ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

7 Ιαν 2012

ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ

Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα.
Και φυσικά χρόνια πολλά στον πιο όμορφο, πιο έξυπνο, πιο γλυκό άντρα του κόσμου, το γιο μου!
Να είσαι γερός και τυχερός αγόρι μου, γιατί εκτός από υγεία, χρειάζεται και η τύχη. Όπως έγραψε και ένας φίλος μπλόγκερ, οι επιβάτες του τιτανικού, υγεία είχαν, τύχη δεν είχαν! Έχει ένα πόιντ!
Λοιπόν, σήμερα, θα σας πω τα νέα μου.
Ας αρχίσω από τα ανώδυνα.
Πήγα να φτιάξω τα μαλλιά μου τη μεθεπόμενη της  πρωτοχρονιάς.
Την προηγούμενη φορά που είχα πάει στο κομμωτήριο αυτό, αποκόμισα άριστες εντυπώσεις.
Πάω γιατί έχω ραντεβού για μανικιούρ πεντικιούρ στις 15:30 και βαφή και ανταύγειες στις 12:30!
Μπαίνω κουνάμενη συνάμενη, πάω στη ρεσεψιόν, δίνω τις ευχές μου στις κοπελιές και λέω το όνομά μου. Και οι δυο βλέπουν το ραντεβού του μανικιούρ πεντικιούρ και καμιά δε βλέπει το ραντεβού των δώδεκα και μισή για βαφή και ανταύγειες. Έχουν ανεβάσει και πάνω το ημερολόγιο και μου το δείχνουν ότι δεν έχει το όνομά μου το οποίο βέβαια φιγουράρει πρώτο πρώτο στο νέο χρόνο.
Τις κοιτώ, με βλέπουν που έχω πάρει το ειρωνικό και απαξιωτικό υφάκι μου που σκοτώνει κόσμο. Σταματούν, με κοιτούν, και με ρωτούν, τι συμβαίνει. 
-Κορίτσια, ξέρετε να διαβάζετε; Τις ρωτώ. Δε μου απαντούν, επιμένω. Τελικά μου λένε 
-Ναι ξέρουμε να διαβάζουμε. 
-Ωραία, τότε τι λέει εδώ; Και υπογραμμίζω με το δάκτυλό μου το όνομά μου. 
-Αααααα, ναι. Εδώ είστε.
Δεν τους χαρίστηκα. 
-Εμ, κοριτσια, είπατε να καθίσετε αφού λείπει ο ιδιοκτήτης, αλλά δε σας έκατσε, μου δείξατε το ημερολόγιο! Τους το είπα. Και τις κοίταξα για να δω ποια θα έρθει να μου πάρει το παλτό.
Έρχεται η μικρή. Μια πολύ όμορφη κοπελίτσα. Με ωραίο σώμα, με πλούσια κατσαρά μαλλιά και πανέμορφα πράσινα μάτια. Το έχετε ακούσει αυτό που λέει: από έξω μπέλα μπέλα και από μέσα κατσιβέλλα;;; Ε, αυτή τέτοια ήταν. Μου παίρνει το παλτό, και ενώ το κομμωτήριο είναι άδειο, με πάει στην άκρη του κομμωτηρίου δίπλα από τους νιπτήρες και με καθίζει σε έναν καθρέπτη.
-Θα σας αναλάβω εγώ, μου λέει, και θα σας κάνω τις ανταύγειες.
-Ωραία, της απαντώ. Ποιος θα μου περάσει το χρώμα;
-Θα το περάσουμε μετά.
-Πως μετά ρε κοπελιά; Πάω κομμωτήριο εδώ και 25 χρόνια και ποτέ δεν είδα να φτιάχνονται πρώτα οι ανταύγειες και μετά η βάση στα μαλλιά.
-Έτσι είναι η καινούργια μέθοδος.
-Κοίτα προσεκτικά το κεφάλι μου, βλέπεις ότι έχει ανταύγειες και μάλιστα πρόσφατες. Απλώς θέλω να αλλάξω το χρώμα τους. Αυτό δείχνει ότι πριν δυο μήνες έκανα ανταύγειες στο «…» κομμωτήριο στο κολωνάκι. Αν εφαρμοζόταν τέτοια μέθοδος και ήταν επιτυχημένη, γιατί δεν την εφαρμόζουν και εκεί;

Και τι κάνει ρε παιδιά, μου σκύβει το κεφάλι, και αρχίζει να με ψειρίζει για να δει αν έχω ανταύγειες. Και με πόναγε κιόλας.

-Ρε κοπελιά, της λέω, ήρθα να βάψω τα μαλλιά μου γιατί βγήκε η ρίζα ένα δάκτυλο. Αν μου βάλεις αλουμινόχαρτα στο κεφάλι για τις ανταύγειες, που ως γνωστών επιτρέπονται και στην εγκυμοσύνη γιατί ΔΕΝ ξεκινούν από τη ρίζα, πως θα βάψεις τη ρίζα της τούφας με την ανταύγεια αφού θα είναι στο αλλουμινόχαρτο;
-Αυτό είναι δική μου δουλειά, το πώς θα το κάνω.
(Και με υφάκι εκατό καρδιναλίων η κομμώτρια από τον αμάραντο και αν!)

Βάζω τα μεγάλα μέσα και τηλεφωνώ στην αδερφή μου που είχε κάνει ανταύγειες πριν μια εβδομάδα  στο ίδιο μαγαζί. Μου λέει ότι η μέθοδος είναι μάπα, να αφήσω τις καινοτομίες και να τα φτιάξω παραδοσιακά.

Χμ, έτσι είστε πουλάκια μου!!! θα σας φτιάξω εγώ!

-Κορίτσια, εγώ είμαι ανοικτή σε νέες προτάσεις, φτιάξτε τα όπως νομίζετε, αλλά αν δε μου αρέσουν, θα τα φτιάξετε όπως θέλω από την αρχή και χωρίς επιπλέον χρέωση. Εντάξει;

Δε με αγγίζανε. Το ήξερα. Είναι μόνο με ύφος. Άβουλες και χαζές.

-Λοιπόν, τι θα γίνει; Θα αρχίσουμε;
-Πως θα τα κάνουμε τελικά;
-Δε σας είπα; Θα τα κάνετε όπως λέτε, αλλά αν δε μου αρέσουν θα τα φτιάξετε από την αρχή όπως τα φτιάχνουν παντού. Τι από όσα είπα σας δυσκόλεψε;

Πάλι δε με αγγίζανε. Και η πιο μεγάλη έπιανε τις τουφίτσες μου και τις κοιτούσε. Δε θα τις αγόραζε, θα τις έβαφε…

-Τι θα γίνει ρε κοπελιές, έχει πάει μία η ώρα θα ξεκινήσουμε;
-Πως θα τα κάνουμε; (Για τρίτη φορά, είναι μειωμένης νοητικής αντίληψης.)
-Δε σας είπα; Επειδή εγώ είμαι άνθρωπος της καινοτομίας, φτιάξ’ τε τα  με το δικό σας τρόπο και αν δε μου αρέσει θα τα φτιάξετε από την αρχή με τον παραδοσιακό τρόπο.
-Άμα ήσασταν καινοτόμος δε θα βαρούσατε υστερία και θα το συζητούσαμε τόση ώρα, μου είπε η μεγαλύτερη.
-Αυτό δεν είναι και πολύ επαγγελματικό, γιατί πρώτον, είμαι πελάτισσα, δεύτερον, έχω πάντα δίκιο γιατί πληρώνω, τρίτον, δε σε έχω πιάσει από την καμένη περμανάντ να σε φέρω σβούρα και τέταρτον, αν πραγματικά ήξερες τι έκανες θα είχες ήδη αρχίσει. Απλά ξέρεις ότι θα κάνεις χαλια το κεφάλι μου και δε θες να αναλάβεις την ευθύνη. Αν όντως η τεχνική ήταν σωστή, και την κατείχες κιόλας άριστα, δε θα αμφέβαλλες για το αποτέλεσμα. Αλλά δεν το ΄χεις. Και αυτό φαίνεται!
Και σηκώνομαι να φύγω.
-Κοπελιές, τα διακόσια ευρώπουλα του λογαριασμού και τα είκοσι των μπουρμπουάρ, με μεγάλη χαρά θα τα δεχτούν στο απέναντι κομμωτήριο και πάω να βγω από την πόρτα.
Και θυμάμαι ότι είμαι η πρώτη πελάτισσα του νέου χρόνου! Ο Νίκος επέμενε γιατί με θεωρεί γουρλού, όταν πάω, γεμίζει το μαγαζί με πελάτισσες!
Μισή μέσα στην πόρτα, μισή έξω από την πόρτα, γυρνώ και τους λέω:
-Χαρά που θα κάνει ο Νίκος έτσι και του τηλεφωνήσω και του πω ότι η πρώτη πελάτισσα του χρόνου, έφυγε γιατί την είπατε υστερικιά!
Και βγαίνω και γελώ. Νιώθω ένα χέρι να με αγκαλιάζει. Ήταν ο Νίκος που ως ιδιοκτήτης, ήρθε αργότερα. Αγκαλιαζόμαστε, φιλιόμαστε, ευχόμαστε και μου λέει:
-Καθυστερημένο το πρώτο ραντεβού του χρόνου!
-Όχι Νίκο μου, φευγάτο γιατί το βρίσανε!!! Και του εξηγώ.
Γυρνάμε μαζί πίσω, τις σκότωσε και τις δυο με το βλέμμα του, φυσικά έκανε τα μαλλιά μου με τον παραδοσιακό τρόπο και τα έκανε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, και ενώ ο λογαριασμός ήταν κοντά στο 200άρι, πλήρωσα μόνο 100…
Τα μαλλιά είναι όπως τα ήθελα.

Ας περάσουμε στα λιγότερο ανώδυνα. Την ώρα που το κεφάλι μου είχε τη βαφή επάνω, μου τηλεφωνήσανε από τη δουλειά και μου ανακοίνωσαν, δε με ρώτησαν, ότι αλλάζω τμήμα. Ρώτησα πως και έτσι, γιατί το καλοκαίρι μου πρότειναν να πάω σε αυτό το τμήμα και αρνήθηκα γιατί η προϊσταμένη του είναι συμμαθήτριά μου και φίλη μου. Δεν μπορούσα να της το κάνω αυτό. Τώρα όμως, δεν ερωτήθηκα. Μου ανακοινώθηκε η αλλαγή. Και αναρωτιέμαι: τι παρασκήνιο έχει παιχθεί; Τι λάθος έγινε και σε ποιο τμήμα; Στο δικό μου το παλιό, ή στο τμήμα που πάω; Θα παρεξηγηθεί η συμμαθήτριά μου; Θα έχω πόλεμο από τους υφισταμένους; Θα έχω υποστήριξη από τους ανωτέρους; Θα έχω δύναμη και κουράγιο να φτιάξω μια κλινική από την αρχή και εν λειτουργία, παρακαλώ;

Όσο και να είμαι υπέρ των προκλήσεων, ένα φόβο τον έχω. Απλά ποντάρω στο γεγονός της υποστήριξης από τους ανωτέρους μου που δική τους απόφαση ήταν η αλλαγή!

Γενικά, η αλλαγή, είναι υπέρ μου, θεωρώ ότι μου έπεσε το φλουρί της βασιλόπιττας του 2012!

Καλή μου χρονιά… άντε και καλή σας χρονιά!

Ακούμε το βαλς "Γραμμόφωνο" του Ευγένιου Ντόγκα.

40 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά στο αγοράκι σου!
    Την τύχη την κανονίζουμε εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για αυτό εγώ τα δικά μου μαλλιά τα παίρνω με την ψιλή και ησυχάζω χαχαχα. Καλή επιτυχία πάντως στο νέο πόστο. Όσο για την τελευταία φωτογραφία κόπηκα κανονικά!!! Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για το λεβέντη σου όλες του κόσμου οι ευχές κοριτσάκι μου!!!!!

    για τις τρίχες να εκφράσω γνώμη αδυνατώ...καμια σχέση!!! απλά αναρωτιέμαι πως άντεξες τόση ώρα μ αυτό το διάλογο και δεν τις asixtirises!!!!!

    για το θέμα τις δουλειάς...μήπως έπρεπε να μιλήσεις με τη φίλη σου;; αλλα και πάλι εσύ ξέρεις μάνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκατό-διακόσα ευρώπουλα για τρίχες με ανταύγειες καλή μου Ρία; κι ύστερα σου λένε κρίσεις κατσαρές! Ποιά κρίση! Η καινούργια μέθοδος για ανταύγειες που θέλανε οι κοπελιές θα είχε έρθει με εγκύκλιο από το Υπουργείο Οικονομικών, σίγουρα! Όλο καινοτομίες είναι αυτές τις μέρες αυτό το Υπουργείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά και να χαίρεσαι το γιόκα σου!!!!
    Όσο για το μαλλί......πολλά τα λεφτά κορίτσι μου γλυκό.
    Σου έχω εγώ καλύτερη και πιο φθηνή.
    Καλή δύναμη στη δουλειά σου και καλή αρχή να έχεις.
    Θα τα καταφέρεις και το ξέρεις.
    Πολλά πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να χαίρεσαι τον γιόκα σου!
    Για τις ανταύγειες δεν έχω άποψη διότι δεν κάνω. Έχω φυσικές σε άσπρο!
    Όσο για την αλλαγή στην εργασία, το έχει η χρονιά φαίνεται να μας τις ανακοινώνουν χωρίς να μας ρωτήσουν προηγουμένως. Αλλά έτσι όπως σε διαβάζω έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι θα τα φτιάξεις όλα σωστά στο καινούργιο πόστο.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά σου μπήκε. ΕΛπίζω και εύχομαι να κυλήσει και το υπόλοιπο έτος ευνοικά για σένα και τον γιό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να χαίρεσαι το γιο σου και όλα τα αλλά θα τα βρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να χαίρεσαι το αστέρι σου!

    Ρε πουλάκι μου γιατί τόση φασαρία;
    Πώς άντεξες τις ηλίθιες;

    Με τέτοιο πουρμπουάρ την επόμενη θα στις φτιάξω εγώ!
    Στο εργασιακό δεν ξέρω τι να πω.. εσύ θα το κανονίσεις.. είμαι σίγουρη!

    Φιλιά κοριτσάρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το παιδί να το χαίρεσαι ..να το δεις να μεγαλώνει και να καμαρώνεις ...
    Θα μεγαλώνεις βέβαια και εσύ ...και θα πηγαίνεις πιο τακτικά στα βαφεία...αλλά δεν πειράζει...
    Το μαλλάκι όσες φορές το έχω παραδώσει σε χέρια επαγγελματία δεν το ευχαριστιέμαι αδερφή...το βάζω κάτω μετά και του αλλάζω τα φώτα..Βαφές κομμώσεις mia ...

    ΥΓ..Το mail το πήρες ..η το έστειλα πουθενά αλλού η άσχετη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή χρονιά με τύχες πολλές..
    περι μαλλιού λίγα ξέρω προσωπικώς..

    να χαίρεσαι και τον υιό..

    και στην νέα θέση θα τα καταφέρεις εσύ..

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολλές ευχές για σένα και το παιδί σου. 'Οσο για τα κωμμωτήρια, τι να πω εγώ ως άσχετος! Αλλά βρε παιδί μου, τόσα λεφτά για ένα σετ ανταύγιες! Κοντά ένα μηνιάτικο του φτωχού! Καλά κάνω εγώ που έχω να δω κουρέα από το 1972 (έχω ένα χτένι με ξυραφάκι μέσα, που τα παίρνω μιά στο τόσο και τα κρατάω σε κανονικό μήκος). Πρέπει να έχω γλιτώσει ένα σπίτι σε κουρευτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να χαίρεσαι τον άντρα της ζωής σου, για τη δουλειά μην το ψάχνεις κι εμένα μου ανέθεσαν και τα καθήκοντα απολυμένου συναδέλφου και όταν είπα ότι δεν την ξέρω ΚΑΙ αυτή τη δουλειά μου είπαν ότι είμαι τόσο καλός και γρήγορος που θα την μάθω, πρέπει να είμαστε ευέλικτοι είπαν... όσο για το κομμωτήριο ένα έχω να πω, είσαι και η πρώτη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άργησα είχα πολλά μποφόρ...
    Να χαίρεσαι το παλικάρι σου!!
    φυσικά με τόσο μπουρμπουάρ θα είμαι βοηθός της Αντιγόνης την επόμενη...
    καλημέρα Ρια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχές για σένα αλλά και το γιο σου!

    Δεν ήξερα ότι θέλει τόσο νταβαντούρι το βάψιμο των μαλλιών! Χαρά στα κουράγια σας, χα, χα, χα...!!!

    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Nα το χαιρεσαι το αγορακι σου! Χρονια του πολλα καικαλη προοδο ! α το δεις οπως επιθυμεις ..Οσο για σενα.. ψυχραιμια λεμε! Συμβαινουν και αυτα καμμια φορα στη δουλεια! Καλη δυναμη ..
    Τα λεμε καποια στιγμη...
    πολλα Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Nα τον χαίρεσαι τον γιο !
    Όσο για τα μαλλιά,δεν ξέρω -δεν μιλώ !
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν το ήξερα ότι έχουμε ΤΟΣΑ πολλά κοινά με τον γιο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Dark13Sun

    ευχαριστω για τις ευχές!
    πράγματι την ίδια γνώμη έχω και εγώ. την τύχη μας μόνοι μας τη φτιάχνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. mahler76

    άμα έχω κέφια, κεντάω. τη φωτογραφία τη βρήκα πριν πολύ καιρό αλλα μου άρεσε γιατί έφτιαχνε το κέφι σε όποιον την έδειχνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ElenaG

    ευχαριστώ για τις ευχές ελενάρα μου!

    για τα μαλλιά, είχα τρελλα κέφια εκέινη τη μέρα. γιαυτό και δεν έπιασα κάποια από την κοτσίδα.

    για τη δουλειά, αυτή δούλευε, το έμαθε πρώτη. δεν έπρεπε να με ενημερώσει εμένα που ήμουν στις εξωτικές καρδιτσίους νήσους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. thinks

    η μόνη δουλειά που δε θα έχει κρίση, θα είναι της κομμωτικής. οι γυναίκες λίγο πολύ, μια ανταύγεια θα την κάνουμε.

    όσο για τα νέα μετρα, δε θέλω να το σκέφτομαι καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Venus on fire

    σε ευχαριστώ που με εμπιστεύεσαι τόσο ρε φιλενάδα. ευχαριστώ.

    που να βρω πιο φτηνή; για στείλε μέηλ να ενημερωθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αθηνά...

    θα τα κανω όλα άνω κάτω για να γίνουν σωστά!
    όσο για τα μαλλιά, ήθελα μια αλλαγή. και το είχα συναισθηματικά ανάγκη. το ξέρω πως έδωσα πολλά. αλλά το χρειαζόμουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. athinovio

    ευχαριστώ. να χαίρεσαι τον ξανθό, το μελαχροινό και το μεγάλο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιαγιά Αντιγόνη

    ευχαριστώ για τις ευχές γιαγιά μου!

    για τα μαλλιά ήταν περισσότερο εσωτερική ανάγκη να κάνω μια αλλαγή και δε με πείραζουν τα λεφτά. τα χαλαλίζω. μήπως το κάνω και κάθε μέρα;;;

    όσο για την αλλαγή στη δουλειά, πολύ τη χάρηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. mia

    ευχαριστώ για τις ευχές νάνσυ. όσο για τα μαλλιά συνήθως και εγώ μόνη τα φτιάχνω.

    το μέηλ το πήρα θα σου τηλεφωνήσω να σου πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ευρύνοος

    ευχαριστώ τάσο. και για τις ευχές και για την εμπιστοσύνη σου στις ικανότητές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Heliotypon

    ευχαριστώ για τις ευχές. όσο για τα μαλλιά, εγώ είμαι κοριτσάκι, δε γίνεται να τα παίρνω με το χτένι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. tremens

    ευχαριστώ για τις ευχές.
    μου φτιάχνεις το κέφι ρε θεόδωρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΦΟΥΛΗ

    φιλενάδα, έχω να φτιάξω ρίζα στην αρχή του φεβρουαρίου. δεν περνάς να μου τα περάσεις ένα ντουκόχρωμα στα γρήγορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. teleytaios

    εμ τελευταίε μου, η ομορφιά θέλει ταλαιπωρία και στοιχίζει! τι νόμιζες, ότι γεννιόμαστε θεές;;; όχι άλλοι, επαγγελματίες μας κάνουν θεές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Λιακαδα

    ευχαριστώ για τις ευχές σου φιλενάδα.
    όσο για τη δουλειά, για καλό είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

    ευχαριστώ φίλε μου. καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αμερικλάνος

    το ξέρω φαρμακοτριφτάκο μου πως είσαι όμορφος έξυπνος και γλυκός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες