ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

17 Σεπ 2012

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ;;; ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ;



Πριν λίγες μέρες έγινε μια πορεία διαμαρτυρίας των στρατιωτικών για τις περικοπές στους μισθούς μας.
Με ρώτησαν αν θα παρευρεθώ.
Και απάντησα όχι.
Και όχι απλώς όχι, όχι σαν του Μεταξά. ΟΧΙ, διαμαρτυρίας και ένστασης.

Και εμένα μου έκοψαν πολλά χρήματα. Μέχρι στιγμής έχω χάσει σχεδόν το 40% των αποδοχών μου. Έχω ακούσει πως είμαι αντιπαραγωγική, πως είμαι αρρωστημένο μυαλό που είμαι στις ένοπλες δυνάμεις, πως είμαι τακτοποιημένη και για αυτό δε διαμαρτύρομαι.

Διαμαρτύρομαι. Όχι όμως στους δρόμους.

Όμως εγώ δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος.
Δε θα κατέβω στο δρόμο να διεκδικήσω το δίκιο μου. 

Είμαι αξιωματικός. 

Εξ ορισμού έχω θέση και την πήρα με την αξία μου. 

Αν η πολιτεία δεν το καταλαβαίνει αυτό, αυτό είναι δικό της πρόβλημα.
Αν η πολιτεία θεωρεί πως ο αξιωματικός πρέπει να ψάχνει τρόπους να συμπληρώνει το εισόδημά του, τότε το πρόβλημα δεν είναι δικό μου. Είναι της πολιτείας.
Οι στρατιωτικοί έχουμε ηγεσία που υποτίθεται πως πρέπει να υποστηρίζει τα δικαιώματά μας και να προστατεύει τα κεκτημένα μας. Αν η ηγεσία δεν είναι η κατάλληλη για τους υφιστάμενους, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Είναι της πολιτείας που επέλεξε αυτά τα άτομα να με υπερασπιστούν. Να με προστατέψουν, να με καθοδηγούν.

Οι στρατιωτικοί, δεν είναι τσιράκια της κάθε παράταξης που τους κατεβάζει στο δρόμο να πλακωθούν με τα ΜΑΤ. Και ο σωστός αξιωματικός δεν πήγε στην πορεία.

Η πορεία δεν είναι για τους αξιωματικούς. Είναι για τους απελπισμένους. Εφ όσον η χώρα μου δεν μπορεί να μου δώσει παραπάνω χρήματα, θα πορευτώ με αυτά που μου δίνει. Λίγα. Δε μου φτάνουν. Αλλά θα μαζέψω τα πόδια μου να χωρούν στο πάπλωμά μου. Αλλιώς θα κρυώσουν. Απελπισμένη δεν είμαι. Απελπισμένη θα ήμουν αν δεν είχα πατρίδα. Και η πατρίδα μου τώρα με έχει ανάγκη. Και για αυτό έγινα αξιωματικός. Για να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Όχι για να με βάζει ο κάθε έξυπνος αρχηγός κόμματος να ξεφτιλίζομαι στο δρόμο.

Η διαμαρτυρία μου δεν είναι στο να κάνω πορείες. Η διαμαρτυρία μου μπορεί να γίνει αλλιώς. Να αγοράζω ελληνικά προϊόντα. Να μην κλέβω το κράτος. Να είμαι εγώ σωστή.

Το έχω ξαναγράψει. Η συλλογική ευθύνη είναι η ευθύνη η δική μου, η δική σου, του άλλου. Αν ο κάθε ένας από μας ήταν πιο σωστός απέναντι στο κράτος, θα ήταν και το κράτος μας καλύτερο. Αλλά αν κοιτάξουμε ποιοι ήταν βουλευτές πριν τρία χρόνια και ποιοι είναι τώρα, θα καταλάβετε πολύ απλά, ότι δε διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Αυτό μας έχει φάει. Η έλλειψη γνώσης και το ότι είμαστε ανιστόρητοι. Δυστυχώς, όμως, χώρα που δε θυμάται την ιστορία της, αναγκάζεται να την ξαναζήσει!

Εννοείται, πως δεν πήγα στην πορεία. Και κανείς γνωστός μου, σώφρων, δεν πήγε! Δεν ξέρω τι έγινε. Δε με ενδιαφέρει. Δεν ειμαι υπέρ του να συνδικαλίζεστε στο στράτευμα. Όποιος συνδικαλίζεται, δεν είναι αντικειμενικός. Καθοδηγείται από τους εκάστοτε αρχηγούς του που συνήθως πρόσκεινται σε κάποια παράταξη. Στο στράτευμα δεν έχει θέση η πολιτική. Αν κυβερνά το ΣΥΡΙΖΑ, παραδείγματος χάριν, και γίνει πόλεμος, εγώ που δεν θα έχω ψηφίσει το κόμμα αυτό, δε θα πολεμήσω; Ο στρατιωτικός δεν ανήκει σε πολιτικά κόμματα. Δεν ανήκει σε παρατάξεις. Δεν καθοδηγείται από πολιτικάντηδες.

Δες τε τα χάλια των εργατικών συνδικάτων. Αποτελούν δεκανίκι στα σχέδια των κάθε λογής πολιτικών. Αυτό εμένα δε μου αρέσει και το λέω χωρίς φόβο. Γιατί έγινε ο κώλος μου σαν την Πελοπόννησο για να περάσω στη σχολή μου. Γιατί απέκτησα μυωπία στα 33 όταν έκανα ειδικότητα. Γιατί διαβάζω κάθε μέρα. Δε μου χάρισαν τη θέση. Δε με διόρισε κανείς. Δε με  βόλεψε κανείς. Δεν έχω υποχρέωση σε κανέναν. Και για αυτό μπορώ να μιλώ!

Αν μπορεί, ας το πει και αυτός που τον τακτοποίησε ο βουλευτής του στη θεσούλα του. Μόνο που αυτός, θα πρέπει να τρέχει πίσω του κάθε φορά που θα του κάνει νεύμα ο βουλευτής του!




Αυτά. Τώρα που έγινε το μπλογκάκι μου πάλι μια χαρά, θα σας πρήζω συστηματικά!

                                           

34 σχόλια:

  1. Καλημέρα Ρία και καλή βδομάδα.
    Πολύ ωραία τα λες, τα λέω και γω για τον συνδικαλισμό στη χώρα μας που σάρωσε και ισοπέδωσε τα πάντα. Πως θα με υπερασπίσει εμένα η ΓΣΕΕ που ο γραμματέας της είναι οχι εργάτης η ιδιωτικός υπάλληλος αλλά υπάλληλος καλοπληρωμένος σε ΔΕΚΟ?????? Δεν θέλω να ακούω πια τίποτα ζούμε σε μια πατρίδα που την κατάντησαν μπάχαλο.
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα μαρία. δεν είναι καλοπληρωμένος υπάλληλος δέκο, είναι απλά, εντολοδόχος ένός κόμματος και δεν έχει ένα ένσημο με τον ιδρώτα του ποτέ!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο σου. Η αντιμετώπιση σου για το θέμα δεν είναι ούτε αριστερή ούτε δεξιά ούτε πατριωτική... είναι αντιμετώπιση με πυρήνα την προσωπική ευθύνη και την κατανόηση της ουσίας του αντικειμένου το οποίο επέλεξες στην ζωή σου, και στέκεσαι ακέραια στην ουσία της επιλογής σου. Μικρό ένα σχόλιο για να αναλύσω τους λόγους για τους οποίους συμφωνώ και θαυμάζω το σκεπτικό σου. Αυτό το σκεπτικό λείπει από αυτόν τον δυστυχισμένο τόπο. Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εδώ ταιριάζει, απόλυτα θα έλεγα το:'' μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά'' ,χώρια που μετά είσαι στη μπούκα του κάθε βλαμμένου ότι κοιτάς την πάρτη σου!
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην προκειμένη περίπτωση, μόνο την πάρτη μου δεν κοιτώ. αλλά τουλάχιστον ειμαι καλά με τη συνείδησή μου!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Ρια!
    Μίλησες με μεγάλη αξιοπρέπεια! Μου θύμησες την ταινία "ένας ήρως με παντούφλες" με τον αγαπημένο μου το Λογοθετίδη! Εκείνος ξεγελάστηκε από τις τιμές της πολιτείας, που τις "διαχειρίζονταν" και τις απέδιδαν σάπιοι πολιτικάντηδες!
    Και κάποιο συνάδελφοί σου είναι το ίδιο ιδεαλιστές και αξιοπρεπείς, το πιστεύω. Ασχέτως αν οι ένοπλες δυνάμεις γενικά μου προκαλούν δυσφορία, όπως και οτιδήποτε έχει να κάνει με στολή, από τη φόρμα εργασίας του εργάτη σε εργοστάσιο, μέχρι τη ρόμπα του επιστήμονα, η στολή νομίζω στο τέλος σε κάνει κτήμα της. Είναι η πιο εγκληματική ανακάλυψη της κοινωνίας για να χειραγωγεί να διαιρεί και να βασιλεύει. Ειδικά στις μέρες μας που τα ράσα κάνουν τον παπά. Έχουν γίνει ένα σωρό πειράματα για τη δύναμή της...
    Δεν μου κάνει εντύπωση που βγαίνουν οι άνθρωποι στο δρόμο. Μου κάνει εντύπωση όμως το ανάποδο...
    Που δε βγαίνουν αυτοί που πραγματικά πρέπει να βγουν και να διεκδικήσουν, που καταλαβαίνουν νιώθουν και που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Έτσι αυτόματα και ανοργάνωτα. Να ξυπνάμε κάθε πρωί και να βγαίνουμε στο δρόμο φωνάζοντας, κλαίγοντας, ουρλιάζοντας ο καθένας όπως αισθάνεται βρε αδερφέ! Σαν μονάδα αυτού του συνόλου. Γιατί αλήθεια μπαίνουμε στις στολές μας και κάνουμε τη δουλειά των άλλων που μας διαχωρίζει από το σύνολο και μας προσδιορίζει ως άτομα? Γιατί???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τότε ρε κοπελιά, δε θα είναι κράτος. θα είναι χάβρα!
      εμένα ας πούμε με ενοχλεί που έχουν σαμαρακια στο δρόμο κάτι μαλάκες στρατόκαυλοι για να μην τρέχουν στη γειτονιά τους και κάνουν φασαρία. μπαίνει με αυτοκίνητο στην περιοχή τους και βγαίνεις με κουδουνίστρα. τι να κάνω; να αρχίσω να ουρλιάζω;

      δεν είναι λύση αυτή. δυο φορές ψηφίσαμε. τι βγάλαμε; αυτούς τους ίδιους που μας έφεραν σε αυτό το χάλι. δε μας φταίει κανείς. μόνοι μας το κάναμε. όσοι δεν είναι στο πασόκ, πήγαν στο σύριζα. και τι έγινε; απλά είναι βουλευτές με άλλη σημαία.
      δηλαδή μια από τα ίδια!

      Διαγραφή
    2. Για να καταλάβεις τι σου λέω παραπάνω Ρία, διάβασε το σχόλιο με τα μάτια σου και με το μυαλό σου κι όχι με τη στολή σου.
      Το παράδειγμα που δίνεις το προσπερνάω ως άκυρο. Μη με παρουσιάζεις ως φαιδρή, δεν είμαι.
      Επίσης ενώ στο ποστ δεν το κομματικοποίησες, στα σχόλια το κάνεις περίτρανα.
      Όποιος βγαίνει σε πορεία είναι ή ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ? Εσύ δηλαδή δε βγαίνεις γιατί δεν γίνεται να υπάρχει συνδικαλισμός στο στρατό ή γιατί είσαι ΝΔ ή βασιλικιά ή χουντικιά?
      Οι συνάδελφοί σου που βγαίνουν το κάνουν από ιδιοτέλεια κομματική και όχι γιατί διαμαρτύρονται προς σύσσωμη την πολιτεία για την καταπάτηση των κατοχυρωμένων έννομων εργασιακών τους δικαιωμάτων? Στιγματίζονται κομματικά? Αυτό λες?
      Εννοείς τελικά κάτι από όσα γράφεις? Στις απαντήσεις σου δε φάνηκε κάτι τέτοιο καθόλου. Το προτιμούσα πριν που είχα μια ελπίδα πως τα εννοούσες.

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει συνδικαλισμός στις ένοπλες δυνάμεις.
      όσο αγνά και αγαθά κίνητρα να υπάρχουν αρχικά, τελικά ο συνδικαλισμός καταλήγει κομματοποιημένος. και επειδή η ιστορία μας έδειξε πως οι πορείες απλά γίνονται για να εξυπηρετούνται κομματικοί μηχανισμοί, αυτό δεν πρέπει να συμβεί και στις ένοπλες δυναμεις.

      τι δεν καταλαβαίνεις σε αυτό;
      και η νέα δημοκρατία να οργάνωνε την πορεία, πάλι δε θα πήγαινα. ο κομματισμός δεν πρέπει να εισέρχεται σε τέτοιο βαθμό στα σρατεύματα. ο καθένας είναι πολιτικοποιημένο ον, αλλά άλλο τι πιστεύω και άλλο με κουμαντάρουν!

      μην ξεχνάς όιτ το 1941 όταν ο χίτλερ κύρηξε πόλεμο στην ελλάδα, ο χίτλερ, οχι ο μουσολίνι, το κκε, θεώρησε τον αμυντικό πόλεμο της ελλάδας επεκτατικό και ζήτησε από τους οπαδούς του να μην πολεμήσουν γιατί ο στάλιν είχε υπογράψει το σύμφωνο ρίμπεντροπ μολότωφ και οι ρώσσοι με οτυς γερμανούς υποτίθεται ότι ήταν σύμμαχοι! και δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. είναι γραμμένο στο βιβλίο της ιστορίας της ελλάδος του ρος!!!

      Διαγραφή
  5. HOMO KARDIRSIOUS ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ …
    παρεμπιπτόντως άμα έχεις σκοπό να με επισκεφτείς στείλε email πρώτα για να μην σε ΄΄ κρεμάσω ΄΄ με πιθανές ελλείψεις t.kwstogiannos1973@tellas.gr .

    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή βδομάδα!
    Καθένας έχει τη δική του γνώμη και πράττει αναλόγως.
    Δε νομίζω πως έχει κανείς το δικαίωμα να σου πει τι να σκέφτεσαι.
    Φιλιά πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για διάβασε τα σχόλια παρακάτω και θα δεις τι μου σέρνουν. όχι ότι με απασχολεί, αλλά να δεις τι θέλει ο έλληνας. να μου λέει τι κάνω και πως να σκέπτομαι!!!

      Διαγραφή
  7. Σωστά τα λες! Γέλασα με την ψυχή μου! Μα που τα βρίσκεις αυτές τις φωτό πια!! χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ ηφαιστιωνάκο. τις φωτογραφίες τις παίρνω από το izismile.com!

      Διαγραφή
  8. ψιλά γράμματα Ρία μου για τους περισσότερους...

    άσε που δεν υπάρχουν πια συντεχνίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι συντεχνίες έλενα; εδώ μιλάμε για καθαρά κομματικούς μηχανισμούς!
      ποιος συνδικαλιστής δεν πήγε μετά να γίνει βουλευτής; που δε δούλεψαν ποτέ μα ποτέ!

      Διαγραφή
  9. Βασικά δικό σου πρόβλημα είναι όλα αυτά που λες, γιατί εσύ έχασες το 40%, όχι η πολιτεία, την οποία δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπερασπιστούμε ούτε είναι δουλειά μας να προστατεύσουμε! Άλλο η "πατρίδα" που λες, αλλά δεδομένου ότι πλέον δεν υπάρχει πατρίδα, καλά κρασιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι άλλες οι απόψεις μας περί πατριωτισμού, περί κράτους και πολιτείας, φαρμακοτριφτάκο!
      και πατρίδα είμαστε όλοι. και εγώ και εσύ, και η μαμά σου και η θειά σου η καλλιοπίτσα...
      αν έχω χάσει εγώ τόσα, άλλοι έχασαν περισσότερα. και μερικοί είναι άνεργοι από το 2008 που οι αναρχοκομμουνιστές έκαψαν τις επιχειρήσεις στο κέντρο που τους είχαν υπαλλήλους. και τότε, δεν είχαμε ακόμα κρίση στην ελλάδα!

      Διαγραφή
  10. Το "συνδικαλίζεσθαι στο στράτευμα" και όχι το "συνδικαλίζεστε" (έλεος!), η ελληνικότητα σου έλειπε, τρομάρα σου! Και καλά τα λέει ο από πάνω, δικό σου είναι το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ε όχι και σαν την Πελοπόννησο ο ποπός σου. Υπερβολική είσαι! Αν είναι έτσι ο δικός μου πως είναι; Σαν την Αυστραλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. όλοι μας έχουμε βάλει το λιθαράκι μας για να γίνει αυτή η πατρίδα σκατά,με τον ένα η με τον άλλο τρόπο,το αποτέλεσμα μετράει και δεν ανατρέπεται όσα χρονια και να περάσουν..
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σύμφωνοι. όλοι φταίμε. αλλά δεν έχουμε όλοι και το ίδιο ποσοστό ευθύνης!

      Διαγραφή
  13. Αγαπητή Ρία στην ηλιθιότητα είσαι άπαιχτη!Η κυρία Thatcher έχει προηγηθεί 30 χρόνια σε αυτά που λές περι συνδικαλισμού. Είναι μια άποψη δεν λέω να εκτελείσαι απο Γερμανόφιλους νεοφιλελευθερους συντηρητικούς και σαν τελευταία λόγια να κράζεις "Αλητες προδότες κουμουνιστές" Ο συνδικαλισμός στη χώρα με τα τρωτά του στις καλύτερες εποχες έφτασε στο 13% και τώρα στην εποχή της υποδούλωσης των δικαιωμάτων σου είναι πολύ κάτω του 5%. Η ελευθερία των 1500 μεγαλοφοροφυγάδων στη χώρα καλά κρατεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τουλάχιστον έπιασα κόκκινο στην ηλιθιότητα και όχι στο ψηφοδέλτιο!!!

      δεν είδα να πάει άσχημα η θάτσερ. δώδεκα χρόνια κυβέρνησε. μάλλον κάτι έκανε καλά... και αν σκεφτείς ότι η βρεττανία δεν είναι στην κατάσταση της ελλάδος, μάλλον κάτι έκανε πιο σωστά από εμάς!

      Διαγραφή
  14. Μπράβο Ρία συγχαρητήρια για το Post. ΔΕΝ γινεται συνδυκαλισμός και στρατός να πηγαίνουν μαζι. Συμφωνώ μαζί σου και φυσικά ούτε εγώ κατέβηκα στην πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ αδερφέ. το ξέρω πως δεν πήγες στην πορεία. και δεν υπήρχε περίπτωση να πας γιατί δεν είσαι πιόνι κανενός!

      Διαγραφή
  15. δεν ειδα πουθενα να γραφεις ομως πως θα συντηρισεις μια οικογενεια με 2παιδια?γιατι?τι θα πω στις κορες μου ?δεν εχω για γαλα και για φαγητο?λες να αγοραζουμε ελληνικα προιοντα ,με τι λεφτα ομως?τη δοση του σπιτιου?λοιπον ρια ουτε εγω πηγα στην πορεια,και να κλεισω με ενα τελευταιο,θα βαλω και τα ποδια των παιδιων μου μεσα στο παπλωμα?και σου στελνουνε και συνχαρητηρια για το post........ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σου είπε κανείς όιτ δεν έχω παιδί και μάλιστα φοιτητή; σου είπε κανείς ότι δεν έχω υποχρεώσεις καθε μήνα; σου είπε κανείς ότι δε μου λείπουν τα όσα μου έκοψαν;
      απλά, δεν πήγα διακοπές, και αν πήγαινα θα πήγαινα στο χωριό μου και όχι στα νησιά γιατι δε μου φτάνουν. δεν πάω στα μπουζούκια, δεν πάω ταξίδια στο εξωτερικό και δεν ψωνίζω μόνο λαπέν και ντιορ στο παιδί μου. δεν ψωνίζω ούτε για μένα τετοια ρούχα. ψωνίζω ελληνικά. μαγειρεύω μόνη μου, και έχω ελαττώσει τα έξοδά μου στα απολύτως απαραίτητα.

      αν εσύ πάλι, θες να στέλνεις τα παιδιά σου σε ιδιωτικά σχολεία, να φορούν φιρμες και να κάνεις ταξίδια κάθε σαββατοκύριακο, ναι έχεις πρόβλημα.

      αν πάλι θες ο τσίπρας και ο κάθε τσίπρας να σε έχει υποχείριό του, γίνε. το να πας στο συλλαλητήριο ή όπου αλλού θες, είναι δικό σου θέμα. ο καθενας όπως βλέπει τα πράγματα.

      βλέπεις, όσοι μου λένε συγχαρητήρια, βλέπουν τον εαυτό τους ελεύθερο και όχι πιόνι του κάθε αρχηγού κόμματος!

      ποιος άνθρωπος που γνωρίζεις και σέβεται τον εαυτό του πήγε στη συγκέντρωση; κανένας! γιατί άραγε;;;

      Διαγραφή
  16. Την ανάρτηση δεν θα την σχολιάσω. 'Αλλωστε με το ίδιο πεύμα γράφω κι εγώ στο δικό μου το κονάκι κάθε τόσο. Σχολιάζω μόνο την εικόνα του Homo Karditsiotius που μ'εκανε να γελάσω! Το φαντάζομαι να μπει σε ιατρικά βιβλία με την αντίστοιχη ορολογία! Μα λείπει όμως η ορολογία των γυναικείων χαρακτηριστικών (βλ. ονομα Blog μου) ... Αυτά μπορείς να μας τα δώσεις και άνευ εικόνας... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και νομίζεις ότι εγώ τα ξέρω;;;
      μερικά θα σου πω, που νομίζω πως έτσι είναι

      στήθος = μαστάρια, βζιά
      αιδοίο = μνι
      γάμπες = άντζες
      μάγουλα = αμπούκες
      λαιμός = καρίτσαβλος

      δε θυμάμαι κάτι άλλο...

      Διαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες