ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

6 Φεβ 2013

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...

Σαν αντικρίσω το άσπρα άλογα του Αιγαίου, χάνεται η σκέψις  μου στον Ουρανό του Θείου, του Ωραίου του Αληθινού!
Δεν είμαι ημίθεος, δεν είμαι άτρωτος, δεν είμαι καν ήρωας!

Έχω τους φόβους μου, έχω τις αναστολές μου, έχω τις ανασφάλειες μου!


Μπορεί να μην είναι σε θέση να ζητήσω από την έρμη Πατρίδα κάτι το καλύτερο για μένα, για τα παιδιά μου, μπορεί να μην είμαι καν ικανός για αυτά που παίρνω!


Όλες  αυτές  οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου, σφίγγουν το λαιμό και ξεραίνουν το στόμα μου!

Καημένη Πατρίδα έχεις όλους τους άχρηστους στην πλάτη σου έχεις και μένα... Μπορεί να ήξερα πόσο επικίνδυνο και ανούσιο ίσως και άχρηστο για πολλούς εκεί κάτω να είναι αυτό που κάνω!

 Ίσως και να έχουν δίκιο, βλέπεις εγώ δεν κατεβάζω διακόπτες, εγώ δεν οδηγώ λεωφορείο με 50 ψυχές, εγώ δεν βγάζω φωτοτυπίες στα βουλευτικά έδρανα ένα χειμωνιάτικο βράδυ του Γενάρη στη ζεστασιά της Βουλής!

Εγώ κάθομαι, σκέπτομαι, μελετάω και περιμένω τον Τούρκο...Μπορεί και εγώ να μην έχω να πληρώσω τα κοινόχρηστα αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει, μπορεί να μην έχω να πληρώσω το χαράτσι στο Πατρικό του χωριού μου, αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει... Ούτε και πρέπει!

Εγώ όμως πρέπει να αδειάσω το μυαλό μου να κλειδώσω το υποσυνείδητο,να μην σκεφτώ ότι με περιμένουν και εμένα στο σπίτι μου, όπως τόσους και τόσους άλλους που δεν γύρισαν ποτέ πίσω από μια ακόμη καθημερινή αποστολή... Ίσως και κάποιοι να πουν ότι τα ήθελε και να έπαθε! 


Εγώ όμως δεν πετάω για αυτούς, πετάω για τον Πατέρα μου που καμαρώνει στην άκρη στο χωράφι όταν περνούν τα μαχητικά μας, πετάω για το παιδί στη Φλώρινα που περπατάει στο χιόνι να πάει στο σχολειό του, πετάω για τον Παπά μας  που κάνει χιλιόμετρα να κάνει Ανάσταση με τους τσοπαναραίους  στο ύψωμα της Παναγιάς!


Πετάω για το ψαρά που βγήκε 4 το πρωί με την ψαρόβαρκα να φέρει το μεροκάματο  στη φαμελιά του, πετάω για το δασκαλάκο που πληρώνει απο την τσέπη του τις φωτοτυπίες στα Άγραφα της Καρδίτσας ...

Για αυτούς πετάω... Για να μπορούν να κάνουν αυτό που χρόνια κάνουν και να κρατάνε την Πατρίδα ζωντανή!

Ούτε αυτοί, ούτε εγώ θα ζητήσω υπερωρίες γιορτές και Κυριακές, γιατί εγώ πετάω για την Πατρίδα μου... Πετάω για τους δικούς μου ανθρώπους, αυτούς που γλεντάνε με την ψυχή τους, ζούν για μιά στιγμή και όταν  πεθαίνουν  ξεπροβοδίζουν τους δικούς τους ανθρώπους με τραγούδια και εύχονται καλήν αντάμωση !
 
Ίσως κάποιο  πρωί  όταν κοιτάξεις ψηλά θα με δεις γιατί...
Εκεί που Ισιώνει ο Αετός ...Οι Γλάροι δεν πετάνε ! 
  κλεμένο είναι από το μπλογκ του Βετεράνου...
 http://www.veteranos.gr/2013/01/blog-post_1775.html#more

 

32 σχόλια:

  1. Ρία μου καλημέρα!
    Μακάρι όλη μας έτσι να σκεφτόμασταν...ο κάθε ένας από το μετερίζι του...δεν θα είχαμε καταντήσει έτσι σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εμείς εδώ, και εσείς εκεί, στο ίδιο καζάνι βράζουμε...

      καλημέρα έλενα!

      Διαγραφή
  2. Γιατί αυτοί ειναι ΕΛΛΗΝΕΣ και μερικοί άλλοι!!! Μονο ! Αυτοί γεννιούνται ΕΛΛΗΝΕΣ.

    την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλληνας δε γίνεσαι, γεννιέσαι φιλενάδα!

      σκέψου, αυτοί είναι αδέρφια μας. διακινδυνεύουν κάθε μέρα για μας!

      Διαγραφή
  3. Σωστό κι αληθινό, πράγματι αρκετές φορές ξεχνάμε πολύ σημαντικά πράγματα κι ανθρώπους που δίνουν τη ζωή τους για αυτή τη χώρα (και τους δίνει πίκρα συνήθως σαν αντιστάθμισμα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μόνο πίκρα όμορφέ μου; μόνο πίκρα;
      μεταθέσεις, περικοπές μισθών, χάνουν προνόμια...

      άστο, ήρωες!

      Διαγραφή
  4. Καλημερα
    Ετσι απλα να ξερει οτι καμαρωνουμε πολλοι παρα πολλοι οταν βλεπουμε τα μαχητικα οταν τα ακουμε και δεν τα βλεπουμε γιατι δεν προλαβαινουμε να τα δουμε.Ευχομαστε να ειναι καλα ολα αυτα τα παιδια και παντα να επιστρεφουν γιατι τουλαχιστον για μενα ειναι παιδια επειδη διαθετουν ολη την παιδικη αθωοτητα ανιδιοτελεια και αγαπη που οι περισσοτεροι απο εμας εχουμε χασει δια παντος.
    Καποτε μιλησα με ενα τετοιο παιδι κατα λαθος."Οταν παιρνει φωτια ο ουρανος την νυχτα" Μαλλον σε αναχαιτησεις αναφεροταν.
    Να ειναι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι σε αναχαιτήσεις αναφερόταν...
      δεν είναι τόσο ρόδινο να φοράς στολή. ότι στολή και να είναι. πόσο περισσότερο να ξέρεις πως από τις προηγούμενες σειρές από σένα, ούτε οι μισοί δεν έζησαν για να πάρουν σύνταξη.

      έχω φίλη που έχει η οικογένειά της δική της πτέρυγα στο νεκροταφείο, όλοι ιπτάμενοι και πέσαν εν ώρα καθήκοντος!!!

      ήρωες της διπλανής πόρτας!

      Διαγραφή
    2. Στα νοτια της Κρητης ειναι τοσο συχνο το μονοπατι του ουρανου γι αυτους και ξερω πια οτι δεν σηκωνονται παντα απο το Καστελι αλλα ισως ερχονται κι απο Αγχιαλο αλλωστε ειναι τοσο κοντα για εναν αετο.Οτι και να κανω βγαινω εξω μηπως προλαβω να τους δω να τους ευχηθω σαν να μπορουσαν να με δουν.
      Μαρια

      Διαγραφή
    3. είναι παρηγορητικό μαρία, να υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν και αυτό κάνεις εσύ.
      και να σκεφτείς, αυτούς αποκάλεσε αντιπαραγωγικούς ο πάγκαλος!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Ρία μου, αν σκεφτόμαστε όλοι ετσι για το συνολικό καλό της πατρίδας μας, δεν θα είχαμε φτάσει έως εδώ. Αντίθετα ο καθένας σκέφτεται για το προσωπικό του συμφέρον και οι υπόλοιποι να πάνε να .........Λυπηρό αλλά το βλέπουμε παντού να συμβαίνει.
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι ακριβώς είναι. δεν πληρωνόμαστε αργίες και υπερωρίες. δεν παίρνουμε επιδόματα για τις πρωτιές που φέρνουμε. δεν πληρωνόμαστε για τα μεταπτυχιακά που κάνουμε και κάθε μέρα είμαστε εκεί. χωρίς απεργίες, χωρίς διαμαρτυρίες.
      και γιατί; για την πατριδα μαρία μου.
      γιατί εμείς λέμε πατρίδα και ανατριχιάζουμε!

      Διαγραφή
  6. Βγήκε, που λες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και δήλωσε από τηλεοράσεως τη συμπάθειά του στους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας για τους εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς τους λέγοντας ότι "αμείβονται μόλις με 1.200 ευρώ τον μήνα τη στιγμή που πετάνε αεροσκάφη αξίας 60.000.000 ευρώ" και έμεινα ενεή με τον τρόπο με τον οποίο αξιολογεί τα πράγματα. Εννοώ ότι περίμενα να ενδιαφέρεται περισσότερο για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά προκειμένου να διαφυλάξουν την ασφάλεια της χώρας (και που θεωρώ ότι αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το επάγγελμά τους θα έπρεπε να είναι από τα πιο καλοπληρωμένα) και λιγότερο για το κόστος της λαμαρίνας που τους έχει χρεωθεί. Θα μου πείς, αυτή είναι μια συναισθηματική θεώρηση του επαγγέλματος του πιλότου της Πολεμικής εροπορίας η οποία δεν έχει θέση στον παγωμένο κόσμο της σημερινής κυβέρνησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο κάθε πολιτικός, μπορεί να λέει ότι θέλει. πόσοι από αυτούς υπηρέτησαν; πόσοι ακούνε τον εθνικό ύμνο και δακρύζουν; ποσοι βλέπουν τη σημαία να υψώνεται και κάθονται προσοχή;

      εμείς οι ένστολοι όλοι. μηδενός εξαιρουμένου! γιατί εμείς επιλέξαμε να υπηρετήσουμε την πατρίδα μας. τη γή μας. τα ιερά και όσιά μας. αυτοι υπηρετούν τις τσέπες τους!

      Διαγραφή
  7. Ρία κάθε φορά στο παρελθόν που η Ελλάδα κατάφερε να πάει μπροστά είναι επειδή υπήρχαν άνθρωποι σαν κι αυτόν που περιγράφεις. Δυστυχώς στις μέρες μας έχουν λιγοστέψει απειλητικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπα, ξέρεις ποσοι ιπτάμενοι κάθε μέρα φιλούν τη γυναίκα τους και τα παιδιά τους σα να μην τους ξαναδούν ποτέ;;;

      γιατί η πατρίδα μας είναι πάνω από τις οικογένειές μας. πάνω από τις ζωές μας!

      Διαγραφή
  8. Κάθε συναισθηματική φόρτιση...κάθε πρόταση.. είναι χαραγμένη σε ένα κομμάτι της καρδιάς.
    Ναι 1200ευρώ για ζωές που κινδυνεύουν και κάτω τρέμει το φυλλοκάρδι της μάνας.. της γυναίκας των παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και μετά σου λέει ο πάγκαλος είμαστε αντιπαραγωγικοί...

      Διαγραφή
  9. Σε όλους αυτούς ένα πελώριο συγγνώμη για τα τόσα που υπομένουν, και σεβασμό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς μαζι με τα ξερά καιγονται και τα χλωρά. Όταν δεν γίνετε ένα υγιές ξεσκαρτάρισμα στο δημόσιο και μια μείωση μισθών απο πάνω προς τα κάτω, θα έχεις ανθρώπους σαν τον κύριο και πολλούς ΠΑΡΑ πολλούς ακόμα και "καίγονται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμείς παρακαήκαμε ιταλέ μου. δεν μπορείς να φανταστείς τι περνάμε!

      Διαγραφή
  11. Ωραίο κείμενο... γεμάτο υπερηφάνεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και πόνο και απογοήτευση για την αντιμετώπιση της κοινωνίας σε αυτούς τους ανρθώπους!

      Διαγραφή
  12. Πρέπει να έχει ο άνθρωπος κι άλλη πίκρα μέσα του, πέρα από την αντιμετώπιση της κοινωνίας --αυτή που έρχεται όταν συνειδητοποιεί ότι το αεροπλάνο μέσα στο οποίο βρίσκεται, και το αεροπλάνο το οποίο αναχαιτίζει, είναι και τα δύο του ίδιου τύπου και έχουν και τα δύο πουληθεί από το ίδιο εργοστάσιο σε διαφορετικούς αγοραστές που στα χαρτιά του ΝΑΤΟ είναι όλοι σύμμαχοι. Και τα αεροπλάνα τα έχουν πληρώσει οι βοσκοί και οι ψαράδες και οι παπάδες και οι ιμάμηδες που βλέπει 40,000 πόδια κάτω από το πιλοτήριό του.

    Όμως όταν είσαι εκεί πάνω, είσαι μόνος σου με το σύμπαν και τον πλανήτη, και αυτό δεν είναι μοναξιά αλλά λύτρωση την οποίαν λίγοι έχουν τα όνειρα να φτάσουν... και αυτά όλα από μέσα από τα σωθικά του που του έδωσαν την ικανότητα να φτάσει στο ίσωμα του αετού δεν έχουν να κάνουν με το πως τους βλέπει ο κόσμος, ούτε με τα σύνορα που χωρίζουν οι μαρκαδόροι πάνω στους χάρτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δημήτρη μου, δινεις μια άλλη διάσταση στο θέμα και χαίρομαι για αυτό.

    σκεψου, ότι αυτά τα παιδιά που έχουν πιάσει στις πανελλαδικές εξετάσεις, τόσο υψηλή βαθμολογία που θα περνούσαν ιατρική και πολυτεχνείο πολύ εύκολα, επιλέγουν να γίνουν πιλότοι μαχητικών για την πατρίδα. υλοποιούν το όνειρό τους και το ζουν καθημερινά. διακινδυνεύουν τη ζωή τους για όλους εμάς. για να είμαστε εμείς ήσυχοι στην καθημερινότητά μας. για να είμαστε εμείς ελεύθεροι να χαρούμε, να κλάψουμε, να αγοράσουμε, να πετάξουμε... και ένα ωραίο πρωί, έρχεται η χ κυβέρνηση και σου λέει ότι οι ταλαιπωρίες σου, τα g που σου σμπαραλιάζουν τη μέση, η ρινίτιδα από τη μάσκα οξυγόνου που σου καταστρέφει την όσφρηση, ο κίνδυνος του vertigo, η πιθανότητα να μη γυρίσεις πίσω ζωντανός και οι δικοί σου να θάψουν ένα άδειο φέρετρο - που δεν είναι μικρή αυτή η πιθανότητα-, κοστολογούνται 1200 ευρώ το μήνα.

    οποιοσδήποτε άλλος, θα κρέμαγε τη στολή και θα πήγαινε σπιτι του να χαρεί τα παιδιά του, να πάει στην χ αεροπορική εταιρεία, να παίρνει 3000 ευρώ το μήνα και να πετάει ένα δικινητήριο. αυτοί όμως, δε φεύγουν. παραμένουν. το κύμα παραιτήσεων στις ένοπλες δυνάμεις, δεν έχει να κάνει με ιπταμένους, έχει να κάνει με υπαξιωματικούς και διοικητικούς. με σώματα και όχι όπλα.

    γιατί πάνω απο όλα είναι η πατριδα, πάνω από όλα είναι να ζούν το όνειρο που είχαν από παιδιά. και ας μην το αναγνωρίζει η κοινωνία. ας μην αμοίβονται όπως θα έπρεπε. θα ζήσουν με λιγότερα, θα ζήσουν με τα βασικά. αρκεί να νιώθουν ότι πετούν με τους αετούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπωσδήποτε, μιλάς σωστά, και είναι η αγάπη για την πατρίδα που κινούν τους ανθρώπους αυτούς. Τίποτα δεν μπορεί να το πάρει αυτό από τους ανθρώπους που δίνουν την ζωή τους για την πατρίδα τους και για εμάς τους άλλους.

      Όμως υπάρχει και η μεγαλύτερη διάσταση που ανέφερες, και στην μεγαλύτερη διάσταση/οπτική είναι και το ότι η πολεμική αεροπορία σε οποιαδήποτε χώρα είναι το πιο εύκολο και ίσως το μόνο μέσο για να πατάξει κάποιος που ονειρεύεται να γίνει πιλότος για να πετάξει. Οι καλύτεροι πιλότοι αερογραμμών προέρχονται από αεροπορίες. Ο γιός μου σκέφτηκε και την USAF και την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (που έχουμε και πτέραρχο "μέσο" αλά Ελληνικά) όταν ήταν 14, αλλά η ιδέα αναχαιτίστηκε και καταρρίφθηκε αμέσως γιατί ούτε εκείνος ούτε εγώ είχαμε όρεξη να πεθάνει κάπου στο Αφγανιστάν για να βγάλει περισσότερα δολάρια κάποιος πετρελαιάς στο Τέξας, ή στην Τουρκία για να μην μπει στην ΕΕ. Οι πραγματικοί πόλεμοι πλέον δεν πολεμούνται από στρατούς αλλά από κουμπιά, κομπιούτερ, και τράπεζες. Και πέρα από όλα αυτά εγώ τουλάχιστον ποτέ δεν έχω καταλάβει τις "αναχαιτήσεις" μεταξύ "συμμάχων" με όπλα που αγοράζουν και οι δύο από τις ΗΠΑ...

      Διαγραφή
    2. δημήτρη μου, εμείς δε στέλνουμε στο αφγανιστάν πιλούτους. κάτι γιατρούς και νοσηλευτές στείλαμε και καμιά πενηνταριά μηχανικούς.

      αν δεν αερομαχίσουμε, πως θα έχουμε φθορές, βλάβες, απωλειες για να αγοράσουμε άλλα;
      βέβαια μια χαρά τα λες, αλλά ξέρω και άνθρωπο που έφυγε στην αμερική, έγινε πιλότος και τελικά ο νεώτερος κυβερνήτης της ολυμπιακής. έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και λίγοι μπορούν να το πουν αυτό. και θα μπορούσε να μπει στην πολεμική αεροπορία, αλλά δεν το ήθελε. είχε άλλα όνειρα. αυτά τα παιδιά στα μαχητικά, έχουν άλλη αντίληψη. δεν πανε να πετάξουν. πάνε να πετάξουν για την πατρίδα. διαφέρει το ένα από το άλλο!

      Διαγραφή
    3. Το καλοκαίρι του 2006 πήγα τον Κώστα στην Ολυμπιακή στο Βενιζέλος και ο διευθυντής της σχολής πιλότων τον καλωσόρισε, μέχρι που έκλεισε η Ολυμπιακή λίγους μήνες μετά (τα 30 χρόνια δημόσιας διαχείρισης αποδείχτηκαν πολύ βαριά για να επιζήσει).

      "αν δεν αερομαχίσουμε, πως θα έχουμε φθορές, βλάβες, απωλειες για να αγοράσουμε άλλα;"
      Ακριβώς! και αυτό με αγανακτεί ακριβώς επειδή τα κίνητρα των πιλότων που αερομαχούν είναι πράγματι αγνά και σεβαστά και θαυμαστά. Τι κάνουμε όμως για τα κίνητρα εκείνων που διατάζουν; και εκείνων που χειραγωγούν την κοινή γνώμη στέλνοντάς την στον πατριωτισμό για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες και οικονομικές συμφωνίες;

      Τώρα μπορεί να πω μπαρούφα και συγχώρεσέ με, αλλά, αν Δευτέρα απόγευμα μπει η Τουρκία στην ΕΕ, Τρίτη πρωί μπορούν να επιστρέψουν ένα-δύο εκατομμύρια Ελληνικές οικογένειες στην Πόλη, τ' Αϊβαλί και την Σμύρνη χωρίς σύνορα -εκεί που ήτανε 3000 χρόνια. Και αν μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ πάει να βάλει σημαία σε βράχο άλλης χώρας μέλους του ΝΑΤΟ πρέπει κανονικά το ΝΑΤΟ να το απαγορεύσει χωρίς να σκοτώνονται "σύμμαχοι" στον αέρα. Δεν είναι έτσι;

      -Για το Αφγανιστάν εννοούσα την USAF για την οποία επίσης είχαμε μιλήσει με τον Κώστα.

      Διαγραφή
    4. ISAF όχι USAF, αλλά δεν έχει σημασία.
      δεν ξέρω για τις σχολές ιπταμένων στην ελλάδα, αλλά να ρωτήσω το φίλο μου αυτόν που ήταν κυβερνήτης.

      σιγά μην μπει η τουρκία στην εε. δεν υπάρχει περίπτωση, δεν την θέλουν οι ευρωπαίοι. εμείς το παίζουμε κινέζοι, αλλά οι γερμανοί κυρίως δεν την θέλουν!

      Διαγραφή
    5. "ISAF" τι είναι;
      Εγώ μίλαγα για την United States Air Force (USAF). Μάλιστα η USAF στέλνει πιλότους για εκπαίδευση στην σχολή πιλότων η οποία είναι προσαρτισμένη στο πανεπιστήμιο που πήγε ο Κώστας, και όπου δίδασκε ως εκπαιδευτής. Το 2011-12 ο Κώστας εκπαίδευε πιλότους της Αμερικανικής αεροπορίας :-)

      Και για την Τουρκία συμφωνούμε :-)

      Διαγραφή
  14. ISAF - International Security Assistance Force, έτσι λέγεται η επιχείρηση στο αφγανιστάν, δεν έχει σχέση με την πολεμική αεροπορία των ηνωμένων πολιτειών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες