ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

22 Νοε 2008

ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ

Λοιπόν, πριν δυο μήνες, κάναμε έκληση σε όλους να κλείσουν τα φώτα τους για δέκα λεπτά προκειμένου να αφήσουμε τη γη να αναπνεύσει!
Ωραία. Κατανοητό μέχρι εδώ. Γιατί η κατανάλωση ενέργειας από τα απαραίτητα φώτα για την άνετη διαβίωσή μας, επιβάρυνε τον πλανήτη και αν ενδιαφερόμαστε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, έπρεπε να δώσουμε στη γη μας την ευκαρία να αναπνεύσει. Και πολλοί ανταποκρίθηκαν.

Μέχρι εδώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα.

Τώρα όμως έχω. Και έχω, γιατί είναι ακόμα Νοέμβριος και έχουν στολιστεί δρόμοι, σπίτια, μαγαζιά με χιλιάδες λαμπάκια εν όψη Χριστουγέννων.

Που είναι όλη αυτή η οικολογική συνείδηση που έδειξαν οι «οικολόγοι» το Σεπτέμβριο? Τότε έδωσαν 10 λεπτά χρόνο στη γη να αναπνεύσει και από τώρα τη βομβαρδίζουν με κατανάλωση ενέργειας πολύ πιο πάνω από όσο την βοήθησαν. Δε θα ήταν καλύτερα να μην κλείσουμε το γενικό διακόπτη, αλλά και να μην κάνουμε το σπίτι μας διαρκές βεγγαλικό?

Από τη μια, οικονομία στο ρεύμα, πάρτε οικολογικές λάμπες, αγοράστε συσκευές χαμηλής ενέργειας, κλείστε τις συσκευές με έστω και ένα λαμπάκι αναμένο και από την άλλη, δρόμοι, μαγαζιά, σπίτια (!) στο Θεό σας, από τώρα στολισμένα! Λες και άμα δεν είναι το σπίτι ή οι δρόμοι ολόλαμπρα, δε θα έρθει η 25η Δεκεμβρίου!

Και δεν είμαστε μόνο εμείς στην ψωροκώσταινα τόσο φρενοβλαβείς. Και η πατρίδα της οικολογίας η αμερική τα ίδια σ$@#ά είναι. Εκεί, ίσως και περισσότερο. Το ίδιο και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

Είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι!
(σοφή παροιμία από τις εξωτικές καρδιτσίους νήσους).

Για να μη θυμηθώ ότι αγοράζουμε ηλεκτρική ενέργεια από τις γειτονικές μας χώρες. Γιατί αν το θυμηθώ θα βρίσω τους δημάρχους που φωταγωγούν τις λεωφόρους σα να είναι μέρα.

Για να μη θυμηθώ το κύμα ακρίβειας που δέρνει τη χώρα και που η πολιτεία αντί να βοηθήσει, πληρώνει τη ΔΕΗ για να φωτιστούν οι δρόμοι που είναι γεμάτοι λακούβες (εδώ έχουν ένα πόιντ οι δημαρχοι, το κάνουν για να μην πέφτουμε στις λακούβες).

Για να μη θυμηθώ τους γέρους και τις γριές που δεν έχουν να φάνε και μεις κάθε χρόνο παίρνουμε καινούργια περισσότερα λαμπάκια για τους δρόμους και τις πλατείες.

Για να μη θυμηθώ ότι ο Χριστός γεννήθηκε σε ένα στάβλο που δεν έχει καμιά σχέση με το πανηγύρι των χριστουγέννων όπως το ζούμε τα τελευταία 200 χρόνια! (ειδικά στις εκκλησίες γίνεται το έλα να δεις!)

Για σήμερα τέλος η γκρίνια, έχω και ημικρανία και προς το παρόν αποσύρομαι!

Καλό σαββατόβραδο!

62 σχόλια:

  1. Kαι εκείνο εκεί που στολίζουμε για τις 25 του Δεκέμβρη απ τις 20 του Νοέμβρη;;;
    ΉΜΑΡΤΟΝ....κατάντησε αηδία...Ο φασούλας πάλι ενα εκ ευρω θα δώσει για αυτές τις μέρες....ΑΊΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δήμητρα

    πέστα ρε δημητρα, γιατί νόμιζα ότι γερνάω και παραξενιές γεμίζω!

    είναι δυνατόν από τώρα να στολίζονται τα πάντα?

    και μετά λενε είναι πολλά λεφτά το ηλεκτρικό!

    (έσκισε ο ολυμπιακός στο πόλο το είδες?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εμένα μου αρέσουν τα φωτάκια!
    και έλαβα και μια κάρτα με 1 γυμνό παίδαρο στολισμένο με χριστουγενιατικα λαμπάκια μούρλια!
    Κάνεις τις μέρες ... αλλά και τις νυχτές. γιορτινές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σπαρκ

    μπορεί η κάρτα να είναι ωραία,
    αλλά αν σκεφτούμε την επίδραση όλων των λαμπιονιών που θα στολίζουν τα χριστούγεννα από τώρα στον πλανήτη, τότε όχι μόνο δεν είναι ωραία αλλά είναι καρκίνωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όπως και το αυτοκίνητο, το ψυγείο, η λακ, το παράθυρο που αφήνουμε ανοιχτό ενώ καίει το καλοριφέρ και άλλα πολλά!
    εγώ ψοφάω για χριστουγεννιάτικο τζερτζελέ και στολισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σπαρκ

    εσύ ψοφάς για τζερτζελέ, η γη ψοφάει όμως από το τζερτζελέ σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απολύτως! Ουδέν σχόλιο περαιτέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. KitsosMitsos

    ευχαριστώ!

    γιατί διαπιστώνω πόσο δίκιο έχω που σκέφτομαι έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγώ επιμένω, μου αρέσει ο φωτισμός τα χριστούγεννα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρία κι εγώ συμφωνώ μαζί σου. Το πνεύμα των Χριστουγέννων έχει χαθεί προ πολλού. Απλώς είναι μια δικαιολογία για να γλεντήσουμε και να στολίσουμε και να ανταλλάξουμε δώρα. Εδώ άρχισαν τα χριστουγεννιάτικα από τα μέσα Οκτωβρίου. Δε λέω, για κάποιους είναι θέμα επιβίωσης και γι΄ αυτό βιάζονται. Αλλά να υπάρχει και ένα όριο.
    Γιατί, το άλλο? Τί σχέση έχουν τα ξωτικά, οι νεράιδες, τα λαγουδάκια, οι μάγισσες κλπ με τα Χριστούγεννα? Γιατί τελευταία βλέπω πολλά τέτοια στις βιτρίνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εγω δεν θελω λαμπακια!
    και μια πυρκαγια καταμεσης στην αριστοτελους μου αρκει!
    Δεν στολιζω τπτ!
    Αντε το πολυ ναναψω κανα κερι!
    Κι αυτο φυσικα οχι σε εκκλησια!

    Μολις περασει η μοδα με την οικολογια να δω τι αλλο θα βρουν να μας πουλησουν!

    καλο σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώρα δεν υπάρχουν λόγια, έχεις πόλυτο δίκιο.. Τα δέκα λεπτά τότε θα αναπληρωθούν τώρα..
    Όπως πάντα .. το κακό είναι ότι τα βάζουν νωρίς και τα βγάζουν αργά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μώρε πέστα, αν και δε βλέπω να σκάνε και πολλοί, τις καλησπέρες μου (υπό το φως των κερίων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. spark

    φιλενάδα, το καταλαβαίνω, απλά είναι άσχημο για τον πλανήτη, την τσέπη μας, τη λογική μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σουζάννα χατζηνικολάου

    έλα ντε! τι δουλειά έχουν τα τρολλ και οι νύμφες και οι πεταλούδες με τα χριστούγεννα?

    ευκαιρία να φτιάξουν ότι θέλουν για να ξεδώσουν και το αποδίδουν στο πνεύμα των χριστουγέννων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. στέλλα

    φέτος, ούτε εγώ θα στολίσω δένδρο.
    βαριέμαι να στήσω το δένδρο, να βάλω τα λαμπάκια και τα κρεμαντζούλια και κυρίως βαριέμαιαιαιαιαιαιαιαιαιαιαι να το ξεστολίσω!

    θα ανάψω μερικά κεριά σε σχήμα έλατου που είναι και ελληνοπρεπές κατάλοιπο και δεν αποτελεί μόνο το καράβι ελληνικό έθιμο, και αυτό είναι!

    σιγά μην πληρώνω τη δεη και τους επιτήδιους που κερδίζουν τα μαλλιοκέφαλά τους τέτοιες μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ηφαιστίωνα

    και γιατί να τα βάλουν?
    ο χριστός γεννήθηκε λαμπαδοχούμενος? με τόση χλιδή?
    σε σικ μέρη και με στρας και λάμψη?
    να τιμήσουμε το γεγονός όπως του αρμόζει. και να σεβαστούμε και τη φύση και τον πλανήτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. BLUEPRINTS

    καλή σου εσπέρα υπό το φως των κεριών επίσης!
    το ξέρω ότι έχω δίκιο! το καταλαβαίνουν όλοι, απλά δε θέλουν να το σκέφτονται γιατί τότε θα πρέπει να λάβουν θέση. πράγμα που θα τους ξεβόλευε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μας έκανες την καρδιά περιβόλι!!
    Νύχτααα.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μανιταράκι

    μήπως δεν έχω δίκιο φιλενάδα?

    καληνυχτα, όνειρα γλυκά, και να περάσεις καλά απόψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. θεία ντόννα

    δικιά μας και η θεία!
    πολύ σωστή σε βρίσκω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρία, το ξέρεις ότι οι πιο πολλοί από τους οικολογούντες είναι "οικολογούντες του σαββατοκύριακου". Είναι όλοι αυτοί που ωρύονται υπέρ των υβριδικών αυτοκινήτων, αλλά λησμονούν ότι αυτή η τεχνολογία είναι παντελώς άχρηστη εκτός πόλης κι ότι τα πιο πολλά υβριδικά είναι κάτι θηριώδεις λιμουζίνες και SUV (τζιπούρες) της Lexus με κυβισμό πάνω από 4000 κ.εκ., τα οποία χρησιμεύουν μόνον ως "οικολογικό" άλλοθι στους φιγουρατζήδες ιδιοκτήτες τους. Για τα Honda Civic IMA και Toyota Prius μη μου μιλάει παρακαλώ κανείς, θα βάλω τα γέλια. Να σκάσω ένα σωρό λεφτά για να πάρω ένα φτηνιάρικα φινιρισμένο, υπερπολύπλοκο και, λόγω της διαταραγμένης κατανομής μαζών, κακοστημένο μικρομεσαίο ή ΜΕΣΑΙΟ όχημα (δηλαδή και τα δυο ακατάλληλα λόγω διαστάσεων για την πόλη) μόνο και μόνο επειδή θα μου προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση στον αστικό κύκλο είναι βλακεία. Παίρνω τη συγκοινωνία ή, τα λεφτά που θα γλίτωνα από τις βενζίνες με το υβριδικό, τα δίνω σε πάρκινγκ και κάνω τις πιο πολλές διαδρομές με τα πόδια, ειδικά σε πόλεις όπως είναι η Λάρισα ή τα Χανιά. Και στην τελική, τα υποτιθέμενα οφέλη σε κατανάλωση και μειωμένη ρύπανση που προσφέρουν τα υβριδικά μπορείς να τα έχεις με ένα αυτοκίνητο εφοδιασμένο με πολύ αποδοτικό κινητήρα (π.χ. Renault Twingo 1.2 16v, το προηγούμενο Clio με τον ίδιο κινητήρα, το Fiat 500 1.2 ή κάποιο άλλο αντίστοιχο όχημα).

    Έχουν το θράσος να μιλάνε οι πανάσχετοι για περιβάλλον όταν υπερασπίζονται μανιωδώς το μέτρο του δακτυλίου, το οποίο μόνον τους εμπόρους αυτοκινήτων βόλεψε, καθώς διπλασιάστηκε ο αριθμός των αυτοκινήτων στα αστικά κέντρα.

    Έχουν το θράσος να μιλάνε για περιβάλλον όταν, αντί να ρημάξουν το κύκλωμα λαθρεμπορίας και νοθείας πετρελαίου και να επιβάλουν αυστηρές προδιαγραφές στον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων, απαγορεύουν την πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Έχουν το θράσος και μιλάνε για περιβάλλον όταν δεν έχουν πάρει μέτρα για τους πανάρχαιους και ρυπογόνους κινητήρες των περισσοτέρων καραβιών.

    Τολμούν και μιλούν για περιβάλλον όταν οι καυστήρες των πολυκατοικιών ξερνάνε δηλητήρια και δεν έχουν υποστεί ΠΟΤΕ έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΕ ΠΟΙΟ BLOG ΘΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κατ 'αρχάς να σε ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα σου και για τη συμβουλή. Νομίζω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τα φώτα. Όπως επίσης ενοχλούμαι με τη μανία κάποιων τα τελευταία χρόνια για την "προστασία" του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα όταν αυτοί τυγχάνει να είναι οργανωμένοι και να είναι αποδέκτες χορηγιών από εταιρίες που παράγουν "οικολογικά" προϊόντα (πανάκριβα, με ιδιαίτερα προσεγμένο design και συνήθως ελάχιστα χρήσιμα όπως πχ τα αστρονομικού κυβισμού, πολυτέλειας και τιμής βουλευτικά υβριδικά LEXUS).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος έχουμε δει πολλές φορές απίστευτες υποσχέσεις που θυμίζουν το νερό του Καματερού.

    Θυμίζω τον κινητήρα Renesis της Mazda, τον οποίο φορά σε δυο διαφορετικές εκδόσεις το RX-8: μια με 192 ίππους και μία με 231. Αυτός είναι ένας κλασσικός κινητήρας Βάνκελ (Wankel) σαν αυτόν που φόραγε το NSU Ro80 (το οποίο τους άλλαζε σαν τα πουκάμισα λόγω ταχείας φθοράς και τρελής κατανάλωσης λαδιού) και η Citroen GS Birotor (από τις οποίες ελάχιστες απέμειναν, γιατί το ίδιο το εργοστάσιο τις ξαναγόρασε από τους ιδιοκτήτες και τις έκανε παλιοσίδερα).

    Τι εστί Βάνκελ; Είναι ένας εξαιρετικά μικρών διαστάσεων κινητήρας που από μικρό κυβισμό (αν και δύσκολα μπορούμε να μιλήσουμε για κυβισμό εδώ πέρα) δίνει τρελή ιπποδύναμη. Ωστόσο, λόγω ιδιαιτεροτήτων της σχεδίασής του, σε χαμηλές στροφές δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ ροπή (άρα πρέπει να τον στροφάρεις λες κι είναι μοτέρ αγωνιστικής μοτοσυκλέτας για να πας σβέλτα), καίει λάδια χειρότερα κι από δίχρονο και η κατανάλωσή του (για βενζίνη πάντα) αγγίζει τις τιμές της κατανάλωσης πετρελαίου ενός υπεραστικού λεωφορείου (μέχρι και 50 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα). Και όταν παρουσιάστηκε το RX-8, η Mazda υποσχόταν χαμηλή κατανάλωση σε επίπεδα ενός κανονικού κινητήρα, χαμηλές εκπομπές καυσαερίων και κομμένη την κατανάλωση λαδιού.

    Η πραγματικότητα όμως ποια ήταν; Το RX-8 καίει, ανάλογα με το οδήγημα, από 16 μέχρι 50 (!!!) λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα και σε κάθε δεύτερο γέμισμα βενζίνης πρέπει να συμπληρώνεις λάδια.

    Τώρα πόσο "πράσινος" και "οικολογικός" είναι ένας κινητήρας (μόλις 1300 κ.εκ. παρακαλώ) που καίει τόσο πολύ, ακόμα περιμένω να μου πουν τα τζιμάνια της Mazda (που επιμένουν σ'αυτόν με την ίδια βλακώδη ιδιοτροπία που η Porsche και οι ανόητοι οπαδοί της επιμένουν στη διάταξη "όλα πίσω"). Και πρέπει εδώ να επισημάνω ότι ένα μοτέρ που καίει λάδια (δε μιλάω για το "τσίμπημα" λαδιού που το παθαίνουν όλα τα μοτέρ όταν τρώνε σκίσιμο) ξερνάει απ'την εξάτμιση φαινόλες, που είναι δηλητήρια. Εσύ Ρία, λόγω της επαγγελματικής σου ιδιότητας, θα ξέρεις μερικά πράγματα παραπάνω.

    Κι όμως, πλασάρουν αυτόν τον κινητήρα ως... πανάκεια για όταν θ'αρχίσουν τ'αμάξια να καίνε υδρογόνο. Ναι, αλλά θα εξακολουθεί να ξερνάει φαινόλες απ'τα καμένα λάδια κι επίσης η αυτονομία του, αν είναι ήδη τραγική, θα γίνει ακόμα χειρότερη, γιατί η χωρητικότητα των δεξαμενών υδρογόνου είναι μικρότερη από αυτή των δεξαμενών βενζίνης και η κατανάλωση των υδρογονοκινητήρων είναι μεγαλύτερη.

    Αν θέλει κάποιος να φτιάξει "πράσινους" κινητήρες, η λύση είναι η κατασκευή κινητήρων που:

    1. Θα έχουν ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ θερμοδυναμική απόδοση (άρα ή θα είναι ντίζελ ή θα είναι ένας κινητήρας κύκλου Otto με χαμηλό κυβισμό και turbo ή - ακόμα καλύτερα - turbocompound).
    2. Θα μπορούν, αν είναι βενζινοκινητήρες, να κάψουν βενζίνη ΚΑΙ βιοαιθανόλη.
    3. Η βιοαιθανόλη ΔΕΝ θα προέρχεται από μεταλλαγμένα, αλλά θα είναι κυτταρινικής προέλευσης (δηλαδή ως πρώτη ύλη θα χρησιμοποιείται η γεωργική βιομάζα - ξερόκλαδα, ό,τι κόβουμε απ'το γκαζόν, κουκουνάρια, πευκοβελόνες - αντί να τις έχουμε στα δάση για προσάναμμα, ας τις κάνουμε καύσιμα - , ό,τι συνήθως καίνε οι αγρότες στα χωράφια τους).
    4. Το υδρογόνο για τους υδρογονοκινητήρες θα πρέπει να παράγεται σε εργοστάσια που η λειτουργία τους ΔΕΝ θα επιβαρύνει περισσότερο το περιβάλλον - γιατί υπάρχουν "καθαροί" και "βρώμικοι" τρόποι παραγωγής υδρογόνου.
    5. Κατάργηση των παλινδρομικών βαλβίδων και του τύπου κυλινδροκεφαλής που χρησιμοποιούμε σήμερα, γιατί το λάδι που πάει εκεί τελικά καταλήγει στο θάλαμο καύσης και κανείς μας δε θέλει τις φαινόλες.

    Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα δοκιμασμένες... Το θέμα είναι να υιοθετηθούν. Πάντως τα τερατώδη υβριδικά οχήματα ΔΕΝ είναι λύση, ειδικά εκτός πόλης που ο ηλεκτροκινητήρας είναι άχρηστος. Για να μην πω τίποτα για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα που πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα τροφοδοτούν τα νοικοκυριά μας θα είναι "πράσινα" (δηλαδή κομμένος ο λιγνίτης, ο λιθάνθρακας κι άλλα βρωμερά καύσιμα) ή για την ανάγκη διαχείρισης των μπαταριών τους στο τέλος του χρόνου της ζωής τους, γιατί αυτές είναι τοξικά απόβλητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Α καλά. Μη συγχύζεσαι καλό μου. Οι άνθρωποι πριν το χείλος της καταστροφής δεν παίρνουν χαμπάρι. Πρέπει να γαμηθούν τα πάντα για να καταλάβουν. Θα είναι αργά τότε βέβαια, αλλά με το να συχγύζεσαι, δε βγαίνει τίποτα. ...Είπε η πιο ήρεμη ύπαρξη της μπλογκόσφαιρας. Άσε Ρία, άσε. Σκατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αιρετικέ

    δε θα διαφωνίσω με όσα γράφεις, το πρόβλημα όμως είναι όιτ δε μας είπαν πάρτε το υβριδικό και μετά το κάνανε -άντε να μην πω-, μας είπαν όμως κλειστε τα φωτα για να αναπνεύσει η γη. μας είπαν δώστε της μια ευκαρία. και πολλοί απλοί άνθρωποι κατέβασαν το γενικό διακόπτη του σπιτιού τους και τώρα, ότι της χάρισαν στις 17 σεπτεμβρίου λένε να το πάρουν πίσω και με τόκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. σπαρκ

    σε όλα τα μπλογκ θα στολίσουμε δένδρο. και στο σπίτι σας μπορείτε, μόνο που δε χρειάζεται να το στολίσετε από σήμερα για ενάμισυ μήνα με χιλιάδες λαμπάκια που καίνε νυχθημερόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γιάννης Τ11

    για μένα η οικολογία, η φιλανθρωπία και λοιπά εις -ια, πρέπει να τα ασκείς επειδή εσύ το θες και το αισθάνεσαι όχι επειδή θες να είσαι μέλος ενός μοδάτου κλαμπ!

    και το σεπτέμβριο, οι απλοί πολίτες έσβησαν τα φώτα. αυτόι που τώρα κάνουν το σπίτι τους γύφτικο από τα φωτάκια!

    καλώς ήλθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. αιρετικέ

    είσαι σχετικός με το θέμα, αλλά δεν κατάλαβα γρι από όσα γραφεις. μην προσπαθήσεις να μου τα εξηγήσεις. σημασία ε΄χει πως ότι λενε ότι είναι υβριδικό δεν είναι και μου αρκεί. δε σκοπεύω να εντριφύσω στα μηχανολογικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. κωλόγρια

    ... είπε η πιο ήρεμη ύπαρξη της μπλογκόσφαιρας!
    γιαυτό σε πάω ρε κωλόγρια, για το χιούμορ και την ευστοχία σου!

    έχει κάνει δουλειά η γιόγκα, δεν το συζητώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν είναι θέμα παραξενιάς @Ρια μου ..
    ΚΙ εγώ αυτό λεώ.. " Μα είναι δυνατόν από τώρα να στολίζουν τα πάντα? Πήξαμε πάλι στο κινέζικο λαμπιόνι! Μετά σου λένε οικονομία στο ρεύμα!
    Εχουμε παραξηγήσει το πνεύμα των Χριστουγέννων! Παρ όλα όμως όσα εδω σου γράφω Ρια μου εγώ στόλισα στο ιστολόγιο μου! Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα , δεν λένε? χεεχχε
    Φιλακια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. χειμωνιάτικη λιακάδα

    το ιστολόγιο και εγώ θα το στολίσω. το σπίτι βαριέμαι να το κάνω! θα ανάψω κεριά, θα βάλω μπάλες, αλλά μεχρι εκεί.
    γιατί πέρα από το χαβαλέ, ποιος μαζεύει μετά το δενδρο? και με δυο δουλειές, πάλι καλά που ξερω και που είναι τα στολιδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. πισω απο τις περισσοτερες οικολογικες , φιλανθρωπικες, και παρεμφερεις καμπανιες κρυβεται η υποκρισια και η πολιτικη ,
    ειναι ενας τροπος να εκμεταλευονται τις ευαισθησιες των πολιτων χωρις να εχουν πολιτικο ή οικονομικο κοστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ανώνυμε

    πράγματι τις περισσότερες φορες έτσι είναι, γιαυτό θεωρώ πολύ περισσότερο οικολόγους και ευαίσθητους, αυτούς που ακολουθούν οικολογικά μονοπάτια μόνοι τους χωρίς να υπάγονται σε κάποια συγκεκριμμένη οικολογική οργάνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και, συν τοις άλλοις, κάνουν την Αθήνα να μοιάζει με κοστούμι του Φλωρινιώτη. Έλεος πιά με την καρακιτσαρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Geysser

    μόνο με κουστούμι του φλωρινιώτη?
    γιατί τα σπίτια τους έχουν περισσότερο γούστο και καλαισθησία?
    αλλά άμα μεγάλωσες με φλωρινιώτη και πως τον λενε αυτον που παίζει κλαρίνο και φοράει κουστούμια από ύφασμα που φτιάχνουν καναπέδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ria
    Τον Μάγκα λες. Ακόμα χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. geysser

    δεν ξέρω ακριβώς πως τον λενε, αλλά άμα μεγάλωσε με τέτοια πρότυπα, τι να περιμένει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Βλέπεις λοιπόν γιατί είμαι... άπρεπη;;;; Γιατί, μεταξύ πολλών άλλων, ποτέ μα ποτέ δεν συμμετείχα σε δεκάλεπτα μιας μέρας, πορείες και συναυλίες του κώλου; - συγνώμη κιόλας.
    Γιατί οι περισσότεροι που συμμετέχουν σ' αυτά θεωρούν πως με το δεκάλεπτο, με μια πορεία, με μια συναυλία (όπου στη συνέχεια θα αφήσουν τόνους σκουπιδιών και θα "κολλήσουν" το σύμπαν με τα αυτοκίνητά τους που "φυσικά" θα τα έχουν φέρει ως την πόρτα!) έχουν εκπληρώσει το "χρέος" τους προς το περιβάλλον ή τα παιδιά τους. Άντε τώρα να πάμε και σε κανένα ουζερί ή σε κανένα κλαμπάκι μετά, για
    να... ολοκληρώσουμε την "επαναστατική" πράξη!
    Ας γελάσω...
    Εμ, δεν είναι έτσι αγάπη μου... Χρειάζεται μια συλλογική και συνολική σκέψη και θέση πάνω στο ζήτημα.
    Και φυσικά να συμμετέχεις στο δεκάλεπτο, αλλά όχι μόνο εκείνη τη μέρα, αλλά κι όλες τις άλλες, άει βγάλε τις γαμο-συσκευές που δεν χρειάζεσαι από την πρίζα. Και στην πορεία να πας, δεν λέω, αλλά όχι για να χαζολογήσεις, αλλά να πλύνεις μετά και το αυτοκίνητο με τα σφουγγάρια κι όχι ατέλειωτα με το λάστιχο. Να πας και στη σχετική συναυλία, αλλά μετά πάρε τα κουτάκια από τις μπύρες που κατανάλωσες μέχρι να "γίνεις" και πέτα τα και σε κανένα κάδο...
    Κι αντί να "σαπίσεις" την ερχόμενη Κυριακή, ξύνοντάς το μέχρι να ματώσει, άντε και σε κανέναν Υμητό να φυτέψεις και κανένα δέντρο και μην... αγορεύεις μόνο κατά των αλητών που καίνε το σύμπαν τα καλοκαίρια...
    Τώρα... όλα τα άλλα, αν δεν είναι συνολική συμπεριφορά και περιορίζεται σε αποσπασματικές πράξεις, μου κάνουν φούσκες εκ των ασφαλούς για να φαρδαίνει ο κώλος μας.
    Όπως κατάλαβες, συμφωνώ απολύτως με το ποστ σου... Αλλά έτσι θέλει η... ευδαιμονία του 21ου αιώνα. Φανταιζί στολίδια για να κρύβουν την υποκρισία, τον ωχ-αδερφισμό και το βαθύτατο σταρχιδισμό που παραμονεύει παντού...
    Τα σέβη μου και σόρρυ και για τη δική μου αγόρευση... Τουλάχιστον όμως εγώ θα είμαι στον Υμητό την Κυριακή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το αστείο είναι ότι όλοι διαμαρτύρονται για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ αλλά κανείς δεν κάνει τιποτα να μειώσει το λογαριασμό. Όλοι ανάβουν ... λαμπάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ny anna

    έχεις απόλυτο δίκιο άννα μου!
    εγώ δεν πάω σε συναυλίες ή δενδροφυτεύσεις, δεν πάω σε πορείες, αλλά μαζεύω χαρτιά, αλουμίνιο, πλαστικό, μπαταρίες και τα ανακυκλώνω.ο φροντίζω να κάνω οικονομία στο ρεύμα και αν μπορώ αποφεύγω το αυτοκίνητο. αυτό μπορώ αυτό κάνω, τουλάχιστον όμως δεν δείχνω κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαι!!!

    φύτεψε και ένα φυτάκι για μένα την κυριακή. εγώ δουλεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. μυστήριε

    ειναι μυστήριο πως σκαρφαλώνουν οι λογαριασμοί στα ύψη όταν ο θερμοσίφωνας είναι μονίμως αναμένος, η τηλεόραση καίει όλο το εικοσιτετράωρο και το σπίτι θυμίζει πολυέλαιο από τις 28 οκτωβρίου ως τις 15 ιανουαρίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο Ρία, είμαι από τους λίγους που κατάφεραν η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανάλωση βενζίνης να μην ξεπερνά αυτήν που δηλώνει ο κατασκευαστής παραπάνω από ένα λίτρο ανά 100 χλμ. Δηλαδή λέει ο κατασκευαστής ότι το αμάξι εκτός πόλης καίει 7.5 λίτρα για κάθε 100 χλμ με ταχύτητα 120 χ.α.ω, εγώ καταφέρνω 8 με 8.5 και με μέση ταχύτητα από 130 ως 140 - που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής θα γίνει με 160. Στη δε πόλη συνήθως δεν ξεπερνάω τα 7.8 λίτρα ανά 100 χλμ.

    Πώς; Πολύ απλά, διάλεξα μεταξύ των αυτοκινήτων που μπορούσα να αγοράσω αυτό που έχει τον πιο αποδοτικό κινητήρα και που τραβάει ακόμη κι από πολύ χαμηλές στροφές. Εκμεταλλεύομαι τη ροπή και πηγαίνω "με κεκτημένη ταχύτητα". Εννοείται βέβαια ότι κρατάω αποστάσεις για να έχω το περιθώριο να ελιχθώ και να προσπεράσω, αποφεύγοντας το ενεργοβόρο φρενάρισμα (χάνεις ταχύτητα και μετά κατεβάζεις σχέσεις στο σανζμάν και γκαζώνεις απεγνωσμένα για να ανακτήσεις το ρυθμό σου) και το ενεργοβόρο σανίδωμα του γκαζιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. μια ωραια φατσα καποια στιγμη για ολους αυτους τους επαναστατες ειχε αφησει αυτο το τραγουδι

    http://www.youtube.com/watch?v=FtKsVRRnPHQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. αιρετικέ,

    καλύτερος οδηγός απο τον ιάσιο δεν υπάρχει!
    οδηγεί με ασφάλεια, γρήγορα, με τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση βενζίνης και κάνει και το ταξίδι (μικρό ή μεγάλο) τόσο ευχάριστο που δε θες να κατέβεις στον προορισμό σου!

    ταξίδι με τον ιασιο οδηγό σημαίνει ασφάλεια, γέλιο, οικονομία και προπάντων ταχύτητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ανώνυμε

    μετά συγχωρήσεως, δε μου άρεσε το τραγούδι, περισσότερο βαβούρα το βρήκα παρά μουσική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ρια μου ... "διαβασε με" .. και 8α καταλαβεις! Σε άλλα στολιδια αναφερόμουν οταν σου αφησα το σχολιο!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. χειμωνιάτικη λιακάδα

    το ποστ αυτό σαφώς και δεν αναφέρεται σε σένα. αναφέρεται σε όλους τους ανεγκέφαλους.

    το δικό σου ποστ είναι γεμάτο τρυφερότητα και πονο, ελπίδα και ευχές!
    να είσαι καλά που μας θύμησες αυτό που έπρεπε όλοι να έχουμε στο μυαλό μας συνεχως! τους μικρούς μαχητές και ήρωες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. πω πω τι μου τα θύμησες και αηδιάζω πάλιν και πολλάκις τα μάλα...σκέτη εμετική αηδία έχει καταντήσει όλη αυτή η φωταγωγημένη καρακιτσαρίστικη παράτα και όσο πάει, αρχίζει και νωρίτερα - σε λίγο θα βγάζουμε τα δέντρα και τα λαμπιόνια μαζί με την παρέλαση για την 28η. ένα μάτσο χάλια. δεν αντέχεται η αθήνα αυτές τις μέρες - και όσο περνούν οι μέρες χειροτερεύει...

    όσο για το κόστος, μόνο η δεη θα τρίβει τα χέρια της πάλι. αλλά δεν πειράζει, γιατί από τη μια οι ελληνάρες κλαιγόμαστε και χτυπιόμαστε ότι ακρίβυναν τα φασολάκια και τα αγγουράκια και τα σαπουνάκια και οι φόροι και οι μισθοί και οι λογαριασμοί και και και, αλλά το σπίτι μας από την άλλη ξέρουμε να το κάνουμε λαμπερό καρακατσουλιό, μες το χριστουγεννιάτικο πνεύμα πάντα που περιλαμβάνει αυτονόητα πράγματα τύπου πλαστικούρες κοκακολα-σαντακλάους να ανεβαίνουν από σκάλες που αναβοσβήνουν και κρέμονται από τα μπαλκόνια, τρομακτικούς κακάσχημους καλικάντζαρους να ξεπετάγονται από απίθανες γωνίες (μέχρι και πάνω σε θερμοσίφωνα σε μπάνιο έχω δει...) κτλ.

    ω ναι. άει χέητ κρίσμας. και δεν πρόκειται να στολίσω ούτε τη μπανιέρα μου.

    έλεος πια. κατά τα άλλα, οι οικολογία τους μάρανε και η οικονομία. έτσι κάνει και η shell/texaco/whatever οικολογία, πες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. snap-dragon

    ακριβώς και εγώ έτσι σκέφτομαι!
    εγώ θα στολισω μερικά κεράκια, άντε και καμιά μπάλα που είναι γυάλινη και περιποιημένη...

    και πολύ είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. προσεξε καλυτερα τους ειρωνικους του στοιχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλά, το αν γεννήθηκε ή αν υπήρξε καν ο Ιησούς Χριστός είναι άλλο καπέλο, καθώς η μοναδική μη χριστιανική αναφορά για την ύπαρξή του (το Testimonium Flavianum στον Ιώσηπο) είναι μια παράγραφος που προσετέθη περίπου το 340 μ.Χ. στο έργο του Εβραίου ιστορικού... Κάπου 200-250 χρόνια μετά το θάνατό του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ,Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ,ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Εδώ και χρόνια λέω να βάλω στο μπαλκόνι
    μιά από κείνες τις φωτεινές ημίγυμνες΄γυναικείες φιγούρες των Αμερικάνικων καζίνων!ποιά η διαφορά;
    Και στο στυλ και στο πνεύμα
    .αλλά δεν βρίσκω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ανώνυμε

    δε μου άρεσε η μουσική για να το ξανακούσω...
    αν δεν σε ικανοποιεί το άκουσμα, πως να το προσέξεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. κωνσταντίνε

    υπάρχει σκεπτόμενος άνθρωπος και να πιστεύει όλα αυτά τα παραμυθια που διδασκει η βίβλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. σπύρος1000

    για κάτι τέτοια μιλάω σπύρο, για τη χαζομάρα που δέρνει τους υπεύθυνους αλλά και μερικούς οικογενειάρχες που κάνουν τα 75 τετραγωνικά του σπιτιού τους νέα υορκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. kostaslogh

    κάντο!
    πολύ έξυπνο και πρωτότυπο το βρίσκω!
    τι διαφορά έχει από τα ελαφάκια τα τους αγιοβασίληδες, τους χιονανθρώπους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. spam

    To MSNBC κάνει μια έρευνα εάν η αρμενική γενοκτονία πρέπει να αναγνωριστεί ή όχι. Πριν λιγα λεπτά οι αριθμοι που παρουσιάζονται ειναι ΝΑΙ 20%, ΟΧΙ. 80%!Οι Τούρκοι έχουν κινητοποιήσει μια σφαιρική εκστρατεία στα αποτελέσματα μετατόπισης προς το ΟΧΙ,Δεν μπορουμε να το αφήσουμε ετσι.Η αρμενική γενοκτονία είναι ένα ιστορικό γεγονός, μαζί με άλλα πολλά εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα από τους Τούρκους συμπεριλαμβανομένου αυτού ενάντια στους Έλληνες Ποντιους και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί. Παρακαλώ ψηφίστε ' ΝΑΙ ' στην κάτωθι σύνδεση. http://www.msnbc.msn.com/id/21253084 ΝΑΙ!!!!!!

    ΤRUTH A B O V E ALL

    Attention Everyone,

    PLEASE CIRCULATE TO ALL YOUR FAMILY, FRIENDS, ETC.
    AND URGE THEM TO VOTE YES NOW!!!
    MSNBC is doing a survey whether the Armenian Genocide should be recognized
    or not. As of a few minutes ago the numbers showed Yes 20%, No 80% !
    The Turks have mobilized a global campaign to shift results towards No but we cant let them. The Armenian Genocide is a historical fact, along with
    other many other crimes against humanity of the Turks (including that against the Greeks of Pontos (Black Sea), and it should be recognized.
    Please vote ' YES ' at the below link and send it to everyone you know.

    http://www.msnbc.msn.com/id/21253084

    YES!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. spark

    το έλαβα το μήνυμα και ψήφισα ήδη ναι!

    ευχαριστώ που μας ενημέρωσες. δεν ήξερα για αυτήν την ψηφοφορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες