ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

6 Μαρ 2008

ΑΝΔΡΕΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΝΔΡΕΣ

Άνδρες. Τι να πει κανείς. Τους τάιζε η μαμά τους με το ζόρι μικρούς μπάμιες, ούτε να τις ακούσουν σαν ενήλικες. Τους έβαζε με το ζόρι να συμμαζέψουν τα παιχνίδια τους, τώρα ούτε που αγγίζουν ένα γεμάτο τασάκι να το αδειάσουν.
Πάντα οι νυν θα πληρώνουν τα σπασμένα των πρώην τους. Είτε αυτές ήταν οι μαμάδες τους, είτε οι δασκάλες τους, είτε οι γκόμενές τους, για να μην πω τη γυναίκα με την οποία είχαν πρωτοαισθανθεί άνδρες.
Οι μαμάδες τους τους υποχρεώναν να φάνε αρακά, εμείς θα γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα. Ο αρακάς, οι μπάμιες, τα ρεβύθια είναι απαγορευμένα πιάτα για τον άντρα στο δικό του σπίτι. Το δικό του σύμπαν στο οποίο είναι ο ζωοδότης ήλιος.
Οι μαμάδες τους ήταν καταπληκτικές μαγείρισσες βεβαίως. Λογικό θα μου πείτε, γιατί με τη μαγειρική τους έμαθαν γεύσεις. Θυμηθείτε, όμως κύριοι, ότι όταν απαξιώνεται το μουσακά μας ή τα αυγά τα τηγανητά που σας φτιάχνουμε, ότι οι ίδιες αυτές γυναίκες που δε θα μοιάσουμε ποτέ ούτε στο μικρό τους δακτυλάκι, είναι αυτές που σας μπούκωναν με το χτυπημένο βραστό αυγό με το ψωμάκι και σας κυνηγούσαν να το φάτε. Ήταν οι ίδιες που σας έβαζαν να φάτε μπάμιες ή μπιζέλια. Όχι να ξεχνάμε ότι δεν τρώμε τα μισά φαγητά γιατί τα έφτιαχνε η μάνα σας και τα άλλα που απομένουν και φτιάχνουμε δεν είναι καλά! Ή θα τα τρώτε όλα γιατί όλα τα έφτιαχνε η μαμά σας, ή θα σταματήσετε να μας πρήζεται με τον κλώνο του Τσελεμεντέ που σας μεγάλωσε. Δε γίνεται να έχετε δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αχ τα γιουβαρλάκια της μάνας μου δεν θα τα ξαναφάω παρά μόνο σπίτι της! Πήγαινε σπίτι της και φάτα, να δω θα της πεις και της μάνας σου ότι δεν τα θες με αυγολέμονο; Γιατί η καλή μου πεθερούλα, έτσι μου έδωσε τη συνταγή.
Η δασκάλα του στο σχολείο, η φιλόλογος στο γυμνάσιο ή η γυμνάστρια στο λύκειο, φορούσαν χονδρά καλσόν και εμείς, οι σύζυγοι, οι ερωμένες, οι γκόμενες ή ακόμα και οι φίλες τους, δεν επιτρέπεται να φοράμε αυτά τα «παλαιομοδίτικα – αντισεξουαλικά – πρωτόγονα- απάισια» καλσόν οπάκ. Τους έβαζε να κάνουν ωραία γράμματα, εμείς θα την πληρώσουμε τη νύφη γιατί στο σημείωμά τους δεν καταλάβαμε ότι τα ορνιθοσκαλίσματά τους μας έλεγαν να πάρουμε το μπλέ κοστούμι τους από το καθαριστήριο. Τους υποχρέωνε η φιλόλογος να μάθουν ένα ποίημα του Ελύτη απ’ έξω, εμείς που ξέρουμε Παλαμά και Πολυδούρη γινόμαστε σπαστικές και ξενέρωτες.
Φορούσε η π... που τους έκανε άντρες κόκκινα εσώρουχα, εμείς πρέπει να έχουμε όλη την γκαρνταρόμπα της κοκκινοσκουφίτσας στο συρτάρι με τα εσώρουχά μας. Πονήρεψαν σεξουαλικά με μιά τσόντα που η πρωταγωνίστρια φόραγε γόβες επικών διαστάσεων και διχτυωτό καλσόν – κάλτσες – μπούστο – μπόντυ, πρέπει και εμείς για να είμαστε σεξουαλικά αποδεκτές να έχουμε πληθώρα τέτοιων αξεσουάρ.
Και ας περάσω στο μέγιστο παράπονο όλων των γυναικών. Το ότι εμείς ξεχρεώνουμε ότι έκανε η πρώην του ακριβώς πριν από μας. Τον κεράτωσε; Όλες είμαστε πουτάνες. Του έλεγε ψέματα, είμαστε όλες γόνοι του Μυνχάουζεν. Δεν ήταν νοικοκυρά; Εμείς πρέπει να είμαστε καραδουλάρες όχι απλώς τακτικές. Ντυνόταν προκλητικά; Εμείς πρέπει να ακολουθούμε το dress code της Ελένης Λουκά! Ήταν καλή νοικοκυρά; Εμείς πρέπει να είμαστε Τ Ε Λ Ε Ι Ε Σ. Και πάει λέγοντας.
Γιατί θα πρέπει να πληρώσουμε εμείς τα δικά τους λάθη; Και δε μιλώ μόνο για τα λάθη της πρώην του αλλά και τα δικά του. Αν του στόλισε το κούτελο με ένα συνεργάτη της, δε φταίει μόνο αυτή. Έχει και αυτός (ο νυν δικός μας ντε) τις ευθύνες του. Ίσως την παραμελούσε, ίσως την απαξίωνε, ίσως δεν την κάλυπτε, ίσως αδιαφορούσε, ίσως .. ίσως... ίσως. Δε λέω, προς Θεού ότι φταίει αυτός που έχει δυο χαριτωμένα κερατάκια στο γλυκό του μετωπάκι, αλλά αν μοιράζαμε σε εκατοστιαία ποσοστά τις ευθύνες του γεγονότος, θα έπαιρνε και αυτός ένα τουλάχιστον 5%. Αντί, λοιπόν, να μας πρήζει τα αυτιά με τα χαζά αποφθέγματα του τύπου «όλες οι γυναίκες είστε πουτάνες», καλό θα ήταν να μας πρόσεχε λίγο παραπάνω. Να μας έκανε αυτός τα κοπλιμέντα που μας κάνουν στη δουλειά. Ας χαρίσει αυτός τα λουλούδια και όχι ο γοητευτικός ξάδερφος της κολλητής μας. Ας μας πει έστω και αν δεν το πιστεύει ότι τα πέντε κιλά παραπάνω που έχουμε μας κάνουν πιο θηλυκές για να μην ενδώσουμε στο λιγούρη προϊστάμενο που όμως ξέρει πως να χαϊδεύει τα αυτιά και τη ματαιοδοξία μας.

7 σχόλια:

  1. Κι εμείς πρέπει να ανεχόμαστε τις νευρώσεις σας κάθε μήνα, λες και φταίμε εμείς για το μαρτύριο που τραβάτε.Και τι έχετε να πείτε για εκείνη την τρομακτικά εκνευριστική συνήθεια να μπαίνετε σε ένα μαγαζί με ρούχα, να το γυρίζετε όλο επί μιάμιση ώρα ενώ εμείς στεκόμαστε μπάστακες και σας περιμένουμε, για να ανακαλύψουμε τελικά ότι δεν αγοράσατε ΤΙΠΟΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ βρε geysser....
    γιατί αισθάνομαι ότι δεν έξάντλησες την επιχειρηματολογία σου;
    -----------------------------------
    μπιπ μπιπ.....
    εδω ο ζωοδότης ήλιος του σύμπαντος μου που τυγχάνει να είναι και σύμπαν σου μετα τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις των αγγείων σου την τελευταία φορά που μου μίλησες για να μην πω που σε ακούμπησα
    μπιπ μπιπ.....
    (τα μπιπ τα κανει ο ασύρματος)

    Λοιπόν....
    αυτός ο χαραμοφάης φαλλοκράτης, ο μαμάκιας, ο αχάριστος, ο κερατοστολισμένος, ο τεμπέλης, ο κάδος των απωθημένων της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, ο παρολίγον πορνοστάρ, ο άκαρδος, ο ολίγον απο φταίχτης στο αμάρτημα της εξόδου απο τον παράδεισο, ο έχω κομπλιμέντο για τις άλλες αλλά όχι για σένα..........
    είναι αυτός που συνεχίζει να ξενυχτάει μετά απο 38 ώρες αϋπνίας στο Νοσοκομείο για να ακούσει τα ότι θυμάσαι χαίρεσαι, είναι αυτός που κάνει ότι μπορεί για να στήσει την αναθεματισμένη σκηνή στο καμπίνγκ που δεν έχει οδηγίες΄, είναι αυτός που σε πάει στο αεροδρόμιο για να πας το ταξιδάκι σου, είναι αυτός που σε έβαλε σε χώρους που απο μόνη σου, άν έμπαινες, θα έκανες χρόνια, είναι αυτός που σε πάει βόλτα με τη μηχανή τα χαράματα μετά απο την πολύωρη ή μάλλον πολυήμερη εργασία του, είναι αυτός που ανέχεται τα σχόλια της κάθε φίλη σου που είναι γνώστης παντός επι στητού αλλά ο δικός της της τα "φοράει" κανονικότατα αλλά αυτή νομίζει ότι φοράει το καπέλο της απαράμιλης ευτυχίας, είναι αυτός που σου μαθαίνει ότι ο υπολογιστής δέν είναι μηχανή του εσπρέσο, είναι αυτός που όπως λένε και τα άστρα μοιάζει του πατέρα σου, είναι αυτός που καταλαβαίνει το χιούμορ σου αλλά και σε κάνει να ζυγίζεις το γέλιο με το γαλλόνι και να κάνεις απόθεμα μετρώντας το σε εβδομάδες γέλιου, είναι αυτός που σε έκανε να έχεις την γκαρνταρόμπα της κοκκινοσκουφίτσας και να μοστράρεις στις φίλες σου απαριθμώντας οργασμούς, άσε που σε έμαθε ότι Αθήνα δεν είναι το κολωνάκι, η γλυφάδα, η κηφισσιά και τα σαλονοτραπεζομάγαζα που σε πήγαινε ο πρώην σου που μέτραγε τον άλλο με τα μηδενικά του τραπεζικού του λογαριασμού κι όχι με το βάρος των αξιών που ανοίγουν αυλάκι πίσω του και δυσκολεύουν τον ράφτη στον καβάλο (δεξιά και αριστερά), άσε τα άλλα δεν τα λέω γιατί θα πείς πάλι ότι τα χτυπάω......


    τέλος πάντων, το ποιο σημαντικό που έχω να πώ είναι ότι μετά την απομάκρυνση απο το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται εκτός κι αν είσαι Βουλευτής οπότε το άρθρο 6 του Συντάγματος σε καθιστά ανεύθυνο για την γνώμη που εκφράζεις....
    .....αλλά για όλα φταιει ο ΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιάσιε (συνάδελφε)
    Πλήρης επιχειρηματολογία επί του θέματος θα απαιτούσε μια δεκάτομη εγκυκλοπαίδεια. Αν χρειαστεί, εδώ είμαστε πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν έχω λόγους να διαφωνήσω μαζί σου geysser

    join the club συνάδελφε
    lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπερα ρια.πολυ μισος διακρινω απεναντι στο αντρικο φυλο.δηλαδη οι γυναικες δεν εχετε ελλατωματα?ολοι υπομονη κανουμε και στην σχεση και-πολυ περισσοτερο- στον γαμο.δεν ξερω αν εισαι παντρεμενη η οχι αλλα δες και την θετικη πλευρα ρε συ.μια χαρα κοπελα εισαι,ξερεις ποσες και ποσες εχουν μπλεξει με αντρες οι οποιοι νομιζουν οτι η γυναικα ειναι υποχειρειο τους?δεν ειναι ολοι ετσι.εμενα για παραδειγμα μου αρεσει περισσοτερο η μαγειρικη της συζυγου μου απο της μητερασ μου.και η μητερα μου το ξερει και εχει παρα πολυ καλες σχεσεις με την συζυγο μου.δεν ειναι ολες κακες πεθερες,ουτε εχουν μεγαλωσει κακομαθημενα μαμοθρευτα.παρεπιπτοντως μου αρεσε το αρθρο σου για την δεη.και ενας δικος μου γειτονας ηλικιωμενος κανει χρηση οξυγονου στο σπιτι και υποφερει με τις διακοπες ο καημενος.
    ιδιωτικοποιηση τωρα λοιπον, κι εγω μαζι σου ειμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φίλε geysser, δεν ισχυρίστικα ποτέ ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε τέλειες και ότι και εμείς δε σας εκνευρίζουμε με διάφορα πράγματα...
    ιάσιε, είπα εγώ ότι και εσείς οι άνδρες δεν προσφέρετε σε μια σχέση; είπα εγώ ότι δεν αναγνωρίζουμε τη συμβολή σας σε χιλιάδες καθημερινά σημαντικά ή ασήμαντα πράγματα; όχι δεν είπα τίποτα τέτοιο...
    σπύρο, όλες οι νύφες δεν είναι στρίγγλες όπως δεν είναι και όλες οι πεθερές στρίγγλες, μακάρι όλες οι σχέσεις μεταξύ πεθερών και νυφών να ήταν όπως οι σχέσεις της γυναίκας σου με τη μαμά σου αλλά δυστυχώς δεν είναι η πλειοψηφία αυτή, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί θα πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα τη στιγμή που αντικειμενικός σκοπός και των δυο είναι να είναι ευτυχισμένο το ίδιο άτομο, ο άντρας της μιας είναι ο γιος της άλλης! και δεν είναι μίσος, προς θεού, γιατί να μισούμε τους άντρες; εμείς ζούμε για σας, ντυνόμαστε,βαφόμαστε, χτενιζόμαστε για σας, ότι και αν κάνουμε για σας το κάνουμε, για να σας αρέσουμε και να καμαρώνετε για μας. απλά εξέφρασα απορίες και παράπονα που συγκέντρωσα από φίλες, συναδέλφους και γνωστές και τα έκανα ένα χιουμοριστικό άρθρο και το ανάρτησα στον ιστότοπό μου γιατι ξέρω ότι και αυτές θα το διαβάσουν όπως και έγινε.
    η συνύπαρξη των δυο φύλων και οι σχέσεις προϋποθέτουν αμοιβαιότητα σε όλα, παροχές και υποχωρήσεις. απλά οι άντρες δεν είστε τόσο τρυφεροί και δοτικοί όσο εμείς οι γυναίκες, δεν μας χαϊδεύεται τα αυτιά όπως θα θέλαμε και μερικές φορές έχουμε ανάγκη να κάνετε.
    επιφυλάσσομαι όμως να γράψω και ένα άλλο άρθρο για όσα περνάτε εσείς οι άντρες από εμάς τις γυναίκες.
    σας ευχαριστώ που διαβάσατε όλο το άρθρο και δε βαρεθήκατε με το μέγεθός του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ria...
    Η αλήθεια-πικρή για κάποιους, υπέροχη για άλλους-είναι ότι σας έχουμε τόση ανάγκη όσο έχετε κι εσείς εμάς.Περιμένω το επόμενό σου άρθρο που υποσχέθηκες.
    Υ.Γ:Απολαμβάνω το χάιδεμα των αυτιών όσο κι εσείς-να το κάνω και όχι να μου το κάνουν.Επίσης, το χάιδεμα των μαλλιών, το φιλί στο λαιμό και το μασάζ στον αυχένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες