ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

31 Μαΐ 2008

ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Μοναξιά. Δεν υπάρχει πιο έντονο συναίσθημα στην εποχή μας. Φαίνεται εξάλλου από το πόσοι άνθρωποι μπαίνουν σε ιστοσελίδες προκειμένου να κάνουν «φίλους».

Θες το μέγεθος των αποστάσεων, θες η ακρίβεια, θες η κοινωνία που έχει θεσπίσει πρότυπα μακριά από το μέσο άνθρωπο, ο καθένας ψάχνει να βρει ανθρώπους για ανταλλαγή ιδεών. Ίσως όμως και τα κίνητρα να είναι πιο ποταπά. Ίσως να ψάχνουν να βρουν ευκαιριακούς έρωτες.

Και πολλοί πέφτουν θύματα. Κοπέλες που δεν τολμούν να το πουν σε κανένα για να μην τις περάσουν για αφελείς. Γιατί όμως; Αφού είναι! Στην ανάγκη τους να δώσουν κάπου την αγάπη και την τρυφερότητά τους, πέφτουν στα δίχτυα όλων αυτών που απλώς επιζητούν σαρκική επαφή χωρίς υποχρεώσεις.
Άνθρωποι μόνοι που ψάχνουν επικοινωνία μέσω ενός απρόσωπου και ψυχρού μηχανήματος. Ένα μηχάνημα που τους ενώνει με χιλιάδες άλλους σαν αυτούς. Μοναχικούς, αυτάρκεις, εσωστρεφείς.

Άνθρωποι που μπορούν να δημιουργήσουν ένα χαρακτήρα που δεν έχουν και θα ήθελαν. Μια εμφάνιση που δεν είναι δικιά τους μια και η φύση τους αδίκησε. Μια ελευθερία και ελευθεροστομία που στην πραγματικότητα δεν έχουν.

Εικόνες, σκέψεις, πόθοι τρέχουν μέσω της δυαδικής γλώσσας στα πέρατα του κόσμου. Όνειρα που μεταφράζονται με το ένα και το μηδέν. Έρωτες που γεννιούνται και πεθαίνουν σε ένα σχόλιο. Ιδέες και απόψεις που εκφράζονται ελεύθερα λόγω της υποτιθέμενης ανωνυμίας. Απωθημένα, νοσταλγίες, πόνοι που μοιράζονται.
Γινόμαστε ο καθένας μέρος ενός συνόλου άγνωστου σε όλους μας. Φίλοι που δε θα δούμε ποτέ. Παρέες που δε θα μοιραστούν ποτέ μια νύχτα στην παραλία. Γνωστοί που δε γνωρίζουμε το χρώμα των ματιών τους.

Δεν ξέρουμε αν ότι μας λένε είναι αλήθεια. Επαφιέμεθα στην ειλικρίνεια του καθενός. Πιστεύουμε ότι θέλουμε να πιστέψουμε. Ζωγραφίζουμε τους φίλους μας με τα μάτια της ψυχής. Κάνουμε παρέα με λευκές σελίδες και μηνύματα.

Μη μου δίνετε σημασία, έχω τις μαύρες μου σήμερα. Ούτε το δροσερό αεράκι ούτε η θέα της Ακρόπολης μπορούν να μου φτιάξουν το κέφι.

Καλό σαββατόβραδο και πιέστε και ένα μοχίτο και για μένα.

40 σχόλια:

  1. Make two of us που έχουν τις μαύρες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΟΡΓΟΝΑ ΜΑΣ,

    εδωσες ρέστα με αυτο το ποστ!

    ομως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις!
    εγω, μεσω του μπλόγκ, γνωριστηκα οικογενειακώς με τον Κρόππερ, ηρθε εδώ, πήγαμε εκει, και ειμαστε τα καλυτερα φιλάρια.

    το ιδιο εγινε και με μια κυρία συνμπλοκερού που δεν μπορω να αναφερω το στιγμα της χωρις την αδειά της, δεν θα την πείραζε, απλώς δεν τρεχω τωρα να την ρωτήσω.

    και μην με πικραίνεις ποσταροντας την εικόνα του βιβλίου, δευτερα πρωί φευγει συστημένο, και σε πρωτη ευκαιρία, εδω ειμαστε, θα γνωριστούμε και θα παραπιούμε και θα παραχαβαλέψουμε. τι σκας? Να παραγνωριστούμε αποκλείεται, ειμαστε απο καλή παστα αμφότεροι, Ελληνάκια, αντε, στην υγειά σου και το μαυρο απο την αναποδη δειχνει ασπρο. Εβίβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εικονικός κόσμος εμπλουτίζει αλλά δεν αντικαθιστά την πραγματικότητα...
    Όμως... και στο διαδίκτυο και στον φυσικό κόσμο όλα είναι παιχνίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ασπριστε ρεεεεεεεεεεεεεε!!!...
    η ζωη ειναι μικρήήήήήήήή!!!.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι όμως,παρ'οτι συμβαίνουν κι αυτά που λες,θεωρώ οτι είναι δύσκολο κάποιος να κρατήσει επι μακρόν μια περσόνα που δεν του ανήκει.
    Ασε,που όποιος το καταφέρει για αρκετό καιρό,θα διαπιστώσει κάποια στιγμή οτι εχει μετεξελιχθεί προ αυτή την περσόνα.
    Οι βιαστικοί ενθουσιασμοί,και ειδικά με πανταχού παρόντα ξαφνικά nicks,σίγουρα δεν ειναι ο καλύτερος σύμβουλος,αλλά απ'την άλλη,κάποιος που βγάζει διαρκώς και με συνέπεια μια ποιότητα στα ποστ και τα σχόλια του,πολύ δύσκολο να είναι το αντίθετο.
    Η αποψη μου είναι οτι το μέσο,με την ασύγχρονη επικοινωνία,και την κατάργηση γεωγραφικών/χρονικών περιορισμών ανοίγει περισσότερες πιθανότητες να έρθεις σε επαφή με παρόμοια σκεπτόμενα άτομα,άτομα που αλλιώς δεν θα είχες τη δυνατότητα να γνωρίσεις.

    Καλό το φάρμακο για τις 'μαύρες' σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εχετλαίε

    ελπίζω σήμερα να αισθάνεσαι καλύτερα!
    εγώ ναι, κάπως έφτιαξε η διάθεσή μου.



    γούφας

    σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις. και εγώ γνώρισα μια κοπέλα που είχε πρόβλημα υγείας και γίναμε φίλες. επικοινωνούμε τακτικά και έχουμε κάνει φοβερές εξορμήσεις σε όλα τα αξιοθέατα της αθήνας.




    sun w knight

    θα σου απαντήσω με μια παροιμία. στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι!




    γούφας (ξανά)

    είδα σήμερα τα μηνύματα. πήγα για ένα μοχίτο χθες βράδυ με τον ιάσιο.




    τετράγωνη λογική

    πολύ καλή η άποψή σου και μάλλον έτσι είναι. θέλω να πιστεύω ότι εδώ δε μαζευόμαστε λαμόγια. βλέπω μπλόγκερς με χιούμορ, άποψη, επίπεδο και αυτό εκτιμώ. το ότι δε συμφωνούμε δε σημαίνει κάτι. είναι υγιές. ανταλλαγή απόψεων κάνουμε. και να διασκεδάζουμε. το χιούμορ για μένα είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει ευφυΐα!
    καλημέρα/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεύτερες ζωές..ο squarelogic έχει δίκιο δεν αλλάζει η βάση της περσόνας αλλά νομίζω αφαιρείς και προσθέτεις στοιχεία..εκτός φυσικά απο μένα που είμαι παιδ@ραστης και απλα ψάχνω συστημαατικά το ίντερνετ για υλικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΕΠΑΦΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ ΚΑΤ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΝ"
    Μικρή μου ανιψούλα,η ζωη μας γενικά ειναι κωλοχανείο.Μην κάθεσαι και τρως το συκωτι σου για μαλακίες,γιατι όλα πέραν του Γιού σου(και αυτό πάλι δεν ειναι απόλυτο) ειναι μαλακίες και να το ξέρεις.
    Χαλάρωσε στο μπαλκόνι σου και πιες ενα μοχιτο καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατι εχεις τις μαυρες σου παρακαλω;
    Μπορω να μαθω;
    Γιατι η αναφορα σου στην μοναξια;
    Γιατι η επαφη μεσω ιντερνετ,κρινεται απαραιτητως αρρωστημενη κατασταση και μοναξια;
    Γιατι το μπλογκιν ειναι μεσον για εφημερες σχεσεις;
    Ξαναγυρισαμε στον Μεσαιωνα;
    Γιατι ειναι κατακριτεον;
    Εσυ σε ποιους απευθυνεσαι Γοργονα μου;
    Εχω βαλει τοσα προσωπικα στοιχεια,τοσες πολλες λεπτομερειες
    στο μπλογκ μου οσο κανεις αλλος!
    Τι ψαχνω εγω;
    Γυναικα,γκομενα,αυτοκινητο,επαγγελματικα αποκαταστατημενος ειμαι!
    Θελω εξτρα φιλεναδα;
    Για να μου κανω μια φυχαναλυση!!!
    Ανθρωπους γνωριζουμε κυρια μου!
    Χαρακτηρες αναλυουμε!Αποψεις ανταλλασουμε!Κι αν κερδισουμε και καινουργιους φιλους,δεν εχουμε χασιμο!
    Προσωπικα,εκανα ατελειωτα τηλεφωνηματα δεξια αριστερα!Εξυπηρετησα πατριωτες μεχρι προσφατα αγνωστους!Μου εδωσε ικανοποιηση αυτο!
    Ταξιδεψα στην Ευρωγειτονια και εσφιξα το χερι καποιων πινοντας ενα καφε μαζι τους!
    Ειναι πιθανον,καποιους ιντερνετικους φιλους,να μην τους δω και ποτε!Αλλα δεν υπαρχει προβλημα!
    Δεν ειναι λοιπον το μεσον που κανει την διαφορα!
    Ειναι το ποσο αληθινοι ειμαστε και ποσο ισχυροι χαρακτηρες!

    Ειμαι στις.. ασπρες μου, κυρια!
    Και αμα ερθω Αθηνα που ηταν η εδρα μου πριν φυγω οριστικα,θα σε επισκευτω!Το ειπαμε!Καφεδακι θα πιουμε μαζι!Και τσικουδια η; τσιπουρο παρεα με τον συντεκνο Ιασιο!
    Τα σεβη μου και καλον υπολοιπον Κυριακης!
    Υγ Ασχετον αλλα πρεπει να το πω εδω!
    Ο γουφας ειναι ενας απο τους πιο αξιολογους ανθρωπους και φιλους!
    Οι γνωσεις του και το χιουμορ του,δεν εχουν αντιπαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μίμης ζερβός

    χαχαχα
    και εγώ αντροτραγανίστρα που τα φοράω του ιάσιου με κάθε ευκαιρία! λέμε και καμιά $@#^%$@#$ να περνάει η ώρα...




    θεία ντόννα,

    εκτός του γιού μου τίποτα δε μετράει
    είναι και κούκλος ο άτιμος και καλός μαθητής και πολύ καλό παιδί, δε ζει μαζί μου αλλά το βλεπω καθημερινά και το καμαρώνω και το πουλάκι μου είναι και πάρα πολύ ώριμο (η κουκουβάγια το κουκουβαγιάκι! της αλλά το δικό μου είναι και αετόπουλο)για το γιό μου αντέχω ότι περνάω και για κανέναν άλλο. είναι το φως της ζωής μου. ο μούργος! δε βάζω φωτογραφία του για να μη μου το ματιάσετε!




    κώστας βράκας

    σίγουρα αν διαπίστωνα κάτι που δε μου άρεσε, δε θα διάβαζα το ιστολόγιό σου καθημερινά και αδιαλείπτως, και εγώ έχω γράψει πολλά προσωπικά στοιχεία εδώ.
    μίλαγα στο τηλέφωνο με μια συνάδελφο που έφυγε από την υπηρεσία και μου έλεγε τις πραγματικά τραυματικές εμπειρίες της από το ίντερνετ και αυτό στάθηκε αφορμή του ποστ.
    όλοι εδώ, το κάνουμε το χαβαλέ μας ευτυχώς. και για μένα το να περνάμε καλά είναι το πιο σημαντικό. διαπιστώνω πόσο πολλά εχω μάθει από τα ιστολόγια των φίλων μου και πόση βοήθεια έδωσα αλλά και πήρα από μερικούς. το ίντερνετ κατά βάση είναι τράπεζα γνώσης και πληροφοριών που ο καθένας κάνει καταθέσεις και αναλήψεις. όμως υπάρχουν και τα λαμόγια. ευτυχώς εγώ δε γνωρισα τέτοια. υπάρχουν όμως και άτομα που το ίντερνετ είναι η μοναδική ζωή που έχουν. και για αυτούς είναι μια διέξοδος.

    όσο για το γουφα, το διαπίστωσα και εγώ και για το χιούμορ του και για τις γνώσεις του!

    καλημέρα κώστα, όταν έρθεις στην αθήνα, θα φας παγωτό από τα χεράκια μου (τηλ. κέντρου δηλητηριάσεων 210 7777756)στη βεράντα μου με θέα την ακρόπολη. αν και νομίζω ότι με τον ιάσιο θα αρχίσεται τα κρητικά και τα ιατρικά και θα διαβάσω κανένα τόμο όσο θα τσικουδιάζετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρία
    Θα συμφωνήσω με τούς φίλους: γούφα, squarelogic, vraka kosta και φυσικά τήν αγαπημένη όλων μας θεία Ντόννα.
    Εγώ μάλλον ανήκω στους τυχερούς τού διαδικτύου, αφού όσους ανθρώπους έχω γνωρίσει μέσα απ' αυτό μού έχουν βγει λίρα εκατό. Έχω φιλικό ζευγάρι κολλητούς που γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν μέσα από το διαδίκτυο. Έχω παρέες που το άρωμά τους κρατάει χρόνια και παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο. Τολμώ να ξεστομίσω ότι έχω γνωρίσει σπάνιους ανθρώπους μέσα από το Ίντερνετ, οι οποίοι στην καθημερινότητά τους δεν έχουν καμιά απολύτως διαφορά από άλλους φίλους που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Ασφαλώς έχω συναντήσει και βλάκες αλλά απλά δεν ασχολήθηκα. Προσπέρασα και πήγα παρακάτω. Δεν επέτρεψα να με ενοχλήσει κανείς.
    Όλα ζωή είναι Ρία μου κι εμείς μέρος της. Σε κάθε έκφανσή της. Αν είμαστε καλοί στην προσωπική ζωή μας θα είμαστε καλοί παντού. Επίσης να τονίσω ότι δεν μού προέκυψε να γνωρίσω διχασμένη προσωπικότητα που άλλο να ήταν στη ζωή του και άλλο πίσω από τήν οθόνη του. Μπορεί και να έτυχε. Και φυσικά δεν σημαίνει πως είμαστε διατεθειμένοι να γνωριζόμαστε με κάθε άνθρωπο που τυχαίνει να πούμε μια διαδικτυακή καλημέρα...
    Χαμογέλα. Στον καθρέφτη, στο γιο σου, στον Ιάσιο, στους περαστικούς. Θα νιώσεις ανάλαφρη και θα κάνεις τούς λίγους που σε λοξοκοιτάζουν να νιώσουν περίεργα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θα συμφωνήσω με τους προσχολιάσαντες, το Ιντερνετ είναι για μένα απλά ένα μέσο και τίποτα περισσότερο, αν το εκμεταλευτείς όπως του αρμόζει μόνο κερδισμένος βγαίνεις, όλα είναι θέμα επιλογής, καλημέρες
    είδες ένα μοχίτο πως μπορεί να αλλάξει τη διάθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μπλογκούλη

    ευτυχώς για μένα χαμογελώ συχνά,
    όσοι φτιάχνουν ένα μπλογκ δεν το κάνουν γιατί αναζητούν κάτι, το κάνουν για το κέφι τους. και γιαυτό το κάθε μπλογκ έχει και διαφορετικό περιεχόμενο. είναι κάτι σαν ηλεκτρονικό ημερολόγιο. κάτι σαν κυματοθραύστης. σε τσατίζει ο ταξιτζής, αντί να τον βρίσεις κατάμουτρα, του τα χώνεις διαδυκτιακά, ξεθυμαίνεις, ίσως βρεθούν και μερικοί άλλοι που συμφωνούν μαζί σου και έτσι αισθάνεσαι και δικαιωμένος. συν όλα τα άλλα έχει και ψυχοθεραπευτική δράση.

    καλημέρα και καλό μήνα.




    μπλουπριντσ

    ένα μόνο; σιγά μην κάνει δουλειά. στα χέρια με έφερε ο ιάσιος. θα του κάνω μασάζ στη μέση για κανένα μήνα με τα κιλά που έχω.
    δε μιλάω για τους μπλόγκερ, μιλάω για το φέισμπουκ, και λοιπούς δικτυακούς τύπους γνωριμιών αρχικά μεσω μηνυμάτων και ότι ήθελε προκύψει. είχα μια μεγάλης διάρκειας συνομιλία με μια φίλη που μου είπε σημεία και τέρατα και που δεν έχω την άδειά της να τα δημοσιοποιήσω. για αυτά τα άτομα μιλάω.

    δεν πρέπει όμως να εθελοτυφλούμε και να ευλογούμε τα γένια μας. πόσοι και πόσοι δεν μπαίνουν στο ίντερνετ γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν; πόσοι δε βρίσκουν παρηγοριά ή παρέα σε ιστοσελίδες;
    είναι παιδιά γεγονός. απλά συνήθως όλοι αυτοί δεν κάνουν μπλογκ, μπαίνουν σε τσατ ρουμ και αισθάνονται μέλη μιας παγκόσμιας παρέας.

    άντε καλό μήνα. πότε θα δούμε φωτό από τα γαλανομάτικά σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μεσω του διαδικτυου σου δινεται η επιπλεον δυνατοτητα να μιλησεις με αλλα ατομα,
    Η προθεση ή η αναγκη του καθενος μπορει να είναι διαφορετικη όμως ολοι ξεκινουν από μια κοινη αρχη , να επικοινωνησουν . το πώς θα το διαχειριστει ο καθενας μας είναι στην κριση του , αλλωστε ενηλικοι ειμαστε και κατά συνεπεια φερνουμε την ευθυνη των πραξεων μας. το ιδιο ευκολα ή δυσκολα με οποιοδηποτε άλλο τροπο επικοινωνιας μπορουμε να ξεγελαστουμε, να εξαπατηθουμε , δεν το κανει το ιντερνετ αυτό πιο ευκολο. Ψεματα μπορει να σου πει ο άλλος στο διπλανο καθισμα του λεοφορειου , στο θαλαμο του νοσοκομειου, στο στρατο, σε ένα μπαρακι οπουδηποτε γνωριζεις καποιον χωρις να ξερεις τιποτα από την παλιοτερη ζωη του.
    Από την άλλη μπορεις να αποφυγεις αυτές τις γνωριμιες και να κινηθεις αναμεσα σε ατομα που τα ξερεις από το σχολειο, τις σπουδες , τη δουλεια κτλ. Νομιζεις ότι ολους αυτους τους ξερεις και ισως να είναι ετσι. Εχεις σκεφτει όμως ότι μπορει για καποιον να εχεις αυτή τη γνωμη γιατι δεν του δοθηκε η ευκαιρια να αποδειξει κατι άλλο?
    Εισαι σιγουρη ότι επειδη τον ‘ξερεις’ φυσιογνωμικα δεν κανεις λαθος,ή δεν σου εχει πει ψεματα και σε αυτή την περιπτωση με την σταση του?
    Είναι παρα πολλοι οι χαρακτηρες που υπαρχουν, στατιστικα μπορει να μην εμφανιζονται με την ιδια συχνοτητα αλλα αυτό δεν σημαινει ότι δεν υπαρχουν.
    Το ψεμα ,ο κινδυνος , η ασχημια ,η βρωμια μπορει να είναι παντου και να είναι επιμελως κρυμενα (δες προσφατα και με τους παιδεραστες) , για όλα όμως υπαρχει παντα μια αποδειξη , όλα αν χρειαστει μπορει να αποδειχθουν.
    Από την άλλη μπορει καποιος να οχυρωθει πισω από το ατομο του και το στενο οικογεννοιακο του κυκλο , ουτε και αυτό όμως είναι κατακριτεο.
    Ζουμε και εχουμε επιγνωση και των καλων και των κακων, ο καθενας κανει τις επιλογες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα καλα, τι επαθες?
    Την καλησπερα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kαι γιατί να μην γνωριστούμε και απο κοντά; Αυτό σκοπεύω να κάνω εγώ με πολλούς μπλόγγερς. Να τους συστηθώ, να τους συναντήσω. Τουλάχιστον με αυτούς που συνομιλώ, που μου αρέσουν, που επισκέπτομαι.

    Σίγουρα το μέσον δημιουργεί μιά περσόνα για τον καθένα μας. Θα συμφωνήσω όμως με τον φίλτατο squarelogic. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω απο ενα ψευδώνυμο για καιρό. Αργά η γρήγορα όλοι μας αποκαλυπτόμαστε.

    Φίλη ria, κάθε φορά που μπαίνω στο μπλογκ σου, γίνεται χαλασμός Κυρίου. Προγραμματάκιa σκάνε αριστερά και δεξιά, ήχοι τρωκτικών γρατσουνάνε το PC, λάμψεις, κρότοι και λοιπά. Ναρκοπέδιο έγινε το μπλόγκ! Να ξέρεις τι περνάω για να σου αφήσω σχόλιο.

    Θα είμαι στην Ελλάδα τον Αύγουστο. Απευθύνω πρόσκληση για καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κόκκινο και μαύρο

    πράγματι, θύμα εξαπάτησης μπορείς να πέσεις με πολύ μεγάλη ευκολία σε χίλιες δυο περιπτώσεις καθημερινότητας.
    το θέμα είναι όχι οι μπλόγκερ που όπως ανελυσα και πιο πάνω σε άλλο σχόλιο, χρησιμοποιούν τον ιστότοπό τους για ανταλλαγή ιδεών, αλλά οι άνθρωποι άνδρες και γυναίκες που καταφεύγουν σε τσατ ρουμ με σκοπό να γεμίσουν την κενότητα των ζωών τους. όπως λέει και ο καβάφης σε ένα ποίημά του,
    "Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
    μεγάλα κ' υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

    Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
    Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη·

    διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
    Α όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.

    Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
    Ανεπαισθήτως μ' έκλεισαν από τον κόσμον έξω."

    έτσι έμειναν μόνοι και ξαφνικά όταν το συνειδητοποιούν ψάχνουν απεγνωσμένα να κάνουν φίλους και συχνά πέφτουν θύματα.
    για αυτούς μιλάω.
    προσωπικά έχω πολύ καλές εμπειρίες.




    ζερο

    απογοητεύτηκα από την αφέλεια και την ευκολοπιστία ανθρώπων που εκτιμούσα και που την πατήσαν σα μαθητούδια. από τη μοναξιά και τα τείχη που μόνοι μας υψώνουμε χωρίς να καταλάβουμε και μετά πανικοβαλόμαστε και αντιδρούμε σπασμωδικά.
    κατά τα άλλα μια χαρά είμαι.
    απλά στενοχωρήθηκα με τα όσα έπαθε η φίλη μου.




    λόκους πάμπλικους

    πολύ ευχαρίστως να πιούμε καφέ τον αύγουστο. θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίσουμε με τον ιάσιο.
    όσον αφορά τα τερτίπια που παρουσιάζει το ιστολόγιό μου, έχουν παραπονεθεί και άλλοι για τον ίδιο λόγο. θα επιληφθεί ο ιάσιος που στα ηλεκτρονικά είναι άσσος.όσο για τα τρωτικτά, το πήρα κατάκαρδα και εγώ και η μπε μπέ κα μου. είναι το μικρό προβατάκι που υιοθέτησα και που τρώει γρασιδάκι. σνιφ, άκου τρωκτικό ολόκληρη αρνάρα!



    προς όλους. ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρία που περνάτε κάθε φορά που με διαβάζετε. θα φροντίσω να επανορθώσω. μόνο που αυτό εξαρτάται από τον ελεύθερο χρόνο του ιάσιου που μεταξύ χειρουργείων και ξεκούρασης μου κάνει και τον computer engineer! και πάλι σας ζητώ συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο vrakas με έχει καλύψει.
    Μένω στη χαρά της επικοινωνίας με ανθρώπους στο ίδιο ήκος κύματος που μοιράζεσαι μαζί τους τα ίδια ενδιαφέροντα και ανησυχίες. Μια περιπέτεια είναι που κρατάς μόνο τα θετικά.
    Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητή Ria δεν με ενοχλεί καθόλου το προβατάκι. Για πλάκα το είπα, δεν υπάρχει πρόβλημα.

    Θα σε ειδοποιήσω για τον Αύγουστο. Θα προσπαθήσω να μαζέψω μερικούς μπλόγγερς για συνάντηση. Θα είναι ωραία. Κάτι να θυμόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σου έφτιαξε λίγο η διάθεση μετά τον πανικό που έσπειρες στο βλογάκι μου; :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αφού βρε χαζό μανιταράκι τα έχεις όλα έτοιμα, τι ανησυχείς; και έπειτα το μόνο που μένει από το γάμο είναι η νύφη και η διάθεση. με το χιούμορ που έχεις η διάθεση θα είναι υπέροχη, όσο για τη νύφη, μια φορά (λέμε τώρα) παντρεύεται κανείς, είμαι σίγουρη ότι θα είσαι θεά, πανέμορφη, λαμπερή και κυρίως ευτυχισμένη!!!!

    άντε βρέ, τρεις και σήμερα!

    η ώρα η καλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γοργονα μου καλησπερα!
    Το μπλογκ σου ειναι"μολυσμενο"!
    Κανε κατι!Αμα χρειαζεσαι βοηθεια εδω ειμαι!
    Εχεις δυο "προγραμματα" της κατηγοριας των Τρωικων ιππων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χαμογέλαααααα!!!! Κι άμα έχεις αϋπνίες καμιά φορά, δεν πειράζει!!! :)))))))))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ας μην ενοχοποιούμε τις "ευκαιριακές" σχέσεις. Πέραν του ότι μιά ευκαιριακή σχέση είναι τέτοια, συνήθως, και για τους δυό (αν δεν την θέλουν και οι δυό δεν γίνεται), αν προκύψει κάτι πιο ενδιαφέρον και ουσιώδες θα μετατραπεί αμέσως σε ουσιαστική. Αλλά κι αν παραμείνει ευκαιριακή και μόνο για χάρη της σαρκικής απόλαυσης (δεν απολαμβάνουν μόνο οι άντρες, ξέρεις...) τι πρόβλημα θα υπήρχε; Από τις δικές μου "ευκαιριακές" έχουν προκύψει μακροχρόνιες σχέσεις, έρωτες, φιλίες και πολλές θυελώδεις σεξουαλικές εμπειρίες. Ας μην είμαστε απόλυτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ας συμμετάσχω με μερικούς στίχους

    And everybody here is cloud
    and everybody here will evaporate
    cause you came up from the ground
    from a million little pieces
    have you found where your place is?
    have you found where your place is?
    have you found where your place is?

    you've been spending your time
    thinking about why you think so much
    if there was ever a time
    now would be the time to see
    your time here is limited

    and everybody here is a crowd
    we all walk around with a million faces
    somebody turn the lights out
    there's so much more to see
    in the darkest places

    Τυχαίνει να μου φαίνονται κάπως σχετικοί, μπορεί να είμαι και λάθος. Σε κάθε περίτπωση περιγράφουν σχετικά καλά τις δικές μου σκέψεις για τους ανθρώπους και τισ συμπεριφορές τους. Internetικά ή μη. (Περισσότερα σχετικά με το τραγούδι στο http://thanos-lostinmusic.blogspot.com/)
    Ελπίζω ένας νέος blogger χωράει στην οικογένεια. Καλώς σας βρήκα λοιπόν! Oh and cheer up!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Κυ-Ρία μου, αρβυλούλα μου,
    ωραιότατο το άρθρο σου...
    Κι άστους να λένε...
    Όχι που δεν έχουν δίκιο... Ο Γούφας π.χ., ο Βρακάς, το Ηλιότυπον...
    ΑΛΛΟΥ έχουν δίκιο. Κι εσύ στα δικά σου.

    @ Κοκκινόμαυρ...
    «Ζουμε και εχουμε επιγνωση και των καλων και των κακων, ο καθενας κανει τις επιλογες του»
    Μακάρι νά 'ταν έτσι...
    Δεν είναι όμως και ...βοήθειά μας.

    Για να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ να είναι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. kwlogria ή αλλιώς η γιαγιά μας η καλή.

    γιαγιάκα μου (που οι πληροφορίες μου λένε ότι είσαι σχεδόν στα μισά χρόνια από τα δικά μου), δεν έχω αϋπνίες γιατί δεν έχω βλάψει κανένα και βοηθώ όποιον μπορώ όσο μπορώ. δεν κοιμάμαι όταν στενοχωριέμαι για φίλους που κάνουν #%&^%%$@##ες όταν ξέρω ότι δεν το συνηθίζουν.


    κώστας βράκας

    ευχαριστώ για την επισήμανση και την προσφορά βοήθειας αλλά έχω τον προσωπικό μου computer engineer απλά ο καημένος τρέχει και δε φτάνει. θα το διορθώσω, ελπίζω το σαββατοκύριακο.


    thanos

    αγαπητέ, εδώ χίλιοι καλοί χωράνε. θα σε επισκεφτώ με προσοχή περισσή το βράδυ.


    ν.λάμπης

    πάντα είμαι οπαδός του όλοι έχουν δίκιο γιατί ο καθένας έχει τα δικά του βιώματα.
    και εγώ έχω δίκιο, και ο γούφας και ο βράκας και το ηλιότυπον και όλοι. εδώ λεμε τις απόψεις μας και ανταλλάσσουμε ιδέες. κάποιοι μας πείθουν κάποιοι όχι και πάει λέγοντας. αυτή είναι η μαγεία του ίντερνετ στα μπλογκ!

    φάμιλι μάτερς με κρατούν μακριά σας. από αύριο το βράδυ επανέρχομαι δριμύτερη και περισσότερο γκρινιάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είναι ο εγωισμός μας που έχει... διογκωθεί απίστευτα, σαν μια τεράστια κύστη, και δεν χωράμε άλλους πια στη ζωή μας - γι' αυτό και τους κρατάμε στην "ασφαλή" απόσταση του υπολογιστή. Το ίδιο κάνουμε και σε πολλά άλλα πράγματα. Φοβόμαστε να στεναχωρηθούμε, να πέσουμε με τα μούτρα και να τα φάμε, να ερωτευτούμε, να δώσουμε αν δεν δώσει πρώτα ο άλλος, ν' αγαπήσουμε με την καρδιά κι όχι με το μυαλό μας. Υπερπλασία εγωισμού λέγεται. Και μερικές φορές ο υπολογιστής μας παρέχει άλλοθι, αν δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτό που είμαστε - γι' αυτό προβάλλουμε και τα wanna be μας κι όχι το πραγματικό μας πάνω στο πληκτρολόγιο μερικές φορές! Τέλος πάντων, μεγάλη κι ωραία κουβέντα ανοίγεις όμορφη! Παρόλα αυτά, δεν μας φταίει το "μέσον". Καθόλου. Ίσα ίσα που μερικές φορές μπορείς εδώ μέσα να βρεις κάτι διαμάντια, τεράστια σαν βράχους. Το ερώτημα είτε έτσι είτε αλλιώς λοιπόν είναι άλλο: πόσο κοντά μας θέλουμε στ΄' αλήθεια τους ανθρώπους μας, πόσο αληθινοί θέλουμε να είμαστε σε κάθε περίπτωση, με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό μας. Γιατί ξέρεις με αυτόν, τον εαυτό μας, είναι που ζούμε σε όλη μας τη ζωή τελικά... Κι αυτόν κοιτάμα κατάματα κάθε πρωί στον καθρέφτη. Έτσι λέω, δηλαδή, κι έτσι νομίζω. Σε φιλώ γλυκά όμορφη. Ωραίο θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φιλενάδα σου 'χω νέα: Ο ανάδρομος θα είναι μέχρι τις 19 Ιουνίου. Οπότε μετά, πίσω και τους φάγαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ η μικρη αρβυλα ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
    ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΟΝ ΙΟ ΚΙ ΕΜΕΙΝΑ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ,ΣΑΛΤΑΡΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ένα ποίημα με παράλληλους προβληματισμούς - ως κατακλείδα;)
    Χαίρε, ω χαίρε ποίημα
    από τα σπλάχνα του υπολογιστή βγαλμένο
    με δυο ΚΛΙκ σε κατεδαφίζω
    και σε τρεις μέρες σε χτίζω
    σε κάνω κάθετο
    σε οριζοντιώνω
    σε επιλέγω
    και σε ακυρώνω
    σε ανατρέπω
    και σε μετατρέπω
    Αν σε θέλω, το στυλ σου αλλάζω
    τώρα τα γράμματά σου πλαγιάζω
    τα μεγαλώνω, τα κάνω δεκάρια
    Τα μικραίνω, τα κάνω εφτάρια.

    Εκδικούμαι για τους ποιητές που ικέτεψαν.
    Λοιπόν, τα άειδε και τα έννεπε τέλος.
    Θα σε σβήσω απ’ τη μνήμη αν δεν θέλω.
    Έχω επάνω σου μια εξουσία
    όσο ανθίστασαι, θ’ αλλάζω στοιχεία.
    Σωρό με πεσσούς θα σε κάνω

    Να σωριάσω τα κομμάτια μου επάνω. (Τασούλα Καραγεωργίου – ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ)
    για την αντιγραφή
    κ ART ά SOS
    www.afterzed.gr/kartasos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ny anna

    ευχαριστώ για την επίσκεψη. ενδιαφέρουσα η άποψή σου. δεν το είχα σκεφτεί έτσι. αν και έχω κάποια ερωτήματα.



    σπύρο,

    με δυο αντιϊκά προγράμματα, ούτε κατάλαβα πως με μολύνανε. δάκτυλος του nikpes34 από αυτόν πήρα και τη μικρή αρβύλα, μέσα στη βλακεία και την κακία του, το βρήκα πολύ έξυπνο και το υιοθετησα.



    Flying Libido With A Ukulele

    καλώς ήλθες. ηλεκτρονική ποίηση... χμ ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έχω περάσει από όλους τους διαδικτυακούς/ηλεκτρονικούς δρόμους που μπορείς να φανταστείς (IRC, Yahoo, AIM, MSN, διαδικτυακά φόρουμ, ακόμα και Second Life - που τόσο διαφημίστηκε και στην Ελλάδα). Δυστυχώς, αν και λάτρης των νέων τεχνολογιών, είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Έχω κάνει κατά καιρούς γνωριμίες μέσω ίντερνετ. Λυπάμαι που το λέω, αλλά η πραγματική επαφή, η πραγματική φιλία, ο πραγματικός έρωτας μόνον έξω από τον υπολογιστή υπάρχει. Τα άλλα είναι μόνο για να πουλάνε οι κατασκευαστές υλικό και λογισμικό και να τ'αρπάζουν από τις διαφημίσεις... Και καλύτερα να μην ανοίξω το στόμα μου για το παραμύθι που λέγεται Second Life.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. αιρετικέ

    απ' όσα γράφεις εγώ μόνο το γιαχου και το εμεσεν ξέρω!

    τι στο καλό είναι το σέκοντ λάιφ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το Second Life θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένας εικονικός κόσμος που χρησιμοποιεί τρισδιάστατα γραφικά (και απαιτεί ΠΟΛΥ γρήγορη σύνδεση ίντερνετ και βαρβάτο Η/Υ), στον οποίον ο κάθε χρήστης φτιάχνει τον δικό του χαρακτήρα όπως νομίζει.

    Όμως, δεν είναι παιχνίδι, γιατί δεν υπάρχει σενάριο ή κάποια συγκεκριμένη πλοκή. Μπορείς να μάθεις να φτιάχνεις αντικείμενα με τρισδιάστατα γραφικά και να τα εμπλουτίσεις και με κάποια προγραμματάκια ώστε να τα κάνεις να επιτελούν κάποιες "δουλειές" εκεί: να παίζουν μουσικά αρχεία, να φτιάξεις ένα όχημα με τρισδιάστατα γραφικά κλπ.

    Αυτά μπορείς να τα εμπορευθείς, χρησιμοποιώντας το εικονικό νόμισμα του Second Life. Μπορείς επίσης να προσφέρεις και υπηρεσίες: η πιο διαδεδομένη εκεί είναι της ιερόδουλης.

    Μπορείς επίσης να "αγοράσεις" (ή πιο σωστά να νοικιάσεις, γιατί καταβάλεις μηνιαία πληρωμή) εικονική γη, δηλαδή ένα οικόπεδο ή ένα νησί και να φτιάξεις εκεί το εικονικό μαγαζί σου ή το εικονικό σπίτι σου.

    Κι επίσης, μπορείς να φτιάξεις ένα εικονικό περιβάλλον που θα σου επιτρέπει να ζεις το προσωπικό σου παραμύθι.

    Βεβαίως, λειτουργεί μια μεγάλη αγορά ειδών κάθε λογής: από ρούχα και χτενίσματα μέχρι οχήματα και πίστες χορού κι από σπίτια μέχρι τα πιο απίστευτα είδη σεξουαλικού περιεχομένου που μπορείς να φανταστείς.

    Ωστόσο, μπορείς να ανταλλάξεις πραγματικά χρήματα με εικονικά και τούμπαλιν. Αυτό οδήγησε στην προώθηση αυτού του συστήματος με ένα σωρό καταχωρήσεις στον Τύπο. Προβλήθηκε ως η νέα μορφή του web, ως ένα επιχειρηματικό Ελντοράντο, ως ένας τρόπος για να βγάλει κανείς γρήγορα χρήματα κάνοντας πράγματα που του αρέσουν...

    Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα απ'όλα αυτά. Είναι κι αυτό μια φούσκα, όπως και η Σοφοκλαίους (επίτηδες έβαλα "αι") και οι dot coms που γίνανε not coms. Και προωθήθηκε ως επιχειρηματικός παράδεισος με έναν τρόπο απατηλό, με υποσχέσεις που θυμίζουν τα "get rich quick" μηνύματα που λαμβάνουμε στο email μας και τις πυραμίδες τύπου Amway, Quixtar και Herbalife.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δες κι αυτό το άρθρο: http://randolfe.typepad.com/randolfe/2007/01/secondlife_revo.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αγαπητή Ρία,
    το παρακάτω σού τό 'στειλα με e-mail στο «agroria» αλλά δεν πέρασε, δεν ξέρω γιατί.


    Αγαπητή Ρία,
    το μπλογκ σου έχει γίνει μια πολύ δύσκολη ιστορία για μένα.
    Δεν ξέρω αν φταίει το αργό μηχάνημά μου, ο αργός "σέρβερ" μου ή το ότι
    έχεις φορτώσει το μπλογκ με πολλές φωτογραφίες και άλλα.
    Εγώ πάντως έχω φτάσει μέχρι 10 (ΔΕΚΑ) λεπτά αναμονής και δεν λέει να
    ανοίξει πλήρως το άτιμο!
    Σού έχει παραπονεθεί κάνας άλλος;;;
    Πρόλαβα όμως, έστω ημιτελώς, να ρίξω μιά ματιά στα τελευταία "ποστ" σου.

    Το παρακάτω είναι για μένα, εξ αντιθέτου!, η καλλίτερη υποστήριξη των
    απόψεών μου ότι πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ οι συντάξεις γήρατος και ότι πρέπει
    ο άνθρωπος να εργάζεται μέχρι να πεθάνει.
    Μόνο έτσι η εργασία θα λάβει στη συνείδησή μας την τιμητική θέση που της
    αξίζει.

    «««««««««
    Ρε κύριε, για να βγω πρωί πρωί στο δρόμο, σημαίνει ότι πάω στη δουλειά
    μου. Δε βγαίνω στις έξι για χαβαλέ. Εσύ που είσαι πάνω από εβδομήντα και
    το αυτοκίνητό σου είναι μεγάλο, καινούργιο και ακριβό και το πήρες με το
    εφ’ άπαξ, που στο καλό πας πρωί πρωί και οδηγείς με δεκαπέντε χιλιόμετρα
    την ώρα? Που πας στις έξι το πρωί και με εμποδίζεις εμένα που είμαι
    παραγωγικό άτομο στην κοινωνία και πάω να εργασθώ? Πας στο κτήμα σου στη
    λούτσα να ποτίσεις τον κήπο?
    »»»»»»»»»

    Περισσότερα στα δικά μου άρθρα «για μιά αριστερή Αριστερά» τον Φλεβάρη και
    τον Μάρτη.

    αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
    Ναπολέων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες