ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

15 Δεκ 2011

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ! ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Πως να κάνετε έξυπνους εχθρούς.

Σήμερα με αυτά που θα γράψω θα κάνω εχθρό μου έναν πολύ έξυπνο άνθρωπο.
Αλλά αυτή είναι η άποψή μου και δεν ντρέπομαι για αυτήν.

Διαβάζω εδώ και μερικούς μήνες κάποια ιστολόγια που μια στις δυο αναρτήσεις τους, θα αναφέρονται σε έναν άνθρωπο που έχει δείκτη νοημοσύνης 189 και είναι ένας από τους πενήντα πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο.

Πάω και εγώ στο γούγλη, η φτωχή αντισμήναρχος και γράφω το όνομά του. Με πάει με τη μία στην βικιπαιδεία. Το τι γράφει;;; Διθυράμβους!

Και πάω στην τελευταία παράγραφο.
Την αντιγράφω και σας την παραθέτω:

Στην προσωπική του ιστοσελίδα υπάρχουν πάνω από 7.500 γραπτά κείμενα του ιδίου που περιλαμβάνουν άρθρα πάνω σε θέματα φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας, καθώς και άλλου είδους κείμενα όπως ποιήματα, ή λογοτεχνικά αποσπάσματα, στην Ελληνική, Γαλλική ή Αγγλική γλώσσα, αλλά και πάνω από 790 σκίτσα ή πληρέστερα έργα ζωγραφικής, πολλά από τα οποία είναι αναφορές σε έργα των Da vinci ή Van Gogh.

Και ακολουθεί αναλυτικός κατάλογος με τα συγγράμματά του ανά κατηγορία. Ποιητικές συλλογές, κωμωδίες, σενάρια, δράματα και άλλα δηλαδή ένα μυθιστόρημα, τραγωδίες, ορατόρια, δοκίμια.

Και αναρωτιέμαι η πτωχή πλην τίμια κορασίς:

Έχεις δείκτη νοημοσύνης 189 και ασχολείσαι με τη φιλοσοφία όταν καθημερινά πεθαίνουν παιδιά από καρκίνο, λευχαιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας, καρδιοπάθειες και άλλες σπάνιες ασθένειες;;;

Γιατί δε χρησιμοποιείς το πραγματικά μοναδικό σου χάρισμα, την ευφυΐα σου για το καλό της ανθρωπότητας;

Να ασχοληθεί με τη μοριακή βιολογία και αυτός και οι άλλοι 49 όμοιοί του και να στύψουν τα υπερφυσικά μυαλά τους να βρουν τη θεραπεία του καρκίνου και των άλλων ασθενειών!

Θα μου πείτε θα γράψει το ωραιότερο σονέτο όλων των εποχών. Το πιο όμορφο ποίημα, μια μοναδική τραγωδία και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.
(Προσωπικά, σκασίλα μου)
Υπέροχα. Αλλά η ανθρωπότητα θα συνεχίσει να υπάρχει και χωρίς μια δεύτερη Ιλιάδα, χωρίς έναν Σαίξπηρ, χωρίς έναν Έκο, που τον έχω και αδυναμία τον ατιμούλη!

Πόσοι θα ζούσαν όμως χωρίς τον Φλέμινγκ;(για τους αδαείς, αυτός που ανακάλυψε την πενικιλλίνη και έγινε η αρχή για τα αντιβιοτικά, σώθηκε κόσμος και κοσμάκης!)

Ζωγραφίζει κιόλας. Με ΄γεια του με χαρά του! Προσωπικά αν καταστρεφόταν ο κόσμος και είχα δικαίωμα να σώσω ένα άτομο, εκτός οικογενείας μου, που θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο στη συνέχεια, θα επέλεγα ένα γιατρό, ένα βιολόγο, έναν επιστήμονα τέλος πάντων. Δε θα επέλεγα έναν καλλιτέχνη.
 (δικό του είναι το έργο)
Τι θα κάνει ο ….. με το 189 του; Θα φτιάξει πίνακα ισάξιο της Τζοκόντας; Θα φτιάξει ένα δεύτερο Δαβίδ (αυτό του Μιχαήλ Άγγελου), θα φτιάξει μια δεύτερη ακρόπολη;;;

Η γη θα συνεχίσει να γυρνά και χωρίς πίνακες ζωγραφικής και χωρίς γλυπτά τέτοιας τελειότητας, ακόμα και χωρίς την αγαπημένη μου ακρόπολη.

Όμως όταν καθημερινά, το μέλλον της ανθρωπότητας ξεψυχά σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, το θεωρώ περιττή πολυτέλεια να ασχολείσαι με την καλλιτεχνία ενώ μπορείς αν προσπαθήσεις με μερικούς άλλους να σώσεις ανθρώπινες ζωές.

Υπάρχει πιο όμορφο από τη ζωή; Υπάρχει κάτι πιο ακριβό από το χαμόγελο κάποιου που έχει ιαθεί;

Πώς σκορπούν μερικοί τις δυνατότητές τους σε πράγματα που είναι ουσιαστικά επουσιώδη; δεν μπορώ να καταλάβω!

Μπορεί να τετραγωνίσεις τον κύκλο, μπορεί να διαπιστώσεις την ύπαρξη της σκουληκότρυπας που σε dt θα  μας πηγαίνει στην άλλη γη που βρίσκεται 600 έτη φωτός μακριά μας στο διάστημα. Μπορεί να βρεις τη θεραπεία του αλτσχάιμερ, του σακχαρώδη διαβήτη, του Σ.Ε.Λ. Μπορεί να βρεις τρόπο να ενώσεις τα κομμένα νεύρα και να μην υπάρχουν πλέον παράλυτοι από διατομές νωτιαίου μυελού ή άλλων νεύρων. Μπορεί να βρεις τη θεραπεία της σκληροδερμίας. Μπορεί να ανακαλύψεις το φάρμακο που δε θα επιτρέπει τη δημιουργία αθηρωματικών πλακών στα αγγεία. Μπορεί να βρεις το φάρμακο που διατηρεί τα νεφρά, την καρδιά, τον εγκέφαλο, τα μάτια σε άριστη κατάσταση χωρίς καμιά έκπτωση της λειτουργίας τους. Μπορεί, μπορεί, μπορεί…

Και εσύ επιλέγεις να ζωγραφίζεις και να φτιάχνεις γλυπτά; Να γράφεις ποιήματα και να αναλύεις το έργο του Da vinci και του  Van Gogh;;;

Είναι σα να έχεις τη φωνή του Παβαρότι  και να αποφασίσεις να κάνεις γαργάρα με πρόκες!!!

Και επειδή βάρυνα την ατμόσφαιρα, τσιμπάτε και μια αστεία φωτογραφιούλα για να σας φτιάξω το κέφι! 


16 σχόλια:

  1. χαχαχα ωραίο η φωτό!
    Ρία νομίζω πρέπει να σου αρέσει κιλας κάτι για να ασχοληθείς.. μπορεί να μην του αρέσει το συγκεκριμένο πεδίο επιστήμης..
    Όσο iq και να είχα, με την ιατρική δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ.. με τίποτα όμως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην γενική μόδα του να βλέπουμε, διπλωματικά και πολιτικώς σωστά, όλα τα γκρι και όλα τα χρώματα, χαίρομαι να βλέπω ότι ο κόσμος δεν ξεχνάει ότι υπάρχει και το μαύρο και το άσπρο. Όμως, και το μαύρο και το άσπρο ενώ υπαρκτά, δεν έχουν περισσότερη σημασία από όλα τα άλλα γκρι και τα χρώματα. Όλα μαζί αποτελούν την Ύπαρξη.

    Με τα ελάχιστα που ξέρω για τέχνη και τεχνική, ο πίνακας του κυρίου το οποίον παραθέτεις μπορώ να πω ότι συναγωνίζεται με πολλούς πίνακες από 4η Δημοτικού και κάτω, οπότε θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω για το αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος της αναγέννησης έχει IQ 189 ή 89. Τα γραπτά, δε, δεν σημαίνουν τίποτα χωρίς την εικόνα του πως και γιατί τίθενται σε εφαρμογή. Μην εντυπωσιαζόμαστε χωρίς λόγο. Πιστοποιητικό IQ του κυρίου έχεις δει με τα μάτια σου;

    Τέλος, όπως το σώμα κάθε ζώντος οργανισμού αποτελείται από κύτταρα, υγρά, σάρκα, τόσα διαφορετικά όργανα που εν συμφωνία διατηρούν την Ζωή, έτσι και η κοινωνία των ανθρώπων χρειάζεται επιστήμονες, γιατρούς, καλλιτέχνες, δασκάλους, φιλόσοφους, εργάτες. Η άποψη που προτείνεις θα δημιουργούσε μια Ορβελική κοινωνία, μαύρη και άσπρη, της οποίας δεν θα άντεχα να είμαι μέρος και θα γινόμουνα αντάρτης στα βουνά αποστηθίζοντας απαγορευμένα κείμενα φιλοσοφίας και λογοτεχνίας όπως ο ήρωας στο Φαρενάιτ 451 του Μπράντμπουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που βρίσκεις τις φώτο βρε θηρίο; έλα για πες για ποιον λες; έλα στο αφτί...λεγε..
    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με το συμπάθιο, που λένε, αλλά το υψηλό IQ (με τη σχετική δόση EGO) δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ασχοληθείς με την ιατρική. Υπάρχουν πολλοί καλοί επιστήμονες που δεν έκαναν τον κόπο να πιάσουν το IQ-όμετρο, και που προσφέρουν χωρίς να διατυμπανίζουν τα νοητικά τους προσόντα. Όσο για τον περί ού ο λόγος (ΝΛ, αν δεν κάνω λάθος;), μπράβο του αν μπορεί να κάνει όλα αυτά, αν και λίγη μετριοφροσύνη δεν θα έβλαπτε. Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;)
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ;ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΕΝΝΟΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟ.
    ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΖΕΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, ότι αν ο άνθρωος δεν έχει ταλέντο για την ιατρική ή τη βιολογία πώς να κάνει όλα αυτά που του ...αναθέτεις; Ακόμα και η υψηλή ευφυία έχει προσανατολισμό δεν είναι για όλα τα πεδία ανθρώπινης γνώσης. Να, ας πούμε, κι εγώ που έχω ...IQ 250 δεν έχω ταλέντο για ιατρική. :-) Κι αν πήγαινα να τη σπουδάσω θα έπεφτα ξερός μπρος το πρώτο πτώμα στο ανατομείο! Τι να κάνουμε κι εμείς οι ...ευφυείς, άνθρωποι είμαστε! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ria μου δηλ. οταν καποιος εχει ψηλο δεικτη ευφυιας δηλαδη κατα τη γνωμη σου πρεπει να γινει γιατρος γραφοντας στα παλαια του υποδηματα τις οποιες αλλες δυνατοτητες του? Το EQ του να το αγνοησει/ τις καλλιτεχνικες του κλησεις και τα θελω του να τα αψηφισει? Στις μερες μας ο κοσμος εχει αναγκη απο τους επιστημονες οσοποτε αλλοτε. Εχει ομως αναγκη κι απο λιγη ομορφια , απο πραγματικη καλή τεχνη που εχει αρχισεινα σπανιζει!
    Μετα πανω σε αυτο που λες στον τιτλο το πως να κανεις εξυπνους εχθρους... Ακομα κι ο εχθρος να ευχεσαι να ειναι εξυπνος.. Γιατι τι να τον κανεις βρε συ εναν ηλιθιο αντιπαλο? Πως θα αντεξεις την κοντρα μαζι του.. ? Ακομα κι αυτη θα ειναι ανιαρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Hfaistiwnas

    ας μη γίνει γιατρός αν απεχθάνεται το αίμα. ας γίνει μοριακός βιολόγος. ας γίνει πυρηνικός φυσικός. ας γίνει σχεδιαστής τεχνητών μελών για κουτσούς και κουλούς. ας γίνει κα΄τι που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα. οχι ζωγράφος. είδες ένα έργο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. thinks

    όχι δεν είδα το χαρτί της μένσα αλλα΄δε με νοιάζει κιόλας. όταν μας τον φορτώνουν μπλογκ και εφημερίδες και ημερίδες και παπαρίδες με τον τύπο αυτό, έχω την απαίτηση να κάνει κάτι χρήσιμο. όχι να μουτζουρώνει χειρότερα από την οκτάχρονη ανηψιά μου που η ζωγραφική της έγινε πόστερ του σχολείου που πάει!

    όταν έχεις πενήντα όλους και όλους ανθρώπους με τέτοιες δυνατότητες, θες ως ανθρωπότητα να τον εκμεταλλευτείς προς οφελος του κοινωνικού συνόλου. όχι να γράφεις ποίηση και σονέτα.

    φτιάξε ένα μηχανισμό να ποτίζεται η έρημος να μην πεθαίνει η μισή αφρική από την πεινα.

    φτιάξε ένα σύστημα που καθαρίζει το νερό να μην περπατάνε οι γυναίκες στην ινδία πέντε χιλιόμετρα για να βρουν πόσιμο νερό.

    φτιάξε τεχνητό δέρμα. φτιάξε ένα φάρμακο.

    αν το παιδί σου ήταν άρρωστο και υπήρχαν άνθρωποι με τέτοιες δυνατότητες δε θα σου ερχότανε να πιάσεις από το λαιμό έναν για να κάνεις τους άλλους να δουλέψουν ουσιαστικά και όχι να φτιάχνουν γλυπτά και πίνακες;;;

    ωραία η θεωρία αλλα υπάρχουν ουσιαστικά καθημερινά προβλήματα που χρειάζονται λύση για μια καλυτερη ανθρωπότητα.

    δε μας λείπουν τα σονέτα. μας λείπουν θεραπείες. μας λείπει νερό και τροφή. μας λείπει ανθρωπιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΟΥΛΗ

    δε σου λέω για να μη μου το ματιάσεις. είσαι και γαλανομάτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος

    για αύτον λέω. όμως αν δεν μπορεί να γίνει γιατρός, ας γίνει μηχανικός. ας γίνει κα΄τι που θα βελτιώσει τον τρόπο ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων. όχι να μου μ....ται με τη ζωγραφική. δε σώθηκε κανένα παιδί με πίνακες. με φάρμακα με νερό με φαγητό σώθηκε. δες την απάντηση του thinks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Heliotypon

    να γίνεις χημικός. να βρεις ένα χαπάκι να κάνει πόσιμο το νερό του βούρκου.

    γίνε μηχανικός να φτιάξεις σπίτια οικολογικά. να φτιάξεις φτηνά και προσιτά αντικείμενα που θα βοηθήσουν τη μόρφωση των φτωχων παιδιών στον τρίτο κόσμο.

    γίνε κάτι που θα είναι χρήσιμο και θα σώσει ζωές.

    βάλε το 250 σου να εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο. όχι για το δικό σου και μονο χόμπυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS

    καλά χριστούγεννα αγόρι μου, καλό πτυχίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λιακάδα

    προτιμώ οι εχθροί μου να είναι πανύβλακες για να τους κατατροπώνω. οχι απλα να τους νικώ!

    ας γίνει χημικός, φυσικός, μηχανικός, πυρηνικός επιστήμων. αλλα όταν σπουδάζεις μαθηματικά, δείχνει ότι τό 'χεις, απλά δε θες να το χρησιμοποιήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να σου πω Ρία μου, νομίζω θα συμφωνήσουμε ότι όλα τα επιτεύγματα της επιστήμης των τελευταίων τετρακοσίων ετών έγιναν δυνατά λόγω της Αναγέννησης.

    Και η Αναγέννηση ξεκίνησε και εμπεδώθηκε με ζωγραφική, γλυπτά, φιλοσοφία, σονέτα και ποίηση τα οποία και ενέπνευσαν και επέτρεψαν την Αναγέννηση της επιστήμης.

    Όσο για τον συγκεκριμένο τυπάκο ιδέα δεν έχω περί αυτού, αλλά για βλαξ μου ακούγεται. Κι αν δε, τον ανέδειξαν τα Ελληνικά μέσα κοινωνικής πωστηνλένε, σίγουρα θάναι βλαξ. Οπότε, τι να εφεύρει; το βλακόμετρο; υπάρχει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. thinks

    επειδή έχω κέφια θα κάνω μεγάλη ανάλυση του σχολίου.

    την αναγέννηση υπήρχαν εξέχοντες γλύπτες, ζωγραφοι, ποιητές και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. μόνο ενας όμως έμεινε να έρχεται πρώτος στο μυαλό του καθενός μας. ο λεονάρντο ντα βίντσι. για΄τι άραγε;

    γιατί άσχολήθηκε με τα παντα. γιατί είχε φτιάξει πτητικές μηχανές, γιατί έκανε ανατομία, γιατι εφηύρε ένα σωρό πράγματα.

    δεν περιοριστηκε στη συγγραφή σονέτων και τη ζωγραφική!

    έδωσε έμφαση και σε πράγματα που βελτίωναν την καθημερινότητα των απλών πολιτών. και επειδή η καθημερινότητα τους ήταν και πολεμική, εφηύρε και πολεμικές μηχανες.

    αλλά δεν περιορίστηκε στη νοητική και πνευματική πλευρά των ανθρώπων. επεκτάθηκε και στην πρακτική και αυτό είναι που τον κάνει το νούμερο ένα της αναγέννησης.

    όσο για το βλακόμετρο, θύμισε μου να σου πω όταν βρεθούμε από κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες