μας και εσείς τσιμπάτε. Και τελικά έρχεστε και εμείς δείχνουμε να ψιλοδυσανασχετούμε έτσι για να σας τσιγαρίζουμε.
Κάνετε τη θυσία να μας συνοδεύσετε στα ψώνια! Χα! Ήρωες! Μετά από δυο ώρες, τριάντα καταστήματα, εξήντα φορέματα στο ίδιο στυλ, καμιά σακούλα που να δηλώνει αγορά, είστε σε θέση να ξεχωρίζεται το εκρού από το μπεζ. Γνώση απαραίτητη! Και με μια φοβερή ικανότητα να εφαρμόσετε το νόμο «Ηρώδη» σε ότι φοράει σουτιέν!
Έχετε φίλους καλεσμένους στο σπίτι για να δείτε το θρύλο. Την ώρα που θα εκτελέσει κόρνερ ο Τζώρτζεβιτς, τότε θα περάσει από μπροστά σας και όταν θα φωνάξετε, θα σταματήσει ακριβώς μπροστά στην τηλεόραση να δει τι παρακολουθείτε! Και πάει η φάση που καταλήγει σε γκολ, δοκάρι, άουτ.
Πάμε να επισκεφθούμε τους δικούς σας, τότε θα μας πιάσουν οι πονοκέφαλοι, οι πόνοι της περιόδου, κράμπες, στομαχικές διαταρραχές. Πάμε να επισκεφθούμε τους δικούς μας, δεν καταλαβαίνουμε χριστό! Και με σπασμένο πόδι τριγυρνάμε παντού, στο σπίτι, στις θείες, στις γειτόνισσες ακόμα και στη συμμαθήτρια που είχαμε στο νηπιαγωγείο και έκτοτε καμία επαφή. Και μην τολμήσετε να διαμαρτυρηθείτε! Γιατί στο δικό σου χωριό δεν ήρθα; Και με τη γιαγιά σου μίλησα, και στην αδερφή σου πήγα, και στην εκκλησία ήρθα, τι άλλο θες; Να μη δω τους δικούς μου; Και άντε εσύ μίλα μετά.
Γυρνάς κουρασμένος σπίτι. Θες να φας να ξαπλώσεις και να ακούσεις μια γλυκιά κουβέντα. Αμ δε! Καλά πατάς στο σφουγγαρισμένο πάτωμα; Δε σέβεσαι τον κόπο μου! Ρωτάς δειλά τι φαγητό έχει, μα τι δυνάστης! Μόνο την πάρτη σου έχεις στο μυαλό σου. Πας για ύπνο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, εν τω μεταξύ έχουμε στρώσει τραπέζι, που μας έχετε για δουλάρες μόνο. Και ο κόπος μας πάει χαμένος, εμ βέβαια, ποιος έχασε την ευγένεια να τη βρείτε εσείς; Καπάκι και ένα ζώο για κερασάκι στην τούρτα, αυτό ποικίλει, βόδι, γαϊδούρι, γουρούνι, πάντως οικόσιτο!
Και το βράδυ… χμμμ το βράδυ. Έχετε όρεξη για αγαπούλες. Αστραπιαία περνάει από τα μάτια μας η συμπεριφορά σας όλη τη μέρα και ανάλογα ανταμοίβεστε. Συνήθως έχουμε «πονοκέφαλο», άλλες φορές πάλι, όχι. Εξαρτάται αν είσασταν «καλός» όλη την ημέρα ή όχι. Ή αν θέλουμε κάτι να ζητήσουμε. Αν είναι φτηνό δε θα σας κάτσουμε. Αν είναι ακριβό θα σας κάτσουμε. Αν είναι πολύ πολύ ακριβό, ποιος στη χάρη σας! Η Τσιτσιολίνα στο κρεββάτι σας!
Εεεεε, μην περιμένετε να ανοίξω και όλα μας τα χαρτιά, αφήστε και κάτι να έχει σασπένς η ζωή σας.
Αυτά για την ώρα, φοβάμαι μην έχει και διακοπή (πάλι) και σας ασπάζομαι σταυρωτά. Μούτς!

10 σχόλια:

  1. Έργο "Γυναίκες"-Πράξη Πρώτη
    (Μεσημεράκι μετά από την δουλειά.Τα νεύρα μου έχουν γίνει ακορντεόν από τον μαλάκα πελάτη,ανήκων στο είδος Νεάντερταλ.Ο ταξιτζής με πήγε στον προορισμό μου μέσω Βλαδιβοστόκ.Μπαίνω στο σπίτι. Το έτερον ήμισυ κάθεται στην πολυθρόνα και διαβάζει κάποιο περιοδικό μόδας με την προσήλωση ιερέα που διαβάζει την Βίβλο.Χείλη σφιγμένα, μάτια που βγάζουν φωτιές. Μούτρα κατεβασμένα. Το πόδι παίζει ταμπούρλο στο πάτωμα)
    ΕΓΩ:Αγάπη μου ήρθα!
    (Σιωπή)
    ΕΓΩ:Αγάπη μου;
    (Σιωπή τόσο βαριά που την μυρίζεις)
    ΕΓΩ:Καλά είσαι;
    ΑΥΤΗ:Ναι!(Κοφτό)
    ΕΓΩ:Έχεις κάτι;
    ΑΥΤΗ:Καλά είμαι!(Θερμοκρασία υπό το μηδέν)
    ΕΓΩ:Σε βλέπω κάπ...
    ΑΥΤΗ:Δεν έχω τίποτα!
    ΕΓΩ:...Καλά, εντάξει. Έφαγες;
    ΑΥΤΗ:...
    (Κατευθύνομαι προς την κουζίνα.Πίσω μου...:)
    ΑΥΤΗ:Αναίσθητε!!!
    ΕΓΩ:Μα...!
    ΑΥΤΗ:(Ψίθυρος)Τίποτα δεν σε νοιάζει!Μόνο το ντερλίκωμα έχεις στο νου σου!
    ΕΓΩ:...!
    ..................................
    (Σημείωση του συγγραφέα:Συμπληρώστε παρακάτω σύμφωνα με τις εμπειρίες σας)
    ..................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα μερικά από τά κείμενά σου καί ειλικρινώς τά βρίσκω υπέροχα. Εντύπωση μού έκανε ό τρόπος μέ τόν οποίο μιλάς γιά ορισμένα θέματα αλλά κυρίως γιά τό πιό σημαντικό ζήτημα όπως αυτό τής σχέσεως τών δύο φύλων. Ζήτημα τό οποίο απασχολούσε καί θά απασχολεί τούς ανθρώπους στό διηνεκές. Ευχή μου όπως παραμείνεις έτσι, αυθόρμητη καί ειλικρινής. Φυσικά καί θά επιστρέψω γιά νά διαβάσω καί τά υπόλοιπα κείμενά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια, το εκρού διαφέρει από το μπεζ; Νόμιζα ότι είναι το ίδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΥΝΑΙΚΕΣ

    Γυναίκες ποταμός. Κι εγώ στην όχτη
    να μην μπορώ ούτε νυχι να ογράνω.
    Οι χάρες του μακραίνουν σαν τις φτάνω.
    Βαρύς εντός μου ο πόθος εμαζώχτη.

    Τ’ αυτιά μου ηδονικοί τρυπούνε ρόχτοι
    που αντηχάει το ρέμα τ’ αφροπλάνο.
    Και μ’ αμποδά’ η λαχτάρα ν’ ανασάνω
    οι ερωτογόνοι ως με τυλίγουν μόχτοι.

    Άθλιος...με ρήμαξε αυτό το ρέμα.
    Νεκρές οι ελπίδες μου κείτονται χάμου.
    ...Πάλι...μπορεί-κι ας μουγκανίζει το αίμα
    που χάνει τη γιορτή-μπορεί η σειρά μου
    γι άλλην, τρανή γιορτή να με φυλάει:
    ποιος ξέρει αυτό το ρέμα πού τραβάει...

    Γιώργης Χολιαστός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Geysser

    καλά δεν κατάλαβες όιτ κάτι έχει?
    διαβάζει καμιά περιοδικό το μεσημέρι?
    σημάδι ότι κάτι έχουμε έίναι καλέ!

    πω πω αναισθησία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. K.S.

    μιλ μερσί και να μας ξανάρθετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ria μου
    Το ολο θεμα δεν ειναι αν εχει κατι ή όχι, είναι τι φταιω εγω ο καψερος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες