ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

8 Μαρ 2008

ΔΕΗ = ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ

Έχει την εντύπωση κανείς ότι ζούμε σε δημοκρατική χώρα;
Όχι βέβαια! Και αν νομίζετε ότι μας καταπιέζουν οι τριακόσιοι της βουλής, πλανάστε πλάνην οικτρά! Είμαστε στη διάθεση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Αυτός αποφασίζει αν θα φάμε και τι θα φάμε. Αυτός αποφασίζει αν θα φορέσουμε καθαρά και σιδερωμένα ρούχα. Αυτός αποφασίζει αν θα πάμε στις εργασίες μας με χτενισμένα και στεγνά μαλλιά.
Και ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει αν θα φάω απ’ έξω ή θα τηγανίσω δυο αυγά. Εγώ μπορεί να μην έχω λεφτά να παραγγείλω φαγητό απ’ έξω και να έχω υπολογίσει ότι για να βγάλω αξιοπρεπώς το μήνα θα πρέπει να τρώω ότι έχω σπίτι μου, δυο αυγά, φακές, μια γρήγορη μακαρονάδα. Και γυρνάω κατάκοπη σπίτι μου, ανεβαίνω στον όγδοο όροφο με τα πόδια γιατί χωρίς ρεύμα δεν έχει ανελκυστήρα και φυσικά δεν έχει φως στις σκάλες και ανεβαίνω στον όγδοο ψιλαφητά, και πεινάω. Η ώρα είναι οκτώ, λείπω από το πρωί από το σπίτι μου και όταν γυρνάω σαν κάθε φυσιολογικός άνθρωπος θέλω να κάνω ένα μπάνιο και να φάω και να κοιμηθώ. Το μπάνιο αναβάλεται γιατί η θερμοκρασία του περιβάλλοντος δεν επιτρέπει μπάνιο με κρύο νερό, το φαγητό αδύνατο χωρίς ρεύμα και που ύπνος με τα κεριά αναμμένα!
Και καλά, η περιφέρειά μου επιτρέπει το να μη φάω ένα βράδυ γιατί εγώ είμαι επιεικώς παχουλοκομψή. Και ευτυχώς υγιής. Για φαντάσου όμως τη γιαγιά στον τέταρτο που ο παπούς που έζησε μαζί του πενήντα πέντε χρόνια, για να ζήσει χρειάζεται οξυγόνο το οποίο του παρέχεται από μηχάνημα που λειτουργεί με ρεύμα. Αυτή η γυναίκα τι κάνει που βλέπει το σύντροφο της ζωής της να αγωνίζεται να αναπνεύσει; Τι να πεί η κυρία της απέναντι πολυκατοικίας που στα σαράντα της απέκτησε ένα κοριτσάκι με εξωσωματική και που στα δυο του χρόνια παρουσίασε άσθμα και σε συνδιασμό με τις ιώσεις που είναι σε έξαρση το χειμώνα, πρέπει στο δωμάτιο που κοιμάται το παιδί να έχει υγραντήρα που φυσικά λειτουργεί με ρεύμα και ένα μεγάλο σώμα καλοριφέρ ηλεκτρικό για να διατηρεί τη θερμοκρασία υψηλή ώστε να μη δυσφορεί από το κρύο το μικρό της;
Πρέπει όλοι όσοι είχαμε την «ατυχία» να γεννηθούμε σε μια εποχή που ο πολιτισμός μας επέτρεπε πολυτέλειες όπως ζεστό νερό, φως, ηλεκτρική κουζίνα και άλλα εξωφρενικά πράγματα όπως ο ανελκυστήρας, να υποφέρουμε επειδή ο πρόεδρος των εργαζομένων αποφάσισε να κόψει την παροχή ρεύματος στην περιοχή μας;
Ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει ότι πρέπει να πάω στη δουλειά μου με βρεγμένο μαλλί και να κρυώσω αν βγω στο αγιάζι του δρόμου με το μαλλί σα να βγήκα από μακροβούτι;
Θέλει να διαμαρτυρηθεί; Να το κάνει με άλλο τρόπο, όχι να στερεί τις απλές και απόλυτα φυσιολογικές για την Ελλάδα τουλάχιστον ευκολίες.
Δεν κερδίζει τη συμπάθεια του κόσμου με αυτόν τον τρόπο. Εχθρούς κερδίζει και όσο μεγαλώνει η ταλαιπωρία μας τόσο μεγαλώνει η αγανάκτηση του κόσμου για τους εργαζομένους στη ΔΕΗ. Και δίκιο έχουμε. Να τους αλλάξουν τα φώτα των εργαζομένων στη ΔΕΗ όπως αλλάζουν αυτοί τα δικά μας όποτε τους καπνίσει! Να μην τους πληρώσει καθόλου γίνεται; Να γίνει, γιατί τις τελευταίες μέρες δε δουλεύουν, κάθονται και βγαίνουν στα κανάλια, εμείς ταλαιπωριόμαστε. Στους δρόμους που τα φανάρια δε λειτουργούν, στις πολυκατοικίες που δεν έχουν ασανσέρ και φώτα στις σκάλες και ανεβαίνεις με χίλιες προφυλάξεις γιατί αν πέσεις αλλίμονό σου!, στη δουλειά που φτάνεις καθυστερημένη, ανεβαίνεις άλλες σκάλες με τα πόδια και που υποχρεώνεσαι να κάθεσαι και να κοιτάς το παράθυρο αντί να ολοκληρώνεις τις εργασίες που πρέπει να παραδώσεις γιατί η περιοχή έχει διακοπή, στο ταβερνάκι που θα φας γιατί αν χάλασαν τα κρέατα που θα σου σερβίρουν με τις συνεχείς διακοπές του ρεύματος;
Δεν έχουμε δημοκρατία, έχουμε δικτατορία και αν δεν ξέρω το όνομα του δικτάτορα είναι γιατί όταν είπε στα τσιράκια του να κατεβάσουν τους διακόπτες του ξέφυγε ότι όσοι δεν έχουν ρεύμα δεν μπορούν να δουν ειδήσεις και να μάθουν το όνομά του ώστε όταν θα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής δε θα το θυμούνται!
Βάζει τα χεράκια του και βγάζει τα ματάκια του. Δεν είναι οι άνθρωποι τόσο αγαθοί πλέον, το πήραν το μαθημά τους όταν είδαν εκείνον τον ξερακιανό συνδικαλιστή που αναθεμά και αν είχε δουλέψει δέκα ώρες τα τελευταία 20 χρόνια, μετά τις εκλογές τον είδαμε βολευτή του ΠΑΣΟΚ! Όχι δεν έκανα λάθος, βολευτής είναι γιατί μόνο αυτό ξέρει να κάνει και όχι βουλευτής γιατί όταν κατέβαζε και αυτός τους διακόπτες δεν εξέφραζε το βούλευμα της πλειονότητας αλλά βόλευε το μέλλον του. Το ίδιο κάνει και ο τωρινός, τουλάχιστον έτσι νομίζει.
Αλλά του εύχομαι να έρθει στη θέση όλων αυτών που χρειάζονται απεγνωσμένα ρεύμα και δεν έχουν. Αυτούς που έχουν παιδιά στις θερμοκοιτίδες, εγκυμονούσες που κοιλοπονούν και δεν μπορούν να κατέβουν τέσσερεις ορόφους με τα νερά σπασμένα, ανθρώπους με γύψο στα πόδια που καταδικάζονται σε κατ’ οίκον εγκλεισμό μέχρι νεωτέρας, χειρουργημένους, ηλικιωμένους ή καρδιοπαθείς που δεν πρέπει να καταπονούνται.
Ξύπνησαν τα βόδια και δε μασάνε πλέον κουτόχορτο. Κάποια στιγμή θα έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Θα καταλάβει ότι η πλειονότητα της κοινωνίας είναι με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και αυτό γιατί αυτός κατεβάζει τους διακόπτες. Είδε κανείς μια ιδιωτική εταιρεία να κατεβάζει διακόπτες; Όχι βέβαια, έτσι για να βρούμε και εμείς τη βολή μας, όχι μια, δέκα ιδιωτικοποιήσεις να κάνει το κράτος. Όχι μόνο σύνταξη να μην πάρουν, απλήρωτοι να μείνουν τελείως, όπως ταλαιπωρούμαστε εμείς, στο δεκαπλάσιο αυτοί. Σε κανένα σημείο του πολιτισμένου κόσμου δεν αποφασίζουν τόσο λίγοι και άσχετοι με τους λοιπούς το αν θα έχουν ρεύμα ή όχι οι πολίτες. Ποιοι είναι αυτοί που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μου όταν εγώ δεν τους ξέρω και δεν τους έβαλα σ’ αυτή τη θέση!

2 σχόλια:

  1. εισαι μελος του sync?γιατι δεν μπορω να διαβασω τις επικεφαλιδες των αρθρων σου στο μονιτορ του sync?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ξέρω τι συμβαίνει πάντως άλλος δε μου παραπονέθηκε, θα το κοιτάξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες