ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

5 Ιαν 2012

ΠΟΥ ΠΑΜΕ;

Δεν πάει καλά ο κόσμος!
Και εξηγούμαι.
Διάβασα σε ένα ειδησεογραφικό σάιτ, ότι στην Ινδία, σκότωσαν ένα κορίτσι επτά ετών, για να θυσιάσουν το συκώτι της για μια καλή σοδειά.
Στο Αφγανιστάν, στο ίδιο σάιτ πριν μερικές μέρες, μια κοπελίτσα 15 ετών, βρέθηκε κλειδωμένη στο μπάνιο του υπογείου με σπασμένα χέρια και πόδια βασανισμένη από τα πεθερικά της γιατί δεν ήθελε να εκπορνευτεί.
Πριν κανένα μήνα, στην Ινδονησία, ένας σύζυγος, έκοψε τα δάκτυλα του δεξιού χεριού της γυναίκας του γιατί αυτή σπούδαζε στο πανεπιστήμιο.
Οι πεθερές στην Ινδία, αν βρουν νύφη στο γιο τους με μεγαλύτερη προίκα, καίνε με κηροζίνη τις νύφες τους στην κουζίνα, τα λεγόμενα ατυχήματα στην κουζίνα.
Οι κλειτοριδεκτομές, οι γάμοι από την ηλικία των επτά ετών και η διάθεση της ζωής των γυναικών είναι στα χέρια των αντρών στο 40% των κατοίκων του πλανήτη.
Εύλογα θα μου πείτε ότι αυτά συμβαίνουν στον τρίτο κόσμο.
Αμ δε!
Χθες έμαθα ότι στην Κύπρο, όχι στην Ινδία, όχι στην Αραβία ή στο Τιμπουκτού, μια γυναίκα, μάνα, μάνα το αντιλαμβάνεστε; Μάνα, άφησε το νεογέννητό της κάτω από ένα δέντρο στη λάρνακα. Το μωρό έσβησε από το κρύο και την πείνα…
Στην Ινδία, όταν γεννούν κορίτσια το θεωρούν κατάρα. Καθολικές χριστιανικές οργανώσεις, έχουν χτίσει ορφανοτροφεία και έχει φτιάξει έξω από χωριά, κατασκευές με ξύλο ή σίδερο που αφήνουν οι μάνες, ΟΙ ΜΑΝΕΣ, τα κορίτσια τους. Επειδή όμως δεν πάνε μέρα για να μην τις δουν, πάνε νύχτα, και το πρωί περνούν οι καλόγριες και τα μαζεύουν, τα παιδάκια κλαίνε, και οι τίγρεις έχουν ένα μεζέ στο πιάτο. Οι καλόγριες είπαν ότι πολλές φορές βρίσκουν μισοφαγωμένα τα παιδάκια που μπορεί να είναι από ημερών ως και επτά ετών.
Με τον υπέρηχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πολλές ινδές όταν ανακαλύπτουν ότι έχουν κορίτσι κάνουν έκτρωση και ως αποτέλεσμα, πολλά χωριά στα σχολεία έχουν 70 αγόρια μαθητές και μόνο 2 κορίτσια…
Χώρια που σε μουσουλμανικές χώρες, αν μια κοπελίτσα απορρίψει τον έρωτα ενός άντρα, κινδυνεύει να της πετάξουν βιτριόλι…
Και αναρωτιέμαι. Αν αυτά γίνονται στο 2012, στον εικοστό πρώτο αιώνα, τι γινόταν το μεσαίωνα; Και που κατευθύνεται η ανθρωπότητα όταν οι παγκόσμιες οργανώσεις ασχολούνται με τα ενθέματα σιλικόνης και όχι με αυτά τα προβλήματα;
Θα μου πείτε κινδυνεύουν οι γυναίκες με τα λάθος ενθέματα. Αλλά όταν η άλλη έχει 7.000 ευρώ για να κάνει βυζιά, θα έχει και άλλα 2.000 για να τα αφαιρέσει.
Το παιδάκι που γεννήθηκε κορίτσι, δεν έχει κανένα να τη βοηθήσει, δεν έχει καμιά ελπίδα.
Έλεος.
Ασχολούμαστε με μαλακίες και ουσιαστικά πράγματα τα αφήνουμε στο απυρόβλητο.

Εύχομαι για το 2012, περισσότερη ευαισθησία στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο. Εύχομαι να εκλείψει παγκοσμίως το έθιμο της κλειτοριδεκτομής. Εύχομαι να αποκτήσουν δικαιώματα οι γυναίκες στον αραβικό κόσμο. Εύχομαι να μη σκοτώνουν τα κοριτσάκια στην Ινδία. Εύχομαι να μην υπάρξει ποτέ ξανά μια γυναίκα που της έριξαν βιτριόλι…



Aκούμε το βάλς από την ωραία κοιμωμένη του Τσαϊκόφσκι.

38 σχόλια:

  1. Δυστυχώς ακόμα και τώρα συμβαίνουν αυτές οι απίστευτες βαρβαρότητες, όχι μόνο στον τρίτο κόσμο αλλά παντού και αυτό γιατί το ανθρώπινο είδος πέραν του επιχρίσματος πολιτισμού που διαθέτει δεν έχει προχωρήσει παραπέρα - ακόμα. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα συμβεί πριν καταστραφούμε... καλημέρα αγαπημένη με το υπέροχο βαλς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν δεν αφήνουν τα κορίτσια να γεννηθούν και γεννιούνται οι άντρες λιγούρια!!!! Είναι επίστευτο και απάνθρωπο.. και όμως υπάρχουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα πολύ κρίμα. Είδες τελικά που όντως ασχολούμαστε με μαλακίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι θέμα παιδείας νομίζω, τίποτε άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν έτει 1964 στην Αθήνα όχι στο Τσιμπουκτού στο μαιευτήτιο Ελενας Βενιζέλου το φωτάκι στην αίθουσα αναμονής άναψε κόκκινο όχι μπλε κι ενημέρωσε τον "μπαμπά" μου ότι γεννήθηκα κορίτσι.Σηκώθηκε κι έφυγε.Το 1965 με πήγε στην Αίγινα μήπως κάποιος πλούσιος αμερικάνος με υιοθετήσει και απαλλαγεί από το γραμμάτιο όπως έλεγε.Κι αυτό το όμορφο παραμύθι το άκουγα καθημερινά να το λένε με καμάρι μέχρι τα 14 μου που άρχισα να δουλέυω γιτί με το γάλα που του είχα κοστίσει θα είχε 4 διαμερίσματα.Την αδελφή μου την ήθελε γιατί ήταν το πρώτο του παιδί τον αδελφό μου ως γιο και βενιαμίν περιττεύει να πω.Στα 79 του χρειάστηκε βοήθεια και έτρεξα για να νοιώθω άνθρωπος εγώ.Πήγα μόνο εγώ.
    Καλή χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην δούμε σε μερικές γενιές και εμείς τα ίδια απο την συνεχιζομένη μετανάστευση των Ασιατικών και Αφρικανικών φυλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά να μιλάνε στο πανεπιστήμιο και να οργανόνουν συνέδρια για το πως χρισιμοπιούμε το @ στα ισπανικά να γράφουμε σοστά μαθητές ή μαθήτριες μαζί... alumn@s... πολύ σπουδαίο αυτό, πφτ!

    Να σε διαβάσουν λίγο να καταλαβαίνουν.

    Φιλιά, φιλενάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σπασμένο χέρι επειδή ήθελε να σπουδάσει.. κι εμάς μας τη χαρίζουν και την πετάμε στα σκουπίδια...
    Έμεινα σ' αυτό, έχω μια παραπάνω ευαισθησία σ' αυτό το θέμα..
    Οι ευχές σου και δικές μου. Καλή χρονιά, Ρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ εύστοχη η ανάρτησή σου.
    Έτσι ακριβώς! στο 2012 η γυναίκα στον κόσμο του Ισλαμ έχει χειρότερη θέση από τα ζώα.
    Και εμείς ασχολούμαστε με μ@λ@κίες...
    Απορώ γιατί η πολυπολιτισμικότητα δεν ασχολείται με αυτά τα θέματα, αλλά μας απασχολεί η "εχθροπάθεια" ακόμη και κατά έτοιων λαϊκών νοοτροπιών και πολιτισμών... και γιατί όχι ...κουλτούρας...
    έλεοςςς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είχε πει πριν κάνα 3μηνό ο ΓΑΠ : "δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε Ινδία" τότε τον έγραφα κανονικά, τώρα με αυτά που γράφεις ΦΟΒΑΜΑΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχουμε πάει ακριβώς εδώ..

    http://ceasefiremagazine.co.uk/wp-content/uploads/CoveredNaked618.jpg

    καλύτερα δέν θα μπορούσε να αποδοθεί..


    ανοικτά μάτια κλειστά μυαλά, κλειστά μάτια ανοικτά άλλα πράγματα..

    χάθηκε το μέτρο πλέον..

    καλή χρονιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φωτιά να μας κάψει φιλενάδα!

    @ Ανώνυμε..λυπάμαι πολύ για το βίωμα σου,πραγματικά με συγκίνησες...καλή ζωή να εχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κι εμεις κουβαλαμε αυτα τα αγορακια εδω στα πλαισια της "ευαισθησιας". Για να μην ειμαστε ομως αδικοι υπαρχουν και δικα μας μπουμπουκια. Οπως οταν συζητουσα το θεμα με καποιον και μου ελεγε "οι γυναικες δεχονται σωματικη βια μα οι αντρες δεχονται ψυχολογικη βια που ειναι χειροτερη". Δηλαδη κατ αυτον υπαρχει σωματικη βια χωρις να προυπαρχει η ψυχολογικη! Οταν ομως ο ανθρωπος εχει καλο στον εγκεφαλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. To 2012 ανακάλυψα που έχεις τους αναγνώστες να γραφτώ ...και να παίρνω μυρωδιά πότε κάνεις ανάρτηση ...γιατί σε χάνω....χαχα

    όχι άλλα τέτοια φιλενάδα ...συμφωνώ....ουσιώδη πράγματα στην ζωή μας....

    ΥΓ.Στην κίνα τα κορίτσια τα πετάνε στα σκουπίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ria μου έχουμε δρόμο μπροστά μας κοριτσάρα μου δυστυχώς...

    @ Ανώνυμος... το "πατέρας" σωστά το έβαλες σε εισαγωγικά...και το ότι έτρεξες κοριτσάκι μου
    πάλι σωστά το έκανες...για σένα...αυτόν ας τον συχωρέσει ο Θεός...γιατί εσύ είμαι σίγουρη πως η ψυχούλα σου τον συχώρεσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απίστευτες καταστάσεις.Άγνωστες σε μας..μας δείχνουν την αχαριστία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου Ρια μου.
    Δυστυχώς δεν συμβαίνουν μόνο στον 3ον κόσμο, υπαρχουν θύματα παντού, σε όλες τις φυλές, μέσα σε οικογένειες που ούτε καν θα το φανταζόμασταν.

    Κυριαρχεί η ντροπή και ο μεγάλος φόβος για να ζητήσουν βοήθεια κι άλλες τα ανέχονται γιατί τους έχουν κάνει εγκεφαλική πλύση.

    Έχω πολλά, αλλά η Ανώνυμη μου έφερε αναμνήσεις από όταν ήμουν μικρή στην Αθήνα, πολλοί γονείς πούλαγαν για το τίποτα τα κορίτσια τους για υπηρέτριες, για να γλυτώσουν τις προίκες. Θυμάμαι την μικρή Σπυριδούλα που την είχαν κάψει τα αφεντικά της με καυτό σίδερο, σαν παλιοσεντονόπανο. Δυστυχώς αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ, ίσως κάποια μέρα να καλυτερεύσουν.

    Τα φιλιά μου, την αγάπη μου και τις θερμότερες ευχές μου για την Νέα Χρονιά 2012, σε εσένα, στον αγαπημένο σου γιο και σε όλους που αγαπάς!

    ΥΓ. Γνωρίζω κι έχω ακούσει bio ιστορίες σαν του ανώνυμου, την μεγαλη ψυχή του, αλλά και την δύναμη που βρίσκει να τα γράφει. Να ναι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μα ποιός σου είπε πως ο πλανήτης είναι πολιτισμένος; Ο μεσαίωνας από ορισμένες μόνο περιοχές του κόσμου έχει φύγει, και πάλι όχι τελείως. Απλώς, συγκριτικά με τον γνωστό μεσαίωνα, είμαστε λίγο, ελαφρώς, πιο πολιτισμένοι. Τίποτε άλλο! Προφανώς θα χρειαστούν μερικές χιλιάδες χρόνια ακόμη για να φτάσει η ανθρωπότητα σε ένα ανθρώπινο επίπεδο, αν στο μεταξύ δεν έχει καταστραφεί! "Μην είμαστε και πλεονέκτες" που έλεγε κι ο Χατζηχρήστος σε πολλές ατάκες του... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. tremens

    για σένα το έβαλα θεόδωρε. ήξερα πως θα το απολάμβανες!

    πάλι καλά να λέμε που γεννηθήκαμε στη δύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Hfaistiwnas

    λιγούρια είναι το λιγότερο. σε μερικά χρόνια θα γίνονται φόνοι έλεγε το ντοκυμαντέρ για το ποιος θα παντρευτεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ex Estrella

    και που είμαστε ακόμα. έχουμε ασχοληθεί και με πολύ χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. teleytaios

    ποια παιδεία; εδώ μιλάνε μόνο οι μουφτήδες! παιδεία γιοκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος

    κοπελια, ετσι είναι μη σου πω και χειρότερα. όταν γεννήθηκα εγώ, τέσσερα χρόνια αργότερα απο σένα, ο μπαμπάς μου μόλις του τηλεφώνησαν ότι έκανε κόρη, έφυγε για τη λάρισα με φύλλο πορείας. γύρισε την επομένη. μέχρι που πέθανε έλεγε ότι 100 αγόρια να είχε, δε θα τα αγαπούσε όσο αγαπούσε εμένα και πόσο περήφανο τον έκανα. ίσως και ο δικός σου κάπως έτσι να το εννοούσε. θέλω να πω ότι μερικες φορες το σοκ είναι μεγάλο και ο κόσμος λέει και κάνει πολλά που δεν τα εννοεί.

    λυπάμαι που είχες τέτοια βιώματα. λυπάμαι πολύ. χαίρομαι όμως που η προσωπικοτητά σου είναι πολύ πιο πάνω από όσα πέρασες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

    πες το ψέμματα!
    με τόσους μουσουλμάνους, σε λίγο θα κυκλοφορούμε με μπούρκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Verónica Marsá

    κάνε με μάθημα εσύ. δίδαξέ τους και πες μας τις αντιδράσεις τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Eva Psarrou

    όχι δεν κατάλαβες. της έκοψε τα δάκτυλα με τσεκούρι γιατί σπούδαζε!!!
    καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. marianaonice

    ευχαριστώ μαριάννα. χαίρομαι που μοιράζεσαι τις ίδιες απόψεις μαζί μου.

    εμείς απλά βλεπουμε το δέντρο και όχι το δάσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. PerOtel

    προς εκεί βαδίζουμε! και τουλάχιστον η ινδία έχει κάτι. μη γίνουμε αφγανιστάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευρύνοος

    έτσι ακριβώς είναι τάσο! να χαιρεσαι τη γυναίκα σου. με υγεία ο καινούργιος χρόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΦΟΥΛΗ

    φοβάμαι μήπως τα δούμε και στη χώρα μας αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος β.

    προσωπικά συμφωνώ με όσα λες. και το έχω πει πολλές φορες, είμαι ρατσίστρια. να καθίσουν στη χώρα τους να τα κάνουν εκεί χάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. mia

    κατι καινούργιο είδες αμέσως μολις μπήκε η χρονια!

    πως μου ξέφυγε αυτή η πληροφορία με τα κορίτσια στην κίνα; θα το έβαζα στην ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ElenaG

    δυστυχώς εμείς χαιρόμαστε αλλα αλλού οι γυναίκες δεν έχουν μεγαλύτερη αξία απο ένα μουλάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Άθεος

    εσύ πολύ ωραία τα λες και ακόμα καλύτερα τα έγραψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Dark13Sun

    ακριβως νεαρε. δείχνουν την αχαριστία μας και την έκπτωση αξιών στην κοινωνία μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Evie

    σαφώς και συμβαίνουν παντού. το θεμα είναι όμως, ότι η συχνότητα αυτών των περιστατικών στον καναδά τη γαλλία και τις ηπα, ειναι σποραδικα. στις χώρες που ανέφερα, είναι καθημερινα φαινόμενα. δε μιλώ για την ενδοοικογενειακή βία, για΄τι δεν υπάρχουν στοιχεία επειδή είναι ρουτίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Heliotypon

    μεσαίωνας. όπως το είπες. ποιος φταίει όμως; η θρησκεία τους. στο μόνο που είχε δίκιο αυτός ο πούστης ο μαρξ, ήταν ότι η θρησκεία είναι το όπιο των λαών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες