ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

3 Ιουν 2012

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ

 
Ρε παπάρα του «δεν πληρώνω δεν πληρώνω»...

Πας και κάνεις φασαρίες για το χαράτσι και δεν κουνάς τον κώλο σου από τον καναπέ όταν ο κάθε μεγαλοηλίθιος που έχει τα κλειδιά της ΔΕΗ κατεβάζει το διακόπτη και μου κλείνει το ρεύμα όταν εγώ το έχω πληρωμένο. Γκρινιάρη του κώλου, έχω καθίσει στο ασανσέρ της πολυκατοικίας δυο ώρες κλεισμένη λόγω της απεργίας των υπαλλήλων της ΔΕΗ που είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Που τους πληρώνω εγώ με τους φόρους μου. Που δεν έχουν καταλάβει, γιατί έχουν σκατά στο κεφάλι τους ότι το ρεύμα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αγαθό.

Ρε παπάρα του «δεν πληρώνω δεν πληρώνω», λες να μην πληρώνω διόδια. Ε βέβαια, εσύ τη μακρύτερη απόσταση που έχεις κάνει, είναι μέχρι τη Λούτσα στο πατρικό της γιαγιάς. Όμως εγώ που πηγαίνω τέσσερις φορές το χρόνο στην Καρδίτσα, και πενήντα ευρώ να ήταν τα διόδια μέχρι εκεί, θα τα έδινα ευχαρίστως. Γιατί όταν κάθε Σαββατοκύριακο, θρηνούσαμε σε αυτό το δρόμο τριάντα πέντε νεκρούς και τώρα όταν γίνεται ατύχημα είναι πρώτο θέμα στα κανάλια, είμαι ικανοποιημένη. Όταν έφτανα στο Μαλιακό και τηλεφωνούσα στη μάνα μου και το γιο μου να τους χαιρετίσω γιατί δεν ήξερα αν θα έβγαινα ζωντανή από εκεί, τώρα που δεν τον βλέπω ντιπ το Μαλιακό, θα πληρώσω ευχάριστα. Βλέπεις, κεφάλα της αριστεράς, θεωρώ ότι η ζωή μου και η ζωή του παιδιού μου αξίζει περισσότερο από τα 17 ευρώ που είναι τα διόδια ως την Καρδίτσα και πίσω πάλι. Γιατί οδηγώ σε δρόμο με τέσσερις λωρίδες, με διαχωριστικό παρτέρι, με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που δεν είναι γεμάτο με εικονοστάσια δεξιά και αριστερά.

Ρε παπάρα του «δεν πληρώνω δεν πληρώνω» που χαίρεσαι που κατήργησες το πεντάευρω στα νοσοκομεία, για έλα μια μέρα να δεις τι γίνεται στα εξωτερικά ιατρεία κάποιου νοσοκομείου. Κάθε κωλόγερος και κωλόγρια που πηγαίνοντας να δει τη Μαρίτσα που αγόρασε καινούργιο ακουστικό για το αυτί  της, βρίσκεται έξω από το νοσοκομείο και μπαίνει μέσα, τζάμπα είναι άλλωστε και αρχίζει: μετρήστε μου την πίεση, μετρήστε μου το ζάχαρο, κάντε μου μια εξέταση γιατί πριν τέσσερις μέρες φταρνίστηκα. Κάθε στριμμένος γέρος και γριά που δεν έχουν τι να κάνουν, πάνε στο νοσοκομείο να πάρουν σειρά γιατί έκλασαν πριν το φαγητό και όχι μετά. Το πεντάευρο τους έκοψε τη φόρα για λίγο καιρό. Τώρα πάλι μαζεύονται και αρχίζουν, να κάνω ένα καρδιογράφημα. Να δώσω μια γενική ούρων. Χωρίς λόγο, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

Αν ρε παπάρα του «δεν πληρώνω δεν πληρώνω», είσαι τόσο μεγαλόψυχος, έλα να μου βάψεις το σπίτι που για να το βάψω, πρέπει να μαζέψω λεφτά δυο μήνες. Έλα να πληρώσεις εσύ το λογαριασμό της ΔΕΗ, του νερού και τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας μου. Αν όμως δε σ’ αρέσει τότε να φύγεις από την κοινωνία μας. Αν θεωρείς ότι η κοινοκτημοσύνη σε εκφράζει, η Κορέα υφίσταται. Θα σε δεχτούν με ανοιχτές αγκάλες. Αλλά θες αριστερή ιδεολογία με δεξιά τσέπη. Ιδεολόγε του κώλου. Αν δε σου αρέσει, τράβα σε ένα νησί του ειρηνικού που είναι ακατοίκητο, να τρως καρύδες και μπανάνες και να χέζεις πίσω από δέντρα.

Όσο όμως ζεις στον πολιτισμό, θα φέρεσαι σαν πολιτισμένο. Και λέω σαν, και όχι ως πολιτισμένος, γιατί δεν είσαι πολιτισμένος. Άντε τώρα να ξυρίσεις καμιά μασχάλη που ζέχνεις σαν κουνάβι και μεθαύριο μας ξανακάνεις κήρυγμα.

Πλήρωσες για τη διαφήμιση των τριών λεπτών στην τηλεόραση; Πλήρωσες για να μας δείξεις τη μαλακία που σε δέρνει; Γιατί αν πληρωσες τι δεν πληρώνω δεν πληρώνω είσαι; Θες να κάνεις κάτι; Κάντο χωρίς να προδίδεις τις ιδέες σου. Ηλίθιοι όλοι, κάθε χαμένος κάνει και ένα κόμμα…


36 σχόλια:

  1. Ναι αλλά ποιος σου είπε ότι δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν?? Είναι απλά ηλίθιοι που ενώ τα ξέρουν όλα αυτά επιμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχεις ένα πόιντ!
      μα τόση χαζομάρα όμως; και πληρώνουν για αυτή τη χαζομάρα και στην τηλεόραση διαφήμιση; που είναι και πανακριβη; τι να πω; απύθμενη η βλακεία των ανθρώπων!

      Διαγραφή
  2. η βλακεία και η χαζομάρα δεν παλεύονται. Εγω αναρωτιέμαι που τα βρίσκουν τα λεφτά.
    Λες να τσιμπάνε και αυτοί απο το δημόσιο για εκλογικά έξοδα?
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορείς να πεις όμως ria μου. Εμπνεύσαμε και τους Ισπανούς ,οι οποίοι φλερτάρουν με το ΔΝΤ και άρχισαν να μην πληρώνουν εισητήριο στο μετρό και δεν ξέρω κι εγώ που αλλού. Οπότε το κάθε κίνημα της ανείπωτης βλακείας ,θα βρίσκει πάντα αντίστοιχους οπαδούς.
    Καλή σου μέρα κούκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί είναι ανίκητη φιλενάδα! η βλακεία εννοώ. δεν πληρώνεις εισητήριο ρε παπάρα, αυτοί όμως θα πληρωθούν. από που; από τους φόρους σου1
      και ετσι μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο.

      Διαγραφή
  4. Εντάξει! Το έπιασα το υπονοούμενο!
    Ο Στάλιν πάει να κάνει αποτρίχωση, να ετοιμάσει βαλίτσες και να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια για την Κορέα!

    ΥΓ. Ένα δίκιο το έχεις, μην σου πω και δύο, αλλά που θα το βρεις;

    ΥΓ. 2 Τα σέβη μου και τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλιά φιλενάδα!
      πως τον έχεις το μήτσο; τι κάνει ο δημοσθένης;

      να σε δω με χλαίνη κορεάτικη και τι στον κόσμο!!!

      Διαγραφή
    2. Τον Μήτσο μια χαρά τον έχω. Ο Δημοσθένης δεν ήλθε τελικά!

      Κοίτα να δεις, ότι και να φορέσω, ακόμα και χλαίνη κορεάτικη, μου πάει, διότι έχω σώμα μοντέλου, είμαι ψηλή και κοκκινομάλλα!!! Αλλά τι σου τα λέω; Τα ξέρεις!

      Διαγραφή
  5. Στην Ισπανία τα πληρώνουμε όλα γιατι δεν μας ακούνε ποτέ, και ακόμα είναι πιο ακριβά τα εισιτήρια τώρα που τα λέμε...

    Ούτε πήγαμε ούτε πάμε καλά. Δεν καταφέραμε τίποτα. 5.000.000 ανέργους (εμείς είμαστε μέσα από 2009...) και είμαστε η χώρα που έχει ρεύμα, νερό, φόρους, τηλέφωμα και άλλα... που πληρώνει περισσοτερα απο όλη την Ευρώπη. Ξέρω τι περνάτε γιατι παρακολουθώ τα νεα σας, αλλά Ισπανία είναιμια χώρα είναι προδότρια και ψεύτρια. Τα έγγραφα που παρουσιάζονται στην Ευρώπη και το ΔΝΤ είναι ψευδείς. Το ξέρω γιατί οι λογαριασμοί του πανεπιστημίου όπου δούλεψα, ήταν παραποιημένα ώστε να τους ταιριάζει. κάθε χρόνο παρουσιάζονται πλαστών εγγράφων στην κυβέρνηση μας. Είναι η χώρα με καλή παρουσία στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, σκατά.

    Φιλάκια πολλά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μη νομίζεις ότι μόνο εσείς τα κάνετε. και εμείς μία από τα ίδια...
      και τώρα ακούω ότι και η δανία έχει οικονομικό πρόβλημα. έ ρε γλέντια αν είναι αλήθεια!

      Διαγραφή
  6. Νομίζω ότι βλέπεις μόνο τη μία πλευρά.Το κίνημα "δεν πληρώνω" βασίζεται στη λογική του "δεν πληρώνω κερατιάτικα" και όχι "δεν πληρώνω ό,τι μου κατέβει" εκτός αν θεωρείς ότι τα χάλια της Αθηνών-Κορίνθου αντιπροσωπεύουν όλες τις φορές που πληρώσαμε για να φτιαχτεί.Όσο για τα νοσοκομεία είτε ο λόγος που τα επισκέπτεται κάποιος είναι σοβαρός είτε όχι, είναι δημόσιες υπηρεσίες όπως η ΔΕΗ (που δεν είναι πλέον τέλος πάντων) και παρέχουν ένα αγαθό όπως η υγεία που ανήκει σε όλους.Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώνω κάτι που έχω επίσης προ-πληρώσει πολλές φορές όχι μία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν είναι έτσι κίρκη. δε φταιει ο υπάλληλος που δουλευει στα διόδια γιατί δε φτιάχτηκε ο δρόμος. φταίει ο υπουργός που έφαγε τα λεφτά του κόσμου. αυτόν να κατηγορήσεις. οχι τον υπάλληλο. χώρια τα λεφτά που θα δώσουν όλοι αυτοί για δικηγόρους και λοιπά, γιατί αν δεν τους ξέρεις, με κάμερα βρήκαν ποιοι δεν πληρωσαν και τους έχει έρθει δικαστική κλήτευση.

      όσο για τα νοσοκομεία, σαφώς και είναι αγαθό, όχι όμως γιατι δεν έχεις τι να κάνεις. να έχεις πρόβλημα, να πας. όχι όμως γιατι περνούσες απ' έξω και λες ας δω και την πίεσή μου! όσο είχαν το 5ευρω, στα εξωτερικά ιατρεία πήγαιναν μόνο περιστάτικά που έπρεπε. τώρα γίνεται της πουτάνας. δίνουν ραντεβού απ' έξω, φτάνουν λίγο νωρίτερα, γιατί να περιμένουν σα χαζοί, ας μπουν να τους δει ένας γιατρός. μιλάω για πραγματικά γεγονότα. αρεταίειο, γεννηματά, αλεξάνδρα...

      τα νοσοκομεία δεν είναι για να καλύπτουν το κενό της μοναξιάς σου, είναι για άρρωστους ανθρώπους. όμως η κάθε κυρά νίτσα, που σήμερα έχει καλό καιρό, θα πάει να κάνει ένα εγκεφαλογράφημα μόνο και μόνο γιατί δεν έχει σημερα μπιρίμπα με τις φίλες της. επίσης πραγματικό περιστατικό!

      Διαγραφή
    2. Κανείς δεν είπε πως φταίει ο υπάλληλος και κανείς δεν τον κατηγόρησε, δεν καταλαβαίνω τί σχέση έχει.Εγώ λέω ότι αρνούμαι να πληρώσω για 10.523η φορά έναν δρόμο μπουρδέλο που απ' ότι φαίνεται δεν θα φτιαχτεί και ποτέ.Πού κολλάει το προσωπικό;Εγώ και ο κάθε ένας που αρνείται να πληρώνει κερατιάτικα, με το κράτος τα βάζουμε.Όσο για τα νοσοκομεία έχεις απόλυτο δίκιο αλλά είναι δίκαιο να πληρώνει 5 ευρώ ένας άνθρωπος με πραγματική ανάγκη επειδή υπάρχουν δέκα γριές που δεν έχουν τί να κάνουν όλη μέρα; Και στην τελική, ακόμη κι αν κάποιος έρχεται για να γεμίσει το κενό της μοναξιάς του, το νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να προβεί στην εξέταση γιατί μεταξύ μας, κανείς μας δεν ξέρει τί μπορεί να ανακαλύψει στο άσχετο.Η μάνα μου πήγαινε στο Καυταντζόγλειο παραπονούμενη για πονοκεφάλους, δεν της έδωσαν σημασία γιατί βαριόντουσαν και το έριξαν στο κενό της μοναξιάς και ένα μήνα μετά η μάνα μου έπαθε έμφραγμα.Μην το βλέπεις μόνο από την πλευρά της νοσηλεύτριας.Έχεις τα δίκια του κόσμου να έχεις κουραστεί αλλά σκέψου κι εμάς που δεν γνωρίζουμε αν ο γιατρός αρνείται να σε κοιτάξει επειδή είσαι υγιής ή απλά επειδή βαριέται!

      Διαγραφή
  7. Τι να σου πω;
    Για τα διόδια και για το ρεύμα ναι, συμφωνώ και επαυξάνω!
    Αλλά με τα νοσοκομεία θα τα χαλάσουμε φιλενάδα.
    Δεν άκουσες τι γίνεται με τους καρκινοπαθείς που δε βρίσκουν λεφτά για τα φάρμακα τους;
    Δεν είναι μόνο οι γιαγιάδες και οι γέροι.
    Είναι οι χρόνια πάσχοντες που τώρα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα τους γιατί τα ταμεία δεν έχουν λεφτά.
    Τι θα γίνει λοιπόν;
    Θα πεθαίνει ο κόσμος που δεν βρίσκει τα φάρμακα του ή δεν έχει να τα πληρώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα φάρμακα τα πληρώνουν τα ταμεία κοπελιά. δεν τα πληρώνουν τα νοσοκομεία. τα 5ευρα πηγαίναν για να εξοπλιστούν με καινούργια κομπιούτερ τα γραφεία των διευθυντών. όχι για να αγοραστούν φάρμακα. μην τα συγχέεις. είναι άσχετο το ένα με το άλλο.
      οι χρόνιοι πάσχοντες δεν παίρνουν τα φάρμακά τους γιατί τα ταμεία τους δηλαδή ενα τώρα, ο εοπυ, δεν πληρώνει τους φαρμακοποιούς να αγοράσουν τα φάρμακα. τα ταμεία είχαν χρήματα από τις εισφορές των ασφαλισμένων. όταν όμως έδωσε το ίκα συντάξεις στους παλινοστούντες, έπεσε έξω. και μετά το νατ που βοήθησε το ικα. όχι γιατί το ήθελε, απλά γιατί το κομματόσκυλο που του βάλανε διοικητή, τέτοια εντολή πήρε. και μετά το ίδιο έγινε με όλα τα ταμεία. ντόμινο.

      δε φταίνε τα πεντάευρα που κοπήκαν για τα φάρμακα των χρόνιων πασχόντων. φταίνε οι διοικητές των ταμείων.

      εσύ να τα βλέπεις και όλοι όσοι λένε έξω από την εεμ το ευρώ και το μνημόνιο. τότε πως θα αγοραστούν οι ινσουλίνες; παράγουμε ινσουλίνη; όχι. αυτά να βλέπετε, όχι αν ο τσίπρας είναι όμορφος! και δεν είναι μόνο οι ινσουλίνες. και θα είναι όλα πανάκριβα γιατί θα είναι πληθωριστικές οι δραχμές. όποιος ψηφίζει αριστερά, αυτά να σκεφτεί...

      Διαγραφή
  8. ρια.....εγω πληρωνω πληρώνω...
    αλλά λεφτά δεν έχω δεν έχω....χαχααα
    να σαι καλά αφεντρα μου.....σημερα πολύ δυναμική πάλι....
    πέρνα όμορφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και συ να περνάς όμορφα παναγιώτη μου. να είσαι καλά να πληρώνεις. άλλωστε ο τσίπρας δεν είπε ότι λεφτά θα βρεθούν; άντε να δούμε...

      Διαγραφή
  9. Εγώ πάντως πάντα πλήρωνα τα διόδια επειδή ακριβώς συμφωνώ με αυτά που λές περί ασφάλειας και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και πολύ καλά έκανες. ο σουφλιάς τρια χρονια υπουργός, έφτιαξε το δρόμο για θεσσαλονίκη. μπορεί να έφαγε, αλλά εγώ που τον τρέχω, κάθε φορά λέω χίλια χρόνια να ζήσει.

      τριάντα χρόνια πασόκ, ο παπανδρέου από την πάτρα, το ρημαδοδρομο δεν τον εφτιαξε. αυτόν να δείρουν, τον υπουργό που πήρε τα χρήματα από την ευρωπαική ένωση και τα έκανε βίλες και κότερα και καταθέσεις!

      Διαγραφή
  10. Δεν μπορώ να πω ότι με βρίσκεις σύμφωνη,οτι περιγράφεις έχει και άλλη οπτική γωνία..
    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν έχει άλλη οπτική γωνία φούλη, δειξ την μας. με το να λες μόνο χωρίς επιχειρήματα, δε με καλύπτεις και φυσικά δε με πείθεις!

      Διαγραφή
  11. Δικιο δικιο δικιο χιλιες φορες εχεις.Οταν τελειωσε ο Μαλλιακος ανεπνευσα με ανακουφιση για τις δυο φορες το χρονο που ανεβοκατεβαζουν τα παιδια μου το αυτοκινητο απο Θεσσσαλονικη στην Κρητη και το διωρο απο το Ηρακλειο μεχρι το σπιτι τρεμω.Τωρα αν αξιζε 10 και φαγανε 30 ειναι αλλο καπελο το φορας και φευγεις αν δεν "οφειλεις" σ αυτους που τα φαγανε.
    Και για τα νοσοκομεια καλα τα λες.Μακαρι να βαζανε 5ευρο και στα αγροτικα ιατρεια που παμε να γραψουμε φαρμακα στα χωρια και κανουν παρτι οι γεροι απο το χαραμα για πιεση ζαχαρο και οτι τους κατεβει χωρις λογο.Θελεις να περασεις την ωρα σου με την Κατινα και την Ματινα τον Μητσο και τον Κιτσο πληρωνε να δω αν εγω που θελω να γραψω φαρμακα του καρδιοπαθη πεθερου θα ξαναχασω ολη τη μερα μου.Και μη δω καμια ειρωνεια του στιλ τι να κανουν τα γεροντακια;Ρωτηστε εναν γιατρο που κανει το αγροτικο του τι τραβαει και στο καπακι τους τρωει στην μαπα και την επομενη στο νασοκομειο που το παιζουν και γνωστοι αλλα στον γιατρο λενε οτι πανε γιατι "ηντα θαρρεις κατεχει το γιατρουδακι που στελνετε στο χωριο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν έχω τίποτα να πω.
      προφανώς το έχεις δει στην πράξη και καταλαβαίνεις.

      αν φάγανε κάποιοι, που φάγανε δε χωρά αμφιβολία, δε σημαίνει πως εμείς δεν πρέπει να πληρώσουμε τα διόδια που εξασφαλίζουμε ένα ταξίδι ασφαλές!

      Διαγραφή
  12. Εμένα και να με πληρώσεις ....δεν θέλω να περνάω ούτε έξω απο νοσοκομείο...κλάνω μαλλί...χα καλησπέρα Μαρή...φωνακλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τώρα δε θες να περάσεις. σε καμιά εικοσαριά χρόνια ομως που θα είσαι μόνη, θα είναι έξοδος για σένα...

      Διαγραφή
  13. Ουφ!Τα πες και ξαλάφρωσες εε?Έτσι ένιωσα...

    ;)

    Και που τα λες ποιος ακούει?Κανείς!Αυτό μόνο ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φάνηκε από τις εκλογές ποιος με ακούει. ειναι δυο χιλιάδες αυτοί που ψηφισαν και δεν πληρώνουν δεν πληρώνουν;
      είναι οι ίδιοι που κάθονται σούζα στον πορτιέρη του κλαμπ, που όταν όμως τους βρίσει ένας οδηγός κάνουν τον καμπόσο...

      άσε ρε κοπελιά όλοι τους είναι επαναστάτες του κώλου. όταν τους κόβει η δεη το ρεύμα γιατί απεργεί, δείρανε κανένα;
      κότες όλοι!

      Διαγραφή
  14. Οι δικές μου σκέψεις διαβάζοντας αυτή την ανάρτηση είναιότι αυτός που τη γράφει σίγουρα ΔΕΝ έχει οικονομικό πρόβλημα, μιλάει εκ του ασφαλούς (μισθό του Δημοσίου και μάλιστα παχυλό, σώματα ασφαλείας γαρ, δεν έχουν υπαχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο και πολύ αμφιβάλλω αν θα υπαχθούν ποτέ) και καθόλου δεν σκέφτεται αυτούς που, όχι μόνο δεν θέλουν γιατί βαρέθηκαν να πληρώνουν γαμησιάτικα, αλλά και να ήθελαν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ πλέον να πληρώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ παχυλός ο μισθός μου. με δυο μεταπτυχιακά και ένα μάστερ, θα έπαιρνα στον ιδιωτικό τομέα γύρω στα τέσσερα χιλιάρικα. πέρνω 1500 με 28 χρόνια υπηρεσίας. χωρίς αργίες εορτές και όλα τα συναφή. εγώ το πάσχα έφυγα από τη δουλειά στις 6 το απόγευμα. εσύ φίλε, δεν πήγες καθόλου εκείνη τη μέρα. ούτε τη μεγάλη παρασκευή, ούτε το μεγάλο σάββατο, ούτε τη δευτέρα του πάσχα.
      τη μέρα που ο γιος σου πήγε πρώτη φορά σχολείο, ήσουν εκεί. εγώ δεν μπορούσα να φύγω. για την ακρίβεια, είχα πάει με το πλοίο στα ακριτικά νησιά να πέρνω πίεση στις γριές. ο γιος μου όταν έδινε για προφίσιενσυ, εγώ ταξίδευα για μολδαβία. όταν έδινε το αντίστοιχο γαλλικό, πήγαινα στην αρμενία. αααα, και δε με πληρώσανε έξτρα. το μισθό μου μόνο είχα.

      όταν ψήφιζες πασοκ που είπε λεφτά υπάρχουν, γιατί δεν τα σκέφτηκες αυτά;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  15. βρε κοπελια σου εχει περασει ποτε απο το μυαλο οτι ολα αυτα τα επιθετα [παπαρες,μαλακες,ηλιθιοι] χαρακτιριζουν εσενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι γιατί εγώ πληρώνω κοπελιά!

      σέβομαι τους νόμους είτε μου αρέσουν ειτε όχι. έχω δεν έχω θα πληρώσω το χαράτσι γιατί η χώρα μου πνίγεται. θα θα κοιτάξω να σωθώ εγώ και τη χώρα μου θα την αφήσω να πνιγεί. γιατί αν πνιγεί η χώρα μου, θα πνιγώ και εγώ και το παιδί μου μαζί της!

      αυτή είναι η διαφορά μας. εγώ είμαι νομοταγής πολίτης!

      Διαγραφή
  16. Πρεπει να βαζεις μια υπογραφη στα κειμενα σου παντως.
    Να σου προτεινω εγω μια:

    -Μια βολεμενη δημοσια υπαλληλος της οποιας περισσευουν λεφτα για να πεταει στα διοδια της σκοτωστρας κορινθου-πατρας, πληρωσε με ευχαριστηση το χαρατσι, και δεν εχει ιδεα τι συμβαινει στα δημοσια νοσοκομεια μιας που οποτε την πιασει βηχαλακι πεταγεται στο 401 να τη φτιαξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 30 χρόνια που κυβερνούσε το πασόκ, και ο αρχηγός του ήταν από το καλέντζι αχαΐας, γιατί δεν απαιτήσατε να σας φτιάξει δρόμο;
      όταν κυβερνούσε ο καραμανλής που ήταν από τη βόρειο ελλάδα, μας έφτιαξε την αθηνών θεσσαλονίκης.

      τότε γιατί δε διαμαρτυρήθηκες; τώρα το θυμήθηκες; γιατί δε σε απασχολούσε ο δρόμος δέκα χρόνια πριν, είκοσι, τριαντα; και ξαφνικά το θυμήθηκες τώρα;

      και ναι η υπογραφή μου θα είναι μια νομοταγής πολίτης που σέβεται τους νόμους και τις αποφάσεις του κράτους. που πληρώνει τους φόρους της, που πληρώνει τα χαράτσια και δεν κάνει μαγκιές βάζοντας γυναίκες να σηκώνουν τις μπάρες των διοδίων για να περνάει...

      αααα, και όταν κρυώνω και έχω κράμπες περιόδου, πάω στο υγεία ή το ιασω τζένεραλ, γιατί ο γκόμενός μου είναι γιατρός στη μεγαλύτερη πρεσβεία ξένης χώρας στην αθήνα. το κατάλαβες η θες να κανω και κακά;

      Διαγραφή
  17. Ρία σε γενικές γραμμές έχεις δίκαιο, αλλά, για τα διόδια νομίζω ότι θα διαφωνήσω. Πρώτα προσφέρεις μια υπηρεσία και μετά πληρώνεσαι γι' αυτή. Απλό. Δεν μπορείς να ζητάς από τον πολίτη να σου πληρώσει το δρόμο που *θα* φτιάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πάνο, σαφώς και δεν πληρώνεις κάτι που δεν έγινε ακόμα. όμως ξαφνικά να διαμαρτύρεσαι επί πασόκ, όταν το πασόκ κυβερνά για τριάντα χρόνια, είναι κάπως. δείχνει απλώς ότι θες να αποπροσανατολίσεις την κοινή γνώμη. τριάντα χρόνια 200 χιλιόμετρα δεν μπορούσαν να τα φτιάξουν; και βέβαια μπορούσαν. απλά έφαγαν τα λεφτά. να διαμαρτυρηθείς γιατί έφαγαν τα λεφτά, να διαμαρτυρηθείς γιατί δεν μπήκε κανείς στη φυλακή από αυτούς που φάγανε. όχι με το να μην πληρώσεις. θα γλιτώσεις πόσα; 20 ευρώ; θα πληρώσεις εκατονταπλάσια στα δικαστήρια...

    διαμαρτυρήσου αλλιώς. έχεις τη δυνατότητα της ψήφου σου. αν το πασόκ δεν έπαιρνε ψήφους στην αχαΐα να το καταλάβω. αλλά πάλι νικητής ήταν στις χθεσινές εκλογές στο νομό αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες