ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

22 Αυγ 2011

ΟΧΙ, ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ!

Τώρα αυτό πώς να το πω;
Να το πω αναισθησία;
Να το πω ανευθυνότητα;
Να το πω γαΐδουριά;

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο παιδείας ότι οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν στις 29 Αυγούστου!

Πρώτη φορά οι εξετάσεις άρχισαν τόσο νωρίς.
Αλλά το πράγμα φαινόταν. Παρότι οι εξετάσεις τελείωσαν νωρίς, οι βαθμοί βγήκαν την ίδια περίοδο που βγήκαν και πέρυσι. Μου άρεσε που ένας φίλος μου, αμετανόητος πασόκος, μου έλεγε ότι αρχές Ιουνίου θα ανακοινώνονταν οι βαθμοί. Όταν είδε ότι αργούσαν, λούφαξε.

Όλο το καλοκαίρι, οι γονείς περιμένουμε τα αποτελέσματα και τις βάσεις. Αλλά όχι, το υπουργείο γιατί να νοιαστεί; Μήπως έδινε η κόρη της Διαμαντοπούλου; Αν ήταν, όμως, υποψήφια, θα τα μάθαινε τα νέα εκ των έσω.

Μέχρι προχτές ο φίλος, αυτός ο πασόκος, μου έλεγε, ηρέμησε Ρία στις 20 Αυγούστου κάθε χρόνο ανακοινώνονται οι βάσεις. Να σήμερα έχει 17, 18,19 και έσκασε η βόμβα. Στις 29 οι βάσεις!!!

Έλα τώρα παλικάρι πράσινο, να σου εξηγήσω το όνειρο! Τα μηχανογραφικά δόθηκαν μόνο ηλεκτρονικά. Δε χρειάστηκαν να τα περάσουν σε υπολογιστές όπως πέρυσι και τις άλλες χρονιές. Και στο τέλος Ιουνίου είχε ολοκληρωθεί η υποβολή τους.  
Τί ακριβώς τους δυσκόλεψε φέτος και μας αφήνουν όλο το καλοκαίρι να τσιτσιριζόμαστε; Χάλασε ο υπολογιστής; έπεσε ο σέρβερ; κάηκε το ανεμιστηράκι; Κόλλησε ιό το σύστημα; Χτύπησε ο δίσκος; Δυο μήνες, τι μαγειρεύουν;

Και πως ξέρουν οι δημοσιογράφοι πόσα μόρια πέφτουν στην Αθήνα και την επαρχία οι σχολές; Για να τα ξέρουν, προφανώς κάποιος έχει δει τις βάσεις. Και το ερώτημα είναι. Γιατί δε μας τις ανακοινώνουν;

Και τώρα πώς να το πω αυτό; Αναισθησία, ανευθυνότητα; Πως;;;



23 σχόλια:

  1. Συζητώντας με παιδιά στην ίδια κατάσταση, αυτό μάλλον είναι το μικρότερο από τα προβλήματα των επιτυχόντων.

    Τι θα συμβεί από σεπτέμβριο στις σχολές και στα πανεπιστήμια? Απεργίες? Κλείσιμο? Αλλαγές στη διάρκεια φοίτησης, αλλαγές παντού?
    Όλοι είναι ξεκρέμαστοι.

    Η κυβέρνηση δεν είναι μόνη στο θεάρεστο έργο της: έχει και τους πανεπιστημιακούς που δε γουστάρουν να ξεβολεύονται.

    Καλή τύχη, πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπουργείο Παιδείας να το πεις..

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρία, είναι πολύ απλό. Πολλές από αυτές τις δουλειές τις έκαναν συμβασιούχοι. Αυτοί τώρα έχουν φύγει και έτσι τις κάνουν οι μόνιμοι υπάλληλοι οι οποίοι και δεν είναι συνηθισμένοι στο να δουλεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να πούμε κι εμείς...σ'αυτό το αποδιοργανωμένο κράτος που ζούμε, όλα σχεδόν τα έχουμε συνηθίσει...και περιμένουμε λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή φίλη
    Έναν βιασμό(και εδώ, αλλά και αλλού, μας βιάζουν καθημερινά)αν δεν μπορείς να τον αποφύγεις τον απολαμβάνεις.Πες λοιπόν ότι η καρμική συναστρία των μελλοντικών επιτυχόντων(τι λέω ο άνθρωπος)επιβάλει την μετάθεση των ημερομηνιών για να ταιριάξει με κατάλληλο μαγνητικό πεδίο που θα δημιουργηθεί στις 29 Αυγούστου.Άσε που ο Ερμής είναι ακόμη ανάδρομος, αυτό που το πας!Πάντως για να σε καθησυχάσω και να σε κάνω να χαρείς για το χάλι μας, στην Ολλανδία όπου όλα αυτά δεν συμβαίνουν οι Ολλανδοί σε αναφερόμενη 3ωρη καθυστέρηση του σταματημένου τραίνου κάθισαν τρεις ώρες, στο θεό σου, ακίνητοι αμίλητοι αγέλαστοι μπροστά σ'ένα κάγκελο κοιτάζοντας το υπερπέραν και περιμένοντας να φτιαχτεί το τραίνο. Έτσι φτιάξαν κράτος.
    Κατά τα άλλα όπως ξέρεις οι τρόφιμοι κομμάτων εκκλησιών και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων αποκτούν τίτλους μεταπτυχιακά διδακτορικά και θέσεις ευθύνης a priori μη γνωρίζοντας να χωρίσουν δυο γαιδουριών άχυρα.Αν δεν αλλάξει κάποτε αυτό όχι 29 Αυγούστου αλλά και 29 Δεκεμβρίου βλέπω να βγαίνουν τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι το έχουν μεγαλοποιήσει το θέμα των πανελληνίων στην Ελλάδα.Εντάξει δεν καταλαβαίνω τι άλλαξε που ξεκίνησαν πιο νωρίς οι εξετάσεις,που άργησαν τα αποτελέσματα και οι βάσεις.Σίγουρα είναι κατανοητός όλος ο εκνευρισμός με τη συνεχή αυτή αναβολή του υπουργείου αλλά δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου για να δικαιολογείται τόσος πανικός.

    Επομένως χαλάρωσε Ρία μου και ό,τι θέλει να γίνει θα γίνει.Και στο λέω όλα αυτά γιατί με τέτοιο άγχος θα πάθεις τίποτα και δεν αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπάχαλο τα πάντα όλα!!!
    φιλιά και κουράγιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλα αποτελεσματα!!
    σου ευχομαι η επιθυμια σου να γινει στις 29 πραγματικοτητα :)

    κουκουροφιλακια :)

    υ.γ. το υπουργειο παιδειας δε ξερω πως λειτουργει.εμεις δε ξερουμε αν θα γινουν και τα μαθηματα στα πανεπιστημια.χαμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν ειμαι καχυποπτη αλλα ... πιστευω οτι το ολο σκηνικο και η καθυστερηση γινεται σκοπιμα γιατι περιμενουν να καλυψουν την ολη αναμπουμπουλα που επικειται να ξεσπασει με τη συγχωνευση των σχολων και να κατακαθισει η..σκονη ...
    Να τους δω πως θα αντιμετωπισουν τις επερχομενομενες καταλειψεις απο φοιτητες και Πανεπιστημιακους καθηγητες...
    Μπαχαλο Ρια μου ( οπως αλλωστε σε ολα τα θεματα!)
    Να δεις τι προβληματα αντιμετωπιζουν οι γονεις που τα παιδια τους περιμενουν την ανακοινωνωση των βασεων για να αποφασισουν αν τα παιδια τους θα παραμεινουν εδω ή θα τα στειλουν στο εξωτερικο . Αυτοι χανουν τις προθεσμιες για εξω... Παλι διεθνως γινομαστε ρεζιλι...
    Καλο κουραγιο φιλεναδα.. και .... Ψυχραιμια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρία μου υπάρχει ένα θέμα που δεν βλέπω να συζητείται: Η οργάνωση και οι υπάλληλοι τους οποίους δικαιότατα στέλνει στο διάολο η ανάρτησή σου, είναι η ΙΔΙΑ οργάνωση και οι ΙΔΙΟΙ υπάλληλοι προς τους οποίους θα οδεύσουν όσοι μπουν σε σχολές. Το έχει συλλογιστεί κανείς αυτό; Που τα στέλνετε τα παιδιά; σε ποιό κωλοχανείο;

    Και τι τα περιμένει τα παιδιά στα επόμενα 5-6 χρόνια; απεργίες, καταλήψεις, έλλειψη ύλης, έλλειψη βιβλίων, χαραμοφάηδες αδιάφοροι "καθηγητές" και η προαναφερθείσα οργάνωση και υπάλληλοι.

    Έχει κανείς την αυταπάτη ότι θα μάθει κανένα παιδί ένα πράμα; Προς τι αυτή η οδύσσεια; Για ένα κομμάτι χαρτί. Το οποίο θα το κάνουνε τα παιδιά τι ακριβώς και που;

    Τρία τέσσερα χρόνια τώρα βασανίζονται για το όνειρο των "μεγάλων". Τώρα περνάνε ένα μαρτύριο. Όσοι δεν θα μπουν θα αισθανθούν αποτυχημένοι. Όσοι θα μπουν θα βασανιστούν άλλα 5-6 χρόνια, και, στα 24, 25 τους θα βγουν σε μια ζωή την οποία ΤΟΤΕ μόνο θα αρχίσουν να διερωτούνται τι είναι...

    Αυτοί οι μπάχαλοι που καθυστερούν τα αποτελέσματά σας και οι άλλοι μπάχαλοι που θα βασανίσουν τα παιδιά 5-6 χρόνια για ένα άχρηστο κομμάτι χαρτί έπρεπε να είναι ο στόχος των αγανακτισμένων. Αλλά και μια φορά που βγήκανε στο σύνταγμα οι αγανακτισμένοι δεν βγήκαν για τα παιδιά τους. Για το πορτοφόλι τους βγήκαν.

    Αλλά τα παιδιά ποιός τα σκέφτεται που θα βρεθούν την επομένη μέρα αφού κρατήσουν στα χέρια τους το πολυπόθητο χαρτί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να ήταν το μοναδικό πρόβλημα της ελληνικής παιδείας...

    Προτείνω αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για σπουδές (και όχι μόνο) στο εξωτερικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. athinovio

    για τους φοιτητές, ας αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους ΄οπως εμείς αντιμετωπίσαμε τα δικά μας. δε θα τα φορτωθούμε όλα οι γονείς. και εμείς δεν τα βρηκαμε ρόδινα ρε φιλενάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Hfaistiwnas

    ας μην εκφραστώ γιατί είμαι και κυρία, ηφαιστιωνάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βασίλης Περαντζάκης

    δε με ενδιαφέρουν τα αίτια. εγώ έπαιξα με τους κανόνες τους. οφείλουν και αυτοί να τους τηρήσουν. δεν τους προσέλαβα εγώ, αυτοί τους έδωσαν τόσες ευθύνες, αυτόι τους σταμάτησαν, τώρα ας κόψουν το λαιμό τους. έπρεπε να είναι συνεπείς. εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. M

    δεν τα έχουμε συνηθίσει, απλά τα ανεχόμαστε γιατί δε μας αρέσει να ξεβολευόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

    άσε παυσανία, την πήραμε την κρυάδα, αλλά υγεία να υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Περσέας

    σπόρε, κάνεις διακοπές από το τέλος μαΐου. εγώ δεν έλειψα από τη δουλειά μου παρά μόνο τέσσερις μέρες με το ραγισμένο πόδι. δεν πήγα στη θάλασσα, δεν πήρα άδεια, δεν ξεκουράστηκα. γιατί εξαρτώμαι από τα αποτελέσματα. αλλιώς σκασίλα μου! πέρυσι που δεν έδινε ο γιος μου, λες να είχα τέτοια κοψίματα; έκανα το πρόγραμμά μου και δε με ένοιαζε. φέτος όμως είναι αλλιώς.

    ξύπνώ κάθε μέρα 05:30 από 18 χρονών. θέλω να ξυπνήσω χωρίς το άγχος ένα πρωί, και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την άδεια!
    δε με έχεις πιάσει, αλλά θα με θυμηθείς όταν γίνεις εργαζόμενος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΟΥΛΗ

    και μπουρδέλο να πεις, δε θα σε παρεξηγήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. koukouroukouprigkipissa

    δε φτάνει που είσαι φοιτήτρια, θες να κάνεις και μαθήματα;;; κοίτα κάτι απαιτήσεις που έχουν οι φοιτητές!

    ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για τις ευχές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. liakada

    δεν είσαι καχύποπτη, πανέξυπνη είσαι. το είπε και η διαμαντοπούλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. thinks

    με το καινούργιο νόμο για την παιδεία, όλα αυτά που περιγράφεις τέρμα. όπως τέρμα και το πανεπιστημιακό άσυλο!

    αλλά εμένα τώρα με καίει η καθυστέρηση. για τα υπόλοιπα θα γκρινιάξω άλλη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Mistirios

    μωρέ, υπάρχει. ο γιος δε θέλει. θελει μόνο για μεταπτυχιακά εκεί! όταν όμως του έρθουν τα γίδια, θα είναι αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό που σου είπα Ρία μου ήταν ότι έχεις δικαιολογημένο μεν άγχος άλλα πάρα πολύ το οποίο δε βοηθάει την κατάσταση και κυρίως σε φθείρει χωρίς να χρειαζεται.
    Στη μάνα μου που είχε ανάλογο άγχος όταν ήταν να βγουν οι βαθμολογίες γύρισα και της είπα 'όταν θα σε έχω ανάγκη για κάτι πιο σοβαρό πώς θα μπορέσω να υπολογίσω σε σένα ?
    Και της το είπα αυτό όχι γιατι δεν την εκτιμώ ή γιατί δεν την αγαπώ αλλά θεώρησα ότι δεν είναι απαραίτητο να πανικοβάλεται τόσο πολύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες