ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

27 Ιαν 2011

ΕΡΩΤΗΜΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ.




Έχω μια απορία.

Αν εγώ, που γεννήθηκα από έλληνες γονείς το γένος και την ιθαγένεια τα τελευταία 600 χρόνια που γνωρίζω με βεβαιότητα, μεγάλωσα, εργάζομαι νόμιμα και φορολογούμαι στην Ελλάδα, μαζέψω 200 συναδέλφους, θες στρατιωτικούς, θες νοσηλευτές, και πάμε μέσα στη φιλοσοφική σχολή Αθηνών και καταλάβουμε το χώρο  προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τη μείωση των μισθών, για την αύξηση της φορολογίας, για την αύξηση του κορδονιού των ταμπόν, πες ρε παιδί μου ότι μπορείς να φανταστείς, τι στο διάολο θα γίνει;;;

Θα μας αφήσουν να την αράξουμε με την άνεσή μας, τις κουβερτούλες μας τις ισπανικές (250 ευρώ έκαστη, πήρα ίδια πέρυσι το χειμώνα, τόσο κάνει με την έκπτωση από τα νότος), με τις πρίζες όλες κατειλημμένες από τους φορτιστές των κινητών μας και να αδιαφορούμε για τα πάντα;;;

Θα ασχοληθεί κανένα κόμμα, αριστερό, δεξιό, πάνω, κάτω, πλαγιοπλάγιο, προοδευτικό, οπισθοδρομικό, σύγχρονο ή αρχαίο με τις δικές μας απαιτήσεις; Θα έρθει κανένας πρόεδρος, γενικός γραμματέας, σύντροφος, εχθρός, αφέντης ή δούλος να υποστηρίξει τα αιτήματά μας;; Θα κάνει κανένας δημοσιογράφος ή συνθέτης, ηθοποιός ή τραγουδιστής, πολιτικός ή πολίτης πορεία συμπαράστασης για μας;;;

Ή θα ορμήσουν τα ματ και θα μας κάνουν του αλατιού πριν μας βγάλουν σηκωτές παρουσία των τηλεοπτικών καναλιών που θα κάνουν Πάσχα με το θέαμα;;;


Πιο πιθανό μου φαίνεται το τελευταίο σενάριο…
Μάθανε ότι %$@$#@&^στε και πλάκωσαν και οι &^%$#οι !!!

Η απόλυτη ξεφτίλα του κράτους, η απόλυτη ξεφτίλα των λέξεων δημοκρατία, άσυλο ιδεών, πανεπιστήμιο…

Θλίβομαι.
Θυμώνω.
Μα πάνω από όλα ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ…



56 σχόλια:

  1. Όλοι παρόμοια σκεφτόμαστε για το θέμα, Ρία. Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο. Έχω κάνει κι εγώ προχτές σχετική ανάρτηση με τίτλο "τα 'καλά' παιδιά". Πού θα βγειη κατάσταση, να δούμε...
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ria, αν και δεν έχω ενημερωθεί διεξοδικά για το θέμα, έχεις ένα λάθος. Δεν μαζεύτηκαν από μόνοι τους οι λαθρομετανάστες και είπαν "που να πάμε σήμερα ρε παιδιά να ζητήσουμε άσυλο; Ας πάμε στη Νομική!!!".

    Κάποιος τους μάζεψε και τους πήγε εκεί. Σε αυτόν τον κάποιο νομίζω ότι πρέπει να στρέψεις την αγανάκτησή σου, γιατί ο άνθρωπος ήξερε τι έκανε:

    Μια κίνηση που συνέδεσε το φοιτητικό με το πολιτικό άσυλο, σε έναν χώρο ιδιαίτερης σημασίας και λίγο αφού ανακοινωθεί ότι η χώρα μας τρώει υπέρογκα πρόστιμα για την συμπεριφορά της απέναντι στους αιτούντες άσυλο.

    Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια και θα σε παρακαλούσα να μου πεις αν ξέρεις κάτι σχετικό, αλλά άκουσα πως το κτίριο στο οποίο έγινε η κατάληψη δεν χρησιμοποιείται από την σχολή και έτσι δεν παρακωλύεται η λειτουργία της Νομικής (μαθήματα, εξετάσεις, κτλ).

    Όσον αφορά τα ΜΑΤ, είναι παράνομο να κάνουν ντου στον πανεπιστημιακό χώρο, εκτός αν αποφασίσει αλλιώς η Σύγκλητος του τμήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα όλα τα νήματα τα κινούν οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ. Στην περίπτωση που περιγράφεις, επειδή δε θα είχε ακροαματικότητα η κάλυψη μιας κατάληψης από ημεδαπούς, η είδηση θα πέρναγε στα γρήγορα και πιθανόν να έκαναν ντου τα ΜΑΤ πριν προλάβεις να ξεδιπλώσεις την κουβέρτα από τα ΝΟΤΟS.
    Δες και μια ενδιαφέρουσα άποψη εδώ

    Για την περίπτωση που δε δουλεύει ο σύνδεσμος http://chldimos.blogspot.com/2011/01/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω να πω στον/στην sourotiri ότι οι λαθρομετανάστες δεν είναι μωρά ανήλικα να τα μαζεύει κάποιος παρά τη θέλησή τους.Σαφώς και συναινούν σε αυτό και είναι ντροπή τους.Τί σημασία έχει αν η Νομική σχολή χρησιμοποιείται ή όχι; Πλήρωσαν ποτέ για τη συντήρηση ή την ανέγερσή της για να χουν δικαίωμα στην οποιαδήποτε χρήση της είτε αυτό λέγεται κατάληψη είτε κι εγώ δεν ξέρω τί άλλο; Στην τελική δεν έχουμε εμείς στη χώρα μας δικαίωμα να κάνουμε κατάληψη σε τέτοιο χώρο. Από που κι ως που λοιπόν έχουν εκείνοι; Για να κάναμε κάτι τέτοιο σαν μετανάστες στη Γερμανία, δεν θα υπήρχαμε την άλλη μέρα.Αλλά βρήκαν την χώρα με τα κορόιδα που ανέχονται ότι μαλακία του κατέβει το καθένα στο όνομα του "αντι-ρατισμού" και της "προόδου".Είναι πρόοδος να είμαι εγώ στη χώρα μου άνεργη με τρομερά οικονομικά προβλήματα και να χω και τον μετανάστη να με εκβιάζει και να απαιτεί τα τελευταία δέκα χρόνια λες και του είχα και υποχρέωση.Από ποιούς ζητάνε δικαιώματα; Από μας που δεν έχουμε; Ως πότε θα μένουν εδώ και θα επαιτούν; Να πάνε στη χώρα τους να το παλέψουν.Έχουμε τα δικά μας θέματα εδώ δεν μπορούμε μια ζωή να ασχολούμαστε με την πάρτη τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάγισσα Κίρκη, δεν μου φαίνεται παράλογο κάποιος απλά να τους μάζεψε και να τους πήγε εκεί. Σαφώς και δεν είναι ανήλικα παιδιά, αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα συναινούσαν στο να πληρώσουν 2 και 3 χιλιάρικα έκαστος, αν ήξεραν κάτω από ποιες συνθήκες θα τους έφερναν στην όποια χώρα τους έχουν υποσχεθεί.

    Δεν νομίζω ότι οι ίδιοι έχουν επίγνωση της έννοιας της κατάληψης, του χώρου στον οποίο βρίσκονται, της έννοιας του φοιτητικού ασύλου, κτλ. Πιστεύω πως κάποιος προφανώς τους εξαπάτησε για δικό του όφελος, ίσως υποσχόμενος τον ουρανό με τα άστρα στους μετανάστες, για να δείξει κάποια πράγματα που ο ίδιος θέλει και τους πήγε στη Νομική.

    Φυσικά δεν μπορώ να το ξέρω αυτό με πάσα σιγουριά, αλλά γνωρίζοντας τις τακτικές κάποιων αριστερών σχημάτων/κομμάτων, δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο.

    Σαφώς η κατάληψη ενός κτιρίου, με όποιο αίτημα και αν γίνεται, είναι παράνομη, ακόμη και αν έχεις πληρώσει για την συντήρηση και την χρήση της :) Ακόμη περισσότερο είναι μαλακία γιατί παρεμποδίζεται η λειτουργία του κτιρίου, ό,τι κι αν είναι αυτό. Αυτή η προέκταση όμως λείπει από το συγκεκριμένο ζήτημα, αν ευσταθεί η πληροφορία που έχω ότι το κτίριο δεν χρησιμοποιείται, επαναλαμβάνω.

    Συμφωνώ 100% στο ότι η χώρα μας είναι ένα απέραντο μπουρδέλο, σε αντίθεση με το σύνηθες παράδειγμα της Γερμανίας. Αλλά αλήθεια, τι σημαίνει αυτό; Φταίει ο κάθε παράνομος, είτε είναι μετανάστης, ή κάφρος, ή βάνδαλος, ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο που δεν τον πιάνουν να τον βάλουν στην θέση του; Όχι φυσικά. Πολλές φορές νιώθω ότι η αγανάκτηση μας έχει λάθος στόχο.

    Τα υπόλοιπα που λες περί των προσωπικών οικονομικών σου προβλημάτων, προόδου, κτλ, νομίζω ότι δεν απευθύνονται σε μένα.

    Αν πάλι απευθύνεσαι σε μένα, νιώθω γενικά μια επιθετικότητα να αιωρείται, και δεν καταλαβαίνω γιατί. Στο πρώτο μου σχόλιο, το οποίο και διάβασα ξανά για να σιγουρευτώ, δεν νομίζω ότι εξέφρασα θετική άποψη για το γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρία δεν το ξέρεις ότι όσο πιο κατατρεγμένος είσαι τόσα πιο πολλά δικαιώματα έχεις (και ας πληρώνουνε οι πιο εύποροι το κόστος των δικαιωμάτων σου αυτών);

    Πάντως σε γενικές γραμμές θα πρέπει να συμφωνήσω με το σουρωτήρι, άλλος τους έβαλε μέσα, δεν πήγανε μόνοι τους, και εκεί θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας. Είναι βεβαίως και οι μετανάστες ένοχοι που δεχτήκανε να χρησιμοποιηθούνε (είναι ενήλικες και έχουνε κρίση, θα έπρεπε να γνωρίζουνε) αλλά πάνω από όλα φταίνε οι οργανωτές αυτού του πανηγυριού. Ας μην βλέπουμε μόνο τη μία όψη του νομίσματος. Να τιμωρηθούνε όλοι, συμφωνώ, και οι μετανάστες και οι υποκινητές τους, αλλά περισσότεροι οι υποκινητές. Είναι σαν να βάζουμε πρόστιμο στον φουκαρά που στάθμευσε παρανόμως και να κυκλοφορούνε ελεύθεροι οι Γιοσάκηδες και οι Χριστοφοράκηδες. Παράλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάτι που δεν έχει θιγεί ακόμα απ' όσο έχω διαβάσει... Τώρα με την κατάληψη αυτή τα μαθήματα υποθέτω δεν γίνονται. Ανάμεσα στις απεργίες, καταλήψεις, Χριστούγεννα και Πάσχα πότε κάνουν μάθημα οι φοιτητές; Ξέρω, ξέρω... χαζή απορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. sourotiri παρεξήγησες.Συζήτηση κάνουμε και μάλιστα γραπτή οπότε δεν καταλαβαίνω πως γίνεται ένα ύφος να φαίνεται επιθετικό όταν δεν υπάρχει προσωπική επαφή ή όταν μια άποψη δεν περιλαμβάνει χαρακτηρισμούς. Το ότι έχω διαφορετική άποψη δεν σημαίνει ότι επιτίθεμαι δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον. Γράφω απλώς τη γνώμη μου και ζητώ συγγνώμη αν φάνηκε κάτι άλλο. Όσον αφορά τα "προσωπικά μου οικονομικά προβλήματα" δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Έγραψα "Είναι πρόοδος να είμαι εγώ στη χώρα μου άνεργη με τρομερά οικονομικά προβλήματα..." όπου το "είμαι εγώ" είναι σχήμα λόγου και εκφράζει ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων και όχι εμένα προσωπικά. Δεν είμαι άνεργη (ευτυχώς) και σίγουρα έχω λιγότερα οικονομικά προβλήματα απο άλλους συνανθρώπους μας με δάνεια, παιδιά και υποχρεώσεις ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως αύριο δεν θα βρεθώ κι εγώ στην ίδια θέση και όλο αυτό εξαιτίας ΚΑΙ του μεταναστευτικού.Κάποιος τους έταξε πως εδώ είναι η γη της επαγγελίας δεν αντιλέγω καθόλου και κακώς.Αλλά όταν έρχονται και βλέπουν το εντελώς άλλο άκρο, γιατί συνεχίζουν χρόνια τώρα να απαιτούν από μια χώρα που έχουν διαπιστώσει και μόνοι τους ότι δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες τους όταν δεν μπορεί να καλύψει τις δικές μας; Εκεί έγκειται η ένστασή μου.Προσωπικά δεν μπορώ να τους δω ως φουκαράδες γιατί θεωρώ ότι οι Έλληνες αυτή τη στιγμή είναι φουκαράδες δις.Γιατί από τους λαθρομετανάστες έφαγαν 2.000-3.000 και από μας έχουν φάει εκατομμύρια (δεν επιτίθεμαι το ξεκαθαρίζω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάγισσα Κίρκη, χαίρομαι που ξεκαθαρίστηκε.

    Το ερώτημα σου γιατί δεν φεύγουν οι μετανάστες, νομίζω ότι έχει προφανή απάντηση. Φαντάζομαι ότι εδώ, ακόμη κι έτσι όπως είμαστε, είναι καλύτερα από το Αφγανιστάν/Πακιστάν/κτλ. Μπορεί εμείς να βλέπουμε ότι η κατάσταση πάει προς το χειρότερο, πράγμα που φυσικά και είναι αλήθεια αν συγκρίνουμε τα τωρινά με τα προηγούμενα, αλλά για αυτούς είναι καλύτερα, έστω κι έτσι. Άσε που δεν πιστεύω ότι, πλην της απέλασης, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να πάνε πίσω, δεδομένου ότι είναι παράνομοι. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τους φέρουν με το κατάλληλο αντίτιμο, αλλά το αντίθετο δεν νομίζω να υπάρχει... ακόμη τουλάχιστον :Ρ

    Το μεταναστευτικό είναι γενικά ένα θέμα τεράστιας σημασίας. Το να έχει μια χώρα μετανάστες, δεν είναι απαραίτητα κακό. Η Γερμανία έγινε ο γίγαντας που ξέρουμε σήμερα στηριζόμενη εν πολλοίς και στους μετανάστες. Είναι θέμα χειρισμού.

    thinks, πιο πάνω είπα πως η κατάληψη έγινε στο παλιό κτίριο της νομικής, που δεν χρησιμοποιείται για διδακτικούς σκοπούς. Ο πρύτανης έκλεισε την σχολή για μια εβδομάδα εξαιτίας "της αναστάτωσης που προκλήθηκε" (?!?!?!?). Μην τα μπερδεύουμε.

    Και αυτή η πληροφορία μου μεταφέρθηκε πριν λίγο από φοιτητή της σχολής που απορούσε γιατί έκλεισε η σχολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ Ria διάβασα κάτι συμφωνώ και αυτό σου αφήνω ως σχόλιο...
    "Ξεπέρασαν κάθε όριο οι ανοχές και οι ψευτο -προοδευτισμοί !!! Συζητάμε αν πρέπει να καταλύεται η εθνική μας κυριαρχία η όχι !! είναι αδιανόητο να εκβιάζεται η Ελλάδα έτσι ωμά !! δεν σέβεται πλέον κανείς τους αγώνες και το αίμα που 'έχυσαν οι νέοι μας το ΄40 και το ΄73 για την ελευθερία !!Οι νέοι του αραβικού κόσμου αγωνίζονται και σκοτώνονται αυτές τις μέρες στις πατρίδες τους και δεν εκβιάζει σε αμφιθέατρα τους δουλεμπόρους για νομιμοποίηση !!"
    Καλησπερες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με αφορμη το θεμα αυτο εχω καποιες αποριες σχετικα με τους λαθρομεταναστες και 1η απο ολες ειναι το γιατι οταν τους συλλαμβανουν δεν τους στελνουν απο εκει που ηρθαν.. κι εγω δεν εχω παρακολουθησει ιδιαιτερα το θεμα λογω της εξεταστικης αλλα δε μπορω να καταλαβω γιατι δεν αφηνουν οι πανεπιστημιακοι να μπει η αστυνομια. Η ολη κατασταση ειναι γελοια. Να πω οτι ειναι νομιμοι μεταναστες οι οποιοι πχ για την ιδια δουλεια πληρωνονται λιγοτερο απο εμας,ναι, ειναι παραβιαση δικαιωματων. Οταν ομως ερχονται παρανομα,φερνουν ενα σωρο αρρωστιες,περιθαλπτονται τζαμπα, κανουν ενα σωρο εγκληματα τοτε τι ακριβως θελουν να διεκδικησουν; Ειναι σαν κλεφτες που μαλωνουν για τη μοιρασια κι ο ενας καταγγελει τον αλλο γιατι.. παραβιασε το συμβολαιο και περιμενει να του δωσει η αστυνομια τα κλοπιμαια που του αντιστοιχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απο οτι φαινεται στην Ελλαδα το χειροτερο που μπορεις να εισαι ειναι ... Ελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προτείνω να πάμε να κάνουμε κατάληψη στο Γιέηλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και τωρα αντι να τους στειλουν απο εκει που ηρθαν καθονται και πληρωνουν για τη διαμονη τους. Εδω εμας σε λιγο δε θα μας δινουν μισθους και συνταξεις, θα πληρωνουμε το "ξενοδοχειο" των λαθρομεταναστων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ...παίζονταν πολλά περισσότερα απ οτι αντιλαμβάνεστε ή κι απ οτι ορισμένοι θερμόαιμοι συριζαίοι αντιλαμβάνονται...είναι ευχής έργο οτι η κατάληψη τερματίστηκε ειρηνικά γιατί σε διαφορετική ερίπτωση θα είχαμε διολίσθηση σε Χαος.Κι εδώ είναι οι εγκληματικές ευθύνες της "επιτροπής αλληλεγγύης" που μπορεί να μην το ξέρει,αλλά δρα για 2η φορά σαν πιόνι της "Εταιρείας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. όπου και να το πιάσεις, βρωμάει.
    Και γω ντρέπομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απαραδεκτο το φαινομενο της αντιμετωπισης των λαθρομεταναστων !
    Ολους θα πρεπει να μας απασχολησει σοβαρα και συντομα! Για μια ακομα φορα αποδειχτηκε πως δεν ζουμε σε κρατος αλλα σε ενα μπαχαλο που τα δικαιωματα των ιθαγενων -πολιτων του μετρανε λιγο μπροστα στα ψηφουλακια ! Τι λεμε τοσα χρονια για τις πελατειακες σχεσεις? Ο πελατης εχει παντα δικιο! Ο ελληνας πολιτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι να πω για τα χάλια μας;και που είσαι ακόμα!!
    καλημέρα Ρια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι ναι!! ωραία ιδέα!! μαζευτείτε,διαλέξτε ένα καλό κτίριο και χωθείτε! ..Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θα πάρει ξαφνιασμένος τηλέφωνο το ΠΑΣΟΚ: "ΡΕ! ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΤΕ ΑΥΤΟΥΣ;!!" ..."ΟΧΙ ΡΕ! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΑ! ΓΙΑ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ¨" ..αφού πάρουν και τους άλλους και διαπιστώσουν ότι δεν σας έχει παει κανένας εκεί (..θα τους πάρει μερικά λεπτά να συνειδητοποιήσουν το θράσσος σας!) θα πάρουν αμέσως τηλέφωνο πρώτα το MEGA " ΓΡΗΓΟΡΑ!! ΚΑΤΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΑΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ!!" ..και μετά πάλι το ΠΑΣΟΚ .."ΠΗΓΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!! ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΜΑΤ ..ΤΑ ΛΟΚ ..ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ..ΤΟ ΙΚΑ!! ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!"
    ...το ΠΑΣΟΚ φυσικά θα είχε φροντίσει ΗΔΗ να στείλει διμοιρίες ακόμη και από την Κρήτη ..και το ξύλο που θα τρώγατε θα έμενε παροιμιώδες στα χρονικά!!
    ...τόσο απλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΡΓΩ ΛΙΓΑΚΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. alla logia

    δυστυχώς ότι και να κάνουμε εμείς οι μπλόγγερ, δεν αλλάζει κάτι. διαπιστώνω καθημερινά οτι όλα είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ευτελιστούν όλα τα ιδανικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Sourotiri

    κάτσε ρε φίλε, έδώ έγινε χαμός και συ δεν πήρες χαμπάρι; τι έκανες; διάβαζες όπως ο χριστόδουλος επί επταετίας;;;

    τι είναι οι αλλοδαποί; παιδάκια; τους μάζεψε ο δάσκαλος και τα πήγε να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία; δεν υπάρχουν τέτοια. σαφώς και καθοδηγήθηκαν αλλά αν δε θέλαν δε θα πήγαιναν. τους υποσχέθηκαν και τους τακτοποίησαν όπως έγινε τελικά.

    μόνο που οι καθοδηγητές τους είναι ανθέλληνες και μόλις διέπραξαν τετελεσμένο γεγονός ώστε οι παράνομοι λαθρομετανάστες να διαπραγματεύονται με το επίσημο κράτος.

    δυστυχώς όμως δεν είμαστε κράτος...
    θα μπορούσε να συμβεί αυτό στη γερμανία; την αγγλία; την αμερική;

    όχι. σε εμάς έγινε. με την ανοχή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. teleytaios

    το άρθρο το είδα. μαλακίες γράφει. τι με νοιάζει αν ταλαιπωρούνται οι λαθρομετανάστες; αδιάφορο μου είναι. τους κάλεσα και δεν τους περιποιήθηκα; τους έταξα δουλειά και τους κρατώ άνεργους;
    μόνοι τους ήρθαν. ας πήγαιναν αλλού να έχουν καλύτερη περιποίηση. αλλά αλλού, δε θα έμπαιναν μέσα. εμας μας βρηκαν μαλάκες και μας πηδούν.

    θα νοιαστώ για την ταλαιπωρία των λαθρομεταναστών όταν υπάρχουν έλληνες που είναι ξαφνικά άνεργοι στα πενήντα τους και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο;;;

    ρε είστε καλά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μάγισσα Κίρκη

    τι έγινε ρε κίρκη; συνεννοημένες είμαστε; τα ιδια έγραψα και εγώ.

    αν δεν τους αρέσει να φύγουν οπως ήρθαν. εν μία νυκτί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Sourotiri

    τι σημασία έχει αν χρησιμοποιείται ή όχι το τμήμα που κατέλαβαν οι λαρθομετανάστες; και στο αρχαιολογικό μουσείο υπάρχει χώρος που είναι κλειστός. να τον δώσουμε για κατάληψη;;;

    σοβαρέψου. τι σημαίνει οτι εχουμε λάθος στόχο στο θυμό μας; αν σκοτώσει ένας συνοριοφύλακας ένα λαθρομετανάστη, μπορεις να φανταστείς τι σκατά θα γίνει η αθηνα και όλη η χώρα;;;

    η ανοχή των κομμουνιστών τους κρατά εδώ. εσύ που τους επιτρέπεις να σου πλύνουν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και τους δίνεις και δυο ευρώ δηλαδή 680 δραχμές. σου έδωσε κανένας ρε φίλε 680 δραχμές έτσι;;;
    αυτός που αγοράζει ένα πακέτο χαρτομάντηλα και δινει ένα ευρώ. αυτός που αγοράζει μαϊμού σιντί και τσάντες. αν δεν τους δίναμε ελπίδα θα έφευγαν όπως εφυγαν απο την ιταλία όταν τους κράτησε σε ένα γήπεδο τρεις μέρες χωρίς φαι και νερο. και μετά τους είπε ότι θα τους στείλει πίσω στις χώρες τους όπως και έγινε.

    η καλή μας η καρδιά θα μας φέρει στο χαμό. χώρα έχουμε όχι μπουρδέλο. τουλάχιστον όχι ακόμα. αλλα΄μερικοί έτσι θέλουν να την καταντήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Panos Konstantinidis

    αν τιμωρηθούν οι λαθρομεταναστες, και γυρίσουν στις χ΄ρες τους θέλουν δε θέλουν, ποιος θα προσπαθήσει να υποκινήσει κάτι παρόμοιο; και αν προσπαθήσει ο υποκινητής, ποιος θα τον ακολουθήσει;;;

    θα είναι ένα μήνυμα και στους λαθρομετανάστες και στους υποκινητές, οτι το κράτος δε μασάει.

    οι υποκινητές θα το πάρουν έμμεσα και αυτό είναι το καλύτερο!
    θα περάσει το μήνυμα οτι πήγαν να βοηθηθουν και έβγαλαν τα μάτια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. thinks

    γιατι και πριν γινουν αυτά τα έκτροπα, το διάβασμα έδινε και έπαιρνε. πολύ ιδεαλιστής είσαι δημήτρη. το διάβασμα γινεται μόνο στις εξεταστικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μάγισσα Κίρκη

    επαναλαμβάνω. ειμαστε λες και τα κανονίσαμε να πούμε τα ίδια.

    κουράγιο, η μεγάλη μέρα έφτασε. να μου φιλήσεις πολλές πολλές φορές το ζουζούνι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Sourotiri

    και στην αυστρια, το βέλγιο, την ολλανδία, τη σουηδία, την αμερική, οι άνθρωποι ζουν καλύτερα. να πάμε λοιπόν και εμέις εκέι.

    αυτό λες.

    δεν περνούν καλά και φεύγουν. γιατί δεν αγωνίζονται στη χώρα τους και φεύγουν; τι αγάπη έχουν στην πατρίδα τους που έρχονται εδώ και ζουν σα ζώα όταν τουλάχιστον στη χώρα τους θα είχαν κατάλυμα και τροφή;

    να φύγουμε λοιπόν και εμείς και να πάμε στις προαναφερθείσες χώρες. να ζητήσουμε άσύλο και να περνάμε με τα επιδόματα που θα μας δίνουν. είναι λύση αυτή; αυτό είναι για αυτούς ζωή;;; να κάθονται είκοσι σε ένα διαμέρισμα και να ζουν με τα επιδόματά τους και μετά από τρία χρόνια εκεί να φέρουν και τους υπόλοιπους των οικογενειών τους;;; μπράβο. ωραίες αρχές θα δώσεις στα παιδιά σου μεθαύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος

    έχεις μια απορία πολύ πρωτότυπη. ακόμα κανείς δεν το είχε σκεφτεί αυτό.

    καλά ρε φίλε, είσια και φοιτητής, αύτό δε λέμε;;;
    ότι στοιχίζουν πολύ περισσότερο από το να τους απελάσουμε αλλα΄τους υποστηρίζουν, ξέρεις ποιοι. αν όχι, ρώτα στις πολιτικές οργανώσεις της σχολής σου. θα σε ενημερώσουν κατατοπιστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος β

    να πω ότι έχεις άδικο;;;
    μάλλον έτσι είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μάγισσα Κίρκη

    μαζί σου. έμαθα έχει και καλή καντίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος γ

    με όσα διάβασα, μάλλον δεν το κατάφεραν ακόμα. προφανώς δεν περίμεναν ΄τετοια αντίδραση του κόσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος δ

    αυτά φίλε, πές τα στους αριστερούς.
    μόνο που ο τσίπρας και ο αλαβάνος, δεν πήγαν να τους προσφέρουν άσυλο στις βιλλάρες τους στα βόρεια προάστια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. squarelogic

    ουδέν κακόν αμιγές καλού. μπορεί να το ξανασκεφτούν και ΄να άρουν το άσυλο των πανεπιστημιακών χώρων!

    δίκιο έχεις. αλλά δεν το καταλαβαίνουν. ή το καταλαβαίνουν και απλά συμφωνούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. happypepper

    όποιος έχει λίγη τσίπα, χάρη, ντρεπεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. liakada

    ο έλληνας είναι ήδη ψηφοφόρος. δεν ε΄χουν λαμβάνει από τους έλληνες άλλα ψηφαλάκια. αλλα΄σκοπός τους είναι να πάρουν τα καινούργια μη χάσουν τις θεσούλες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΦΟΥΛΗ

    πες τα φούλη μου, πες τα.
    τι καλημέρα φιλενάδα; πάλι άρρωστη είμαι και ήμουν στης μαμάς μου. για περιθαλψη και σουπιτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Stamskoup

    φίλε μου, ακριβώς έτσι θα γίνονταν άν οι καταληψίες ηταν έλληνες. αλλα...
    την κάναμε τη χώρα άντε να μην πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS

    εσύ είσαι φοιτητής, για πες μας τι λένε στη σχολη σου για τα γεγονότα αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ria, καταρχάς να σου ξεκαθαρίσω ότι σε εκτιμώ ως blogger και πιστεύω ότι οι απόψεις σου, αν και πολλές φορές διαφωνούμε, είναι τεκμηριωμένες.

    Όμως, ειλικρινά σου μιλάω, στο τσακ κρατιέμαι να μην εκδηλώσω τον εκνευρισμό μου μετά από τις απαντήσεις σου προς εμένα, την ειρωνεία και τις επιθέσεις επί προσωπικού που περιέχουν. Συγκεκριμένα:

    "και συ δεν πήρες χαμπάρι; τι έκανες; διάβαζες όπως ο χριστόδουλος επί επταετίας;;;"

    Μην με παρουσιάζεις σαν κανέναν ανενημέρωτο μαλάκα, γιατί δεν είμαι.

    "σοβαρέψου."

    Θεωρείς ότι δεν είμαι σοβαρός;

    "εσύ που τους επιτρέπεις να σου πλύνουν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και τους δίνεις και δυο ευρώ δηλαδή 680 δραχμές. σου έδωσε κανένας ρε φίλε 680 δραχμές έτσι;;;"

    Ελπίζω αυτό απλά να είναι ένα απρόσωπο "εσύ" και να μην απευθύνεται σε μένα.

    "μπράβο. ωραίες αρχές θα δώσεις στα παιδιά σου μεθαύριο!"

    Ας μην πιάσουμε καλύτερα το θέμα των παιδιών που δεν έχω ακόμη και τι αρχές θα τους δώσω. Αυτό το θεωρώ ευθεία προσβολή.

    Συγχώρα με, αλλά με έχεις εκνευρίσει πάρα πολύ, που δεν μπορώ αυτήν την στιγμή να συγκεντρωθώ και να σου απαντήσω επί της ουσίας. Είπαμε ρε Ρια να κάνουμε διάλογο, να ανταλάσσουμε απόψεις, αλλά όχι και να κάνουμε προσωπικές επιθέσεις. Δεν θα σου μιλήσω για επίπεδο, αλλά τουλάχιστον για καλή διάθεση.

    Αν πάλι δεν την έχεις, πες το μου να το ξέρω, να μην ανοίξω διάλογο ξανά με κάποιον που με ειρωνεύεται και μου κάνει παρατηρήσεις επί προσωπικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μην θυμώνεις, φίλη μου, έτσι το θέλουν... Να θυμόσουμε και να γελάνε αυτοί γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε άλλα...

    Πολλά φιλιά, πολλά, πολλά.

    Ανοίξες το μαιλ σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Οι θεσουλες τους! Αυτο ειναι το μονο που τους νοιαζει καθως βλεπεις!
    Τα ψηφουλακια δεν εχουν μυρωδια! Ειναι σαν το χρημα Ρια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ο λαος κουραστικε με ολα .στο τελος μας βλεπς τυνισια και αιγυπτο και δεν ειναι μακρια η μερα νομιζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πολλά χάλια με το κράτος αλλά και με τις απαιτήσεις αυτών, λες και τις είχανε στα τσαντίρια τους!!!

    Χρειάζεται να τους βάλουν στο αεροπλάνο και να τους στείλουν πίσω από εκεί που ήρθαν, δυστυχώς κανένα κράτος δεν το κάνει.
    Καλό μήνα Ρια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Sourotiri

    Κατ’ αρχάς, όταν αναφέρεις μόνος σου ότι δε γνώριζες ότι έγινε κατάληψη της νομικής σχολής ή τμήματός της από τους λαθρομετανάστες, προφανώς είσαι ανημέρωτος γιατί η δική μου ανάρτηση έγινε τρεις μέρες μετά το συμβάν για να μη γράψω εν βρασμώ ψυχής. «Ria, αν και δεν έχω ενημερωθεί διεξοδικά για το θέμα, έχεις ένα λάθος» αυτά τα έγραψες μόνος σου. Και για να είμαστε ειλικρινείς, όταν εννοείς διεξοδικά τι εννοείς; Να έρθουν να σου κάνουν ενημέρωση οι λαθρομετανάστες ή οι τύποι που τους δασκάλεψαν να πάνε εκεί; Ότι μαθαίνουμε όλοι από τα μέσα αποβλάκωσης θα έμαθες και εσύ. Ούτε εμείς έχουμε προσωπική και διεξοδική ενημέρωση. Και δε με ενδιαφέρουν τα κίνητρα κανενός. Το αποτέλεσμα μας κρίνει. Και το αποτέλεσμα είναι ότι μέσα σε ένα τμήμα της νομικής σχολής Αθηνών, κατασκήνωσαν λαθρομετανάστες.

    Περιμένεις να σε πάρω στα σοβαρά όταν μου λες ότι η ζωή αυτών ήταν κόλαση στις χώρες τους όταν για να έρθουν στην Ελλάδα πλήρωσαν ο καθένας από τουλάχιστον 3.000 δολάρια στον δουλέμπορο;;; ξέρεις πόσον καιρό ζεις στο Πακιστάν με τόσα λεφτά; Τουλάχιστον πέντε χρόνια. Οπότε αυτοί, δεν ήταν τίποτα ζήτουλες! για να βρεις δολάρια σε αυτές τις χώρες είναι παράνομο. για να έρθουν σε επαφή με τους δουλέμπορους ήταν της πιάτσας. Άρα όλοι παράνομοι στις χώρες τους ήταν. Γιατί αν ήταν νόμιμοι και με τόσα λεφτά δε θα είχαν λόγο να φύγουν. Θα λυπηθώ τον άνθρωπο που αφήνει τη χώρα του και φεύγει για να αποφύγει το νόμο;;; όχι δε θα τον λυπηθώ. Αλλά εσύ μάλλον τους λυπάσαι και για αυτό λέω πως δεν είσαι σοβαρός. Είναι σα να μου λες πως στενοχωριέσαι για τον πάσαρη που είναι στις ρουμάνικες φυλακές!

    Όντως, το εσύ, στο ότι δίνεις δυο ευρώ στον πακιστανό που σου πλένει το παρμπρίζ στα φανάρια είναι γενικό. Απευθύνεται σε όλους. Και εγώ το έκανα πριν δυο τρία χρόνια. Όταν το σκέφτηκα καλύτερα, άλλαξα τακτική σε πολλά πράγματα.

    Επί προσωπικού τώρα. Όταν θα μιλάς στα παιδιά σου, πραγματικά τι θα τους πεις; Παιδιά είναι δύσκολα στην Ελλάδα, φύγετε στο εξωτερικό, πάτε στη Σουηδία και μείνετε και τα δυο τρία όσα έχεις τέλος πάντων, σε μια γκαρσονιέρα και τα επιδόματα σας φτάνουν για να ζείτε οπότε μη δουλεύετε; Γιατί οι αλλοδαποί που υποστηρίζεις, αυτό κάνουν. Όταν πήγα στη Σουηδία, αυτά μου έκαναν παράπονα οι σουηδοί. Και κάθε τρεις μήνες έρχεται φίλος αρχιτέκτονας από το Γκέτεμπορκ της Σουηδίας και τα ίδια και χειρότερα μου λέει. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχει άνθρωπος και υποστηρίζει την τεμπελιά, την ανευθυνότητα και τη φυγή από την πατρίδα του σε μια δύσκολη στιγμή.

    Αν παρεξηγείσαι, ξύδι. Ακόμα και τον Παυσανία όταν αναφέρθηκε σε ανακρίβειες τον έβρισα. Και ο Παυσανίας είναι ένας επιστήμονας που το βιβλίο του θα το προλογίσω εγώ! Δεν τον έχω δει ποτέ. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Τον εκτιμώ απεριόριστα αλλά άμα λέει μαλακίες του το λέω. Αν και εσύ γράφεις χαζομάρες τι περιμένεις, λόγω ευγενείας να σε σφάξω με το γάντι; Θα σου τα πω χοντρά και ας παρεξηγηθείς. Στο κάτω κάτω της γραφής, αν με εκτιμάς, είναι γιατί δε γλύφω και εκφράζομαι ελεύθερα. Αν ήξερες όσα ήξερα εγώ, θα παρακαλούσες το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν να ήταν λίμνες. Και εκεί διαφωνώ με τους αμερικανούς. Είναι πολύ μαλακοί μαζί τους. Εγώ αν ήμουν Ομπάμα, θα είχα κάνει την περιοχή λίμνη για να παίζουν τα αμερικανάκια! Αλλά δεν έχεις τη δική μου ενημέρωση και δεν μπορώ να μιλήσω… κωλύομαι.

    Όσον αφορά το γεγονός ότι δεν τους επιστρέφουμε στη χώρα τους, νομίζεις ότι στοιχίζει λίγο;;; θα πληρώνω εγώ τα αεροπορικά εισιτήριά τους για το μπαγκλαντές; την ινδία και από όπου αλλού έρχονται;;; όπως ήρθαν έτσι να φύγουν μόνοι τους. αν δεν τους δίνουμε δουλειά, αν δεν παίρνουμε τα μαύρα σιντί και τις μαϊμούδες τσάντες, τι θα κάνουν; πως θα ζήσουν; δε βρούν τρόπο να φύγουν από εδώ; αλλά ο καθένας βλέπει μόνο την τσεπούλα του κοντόφθαλμα και όχι μακρυπρόθεσμα. θέλει να γλιτώσει το ικα του υπαλλήλου, αλλά δε σκέφτεται ότι ένας έλληνας που θα του πλήρωνε το ικα, αύριο θα συνέχιζε να δουλεύει και θα πλήρωνε με την εισφορά του τη σύνταξη του πρώην εργοδότη του! βλέπουμε μέχρι τη μύτη μας και όχι παραπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Verónica Marsá

    εσύ είσαι τόσο ευτυχισμένη, που βλέπεις παντού το καλό. χαιρομαι αφάνταστα για σένα φιλενάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. liakada

    δυστυχώς φιλενάδα έτσι είναι. κρίμα που τους πήγαν στο νεοκλασσικό. επρεπε να τους πάνε στις βίλες του τσίπρα και του αλαβάνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. stella

    δηλαδή, επειδή έχεις και το κληρονομικό χάρισμα, θα φύγει μεένα τόνο χρυσού ο παπανδρέου νύχτα για το εξωτερικό και ο στρατός θα χτυπιέται στο δρόμο με τους πολίτες;;;

    στα σοβαρά τώρα, όταν βλέπεις γιατρούς να χτυπιούνται με τα ματ, κάτι τρέχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Evie

    γιατί να τους στείλουμε πίσω εμείς; να τους βγάλουμε έξω από τα σύνορα και να κόψουν το λαιμό τους. πλήρωσαν να έρθουν εδώ. που τα βρήκαν τα λεφτά; να τα ξαναβρούν στην πατρίδα τους για να γυρίσουν πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Χαίρομαι που απάντησες, και μάλιστα τόσο εκτενώς στο παράπονό μου. Η αλήθεια είναι ότι όταν έκανα το πρώτο μου σχόλιο, δεν ήμουν "διεξοδικά" ενημερωμένος για το θέμα, βέβαια στην πορεία αυτό άλλαξε, αν και παρέλειψα να το αναφέρω. Σαφώς και διεξοδική ενημέρωση είναι δύσκολο να υπάρξει, και όχι, δεν ενημερώθηκα από τους ίδιους ή αυτούς που ενεπλάκησαν στο όλο σκηνικό. Μια από τις πηγές από τις οποίες ενημερώθηκα ήταν και αυτή:

    http://goo.gl/leLmf

    Η οποία παρουσιάζει και τα σχετικά ντοκουμέντα. Θα σου πρότεινα να το διαβάσεις, γιατί δίνει μια άλλη διάσταση στα πράγματα.

    Τώρα μου είναι δύσκολο να καταλάβω το γιατί ένας άνθρωπος που έχει 3000$ στο Πακιστάν διαλέγει να έρθει στην Ελλάδα, όπως λες και εσύ αυτά είναι πολλά λεφτά για εκεί. Αν τα έχει, δεν βρίσκω λόγο να κάνει το ταξίδι καν. Αυτό πάντως που ξέρω εγώ είναι ότι αυτά τα λεφτά δεν πληρώνονται από τον ίδιο τον λαθρομετανάστη, αλλά από αυτόν που θα τους εκμεταλλευτεί εδώ, με αποτέλεσμα ο μετανάστης να φτάσει εδώ χρεωμένος. Όπως ακριβώς με τις πουτάνες. Αυτό μάλιστα, εξηγεί πολλά πράγματα. Εκτός αν εσύ ξέρεις κάτι παραπάνω, ότι ξερω 'γω τους πληρώνει η πακιστανική κυβέρνηση το τριχίλιαρο για να τους διώξει και υπάρχει σκοτεινό σχέδιο εναντίον της Ελλάδος. Μια φορά πάντως, ένας πολύ ευκατάστατος Πακιστανός με 3000$ στην τσέπη, δεν έχει κίνητρο να έρθει.

    Πάμε παρακάτω, στα επί προσωπικού.

    Φυσικά και δεν θα μάθω στα παιδιά μου να ζουν ως παρασιτικοί οργανισμοί, απορώ πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα. Όσον αφορά τους λαθρομετανάστες για τους οποίους μιλάμε, αυτούς της νομικής, δεν ζούσαν από κάποιο επίδομα (αφού δεν είναι νόμιμοι), αλλά από την μαύρη εργασία. Παράνομοι ή όχι, κάτι παρήγαγαν.

    Δεν παρεξηγούμαι επειδή βρέθηκες να έχεις αντίθετη άποψη από μένα, παρεξηθήκα για τα σχόλια επί προσωπικού που παρέθεσα παραπάνω, γιατί θεώρησα ότι υπερέβησαν τα εσκαμμένα. Δεν σε εκτιμώ ως blogger γιατί μου έκανες επίθεση (προφανώς), αλλά γιατί τεκμηριώνεις τα όσα λες με συγκεκριμένα παραδείγματα και προτάσεις.

    Όσον αφορά την στρατιωτική ενημέρωση, προφανώς και δεν την έχω, γιαυτό δεν εύχομαι αυτά τα μέρη που λες να ήταν λίμνες. Το γεγονός ότι δεν μπορείς να μιλήσεις φυσικά και το αντιλαμβάνομαι. Αλλά εφόσον δεν παρουσιάζεις τα όσα ξέρεις, αντιλαμβάνεσαι ότι τον ισχυρισμό περί λιμνών, μόνο ως αστείο μπορώ να τον εκλάβω.


    Το θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι τεράστιο. Αν είχα ένα μαγικό ραβδάκι, προφανώς και θα το εξαφάνιζα. Δυστυχώς όμως, είναι ένα πρόβλημα υπαρκτό, που δεν είναι εύκολο να λυθεί, ένα πρόβλημα πανευρωπαϊκό, που οι συνέπειες του είναι πολλές.

    Μιας και δεν μπορούμε να... κάνουμε το Πακιστάν μια λίμνη όπως εύχεσαι, ούτε να τους σκοτώσουμε όλους, ούτε να τους μαζέψουμε όλους και να τους διώξουμε, ο κλήρος πέφτει στον γενναίο. Δυστυχώς όμως, δεν έχουμε χώρα, όπως νομίζεις, αλλά ένα ωραιότατο μπουρδελάκι, που δεν μπορεί να εξαρθρώσει τα κυκλώματα που υπάρχουν, ούτε καν να πιάσει αυτόν που παράνομα έχει στην δούλεψη του έναν λαθρομετανάστη.

    Αν αυτά τα δυο πραγματάκια γίνονταν, πιθανότατα δεν θα κάναμε αυτήν την συζήτηση τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Sourotiri

    απαντώ σε όλα τα σχόλια. εδώ απαντούσα σε κείνον τον παπάρα τον νικπες θα θα απαντούσα σε εσένα;;;

    όσον αφορά το θέμα της λίμνης, μόνο αστεία δεν το λέω. το πιστεύω εντελώς. λυπάμαι που δεν μπορώ να επεκταθώ. λυπάμαι που οι αμερικανοί είναι τόσο ανθρωπιστές. οι αφγανοί δεν είναι καθόλου. δες πόσους δημοσιογράφους και απεσταλμένους του οηε έχουν δολοφονήσει εν ψυχρώ με εκτέλεση.

    αν έχεις τρεις χιλιάδες δε φεύγεις παρά μόνο αν η εφαρμογή της σαρία σε κανει μακαρίτη. αλλιώς γιατί να φύγεις; αυτοί με τόσα λεφτά, αντί να βελτιώσουν τη ζωή του έφυγαν. αν ήταν δούλοι σήμερα, θα τους είχαν εξασφαλίσει και δουλειά. αλλά η ανεργία τους κάνει να καταλαμβάνουν τη νομική σήμερα τη φιλοσοφική αύριο και το πολυτεχνείο την άλλη εβδομάδα.

    και εμείς εδώ στην ελλάδα δεν περνάμε καλά. σηκώθηκες να μπεις σε μια χώρα παράνομα; πήγες ζητήσεις άσυλο μπαίνοντας στη νομική της στοκχόλμης; πήγες να διαμαρτυρηθείς γιατί δε σε προσέχουν που μπήκες παράνομα στη χώρα τους;

    δεν έχουν στόχο οι πακιστανοί να αλώσουν τη χώρα. στόχο έχουν να δηλωθούν ως νόμιμοι και μόνιμοι κάτοικοί της.

    τι ακριβώς παράγουν οι παράνομοι στη χώρα μας; έχεις παει να δεις τι γίνεται στη λιοσίων το πρωί; πήγα τη μαμά στο σταθμό λαρίσης για καρδίτσα και ένας με άσπρη κελεμπία επί της λεωφόρου λιοσίων, ανέβασε την κελεμπία του, κατέβασε το άσπρο ο θεός να τοκανει άσπρο, και έχεσε στο πεζοδρόμιο. έχεσε κανονικότατα. το καταλαβαίνεις; στη μέση του δρόμου. είχε κίνηση και πήραμε μάτι τα πάντα. έμεινα στο κτελ μέχρι να φύγει το λεωφορείο για να ηρεμήσω τη μαμά μου που έχει και καρδιά.

    επαναλαμβάνω, φεύγουν όσοι έχουν προβλήματα με το νόμο. όχι οι άλλοι. όποιος αγαπάει τη χώρα του, καθεται και παλεύει για αυτή. ο γαμπρός μου μόλις ξέσπασε η κρίση, έφερε πενήντα χιλιάδες λίρες που είχε στην αγγλία εδώ, για να βοηθήσει τη χώρα. δούλευε εκεί τρία χρόνια. είναι καρδιοχειρουργός. του πρότειναν θέση διευθυντή και καθηγητή στο πανεπιστήμιο και δεν έμεινε γιατί οπως είπε, είναι έλληνας και θέλει να βοηθήσει την ελλάδα και τους έλληνες. θα ήταν άρχοντας και γύρισε. αυτό λέγεται αγάπη στην πατρίδα. όχι να φεύγεις μόλις δεις τα σκούρα. και εγώ θα μπορούσα να παώ να κάνω τη νοσοκόμα στο ντουμπάι. θα έπαιρνα 90000 ευρώ το χρόνο. τώρα με το ζόρι φτάνω τις 28000

    ξένοι είναι και οι άραβες του ομάν, του κουβέιτ, οι τούρκοι, οι ινδοί. με άκουσες να πω να γίνει λίμνη το ομάν, η τουρκία η ινδία ή το μπάγκλαντες; όχι. γιατί δεν είναι ρατσισμός, είναι απλή λογική. όταν η γυναίκα είναι αντικείμενο και όχι άνθρωπος, όταν η αγελάδα έχει μεγαλύτερη αξία από τη μάνα του παιδιού σου, απλά δεν αξίζει να ζεις. όταν ένα χωριό αφανίζεται γιατι έγραψαν τα κορίτσια στο σχολείο, τότε ας γίνει λίμνη. και βαθειά μάλιστα.

    όσον αφορά την παράνομη έργασία, ξαναδιάβασε την τελευταία παράγραφο της απάντησής μου.

    άργησα να απαντήσω γιατι βλέπω και μια ταινια. σόρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Είναι 6 η ώρα το πρωί και μόλις αρχίζει το πρόγραμμα στη ΝΕΤ. Ξέρετε, αυτό με την ελληνική σημαία να κυματίζει και τον εθνικό ύμνο να παίζει.. είχε και τα κουδούνια κάποτε (οι μεγαλύτεροι θυμούνται), αλλά τα βγάλανε, και τα κρεμάσανε σε μας.
    Σίγουρα κάποιες απόψεις φάνηκαν πιο έντονα διατυπωμένες από κάποιες άλλες, αλλά εμένα προσωπικά μου αρέσει το πάθος στη γραφή.
    Δεν είμαι από αυτούς που δίνουν τα 2 ευρώ για να μου καθαρίσουν τα τζάμια στο αμάξι. Αναρωτιέμαι αν αυτοί οι άνθρωποι κάναν τόσο κόπο να έρθουν σε μια ξένη χώρα για να ζουν σε αυτή την κατάσταση.
    Ναι, να στεναχωρηθώ για την ανθρώπινη κατάντια, αλλά για την κατάντια της χώρας μου θα στεναχωρηθώ περισσότερο. Και προσωπικά δεν θα άφηνα τη χώρα μου στα δύσκολα, γιατί τη γουστάρω την πατρίδα μου. Και ξέρετε τι μου τη δίνει πιο πολύ; Που όταν θέλουμε να αναφερθούμε σε κάποιο ελάττωμά μας λέμε '' ο έλληνας είναι έτσι'', ή ''ο έλληνας κάνει αυτό''. Σε ποιον απευθυνόμαστε; Στον άγγλο; Στον γερμανό; Δεν είμαστε έλληνες όλοι; Για ποιους μιλάμε αν όχι για μας; Μιλάμε στο πρώτο ενικό, απευθυνόμαστε σε κάποιον άλλο. Κάποιος άλλος είναι, όχι εμείς, το ''εμείς'' έχει πάει περίπατο σε αυτή τη χώρα από αρχαιοτάτων χρόνων. Εμείς, είμαστε.
    Οι έλληνες. Έχουμε στραβά και καλά όπως έχει όλος ο κόσμος. Και οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω, αντιλαμβανόμαστε, ότι το μεταναστευτικό είναι τεράστιο ζήτημα στη χώρα, και λυπάμαι πολύ αν κάποιοι υπολογίζουν περισσότερο τους μετανάστες από τους ομοεθνείς τους. Καλύτερα ένα κακό που ξέρεις, παρά ένα κακό που δεν ξέρεις λέει η παροιμία. Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα, και έχω περπατήσει στα σοκάκια της, σε άλλες εποχές. Γιατί τώρα δεν μπορώ να το κάνω; Ήμουν σε μια θεατρική παράσταση χτές. Μετά δεν κάναμε τίποτε άλλο, γυρίσαμε στο σπίτι. Χμ.. θα ήθελα να θυμηθώ τα νειάτα μου και να πάω στο Διπλό για ποτάκι, αλλά ευτυχώς δεν το έκανα. Την άλλη μέρα άκουσα στις ειδήσεις ότι η πλατεία Εξαρχείων είχε γίνει πεδίο μάχης. Έζησα σε μια εποχή που στη συγκεκριμένη '' κακόφημη'' πλατεία εμείς περνάγανε μια χαρά και ήταν ήρεμη, περπατούσα από την Κάννιγγος μόνη μου μέχρι πάνω και δεν με πείραζε κανένας. Τώρα γιατί να μην μπορώ να κάνω τη βόλτα μου στην πόλη μου; Ναι το θέμα με τη Νομική ήταν μεγάλη ξεφτίλα. Τσιφλίκι του καθενός κατατρεγμένου έχει γίνει η Ελλάδα. Γενικότερα για να πάρω θέση γιατί τα έχω πάρει τώρα, συμφωνώ με τη μάγισσα και με τη ρία περισσότερο. Όχι πως εσύ sourotiri έχεις σε όλα άδικο, συμφωνώ πως κάποιοι έβαλαν το χεράκι τους κι από μας, αλλά μη νομίζεις πως και οι μετανάστες είναι χαζοί.
    Το θέμα είναι πως όλο αυτό πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Ένα επίσης μέγάλο θέμα είναι το πως θα τελειώσει..
    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πεισματάρα

    καλώς ήρθες.

    ουδέν σχόλιον, συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες