ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

23 Μαΐ 2008

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ

Πριν από πολύ καιρό, ένας φίλος μου έχασε τη δουλειά του. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι ήταν πολύ τυχερός γιατί πιο κακοπληρωμένη δουλειά δε θα μπορούσε να βρει! Δούλευε σχεδόν όλο το 24ωρο και ο μισθός του ήταν χαμηλότερος από το δικό μου που κατά γενική ομολογία για το βαθμό, τις γνώσεις και τα χρόνια υπηρεσίας μου, είναι πολύ λίγος.
Έλα όμως που πέρναγε ο καιρός και παρά τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, δουλειά δεν έβρισκε. Έκανε αιτήσεις, μοίραζε βιογραφικά και είχε φτάσει στο σημείο να σκέφτεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να εργασθεί στο εξωτερικό που οι προτάσεις έρχονταν βροχή. Το γεγονός ότι πρόκειται για άριστο επιστήμονα, με πολύπλευρες γνώσεις, με μετεκπαιδεύσεις και διδακτορικό στους Έλληνες εργοδότες δεν έλεγε τίποτα. Σε αντίθεση με τους ξένους που του πρόσφεραν δουλειά χωρίς να τον δουν ή να του μιλήσουν. Υπήρχε η δυνατότητα από την πλευρά να τον βοηθήσω με κοινωνικές, πολιτικές ή οικογενειακές γνωριμίες, αλλά η αντίληψή του περί ζωής, αξιοκρατίας και ηθικής, δεν του επέτρεπαν να δεχθεί τη βοήθειά μου και μάλιστα όταν τόλμησα να το προτείνω μόνο που δε με έδειρε!
Είχε πλήρως απογοητευτεί και ετοιμαζόταν να τα μαζέψει και να φύγει, εγώ το μόνο που μπορούσα να του πω ήταν ότι όλα γίνονται για ένα συγκεκριμένο λόγο. Ίσως να έπρεπε να βιώσει από το στάδιο της απογοήτευσης προκειμένου να περάσει σε άλλο επίπεδο.
Το καταλάβαινε, και υπέμενε. Και επειδή και αυτός είναι της ίδιας αντιλήψεως, πίστευε ότι κάτι καλό θα ερχόταν αρκεί να δείξει υπομονή. Και έδειχνε υπομονή, όχι χωρίς παράπονο και πικρία. Και πράγματι η δικαίωση ήρθε. Όταν το είχε πάρει απόφαση ότι αν είναι να’ ρει θε να ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει, ήρθε. Και με τους καλύτερους οιωνούς. Όλος αυτός ο χρόνος που περίμενε με τα έξοδα να τρέχουν και τα έσοδα να μην έρχονται, τον δικαίωσε. Η αντίληψή του ότι μια ανώτερη δύναμη που τον καταδίκασε να γίνει αυτό που έγινε σε πείσμα όλων των άλλων, θα τον φρόντιζε ώστε να τον εκμεταλλευτεί σε αυτό για τον οποίο τον προόριζε πραγματώθηκε. Και έτσι έγινε.
Έχω πεισθεί και εγώ πλέον ότι το υπέρτατο ον, αποκαλέστε το όπως θέλετε, φροντίζει να αποζημιώνει τους ταγμένους του για όσα βάσανα τους προσέφερε. Αφελές; Ίσως. Έλα όμως που το έχω δει πολλές φορές. Να και κάτι που οι χριστιανοί έχουν δίκιο. Εδώ είναι η κόλαση εδώ και ο παράδεισος.
Όλοι είμαστε ταγμένοι για κάτι, και πρέπει να το εκπληρώσουμε. Δεν είναι ελεύθερος εμποδίων ο δρόμος μας. Παίζει ρόλο και τι μαγνητοκαλούμε με τις σκέψεις και τις προσδοκίες μας. Όμως θα εκπληρώσουμε το πεπρωμένο μας. Εύκολος ή δύσκολος ο δρόμος, είναι αυτός που έχει χαραχτεί για μας. Και θα τον βαδίσουμε είτε το θέλουμε, είτε δεν το θέλουμε.
Αν για κάποιο λόγο δεν επιτευχθεί ο στόχος που το ον έχει επιλέξει για μας, θα το φέρουμε στο κάρμα μας και η μετέπειτα ζωές μας θα είναι στιγματισμένες. Ακούγεται πολύ ανατολικό αυτό, αλλά έτσι είναι. Πως αλλιώς μπορείς να εξηγήσεις ότι άνθρωποι με ζωή ηθική, καλόψυχοι, που ποτέ δεν έβλαψαν κανένα, καθημερινά υποφέρουν από δεινά που δεν τα εύχεσαι ούτε στο χειρότερο εχθρό σου;
Ας είναι όμως. Δε θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Άλλωστε αυτό το ποστ στόχο είχε να μοιραστώ τη χαρά μου για το φίλο μου που η υπομονή του ανταμείφθηκε και για το δρόμο που ξανοίγεται φωτεινός και ελπιδοφόρος μπροστά του!!!

27 σχόλια:

  1. Να χαρείτε τη χαρά και να μην απογοητεύεστε. Αυτό είναι που κρατάει κανείς από αυτή την ανάρτηση.
    Όλα τα άλλα έρχονται!
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω πως με τις πράξεις μας σε μεγάλο βαθμό δημιουργούμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα ζήσουμε.Ο φίλος σου στην κακοπληρωμένη δουλειά όπου δεν θέλησε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, ίσως είχε διαμορφώσει τον ίδιο του τον εαυτό να είναι ανεκτικός. Αυτό που στην αρχή είναι ανεκτικότητα μετά μπορεί να γίνει δειλία. Και στη συνέχεια φύση μας. Αυτή η φύση μας όταν έρθει η ώρα να αναμετρηθεί με κάτι για το οποίο δεν είναι έτοιμη όλα μοιάζουν βουνό. Μπορεί και να μην είναι όμως. Οι άνθρωποι είχαν την τάση πάντα να αποδίδουν την ευθύνη για όλα αυτά σε κάποια ανώτερη δύναμη. Είναι και βολικό, και απενοχοποιητικό. Κατ αυτή την έννοια πιστεύω πως κόλαση και παράδεισος ναι, είναι εδώ. και δεν έχουν ανάγκη και τόσο μεγάλες δυνάμεις. Απλώς τους ανθρώπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ερώτηση θελω να κάνω. Ο άνθρωπος μπορει να δημιουργήσει πράγματα που δεν έχει δει; Αν ναι δώσε μου ένα παράδειγμα αν όχι πως ανακάλυψε τον Θεό και την υπέρτατη αυτή δύναμη. Ευχαριστω.

      Διαγραφή
  3. Δέν έχεις άδικο μικρή μου.Αλλά στο Ελάντα ντεν έχει αξιοκρατία,και χεστήκανε αν έχεις 100 χαρτιά.
    Καλή του Επιτυχία so!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταθέτω τόν θαυμασμό μου για τήν υπομονή που επέδειξε ο φίλος σου και για τήν εν γένει στάση του και τις αρχές του. Κανείς δεν πάει χαμένος όταν έχει αξίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστεύω ένα από τα βασικά προβλήματα του δυτικού πολιτισμού είναι "ο καταναγκασμός της ευτυχίας". Με δυο λόγια όλο αυτό το κυνήγι της καλοπέρασης, τη στιγμή που είναι νομοτελειακό ότι η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Τα δε κάτω της αν τα δεις από τη σωστή οπτική γωνία, είναι αυτά που είθισται να μας προχωράνε ως χαρακτήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κίτσοσμήτσος

    η απογοήτευση έρχεται όταν δεν μπορείς να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου τις οικονομικές ενώ για τόσα χρόνια σπουδάζεις και επενδύεις στις γνώσεις σου ως επαγγελματίας.


    άλλος

    μπορεί να φταίει ο τρόπος ζωής, μπορεί να είμαστε φτιαγμένοι για την καλοπέραση, μπορεί μπορει μπορεί...
    το να μη θες να έρθεις σε ρίξη με τον άνθρωπο που σου προσφέρει τη δυνατότητα να ζεις αξιοπρεπώς, πέρα από ανοχή λέγεται και σεβασμός. εκτός από δειλία λέγεται και αγάπη για ότι κάνεις, έλα όμως που όταν αρχίζεις να γίνεσαι γνωστός και να μιλούν για σένα με καλά λόγια, ο εργοδότης αρχίζει να φοβάται τις δυνατότητές σου, αρχίζει να αισθάνεται ότι τρίζει η καρέκλα της πρωτοκαθεδρίας του και ξεκινά να σε εκμεταλλεύεται όσο μπορεί μέχρι να σε στείλει!


    θεία ντόννα

    όντως αξιοκρατία στην ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν όμως μερικοί ρομαντικοί/ιδεολόγοι/πατριώτες που θέλουν να πιστεύουν ότι με το σταυρό στο χέρι, θα πάνε μπροστά! ευτυχώς όμως που εκτός από το φίλο μου υπάρχουν και μερικοί άλλοι τέτοιοι που κινούν τα νήματα και διαπιστώνοντας τις ικανότητές του και θαυμάζοντας το βιογραφικό του του πρόσφεραν όχι μόνο δουλειά αλλά τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης.



    μπλογκούλη,

    υπομονή δε λες τίποτα! και δεν του πέρασε μια στιγμή από το μυαλό να καταφύγει στη λύση των "μέσων" παρότι η οικογένειά του έχει πολύ ισχυρές διασυνδέσεις!




    πασταφλώρα

    οι δυσκολίες μας αναδιοργανώνουν, αλλάζουν την οπτική μας και τις θεωρίες μας, άλλοτε μας βελτιώνουν άλλοτε μας κάνουν χειρότερους πιο κυνικούς, πιο πικρόχολους, πιο εκμεταλλευτές. όμως έστω και έτσι επέρχετα μια αλλαγή που ίσως να είναι και απαραίτητη. στην προκειμένη περίπτωση δεν είδα ούτε μια φορά κάτι που θα με οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να πάψει να πηγαίνει με το σταυρό στο χέρι, δε είπε μια φορά να επισκεφθεί ένα πολιτικό ή μεγαλοπαράγοντα. μοίραζε αγόγγυστα βιογραφικά, πήγαινε σε συνεντεύξεις για να ακούσει για πολλοστή φορά ΄"με τις ικανότητες που έχετε και τα προσόντα σας σίγουρα δε θα είστε ικανοποιημένος με το μισθό που προσφέρουμε και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να συνεργαστούμε". έκανε ότι πιο ταπεινό θα μπορούσε να κάνει ένας επιστήμονας του είδους του για να είναι σε θέση να μη ζητήσει χρήματα για τα ελάχιστα προσωπικά του έξοδα από κανέναν και ποτέ. μεταξύ μας, τον θαυμάζω. έχει υπομονή, αντοχή, αξιοπρέπεια μα πάνω από όλα θέση για τη ζωή και τη στηρίζει με νύχια και δόντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το συμλήρωμα στον τιτλο χαριτωμενο

    αν και θα ταιριαζε καλυτερα το

    η μικρή Αρβελαίρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φιλτατε γούφα,

    ο χαρακτηρισμός δεν ήταν δικός μου, το βρήκα όμως φοβερά έξυπνο και το υιοθέτησα. και να σκεφτεί κανείς ότι ένας @#@!$#@$@@!#$! με αποκαλεί έτσι στο μπλόγκ του και έχει και τη φωτό από τη γοργονίτσα που αν την πατήσεις σε βγάζει εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΟΥΦΑ;Τι στο διαολο θες εσυ εδω;
    Ασε την Κυ/ria ησυχη!
    Σιγα μην βαλω εγω την ria μας,στην ιδια καταντια με την Αρβελαίρ!Πφφ!
    Η Κυ/ria μας ειναι ενα χαρισματικο και θεσπεσιο πλασμα!
    Καλη σταδιοδρομια στον φιλο Κυ/ria μου!
    Η πιστη στον στοχο,δικαιωνει παντα την προσπαθεια!Και χωρις ανωτερα δυναμη!
    Καλο ΣΒΚ χαρα μου!
    Υγ Γουφα...θα το πληρωσεις αυτο!
    Σου ειχα πει να με ρωτας πριν σε πιασει η ορεξη για περατζαδες!
    Πασχεις και απο Παρκινσον διοτι!
    Αντε μετα να τρεχω να δω που χαθηκες!

    Σχωρα μας Κυ/ria μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μανιτάριους

    ευχαριστώ εκ μέρους του, κρίμα που δεν ασχολείται με μπλογκ. θα έγραφε πολύ γλαφυρά το τι πέρασε όλον αυτόν τον καιρό



    κώστας βράκας

    το αγαπημένο ρητό του φίλου μου είναι ότι για να καθιερωθείς πρέπει να αφιερωθείς. και αυτός αφιερώθηκε σ' αυτό το σκοπό. είτε εδώ είτε αλλού, θα πετύχαινε το στόχο του. η προσήλωσή του σ' αυτόν σου σπάει τα νεύρα και τον τσαμπουκά! δεν μπορείς να του πεις τίποτα μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα "μικρή αρβύλα"!!!
    Εμπνευσμένο, απίθανο και αυτοσαρκαστικό.
    ___________
    Η επιμονή στους στόχους, μπορεί να είναι κουραστική, αλλά μας δικαιώνει.
    Συγχαρητήρια για το φιλαράκι σου, να του πεις και άνοιξέ του και κανένα blog να τον απολαύσουμε και εμείς...
    Φιλιά Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπράβο του ανθρώπου που με την επιμονή και την ακεραιότητά του τελικά τα κατάφερε...
    σε γενικές γραμμές δεν πιστεύω σε πεπρωμένο και "κισμέτ" αλλά στη δύναμη αυτού που θέλεις να κάνεις, αν το πιστεύεις με όλη σου τη ψυχή θα σου αποδωθεί, ότι κι αν είναι αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΥΠΟΤΙΤΛΙΖΕΙΣ:
    «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον η πατρίς εστί και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσι. ΠΛΑΤΩΝΟΣ «ΚΡΙΤΩΝ», 12»
    Θα συμφωνήσω, αν γίνουν κάποιες συμπληρώσεις και απαντηθεί ένα βασικό ερώτημα:
    Τί είναι "πατρίς";;;
    Και να το συμπληρωμένο μου:
    «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων {τέτοιοι χάληδες που ήσαντε} απάντων τιμιώτερον {αν δεν κυβερνιέται από ανέντιμους} η πατρίς εστί και σεμνότερον {εξαιρουμένων των αλογοσκουφοπαυλοπουλοσουφλομεϊμαράκοχατζηγακοβουλγαράκηδων} και αγιώτερον {εξαιρουμένον των κουμπάρων} και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς {Βρυξελλών και Πλανητάρχου} και παρ' ανθρώποις {πλην μαγκών, ών ερείδεται η τοιαύτη ιδιότης} τοις νουν {είδους εν απολύτω σπανιότητι και ανεπαρκεία} έχουσι. ΠΛΑΤΩΝΟΣ «ΚΡΙΤΩΝ», 12, συμπεπληρωμένου υπό ασχημονούντος Κλαζομενίου»

    Φυσικά και συν-χαίρομαι, που ο φίλος σου, ένας έλληνας τλσπντν, βρήκε κάτι που δεν τόν απογοητεύει.
    Αρκεί βέβαια να κρατήσει αυτό...
    Ας θυμάται πάντως και το καβάφειο:
    «Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες
    δεν θα τους βρείς
    αν δεν τους κουβανείς μές την ψυχή σου
    αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου»


    Αυτό πάρτο και ως σχόλιο για το προηγούμενο "πόστ" σου «Αντιγραφή», μην κάθομαι να τό ξαναγράφω...

    Τώρα εκεί που λες το ...χριστιανικό «εδώ είναι η κόλαση κι ο παράδεισος», σέ πληροφορώ τιμίως, σεμνώς και αγίως ότι, σωστό είναι κατ' εμέ, αλλά... ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ που δεν είναι... Ακριβώς το αντίθετο ισχυρίζονται αυτοί!
    Δεν μεταστοιχειώνονται έτσι εύκολα τα ρητά ημών των αθέων..., έτσι επειδή τό 'γραψε η φίλτατη Ρία...

    Τα περί μοίρας, κάρμα, πεπρωμένου κι άστα να πάν... θα σού τα "στολίσω" αν τά επαναλάβεις...
    Φιλική προσφορά είναι αυτό, όχι απειλή!

    Φαρμακοφιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρα πολυ καλο ποστ.
    Και εχεις δικιο απολυτο.
    Μοιραστικα μαζι σου την χαρα που ενιωσες για τον φιλο σου.
    Την καλησπερα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ζαμπία

    και εμενα μου άρεσε, αυτός το είπε για βρισιά αλλά εγώ το βρήκα έξυπνο και χαριτωμένο.
    η προσήλωση στο στόχο μπορεί να συνοδεύεται και από άκρατο οπορτουνισμό, ο φίλος μου όμως ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε καταστάσεις και χάρηκα διπλά που η αξία του και τα προσόντα του του προσέφεραν τη δουλειά των ονείρων του.


    μπλουπριντσ (πολύ χαριτωμένα τα σκυλάκια σου)

    η ακεραιότητά του δικαιώθηκε και τον έκανε να προσπαθεί διπλά να βελτιώσει ότι μπορεί στο χώρο του. έχεις διαβάσει το βιβλίο secret της rhonda byrne?



    κλαζομένιε

    η χώρα μας είμαστε όλοι εμείς. και η ευθύνη για το χάλι της είναι συλλογική. είναι δική σου και δική μου δεν είναι μόνο όλων όσων βάλεις. εσύ τι έκανες για αυτή τη χώρα; και γιατί περιμένεις να κάνουν άλλοι για τη χώρα όταν πρώτος εσύ από τα πιο μικρά ως τα πιο σημαντικά πράγματα αδιαφορείς. πχ, πόσες φορές έφτυσες στο δρόμο ή πέταξες χαρτάκια κάτω?
    έχουμε μάθει όλοι να κατηγορούμε την εκάστοτε κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της για τα πάντα. εμείς όμως τους κάνουμε να γίνονται ασύδοτοι, να αδιαφορούν για μας, να αυθαιρετούν. γιατί αδιαφορούμε πρώτα εμείς. πχ: αν μετά το σκάνδαλο με το ηλιέλαιο, όλοι σταματούσαμε να αγοράζουμε λάδι και για δυο μήνες όλα τα λάδια δεν διακινούβταν τι θα γινότανε?
    ας περάσω στις λαικές και τα γεροντάκια που μαζεύουν τα πεταμένα. πρέπει να έχει πρόβλημα υπογεννητικότητας η χώρα μας από το 1950 και μετά. γιατί όλοι αυτοί που πληρώνουν 200 ευρώ το μπουκάλι το ουίσκι στο ρέμο, γονείς τους κάνανε. αντί να πληρώσουν το ουίσκι και το κάθε ξέκωλο, ας δίνανε τα λεφτά στους γονείς τους για να μη μαζεύουνε τα σκουπίδια. άσε που το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο. οι δημοσιογράφοι το παρουσιάζουν έτσι. λόγω δουλειάς φτάνω κάθε δευτέρα στη λαική μου στις τρεις και ήδη αρχίζουν και μαζεύονται οι πάγκοι. εγώ δεν είδα ποτέ να γίνεται συγκομιδή πεταμένων από ηλικιωμένους συνταξιούχους παρά μόνο κάτι κυρίες μαζεύουν για τις γάτες της περιοχής όσα πετουν οι ψαράδες και μετά βρωμάνε και κανα δυο μέρες οι γωνίες στη γειτονιά.


    ζερό

    καλό απόγευμα. όλοι οι φίλοι του χαρήκαμε. γιατί το αξίζει και γιατί είμαστε σίγουροι ότι σε μια πενταετία θα είναι γνωστός όχι μόνο για τη δουλειά του αλλά και για το ήθος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΟΣΤΑΣ

    εγώ σε αυτό το μπλόκ της ΚυΡΙΑς
    με το εμβλημα

    '' Γοργονίτσα στην ψυχή-Γοργονάρα στο κορμί''

    έχω ΑΦΙΕΡΩΘΕΙ.

    και να μου το απαγόρευες θα επρεπε να βρεις τροπο να με εμποδίσεις
    ---------------------------------

    συγνώμην ΚυΡΙΑ
    αλλα ωφειλα να μην αφησω την προσβολή χωρις απάντηση.

    επι της ουσίας του ποστ εχω να πω ομως οτι το πεπρωμενον φυγειν αδυνατον ειναι οπως λεμε το κισμέτ!

    --------------

    σεσκισα ΚΟΣΤΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. νομίζω ότι συμφωνώ με τον άλλο.. πιστεύεις στ αλήθεια ότι το αίσιο τέλος της περιπέτειας τπυ φίλου σου συμβαίνει πάντα?κι ότι συνδέεται με την αποκατάσταση της τάξης ή της δικαιοσύνης και όχι με την αξία του φίλου σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. γούφας/μούφας/τούφας

    ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση, αλλά δε σε βλέπω καλά με τον ιάσιο!


    μίμης ζερβός

    ίσως όλοι να μην έχουν την ευτυχή κατάληξη του φίλου μου, η διαφορά όμως είναι στο γεγονός ότι ο φίλος μου θα μπορούσε να είχε βρει δουλειά την επόμενη μέρα κιόλας στο δημόσιο με το να κάνει ένα τηλεφώνημα σε κάποιους από τους οικογενειακούς φίλους του. δεν το έκανε όμως γιατί αυτό ήταν αντίθετο από τις αρχές του. θα μπορούσε να φύγει από την ελλάδα και σε δυο χρόνια να μιλάνε γι αυτόν στη χώρα μας όπως κάνουν για όλους που διαπρέπουν στην αλλοδαπή, αλλά δεν το έκανε και μάλιστα θεωρεί ότι αν έχει κάτι να προσφέρει για να βελτιωθούν κάποια πράγματα, πρέπει να το κάνει στη χώρα του. αυτό είναι το σημαντικό, ότι αγωνίζεται και υπομένει χωρίς να κάνει υποχωρήσεις στις αρχές και τα πιστεύω του. και το αξιοσημείωτο είναι ότι αποδεικνύεται ότι δεν είναι ο μόνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχω περάσει από παρόμοια φάση, χωρίς όμως να είμαι ο λαμπρός επιστήμων. Παραιτήθηκα, με 2 παιδιά, δάνειο και τα γνωστά χωρίς να έχω βρει άλλη δουλειά, και ξαναδούλεψα μετά από 6 μήνες. Ήμουν έτοιμος να κάνω οποιαδήποτε. Τελικά βρέθηκα εδώ που είμαι τώρα, με λίγο λιγότερα χρήματα αλλά σχεδόν με μηδέν άγχος!
    Το αστείο που συμβαίνει πάντα είναι ότι μια εβδομάδα μετά τη πρόσληψη είχα προτάσεις από όλες τις πόρτες που κτύπησα...
    Αναφέρω και εγώ το πεπρωμένο μάλλον από συνήθεια, χωρίς να πιστεύω σε αυτό και χωρίς να μπορώ να εξηγήσω τους προβληματισμούς σου.
    Αυτό που περισσότερο το νοιώθω, είναι όταν έχεις καλή διάθεση και είσαι αισιόδοξος, έρχονται καλά τα πράγματα. Τουλάχιστον αυτό εμένα μέχρι τώρα δεν με έχει προδώσει.
    Είναι ευχάριστο για τον φίλο σου που τελικά εξελίχθηκαν όπως ήθελε τα πράγματα.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. to μπλογκάκι σου ειναι πραγματικη οαση

    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο επιμένων και ο τολμών, νικούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ραδιομαρκόνι

    χαίρομαι που ήρθαν και σε σένα καλά. το να δουλεύεις χωρίς άγχος είναι το καλύτερο. περνάς ευχάριστα, βγάζεις τα προς το ζην και δε φθείρεις και την υγεία σου!


    ούφας? ούφας? τι έγινε το πρώτο γράμμα?
    μερικές εναλλακτικές λύσεις:
    Λούφας
    Ζούφας
    Πούφας
    Ρούφας (!)
    Χούφας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. πράγματι εχετλαίε, πράγματι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φίλε μου οι πρόγονοι μας επειδη δεν γνώριζαν τη ΧΑΡΗ του ΘΕΟΥ πίστευαν οτι το *πεπρωμένο ειναι αδύνατον να το διαφυγεις* ο Θεος ομως μας αγαπησε τοσο πολυ που πρόσφερε τον Γιο του τον μονογενή για να μην
    χαθει ο καθένας που πιστευει σ' Αυτον αλλα να εχει Αιώνια ζωη!!!(Ιωαννης 3:16) Και απο τοτε το πεπρωμένο -η ΔΙΚΑΙΗ τιμωρια της ΑΜΑΡΤΙΑΣ μας-δεν εχει ισχυ σ' ολους εκείνους που τον Χριστο εμπιστευτούν και ΣΩΤΗΡΑ τους τον δεχτούν!!
    Οσοι ανήκουν στον Χριστό δεν ειναι πια κάτω απο την δουλεια του νόμου και της αμαρτίας (Ρωμαιους 6;14) αλλα είναι καινούργιο δημιούργημα τα παλιά πέρασαν,έχουν γίνει όλα καινούργια!(Β. Κορινθιους 5:17) και στην Κρίση δεν θα έρθουν αλλα έχουν μεταβεί απο τον θάνατο στην Ζωή !!(Ιωάννης 3:16-18,5;24) Φίλε μου αυτή η καινούργια με τον Χριστό αμάραντο Αιώνια Ζωή θα είναι και δίκη σου όταν τον Χριστό και εσύ εμπιστευτείς και προσωπικό Σωτήρα σου τον δεχτείς . Αμην !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλε μου οι πρόγονοι μας επειδη δεν γνώριζαν τη ΧΑΡΗ του ΘΕΟΥ πίστευαν οτι το *πεπρωμένο ειναι αδύνατον να το διαφυγεις* ο Θεος ομως μας αγαπησε τοσο πολυ που πρόσφερε τον Γιο του τον μονογενή για να μην
    χαθει ο καθένας που πιστευει σ' Αυτον αλλα να εχει Αιώνια ζωη!!!(Ιωαννης 3:16) Και απο τοτε το πεπρωμένο -η ΔΙΚΑΙΗ τιμωρια της ΑΜΑΡΤΙΑΣ μας-δεν εχει ισχυ σ' ολους εκείνους που τον Χριστο εμπιστευτούν και ΣΩΤΗΡΑ τους τον δεχτούν!!
    Οσοι ανήκουν στον Χριστό δεν ειναι πια κάτω απο την δουλεια του νόμου και της αμαρτίας (Ρωμαιους 6;14) αλλα είναι καινούργιο δημιούργημα τα παλιά πέρασαν,έχουν γίνει όλα καινούργια!(Β. Κορινθιους 5:17) και στην Κρίση δεν θα έρθουν αλλα έχουν μεταβεί απο τον θάνατο στην Ζωή !!(Ιωάννης 3:16-18,5;24) Φίλε μου αυτή η καινούργια με τον Χριστό αμάραντο Αιώνια Ζωή θα είναι και δίκη σου όταν τον Χριστό και εσύ εμπιστευτείς και προσωπικό Σωτήρα σου τον δεχτείς . Αμην !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες