ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

25 Ιουλ 2008

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΟΣ

Καλημέρα φίλοι μου!
Αν βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, είναι από καθαρή τύχη.
Επιστρέφοντας από τη δουλειά χθες, μια φακλάνα με ένα λευκό φορντ μόλις ξεκινήσαμε από το φανάρι, το αυτοκίνητό της έρχόταν δεξιά δεξιά δεξιά κατάπάνω μου. Φρενάρω απότομα, κορνάρω και τι βλέπω ρε παιδιά, στο θεό σας! Έστελνε μήνυμα στο κινητό και δεν έπιανε το τιμόνι και πήγαινε μόνο του το αυτοκίνητο! Φρενάρει από το φόβο της απότομα, της πέφτει το κινητό, σβήνει το φορντ και αρχίζουν από πίσω να της κορνάρουν. Χαμός δε σας λέω τίποτα άλλο.
Από τη μια, με ενοχλεί που οι άντρες μας τη λένε εμάς τις γυναίκες οδηγούς, από την άλλη όμως με κάτι τέτοια, έχουν δίκιο.
Επέστρεφα ένα βράδυ από το νοσοκομείο που εφημέρευε ο ιάσιος και διαπίστωσα ότι η κίνηση στην αθήνα ήταν ιδανική. Λίγα αυτοκίνητα και αυτά με άριστη οδική συμπεριφορά, μέχρι να βγω στη Σταδίου και να το συζητήσω με τον Ιάσιο( έχω μπλου τουθ, αμέσως να μου την πείτε!), πετυχαίνω ένα προϊστορικό ασκόνα, το οποίο κινείται μπροστά μου. Ο δρόμος άδειος. Η ταχύτητα του ασκόνα ίση με του σαλιγκαριού, δε γίνεται να προσπεράσω γιατί είναι μιας λωριδάς ο δρόμος και από την άλλη έρχονται βολίδα οι οδηγοί στο αντίθετο ρεύμα. Με πάει καρότσα, δε βιάζομαι και ακολουθώ, ψιλογελάω κιόλας, αλλά μου κοβεται το γέλιο μόλις σταματά απότομα και αρχίζει να φιλιέται με την συνοδηγό. Και μιλάμε για φιλί διαρκείας, και δεν είναι στο φανάρι να πεις άντε, αξιοποιεί το χρόνο του, περιμένουμε όλοι, περιμένουμε και αρχίζουμε να κορνάρουμε. Βάζει μπρος, βγάζει το αριστερό χέρι και μας σηκώνει το μεσαίο δάκτυλο. Φτάνοντας πιο κάτω αρχίζουμε να τον προσπερνούμε και διαπιστώνουμε έκπληκτοι ότι ο οδηγός είναι γύρω στα εξήντα και η συνοδηγός γύρω στα 30!!!
Όπως καταλάβατε, τα έχω πάρει με όσους παίρνουν ένα αυτοκίνητο και βγαίνουν χωρίς συνείδηση στο δρόμο
Ρε κύριε, για να βγω πρωί πρωί στο δρόμο, σημαίνει ότι πάω στη δουλειά μου. Δε βγαίνω στις έξι για χαβαλέ. Εσύ που είσαι πάνω από εβδομήντα και το αυτοκίνητό σου είναι μεγάλο, καινούργιο και ακριβό και το πήρες με το εφ’ άπαξ, που στο καλό πας πρωί πρωί και οδηγείς με δεκαπέντε χιλιόμετρα την ώρα? Που πας στις έξι το πρωί και με εμποδίζεις εμένα που είμαι παραγωγικό άτομο στην κοινωνία και πάω να εργασθώ? Πας στο κτήμα σου στη λούτσα να ποτίσεις τον κήπο? Ξεκίνα στις δέκα που κανείς έργαζόμενος δε θα είναι στο δρόμο, οι υπηρεσίες δημόσιες ή ιδιωτικές μέχρι τις εννιά, έχουν έναρξη εργασίας. Πιο αργά δεν αρχίζει η πρωινή βάρδια. Έμαθες να ξυπνάς πρωί και πρέπει να μας γίνεις βραχνάς; Τράβα λίγο αργότερα, που βγάζεις το εσγιουβι πρωί πρωί χωρίς λόγο, για να πας βόλτα. Που πας; Που πας; Και κλείνεις και το δρόμο γιατί πας σα χελώνα μην τυχόν και δε δούμε και καμαρώσουμε το απόκτημα τόσων κόπων δουλειάς! Κάτσε σπίτι σου ρε παπού και βγαίνεις βόλτα την Κυριακή το πρωί να το κινήσεις, είναι ανάγκη να το βγάλεις την εργάσιμη ημέρα;
Τίποτα. Μετά τα εξήντα πέντε, πρέπει να παραδίδουν το δίπλωμα όλοι οι οδηγοί. Και αν συλληφθούν να οδηγούν χωρίς δίπλωμα να τους παίρνουν και το αυτοκίνητο! Εμένα δε με συμφέρει αυτό γιατί σε είκοσι πέντε χρόνια θα πρέπει να παραδώσω το δίπλωμα και να πάψω να οδηγώ, αλλά θα μειωθεί ο αριθμός των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων και να δείτε πως θα λυθεί το κυκλοφοριακό!
Αυτά για σήμερα, γιατί τα θυμάμαι και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και είμαι και σε κρίσιμη ηλικία!
Καλό σαββατοκύριακο!!!

40 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ...
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΝΕ ΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ...
    ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ...
    ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΜΙΛΑΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άσε σπύρο, για την κίτρινη φυλή θα αναφερθώ άλλη φορά.

    είναι ο νούμερο δύο εχθρός μου!
    αν θέλω να βρίσω κάποιον, ταξιτζή τον αποκαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι άνθρωποι είμαστε στη καθημερινή ζωή είμαστε και στο δρόμο..

    (Για το φορητό απάντησα στη προηγούμενη ανάρτηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mistirie

    έτσι είναι αλλά πρέπει να αλλάξουμε σαν οδική συμπεριφορά, δεν είναι δυνατό να βγαίνουν οι γέροι στις έξι το πρωί και να πήζει η μεσογείων από παπούδες που βγαίνουν να πάνε στη ραφήνα τη λούτσα η τη νέα μάκρη από το χάραμα και εμείς για να πάμε στις δουλειές μας να πρέπει να φεύγουμε μια ωρα πριν για μια διαδρομή που κανονικά δεν είναι ούτε 15 λεπτά με το αυτοκίνητο!
    που πάνε πρωί πρωί με 15 χιλιόμετρα την ώρα?

    ευχαριστω για την πληροφορία για τα λαπτοπ. θα μάθω και τα βίστα, τι να κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά, αφού υπάρχει έλλειμμα παιδείας. Το θέμα δεν είναι να αλλάξουμε οδηγική συμπεριφορά αλλά συμπεριφορά γενικότερα. Δηλαδή σε ποιον τομέα της καθημερινότητας υπάρχει σεβασμός για τον συμπολίτη ή στοιχειώδης συνεννόηση ώστε να υπάρχει και στην οδήγηση; όπως λέει και ο φίλος mistirios ζούμε σε χαοτική αυτοοργάνωση (χέσε μέσα δηλαδή)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή τη στιγμή, είμαι σταματημένη σε φανάρι που έχει ανάψει πράσινο και μου κορνάρουν να ξεκινήσω, με το λάπτοπ στο τιμόνι, το κινητό στ' αυτί και προσπαθώ να διορθώσω και το μακιγιάζ μου... και μια κι έχω χρόνο..τι έγινε με τον ξάδερφο σου; Του τα 'πες ένα χεράκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χε χε χε... θεματάκι που με πατάει ίσια στον κάλο (όχι του εγκεφάλου, τόν άλλο).
    Κατεβαίνεις στο κέντρο τής Αθήνας και θέλεις 2 1/2 ώρες. Στον ίδιο χρόνο πας στην Καλαμάτα. Τα πάρκινγκ γεμίζουν από αυτοκίνητα κυριών που έχουν κατέβει για ψώνια στην Ερμού ή στην Πατησίων.
    Να σου κι ο παππούκας που πάει για ταβλάκι μέσα στα άγρια χαράματα.
    Βάλε τούς άλλους που βγαίνουν στο καμάκι για τουρίστριες και ντόπιες (όλα τα σφάζει ο Μητσάκλας με το Χιουντάι, όλα τα μαχαιρώνει), πρόσθεσε τούς κοντράκηδες που τήν έχουν δει το δικό μου έχει και φορητή ντουζιέρα. Κουλουβάχατα κοινώς.
    Βάλε τώρα, ταρίφες, λεωφορειατζήδες, τα σπιρτόζικα τρόλει που δεν πετάγονται και σαν τήν τσακμακόπετρα, φορτηγά και φορτηγάκια, ο παλιατζήηηηηηης, να κι ο πραματευτής (κουβαρίστρες, βελονάκια).
    Α, ρε Ελλαδάρα. Κι όμως Ρία μου. Ζούμε όλοι ακόμα! Και θα ζούμε γιατί έχουμε αποκτήσει αντισώματα!
    Τι απομένει μετά απ' όλα αυτά; Μα τι άλλο; Να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. scio

    αγαπητέ, η συλλογική ευθύνη είναι η ευθύνη του καθενός μας ξεχωριστά...

    αν δεν κάνουμε στους άλλους ότι μας ενοχλεί εμάς, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

    κατακρίνουμε ένα σωρό πράγματα αλλά μερικά λεπτά αργότερα τα κάνουμε εμείς οι ίδιοι...

    καλώς μας ήρθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μανιταράκι

    την τετάρτη ετοιμάσου να του τα πούμε μαζί ένα χεράκι γιατί του χρειάζεται.

    εγώ έχω στο σκίαστρο του οδηγού ένα τσιμπιδάκι φρυδιών, ένα κοκαλάκι για τα μαλλιά και την ασφάλεια, κραγιόν και λοιπά σύνεργα ζωγραφικής στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. δε βρήκα ακόμα συνδετικό για το πιστολάκι και την μπαταρία του αυτοκινήτου. όταν βρώ, θα εκπαραθυρώσω τον οδηγό της αθήνας και θα βάλω κάτω απο το κάθισμα του οδηγού βούρτσες και ρόλεϋ.

    ε, λέμε και καμιά χαζομάρα να περνάει η ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μπλογκούλη

    και δεν ανέφερες τις γιαγιάδες που αγκαλιάζουν το τιμόνι και οδηγούν λές και άν δεν του προσφέρουν τη στοργική αγκαλιά τους θα πεθάνει το έρμο το τιμόνι.

    είναι γνωστό ότι έχω αυτόματο τουτού, ε, λοιπόν πίσω από μια τέτοια γιαγιά που δε φορούσε γυαλιά αλλά δανείστηκε τους φακούς του αστεροσκοπείου, το ρελαντί του αυτοκινήτου ήταν πολύ γρήγορο, αν δεν πατούσα το φρένο θα τη χτύπαγα. και το καλύτερο, πήγαινε στην αριστερή λωρίδα της κηφισίας! αν οι μούτζες που έτρωγε ήταν λεπτά, θα είχε γίνει εκατομμυριούχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πέρα από το κινητό, απόσπαση προσοχής προκαλεί και το ραδιόφωνο. Η προσπάθεια να αλλάξεις σταθμό είναι συχνά αρκετή να σε κάνει να... αλλάξεις λωρίδα κυκλοφορίας!

    Αλλά και τα hands-free και bluetooth αφαιρούν μέρος μόνον του κινδύνου. Μου έχει τύχει να μιλάω με bluetooth και όταν τελειώνω την συνομιλία (2-3 λεπτών) να ανακαλύπτω ότι δεν θυμάμαι καθόλου τα στιγμιότυπα του δρόμου για το διάστημα που μιλούσα. Σαν να οδηγούσα με κλειστά μάτια! Νομίζω ότι όταν ο συνομιλητής δεν είναι δίπλα σου προσπαθείς να αναπλάσεις νοερά την εικόνα και την όλη παρουσία του, και αυτό απασχολεί ασυναίσθητα το εγκέφαλο και τον κάνει να περνά την οδήγηση στον αυτόματο πιλότο. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στον δικό μου εγκέφαλο, και ίσως γενικότερα στον ανδρικό εγκέφαλο, που λειτουργεί (όπως λένε) κυρίως σειριακά και όχι παράλληλα.

    Υ.Γ.: Αυτό το "φακλάνα" έχει ιδιαίτερη οσμή. Το συνδυάζω με το "καρδιτσίους νήσους" της προηγούμενης ανάρτησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιας και αναφέρεις τους παππούδες μου θύμισες τον πατέρα μου. Δεν υπάρχει ποιο τραγικός οδηγός!

    Όταν γίνω πρωθυπουργός το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να ΕΠΙΒΑΛΩ τον νόμο που λέει πως μετά τα 65 πρέπει να δίνουμε εξετάσεις κάθε χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχω γνωστή που ξεκινάει από το Φάληρο και ανεβαίνοντας τη Συγγρού (και όποιον άλλον δρόμο ακολουθήσει)κινείται, πάντα, στην αριστερή λωρίδα με 50 χιλ. ...γιατί στο ύψος του Χαλανδρίου θα στρίψει αριστερά!!!
    Τώρα πέρα από την πλάκα και τη μούτζα που τρώει πιστεύω ότι είναι και δημόσιος κίνδυνος...Αλλά δεν παίρνει από λόγια ό,τι και να της λέμε.
    Την καλησπέρα μου σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. univers

    όχι καρδιτσίους νήσους. το σωστό είναι ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΙΟΥΣ ΝΗΣΟΥΣ!
    μήπως είσαι πατριωτάκι?

    για τα άλλα δεν έχεις άδικο αλλά ούτε και απόλυτα δίκιο. εγώ επί παραδείγματι, οδηγώ και μιλώ με το μπλε δόντι μου αλλά θυμάμαι και σχολιάζω και το τι βλέπω στο συνομιλητή μου και επιπλέον προτιμώ να βλέπω το δρόμο και ας χάσω ΄κάτι που είπε ο συνομιλητής μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ιωάννηςκ

    πάνω που είπα το πάει καλά, μου τα χάλασες. όχι να δίνουν εξετάσεις, να παραδίδουν το δίπλωμα. τέλος το οδήγημα κυκλοφορούν εγκεφαλικά, εμφράγματα κρίσεις στηθάγχης και ένα σωρό άλλα προβλήματα υγείας που οι εξηνταπεντάρηδες καταντούν κινούμενοι εκτελεστές!

    για φαντάσου να είναι το παιδί σου στη στάση και να πέσει επάνω του οδηγός που έπαθε έμφραγμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα σου πω τι πιστεύω για τα γεροντάκια οδηγούς. Έχοντας ζήσει στερημένα νιάτα απέκτησαν αυτοκίνητο μετά τα 40 και δεν έχουν οδηγική παιδεία.
    Τώρα για τους ασχετους και ηλίθιους που κυκλοφορούν στο δρόμο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Απλώς αδιαφορείς και προσπαθείς να επιβιώσεις άλλη μία ημέρα. Δεν βρίζεις και δεν μαλώνεις μαζί τους γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαλάσεις την διάθεσή σου.
    Άλλωστε "ο ηλίθιος είναι ανίκητος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ζαμπία

    μερικές από τις μούτζες που έφαγε η φίλη σου τις έριξα εγώ.

    παρά τους τρόπους και την ανατροφή μου, τρελαίνομαι να μουτζώνω κάτι τέτοιους οδηγούς. με ικανοποιεί ρε παιδιά, αισθάνομαι καλύτερα όταν τους αποδίδω το έπαθλο της ανοιχτής παλάμης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ρόλοι ζωής

    δίκιο έχεις.
    μα πιο πολύ μου άρεσε το τέλος:
    "ο ηλίθιος είναι ανίκητος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μια καλησπέρα για όλους
    και επαυξάνω με

    "Ηλίθιος ανίκατε μάχαν,
    ηλίθιος, ος εν ανθρώποις πίπτεις,
    ος εν σκοτεινές οδούς εννυχεύεις,
    ος υπερ-Πόντιος εν τες λεωφόρους θάνατο σπέρνεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γι'αυτό αποθεώστε με καλέ!

    Είμαι το πιο τίμιο και συνειδητό άτομο στον κόσμο!

    http://topatsiouri.blogspot.com/2007/09/blog-post_27.html

    Και τώρα πάω κάτω να κάνω κους κους για τις ανθρώπινες σχέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ιάσιε

    μπορώ να το κάνω πόστερ???
    μπλουζάκι και να μοιράζω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πατσιούρι

    μπράβο κορίτσι μου, δυστυχώς δεν μπορώ να σας περιγράψω τι πέρασα όταν πήρα το δίπλωμα και πήγαινα βόλτα στην άδεια αθήνα με τον μπαμπά μου συνοδηγό!!!

    το μόνο που μπορώ να σας πω, είναι ότι μια φορά που ήταν μέσα η μαμά μου και η αδερφή μου και ο μπαμπάς με έπρηζε, είπαν οι δυο πισινοί ταυτόχρονα: εμένα αν μου έκανε έτσι, δε θα ξανάπιανα τιμόνι στα χέρια μου! εγώ όμως δε χαμπάριαζα.
    και να τα αποτελέσματα, νευριάζω με τις @$#@$@ες που βλέπω να κάνουν οι θείτσες στο βολάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κατεβαινω επειγοντως Αθηνα!
    Μου λειπουν αφανταστα κατι τετοια!
    Την καλημερα μου και τα δεοντα στον Ιασιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μιας και λες εμπειρίες για αρχάριους οδηγούς και πατέρας, όταν πρωτοείχα πάρει το δίπλωμα μου βγήκα βόλτα με τον πατέρα μου (για να συνηθίσω την οδήγηση).

    Ήμουνα τόσο τραγικός που σε κάποια φάση ο πατέρας μου λέει: "Καλά μεθυμένος σου έδωσε το δίπλωμα?) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. κώστας βράκας

    μόνο αυτό δε θεωρώ ωραίο στην ελλαδάρα μας!

    εσύ πάλι τι πεθύμησες κώστα μου?
    τα κορναρίσματα?
    το μποτιλιάρισμα στη μεσογείων ή την κηφισίας?
    τους ταρίφες που σταματούν όπου βρούν χωρίς αλλάρμ ή στρίβουν χωρίς φλας από τη δεξιά λωρίδα αριστερά?
    τις γριές που αγκαλιάζουν το τιμόνι και η ανάσα τους θολώνει το τζάμι ενώ οδηγούν?
    τους παπούδες που βγάζουν το αυτοκίνητο που αγόρασαν με το εφάπαξ και το κινούν άπαξ μηνιάιως για να φορτίζει η μπαταρία?
    τους αλλοδαπούς που αγόρασαν ένα μεταχειρισμένο τενεκέ και νομίζουν ότι έιναι οι άρχοντες της ασφάλτου?
    τους γύφτους με τα τρίκυκλα που με το ζόρι κινούνται?

    τι σου έλειψε καλέ, για ξανασκέψου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ιωαννηςκ

    πρέπει να γνωρίζονταν οι γονείς μας!
    το ίδιο μου είπε και ο δικός μου ο μπαμπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτά διαβάζω και συγχύζομαι!! Είναι ζούγκλα εκεί έξω λέμε!!!! Αίσχος!! Αλλά καλά κάνουν ρε Ρία!! Αφού δεν υπάρχει κανείς να τους μαζέψει, καλά κάνουν!!! Εμείς φταίμε που δεν παίρνουμε τους νόμους στα χέρια μας!!! Άντε από κει, πάλι καλά που δεν έπαθες τίποτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. κωλόγρια

    ευτυχώς δεν έπαθα τίποτα και ούτε και ο γερμανός, αλλά η σύγχυσή μου δεν περιγράφεται. ήθελα να βγω να την πιάσω από το μαλλί και να της δώσω το κινητό να το φάει!!!
    φρόντισε η θεία δίκη. ο πισινός επεσε επάνω της και την έκανε καινούργια χε χε χε χε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και τα δύο παραδείγματα είναι καθημερινά δυστυχώς...
    Και άκρως επικίνδυνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Άμα κάτσω να σου περιγράψω... Εμένα, επειδή στις πόλεις στις οποίες κινούμαι κυκλοφορώ πιο πολύ με τα πόδια (στη μεν Λάρισα γιατί μένω στο κέντρο, στα δε Χανιά γιατί παρκάρω τ'αμάξι σε σημείο λίγο έξω απ'το κέντρο και κάνω τις δουλειές μου ποδαράτο), μεγάλοι μου εχθροί είναι όλοι αυτοί που δε σέβονται τους πεζούς και κυρίως οι ανάγωγοι ιδιοκτήτες αυτής της απαίσιας αμερικανικής αηδίας που λέγεται SUV (τα άθλια τζιποειδή που λέγονται Sport Utility Vehicles και δεν έχουν τίποτα σπορ και τίποτα χρηστικό επάνω τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. αιρετικέ

    πολύ ήπιο σε βρίσκω.
    πράγματι στη λάρισα πας παντού με τα πόδια. πέρα από το κέντρο δεν υπάρχει τίποτα. ούτε δημοσια υπηρεσία, ούτε μαγαζιά. μόνο κατοικίες.
    για τα χανιά δεν ξέρω.
    ο πεζός δεν έχει πάντα δίκιο πάντως! έχω πετύχει κάτι πεζούς που πάνε σαν τα βόδια. μια φορά, μόλις άναψε πράσινο για τους οδηγούς, ένα σκυλί γύρισε πίσω στο πεζοδρόμιο και ένα μαλακισμένο γύρω στα είκοσι πέρναγε κανονικά. μέχρι και το ζωντανό είχε περισσότερο μυαλό από τον άνθρωπο!
    για όσους έχουν τζιπ στο κολωνάκι και τη γλυφάδα τι έχεις να πεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ρία, προτιμώ να διατηρώ εν γένει την κοσμιότητά μου. Όχι ότι δεν είμαι ικανός να βρίσω - αν ξεφύγω, μπορώ να κάνω τον χειρότερο χούλιγκαν να κοκκινίσει από ντροπή.

    Τώρα, η Λάρισα έχει αρχίσει να παίρνει κάποια μικρή ανάπτυξη στα προάστιά της (Νεράιδα, Φιλιππούπολη), ενώ έχει πλέον ενσωματώσει για τα καλά τη Γιάννουλη.

    Το φαινόμενο των "αγροτών της Πλατείας Κολωνακίου" το σχολίαζε ήδη προ 20ετίας (τουλάχιστον) ο Κώστας Καββαθάς στους 4 Τροχούς (όταν ακόμα άξιζε να τους διαβάζει κανείς και είχαν στις τάξεις τους Νίκο Δήμου, Διονύση Χοϊδά, Πάνο Φιλιππακόπουλο και Δημήτρη Πρωτονοτάριο) με τη χολή του Edmund Blackadder. Δεν είναι λοιπόν καινούργιο φρούτο.

    Πρόκειται για ανάγωγα και βαθύτατα κομπλεξικά πρωτεύοντα, τα οποία φέρουν κάποια επιδερμική ομοιότητα με τους Homo Sapiens Sapiens, αλλά, λόγω της αγένειάς τους, της αντικοινωνικότητος της προσωπικότητάς τους, καθώς και ενός απίθανου συνδυασμού συμπλεγμάτων ανωτερότητος και κατωτερότητος συνάμα (κατωτερότητος λόγω, πιθανώς, ανασφάλειας για τα γενετήσια προσόντα τους και ανωτερότητος γιατί βγάλανε ξαφνικά φράγκα και νομίζουν ότι γίνανε ξαφνικά "υπεράνω"), θέλουν να επιβληθούν στους άλλους. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ότι δεν έχουν την προσωπικότητα, το σθένος και το "τσαγανό" για να επιβληθούν. Έτσι, περιβάλλουν τα μίζερα, μα συνάμα και πιο παραφουσκωμένα κι απ'το αερόπλοιο Hindenburg εγώ τους, με 3.5 τόνους λαμαρίνας, ώστε να παραμερίζουν όλοι όταν περνάει ο "αγάς".

    Σε ό,τι αφορά τώρα τους πεζούς, σαφέστατα και δεν έχουν πάντα δίκιο. Είναι ανόητος όποιος πάει να διασχίσει τη Συγγρού και περνάει πάνω από μπαριέρες, όπως και όποιος αδιαφορεί για τους φωτεινούς σηματοδότες. Πάει γυρεύοντας! Εγώ όμως μιλώ για τον πεζό που διεκδικεί το δικαίωμα στο να έχει πεζοδρόμιο, πεζοδρόμους και διαβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πάντως Ρία, δεν εκπλήσσομαι πια ό,τι κι αν δω στο δρόμο. Να μην πω καλύτερα πόσα θανατηφόρα τροχαία έχω δει στη ζωή μου... Το πρώτο διαμελισμένο πτώμα σε τροχαίο ατύχημα το είδα όταν ήμουν 7 ή 8 ετών στην εθνική. Ήταν η οδηγός ενός Fiat 127 που συγκρούστηκε μετωπικά με νταλίκα (δεν κατάφερε φαίνεται να προσπεράσει...). Σχεδόν δε μπορούσα να βγάλω άκρη τι ήταν. Το κεφάλι έλειπε και η όλη σκηνή ήταν γκραν γκινιόλ. Μόνο απ'τα καταματωμένα γυναικεία ρούχα καταλάβαινε κανείς ότι κάποτε ήταν γυναίκα. Σαν σήμερα το θυμάμαι. Μέχρι να μπουν τα διαχωριστικά τοιχώματα στην εθνική, είχα βαρεθεί να μετράω πτώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μιας και λέτε για το αίσχος που ονομάζεται SUV: Όταν γίνω πρωθυπουργός θα τα απαγορέψω, ή μάλλον καλύτερα θα ανευάσω τόσο την φορολογία στη βενζίνη που θα είναι απίστευτα ασύμφορο να τα οδηγεί κάποιος :@

    ΑΙ Σιχτίρ!

    Πάντως νεκρό δεν έχω δει στη ζωή μου (ευτυχώς!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Στη Λάρισα όντως, πας παντού με τα πόδια. Κάποια προάστια έχουν βέβαια αρχίσει να αναπτύσσονται (κυρίως η Νεράιδα και η Φιλιππούπολη), αλλά πιο πολύ καφετέριες βλέπω εκεί παρά ο,τιδήποτε άλλο. Η Γιάννουλη έχει πια ενσωματωθεί σχεδόν πλήρως.

    Στα Χανιά, αν παρκάρεις σε μια ακτίνα σχεδόν ενός χιλιομέτρου απ'το κέντρο, κάνεις άνετα τις πιο πολλές δουλειές σου με τα πόδια, αλλά η συγκοινωνία είναι άθλια και το μποτιλιάρισμα είναι πάντα φρικτό. Ή θα μένεις στο κέντρο ή θα έχεις αμάξι.

    Σαφώς και δεν έχουν πάντα δίκιο οι πεζοί. Εγώ όμως μιλώ για το δικαίωμα των πεζών σε ελεύθερα πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και διαβάσεις. Όχι που πάει ο άλλος και σταματάει ΠΑΝΩ στη διάβαση ή παρκάρει έτσι ώστε να την κλείσει!

    Για τους ιδιοκτήτες SUV, τι να πω; Μόνον επιπέδου Edmund Blackadder μπορούν να'ναι τα σχόλιά μου γι'αυτούς! Κομπλεξικά ανθρωποειδή, συγγενεύοντα (από μακριά) με τους Homo Sapiens Sapiens, πάσχοντα από βαρέα συμπλέγματα κατωτερότητος (πιθανώς σεξουαλικής προέλευσης να είναι αυτό) και ανωτερότητος (βγάλανε φράγκα και νομίζουν ότι κάτι έγιναν). Δεν έχουν προσωπικότητα για να ξεχωρίσουν, έτσι χρησιμοποιούν τον όγκο των οχημάτων τους για να επιβληθούν στους άλλους, τρομοκρατώντας τους. Το αντίστροφο από αυτό που κάνουν οι πιτσιρικάδες με τα μηχανάκια (θα με προσέξει, αλλιώς θα με σκοτώσει και θα τρέχει στα δικαστήρια) το κάνουν αυτοί: θα μου παραχωρήσει προτεραιότητα, ακόμη κι αν δεν έχω, γιατί αν δεν το κάνει θα σκοτωθεί επάνω μου.

    Το φαινόμενο των "αγροτών" της πλατείας Κολωνακίου το σχολίαζε προ εικοσαετίας (και πλέον) ο Κώστας Καββαθάς στους 4 Τροχούς - μια φορά κι έναν καιρό, τότε που άξιζε να τους διαβάζει κανείς και είχαν μέσα Νίκο Δήμου, Πάνο Φιλιππακόπουλο και Διονύση Χοϊδά. Περασμένα μεγαλεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. αιρετικέ

    η έλλειψη πραγματικής παιδείας είναι εμφανής παντού. αφού σαν πεζοί δεν ξέρουμε να κινηθούμε πως είναι δυνατό να γνωρίζουμε ως οδηγοί?

    και καλά να μη σεβαστείς κάποιον που έχει τις ίδιες δυνατότητες με εσένα και μένα, το να μη σέβεσαι όμως το συνάνθρωπο που ενδεχομένως αντιμετωπίζει κινητικά προβληματα είναι εντελώς απάνθρωπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πόσες φορές έχω δει στα Χανιά κάτι ΠΕΤΣΑΚΕΣ με τα κτηνώδη αγροτικά (φουλ εξοπλισμένα με μαύρα παράθυρα, bull-bar και τεράστια λάστιχα) να πιάνουν ο καθένας ΔΥΟ θέσεις αναπήρων στο παλιό λιμάνι...

    Αλλά και κάτι έξυπνους (δικούς μας προφανώς) "τουρίστες" με τα ενοικιαζόμενα να κάνουν το ίδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. αιρετικέ,

    αυτό είναι που με εκνευρίζει.

    τι παρκάρεις ρε κύριε εκεί που είναι για συνανθρώπους όχι τόσο τυχερούς όσο εσύ? δε σου φτάνει που είσαι αρτιμελής και ικανός για τα πάντα, θες να επιβληθείς σε αυτόν που η φύση τον στέρησε? λίγη ανθρωπιά δεν έχεις?
    αλλά η γαιδουριά σου είναι μεγαλύτερη από τον ανθρωπισμό σου και κακώς ονομάζεσαι άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τα γαϊδουράκια είναι πολύ ευγενέστερα αυτών των υποκειμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες