ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

20 Απρ 2008

ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Ο φίλος Σπύρος, έγραψε ένα άρθρο για τον ξάδερφό του που υπηρετεί φαντάρος σε μια μονάδα στο Διδυμότειχο. Και περιγράφει ότι του είπε ο ξάδερφός του. Στο άρθρο του θα δείτε τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες ο στρατευμένος υπηρετεί την πατρίδα του.
Δεν έχει το καημένο κινητό με κάμερα! Πόσο μπορεί να αντέξει ο σύγχρονος νεοέλληνας χωρίς κάμερα στο κινητό του; Απαράδεκτο!
Μα είμαστε καλά;
Και οι ΕΠΟΠ που είναι πάνω από το κεφάλι του, του φέρονται άσχημα (ανέχεται κάθε πορτιέρη που τον βάζει και περιμένει έξω από το μπαρ και δεν του κατεβάζει τα μούτρα και τον ενοχλεί ο ΕΠΟΠ που τον αποκαλεί στραβάδι, ενώ ο οδηγός που τον αποκαλεί μαλάκα δεν τον θίγει!). Κατ’ αρχήν ο θεσμός των ΕΠΟΠ υπάρχει γιατί τα καλομαθημένα ελληνόπουλα, ανακαλύπτουν ένα σωρό προβλήματα προκειμένου να μη στρατευτούν και αν δεν το πετύχουν αυτό, να υπηρετήσουν ως Ι-4, ώστε να μην κάνουν σκοπιές. Έτσι θεσμοθετήθηκε η πρόσληψη εθελοντών πενταετών οπλιτών, δηλαδή φαντάροι που υπηρετούν πέντε χρόνια και πληρώνονται γι’ αυτό. Κάνουν σκοπιές, αγγαρείες και όλα αυτά που τα καλομαθημένα/μαμόθρευτα ελληνόπουλα δεν είναι διατεθειμένα να κάνουν. Εκπαιδεύονται, φυλάνε σκοπιές, καθαρίζουν τα στρατόπεδα, μαθαίνουν να πολεμούν. Δε λέω, κάποιοι δεν έχουν τελειώσει παρά μόνο το λύκειο και αυτό με πολύ κόπο και σπρώξιμο. Όμως οι περισσότεροι έχουν τουλάχιστον πτυχίο τεχνικών ιδρυμάτων και αρκετοί πανεπιστημίου. Οι ίδιοι οι παραπονούμενοι, πως θα αντιδρούσαν αν θα είχαν τη δυνατότητα να δίνουν οι ίδιοι διαταγές;
Και αν δεν επιτρέπεται να έχουν κινητά με κάμερα, πως έχουν φτάσει στα χέρια ή καλύτερα, στα κινητά όλης της χώρας βιντεάκια που γυρίζουν οι ίδιοι οι φαντάροι και διακωμωδούν τη θητεία;
Σε απάντηση δε, του σχολιαστή του Σπύρου, Σπύρου Βλάχου έχω να πω ότι ο ίδιος δε θα κληθεί να υπηρετήσει σε περίπτωση πολέμου όχι λόγω ηλικίας, αλλά γιατί ο ίδιος έβγαλε τον εαυτό του έξω γράφοντας «…Το τραγικό είναι ότι αυτοί οι βλάκες θα μας υπερασπιστούν αν καλέσει ανάγκη (που δεν το πιστεύω)». Αυτοί οι «βλάκες», λοιπόν, όπως μας αποκαλεί, είναι αυτοί που ξενυχτούν κάνοντας περιπολίες στο ιόνιο, είναι αυτοί που πετούν μέρα και νύχτα πάνω από το αιγαίο, είναι αυτοί που σε κάθε φυσική καταστροφή (σεισμό, φωτιά, πλημμύρα) τρέχουν να βοηθήσουν πρώτοι. Είναι αυτοί που περπατούν στα χιονισμένα βουνά για κάθε ανεγκέφαλο που πάει να κάνει ορειβασία και χάνεται, είναι αυτοί που ψάχνουν στη θάλασσα με τα C-130 και τα super puma να πετούν χωρίς σταματημό και στοιχίζοντας στο ελληνικό δημόσιο εκατομμύρια ευρώ, για να βρουν κάθε χαζοβιόλη που έχει μια βάρκα και βγαίνει στα ανοιχτά χωρίς να ακούσει ότι θα έχει ανέμους.
Όσο δε, για το σχόλιό του «Ο στρατός είναι ένα κλειστό σύστημα που βρίσκει γιατρειά κάθε αρρωστημένο μυαλό», να του θυμίσω ότι οι στρατιωτικές σχολές έχουν πολύ υψηλότερη βάση στις γενικές κατηγορίες απ’ ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, όπως και το γεγονός ότι αυτά τα «αρρωστημένα μυαλά» πρωτεύουν σε κάθε διεθνές στρατιωτικό σχολείο/σεμινάριο/εκπαίδευση. Ότι αυτοί οι ίδιοι είναι που περνούν διαρκώς σχολεία και μετεκπαιδεύσεις σε αντίθεση με όλους όσους ασχολούνται με τον κλάδο της εκπαίδευσης. Και είναι οι ίδιοι που κάνουν τη δουλειά τους ολοκληρωμένη και δεν πετούν ψιχουλάκια και μετά βάζουν τις μαμάδες και τα ίδια τα παιδιά να ολοκληρώσουν αυτά που οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να κάνουν. Αν δε, θέλει και παράδειγμα, να του δώσω. Πέστε μου ένα παιδί που πήγε στην πρώτη δημοτικού και έμαθε να διαβάζει ή να προσθέτει χωρίς να αφιερώσει ώρες και ώρες η μάνα του/ο πατέρας του/η γιαγιά του/κάποιος που το διαβάζει τέλος πάντων, για να μάθει αυτά που άλλοι πληρώνονται για να του μάθουν. Ας μην υπολογίσω τις ώρες που δουλεύει ένας δάσκαλος ή ένας καθηγητής το χρόνο!
Για τον άλλο σχολιαστή, «ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΟΥΦΗΣ είπε...ΜΕΓΑΛΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ,ΕΧΩ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΖΙΚΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ....ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΜΑΝΤΑΜ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Η ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΛΑ ΡΟΔΙΝΑ....», λοιπόν, η μαντάμ είναι όντως ανώτερη αξιωματικός και έχει υπηρετήσει στο ΓΕΕΘΑ, αρκετό χρόνο για να διαπιστώσει ότι τα παιδιά υποφέρουν τόσο ώστε οι μαμάδες από την Κόρινθο έστελναν με courier (!!!!!!!) παστίτσιο σε τάπερ στα βλαστάρια τους που υπηρετούσαν στη μεθόριο Παπάγου και Χολαργού!
Με τις υγείες σας.
Υ.Γ. 1 Λυπάμαι που δε γεννηθήκατε στην Ελβετία ώστε να μην έχετε τους γείτονες που έχετε. Όταν όμως είσαι στη Ρώμη, πρέπει να φερθείς σα Ρωμαίος. Και εμείς που γεννηθήκαμε εδώ, που αγαπούμε τη χώρα μας και είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας, οφείλουμε να την αγαπάμε ακόμα και αν καθημερινά μπορούμε να εμπλακούμε σε μια εμπόλεμη σύρραξη. Αναρωτιέμαι αν θα λέγαν τα ίδια αν είχαν γεννηθεί στο Ισραήλ που κάθε άνδρας μπορεί ανά πάσα στιγμή να φορέσει το χακί για όσο ζει, όπως βέβαια και οι γυναίκες τους.
Υ.Γ. 2 Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να βάλω link, αλλά αν πάτε στα αγαπημένα μου και κάνετε κλικ, θα βγείτε στον ιστότοπο του Σπύρου.

52 σχόλια:

  1. ΡΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΘΥΜΩΣΕΙΣ ΤΟΣΟ,ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΟ,ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ,Ο ΓΙΑΝΝΗΣ(ΤΟ ΞΑΔΕΡΦΑΚΙ ΜΟΥ)ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ(ΕΠΟΠ)ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΚΟΠΗ ΧΡΗΣΗ ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ,ΕΝΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΕ ΜΗ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟ,Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΠΝΙΖΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....
    ΤΕΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΥΦΕΚΙΟ,ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ.ΜΙΛΗΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ....ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ ΣΩΣΤΑ?????
    ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΙΑΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ......
    ΣΟΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΙΟ,ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ,ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δε θύμωσα μαζί σου σπύρο, θύμωσα με τα σχόλια που έγιναν στο άρθρο σου και τα αναφέρω ονομαστικά, όπως και με τα σχόλια που έκανε κάποιος άλλος που στο τοπ πέντε σκυλοδουλειών έβαλε πρώτο το νεκροθάφτη και δεύτερο το στρατιωτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι πολυ σοβαρο,να το προσπερασω ετσι με ενα...δικιο εχεις!
    Θα σχολιασω αυριο επι της ουσιας!
    Ενα φιλι φτανει για αποψε!
    Αν οχι...παρε δυο γοργονα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλο ειναι στην ιστοσελιδα σου οταν γραφεις κατι να αφηνεις να γραφονται ολες οι αποψεις,οχι να τις διαγραφεις επειδη δεν σε συμφερουν,το καταλαβες??????
    καταλαβα τι ποιον ειναι το BLOG σου,σιγουρα θα το διαγραψεις και αυτο......
    δεν πειραζει,να ξερω αλλη φορα να μην ξανασχολιασω εδω μεσα......
    αλλωστε η ελευθερια του λογου ανηκει στους πολιτες και στην δημοκρατια και οχι στους ενστολους.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όποιος θεωρεί ότι έχει δίκιο, να γράφει με το όνομά του και όχι κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε λέω, κάποιοι δεν έχουν τελειώσει παρά μόνο το λύκειο και αυτό με πολύ κόπο και σπρώξιμο.

    ***

    Αγαπητή Ρία,
    το ότι κάποιοι έχουν τελειώσει μόνο το Λύκειο κι αυτό "με κόπο και σπρώξιμο" (είτε επειδή δεν τους εδόθησαν ευκαιρίες από την οικογένειά τους είτε επειδή στάθηκαν άτυχοι και δεν τους δόθηκαν κίνητρα από τους, εν πολλοίς, ρουτινιέρηδες δασκάλους και καθηγητές τους, άλλωστε για την σχολική αποτυχία η παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα έχει καταλήξει εδώ και πολλά χρόνια στο ότ οφείλεται στους γονείς και στους ανεπαρκείς δασκάλους εξαιρουμένης της περιπτώσεως βέβαια που ο μαθητής έχει σοβαρό νοητικό πρόβλημα), δεν δικαιολογεί την ύπαρξη συμπλεγμάτων.

    Ομοίως η τετραετής φοίτηση σε Ανώτερη ή Ανώτατη Σχολή δεν σου τα εξαλείφει.
    Η παιδεία και η καλλιέργεια είναι έννοιες ολωσδιόλου διαφορετικές από την "εξειδίκευση" σε συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο που σου πιστοποιεί ένα ΑΕΙ κι αυτό υπό αίρεση, εάν αναλογιστούμε το υψηλότατο ποσοστό αποτυχόντων στον ΑΣΕΠ πτυχιούχων οι οποίοι απορρίπτονται σε εξετάσεις που αφορούν το ΙΔΙΟ ακριβώς αντικείμενο στο οποίο τους πιστοποιήθηκε η επάρκεια (!). Άλλωστε το αυτό αναρωτιέσαι και συ θέτοντας το ερώτημα "πώς θα αντιδρούσαν οι ίδιοι εάν μπορούσαν να δίνουν διαταγές?". Να τα συμπλέγματα στα οποία αναφερόμουν και να μια επιπλέον απόδειξη ότι τα τυπικά πρσόντα δεν εγγυώνται, σε κάθε περίπτωση, και τα ουσιαστικά.

    Παρακάτω αναφέρεις:
    "Όσο δε, για το σχόλιό του «Ο στρατός είναι ένα κλειστό σύστημα που βρίσκει γιατρειά κάθε αρρωστημένο μυαλό», να του θυμίσω ότι οι στρατιωτικές σχολές έχουν πολύ υψηλότερη βάση στις γενικές κατηγορίες απ’ ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, όπως και το γεγονός ότι αυτά τα «αρρωστημένα μυαλά» πρωτεύουν σε κάθε διεθνές στρατιωτικό σχολείο/σεμινάριο/εκπαίδευση".

    ***

    Kαι η Ιατρική Αθηνών απαιτεί ακόμη υψηλότερες βάσεις αυτό σημαίνει ότι άπαντες οι απόφοιτοι είναι πεπαιδευμένοι, καλλιεργημένοι, απαλλαγμένοι από σύνδρομα εξουσίας, άξιοι για την άσκηση του λειτουργήματος που επέλεξαν? Και αφού, κατά την κρίση σου, η υψηλή βάση μπορεί να εγγυηθεί και το υψηλό ποσοστό παραγωγής "άξιων" ανθρώπων και επιστημόνων τότε πώς εξηγείς ότι η Ελλάδα, εδώ και δεκαετίες, παρότι με τόσο υψηλό ποσοστό εισαγωγής παραμένει τόπος διακοπών και όχι σταυροδρόμι ασθενών όπως π.χ. το Λονδίνο ή τόπος σπουδών? Ακουσες ποτέ κανέναν γιατρό να έρχεται να μετεκπαιδευτεί σε μας? Γιατί εγώ όσοι γιατροί γνωρίζω για μετεκπαίδευση μετέβησαν σε Αγγλία, Γερμανία και Αμερική.


    Εν κατακλείδι θεωρώ πως τέτοιες ομαδοποιήσεις και γενικεύσεις όχι μόνο δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα αλλά αντίθετα το περιπλέκουν. Ολα και όλοι μας κρινόμαστε κατά περίπτωση.

    Άξιοι και ικανοί, ευσυνείδητοι και επαρκείς, υπάρχουν σε όλους τους χώρους, όπως και σε όλους τους χώρους υπάρχουν επίορκοι, ανάξιοι και ανεπαρκείς. Και χρέος μας όλων μας είναι να τολμάμε να αντικρύσουμε την αδικία ή την παρανομία ή την δολιότητα ή την ανεπάρκεια και να την στηλιτεύουμε χωρίς να υπακούμε σε συντεχνιακές αντιλήψεις και λογικές.

    Επί τη ευκαιρία, στρατιωτικός "λαμπρός" είναι και ένας τύπος που πηγαινοέρχεται με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο (που το πληρώνω εγώ και συ δηλαδή) για να επισκεφθεί την γειτόνισσά μου με την οποία, προφανώς, συνδέεται ερωτικώς και ο οδηγός του (ο αδερφός σου, ο αδερφός μου ή το παιδί μας αύριο δηλαδή) εκτελεί χρέη φιλιππινέζας για την κυρία κουβαλώντας τα ψώνια της και τα ρούχα της από το καθαριστήριο. Τι θα μου πρότεινες να κάνω σ΄ αυτή την περίπτωση? Να το αντιμετωπίσω ως μεμονωμένη περίπτωση και να το καυτηριάσω ή να σας καταδικάσω όλους συλλήβδην?

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρατηρώ πως κάποιοι αναγνώσται επιδεικνύουν πρωτοφανές μένος απέναντι στον Ελληνικόν Στρατόν! Διατί όμως; Ιδίως σήμεραν, την 21ην Απριλίου, θα έπρεπε όλοι μας να εορτάζουμε, φτύνοντας στον κόρφο μας, ενθυμούμενοι τας αξέχαστας επιτυχίας του Ελληνικού Στρατού!

    Εκτός των άλλων, ο πάντα βολικός φανταστικός εχθρός, είναι αρκετός για να συντηρεί ένα πλήθος κόσμου (και δεν μιλώ μόνο για αυτούς που φορούν χακί-περισσότερο για άλλους μιλώ)

    Πάντως, με αφορμή την σημερινή επέτειο, να υπογραμμίσω πως προτιμώ την αφασία του σύγχρονου ελληνικού στρατού.. Είναι ένας μικρόκοσμος εντός του πραγματικού κόσμου. Μια ανεξάρτητη κοινωνία, με εξαιρετικό ερευνητικό ενδιαφέρον. Με τους δικούς της κανόνες. Τους δικούς της ρυθμούς. Τους δικούς της μύθους.
    Είναι μια ομολογουμένως διακριτή, από το υπόλοιπο κοινωνικό σύστημα, οντότητα και ελπίζω να μείνει έτσι, γιατί όποτε έμπλεξε τα μπούτια της με την καθημερινότητα έφερε την καταστροφή...

    Εν τέλει, ας είμαστε λίγο προσεκτικοί όταν μιλούμε για "πατριωτισμό", "πόλεμο", "στρατό" κλπ.. Οι μεγαλύτερες εθνικές ήττες έχουν προέλθει από "πατριώτες" και αυτό ας μην το ξεχνάμε!
    Πανηγυρίστε με την γιουροβίζιον, με την εθνική ποδοσφαίρου και άρσης βαρών, με τον Κεντέρη και τη Θάνου, και αφήστε τα υπόλοιπα στη θέση τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΡΥΒΟΜΑΙ....
    ΥΠΗΡΤΩ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ,ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ...
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΟΜΩΣ...
    ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ??
    ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΒΝΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΘΙΓΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΣ?????
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ....
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. για miaarkoudapouthneleganbetty:
    επειδή εγώ όλο το πρωινό δούλευα χωρίς να έχω πρόσβαση στο ίντερνετ, γιατί δε με πληρώνουν για να κάνω το κέφι μου,όπως προφανώς εσύ που ενώ θα έπρεπε να παράγεις έργο -για το οποίο και εγώ σε πληρώνω -εσύ απλά χαζεύεις στα ιστολόγια, εν τάχει να σου πω ότι δεν υπάρχει στρατιωτικό όχημα που κινείται χωρίς έγγραφη άδεια με προορισμό και ώρα αναχώρησης και επιστροφής. τέτοιες αηδίες μόνο κάτι μικρόνοες κομπλεξικοί τις αναπαράγουν γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός, όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!

    για τον ανώνυμο:
    τι δηλαδή, αν είχες ένα ψευδώνυμο θα σε βρίσκανε και θα σε τιμωρούσανε? μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου! και αν υπηρετείς, πως έχεις τόση πρόσβαση στο ίντερνετ ενώ διαμαρτύρεσαι για την έλλειψη ελευθερίας στο στρατό?και μη μας πεις ότι μπαίνεις από το κινητό σου, γιατί τότε πάλι πως εσένα σου επέτρεψαν να έχεις κινητό με πρόσβαση στο ίντερνετ που λογικά θα έχει και κάμερα?

    για τον mujahedin:
    ευτυχώς που υπάρχεις και συ να υποδείξεις τι πρέπει να ερευνήσουμε! γιατί χώρες όπως η βρετανία και οι ηνωμένες πολιτείες έκαναν έρευνες και δεν προέκυψε συμπέρασμα κατάργησης του στρατού.
    για πες μου ένα κράτος χωρίς στρατό. πες μου από ποιον κινδυνευει ο καναδάς; γιατί στρατό έχει, η αυστραλία; γιατί και η αυστραλία έχει στρατό.
    μπορεί ορισμένα πράγματα να μη μας αρέσουν αλλά οφείλουμε να σεβαστούμε θεσμούς και ιστορία. κάτι που προφανώς δεν έχετε διδαχθεί.

    για όλους: αφού περάσατε και περνάτε τόσο χάλια στο στρατό, γιατί όταν γνωρίζεται κάποιον που είναι στρατιωτικός αρχίζετε τις ιστορίες που τις διηγείστε παραστατικά και με γέλια; γιατί αναφέρεστε στο τέλος στα χρόνια αυτά λέγοντας "ωραίες εποχές";γιατί δε χάνετε ευκαιρία να αρχίσετε να λέτε που πήγατε, τι κάνατε, πως περνούσατε και δεν έχετε σταματημό; γιατί δεν κάνετε delete στα χρόνια αυτά και να μην τα αναφέρεται ξανά;
    το ότι υπάρχουν άτομα που κάνουν κατάχρηση βαθμού, θέσεως ή κύρους είναι γεγονός, πείτε όμως ένα άλλο χώρο που δε συμβαίνουν τα ίδια και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ria:

    Θα περιοριστώ στο να σου επιστρέψω τον χαρακτηρισμό περί μικρόνοιας και στο να σε συγχαρώ για την ευγένεια, το ύφος και το ήθος σου.

    Και κάτι τελευταίο: Ο δημόσιος διάλογος έχει κανόνες και απιτήσεις. Εάν δεν μπορείς να τους σεβαστείς και εάν η επιχειρηματολογία σου δεν είναι σθεναρή, μην τον επιδιώκεις.

    Άραγε ισχύει αυτό που είπε ο Ανώνυμος? Βρίσκει γιατρειά κάθε αρρωστημένο μυαλό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ria...
    Με κίνδυνο να θυμώσεις και με μένα, η άποψή μου είναι ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα, μια ωραία πρωία, να με πάρει από το σπίτι μου, από την δουλειά μου, από την γκόμενά μου στην τελική ανάλυση, με το έτσι θέλω, και να με στείλει στου διαόλου τη μάνα να σκουπίζω, να σφουγγαρίζω, να κάνω λάτζα και να χαιρετάω τον κάθε καραβανά από το Τάδε Κατσικοχώρι, με την δικαιολογία ότι "υπηρετώ την πατρίδα" και "έτσι θα γίνω άντρας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλήθεια δεν προέκυψε λόγος κατάργησης του στρατού στις Η.Π.Α.; Σοκάρομαι!
    Και εγώ που πίστευα ότι οι αμερικάνοι, οι βρετανοί, οι καναδοί και οι αυστραλοί διατηρούν στρατό προκειμένου να μπορούν να επιβάλλονται παγκοσμίως με τα ντουφέκια τους! Έκανα λάθος λοιπόν! Οι αμερικάνοι φοβούνται τους ινδιάνους και οι άγγλοι τους βίκινγκς (μη μιλήσω για τους αυστραλούς που προστατεύονται από στρατιές ανθρωποφάγων καγκουρό)

    Λυπάμαι, αλλά γνωρίζουμε ιστορία για αυτό και δεν σεβόμαστε τον ρόλο του στρατού σε αυτήν! Ιδίως του Ελληνικού, που όπως είπα και πάλι, μόνο καταστροφές έχει προξενήσει!

    Τελευταία σημείωση: Οι στρατοί που έφερες ως παράδειγμα είναι μισθοφορικοί.. Βεβαίως, είπαμε, ο αόρατος εχθρός μας βολεύει για πολλά πράγματα σε αυτόν τον τόπο (μέχρι και για τις πυρκαγιές το καλοκαίρι, με αυτόν τα βάλαμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. απλα εχω αδεια και μπορω να αισθανομαι πολιτης....
    ακομα δεν μου απαντησες ομως.....
    γιατι εσβησες το πρωτο μου σχολιο???
    μην προσπαθησεις παλι με ερωτησεις και τεχνασματα να αποφυγεις την απαντηση οκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΑΒΑΝΟΥ....
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΙΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ,ΕΓΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ....
    21 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΖΑΜΠΑ.....


    Υ.Γ.ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΙΑΣΩ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΑ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ,ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΕΒΑΛΕΣ ΜΥΑΛΟ.....
    ΥΓ2.ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. για miaarkoudapouthneleganbetty

    επειδή εγώ τελείωσα με τις υποχρεώσεις μου, μιας και η ζωή μου μου επιβάλλει γρήγορους ρυθμούς, και τώρα μπορώ να απαντήσω στο πρώτο μήνυμά σου και στο δεύτερο μαζί.
    ας ξεκινήσω από τις συκοφαντίες, αν έχεις ονόματα αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων που χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα για προσωπικούς λόγους, ανάφερέ τους, αλλιώς ποιος γενικεύει? ποιος κατηγορεί χωρίς αποδείξεις? και μη μου πεις ότι σου το είπαν γνωστοί σου γιατί και εγώ μπορώ να πω πολλά για κάποιον χωρίς όμως να είναι αλήθεια.
    έχεις απαξιώσει όλα τα παιδιά που διαβάζουν στο σχολείο για να περάσουν στο πανεπιστήμιο στη σχολή της αρεσκείας τους, έχεις απαξιώσει όλους τους πτυχιούχους των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, έχεις απαξιώσει όλους όσους έχουν κάνει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και επέστρεψαν στη χώρα τους. το πτυχίο ενός ανώτερου εκπαιδευτικού ιδρύματος δε σε καλλιεργεί αρχικά, σε εντάσσει όμως στη διαδικασία διαβάσματος και διευρύνει τους ορίζοντές σου. λίγο πολύ είπες άπαντες τους πτυχιούχους άχρηστους και απαιδευτους και μη αξίολογους ανθρώπους, σ΄ αυτούς όμως εμπιστεύεσαι τη μόρφωση των παιδιών σου, την υγεία σου, τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων σου (οικονομικών και νομικών), το χτίσιμο του σπιτιού σου ...
    μιλάς για ένα χώρο χωρίς να τον έχεις αγγίξει καν, δεν τον έζησες ούτε σα στρατεύσιμος ούτε σα σύζυγος ή κόρη αξιωματικού και βέβαια όχι σαν αξιωματικός με όλες τις ευθύνες που συνεπάγεται. το να αναπαράγεις ότι ακούς χωρίς η ίδια να το βιώνεις σε κατατάσσει αυτόματα στην ίδια κατηγορία με αυτούς που κρίνονται κατά περίπτωση (όπως ανέφερες) και στην προκειμένη περίπτωση από τα λεγόμενά (γραφόμενα) σου σε κρίνω.
    όσο για την ευγένεια και το ήθος σου φάνηκε. κατηγορείς όλους και όλα, ισοπεδώνεις τα πάντα, και επιπλέον χωρίς προσωπικά βιώματα βγάζεις συμπεράσματα βασισμένα σε τι; αυτό είναι ήθος;
    γιατί επιχειρήματα βασισμένα σε προσωπικές σου εμπειρίες δεν είδαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. nikpes34 είπε

    θα έπρεπε να διαγράψω και αυτό το σχόλιο, αλλά επειδή φαίνεται το ποιόν σου, γι αυτο το αφήνω να σε κρίνουν οι άλλοι

    πέρασες άσχημα στην αεροπορία καημένε! αλήθεια αν είναι τόσο άσχημα στην αεροπορία, γιατί όλες οι μαμάδες θέλουν τα καλομαθημένα τους να υπηρετήσουν εκεί? γιατί βάζουν λυτούς και δεμένους για να πετύχουν μια μετάταξη από το στρατό ξηράς στην αεροπορία και το ναυτικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. nikpes34 ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ.....
    ΣΕ ΞΕΝΑ BLOGS ΤΩΡΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ Ε?
    ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙΣ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑΚΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ,ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. για τον mujahedin

    είναι γνωστό σε όλους το ιμπεριαλιστικό ενδιαφέρον της αυστραλίας!
    και ναι είναι μισθοφορικοί οι στρατοί όπως πάει να γίνει και ο δικός μας, αν είχαμε και εμείς πεντακόσια εκατομμύρια έλληνες, θα είχε γίνει ήδη μισθοφορικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. για τον ανώνυμο!

    για όλα έχεις μια δικαιολογία,
    μιας και έχεις άδεια, δεν πας καμιά βόλτα αντί να ακούμε τα κλαψουρίσματά σου!

    εσύ όπως λέει και ο φίλος geysser, ούτε στο στρατό θα ανδρωθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. για τον geysser,
    ναι δεν είναι καλό να σε σταματούν από το ότι έχεις βάλει σκοπό να κάνεις στη ζωή σου, αλλά το επιβάλλουν οι ανάγκες. δεν το κάνουν με σκοπό να καταστρέψουν τις ζωές των ανδρών, το κάνουν γιατί πρέπει να έχουν όλοι όσοι θα κληθούν να υπερασπιστούν την πατρίδα μια εμπειρία του τι σημαίνει στρατός.
    στο στρατό, πρέπει να μάθεις να εκτελείς γιατί στον πόλεμο δεν είσαι άτομο αλλά μια μονάδα στο σύνολο των μαχητών.

    και δε θυμώνω γιατί μόνο εσύ εστίασες σε ένα πραγματικό πρόβλημα, όταν εσύ και μια συμφοιτήτριά σου αποφοιτάτε μαζί αλλά εσύ πρέπει να πας φαντάρος, όταν τελειώσεις τη θητεία σου, θα είσαι πίσω απ' αυτή που θα έχει μπει στην παραγωγή ένα χρόνο νωρίτερα και με προϋπηρεσία πλέον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. για τον ανώνυμο (ξανά)

    Σχόλιο διεγράφη

    Αυτή η ανάρτηση αφαιρέθηκε από το συγγραφέα.

    21 Απρίλιος 2008 9:08 πμ

    εγώ εκείνη την ώρα ήμουν στη δουλειά και δεν έχω πρόσβαση στο ίντερνετ, μόνο σου το διέγραψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλα,βγαλε την foto που εχεις με τα ψηλοτακουνα και βαλε μια με το πουλι του παπαδοπουλου,τετοια ΧΟΥΝΤΙΚΗ νοοτροπία καιρό είχα να συναντήσω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Α,ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ,ΠΙΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ..........


    ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ Ε???????
    ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ Ε ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.......



    ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ.......


    ΜΙΛΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ 80% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ....
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ.....


    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ.....
    ΑΦΟΥ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΩΡΕ..
    ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΕΠΟΠ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ.....


    ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ,ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΩΤΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙ....

    ΚΙ ΟΙ ΕΠΟΠ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΞΥΠΟΛΗΤΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ,ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΓΕΛΟΥΣΑΝ..
    ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΗΜΟΥΝ...........


    ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΕΤΕ....


    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ Ε????





    ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ανώνυμε, τώρα ποιος είναι αλήτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ.... ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ.....

    ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ,ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ........
    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ....


    http://www.youtube.com/watch?v=fWuzaapQB4s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΙΝΗΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ.ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠ!!!(ΟΙ ΕΠΟΠ ΙΣΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ).ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΣΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ.ΠΑΝΤΩΣ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ.Η ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΠ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ .Ο ΠΛΗΡΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ .ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΜΗΝ ΤΑ ΓΕΝΙΚΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα. Λοιπόν, εγώ υπηρέτησα στην 115 ΠΜ (Α' ΕΣΣΟ 07) και δεν πέρασα άσχημα. Κουράστηκα λίγο με τις σκοπιές και τις πυρασφάλειες, μου την έδωσε που ένας ψυχάκιας έβαζε φωτιές γύρω-γύρω απ'τη μονάδα και ήμασταν στην τσίτα, αλλά όλα ΟΚ.

    Και τις εξόδους μας τις είχαμε (2 έξω 1 μέσα στη χειρότερη περίπτωση· συνήθως ήταν 3 έξω 1 μέσα) και οι περισσότεροι εκεί πέρα μας φέρονταν σωστά.

    Το μόνο κακό ήταν ότι το διδακτορικό μου πήγε λίγο πίσω και επίσης ένα φωτογραφικό project που ήθελα να κάνω καθυστέρησε αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είπατε ότι η Αυστραλία δεν έχει ιμπεριαλιστικές τάσεις. Με την ίδια λογική ούτε οι ΗΠΑ έχουν ιμπεριαλιστικές τάσεις. Η ουσία όμως είναι η επιβολή των συμφερόντων και όχι η άμεση εξάπλωση. Ο παγκόσμιος χάρτης έχει άλλωστε σχεδόν παγιοποιηθεί από το τέλος του Β' παγκοσμίου πολέμου.
    Για τους Αυστραλούς μιλώντας πάντως, αποτελούν μέλος της ANZUS, του αντίστοιχου ΝΑΤΟ για ζητήματα της περιοχής του Ειρηνικού. Ισότιμα μέλη στην συγκεκριμένη συμμαχία αποτελούν η Ν.Ζηλανδία και φυσικά οι ΗΠΑ!
    Παράδειγμα δράσης των μελών της συμμαχίας, αποτελεί ο πόλεμος του Βιετνάμ, εκεί όπου πήραν μέρος και Αυστραλέζικα στρατεύματα (όπως και Νεο-Ζηλανδέζικα)!
    Άλλο παράδειγμα αποτελεί η συμμετοχή των μελών της συμμαχίας στις επιθέσεις στο Αφγανιστάν, μετά την 9/11!
    Θέλετε και άλλα; Από το 1999 έως το 2003 η συμμαχία είχε μπουκάρει στο Ανατολικό Τιμόρ-και μάλιστα με μικρή συμμετοχή από πλευράς αμερικανικών δυνάμεων- επιβάλλοντας την τάξη που εκείνοι επιθυμούσαν.
    Λίγο νωρίτερα, αμερικάνοι και αυστραλοί τα είχανε σπάσει με την Ν.Ζηλανδία γιατί είχε αντισταθεί στις πυρηνικές δοκιμές Γάλλων και Αμερικάνων στον Ειρηνικό..

    Με λίγα λόγια, το να πιστεύουμε ότι υπάρχει στρατός που εξυπηρετεί αγνά συμφέροντα, είναι σαν να πιστεύουμε ότι οι πορνοταινίες γυρίζονται για εκπαιδευτικούς λόγους!

    Ας μην κοροϊδευόμαστε. Κάθε στρατός υπάρχει για να κάνει τις βρομοδουλειές των κυβερνήσεων. Μπαίνεις στο ΝΑΤΟ. Συμμετέχεις σε μία επέμβαση στο Ιρακ. Παραχωρείς και μερικές βάσεις (τα έχουμε κάνει και τα ξέρουμε), και κερδίζεις κάποια άλλα πράγματα σε επίπεδο διπλωματίας.
    Αυτή είναι λοιπόν η χρησιμότητα του στρατού; Να ασκείς βία σε κάποιους για να κερδίσεις και εσύ ένα κομματάκι από την πίτα;
    Και αυτό κάνει χρήσιμους τους στρατούς; Φυσικά! Σε ένα πλανήτη καταπιεσμένων και καταπιεστών, αν θες να ανήκεις στους καταπιεστές, έχεις στρατό και συνεργάζεσαι με τους όμοιους σου!
    Αν πάλι ανήκεις στους καταπιεσμένους, δημιουργείς έναν αξιοπρεπή στρατό για να τα βάλεις μόνος σου με τα τσακάλια, τα γεράκια και τα διάφορα άλλα αρπακτικά..
    Με λίγα λόγια, ότι και να γίνει, στρατό πρέπει να έχεις! Δεν βλέπω όμως κάποιον αγνό λόγο για την ύπαρξη αυτών των δυνάμεων!
    Ούτε Τούρκους με τουρμπάνια βλέπω πουθενά. Ούτε Σκοπιανούς με βομβαρδιστικά. Απλά έχουμε έναν στρατό-μέλος του ΝΑΤΟ- κάνουμε βρομοδουλειές για την συμμαχία (παραχωρούμε βάσεις κ λιμάνια-ψωνίζουμε παλιατζούρες οπλικά συστήματα-συμμετέχουμε σε επεμβάσεις) και σε αντάλλαγμα μπορούμε να θέσουμε ένα βέτο -του κώλου- κάποια στιγμή, μήπως και κερδίσουμε και εμείς κάτι..
    Αυτός είναι ο ελληνικός στρατός και αυτή η χρησιμότητα του!

    Επίσης, ο στρατός μας οφείλει να έχει ένα "Χ" μέγεθος για να εντάσσεται στο ΝΑΤΟ. Για να φτάσουμε σε τέτοια επίπεδα με μισθοφορικό στρατό θα πρέπει να πληρώσουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας σε ΕΠΟΠ... Για να μην συμβεί λοιπόν κάτι τέτοιο, υπάρχει η λογική του εφέδρου!

    Για να μπορεί η κυβέρνηση να κάνει χατίρια στους συμμάχους και οι σύμμαχοι σε εμάς, θα πρέπει να είμαστε στο ΝΑΤΟ, και για να είμαστε στο ΝΑΤΟ θα πρέπει ο καθένας μας να φοράει τα χακί για 1 χρόνο! Απλά πράγματα!
    Τα περί εχθρών, ρωμαίων, μογγόλων και Ούνων, είναι για μικρά παιδάκια και για αυτούς που βλέπουν Λαζόπουλο! Οι υπόλοιποι, επιτρέψτε μας, να έχουμε και μια διαφορετική, λιγότερη αγνή άποψη!

    Συγγνώμη για το μέγεθος του ποστ, απλά είναι ένα ζήτημα που δεν μπορούσε να αναλυθεί σε 2 σειρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ria...
    Η εμπειρία μου στον στρατό ούτε με κατέστρεψε ούτε με διαμόρφωσε.Στους δύο μήνες στο κέντρο εντυπωσιάστηκα, στους εννιά της παραμεθορίου σιχάθηκα και στους υπόλοιπους εφτά βαρέθηκα μέχρι θανάτου.Αν πεις ότι μου έμεινε κάτι από το στρατό, αυτό ήταν πως να κάνω το νοικοκυριό στο σπίτι μου (λάτζα, σφουγγάρισμα, καθάρισμα).Γιατί, να μάθεις για σύγχρονες μεθόδους στον πόλεμο, στο πεζικό είναι μάλλον απίθανο μέχρι αδύνατο.Όσο για τους ανθρώπους που συνάντησα εκεί, κάποιοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν "άνθρωποι", κάποιοι άλλοι "καθάρματα".Και ναι, είδα και υψηλόβαθμους να έχουν τους στρατεύσιμους για φιλιππινέζες (κλασικό παράδειγμα ήταν ο τότε ΑΓΕΕΘΑ ο Παραγιουδάκης, καθώς και ο δικός μας ο διοικητής - όνομα δεν θα πω - που ούτε ξέρω πόσες φορές στρώσαμε τραπέζια για γενέθλια, επετείους και πάρτυ) αλλά υπήρξαν και μερικοί που τουλάχιστον σου λέγανε μια καλημέρα.
    Το γενικό αίσθημα ήταν και είναι ότι θα μπορούσα κάλλιστα να κάνω κάτι πιο χρήσιμο με αυτούς τους δεκαοκτώ μήνες.Αν είχα το δικαίωμα, ούτε που θα το σκεφτόμουν να πατήσω εκεί.
    Σαν τελευταίο σχόλιο, μην μου ζητάς να αγαπήσω μια πατρίδα που δεν αγαπάει εμένα.Η αγάπη για την πατρίδα δεν είναι σαν την αγάπη για μια γυναίκα.Αν πολεμήσω ποτέ (που δεν το νομίζω), δεν θα πολεμήσω για καμιά πατρίδα και για καμιά σημαία και για κανέναν στρατιωτικό. Θα πολεμήσω για μένα και για τους δικούς μου.

    Υ.Γ:Συγνώμη για την έκταση του σχολίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ ανώνυμος
    Ο διαχειριστής του ιστολογίου
    έχει το δικαίωμα να κρατάει και να
    σβύνει ότι θέλει και ότι του αρέσει.
    Αν δεν σ' αρέσει να μην ξαναγράψεις.
    Με τις φορές που εχεις διαγραφεί
    θα έπρεπε να καταλάβεις ότι δεν είσαι καλοδεχούμενος.
    Σίγουρα θα υπάρχει λόγος που διεγράφει το σχόλιο σου
    κι αυτό φαίνεται απο την συμπεριφορά σου
    και απο τον τρόπο που εκφράζεσαι.

    Η ελευθερία του λόγου ανήκει στους πολίτες
    και η ελευθερία του οικοδεσπότη στο σπίτι του,
    όπως κι αν εσύ ή όποιος άλλος τη χαρακτηρίζει,
    είναι εξίσου σημαντική.

    Αν θές κάνε κι εσύ ένα ιστολόγιο και γράψε ότι σου κατέβει.

    Το ότι υπογράφεις ως ανώνυμος ΒΕΒΑΙΩΣ και σημαίνει ότι κρύβεσαι
    και το ότι υπήρετείς τη θητεία σου δεν αποτελεί λόγο ανωνυμίας.

    Άνοιξε ένα λεξικό και διάβασε τι σημαίνει καραβανάς και μην
    μπερδεύεσε με τις βαθμίδες, που δεν θα έπρεπε μιας και υπηρετείς τώρα.

    Τί ρωτάς και ξαναρωτάς γιατί σβήστηκε το σχόλιο σου; Είναι προφανές.
    Σου απάντησα εγώ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ. Είτε σ' αρέσει είτε όχι.
    Μήπως έχεις κανένα σύμπλεγμα που θές να ικανοποιήσεις;

    Σα γυναίκα η Ρία έχει μεγαλύτερους και βαρύτερους όρχεις απο σένα
    και μπορει να βάζει όποια φωτογραφία θέλει στο ιστολόγιο της. Εσύ;
    Πού είναι το ιστολόγιο σου και η φωτογραφία σου; Γιατί Κρύβεσαι;

    Εκτός του ότι είσαι μικρός στην ηλικία για να ξέρεις για Χούντα
    παρα μόνο ότι ακούς στο χαζοκούτι και τις πιπίλες γενικότερα, είσαι
    και μικρός στο κεφάλι για να μιλάς για πάρτυ στρατιωτικών και μπάτσων.
    Έχεις άποψη για πράγματα που δεν γνωρίζεις.

    Μιλάς για καθάρματα, κι όμως δεν ξέρεις ούτε την ετυμολογία της λέξης
    ούτε την διαδρομή της στην Ιστορία.
    Αν μιλάς εκ μέρους του 80% των πολιτών αυτής της χώρας,
    πως και δεν έβαλες υποψηφιότητα για πρωθυπουργός αυτής της Χώρας να μας μάθεις και μας
    τι είναι δημοκρατία; Τι σημαίνει φασισμός; Ποια η έννοια του εθνικισμού,
    του πατριωτισμού. Να μας μάθεις ρε παιδί μου, πως πρέπει να είναι ο στρατός;

    Και βεβαίως όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχετε.
    Μην νομίζεις ότι διαφέρεις απο αυτούς τους ΕΠΟΠ και στρατώτικούς που
    περιγράφεις.
    Την υπερηφάνια για την Πατρίδα ή την έχεις ή δεν την έχεις. Εσύ
    δεν την έχεις και είναι πασιφανές. Απορώ, γιατί πήγες να υπηρετήσεις;
    Δεν είχες τα κότσια, που με τόση μαγκιά μας τα παρουσιάζεις, να πείς "όχι
    δεν υπηρετώ" Αλλά βλέπεις δεν μπόρεσες να κρυφτείς όπως κάνεις εδώ
    και έτσι το βούλωσες. Δεν το βουλώνεις κι εδώ και να μας αδιάσεις τη γωνιά;

    Και αν αντιπροσωπεύεις το 80% του πληθυσμού αυτής της χώρας και ρίχνεις σκατά
    στα μούτρα του άλλου 20% ή έστω και στο 1% των υπολοίπων, δείχνει το
    πόσο 'δημοκράτης' είσαι, ή μαλλόν πόσο φασίστας είσαι και δεν διαφέρεις
    καθόλου απο αυτούς που περιέγραψες και κατηγόρησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ nikpes34
    ο άλλος ημιανώνυμος άγνωστος, ο γυρολόγος των ιστολογίων. Μπαίνεις σε πολλά ιστολόγια, προκάλείς και βρίζεις.
    Δεν έχεις εμπεριστατωμένη άποψη για τίποτα και πετάς μπούρδες. Είσαι άλλος ένας κομπλεξικός που ευχαριστιέται να κάνει την παρουσία του γνωστή με ανάρμοστο τρόπο.

    Όταν ήσουν μικρός πρέπει να ήσουν καταπιεσμένος και τώρα πρέπει εμείς να υποβάλλουμε τους εαυτούς μας στην παρουσία σου.

    Έκανες πολύ καλά που αποφάσισες να μην ξανασχολιάσεις.
    Μπορείς να φύγεις. Εδώ είναι Χούντα. Μην ξανάρθεις.

    Όλη η ζωή σου είναι τζάμπα όχι μόνο η 21 μήνες που έκανες στην
    αεροπορία. Κανε μας τη χάρη.
    Οι απόψεις σου και τα θέλω σου και το τι πέρασες δεν είναι
    ευπρόσδεκτα σε αυτό το ιστολόγιο. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σε ακούμε.

    Άντε τώρα γύρνα στο χειρογλύκανο και στην τρύπα σου, τρωκτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. αφησα την γνωμη μου στο blog soy....
    παρε τωρα και τον κωστα βρακα-κυλοτα και τραβηξτε απο μια παχια.....
    ΙΑΣΙΕ...........
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Διάβασα κάπου στο Post οτι οι ΕπΟπ κάνουν τις αγγαρίες που δεν κάνουν οι κληρωτοί. Σε 5 στρατόπεδα που υπηρέτησα την θητεία μου δεν είδα ποτέ μου ΕπΟπ, άνδρα η γυναίκα, να κάνει αγγαρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ νίκο πισογλεντίδι (ξέρεις εσύ)
    σου απάντησα στο blog μου στον τρόπο που σου αξίζει. έκανες πολύ καλά και ήρθες για να εισπράξεις, βλέπεις εδώ είμαι φιλοξενούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Impressora e Multifuncional, I hope you enjoy. The address is http://impressora-multifuncional.blogspot.com. A hug.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. αμα εισαι αντρας ιασιε ελα να μου τα πεις εξω αυτα οχι πισω απο το pc....
    θα με βρεις ευκολα,ρωτα την δικια σου μανα,με ξερει,θα σου πει πως την πιπωνω καθε βραδυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ πισογλεντίδι νικόλαο
    σιγά, σιγά μην σου χυθεί το γάλα

    σ' έπιασε τρέμουλο βλέπω, άναψες...
    κάθε λέξη που βγάζεις φανερώνει πόσο κομπλέξας είσαι...

    η μόνιμη εικόνα που έχεις στο μυαλό σου είναι να το κάνεις με ηλικιωμένες γυναίκες, κατάλοιπο της παιδικής σου ηλικίας στο μπουρδέλο που μεγάλωσες...
    ... αλλά δυστυχώς δεν θα βρεις καλύτερη από τη μάνα σου, μπορείς βέβαια να φαντασιώνεσαι ότι το κάνεις με τις μανάδες των άλλων. Το πρωτότυπο είναι ξεχωριστό.

    Πάντως από τον τρόπο που απαντάς συμπεραίνει κανείς ότι η βιολογική ηλικία του εγκεφάλου σου έχει μείνει στάσιμη.

    "Άμα είσαι άντρας...", πολλές ταινίες με το Ξανθόπουλο βλέπεις ή νομίζεις ότι είσαι ο Μαύρος (Καλογήρου) στη "Λόλα". Άμα ματώσεις έλα να σε ράψω, θα σου κάνω καλή πλαστική.

    Αλλά έχω μια απορία. Πως μπορείς να πιπώνεις όταν χρειάζεται μικροσκόπιο για να το δείς; Γιατί όπως άκουσα να λένε στη γειτονιά σου, το παρανόμι σου είναι "αφαντοψώλης"

    Άντε και τώρα πήγαινε στο γκόμενο σου να σε παρηγορήσει και να σου ρίξει κανένα, ξέρεις από αυτά τα ξεγυρισμένα που έμαθες στο μπουρδέλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ρία καλησπέρα.καταρχην να σε ευχαριστησω για το comm στο blogg moy.
    Δεν διάβασα όλο το post που έχεις αναρτησει.Αλλα απο τα λίγα που είδα μου θυμισες ακριβως τους λόγους για τους οποίους είμουν ΕΠΟΠ 1η σειρά και παραιτήθηκα.Λυπάμαι..αγαπώ το στρατό αλλά οι καρεκλοκενταυροι τον κανουνε κωλοχανειο και παράνοια.
    Τες Πα.
    Καλή Ανασταση να έχουμε
    Και πιστεψε με μεσα δεν θα κάτσω,που αλλού θα βρώ τοοοοόση τροφή για μελοντικά Posts ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ρε παιδιά! Ποιος δεν αγάπησε την εξουσία? Είναι λογικό να παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα. Εδώ, όμως, να σας πληροφορήσω ότι ο ελληνικός στρατός είναι ο πιο χαλαρός και "φιλικός προς το στρατιώτη", ίσως γιατί ακόμη η στράτευση είναι υποχρεωτική. Αυτό με τα κινητά, βέβαια, δεν το έχω πιάσει, αφού υπάρχουν παντού δορυφόροι που βλέπουν τα πάντα...

    Και είπα δε θα πω τίποτα παρά μόνο

    Καλή Ανάσταση :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. καλή ανάσταση τρελλο-γιατρέ!
    σαν πολλοί γιατροί δε μαζευτήκατε στην μπλογκόσφαιρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δεν ξέρω τι βαθμό έχεις στο στρατό.
    Αν έχεις υψηλό δεν κοιτάς χαμηλά. Αν έχεις χαμηλό θα πρέπει νά 'σαι ιδεαλίστρια.
    Ο γιος μου πήγε στις ειδικές δυνάμεις και κατάφερε να αποχτήσει δυο κήλες επειδή τους είχαν 7 ώρες να καθαρίζουν μια αποθήκη. Όταν παραπονέθηκε δεν άκουσε κανένας. Δυο εγχειρίσεις! Τουλάχιστον ίόρθωσε ο Στρατός τη ζημιά που έκανε και που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε.
    Ο γιος μου είχε ξεκινήσει ιδεαλιστικά για ειδικές δυνάμεις κι όμως συχάθηκε με όσα είδε και με τη μικρόνοια (για να μην την 'πω ηλιθιότητα) αρκετών εκεί μέσα.
    Σίγουρα υπάρχουν και καλοί, σ' όλους τους κλάδους (ακόμα και στους καθηγητές) αλλά η πλειοψηφία είναι νυχτωμένοι.
    Συνταγματάρχες δεν έκαναν τη δικτατορία; Όχι καθηγητές!
    Αντιμετωπίζεις την έννοια του Στρατού σαν μια γενικότητα (όπως και τους Εκπαιδευτικούς) κι έτσι σου ξεφεύγουν οι λεπτομέρειες που είναι η καθημερνότητα ενός φαντάρου κι ενός ανθρώπου γενικά.
    Δεν υποτιμάω το Στρατό σαν έννοια (τον βάζω όμως σε αμφισβήτηση) απλώς δεν είναι στη σφαίρα του ιδεατού. Από ανθρώπους (αρκετές φορές βλάκες, αν θυμάμαι από τα δικά μου, άστα μην αρχίσουμε πάλι)δεν περιμένεις και πολλά πράγματα.
    Και διαφορετικά να το πάμε. Στρατός και σκοτωμός δεν είναι σύμφυτα; Και μη μου αραδιάσεις τις αγαθοεργίες που κάνει ο στρατός σε καταστροφές κι έτσι διότι είναι υποχρεωμένος να τα κάνει, έστω κι από απλή ανθρωπιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. δεν είναι καθόλου υποχρεωμένος να τρέχει για τη βλακεία του καθενός που έχτισε το σπίτι του μέσα σε ρέμα, ούτε για τον ηλίθιο που χάνεται στα χιονισμένα βουνά.
    και ο γιός σου δεν επαθε την κήλη από το καθάρισμα της αποθήκης γιατί χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα καθαρίζουν αποθήκες, μεταφέρουν κιβώτια, σηκώνουν βάρη, δεν έχει δυο κήλες το 95% του ανδρικού πληθυσμού.
    απλά τις είχε και το απέκρυψε όπως κάνουν πολλοί για να χειρουργηθούν, να πάρουν άδεια και να μην πληρώσουν γιατι άν έκανε την ίδια εγχείρηση σε ιδιωτικό νοσοκομείο δε θα σου έφταναν 7000 ευρώ!

    θα αμφισβητείς όταν δε θα ζητάς περιπολία από το λιμενικό και το πολεμικό ναυτικό συνέχεια για να μην μπαίνουν αλβανοί λαθρομετανάστες στην κέρκυρα.
    όταν απαιτείς, δε θα αμφισβητείς.
    και μη μου πεις ότι οι καθηγητές δεν έκαναν τη χούντα, γιατί είμαι σίγουροι ότι άν είχαν τη δύναμη θα το έκαναν, το δείχνουν όμως καθημερινά με τη χούντα που εφαρμόζουν στα σχολεία. ο κάθε αποτυχημένος μουσικός, γυμναστής, ζωγράφος τιμωρεί μαθητές του 18, 19,20 με 13, 14,15 γιατί δεν έχουν έφεση στα τόσο σημαντικά για την επιτυχία τους στο πανεπιστήμιο μαθήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Δε θα μιλήσω για τίποτα άλλο (παρά μόνο για το προσωπικό θέμα μου)διότι το ύφος σου είναι τόσο αλαζονικό και εμετικό που, πραγματικά, μου προξενεί έκπληξη πώς υπάρχουν τέτοιες ιδέες στο μυαλό ανθρώπου.
    Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΗΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ 9 ΩΡΕΣ. ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ.

    Δεν μπορώ να 'πω ότι χάρηκα που σε γνώρισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Προσωπικά, υπηρέτησα στην 115ΠΜ (Χανιά) και απολύθηκα το Φεβρουάριο που μας πέρασε. Τις πρώτες μέρες είχε αγγαρείες τρεις φορές (δηλαδή δυο φορές καθάρισμα του κεντρικού δρόμου της μονάδας - μια απόσταση περί τα 150 μέτρα από την κεντρική πύλη μέχρι τη ΜΣΒ - και μια φορά να μαζέψουμε κάτι σύνεργα από μια ΝΑΤΟϊκή άσκηση προκειμένου να τα πάνε σε άλλη μονάδα για την επόμενη άσκηση). Μετά, ο καθένας πήγε στην επιστασία του. Εγώ καλά ήμουν, με λίγες υπηρεσίες, αλλά σε πόστο ευθύνης (για τα δεδομένα ενός φαντάρου). Πέρασα και ΣΟΣΜΕ, μια χαρά ήταν, τον εκπαιδευτή μάλιστα τον γνώριζα από πιο παλιά που έκανε μεταπτυχιακό μαζί μου.

    Η συμπεριφορά απέναντί μας ήταν καλή, αν και ορισμένοι άνθρωποι δεν τράβαγαν και πολύ. Για παράδειγμα, όταν έμαθα τελευταία στιγμή ότι η έξοδός μου ακυρωνόταν γιατί έπρεπε να πάω στον τελικό ποδοσφαίρου 115ΠΜ-120ΠΕΑ που γινόταν στο γήπεδο της Μοναχής Ελιάς, χρειάστηκε κάμποση ώρα για να πείσω τον ΑΔΜ να μου δώσει την ολιγόωρη να πάω σπίτι να βάλω την εξόδου και να γυρίσω. Βεβαίως, για να μην τον εκθέσω τον άνθρωπο γύρισα πίσω σφαίρα. Ο καθ'αυτό αγώνας παρείχε άθλιο θέαμα, αλλά δε βαριέσαι...

    Άσχημα δε μας μίλησε ΚΑΝΕΝΑΣ στην 115. Ούτε βρισιές, ούτε φωνές, ούτε τίποτα. Μάλιστα ο υποδιοικητής μιλούσε στον φαντάρο στον ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ. Βέβαια, σκοπιές είχαμε - και βαριόμασταν του θανατά. Αλλά εδώ υπήρχε μια ουσιώδης διαφορά αντιμετώπισης: τη μέρα που ήσουν σκοπός αεροδρομίου ή σε φυλάκιο εκτός βάσης, η επιστασία σου δεν σε έβλεπε καθόλου. Αλλού τελειώνεις το νούμερό σου και πας ξανά στην επιστασία και μετά ξανά για νουμεράκι. Στην 115 τέτοια πράγματα δεν έχει: ο σκοπός είναι μόνο σκοπός. Επιστασία έκανες σε μέρα σκοπέτου μόνον αν ήσουν σκοπός πύλης. Κι αν είχες και διανυκτέρευση έξω, σου'ρχόταν ζάχαρη η κατάσταση.

    Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είχαν προβλήματα, αλλά ήδη είχαν δρομολογηθεί και υλοποιηθεί κάποιες βελτιώσεις. Και το φαΐ ήταν αξιοπρεπές.

    Σε ό,τι αφορά τα κινητά, οι ανώτεροί μας μας έλεγαν γενικά να έχουμε ΠΑΝΤΑ το κινητό μαζί μας μην τυχόν και μας χρειαστούν κάτι, ενώ σε μια περίπτωση σκοπιάς που δεν είχε τηλέφωνο και είχαμε ξεμείνει από ασυρμάτους, ο ΑΚΕΦ μας είχε πει ξεκάθαρα να έχουμε μαζί μας κινητό. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά και τις λίγες φορές που υπήρξε κάποιο σφάλμα φαντάρου, το θέμα καλύφθηκε και ο φαντάρος δεν έφαγε ούτε καν στέρηση εξόδου για τη γκάφα.

    Αυτά για μια μονάδα που πολλοί λένε ότι είναι "μαύρη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Και τώρα θα τοποθετηθώ επί της ίδιας της δημοσίευσης. Δυστυχώς, άλλο στρατός ξηράς κι άλλο αεροπορία. Γενικότερα στο στρατό ξηράς υπάρχει μια νοοτροπία πολύ πιο αυστηρή, η οποία συχνά γίνεται τουλάχιστον άκαμπτη απέναντι στον υφιστάμενο - ειδικά αν αυτός είναι ένας απλός φαντάρος.

    Αμφιβάλλω αν οι πιο πολλοί φαντάροι ξέρουν να πολεμούν. Στη βασική μας εκπαίδευση κάναμε όλο κι όλο μια λύση/άρμωση G3, μια Bren, μια εικονική βολή, δύο βολές με το G3 στον εξομοιωτή και μια πραγματική και με τα δυο όπλα. Εγώ ήμουν από τους χαζούς που πάθανε χονδροπάθεια στα γόνατα από τις προσοχές (βάραγα ο χαζός το πόδι δυνατά κάτω κι ας ήμουν αγύμναστος - που σημαίνει ότι δεν είχα γύρω απ'το γόνατο ανεπτυγμένους μυς να το προστατέψουν) και χάσανε και τις ασκήσεις ενόπλου και το στίβο μάχης. Δε νομίζω ότι αυτό είναι επαρκής πολεμική εκπαίδευση - θα προτιμούσα κάτι πιο ουσιαστικό και πιο προσανατολισμένο στη μάχη.

    Η θητεία θα μπορούσε άνετα να κρατά έξι μήνες και να παρέχει ικανοποιητική πολεμική εκπαίδευση. Δεν γίνεται αυτό όμως, γιατί υπάρχουν και βουλευτές που πρέπει να κάνουν τα ρουσφέτια τους.

    Ας πιάσουμε τώρα το αν ο στρατός έχει ως κύρια αποστολή του να σκοτώνει: ΝΑΙ, έτσι είναι. Γι'αυτό μάλιστα μου φάνηκε γελοίο που άκουσα έναν ιπτάμενο να καμαρώνει για το ότι συζητούσε με γιατρό με θέμα το αν η δουλειά του πιλότου μαχητικού είναι ανώτερη από αυτήν ενός γιατρού. Από την άλλη όμως, δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο. Οι ένοπλες δυνάμεις, ο φορέας δηλαδή που θα ασκήσει οργανωμένα, συντεταγμένα και με σχέδιο ένοπλη βία για να προωθήσει τη διπλωματία και την εξωτερική πολιτική της χώρας, είναι αναγκαίο κακό. Και μη μου πει τίποτα κανείς για τη φύση, γιατί η βία που επικρατεί στο ζωϊκό βασίλειο μόνο μ'αυτήν που ασκεί ο άνθρωπος μπορεί να συγκριθεί.

    Στο θέμα της άσκοπης χρήσης βαθμού, αυτό είναι απαράδεκτο σε οποιονδήποτε επαγγελματικό χώρο - μα στρατός λέγεται, μα εταιρικό περιβάλλον, μα σχολείο. Είναι ανεπίτρεπτο και πρέπει να πατάσσεται με τη μία. Επίσης, δεν θεωρώ ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι ένα αρρωστημένο σύστημα στο οποίο βρίσκει τη χαρά του ο κάθε πειραγμένος. Έχω δει και χαζούς και βλαμμένους και εξαιρετικούς ανθρώπους: μικρογραφία της κοινωνίας είναι κι έχουν κάθε καρυδιάς καρύδι.

    Θα ήθελα επίσης να σταθώ στο εξής: ανέφερες, Ρία, ότι οι εκπαιδευτικοί αφήνουν τη δουλειά στη μέση. Θα με αναγκάσεις να διαφωνήσω. Η μαθησιακή διδασκαλία αποτελείται, όπως έχω δει από την εμπειρία μου ως μαθητής, φοιτητής και - τα τελευταία χρόνια - ως εκπαιδευτής ενηλίκων, από τα εξής στάδια: α) παράδοση της ύλης στην τάξη, β) μελέτη/αφομοίωση στο σπίτι, γ) εξέταση/επιβεβαίωση της αφομοίωσης/επίλυση αποριών. Έτσι, είναι φύσει αδύνατον ο εκπαιδευτής ή εκπαιδευτικός ή καθηγητής να καταφέρει στις δύο ή τρεις ώρες της παράδοσης να ολοκληρώσει τη μαθησιακή διαδικασία για τη συγκεκριμένη ύλη που είχε να παραδώσει. Βεβαίως, δεν ξέρω πόσα παιδιά τα διαβάζουν οι γονείς τους και μέχρι τι ηλικία. Εγώ απ'την 4η δημοτικού τα μαθήματά μου τα διάβαζα μόνος μου και παρ'όλα αυτά κατάφερα ΧΩΡΙΣ ιδιαίτερα (όταν άλλοι συμμαθητές μου ξόδευαν το διπλάσιο των αποδοχών των δικών μου γονιών σε ιδιαίτερα) να είμαι αριστούχος και να περάσω με την πρώτη σε Πολυτεχνείο και σε σχολή που ήταν στις τρεις πρώτες μου επιλογές.

    Αυτά τα μπόλικα από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. airetike

    επειδή εγώ έχω ένα γιο δεκαπέντε χρονών θα σου πω κάτι πολύ προσωπικό.

    χώρισα τον ιούνιο που ο γιος μου έκλεισε τα έξι και το σεπτέμβριο πήγε πρώτη δημοτικού. το παιδί ήταν πολύ δεμένο με τον πατέρα του και το πήρε πολύ κατάκαρδα.
    πρώτη μέρα, πάω στη δασκάλα και της λέω οτι το παιδί το παρακολουθεί παιδοψυχολόγος και την παρακαλώ να μην αναφέρει για πατεράδες πάρα πολλά. το μεσημέρι το παιδί έκλαιγε. η δασκάλα τους έλεγε συνέχεια ότι θα πάνε το απόγευμα με το μπαμπά τους να ψωνίσουν τα σχολικά τους, ότι ο μπαμπάς είναι η οικονομική εξασφάλιση της οικογένειας και λοιπά γελοία.
    ασε όταν χρειάστηκε να μάθουν να συλλαβίζουν!τα είδα όλα. στο σχολείο η δασκάλα κορόιδευε τον εαυτό της. όλα τα παιδιά, είχαν έρθει τα χριστούγεννα και δεν συλλάβιζαν. επειδή εμείς έχουμε εκπαιδευτικούς στην οικογένεια δεν είχαμε πρόβλημα γιατί ότι έπρεπε να γίνει στο σχολείο το είχαμε κάνει το καλοκαίρι προκειμένου να απασχολώ το παιδί για να μη στενοχωριέται. μη μου πεις λοιπόν ότι η δασκάλα έκανε τη δουλειά της γιατι με βγάζεις από τα ρούχα μου! ακόμα θυμάμαι που ζητούσαν αυξήσεις που αν το μελετήσεις, καταλήγεις να βλέπεις ότι για κάθε ώρα ο δάσκαλος παίρνει 130 ευρώ!

    σε αντίθεση με τους στρατιωτικούς που οι αποδοχές τους ποτέ δεν ήταν και ούτε θα υπάρξουν ικανοποιητικές.

    το να υπάρχουν άτομα που κάνουν υπέρβαση καθήκοντος στον εργασιακό τους χώρο, είναι φυσιολογικό. υπήρχαν και υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλους τους χώρους.

    δεν μπορώ να δεχτώ όμως ότι έπαθε κήλη ένας άντρας των ειδικών δυνάμεων που τρέχει πέντε χιλιόμετρα με το σάκο μπέργκιν που είναι τουλάχιστον εικοσιπέντε κιλά, γιατί καθάριζε μια αποθήκη για εννέα ώρες!!!

    τόσοι και τόσοι άνθρωποι καθημερινά κάνουν δουλειές και πολύ βαρειές μάλιστα και δεν παραπονέθηκε κανείς!
    αν δεν κατάλαβαίνεις τι λέω, διάβασε τα σχόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Στις ειδικές δυνάμεις δεν έχω κάνει για να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, οπότε η μοναδική πληροφόρηση που έχω είναι από εσένα. Από αυτά που μου είπες, μάλλον το παιδί δεν έπαθε την κήλη απ'το καθάρισμα, αλλά απ'όλη την κόπωση (πορείες με σάκους κλπ) κι ήρθε μετά και το εννιάωρο καθάρισμα στην αποθήκη κι έδεσε. Κι αν μάλιστα η φυσική του κατάσταση ήταν απλώς μέτρια πριν από αυτό ή ήταν σχετικά αγύμναστος, δεν αργεί να γίνει η ζημιά. Πώς νομίζεις ότι έπαθα στην Τρίπολη χονδροπάθεια; Βάραγα σαν το χαζό την προσοχή και την εμπλοκή στ'αριστερό ενώ ήμουν αγύμναστος... Τόσο μου'κοβε, αντί να θυμηθώ ότι και στο γυμναστήριο συχνά μου'χε πει ο γυμναστής να προσέχω τα γόνατά μου επειδή δεν έχω γερή μυική δομή γύρω τους να τα προστατεύουν!

    Και το ηλίθιο εκεί πέρα ήταν ότι, αφού οι ίδιοι ήταν ανίκανοι να βρουν τι έχω, για να πάω στο ΓΝΑ να διαγνώσουν τι με ταλαιπωρούσε χρειάστηκε να μπει βύσμα! Σου λέει, αφού τα γόνατά σου δεν είναι πρησμένα (δηλαδή σπασμένα), είσαι ΟΚ, απλά γκρινιάζεις. Έναν ορθοπαιδικό δεν έχουν. Και δε λέω να με βγάζανε Ι3 άοπλο από Ι1 που ήμουν: ήθελα μόνο να δούμε τι συμβαίνει, ώστε με την κατάλληλη αγωγή να γίνω καλά. Είχα φτάσει στο σημείο όταν πηγαίναμε για αγγαρείες να παρακαλάω τα άλλα παιδιά να περπατάνε πιο αργά για να μη μένω 20 μέτρα πίσω! Αλλά σου λέει "δε βλέπω πρησμένο γόνατο, άρα είσαι ΟΚ".

    Και ξέρεις κάτι; Δεν ήταν καν αναγκαίο να γίνει κίνηση για ΓΝΑ, αφού η Τρίπολη έχει έτσι κι αλλιώς στρατιωτικό νοσοκομείο. Αλλά, δυστυχώς, ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν. Και το χειρότερο είναι ότι ο εν λόγω γιατρός (καρδιολόγος ήταν που με εξέταζε στα ιατρεία της 124) δε σκέφτηκε να ρωτήσει έναν ορθοπαιδικό συνάδελφό του "ρε συ, έχω ένα φαντάρο που τελευταία μπαινοβγαίνει στα ιατρεία και παραπονιέται για πόνους και αστάθεια στα γόνατα χωρίς να'ναι πρησμένα, μήπως έχεις ιδέα τι μπορεί να'ναι;".

    Στο ΓΝΑ πάντως ο ορθοπαιδικός, μολονότι κανονικά χρειαζόταν μαγνητική για να δει με απόλυτη ακρίβεια τι γινόταν (η ακτινογραφία δε δείχνει καλά τους χόνδρους), το βρήκε μια χαρά, συνέστησε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και σε δυο μέρες ήμουν περδίκι! Σύγκρινε τώρα τον έναν που βαριόταν να το ψάξει λίγο παραπέρα με τον άλλον που ήταν γατόνι και το βρήκε απ'την ακτινογραφία και την περιγραφή των συμπτωμάτων.

    Τι τα θες Ρία, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν με ωχαδερφισμό τη δουλειά τους υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Και στα συνεργεία αυτοκινήτων (ας μην την ανοίξω καλύτερα αυτήν την κουβέντα...) και στην παιδεία και στις ένοπλες δυνάμεις και στη δικαιοσύνη (εδώ κι αν είναι να ρίχνουμε το γέλιο της αρκούδας) και παντού. Το θέμα είναι να μη σου τύχει. Κι αν σου τύχει, να μπορέσεις να παρακάμψεις το βλάκα (ό,τι κι αν είναι: λοχίας, υδραυλικός, μηχανικός, εφοριακός, δικηγόρος, πολεοδομικός κλπ) και να κάνεις τη δουλειά σου.

    Από την άλλη, θα αναφερθώ λίγο στους ΕΠ.ΟΠ.: νομίζω ότι είναι λύση απελπισίας το να πάει κανείς να κάνει αυτήν τη δουλειά, ειδικά αν έχει πτυχία και σπουδές στο βιογραφικό του. Προτιμώ να πλακωθώ να στέλνω βιογραφικά από'δω κι από'κει και να χτυπήσω πόρτες μπας κι ανοίξει καμμιά να δουλέψω στο αντικείμενο των σπουδών μου, παρά να χαραμίσω το πτυχίο μου με το να δουλέψω ως φαντάρος με τρεις κι εξήντα και χωρίς ουσιαστικές προοπτικές ανέλιξης. Βέβαια, κάποια άλλα παιδιά δεν το βλέπουν έτσι και μπαίνουν σ'αυτόν το χώρο για να βρουν μια δουλίτσα και να ζήσουν. Απλά εγώ δεν θα το έκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Επανερχόμενος τώρα... Σε ό,τι αφορά τη δασκάλα που ανέφερες, σαφέστατα ΔΕΝ έκανε τη δουλειά της. ΔΕΝ πρόσεξε αυτά που της επεσήμανες και μάλιστα ήταν σχεδόν σα να το'κανε επίτηδες. Από την άλλη, το γεγονός ότι ένας εκπαιδευτικός κάποιες μέρες δεν κάθεται έξι ώρες στο σχολείο αλλά διδάσκει για δυο ή τρεις - ανάλογα με το τι πρόγραμμα έχει βγει - δε μου λέει και πολλά. Βλέπεις, η δουλειά αυτή δεν τελειώνει με το που θα χτυπήσει το κουδούνι για να τελειώσει η τελευταία ώρα παράδοσης, αλλά συνεχίζεται είτε στο γραφείο των καθηγητών (πράγμα αδύνατον, γιατί εκεί γίνεται πανικός συνήθως) είτε στο σπίτι. Θα σου μιλήσω σχετικά με το τι κάνει ένας εκπαιδευτικός που σέβεται τον εαυτό του, όχι ένας που κοροϊδεύει τους πάντες και πληρώνεται τζάμπα και βερεσέ.

    Με το που θα γυρίσει ένας εκπαιδευτικός στο σπίτι, θα πρέπει - εφ'όσον βέβαια θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του - να κοιτάξει πώς πήγε η σημερινή μέρα: παραδόθηκε η ύλη που έπρεπε να παραδοθεί; τα παιδιά την κατάλαβαν; τον παρακολουθούσαν ή χάζευαν; αν χάζευαν, γιατί γινόταν αυτό; απλώς αδιαφορούσαν επειδή έτσι έμαθαν απ'το σπίτι τους (οπότε δε μπορεί ο άνθρωπος να κάνει τίποτα) ή ο ίδιος δεν κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον τους; Ας πούμε ότι αυτό κρατάει περίπου μισή ώρα για ΚΑΘΕ τμήμα στο οποίο διδάσκει ο καθηγητής.

    Υπάρχει επίσης η διόρθωση των διαγωνισμάτων και των τεστ. Σίγουρα, δεν έχει κάθε μέρα διόρθωση, αλλά όταν έχει, αυτή θέλει μέσα στο νερό τέσσερις ώρες για κάθε τμήμα, τουλάχιστον για τη δική μου εποχή που σε κάθε τμήμα είχαμε 35 παιδιά.

    Μετά, πρέπει να προετοιμάσει για κάθε τμήμα στο οποίο διδάσκει την ύλη της επόμενης μέρας. Και δε λέω απλά να απαγγείλει τον τυφλοσούρτη! Αν περιοριστεί ένας εκπαιδευτικός στον τυφλοσούρτη, απέτυχε! Να ψάξει να βρει παραδείγματα, ασκήσεις κλπ, να ψάξει για τυχόν λάθη που έχει το βιβλίο ώστε να δώσει στα παιδιά ΣΩΣΤΑ την ύλη, να ψάξει να βρει ασαφή σημεία για να δώσει διευκρινίσεις...

    Και ένας καθηγητής δεν ασχολείται με ένα μόνο τμήμα, αλλά έχει δυο, τρία, τέσσερα. Και τελικά καταλήγει - εφ'όσον θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του - να δουλεύει τουλάχιστον έξι ώρες στο σπίτι του επεξεργαζόμενος όσα έγιναν τη συγκεκριμένη μέρα και ετοιμάζοντας τα της επόμενης.

    Η μητέρα μου δούλευε κατά μέσο όρο τέσσερις ώρες στο σχολείο παραδίδοντας το μάθημα και τουλάχιστον άλλες πέντε στο σπίτι, παρά το γεγονός ότι με την εμπειρία της (όταν ήμουν λυκείου είχε ήδη είκοσι χρόνια προϋπηρεσίας) είχε ήδη συστηματοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη διδακτέα ύλη. Μπορεί από χρονιά σε χρονιά η ύλη να μην έχει μεγάλες αλλαγές, αλλά τα παιδιά αλλάζουν κάθε χρόνο και κάθε τάξη είναι διαφορετική.

    Όσες φορές δούλεψα ως εκπαιδευτής ενηλίκων σε ΚΕΚ, φρόντιζα να μην κάνω "αρπαχτή", αλλά να δίνω στους μαθητές μου ό,τι μπορούσα. Μπορεί το πρόγραμμα να έλεγε τέσσερις ή πέντε ώρες διδασκαλία, αλλά δούλευα τουλάχιστον άλλες πέντε βρίσκοντας σημειώσεις, διαβάζοντάς τες, προσαρμόζοντάς τες στο επίπεδό τους και ετοιμάζοντας παρουσιάσεις powerpoint για την παράδοση του μαθήματος.

    Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι τελικά οι ώρες εργασίας είναι πολύ περισσότερες από τις ώρες παραδόσεων. Δες λίγο τι γίνεται στη Formula 1: εμείς βλέπουμε αυτό το δίωρο σώου. Πίσω όμως από αυτό, όλο το δεκαπενθήμερο που πέρασε, οι πιλότοι εξασκούνταν, γυμνάζονταν, μελετούσαν σημειώσεις και τις βάσεις δεδομένων της τηλεμετρίας. Οι μηχανικοί ψάχνανε να βρουν σωστές ρυθμίσεις γεωμετρίας αναρτήσεων, σωστές ρυθμίσεις στα αεροδυναμικά βοηθήματα, να διαλέξουν λάστιχα με κατάλληλη γόμα και χάραξη για την πίστα και τις καιρικές συνθήκες (σκέψου τώρα να βρεθείς με λάστιχα για ελάχιστα βρεγμένο μέσα στον κατακλυσμό!), να προγραμματίσουν τους κινητήρες και τα ηλεκτρονικά των μονοθεσίων για την πίστα και τις καιρικές συνθήκες, να διαλέξουν στρατηγική ανεφοδιασμών και αλλαγών ελαστικών... Το δε προσωπικό στα pits όλες τις μέρες κάνει εξάσκηση προκειμένου να καταφέρει να αλλάξει λάστιχα και να συμπληρώσει καύσιμα στο μονοθέσιο σε οχτώ δευτερόλεπτα! Αυτά εμείς δεν τα βλέπουμε. Βλέπουμε μόνον τις δυο ώρες από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Πόση δουλειά όμως υπάρχει πίσω απ'όλα αυτά, ε;

    Αγοράζεις ένα δίσκο ν'ακούσεις. Διαρκεί, για παράδειγμα, 40 λεπτά (τυπική διάρκεια για βινύλιο) ή 70 λεπτά (συνήθης διάρκεια για CD) κι έχει δέκα τραγούδια. Δε μιλάω βέβαια για συνθέσεις που γράφτηκαν σε δέκα λεπτά όπως το "Black Night" των Deep Purple ή για μαζικής παραγωγής σουξεδάκια όπως του ΟΤΕγιάννη ή αυτά που αντιγράφει από άλλους ο Φοίβος για τη Βανδή... Συνήθως, ο δίσκος είναι προϊόν δουλειάς αρκετών μηνών: πρόβες και κόντρα πρόβες ακόμα και μέσα στ'άγρια μεσάνυχτα, ατέλειωτες ώρες προσπαθειών για να γραφτούν οι μελωδίες, οι στίχοι, οι ρυθμοί, συνεργασίες και αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών του συγκροτήματος ακόμη και για τις στάθμες στην τελική ηχογράφηση... Κι όλα αυτά για δέκα τραγούδια που, όλα μαζί, δεν κρατάνε ούτε 70 λεπτά!

    Βεβαίως, μ'αυτά δε δίνω συγχωροχάρτι σε όσους εκπαιδευτικούς δεν δουλεύουν σωστά. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, δυστυχώς, αλλά δεν τους θεωρώ καν εκπαιδευτικούς - συνεπώς δεν κρίνω εξ αυτών. Ομοίως, έχω γνωρίσει μερικούς κακούς στρατιωτικούς, αλλά δεν κρίνω τους στρατιωτικούς με βάση αυτούς. Κρίνω με βάση την περιγραφή καθηκόντων (job description) και το πώς κάνει τη δουλειά του κάποιος που προσπαθεί να είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. αιρετικέ

    ας υποθέσουμε ότι εγώ είμαι κακοπροαίρετη, είναι όλοι οι γονείς το ίδιο κακοπροαιρετοι με εμένα?

    γιατί δεν έχω βρεί ούτε σε δημόσιο ούτε σε ιδιωτικό σχολείο ευσυνείδητους εκπαιδευτικούς. ίσως κάποτε να υπήρχαν, τώρα όμως σπανίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Σπανίζουν, όντως. Άλλοι έχουν αποθαρρυνθεί εντελώς και το'χουν ρίξει πια στο "δε βαριέσαι", άλλοι απλώς κυνηγάνε με κάθε τρόπο ιδιαίτερα και άλλοι - λίγοι - προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα γίνεται με τη μικρότερη δυνατή ψυχική ταλαιπωρία για τους ίδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Απλά, όσο κι αν σπανίζει ο ευσυνείδητος εκπαιδευτικός (και ανάλογα, ο ευσυνείδητος συνεργειατζής, υδραυλικός, αλουμινάς, εργολάβος οικοδομών κλπ κλπ), δε μπορώ να δεχθώ ως ορισμό της επαγγελματικής τάξης την παρέκκλιση από τα δέοντα, όσο διαδεδομένη κι αν έχει γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες