ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

29 Αυγ 2011

ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟΤΗΤΕΣ Ή ...

Ανέκαθεν οι ψευτομοντέρνοι και ψευτοπροοδευτικοί, κάπως μου έκαναν!

Οι ποιητές προέβαλαν στα πονήματά τους σκηνές δυο έργα σεξ η αίθουσα κλιματίζεται, και αμέσως γίνονταν προοδευτικοί.

Οι σχεδιαστές μόδας έφτιαχναν ένα ρούχο με το ένα βυζί έξω και αμέσως ήταν η νέα προοπτική της γυναίκας που δεν ντρέπεται για τη θηλυκότητά της.

Θα μου πείτε τι με έπιασε πρωινιάτικα και μάλιστα σήμερα που αντί να ασχολούμαι με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών ασχολούμαι με τις χαζομάρες αυτές.

Το Σάββατο το βράδυ, ή πιο σωστά την Κυριακή το πρωί που επέστρεψα σπίτι μου μετά από διασκέδαση, δεν μπορούσα να κοιμηθώ και χάζευα στο ίντερνετ. Εκεί είδα μια τα καημένα τα κοριτσάκια που υφίστανται τα μύρια όσα προκειμένου να πάρουν μια δουλίτσα στην πασαρέλα.

Για του λόγου το αληθές, προσέξτε τις φωτογραφίες.


Και πες τε μου, θα μπορούσε κανείς να φορέσει αυτά τα εκτρώματα στο δρόμο ή σε δεξίωση; Όχι βέβαια! Τα ρούχα (;) αυτά σκοπό έχουν να τονίσουν την πρωτοπορία του σχεδιαστή. Μη χέσω! Δηλαδή αν τυλίξει το κεφάλι του μοντέλου σε χασέ γίνεται πρωτοποριακός, αν αφήσει τα μαλλάκια των κοριτσιών ελεύθερα είναι οπισθοδρομικός; Τι να πει κανείς…

Και να γινόταν αυτό μονάχα στη μόδα, καλά θα ήταν. Δυστυχώς συμβαίνει σε όλους τους τομείς.

Στην πεζογραφία;;; ουυυυ, εκεί να δεις. Η σύγχρονη λογοτεχνία, αν εξαιρέσεις δυο τρεις καταξιωμένους συγγραφείς που η αξία τους είναι αξίωμα πλέον, όλοι οι υπόλοιποι θα επιστρατεύσουν ότι πιο διαστροφικό μπορεί να φανταστεί το αρρωστημένο μυαλό τους για να κερδίσουν μερικά λεπτά δημοσιότητας και ίσως μερικοί να κερδίσουν και κάποια χρήματα… Πριν κανένα χρόνο, διαφήμιζε μια μπλόγκερ έναν τιβι σελέμπριτι που είχε μπλογκ και έγραφε το πνευματικό του πόνημα. Ε, λέω και εγώ, ας το διαβάσω. Το τι διαστροφή και αρρωστημένα πράγματα διάβασα, δεν περιγράφεται! Το σχολίασα στο μπλογκ της, της είπα ότι ο άνθρωπος θέλει ψυχίατρο και φυσικά, όποιος εκθειάζει τόσο αρρωστημένα πράγματα, και ο ίδιος δεν είναι καλά και την έκανα από αυτό το μπλογκ με ελαφρά πηδηματάκια!

Στη διακόσμηση, τα πράγματα είναι πιο εκτός εαυτού. Μια καινούργια μόδα, είναι οι κουρτίνες να σέρνονται στο πάτωμα. Πόσο ηλίθιο είναι αυτό; Λερώνονται, θέλουν κάθε εβδομάδα, και πολύ λέω, πλύσιμο, γεμίζουν μικρόβια, αλλάζουν χρώμα. Δεν μπορείς να σφουγγαρίσεις, χρειάζεται κάποιος να κρατήσει την κουρτίνα μέχρι να στεγνώσει το πάτωμα. Αλήθεια, οι σύγχρονες νοικοκυρές παραπονιούνται για έλλειψη χρόνου. Πότε προλαβαίνουν να πλένουν κάθε τρεις μέρες τις κουρτίνες; Δε θα επεκταθώ σε άλλες καινοτομίες στο χώρο της διακόσμησης γιατί θα δούμε τα πάνω κάτω με το κιτς των σύγχρονων διακοσμητών.

Ας δούμε λίγο το χώρο της κομμωτικής. Για να πιάσει το κομμωτήριο της κυρίας Σούλας στο Δουργούτι (που στο καλό είναι αυτό;) πρέπει οπωσδήποτε η Σούλα να έχει μια τούφα ροζ, μια μπλε, μια πράσινη άσχετο αν η Σούλα είναι πενήντα πέντε χρονών! Και απαραίτητο το νύχι μπλε ή πράσινο ή μαύρο. Κάνουν όλα τα βούρλα ένα χέρι λες και τους έπιασε το δάχτυλο το συρτάρι!
Πόσο σέξι νομίζουν ότι είναι η πράσινη τούφα και το μαύρο νύχι;;; προσωπικά μου θυμίζει βρωμιά…

Δε μιλώ για τους άντρες που φορούν τα παντελόνια και φαίνεται το σώβρακο. Δεν υπάρχει πιο αντισεξουαλικό πράγμα. Να περπατάς στο δρόμο, να βλέπεις νέους ωραίους και περιποιημένους άντρες και παρακάτω να βλέπεις και το σώβρακο, και δε μιλώ για ένα δακτυλάκι, μιλώ για μια παλάμη σώβρακο! Πόσο χαζό! Πριν δέκα χρόνια, το σώβρακο στον άντρα φαινόταν στους υδραυλικούς έτσι όπως έσκυβαν κάτω από το νεροχύτη. Η απόλυτη αηδία!

Σε γενικές γραμμές, ο καθένας προσπαθεί να προκαλέσει για να τραβήξει την προσοχή πάνω του. Αντί να συζητηθεί για την ποιότητα της δουλειάς του, συζητείται για την εκκεντρικότητά του. Θα σας ρωτήσω αν έχετε δει πουθενά να κάνει κάτι εξτρίμ ο Βασίλης Ζούλιας; Όχι. Διακριτικός, με σεβασμό στις γυναίκες, συζητιέται μόνο για τη δουλειά του.

Η πραγματική αξία, δεν έχει ανάγκη από εκκεντρικότητες. Όμως αυτό δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Και σήμερα, ο στόχος πρέπει να επιτυγχάνεται ταχύτατα. Και η αξία για να αναδειχθεί θέλει χρόνο! Ο χρόνος είναι χρήμα και αυτοί δεν έχουν λεφτά για χάσιμο…

27 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!!
    Τα κημένα τα κοριτσάκια Ρία μου είναι η δουλειά τους, έξω μπορεί να ντύνονται όσο πιο κάζουαλ μπορείς να φανταστείς!! Γενικά αν δεν κάνεις εντύπωση... δεν σου δίνουν και σημασία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=Hi6uW4r1smc&NR=1 η http://www.youtube.com/watch?v=6cuRaeby-Lg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..αμ κι εκείνα τα πανάκριβα και ...καταξεσκισμένα παντελόνια!!!
    Η μανούλα μου έλεγε "ούτε ο γελαδάρης του χωριού μου δε φοράει τέτοιο πράγμα"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν βλέπω αυτά τα πράγματα πάντα σκέφτομαι, αν όλοι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν, και δεν υπήρχαν προδότες, θα εξαλείψανε αυτές τις αποτρόπαιες συνθήκες. Στο χωριό μου πληρώνουμε φόρους τέσσερις φορές περισσότερους από άλλες τις πόλεις της επαρχίας. Αν κανείς δεν πληρώσαμε φόρους....

    Τα φιλιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρόλο που όλο αυτό το μεταμοντέρνο ντελίριο με κάνει να αισθάνομαι πιο παλαιομοδίτισσα και από τη γιαγιά μου, δεν παύει να είναι μια μορφή έκφρασης. Καλά αποτελέσματα στον θησαυρό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kalispera,ria moy!
    ti eginan ta apotelesmata toy paidioy?
    exoyme agwnia
    ta filia moy kai eyxomai kathe epityxia !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρία αυτά δεν είναι προς πώληση. Γίνονται απλώς για να γίνει ντόρος, για να ακουστεί το όνομα του σχεδιαστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Hfaistiwnas

    δεν τα έχω με τα μοντέλα, με τους ηλίθιους σχεδιαστές τα έχω που για να κάνουν ντόρο γύρω από το όνομά τους ξεφτιλίζουν τα κοριτσάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περσέας

    που το βρήκες αυτό ρε θηρίο;;;
    έσκασα στο γέλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. bilsot

    εμ το χρυσοπληρώνεις, εμ είναι σκισμένο!

    να σε πιάνουν τα νεύρα στο ταμείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Verónica Marsá

    ποτέ δε θα γίνει αυτό! δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουν όλοι, ειδικά οι γυναίκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. evaggelia-p

    είναι έκφραση να κάνεις πανέμορφα κοριτσάκια να μοιάζουν με ζόμπι και φαντάσματα;;;

    θα κάνω ανάρτηση για το παιδί.

    ευχαριστώ ευαγγελία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. stella

    έχω γιο φοιτητή καλέ!
    θα κάνω ανάρτηση φιλενάδα.

    ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. sunnefoula

    είμαι μαμά φοιτητή κοριτσάκι!
    ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Panos Konstantinidis

    το ξέρω πάνο μου, απλά θεωρώ υπερβολή το να συζητιέσαι για τις μαλακίες αυτές και όχι για το ουσιαστικό έργο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αμερικλάνος

    είμαι μάνα φοιτητή και με τη βούλα πλέον!!!

    και σε γαμάτη σχολή. αν πείσω το μικρό να δει τα θετικά της, θα είναι το τέλειο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. γιατί,τι έχει το σουτιέν στο κεφάλι ; αυτό θα το λανσάρω στον επόμενο γάμο που θα πάω,μόνο που θα διαλέξω το κατάλληλο χρώμα να ταιριάζει με το φόρεμα!!!
    Μπραβο στο παιδί όπου και να μπήκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητή φίλη
    Πέρα από το ωραίο άρθρο τι έγινε με τον γιό;
    Που πέρασε τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ-ΦΙΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ.
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. χαχαχαχαχαχα!! Νάσαι καλά Ρία μου! μου έφτιαξες τη μέρα!!
    Δεν φαντάζεσαι πόσο συμφωνούμεεε!!
    Κι ας μας πούνε οπισθοδρομικές...
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΦΟΥΛΗ

    έλα ντε, τι έχει το σουτιέν στο κεφάλι; μια χαρά. να δω το γιο μου ετσι να το βαρέσω το εγκεφαλικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

    θα ακολουθήσει πανηγυρική ανάρτηση παυσανία μου.

    εσυ τακτοποιήθηκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS

    ευχαριστώ φοιτητάκο! καλό χειμώνα, καλη φοιτητική χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. marianaonice

    ναι και άμα μας πουν οπισθοδρομικές, θα βγάλουμε ουρά και κέρατα! εγώ έτσι νομίζω ότι είναι για τα μπάζα κάτι τέτοιοι τύποι.

    τι έγινε; επιστρέψατε στην αθήνα ή ακομα στη λέσβο είστε;;; το κοριτσάκι πως είναι ψυχολογικά με το θάνατο του φίλου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τελευταίες μας ανάσες στο νησί Ρία μου...
    Η μικρή έπαθε πράγματι φοβερό σοκ, δεν το έχει ξεπεράσει, μερικές φορές μου πέφτει σε κατάθλιψη... κλείνεται ώρες μόνη στο δωμάτιο της, πάει στο νεκροταφείο, στο σημείο του ατυχήματος, μαζί με άλλους φίλους του βέβαια, αλλά είναι σοκαρισμένη πολύ... τι να λέμε τώρα;; :( ...
    Δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει, ήταν καλά φιλαράκια των διακοπών βέβαια, στην ίδια παρέα και υπήρχε και ιδιαίτερη συμπάθεια στην κόρη μου κι αυτό την κάνει να νοιώθει ακόμη πιο άσχημα...

    Φιλάκια Ρία μου, καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες