ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

13 Οκτ 2008

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!

Λόγω κουλαμάρας και κρυώματος, κάθισα στο σπίτι δυο μέρες. Για να είμαι ειλικρινής, τις περισσότερες ώρες κοιμόμουν.
Το Σάββατο το βράδυ, ξύπνησα γύρω στις δέκα γιατί ο βήχας δε με άφηνε να ησυχάσω. Μετά από λίγο που συνήλθα, τι διαπίστωσα?
Η τηλεόραση, έδειχνε ένα καινούργιο, δεν ξέρω και πως να το ονομάσω, που έψαχναν τραγουδιστές. Κάποια στιγμή, μεταξύ ζεστού γάλακτος, χαρτομάντηλων και βήχα, διαπιστώνω ότι τραγουδάει μια κοπέλα που στο μπλουζάκι της εχει το νούμερο 42.000 κάτι! Ναι ναι ναι. Την πρώτη μέρα που έδειχναν το πρόγραμμα, είχαν πάει 42000 νούμερα και βάλε να γίνουν τραγουδιστές! Μετά, το παρακολουθούσα με περισσότερο ενδιαφέρον. Ήθελα να δω τι άνθρωποι πηγαίνουν σε τέτοιες οντισιόν. Και τι δεν είδαν τα ματάκια μου! Φοιτητές του πολυτεχνείου (και μετά σου λένε ότι οι θετικοί επιστήμονες έχουν μυαλό!), κομμωτές και κομμώτριες (τέρμα τα ωδεία, τα νέα φυτώρια τραγουδιστών είναι τα κομμωτήρια), φοιτήτρια θεολογίας που μάλιστα κάθε βράδυ τραγουδούσε σε σκυλάδικο (δηλαδή αν δεν κάνει καριέρα αυτή ως αοιδός, μεθαύριο θα διδάσκει σε σχολείο και δε σας περιέγραψα και πως ήταν ντυμένη, γιατί το μίνι έφτανε στις αμυγδαλές!!!), δεκαεξάχρονα που αντί να κάθονται πάνω από το βιβλίο να χαράσουν την πορεία τους στη ζωή, ξημεροβραδιάζονται στον καθρέφτη και μιμούνται τη Βανδή και το Ρουβά!
Που έφτασε αυτή η κοινωνία? Οι τραγουδιστές και οι ηθοποιοί, ξεκίνησαν το μεσαίωνα ως γελοτοποιοί των φεουδαρχών! Και σήμερα, οι τραγουδιστές είναι τα «φωτεινά» παραδείγματα των νέων μας! Δεν άκουσα κανένα από τους φίλους του γιου μου να λέει θέλω να γίνω σαν τον Μπαμπινιώτη, την Κιουρί, άντε τον Μπιλ Γκέιτς, παρά ακούω, για τον Ρουβά, το Μακρόπουλο, τη Σάσα Μπάστα (Μπάστα λεγόταν η φίλη μου η παιδίατρος που θήλαζα και το δικό της παιδί και τώρα πέθανε, αλλά Λίλλυ όχι Σάσα, αυτή τι στο καλό είναι???)
Μέχρι τώρα θύμωνα με το γιο μου που εκτός της νομικής δεν υπάρχει άλλη σχολή γι’ αυτόν, τώρα όμως δε με νοιάζει.
Χάθηκαν τα πρότυπα. Χάθηκαν οι αξίες. Χάθηκαν οι ρήσεις του τύπου μάθε τέχνη και άστηνε και άμα πεινάσεις πιάστηνε! Τώρα μόνο το εύκολο κέρδος και η αναγνωρισημότητα έχουν πέραση και επηρεάζουν τους έφηβους που καλούνται σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία να επιλέξουν τι θέλουν να κάνουν στη μετέπειτα ζωή τους.
Δε ακούς θελω να γίνω μαθηματικός, γιατρός, δάσκαλος, παρά ακούς θέλω να γίνω ποδοσφαιριστής, τραγουδιστής, μοντέλο!
Δε φταίνε όμως τα παιδιά, αλλά εμείς, που αγοράζουμε σαν τρελλοί κάθε έντυπο που δείχνει γνωστά ξέκωλα που υποτίθεται ότι τραγουδούν. Γιατί ακολουθεί το παράδειγμα μιας κιτρινοφυλλάδας όλος ο περιοδικός τύπος και αναγκαστικά, οι έφηβοι αυτά βλέπουν ως πρότυπα. Ποτέ δε φταίνε μόνο τα παιδιά. Οι ευθύνες είναι κυρίως των μεγάλων που δε φρόντισαν να εμφυσήσουν ιδανικά και αρχές στα παιδιά.
Καλή μέρα και καλή εβδομάδα. Ανάρτηση που θέλει γράψιμο, θα ξανακάνω όταν αφαιρέσω το νάρθηκα. Από τις πέντε το πρωί γράφω το κείμενο αυτό που δεν έχει ούτε 500 λέξεις. Μα με ένα χέρι, άλλα θέλω να γράψω και άλλα γράφω. Ευχαριστώ για την κατανόησή σας, και ζζζζμααατς!!!

92 σχόλια:

  1. Πρώτα απ'όλα, να ξεκαθαρίσω ότι είμαι απόλυτα αντίθετος με τα ρεαλήτη show (να κάνω και μια αναφορά στη Μαλβίνα) που παριστάνουν τα φυτώρια καλλιτεχνών. Αυτά δεν προάγουν την τέχνη, αλλά, ως γνήσια δημιουργήματα ατόμων στερούμενων δημιουργικότητας, φαντασίας και κατανόησης της τέχνης (δηλαδή μιλάμε κυρίως για λογιστές και μαρκετινίστες), στοχεύουν στην ανάδειξη αντιγράφων του Ρουβά, του Κουρκούλη, της Βανδή, του ΟΤΕγιάννη (εδώ θα χυμήξουν πάνω μου όλες οι αναγνώστριες του ιστολογίου σου, αλλά ουδόλως μ'ενδιαφέρει) κλπ κλπ κλπ, διαιωνίζοντας έτσι ένα σαχλοκούδουνο είδος "τραγουδιού" που απορώ πώς οι ίδιοι που το τραγουδάνε δεν το'χουν σιχαθεί απ'το τετραπλό overdose.

    Ωστόσο, πρέπει να σου πω ότι πολλοί από τους καλύτερους μουσικούς δεν βγήκαν από ωδεία. Οι Pink Floyd, επί παραδείγματι: οι περισσότεροι ήταν φοιτητές αρχιτεκτονικής. Ο Jimi Hendrix: δεν σπούδασε ποτέ "επίσημα" μουσική σε κάποιο ωδείο, αλλά ήταν, ουσιαστικά, αυτοδίδακτος και απέκτησε τις ικανότητές του ασκώντας την τέχνη του ως ενασχόληση και αργότερα ως επάγγελμα. Το ίδιο και όλοι ανεξαιρέτως οι μεγάλοι των blues: B.B. King, Albert King, Freddie King (οι τρεις βασιλιάδες των blues), Peter Green, Eric Clapton, Sonny Boy Williamson, Robert Johnson, Stevie Ray Vaughan, John Lee Hooker κ.α.

    Και πρόσεξε ότι δε σου μιλώ για Ρουβάδες, αλλά για πρωτοπόρους και συνεχιστές μιας φοβερής μουσικής παράδοσης.

    Σπουδαγμένοι μουσικοί που πραγματικά να έχουν αφήσει το στίγμα τους στη "δημοφιλή" μουσική είναι λίγοι. Ο λόγος είναι ότι στα κολλημένα με την κλασική ωδεία, στα οποία επικρατεί η νοοτροπία πως "σοβαρή" είναι μόνον η μουσική που γράφτηκε για συμφωνική ορχήστρα (ή κλάσμα ορχήστρας) τουλάχιστον κάναν αιώνα πριν, απλώς μαθαίνουν να ερμηνεύουν και να αναπαράγουν και όχι να δημιουργούν και να πειραματίζονται όπως, π.χ., ο Ξενάκης ή ο Robert Fripp ή οι Tangerine Dream.

    Οι περισσότεροι απόφοιτοι "επίσημων" μουσικών σχολών μέχρι πρότινος ή γράφανε soundtracks για ταινίες ή γίνονταν session μουσικοί. Ελάχιστοι κατάφεραν να κάνουν αναγνωρίσιμη καριέρα και να γίνουν δημοφιλείς στο κοινό (π.χ. οι Dream Theater).

    Για την φοιτήτρια θεολογίας που τραγουδάει σε σκυλάδικο, μια χαρά τη βρίσκω! Κάνει τουλάχιστον κάτι πιο χρήσιμο από το να κατηχεί τα Ελληνόπουλα στην Εβραϊκή Μυθολογία. Και το μίνι που φτάνει ως τις αμυγδαλές είναι απολύτως προβλεπόμενο!

    Επίσης, αν το παιδί μου μου έλεγε "μπαμπά, θέλω να γίνω Μπαμπινιώτης" θα του'λεγα να πάει σε κάνα γιατρό. Μας φτάνει ένας Μπαμπουινιώτης να κακοποιεί τη γλώσσα με τις αλχημείες του, δε χρειαζόμαστε άλλον!

    Και είναι απολύτως λογικό ένα παιδί να μη θέλει να γίνει Bill Gates (δηλαδή ο ορισμός του σπασίκλα) ή Κιουρί (ο θάνατος από καρκίνο είναι ιδιαίτερα απωθητικός ξέρεις). Το παιδί θα προσπαθήσει να υιοθετήσει ένα πρότυπο που θα του επιτρέψει να προβάλει το εγώ του και να κάνει και τη φιγούρα του. Εξ ου και η επιθυμία να γίνουν τραγουδιστές, ηθοποιοί κλπ. Σου λέει, μ'αυτό θα μπορέσω να προβληθώ - η εφηβεία έχει έντονη επιθυμία για αυτοπροβολή!

    Σε ό,τι αφορά τώρα το εύκολο κέρδος, πάλι δεν αδικώ καθόλου τα παιδιά. Βλέπουν εμάς που έχουμε γαμηθεί σε θρανία και δουλειές για να βγάλουμε τρεις κι εξήντα και να φορολογούμαστε και αγρίως για να ζουν πλουσιοπάροχα Λαλιώτηδες, Βουλγαράκηδες, Ρουσόπουλοι, καθώς και όλο το κονκλάβιο που το κουνάει το θυμιατήρι και σου λένε "μαλάκας είμαι να γίνω σαν το γέρο μου που παλεύει κάθε μέρα για να βγάλει χίλια ευρώ το μήνα και να πάρει 1500 μετά από είκοσι χρόνια δουλειάς;". Και με το δίκιο τους!

    Και το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι; Εγώ, εσύ και όλοι εμείς διαμορφώσαμε αυτήν την κατάσταση, αυτήν την κοινωνία που πλασάρει την ακριβοπληρωμένη σαπουνόφουσκα και αυτόν που δουλεύει έντιμα και σοβαρά τον αντιμετωπίζει ως χαμάλη, κορόιδο και μαλάκα.

    Α, και κάτι άλλο: ήταν οι χριστιανικές κοινωνίες (θεματοφύλακες της αγραμματοσύνης και της δεισιδαιμονίας) που αντλούσαν τους τραγουδιστές και τους ηθοποιούς από το περιθώριο. Σε αρχαιότερους χρόνους, που η τέχνη αντιμετωπιζόταν πολύ σοβαρά και δεν εθεωρείτο "όργανο του Σατανά", οι μουσικοί, οι αοιδοί και οι ηθοποιοί έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης. Αλλά ήρθαν οι ταυροαββάδες και οι καλόγεροι-ληστές και τα'καναν όλα ταλιμπανικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...Και το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι; Εγώ, εσύ και όλοι εμείς διαμορφώσαμε αυτήν την κατάσταση, αυτήν την κοινωνία που πλασάρει την ακριβοπληρωμένη σαπουνόφουσκα και αυτόν που δουλεύει έντιμα και σοβαρά τον αντιμετωπίζει ως χαμάλη, κορόιδο και μαλάκα."


    Συμφωνώ απόλυτα με τον Κωνταντίνο και κρατώ μόνο αυτό το απόσπασμα του που παραθέτω γιατί εδώ βρίσκεται όλη η αλήθεια.

    Τι φταίνε οι νέοι;
    Κλείστε τις τηλεοράσεις λιγάκι, γονείς.
    Μιλήστε λιγάκι με τα παιδιά σας.
    Κάντε τ' αδύνατα δυνατά ώστε να αρχίσουν τα παιδιά να έχουν άποψη.
    Καλό το εύκολο χρήμα...αλλά μετά...τι;
    Προβληματισμό θέλουν οι νέοι.
    Επιτρέψτε μου να έχω άποψη με δυο ιδιότητες,αυτή της μάνας και ως παιδαγωγός.

    Μήπως πρέπει υποχρεωτικά να ξανακαθήσουμε τους γονείς στα θρανία;

    Γιατί να μάθω αγγλικά, μου λέει τις προάλλες μια μαθήτριά μου φάτσα κάρτα, αφού η Μπεζεντάκου με την δουλειά της σε χρόνο μηδέν απέκτησε βίλα;

    Με τ' αγγλικά και το σχολείο ποτέ το παιδί δεν θ' αποκτήσει βίλα...έχει τα δίκια του το παιδί...για σκεφτείτε το!
    Ζωή χωρίς μια βίλα δεν είναι ζωή...
    Γιατί λείπουν οι αξίες απ' αυτά τα παιδιά.
    Και είναι κρίμα.
    Ας κάνουμε κάτι όλοι μας , είτε ως γονείς, είτε ως εκπαιδευτικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κωνσταντίνε

    αν αυτά που γράφεις τα πιστεύεις, γιατί και σύ δεν έγινες μουσικός/τραγουδιστής/ηθοποιός?

    και μη μου πεις τον ορισμό του ηθοποιού γιατί τον γνωρίζω καλύτερα από σένα και μπορώ να σου αποδείξω ποσοι από τους ηθοποιούς δεν ποιούν ηθος!

    αλήθεια πόσους ηθοποιους της αρχαιότητας γνωρίζεις? γιατί από ηθοποιούς δεν έχει μείνει κανένας στην ιστορία, σε αντίθεση με τους συγγραφεις τους γλύπτες τους φιλοσόφους.

    αν το παιδί σου σου πει ότι θελει να γίνει καθηγητής πανεπιστημίου, να το πας σε γιατρό? μπράβο ρε κωνσταντίνε. γιατι μακάρι το δικό μου να πει κάτι τέτοιο. το προτιμώ από το να μου πει ότι θα γίνει τραγουδιστής όπου όσο πιο καλή φωνή θα έχει τόσο πιο πολλά ρούχα θα φοράει!

    καμάρι για τις φωνητικές δυνατότητες των κοριτσιών τους που έχουν οι γονείς αυτών που βγαίνουν στην πίστα και κρύβουν μόνο το ταμπόν τους! μπράβο τους!
    είδες τη μαρινέλα να φοράει φοράει το κομπινεζόν της στην πίστα? γιατί μεγαλύτερη φωνή απ'αυτή δεν πέρασε!
    είδες η πρωτοψάλτη να φοράει τα εσώρουχα της στην πιστα?

    ποιος θα ήξερε το μαρτάκη αν δεν είχε μανατζερ τον ψινάκη????? με την εκπληκτική φωνή του εγινε γνωστός ή για την αμφιλεγόμενη σχέση του με τον μάντατζέρ του?

    δηλαδή θα χαρείς όταν το παιδί σου θα σου πει ότι θέλω να κάνω καριέρα είτε γιατί θα με πηδάνε είτε γιατί θα πηδάω???

    το να αγαπήσει μια επιστήμη, μια δουλειά το αποκλειεις!!!

    οι χριστιανοί δε διδάσκουν χρηστά ήθη? επιτρέπεται οι δάσκαλοι αυτών των χρηστών αξιών να τραγουδάνε: φύσα ρούφα τράβατόνε, πατατονε κι αναφτονε...?

    η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.


    χαρά ο πατέρας της μπεζεντάκου/μπάστα/κολέτσα/και αυτής της πρώην μις ελλάς που τραγουδάει τώρα, όταν την βλέπουν στα περίπτερα γυμνές! και στο καφενείο, να τους λενε οι σύντροφοι στην πρέφα για τις θηλες της κόρης τους! μια ομορφιά!

    έτσι θέλουν να καταντήσουν τα παιδιά και οι έφηβοι του σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...eternal dreamer

    οι γονείς μου δεν κάθισαν ποτέ να μου πουν ότι δεν είναι καλό το να γίνομαι γνωστή από τις σεξουαλικές μου επιδόσεις.
    απο τη στιγμή που τα παιδια στα 14, 15, 16 καλούνται να επιλέξουν το ίδιο τους το μέλλον και οι παιδαγωγοί οι ίδιοι τα θεωρούν ώριμα και τα αντιμετωπίζουν έτσι, δεν είναι δουλεια των γονιών να τους αποδείξουν τα αυτονόητα. είδες καμιά μάνα να πει στα παιδιά της πάρτε ναρκωτικά? και όμως αυτά παίρνουν.
    το να πάει ενα παιδί 16 χρονών στο ριάλιτι, δεν πήγε κρυφά, το ήξεραν οι γονείς του. και όμως στάθηκαν πίσω του. άρα το πρόβλημα είναι στα άτομα. ας μην ξεχναμε τις μαναδες που τρέχουν τα βλασταρια τους από μικρά σε διαφημίσεις και οντισιόν!
    αλλά ας μην τα ρίχνουμε όλα στους γονείς. γιατί αν οι γονείς όλη μέρα σκοτώνονται για να προσφέρουν τα καλύτερα στα παιδιά τους, πόση αντοχή να έχουν για να ασχοληθούν με τις παράλογες επιλογές τους?
    εσείς οι παιδαγωγοί, τι ΄κανετε? πέρα από το να παπαγαλίζετε το μάθημα της επομένης και να βάζετε διαγωνίσματα? καθίσατε ποτέ να θυσιάσετε μια ώρα νέων για να σχολιάσετε μερικά γεγονότα? μόνο έναν καθηγητή ξέρω που το έκανε και διδασκε γαλλικά. αυτός θυσίασε την ώρα του για να περάσει μερικές άρχές!
    αλλά και ούτε αυτό είναι σωστό. τα ίδια τα παιδιά, με τα υποχρεωτικά αναγνωσματα που έχουν να κάνουν, δεν παίρνουν τίποτα από όσα διαβάζουν? δηλαδή τόσο χαζά είναι? διαβάζουν χωρίς να καταλαβαίνουν τι είναι γραμμένο? εγώ που έριξα μια ματιά στα βιβλία του γιου μου εντυπωσιάστηκα. αυτά που στο κάτω κάτω της γραφής θα υποχρεωθούν να τα διαβάσουν, θα τα περάσουν στο ντουκου?
    όλοι οι γονείς δεν έχουν την καλλιέργεια ή τις γνώσεις για να καθοδηγήσουν σωστά τα παιδιά τους. όμως πολλοί διέπρεψαν από τέτοιες οικογένειες!

    άρα το έχει ο καθένας μέσα του και όσο και αν δέχεται επιδράσεις μπορέι να επιλέξει. πως επιλέγει ποιο περιοδικό θα πάρει? το ίδιο είναι και με το επάγγελμα!!! ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά.

    απλά εντυπωσιάζομαι με τον αριθμό των ανθρώπων που αντί να γίνουν κάτι χρήσιμο για το κοινωνικό σύνολο, προτιμούν να ξεφτυλίζονται καθημερινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα!

    Εδώ και χρόνια το σύστημα της παιδείας μας (δεν εννοώ μόνο το σχολείο) παράγει παίχτες για ριάλιτι. Προς τι η απορία; Όταν όλοι σκίζονται να μπουν στο δημόσιο τι δείχνει αυτό; Ότι προτιμούν το βόλεμα και το εύκολο χρήμα. Πόσο μάλλον περισσότερο όταν αυτό μπορεί να είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ με λίγους μήνες στην τηλεόραση. Γιατί να ιδρώσεις από το διάβασμα για να πάρεις ένα πτυχίο και να δουλεύεις αλλού για αλλού; Εγώ προσωπικά έχω κάνει δέκα διαφορετικές δουλειές (τώρα κάνω ταυτόχρονα δύο) εντελώς άσχετες με τις σπουδές μου. Παρόλα αυτό δε μετανιώνω για το μονοπάτι που πήρα αλλά απλώς για το πως το περπάτησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μυστήριε

    το να κάνεις λάθος βήματα είναι φυσιολογικό. το τραγικό είναι να κάνεις λάθος επιλογές.
    στο ριάλιτι, πήγε και ένας φοιτητής πολυτεχνείου. και του είπαν ευθέως, αφού έχεις τέτοια λαμπρή καριέρα να ανοίγεται μπροστά σου τι το θές το τραγούδι? και μου κάνει εντύπωση, γιατί μέχρι τώρα δεν ήξερα ότι οι έλληνες έινια τόσο φανατικοί της μουσικής και του τραγουδιού πέραν των χιλιάδων που κατακλύζουν τα μπουζουκομάγαζα! όλοι κρύβουν μέσα τους έναν πάριο, μια μαρινέλα, έναν καζαντζίδη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρία, φυσικά και τα πιστεύω. Δεν ασχολήθηκα με το τραγούδι, τη μουσική ή την ηθοποιΐα για τους εξής λόγους:

    1. Μουσική: δεν είχα ποτέ την αυτοπειθαρχία να κάτσω να μάθω μεθοδικά και σωστά.
    2. Τραγούδι: δεν είχα ποτέ την όρεξη για προβολή που απαιτείται για να γίνεις τραγουδιστής. Και μην πει κανείς ότι δεν χρειάζεται αυτό το προσόν...
    3. Ηθοποιΐα: ποτέ δεν ένιωσα τον εαυτό μου ικανό να παραστήσει κάτι άλλο από αυτό που είμαι. Κι επίσης, βάλε και τον ίδιο λόγο για τον οποίο δεν έγινα τραγουδιστής.

    Για το καθηγητιλίκι σε πανεπιστήμιο, μ'αυτά που βλέπω στο χώρο αυτόν, δε θα του το προτείνω με τίποτα του παιδιού μου. Δεν πρόκειται βλέπεις ν'αλλάξει τίποτα. Σκατά είναι τα πράγματα, σκατά θα παραμείνουν. Αν είναι να λιώσει το παιδί μου στα διαβάσματα, να χαλάσει την προσωπική του ζωή και να κάνει μέχρι τα 40 του το χαμάλη στον κάθε μαλάκα καθηγηταρά για να γίνει τότε επίκουρος καθηγητής και να του'χουν πέσει τα μαλλιά απ'την κούραση και την αγωνία, να λείπει! Ας αρκεστεί σ'ένα μεταπτυχιακό, να κάνει μια εταιρεία μελετών και να βγάζει ικανοποιητικά λεφτά από αναπτυξιακά προγράμματα. Ή ας κάνει κάτι άλλο. Δε θέλω να τραβήξει αυτά που έχω περάσει εγώ.

    Σε ό,τι αφορά τα παραδείγματα τραγουδιστριών που μου ανέφερες, η μεν Μαρινέλλα τη μισή της καριέρα την πέρασε τραγουδώντας καψουροτράγουδα (έντεχνα όμως) επιπέδου "για σένανε μπορώ" (ένα από τα πιο εμετικά καψουροάσματα όλων των εποχών), η δε Πρωτοψάλτη αναλίσκεται συχνά ερμηνεύοντας "ψαγμένες" ασυναρτησίες της Νικολακοπούλου και διασκευές της πλάκας ("Θωμά είσαι σπίτι;").

    Δεν αποκλείω καθόλου το να αγαπήσει το παιδί μου κάποια επιστήμη. Αλλά να πάει και να χάσει την ομορφιά της ζωής για χάρη της χαρτούρας, όχι. Το'παθα εγώ, μην το πάθουν και οι απόγονοί μου! Το ξέρεις ότι, αν δεν έπαιρνα ανάποδες να ψαχτώ αλλού, εκτός του ΑΕΙ στο οποίο βρίσκομαι, η μοναδική μου προοπτική θα ήταν να παρακαλάω ν'ανοίξουν καμιά θεσούλα ΠΔ407/80 με μισθουλάκο 800 ευρώ το μήνα (και πες μου αν σπουδές και κόποι τόσων ετών αξίζουν 800 ευρώ το μήνα), την οποία ΠΑΙΖΕΙ να μοιράζομαι (άρα και το μισθό) με άλλα πέντε-έξι άτομα;

    Ε ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ. Τέτοιο μανίκι δε θέλω το παιδί μου να περάσει - ούτε και θέλω τέτοιο τσαλαπάτημα αξιοπρέπειας για κανένα παιδί.

    Σε ό,τι αφορά δε τους χριστιανούς... Ναι, ΟΚ. Τα χρηστά ήθη τους είναι τέτοια που διδάσκουν - ας δούμε λίγο τη Βίβλο - πώς να γίνεις νταβατζής της γυναίκας σου για να εκβιάσεις ή να χειραγωγήσεις έναν αρχηγό κράτους (μιλώ για ιστορίες που αφηγείται η Βίβλος ότι έγιναν κατά την "αιχμαλωσία" των Εβραίων στην Αίγυπτο, καθώς και την ιστορία της Εσθήρ). Και μην ξεχνάμε και τον ολετήρα του Ελληνικού Πολιτισμού, τον Ιωάννη τον "Χρυσόστομο", που τόσο καθύβρισε την Ελλάδα και τους Έλληνες... Ή το παπαδαριό που οι μισοί το σταυρώνουν το πρόσφορο κι οι άλλοι μισοί είναι παιδεραστές. Αυτοί να μιλάνε για χρηστά ήθη πάει πολύ! Και γουστάρω πάρα πολύ όταν φοιτήτριες θεολογικής γίνονται σκυλούδες. Μακάρι και στριπτητζούδες! Πιο χρήσιμα πράγματα θα κάνουν απ'το να αποβλακώνουν τα παιδιά μας στα σχολεία. Αλήθεια, γιατί δεν πετάχτηκε η θεολογία έξω απ'τα πανεπιστήμια; Φοβόμαστε ως κράτος τη συντεχνία;

    Μπερδεγουέι, ο Μαρτάκης ποιος είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. .. Δεν τα παρακολούθησα όλα τούτα. Δεν ανοίγω συχνά τηλεόραση. Προτιμώ να κοιτώ στα μάτια τους ανθρώπους γύρω μου, κι αυτό που εισπράττω, είναι αισιοδοξία, και πίστη. Στο παρόν και το μέλλον.

    Ίσως είναι καλύτερα,να κλείνει η τηλεόραση, και να ανοίγει κάποιο παράθυρο στον κόσμο γύρω μας..

    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι πολύ απλά τα πράγματα!
    Εκεί είναι όλα τα λεφτά, η δόξα και η αναγνωρισημότητα!
    Και η εποχή μας έχει τρελλή ταχύτητα! Όλοι βιάζονται να αποκτήσουν τα πάντα γρήγορα, να βγάλουν λεφτά γρήγορα, να καταξιωθούν γρήγορα και ξεχνάνε οτι ζουν και γρήγορα και τελικά δεν μένει τίποτα!
    Δεν με απασχολεί το οτι όλα αυτά τα παιδιά θέλουν να γίνουν τραγουδιστές. Ο καθένας έχει όνειρα, κι εγώ ονειρεύομαι να φύγω κάποια στιγμή από την Αθήνα, να ζήσω σ' ένα νησί και να ανοίξω ένα καφενείο...πες μου πόσοι δεν έχουν τέτοιο όνειρο. Με ενοχλεί όμως που κάποιοι βγάζουν λεφτά κοροϊδεύοντας αυτά τα παιδιά ή μιλώντας τους άσχημα.
    Ανεβάζω πίεση όποτε βλέπω ριάλιτι... γινόμαστε Αμερικάνοι; Αλλά από την άλλη δεν μπορείς να χλευάσεις το όνειρο κανενός ούτε και τον τρόπο που προσπαθεί να το αποκτήσει..θεμιτό πάντα ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κωνσταντίνε


    για τους λόγους που ανέφερες, δεν επέλεξες να κάνεις κάτι στο σύστημα αυτό.
    και επέλεξες μια επιστήμη, πήρες και το διδακτορικό σου και πορεύεσαι στο δρόμο που χάραξες.
    πόσο δύσκολο είναι να το σκεφτούν αυτό τά παιδιά που τρεχουν στα ριάλιτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μανιτάρι

    το ονειρο του καθενός δεν το χλευάζεις αν δεν είναι για χλευασμό!
    έπρεπε να δεις τι γινόταν στο ριάλιτι. ευτυχώς που δεν είμαι φαν γιατί καινούργιο συκώτι θα έκανα από τα γέλια κάθε φορά.
    και οι επιτήδιοι υπάρχουν γιατί υπάρχουν οι άνόητοι που δεν ακούν αυτούς που τους λένε την αλήθεια.
    δεν μπορεί κάποιος να μην τους είπε ότι γίνονται νούμερα?

    καλημέρα φιλενάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ανεμοσκορπίσματα

    εγώ την τηλεόραση την εχω για υπνωτικό και για καμιά ταινία. είμαι τόσο λίγο άλλωστε σπίτι!
    πάντως έιχε και την πλάκα του. πέρα από το ότι βλεπεις την απόλυτη ξεφτύλα του νεοέλληνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρία, άσε εμένα. Εγώ είμαι από τους βλάκες εκείνους που το παίζουν ήρωες και τώρα το'χω σκυλομετανιώσει. Αλήθεια, κι εσύ γιατί δε γελάς με τα νούμερα που πάνε εκεί και γίνονται ρόμπες χνουδωτές με πασουμάκι ροζ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κωνσταντίνε

    δε γελώ γιατί λυπάμαι για την κατάντια της χώρας μας. γιαυτό δε γελώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλήθεια, πώς να δεις ταινία στην τηλεόραση; Η συντριπτική πλειοψηφία των ταινιών είναι σε σινεμασκόπ (16:9 ή ακόμα και 2.35:1 λόγος πλευρών), ενώ τα κανάλια μας εκπέμπουν (εκτός από το ΣΚΑΪ) σε 4:3, οπότε κόβουν τις άκρες του σινεμασκόπ κάδρου και βλέπεις μόνο τι γίνεται στο κέντρο. Άσε που κατασοδομίζουν τις ταινίες με τη σωρεία των διαφημίσεων και σου'ρχεται να τους αρχίσεις όλους στο ξύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατί είναι μεμπτά τα ρεάλιτυ; Για να υπάρχουνε σημαίνει ότι πουλάνε, και για να πουλάνε σημαίνει ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που τα παρακολουθεί και συντηρεί όλη αυτή τη βιομηχανία του θεάματος.

    Κακά τα ψέμματα, οι καιροί αλλάζουνε, ο κόσμος αλλάζει, όλοι μας αλλάζουμε. Μπορεί σε εμάς να φαίνονται πατσαβούρα αλλά από τη στιγμή που υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό που τα παρακολουθεί δε βλέπω κάτι το αξιόμεμπτο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο κόσμος παρακολουθεί αυτές τις εκπομπές γιατί έτσι έχει διδαχτεί. Δεν κάθησε ποτέ να σκεφτεί τί ακριβώς είναι αυτό που του προσφέρουν. Γιατί κανένας δεν είχε τη σωστή παιδεία ώστε να μπορεί τώρα να διακρίνει την ποιότητα από το σκουπίδι. Φυσικά και έχουν μεγάλη θεαματικότητα τα reality, επειδή αυτό είναι το επίπεδο του μέσου Έλληνα. Αυτό θα έπρεπε να μας λέει κάτι, δε θα πρεπε?
    Όσον αφορά τα πρότυπα και αυτό που λέει ο Κωνσταντίνος, υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα από το χρήμα σ΄ αυτή τη ζωή. Σίγουρα συμφωνώ ότι ο μισθός των 800 ευρώ είναι κοροϊδία, αυτό όμως δε σημαίνει ότι αυτό για το οποίο θα πληρωθώ εγώ 800 ευρώ δεν αξίζει στ΄ αλήθεια. Το έχουν κάνει να μην αξίζει, επίτηδες, η σύγχρονη κοινωνία μειώνει συνεχώς οτιδήποτε χρειάζεται διάβασμα και προσωπική προσπάθεια, γιατί κάτι τέτοιο οδηγεί σε συνειδητοποιημένους πολίτες, και φυσικά κάτι τέτοιο είναι γι΄ αυτήν απαράδεκτο. Γιατί ο συνειδητοποιημένος πολίτης είναι σε θέση να σκεφτεί, να κρίνει, να αντιδρά, να αμφισβητεί και να απορρίπτει, πράγμα καθόλου βολικό για την κοινωνία που λειτουργεί με επιβολή προτύπων. Πχ αν εγώ προτιμώ να μείνω το Σαββατοκύριακο μέσα και να διαβάσω ένα λογοτεχνικό βιβλίο αντί να βγω και να δώσω 100 ευρώ σε κάποιον "τραγουδιστή", αυτό λειτουργεί ενάντια στο κοινωνικό κατεστημένο που θέλει να μου επιβάλλει τον συγκεκριμένο τραγουδιστή. Άρα δεν πρέπει εγώ να μάθω να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία, για να μην έχω τί να κάνω σπίτι και να διασκεδάζω μόνο με τον τρόπο αυτό. Αν εγώ σπουδάσω και πάρω ένα πτυχίο, οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό, θα νιώθω έπειτα ευχαριστημένος από τον εαυτό μου, θα νιώθω ότι έχω πετύχει κάτι που αξίζει, και δε θα έχω την ανάγκη να αυτοπροσδιοριστώ μέσω της υπερκατανάλωσης, άρα θα αποτελώ απειλή για την κοινωνία. Άρα πρέπει να με κάνουν να νιώθω ότι οι σπουδές μου δεν αξίζουν τίποτα. Αν εγώ πιστεύω στο Θεό (όχι όπως λέει η θρησκεία αλλά συνειδητά), θα έχω ενδοιασμούς να κλέψω/ εξαπατήσω/ αδικήσω τον διπλανό μου προκειμένου να βγω ψηλότερα απ΄ αυτόν, και άρα πάλι θα αποτελώ απειλή για την κοινωνία, όπου τέτοιες πράξεις θεωρούνται μαγκιά. Άρα πρέπει να με κάνουν να πάψω να πιστεύω στο Θεό.
    Προσωπικά πιστεύω ότι ζούμε σε μια εποχή όπου κυριαρχούν τα ένστικτα αντί για τη λογική. Είναι κρίμα μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια εξέλιξης να καταλήγει το αριστούργημα της φύσης στο σημείο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. OMG, νομίζω ότι είδαμε μαζί το ένα και μοναδικό επεισόδιο που είδα από αυτό... όπως τα λες ήταν τα παιδάκια, ένα ένα τα παραδείγματα που έφερες!!!!
    Απορώ πως κάποια άτομα νομίζουν ότι είναι σταρ μπροστά στον καθρέπτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εγώ θα ρίξω το επίπεδο και θα συμφωνήσω με την πρωθιέρα Τατιάνα "ΚΟΛΑΣΗ ΤΟ FAME STORY! ΚΟΛΑΣΗ!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα "life-style" περιοδικά και εκπομπές, οι ...ιεροκήρυκες αυτοί του άκρατου καταναλωτισμού, έχουν κάνει πολύ περισσότερο κακό στην κοινωνία από αυτό που ανάφερες.

    Περαστικά σου! Τώρα τό 'μαθα, ότι είχες πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kατά πρώτον περαστικούλια...

    Κατά δεύτερον, γονείς δεν έχουν????????

    Μισώ τα φασιστοειδή ειδικά όταν κυκλοφορούν με τη μορφή γονιού, αλλά αν το παιδί μου ήθελε να κάνει κανά τέτοιο θα το είχα κάνει Κωσταλέξι!

    Μαλάκες...

    Νομική και πάλι Νομική, μπράβο στο αγ΄΄ορι σου!

    ΥΓ: Μα και φυσικά δε φταίνε τα παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, να μιλήσω κι'εγώ.

    Όταν κάνω ιδιαίτερο και μου ζητάνε να κάνουμε λίγο νωρίτερα για να μη χάσει το παιδί το σήριαλ ή όταν η πανηλίθια μητέρα με παρακαλεί να αφήνω το παιδί να έχει το κινητό ανοιχτό στο μάθημα γιατί "μπορεί να βρει ο μπαμπάς της κανένα καλό ring tone της Παπαρίζου ή κανα καλό βιντεάκι από κανένα συνάδελφο και να θέλει να της το στείλει" και όταν της λές πως το παιδί δεν ξέρει να γράψει σωστά ούτε το μικρό του όνομα και δεν πρέπει να βλέπει όλη τη μέρα τηλεόραση κι'εκείνη ξεκαρδίζεται στα γέλια "Μα τι να κάνω??? Όλοι μας, όλη τη μέρα τα σήριαλ βλέπουμε, δε μπορούμε να την κλείσουμε!"...
    σόρι, αλλά δε μπορώ να κάνω πολλά πράγματα...

    Θεσμοθετημένα κρατικά κριτήρια για υποψήφιους γονιούς τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. > Φυσικά και έχουν μεγάλη θεαματικότητα τα
    >reality, επειδή αυτό είναι το επίπεδο του μέσου
    >Έλληνα. Αυτό θα έπρεπε να μας λέει κάτι, δε θα
    >πρεπε?

    Ναι, μας λέει ότι οι άνθρωποι ορίζουνε την κοινωνία και οι όροι αντιστρέφονται. Σε έναν κόσμο "ηλιθίων" αυτοί που είναι πραγματικώς ηλίθιοι είναι οι "έξυπνοι".

    Με λίγα λόγια αν εννέα στους δέκα βλεπουνε ρεάλιτυ, τότε αυτοί που έχουνε το "πρόβλημα" (σύμφωνα με τη γνώμη των εννέα) είναι ο ένας που δε βλέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. spam

    “Η θεωρία που λέει πως αν βάλεις ένα δισεκατομμύριο πιθήκους να πληκτρολογούν τυχαία μπροστά από ισάριθμες γραφομηχανές επ’ άπειρον, τότε σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων κάποιος από αυτούς θα γράψει τελικά ένα αριστούργημα, δοκιμάζεται αυτή την στιγμή στα blogs.”

    Από την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής 12/10/2008.

    http://ericdravenscave.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. κωνσταντίνος

    μπορει να σταματούν πολλές φορές μια ταινία, αλλά εγώ τότε προλαβαίνω να κάνω ενα ντουζ, να φάω, να σιδερώσω τη στολή για την επομένη!
    συνεχίζω να απολαμβάνω τις ταινίες της τηλεόρασης για΄τι τις απολαμβάνω με το φαγητό στα πόδια μου, ανάβοντας ένα τσιγάρο ή σχολιάζοντας το τι βλεπω. έχει λοιπόν και τα καλά της η τηλεόραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. πάνος κωνσταντινίδης

    πράγματι υπάρχουν πολλοί που τα παρακολουθούν. γιατί μετα το πρώτο, ξεφύτρωσαν πάρα πολλά, σαν τα μανιτάρια!
    όμως ότι τα παρακολουθούν πολλοί, δε σημαίνει ότι είναι και καλά. και τα ναρκωτικά δεν είναι καλά, αλλά, υπάρχουν πολλοί που τα παίρνουν. αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αποδεκτούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. σουζάνα χατζηνικολάου

    ε λοιπόν με λυπεί που αυτό είναι το επίπεδου του μέσου έλληνα! και θα έπρεπε να λυπεί κάθε σκεπτόμενο έλληνα.
    και με λυπεί διπλά γιατί η ψήφος αυτών έχει την ίδια ισχύ με τη δική μου.
    και με λυπεί πολύ περισσότερο γιατί αυτή είναι η κατάντια πια, των αρχαίων ελλήνων που είχαν άλλα προτυπα και αρχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ηφαιστίωνα

    τραυματική εμπειρία δε λέω!
    και να σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι είχαν περάσει την εποχή που είναι φυσιολογικό να τραγουδάς με τη βούρτσα μπροσά στον καθρέπτη! χώρια το φοιτητή του πολυτεχνίου και τη φοιτήτρια της θεολογίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ν.α. λάμπης

    ευχαριστώ ναπολέοντα!

    που χάθηκες εσύ?

    πράγματι, όλα αυτά τα περιοδικά και οι εκπομπές έχουν κάνει πολύ μεγαλύτερο κακό, εγώ απλά, ανέφερα ότι διαπίστωσα τη μοναδική μέρα που κάθισα στο σπίτι και χάζεψα τηλεόραση. και για να είμαι ειλικρινής, κοιμόμουν και ξύπνησα και εδειχνε αυτό. αν ήμουν ξυπνητή, ούτε κατά διάνοια δε θα το παρακολουθούσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. πατσιούρι

    έλα ντέ! που είναι οι γονείς τους? και καλά, άσε τους πολυάσχολους γονείς, οι φίλοι, οι λοιποί συγγενείς, οι γείτονες, οι συμμαθητές που στο διάολο είναι και δεν τους έβαλαν φρένο?
    οταν πρωτοάρχισε ένα ριάλιτι αυτού του είδους, ένας γνωστός μου με δυσλεξία, μου ζήτησε επειδή τα πήγαινα καλά στο γραπτό λόγο να φτιάξω το βιογραφικό που θα έστελνε. το έγραψα και μετά του ζήτησα να με ακούσει για λίγα λεπτά. του μίλησα λογικά και ίσως όπως δεν του μίλησε κανείς, και αμέσως μετά το έσκισε το βιογραφικό, μου είπε ευχαριστώ ρία και έφυγε. και φυσικά δεν ξαναείπε τέτοια πράγματα! άσχετα αν δεν εκτίμησε ποτέ τι έκανα για αυτόν και άκουσα και κουβέντες που είπε αργότερα για μένα. σήμασία είχε πως κανείς δεν του είχε μιλήσει ετσι και πως πειστηκε!
    αυτό σημαίνει, ότι αν κάποιος τους μιλούσε ίσως και αυτά τα παιδιά να πειθονταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. πάνος κωνσταντινίδης(παρτ του)

    για φαντάσου, να μας λενε και ηλίθιους που δεν παρακολουθουμε το ρεσιτάλ βλακείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. πατσιούρι (παρτ του)

    Θεσμοθετημένα κρατικά κριτήρια για υποψήφιους γονιούς τώρα!

    όχι αγαπητή μου. αυτοι θα πρέπει να υπόκεινται σε άμεση και μη αναστρέψιμη στείρωση. λίγοι και καλοί μπορούμε να κάνουμε ξανά την ελλάδα χώρα ανθρώπινη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. σπαρκ

    φιλενάδα, μου πιάνεις μια μπανάνα από δίπλα σου παρακαλώ?
    και κανένα φυστικάκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μία είναι η λύση. Τηλεκοντρόλ στο off. Γυρίστε λίγο πίσω. Ανοίξτε κανένα στερεοφωνικό. Ακούστε μουσικούλα. Διαβάστε. Ακούστε ραδιόφωνο. Υπάρχουν πολύ πιο αξιόλογες εκπομπές εκεί από τις τηλεοπτικές. Κατά τα άλλα συμφωνώ στα περισσότερα με τη Ρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ρία οι κοινωνικές συνθήκες αλλάζουνε όσο αλλάζει και ο άνθρωπος. Τα ναρκωτικά που ανάφερες για παράδειγμα ήτανε καθολικώς αποδεκτά στην αρχαιότητα, από όλους τους λαούς (Έλληνες, Μάγια, Πέρσες κλπ), δε σημαίνει ότι τώρα γίνανε δηλητηριώδη και γι΄αυτό και δεν είναι αποδεκτά. Τα ναρκωτικά ως φυτά και μόνο παραμείνανε τα ίδια, αυτό που έχει αλλάξει είναι ο άνθρωπος και τα θεωρεί μη-αποδεκτά.

    Κάτι τέτοιο γίνεται και με την τηλεόραση, το τι θεωρούμε εμείς αποδεκτό ή σαβούρα/μασημένη τροφή/κλπ αλλάζει με τον καιρό, διότι αλλάζουνε και οι ανάγκες των ανθρώπων και κατ' επέκταση και οι εποχές. Και αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε, όσο και αν μη μας αρέσει. Τα ριάλιτυ είναι τμήμα της κουλτούρας του νοέλληνα. Απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ρία (δεύτερο μέρος) κι όμως ακριβώς αυτό γίνεται, έχουνε αντιστραφεί οι όροι. Για παράδειγμα δε θεωρήσαι πλέον κατακριτέος αν βάλεις βύσμα στο στρατό αλλά αν δε βάλεις βύσμα. Ο έχων (και βάλλων βύσμα) θεωρείται ο έξυπνος και ο μη έχων (ή μη βάλλων) βύσμα θεωρείται το κορόϊδο.

    Πες μου λοιπόν σε μια τέτοια κοινωνία ποιός θεωρείται βλάκας και ποιος έξυπνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. μπλογκούλη


    αγαπητέ εξωγήινε, τυχαίο εύρημα ήταν. και ευτυχώς θα είναι το τελευταίο ριάλιτι που είδα!

    πως πάει η γήινη ίωση?

    περαστικά και γήινες σουπίτσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. πάνος κωνσταντινίδης

    και επειδή είναι στην κουλτούρα του νεοέλληνα, εμένα πρέπει να μου αρέσει? εσένα δεν υπάρχουν πραγματα που σε θλιβουν στην καθημερινότητα του νεοέλληνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. πάνος κωνσταντινίδης

    ξέρω πολύ αξιόλογους ανθρώπους που ενώ είχαν όχι απλώς βύσμα αλλά κάτι παραπάνω, ένας απ' αυτούς όχι μόνο δεν το χρησιμοποίησε στο στρατό, αλλά δεν το χρησιμοποίησε ούτε στην επαγγελματική του αποκατάσταση. και σε πληροφορώ πως έκανε οκτώ μήνες στο βίτσι και έξι μήνες άνεργος. χαμένος όμως δεν πήγε!

    ποιος θα του πει ότι δεν ήταν έξυπνος που πήγε με το σπαθί του όπου έπρεπε και με τις δυνατότητές του? ποιος θα τον πει χαζό που είχε αρχές? ποιος θα τολμήσει να του πει ότι τον βοήθησε και να του θίξει την αξιοπρέπειά του? ποιος θα τον κατηγορήσει για οπορτουνιστή και καλοπερασάκια?
    για μια τιμή δε ζούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ρία βεβαίως και μπορούνε να μη σου αρέσουνε, όπως και από την άλλη βεβαίως μπορούνε να αρέσουνε σε άλλους. Κοίταξε, η ένστασή μου δεν είναι αν σου αρέσουνε ή όχι, απλώς βλέπω μια "επίθεση" σε κάποιους ανθρώπους που έχουνε μία τάδε ή δείνα προτίμηση, η οποία τυχαίνει να μην αρέσει σε εμάς (και για την ιστορία ούτε σε εμένα αρέσουνε τα ρεάλιτυ). Σιγά σιγά θα φτάσουμε να θεωρούμε κουλτούρα και ποιότητα μόνο ότι είναι αρεστό στη μειοψηφία (αρκεί βεβαίως να είμαστε και εμε΄ςι μέρος αυτής της μειοψηφίας).

    Γενικώς βλέπω τάσεις αποστασιοποίησης από την εξέλιξη. Οι της κλασσικής λοιδωρούνε ο,τιδήποτε δεν έχει να κάνει με την κλασσική μουσική, οι της αρχαίας Ελλάδος λοιδωρούνε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με τη νέα, τα πανκιά λοιδωρούνε το mainstream και εμείς λοιδωρούμε τα reality. Παραδείγματα υπαρχουνε άπειρα.

    Και στο κάτω κάτω ρε παιδιά ποιός είναι αυτός που θα κρίνει πόσο καλά ή άσχημα είναι τα reality; Με ποια κριτήρια; Με την τηλεθέαση; Με τις πωλήσεις; Με τη διάρκεια των τραγουδιών; Και ποιός θα κρίνει αν είναι τέχνη ή όχι; Εδώ ο άλλος έβαζε το πέος του στο καρπούζι και το θεωρούσε τέχνη, τα reality γιατί να μην είναι δηλαδή; Ή μήπως νομίζουμε ότι τέχνη είναι μόνο αρχαιοελληνικά αγάλματα και αναγεννησιακοί πίνακες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ρία (μέρος δεύτερο) μπράβο του και μαγκιά του. Πρόσεξε όμως ότι ποτέ δεν είπα ότι δεν είναι έξυπνος, είπα απλώς ότι δε θα θεωρηθεί έξυπνος από την πλειοψηφία (δηλαδή από αυτούς που βάζουνε το βύσμα). Δυστυχώς έτσι όπως έχουνε γίνει τα πράγματα πρέπει να αποδεικνύεις ακόμα και τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Να με συμπαθάς που θα ρίξω το επίπεδο, αλλά για κουλή πολλά σχόλια έχεις γράψει :p

    Επί του θέματος δεν θα πω τίποτα απλά και μόνο γιατί δεν βρίσκω κάποιο νόημα. Όλα και τίποτα φταίνε ταυτόχρονα. Φταίνε οι γονείς, αλλά να σου πόσοι γονείς να φέρουν παραδείγματα για το αντίθετο. Άρα φταίνε οι εκπαιδευτικοί και να σου άλλοι τόσοι να σου φέρουν αντίθετα παραδείγματα. Τα παιδιά από μόνα τους δε φταίνε. Φταίει η τηλεόραση λοιπόν! Ναι! Αυτό είναι. Την τηλεόραση ποιος την κάνει είπαμε; Μπορώ να συνεχίσω αυτό τον φαύλο κύκλο μέχρι αύριο...
    Εμένα γιατί ποτέ οι γονείς μου δεν μου είπαν τίποτα; Κάνε εκείνο, κάνε το άλλο, αυτό κακό, το άλλο κακό; Την ίδια σκατένια τηλεόραση έβλεπα με τη γενιά μου (δεν έβλεπα αλλά you get the point). Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πει αν όντως ξεχώρισα από τους άλλους ή απέφυγα το στραβό δρόμο ή όπως αλλιώς θέλεις πες το.
    ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!
    Τα πάντα και κανένας δε φταίει. Δεν ξέρω αν εδώ πάει η φράση "είμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε γύρω μας". Αλλά σίγουρα είναι στο χέρι μας να κάνουμε τις επιλογές μας. Όπως άρχισε να δημιουργείται αυτός ο φαύλος κύκλος, έτσι θα σπάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. PS: Τελικά είπα 5 σκόρπια πράγματα επί του θέματος.

    PS 2: Πολύ μου τη σπάει όταν κάποιος από τους "μεγάλους", την "κυβερνούσα γενιά" ή δεν ξέρω πως αλλιώς να τους πω, κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα απαξιώνοντας ό,τι συμβαίνει γύρω τους και βέβαια το "ΣΥΣΤΗΜΑ". Η ίδια αυτή η απαξίωση και εν γένει συμπεριφορά στέλνει πολύ χειρότερο μήνυμα από όλα τα σκατά που υπάρχουν γύρω μας.

    PS 3: Συγγνώμη αν ακούγομαι επιθετικός ή άδικος αλλά πρώτον έχω βαρεθεί να κατηγορούν τη γενιά μου και είχα μια δύσκολη βδομάδα και ακόμα χειρότερο σαββατοκύριακο. Καληνύχτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ρία... το προδέρμ σου και στου blogouli γρήγορα.
    επείγον περιστατικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τα ρεαλήτη show τύπου Fame Story και δε συμμαζεύεται είναι ένα ακόμα βήμα στην πορεία ευνουχισμού των μουσικών-κοινωνικών ρευμάτων. Δες λίγο το ροκ: οι ροκάδες κατήντησαν τροβαδούροι της καψούρας που απλώς διάγουν άστατη ερωτική ζωή και συνήθως δεν ξέρουν τι τους γίνεται απ'τη μαστούρα. Στην ουσία, το μεγαλύτερο μέρος της ροκ παραγωγής δεν είναι στιχουργικά ανώτερο από τα λαϊκοπόπ κ(λ)αψουροτράγουδα. Απλώς ακολουθεί ροκ μελωδικές και ρυθμικές φόρμες.

    Αυτό το πρότυπο επεβλήθη από τη μουσική βιομηχανία, η οποία κι αυτή είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός συστήματος που απαιτεί την προβατοποίηση των πάντων. Για θυμήσου λίγο, πότε ήταν η τελευταία φορά που ήταν δημοφιλές ένα τραγούδι που τα έχωνε στο κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό κλπ σύστημα; Είδες σήμερα κανένα ραδιοσταθμό να τολμά να παίξει, π.χ., το "Dogs" ή το "Pigs (Three Different Ones)" των Pink Floyd ή το "Radio, Radio" του Elvis Costello ή το "Tiny Coffin" του John Campbell ή το "War Pigs" των Black Sabbath; Στην καλύτερη περίπτωση, θα παίξουν κάποια διασκευή του "Another Brick In The Wall, Pt. 2", για να θυμηθούν ότι... είναι και λίγο επαναστάτες ή άντε κάτι από Audioslave. Και πάλι καλά! Για heavy metal δε λέμε τίποτα, εκεί ή θα παίξουν τα κλασικά ψευδοσατανιστικά στερεότυπα ή θα παίξουν κάτι που να μοιάζει σαν ανάμιξη Τόλκιν και Μούρκοκ με ολίγη από Dungeons and Dragons.

    Βολεύουν ξέρεις όλα αυτά. Είναι ανώδυνα και δεν παρακινούν σε σκέψη και αμφισβήτηση.

    Σήμερα για ροκ μας πλασάρεται ο... Νίνο (ΕΛΕΟΣ), ενώ ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έχει καταντήσει πια μαϊντανός των φεστιβάλ της ΚΝΕ. Μιλάμε για ροκ "κι είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σα ροκ συγκρότημα", "...αλλά μας έμεινε η ροκιά", αλλά δεν υπάρχει στη μουσική, η οποία εκφράζει και παρακινεί τον κόσμο, ίχνος σκέψης, αμφισβήτησης και προσπάθειας. Αποχαύνωση πλήρης με γενναίες δόσεις κ(λ)αψούρας, η οποία αναπαράγει τα πρότυπα του "καλού παιδιού" (δηλαδή του υποχωρητικού μαλάκα που κάνει ΟΛΑ, μα ΟΛΑ τα χατήρια στην κάθε γκόμενα, η οποία βεβαίως τον "βλέπει σαν φίλο" τελικά ή τον προδίδει για κάποιον "πολλά βαρύ") και της ντεκαντάνς.

    Προβληματισμός; Σκέψη; Αμφισβήτηση; Ενδοσκόπηση; Αυτά θεωρούνται βρισιές στη σημερινή εποχή.

    Και, για να είμαστε ειλικρινείς, κάποιος που παλεύει με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα πώς αντιμετωπίζεται; Αμείβεται με ψίχουλα, τον έχουν του κλώτσου και του μπάτσου και είναι ο μαλάκας της υπόθεσης. Ενώ ο μάγκας είναι αυτός που κάνει αρπαχτές.

    Νομίζεις ότι είναι τυχαίο το ότι οι δισκογραφικές προωθούν (και πληρώνουν) τόσο πολύ όλα τα σκουπίδια; Δεν είναι μόνον η επιθυμία των μεγαλοστελεχών για εύκολο κέρδος το οποίο αναμένουν να πετύχουν αντιγράφοντας υπάρχουσες ιδέες. Αποσκοπούν και στη δημιουργία ενός άβουλου καταναλωτικού κοινού - και γι'αυτό φροντίζουν να προβάλλουν τα κατάλληλα πρότυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ωστε τα blogs δεν ειναι ανταλλαγη αποψεων ε?
    χμμμμ,ενδιαφερουσα η αποψη σου.
    .τοτε γιατι δεν απενεργοποιεις τα σχολια?
    .γιατι απαντας σε οσους σχολιαζουν?
    .γιατι προσπαθεις να κρατησεις ζωντανη την ιστοσελιδα σου κανοντας συνεχως αναρτησεις?

    οσο για τα παντελονια που προαναφερθηκες,, το μονο ευκολο ειναι να γραψω ενα ονομα και να ΜΠΑΙΝΩ ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο σπαρκ!!!

    ανυπομονω τι θα μου απαντησεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Η Spark!

    επίσης κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να σου απαντήσει.
    ξεκόλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. πάνος κωνσταντινίδης

    αν είναι αποστασιοποίηση από την εξέλιξη το να μη μου αρέσουν θεάματα που στερούνται στοιχειώδους καλλιέργειας, τότε ναι, επιλέγω να αποστασιοποιηθώ από τη συγκεκριμένη εξέλιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Βρε ανώνυμε, εσύ τώρα τι ζόρι τραβάς; Άμα δε σ'αρέσει αυτό το ιστολόγιο, κανείς δε σου βάζει το μαχαίρι στο λαιμό να το διαβάσεις. Άντε ξεκουβάλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. πάνος κωνσταντινίδης (ξανά)

    μερικές φορές οι επιλογές μας φαίνονται σε κάποιους ανόητες. σημασία έχει εμάς να μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. ότι και να μας πούνε οι άλλοι, άν εμείς δεν έχουμε ενδοιασμούς για τις ενέργειές μας, δε μπα να χτυπιούνται κάτω οι άλλοι, εμείς ξέρουμε ότι κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη και δεν τον μουτζώνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. σπαρκ

    γάντια αποστειρωμένα ή όχι?
    να φέρω κορτιζόνες?
    κανένα στεντόν?
    ή απλά, τη βότκα και μια κούτα τσιγάρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. κωνσταντίνε

    ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σου,
    με μια πρώτη ματιά, μάλλον έχεις δίκιο!
    όμως δεν τοποθετούμε γιατί λόγω κούρασης δεν μπορώ να σκεφτώ και τόσο καθαρά. θα επανέλθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. θάνος

    άμα έχεις κέφια, μπορείς και μέ ένα χέρι να κάνεις θαύματα. και άμα είσαι η ρία, κάνεις ακόμα περισσότερα. ειδικά αν μια φίλη σου είναι σπίτι και της υπαγορεύεις!

    όσο για το πως πέτυχες εσύ, ακριβώς το ίδιο λέω και εγώ. ότι πρέπει να το έχεις και μέσα σου. γνωρίζω όπως όλοι μας άλλωστε, παιδιά εκπαιδευτών με φοβερή μεταδοτικότητα, που δεν αδιαφόρησαν καθόλου για την καλλιέργεια των παιδιών τους,που όμως τα ίδια τα παιδιά δεν ήταν καλοί δέκτες και δεν πέτυχαν σχεδόν τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. θάνος (ξανά)

    σιγά μην ζητήσεις συγνώμη που θεωρείς ότι είσαι επιθετικός! εδώ λέει ο καθένας την άποψή του και δε μας πτοεί το ύφος. και δεν μας ενδιαφέρει το ύφος. τα λεγόμενα μας ενδιαφέρουν.

    άμα εσύ ζητάς συγνώμη, τότε ο ανώνυμος τι θα έπρεπε να κάνει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. @ spark

    Το σενάριο της υπαγόρευσης δε μου πέρασε από το μυαλό :p

    @ ria

    Το να δίνω άλλοθι στον ευατό μου βασιζόμενος στη λάθος συμπεριφορά άλλων είναι κάτι που δε μου αρέσει. Απλά δε χρειαζόταν να είμαι επιθετικός και γι' αυτό μου φάνηκε ότι έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη. Εξάλλου είχα νεύρα χθες γενικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ανώνυμε

    τα μπλογκ είναι για να εκφράζει τις απόψεις του ο διαχειριστής τους!
    τα σχόλια δεν τα απενεργοποιώ γιατί έτσι μου αρέσει. μπλογκ μου είναι, ότι θέλω γράφω και ότι θέλω κάνω.
    απαντώ στα σχόλια γιατί οι γονείς μου μου έδωσαν αρχές και με δίδαξαν ευγένεια, οι σχολιάστές μου είναι οι επισκέπτες που έρχονται στο σπίτι μου και δεν ταιριάζει στην αγωγή μου να αδιαφορήσω γιαυτούς!
    κάνω αναρτήσεις για να εξωτερικεύσω και να δω γραπτώς τις σκέψεις μου, όπως άλλωστε λέει και ο τίτλος!
    και τέλος, ο φίλος μου ο σπαρκ, δεν έχει αρχίδια αλλά ωοθήκες!!!
    το ίδιο και πολλοί άλλοι σχολιαστές μου. τα ονόματα που έχουν δεν είναι πάντα τα αληθινά τους. όμως έχουν ένα μπλογκ και άμα θέλω να μάθω γιαυτούς, διαβάζω τα γραφόμενά τους και σχηματίζω άποψη για αυτούς!
    δεν κρύβονται και πετάνε πομπώδεις εκφράσεις για να μην παραδεχτούν ότι δεν εχουν τίποτα να εξωτερικεύσουν στην μπλογκόσφαιρα!

    ελπίζω να σε ικανοποιήσε η απάντησή μου και να μη σε ξαναδώ εδώ!

    όπως κατάλαβες, αν κατάλαβες, εδώ λίγο πολύ είμαστε φίλοι και δεν παρεξηγούμε ο ένας τον άλλο. επιλέγουμε με το ποντικάκι μας να μπαίνουμε σε κάποια μπλογκ γιατί μας αρέσουν πολλά πράγματα. αν δε μας αρέσουν, απλά, δεν ξαναμπαίνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. σπαρκ

    φιλενάδα του απάντησα.

    αν δεν καταλάβει και τώρα ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος, τότε δεν μπορούμε να τα βαλουμε με την τρομακτική δύναμη των ηλιθίων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. όπως είπε και ο Αινστάιν διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το αν το σύμπαν έχει όρια, για την βλακεία όμως είμαι σίγουρος!

    φέρε βότκες και ξηροκάρπια σήμερα έχουμε πρόγραμμα αλλού, φέρε ότι μπορείς από το κουτί πρώτων βοηθειών τελειώνω κάτι τσαχπινιές που έχω αφήσει στη μέση και έρχομαι να σε βρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ε λοιπόν με λυπεί που αυτό είναι το επίπεδου του μέσου έλληνα! και θα έπρεπε να λυπεί κάθε σκεπτόμενο έλληνα.
    και με λυπεί διπλά γιατί η ψήφος αυτών έχει την ίδια ισχύ με τη δική μου.
    και με λυπεί πολύ περισσότερο γιατί αυτή είναι η κατάντια πια, των αρχαίων ελλήνων που είχαν άλλα προτυπα και αρχές!


    Χαχαχα! Συμφωνώ απόλυτα, μέσα στο μυαλό μου είσαι! Το θέμα είναι ότι με το να λυπόμαστε δε βγαίνει τίποτα. Θα μου πεις και τί άλλο να κάνουμε. Mόνο υπομονή, και να ελπίζουμε ότι κάποτε θα δικαιωθούμε. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ρία, αποστασιοποίηση δεν είναι το να μη σου αρέσουνε, αποστασιοποίηση είναι να μη δέχεσαι ότι αυτά αποτελούνε αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας του νεοέλληνα και να προσπαθείς να τα υποβιβάσεις.

    Τές πα... ο καθένας έχει τη γνώμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. περαστικά σου
    ..και περαστικά μας,ως κοινωνία,που
    δεν το βλέπω!
    Ώρες ώρες σκέφτομαι οτι μάλλον θα πρέπει να πιάσουμε πάτο για να ξαναανεβούμε ,και δεν απέχουμε πολύ!
    Το χειρότερο δε όλων είναι ότι πέφτουμε
    δίχως κάποιο στοιχειώδες στυλ!
    η αποθέωση της ξεφτίλας δηλαδή..
    ..κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @panos konstantinidis: Δε νομίζω ότι όλο αυτό το χάι-χούι έχει ανάγκη τη βοήθεια οποιουδήποτε για να υποβιβασθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Κωνσταντίνε, γνώμη σου. Και όπως λένε, opinions are like arseholes, everybody's got one.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Δε ξέρω αν το έγραψε κανείς και δεν έχω την όρεξη να διαβάσω τόσα σχόλια.

    Η μαλακία πάντως, δεν έχει επάγγελμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Μα ειναι να γελας Ρια μου με τα reality shows και τις διαφορες Μπεντζετακου που μας σερβιρουν τα καναλια? η να τραβας τα μαλλια σου? Αλοιμονο απο τα παιδακια αμς που τους δινει η trash tv τετοια προτυπα!
    Προσωπικα χτες οταν ακουσα την τελευταια να λεει πως.. εν μια νυκτι επαθε μορφωση μου ηρθε, ναι δεν στο κρυβω να σπασω την tv!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. σουζάνα χατζηνικολάου

    πράγματι πλην της υπομονής και της καρτερικότητας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα εκτός από το να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή κάπως θα ξυπνήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. πάνος κωνσταντινίδης

    σαφώς και ο καθένας έχει τη γνώμη του αλλά πες μου ειλικρινά, εγώ τα υποβαθμίζω γιατί δε μου αρέσουν ή η ποιότητά τους είναι πολύ χαμηλή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. kostaslogh

    πόσο πιο χαμηλά δηλαδή θα πέσουμε για να πεις ότι πιάσαμε πάτο και τότε να ελπίζουμε ότι θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. εχετλαίος

    όχι φίλε μου, δεν το έγραψε κανείς και είναι μεγάλη αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. χειμωνιάτικη λιακάδα

    δε φταίει αυτή. φταίνε αυτοί που της δίνουν βήμα για να λέει τις χαζομάρες της! αυτοί βέβαια το κάνουν για να τη γελοιοποιήσουν αλλά δεν έχει η ίδια κανένα πραγματικό φίλο να της πει να το βουλώσει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ωραία η Σπάστα Βράστα δεν λέω.
    Αλλά δεν θυμάμαι να την έχω δει και ντυμένη. Όλο γυμνή ρε παιδάκι μου.
    Το κακό δεν είναι όμως απαραιτήτως αυτό.
    Το κακό είναι πως δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα.
    Δεν είναι καλοί σε κάτι.
    Δεν έχουν ταλέντο, δεν παθιάζονται με τη δουλειά τους και δεν αξίζουν.
    Συμφωνώ σε πολλά με τον Κων/νο αλλά και με τις απαντήσεις σου όσο και να φαίνεται αντιφατικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. λάκων

    έχω την εξής απορία:

    ποιος επιχειρηματίας πληρώνει λεφτά για τέτοια σούργελα? αφού ένας που έχει μπουζουκλερί, θέλει τραγουδίστριες με φωνή για να βγάζουν το προγραμμα, πως παίρνει αυτα τα ψάρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Γι αυτό λοιπόν μην ξανακαθήσεις σπίτι! Έτσι θα γλυτώσεις από πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ρε ηλίθιοι πανύβλακες της Ένωσης Κεντρώων, δε μας χέζετε με το σκατοκόμμα σας; Άει και σιχτίρι που κάνετε spam για να πλασάρετε τις πίπες του αρχηγού σας! Χεσμένους σας έχουμε και δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσουμε τις μαλακίες που γράφετε, ούτε και να ακούσουμε τα παραληρήματα του μισότρελου αρχηγού σας!

    ΟΥΡΤ από δω. ΒΟΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ρία, σήμερα δε θες φωνή για τη μπουζουκλερί. Θες αυτό που έλεγε ο Ζαμπέτας: από φωνή μουνί κι από μουνί... ΦΩΝΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. @5:04 πμ

    re komatoskilo esi gia ena kokalaki kathese kai se gamane kai milas; sixamene tsoglanara ego den ime kanena kommatoskilo apla ipostirizo levedi giati ine axios , katharos kai tha apolimani tin xora apo kati skoupidia san kai esena... tous tavatzides sou tha tous stili ston koridalo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Άντε και γαμήσου ανώνυμη κουράδα! Δεν κοιτάς τα μούτρα σου που μπαίνεις σε ΑΣΧΕΤΑ με την πολιτική ιστολόγια για να προωθήσεις το οποιοδήποτε κόμμα (και έννοια σου, θα σε χριστοπανάγιζα όποιο κόμμα κι αν διαφήμιζες, ηλίθιο σούργελο, μουνί της λάσπης και του βούρκου, σκυλόμπαζο του κερατά που αντί για μυαλό το κρανίο σου είναι γεμάτο με διάρροια - δεν πα'να διαφήμιζες το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον Τσίπριζα, το ΚΚΕ ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλα σκατά, πάλι θα σ'έκραζα). ΜΑΛΑΚΑ Ε ΜΑΛΑΚΑ που κάνεις spam στα ιστολόγια του κόσμου, κρετίνε με IQ μικρότερο απ'το νούμερο των παπουτσιών σου, γελοίο υποκείμενο που δεν είσαι ικανός να καταλάβεις ότι ο κόσμος δε δίνει ούτε μισό κώλο σημασία για τον αρχηγό σου.

    ΕΣΥ είσαι το κομματόσκυλο, χοντρομαλάκα της δεκάρας, μουνίκλα της βροχής. Και ξέρεις κάτι; Οι άλλοι που τους βρίζεις για κομματόσκυλα μια χαρά τις παίρνουν τις καρέκλες και κοιτάνε κάτι ηλίθιους σαν κι εσένα και γελάνε, γιατί εσύ κάθεσαι και τρέχεις και ρυπαίνεις το διαδίκτυο για να διαφημίσεις ένα μαλάκα που ωρύεται σ'ένα κανάλι που δεν το βλέπουν ούτε καν όσοι εργάζονται σ'αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να δεις προκοπή. Οι άλλοι λοιπόν που λες ότι τους γαμάνε μια χαρά παίρνουν τις θέσεις και το χρήμα και γαμάνε εσένα. Και σου ρίχνουν κι ένα χέσιμο από πάνω, διανοητικώς καθυστερημένη αμοιβάδα. ΟΥΡΤ από'δω άχρηστε!

    Α, και πού'σαι; Ο μισόχαζος και μισότρελος αρχηγός σου δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να γίνει όχι πρωθυπουργός, ούτε καν κλητήρας στη Βουλή, γιατί κανείς δεν τον ψηφίζει εκτός απ'τον ίδιο του τον εαυτό - άντε κι εσένα, αν κι εσύ είσαι τόσο ηλίθιος που το φάκελο με το ψηφοδέλτιο δεν το ρίχνεις στην κάλπη αλλά σε γραμματοκιβώτιο, γιατί κι αυτό σχισμή έχει. Ανεγκέφαλε, ε ανεγκέφαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ή μάλλον, ίσως και να κυβερνήσει κράτος ο αρχηγός σου: την Ελεύθερη Λαϊκή Δημοκρατία των Γλυκοτσούτσουνων, όταν αποσχισθεί από την υπόλοιπη ελληνική επικράτεια - αυτό είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 30 Φεβρουαρίου, την ημέρα που τιμάται η μνήμη του Αγίου Πούτσου. Δεν ξέρεις την περιοχή των Γλυκοτσούτσουνων; Είναι στη νοτιοδυτική Κρήτη κι έχει δυο κεφαλοχώρια, τους Γλυκοτσούτσουνους και το Ρουφαμούτον, καθώς και τέσσερα μικρά χωριουδάκια. Είναι τα: Σεδουλεύω, Μαλάκα, Καιδέντο, Ψυλλιάζεσαι.

    Αυτό είναι το μόνο κράτος που θα κυβερνήσει ο αρχηγός σου, όταν καταφέρει να αποσχισθεί. Πάντως βιαστείτε, γιατί η 30η Φεβρουαρίου 2009 (ημέρα του Αγίου Πούτσου) πλησιάζει και θα γίνει η επανάσταση χωρίς εσάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Α, και κάτι ακόμα, ανώνυμο ξέρασμα μαστουρωμένου αρουραίου: πες στη μάνα σου ότι ξέχασε το βρακί της στους στάβλους του ιππικού ομίλου κι ότι στα καυλιά των αλόγων βρέθηκαν ίχνη απ'το κραγιόν της. Ρε συ, τι έκανε εκεί πέρα η μάνα σου μωρή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Και δε μας λες ρε ανώνυμη κλανιά από χταπόδι-τραβεστί, είναι αλήθεια αυτό που μάθαμε ότι είσαι το πρώτο ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟ κωλόπαιδο της Ιατρικής Ιστορίας, γιατί έμεινε έγκυος ο πατέρας σου από εκπρόσωπο της μεγάλης και σίγουρης Interarapikan και βγήκες απ'τον κώλο του;

    Και μη σε ξαναπετύχουμε εδώ πέρα μωρή καντηλολαδώτρα, προσφοροσταυρώτρα, πετραχηλοφορούσα και επιταφιοστολίζουσα ψαλτηριογυριστρούλα (μπορεί το "ιερό" ή "καλλιτεχνικό σου ψευδώνυμο να είναι Νταίζη, (Τ)Σούζυ, Κούλα, Σούλα, Μπούλα, Σάσα, Σουλτάνα του Αιγαίου ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, γιατί για ιερωμένο σε κόβω σαν τον Κωλοσούσα που είχε για ευνοούμενο-ευνούχο η Θέκλα), γιατί θα κάνω λουκάνικα με τ'άντερά σου και γέμιση τα πνευμόνια, την καρδιά και το στομάχι σου, ενώ εσύ θα ζεις και θα βλέπεις το έργο μου. Σκυλόμπαζο του κερατά. Μα τι λέω; Δεν είσαι απλά μπάζο, είσαι χωματουργικές εργασίες. Σκατιάρη, ε σκατιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. κωνσταντινε

    έδωσες ρεστα!
    αλλά δεν αξίζει να ασχοληθείς μαζί του και μην κοροιδευόμαστε, είναι σίγουρο ότι όταν του πουν θα ξανασπαμάρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ρία,

    Ο ανώνυμος κατέχει πια
    Πως άν τονε πετύχω
    Θε να του βγάλω τ'άντερα
    Να τα κολλώ στον τοίχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. re na vrethoume na sou skiso ta kolofardoula kai to mouni pou se petage baglama!alla afou afrizis etsi auto ta lei ola..
    gamo to xristo sou kai tin panagia sou re karioli.
    http://www.enosikentroon.gr gia to kalo tou topou, dite tis ekpobes kai vgalte siberasmata moni sas kai min masate se kakoithies san tou palikariou apo pano..

    gia to la.o.s omos tha se piraze i kano lathos;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Καλά το χέσατε το θέμα, και οι δύο.

    Ρε συ ανώνυμε, οκ το καταλαβαίνω ότι νοιάζεσαι για το καλό του τόπου, αλλά δε νομίζεις ότι εδώ μέσα είναι λίγο άσχετες οι καταχωρήσεις σου;

    Κωνσταντίνε, δε σε είδα ν α απαντάς με τέτοια ζέση στα spam του spark, που είναι δέκα φορές περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. den ine eki to thema an ine asxetes i kataxorisis i oxi
    meno germania kai den exo kanena simferon,oute kommatoskilo ime.
    den boro allo na kathome me stauromena ta xeria kai na vlepo pos viazoun tin ellada!! i prothesis ine agnes kai mono gia to kalo tou topou , kai oxi san merikous epidi ine poustides stin kirioleksia kai den areskode mono sto simerino katadima alla theloun tin pliri katastofi tis elladas...poustides kai kommatoskila oi tipi!!!

    pano tha ithela tin gnomi sou gi auto edo (kai an thelis meso email tolis3000gt@yahoo.de )
    http://ravdouhoi.blogspot.com/2008/10/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Πραγματικά είναι να τρομάζει κανείς με τα σύγχρονα "πρότυπα", αλλά συμφωνώ ότι σε μεγάλο βαθμό φταίμε και εμεις οι γονεις... Κλείσε κυρά μου το χαζοκούτι, πανηλίθια κατίνα και δώσε στο παιδί σου ορίζοντα... Δώσε εναλλακτικές, αύριο θα χρειαστεί να δώσει τις μάχες του, με ποια εφόδια και για ποιές ιδέες να το κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. @panos konstantinidis:

    Για τη spark ρώτα καλύτερα τη Ρία. Επειδή εγώ τη ρώτησα, καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί χώνει όλα αυτά τα ανέκδοτα. Και κάτι άλλο: όπως θα δεις από παλαιότερα σχόλια που έχουν ανταλλάξει, θα δεις ότι μεταξύ τους υπάρχει φιλία ή οικειότητα. Συνεπώς, ποιος είμαι εγώ που θα βρίσω μια φίλη ή ένα οικείο πρόσωπο της οικοδέσποινας;

    Εφ'όσον λοιπόν έχει τη συγκατάθεση της οικοδέσποινας του ιστολογίου, δε μπορούμε να μιλάμε για spam. Το spam είναι αυτόκλητο και μας έρχεται χωρίς να έχουμε δώσει καμία συγκατάθεση.

    Από την άλλη, ο ανώνυμος εκτελεί εντεταλμένη υπηρεσία για να διαφημίσει - χωρίς τη συγκατάθεση της οικοδέσποινας - κάποιο κόμμα. Αυτό ΕΙΝΑΙ spam. Όχι μόνον είναι άσχετος με όλους εδώ και επιδιώκει να ΕΠΙΒΑΛΕΙ να δούμε ή να στηρίξουμε την "Ένωση Κεντρώων", αλλά έχει το θράσος να προσπαθεί να βγει κι από πάνω!

    Ε λοιπόν ΟΧΙ. Αρκετά με τις αηδίες αυτές. Αρκετό spam τρώμε στη μάπα από κάτι κωλοφυλλάδες της κακιάς ώρας (σ'αυτές αποφάσισαν ακόμα και "ΤΑ ΝΕΑ" να συμπεριληφθούν - με ποιο δικαίωμα μου στέλνουν newsletter ενώ δεν έχω ζητήσει κάτι τέτοιο; Αυτό απαγορεύεται από την κοινοτική οδηγία 2002/58 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) κι απ'τον Καρχιμάκη (άλλος μεγάλος spammer). Τώρα θα έχουμε και την "Ένωση Κεντρώων"; ΕΛΕΟΣ.

    Και κάτι ακόμα... Ακόμα κι ο πιο αγνός άνθρωπος του κόσμου να ήταν ο Λεβέντης, ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ. Όταν παραληρεί και μιλά ακατάσχετα για πράγματα που δε γνωρίζει, μόνο για σοβαρός πολιτικός δε μοιάζει.

    Γι'αυτό λοιπόν, αρκετά με τα κομματικά spam των διαφόρων κρετίνων που αντί για μυαλό έχουν νερουλιασμένα περιττώματα περιστεριών και το νοητικό τους επίπεδο είναι χαμηλότερο κι από αυτό ενός μονοκύτταρου οργανισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Και κάτι ακόμα, ανώνυμε πανύβλακα, αυτόκλητε "σωτήρα" μας:

    Σου ζήτησε κανένας μας να μας σώσεις; Από τέτοιους "σωτήρες" σαν κι ελόγου σου χορτάσαμε. Τέτοιος ήταν κι ο Χίτλερ, τέτοιος ήταν κι ο Πινοσέτ κι ο Μπους κ.α.

    Τέτοια είναι η "δημοκρατική" σου αντίληψη (που, βέβαια, μιλώ ειρωνικά, καθώς εσύ είσαι ανίκανος να αντιληφθείς ο,τιδήποτε - φαίνεται πως ο εγκέφαλος δεν ανήκει στον εξοπλισμό σου, βασικό ή προαιρετικό) ώστε προσπαθείς να μας σώσεις με το στανιό. Ε λοιπόν ΟΧΙ. Θα ψηφίσουμε ό,τι γουστάρουμε και δεν έχουμε καμιά ανάγκη να'ρχεσαι εσύ σε οποιοδήποτε ιστολόγιο να μας κάνεις τ'αρχίδια Ζέπελιν για να ψηφίσουμε τη μαλακία που ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ (τόσο ανίκανος είσαι να καταλάβεις ότι αυτό που κάνεις σε καθιστά παντελώς ανεπιθύμητο εδώ μέσα) να διαφημίζεις.

    Άντε λοιπόν και παλουκώσου πάνω σε κανένα καλοακονισμένο τηλεγραφόξυλο. Είναι το μοναδικό χρήσιμο πράγμα που μπορείς να κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Και κάτι ακόμα... Ακόμα κι ο πιο αγνός άνθρωπος του κόσμου να ήταν ο Λεβέντης, ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ. Όταν παραληρεί και μιλά ακατάσχετα για πράγματα που δε γνωρίζει, μόνο για σοβαρός πολιτικός δε μοιάζει.


    aporias aksio ine pos ginete na pithoun i "gnostiki" kai "morfomenoi" edo kai tosa xronia, den nomizis; ego ekana 20 mines fadaros kai o tsoxatzopoulos oute mia mera alla egine ipourgos aminas...
    gi auto sou leo tetiou idous "politiki" kai skoulikia san esena irthe i ora tous... kai lege oti thelis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Κωνσταντίνε, το ίδιο μπορώ να πω και εγώ για τον ανώνυμο. Αν νομίζει η οιοδέσποινα ότι ο ανώνυμος σπαμάρει μπορεί απλώς να διαγράψει τις καταχωρήσεις του. Προς τί λοιπόν η δική σου επιθετικότητα;

    Και κάτι άλλο, αν νομίζεις ότι ΤΑ ΝΕΑ ή οιοσδήποτε άλλος σου στέλνει ανεπιθύμητα μηνύματα, και αυτό είναι αντίθετο προς το ποινικό δίκαιο, μπορείς κάλλιστα να κινηθείς με νομικά μέσα. Το να κάθεσαι και να βρίζεις κάποιον δεν νομίζω να είναι πρέπον. Και όπως λέει και η παροιμία, όταν μαλώνουνε δύο φταίει πάντα αυτός με το περισσότερο μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. konstadine opos lei kai o anevlavis...sto diaolo malakes...

    Ανευλαβής : Περί πολιτικών και πολιτικάντηδων ο λόγος

    http://de.youtube.com/watch?v=e16d_9mCHtg&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες