ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

19 Ιαν 2011

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ;



Μετά μου λένε ότι είμαι ειρωνική!
Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;

Είμαι προϊσταμένη τρία χρόνια. Η εικοσαετής εμπειρία μου στο νοσοκομείο, μου έκανε σαφές ότι όλοι από εκεί περνάμε. Έτσι, κάθε πρωί, κάνω μαθήματα στα παιδιά που είναι κάτω από εμένα. Το τι διάβασμα έχω ρίξει και ρίχνω καθημερινά, δεν το φαντάζεστε!
Μόλις τελειώσει η πρωινή παράδοση των νυχτερινών, παίρνουν τους καφέδες τους και αμέσως μετά, ανάλογα με το βαρύτερο περιστατικό που έχουμε στον όροφο, ή το πιο σπάνιο, τους ενημερώνω για τη νόσο, τις επιπλοκές, τις ιδιαιτερότητες, τι πρέπει να προσέξουμε και πως πρέπει να αντιδράσουμε. Καθημερινά αυτό το βιολί. Άσε που τα παιδιά το έμαθαν και πριν φύγω κάθε μεσημέρι, μου λένε για το θέμα που θέλουν να μάθουν περισσότερα, ώστε να διαβάσω για αυτό και να τους πως για το αντικείμενο που ζητούν. Τι να κάνω; Στα χέρια τους θα πέσουμε. Ας ξέρουν πέντε πράγματα!

Μου στέλνουν και φοιτητές της ανωτάτης νοσηλευτικής και των ΤΕΙ νοσηλευτικής για εκπαίδευση στο τμήμα μου.

Φοιτήτρια της ανωτάτης. Στο τρίτο έτος. Που έχει υποτίθεται κάνει εκπαίδευση πρακτική τουλάχιστον έξι μήνες.
Έρχεται ντυμένη, σενιαρισμένη, βαμμένη και με το μαλλί ελεύθερο που φέρνει της Φουρέιρα.

Μαζεύω όλα τα φοιτητάκια στο γραφείο. Αυτό που έχω τέλος πάντων. Τους προσφέρω καφέ, τα καλωσορίζω και τους εξηγώ τα γενικά της κλινικής. Είναι και δυο φοιτητές της ΣΑΝ, σεμνά, μετρημένα, με το μαλλί μαζεμένο. Και δυο άσχετα φοιτητάκια, το ένα αγόρι, της ανωτάτης νοσηλευτικής. Η άλλη είναι η τύπισσα, που νομίζει ότι πάει για καφέ στο DA CAPO.

Μου λένε και οι τέσσερις ότι στο ΓΝΑ έχουν ξανάρθει για εκπαίδευση άλλες δυο φορές.

Τους επισημαίνω, ότι δε με νοιάζει τι έκαναν στα άλλα τμήματα αλλά στο δικό μου, θα έρχονται με μαζεμένα μαλλιά και με ρόμπα λευκή και κουμπωμένη για να αποφεύγονται οι μεταφορές μικροβίων από άρρωστο σε άρρωστο. Και φυσικά καθαρές ρόμπες!!!

Την τελευταία μέρα που θα εκπαιδεύονταν, δηλαδή τη δέκατη μέρα, που κάθε πρωί ήταν εκεί, στο τμήμα μου, από τις εννέα το πρωί ως τη μία το μεσημέρι, χτυπάει ένα κουδούνι.

Ακόμα και εσείς που είστε άσχετοι με τα νοσοκομεία, αν ακούγατε ένα κουδούνι, θα ξέρατε ότι κάποιος χρειάζεται κάτι.

Δέκα μέρες μετά από εκπαίδευση η τύπισσα, ακούει το κουδούνι και με ρωτάει.

Τι είναι αυτός ο θόρυβος και γιατί ανάβει αυτό το κόκκινο φωτάκι;

Την κοιτώ, παίρνω το σοβαρό μου ύφος και της λέω;

Που;;; πω πω! Αυτό σημαίνει ότι στην πίσω βεράντα έχει κάτι προσγειωθεί! Τι στο διάολο μπορεί να προσγειωθεί σε βεραντούλα τόση δα;

Εν τω μεταξύ, μια νοσηλεύτρια, έχει πάει στο θάλαμο, έχει κλείσει το κουδούνι αλλά πάτησε μια φορά το κουμπί και αυτό είναι πράσινο έξω από το δωμάτιο και όχι κόκκινο.

Με ρωτά η τύπισσα.

Τώρα που είναι πράσινο, τι σημαίνει;;;

Ότι στην πίσω βεράντα προσγειώθηκε εξωγήινο διαστημόπλοιο!

Τα δικά μου παιδιά, με ακούν και έχουν ξεκαρδιστεί στα γέλια. Η τύπισσα που έχει αλλάξει πενήντα χρώματα, δεν έχει πιάσει ακόμα το αστείο. Τη μαζεύουν οι δικοί της και της εξηγούν και φεύγει παρεξηγημένη, δυο ώρες πριν το κανονικό.

Όχι ρε παιδιά, εσείς δε θα τη δουλεύατε;;; 


44 σχόλια:

  1. Όχι δεν θα την δούλευα, θα της εξηγούσα. Μέσα στα πλαίσια της εκπαίδευσης είναι και η υπομονή.Κάποιοι άνθρωποι δεν τα "παίρνουν" με τη μία και δεν σημαίνει ότι επειδή δεν στροφάρουν είναι επειδή ασχολούνται περισσότερο με την εμφάνισή τους.Αυτό ήταν πάντα και το παράπονο από τους καθηγητές.Θεωρούσαν ότι όποια καλλωπίζεται είναι και οπωσδήποτε ηλίθια και δικαιούται πιο μειωτικής μεταχείρισης.Δεν είναι έτσι :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχαχαχαχ κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Τρία έτη νοσηλευτική, με πρακτική και να μην ξέρει τα απολύτως βασικά... δε δικαιολογήται. Δούλεμα όσο δεν πάει άλλο.

    Το μόνο που με φοβίζει είναι ότι μπορεί στο μέλλον σε τέτοια άτομα να πέσει η τύχη της ζωής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα.. σε δικαιολογώ απόλυτα, γιατί η συγκεκριμένη δουλειά είναι πολύ ευαίσθητη.... Και ειδικά κάποιος ο οποίος έχει υποτίθεται ξανακάνει πρακτική!!!
    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάγισσα Κίρκη

    και όμως κική, μετά από τέσσερις εκπαιδεύσεις στο γνα μέσα σε ένα μόνο έτος, χώρια τις εκπαιδεύσεις των άλλων ετών, δε δικαιολογείται να μη γνωρίζει τι είναι το κόκκινο φως πάνω από κάθε θάλαμο.
    είναι αδιανοητο.θεωρείται απολύτως βασικό να γνωρίζεις τα κουδούνια.
    αλλά και σε νοσοκομείο να μην είχε πατήσει ποτέ, το είχα πει εγώ την πρώτη μερα, που βρίσκονται τα κουδουνια, πως κλείνουν, τα δοκίμασα κιόλας. δεν έχει κανένα δικαιολογητικό.

    η διευθύνουσα του νοσοκομείου, είναι μια εξαιρετικής εμφανίσεως γυναίκα και το μυαλό και οι γνώσεις της δεν παίζονται.

    η εμφάνιση και οι γνώσεις μπορούν να πάνε μαζί. απλά διαπιστωμένο πια είναι ότι οι κοπέλες που φροντίζουν την εμφάνισή τους, απλά παραμελούν το μυαλό τους.

    χαίρομαι που τα νεα παιδιά είναι ψηλά και όμορφα, αλλά γιατί οι άλλοι τρεις ξερανε μετά από δέκα εργάσιμες μέρες τι να κάνουν και αυτή δεν ήξερε;

    δεν είναι και πυρηνική φυσική να ακούσεις έναν ήχο σε συνδυασμό με ένα κόκκινο φως πάνω από την πόρτα ενός δωματίου σε νοσοκομείο για να καταλάβεις ότι είναι το κουδουνάκι του δωματίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hfaistiwnas

    μα τι να κάνω ηφαιστιωνάκο μου, εγώ προσωπικά το είχα πει, ακόμα και χαζός να είσαι, καταλαβαίνεις τι είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Panos Konstantinidis

    αχ, έτσι είναι, σκέψου να πέσουμε στα χέρια τους και να μην ξέρουν τα βασικά...

    την κάτσαμε τη βάρκα...

    για τον ίδιο λόγο, κάνουμε καθημερινά μαθήματα στο τμήμα, συνεχής η εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. next_day

    τουλάχιστον οι άλλοι τρεις κάτι έμαθαν, για αυτή, δεν παίρνω και όρκο. απλά ήθελε να κανει αισθητή την παρουσια της, υποπτεύομαι.
    αλλά ρώτα κάτι λογικό. όχι μαλακίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προφανώς η κοπέλλα πέρναγε αδιάφορα τις εκπαιδευτικές της εμπειρίες μέχρι που την καψοωάρισες με τον πλέον χαριτομένο και αριστοφανικό τρόπο. Στη ζωή μας το γέλιο και η υπερβολή αναμφίβολα έχει και εκπαιδευτικό ρόλο. Παιδευση. Διττή έννοια.Οποιος αγαπάει παιδεύει. Το δικό μου ερώτημα και αγωνία είναι το ΓΝΑ έχει τη δουλιά και τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες ενός Νικαίας, Ευαγγελισμού και ΚΑΤ ;;;

    Ασχετα από τις δικές σου φιλότιμες προσπάθειες , τοθεσες όσο ποιό απλά γινοταν και γηινα, κάποτε θα πέσουμε στα χέρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απ οτι φαινεσαι εσυ σαν εκπαιδευτρια εισαι πολυ καλη,αφου διαβαζεις κι ολας για να τους κανεις μαθημα μετα.. Το προβλημα ειναι οτι συνηθως μας παρατανε σε ενα τμημα και απλα κοιταμε (προφανως καπως ετσι θα ηταν οι προηγουμενες εμπειριες της). Εγω αυτο με το κουμπι το ξερω μονο απ τα βιβλια. Κανεις δε λεει τιποτα, ουτε τα κουμπακια εξηγει, ουτε τις ασθενεις, ουτε τα μικροβια τους νοιαζουν.Σ ολους τους θαλαμους με το ιδιο ζευγαρι γαντια θα πανε. Κι αν τους ζητησεις να κανεις κατι η να σου εξηγησουν κατι το πιθανοτερο ειναι οτι θα σου πουν "αργοτερα" κι αυτο το αργοτερα δε θα ερθει ποτε. Τοσους μηνες στα νοσοκομεια το μονο που κανουμε ειναι να παιρνουμε θερμοκρασιες και πιεσεις, αντε στα μεγαλα κεφια καμια διαλυση η καμια ενεση. Κανεις δε θα μας βαλει ποτε να κανουμε κατι πιο συνθετο, πιο δυσκολο... η αν μας βαλει και δει οτι δυσκολευομαστε θα μας βρισει. Στη συγκεκριμενη περιπτωση καλα τα λες.. αλλα πρεπει να σκεφτεις και σε τι βαθμο εχουν συμβαλλει οι διαφοροι συναδελφοι σ αυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. DIONYSOS

    μεγάλο θέμα άνοιξες.
    μπορει το νοσοκομείο της αεροπορίας να απευθείνεται σε σε πολύ μικρότερο πληθυσμό, αλλά η εκπαίδευσή του προσωπικού, γιατροί και νοσηλευτές, είναι συνεχής. και δε μιλώ για τις δικές μου προσπάθειες.
    κάθε εβδομάδα γίνονται μαθήματα τόσο για τους γιατρούς όσο και για τους νοσηλευτές. χώρια τις βιβλιογραφικές ενημερώσεις, τα σοβαρά περιστατικά αναλύονται και ενημερώνεται για αυτά όλος ο κόσμος.

    αν τα στρατιωτικά νοσοκομεία θεωρούνται κορυφαία, είναι γιατί πέρα από την πολύ καλή φήμη των ιατρών τους, έχουν και πολύ πειθαρχημένο νοσηλευτικό προσωπικό με γνώσεις και πρόθυμο να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή.

    έχω εκπαιδευτεί σε πολλά πολιτικά νοσοκομεία και ένα θα πω. οι γιατροί είναι εξίσου καλοί με τους δικούς μας. το νοσηλευτικο προσωπικό τους όμως είναι γτπκ!

    αδιάφοροι νοσηλευτές, απρόθυμοι, γνώσεις δεν έχουν ούτε καν θεωρητικές, και το μόνο που τους νοιάζει είναι ο μισθός και οι βάρδιες.

    ακόμα και στο γνα που το προσωπικό δεν επαρκεί, οι ασθενείς δεν κάνουν κατακλίσεις, γιατί η φροντίδα τους είναι συνεχής.

    η εκπαιδευση δεν έχει νόημα αν δεν εφαρμόζεις τα όσα μαθαίνεις. και η στρατιωτικη πειθαρχία είναι αυτή που ακόμα και αν δε θες, σε αναγκάζει να δουλεψεις και ουσιαστικά να προσφέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος

    υποθετω ότι είσαι μελλοντικός συνάδελφος.
    δε λέω ότι σε άλλα νοσοκομεία γίνονται αυτά. στο δικό μου όμως γίνονται.
    και εγώ προσωπικά κάνω καθημερινά μαθήματα. δε διαρκούν πάνω από δέκα λεπτά γιατί δεν υπάρχει χρόνος λόγω φόρτου εργασίας. ομως η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης.
    αν ένας δείξει ενδιαφέρον, αν ρωτήσει θα μάθει. αν κάτι του κάνει εντύπωση θα το ψαξει και μόνος του.
    όταν ήμουν εγώ μαθήτρια, κυκλοφορούσα με ένα μπλοκάκι και έγραφα. μετά έψαχνα ή διάβαζα ή ρώταγα που θα μάθαινα περισσότερα για αυτό.
    δε μου τα δώσανε μασημένα. δεν έχω την απαίτηση όλοι να κάνουν το ίδιο.
    σαφως και δεν έχουν όλοι το ίδιο κέφι ούτε να μάθουν ούτε να μεταφέρουν γνώσεις. ή τουλάχιστον μέθοδο εργασίας.
    το ενδιαφέρον για τον άρρωστο, η ευαισθησία και οι γνώσεις είναι που κάνουν τον καλό νοσηλευτή.
    και όπως είδες, δεν έβαλα πρώτες τις γνώσεις. γιατί υπάρχουν πολλές βαθμίδες νοσηλευτικής που στις κατώτερες το επίπεδο των γνώσεων δεν είναι καν βασικό. όμως το ενδιαφέρον και οι ευαισθησίες είναι που κάνουν τον καλό βοηθό θαλάμου.

    αν καποιος δεν αλλάζει γάντια ή δε σου δείχνει, προφανώς φταιει ο ίδιος γιατί δε φροντίζει για τον ιδιο του τον εαυτό.

    δε θα δικαιολογίσω τον κάθε συνάδελφο γιατί είναι ευθύνη δική του να εξηγήσει τι κάνει και γιατί. εγώ δεν το κάνω και αυτό με ενδιαφέρει.

    στην κλινική μου έχει τύχει να νοσηλεύω παράλληλα μηνιγγίτιδα, ανεμοβλογιά, ασινετομπάκτερ. σε πληροφορώ ότι κανένας άλλος δεν έφυγε με τα μικρόβια αυτά και το προσωπικό δεν κινδύνευσε ποτέ. είναι θέμα του πως μαθαίνεις και εξηγείς στον κόσμο το τι πρέπει να κάνει και γιατί.
    οι φυματιώσεις έχουν έξαρση. πέρισυ το καλοκαίρι είχα τρεις! και όμως, ούτε που θετικοποιήθηκε η μαντού μας. γιατί πριν φροντίσουμε τους ασθενείς, φροντίζουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας.
    αν συνάδελφοι σε άλλα νοσοκομεία φροντίζουν τους εαυτούς τους με το να μην ασχοληθούν με τα περιστατικά αυτά, προφανώς δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι κάποια στιγμή θα μπορεί και οι ίδιες να είναι στη θέση του ασθενή, θα ήθελαν να έχουν την ιδια αντιμετώπιση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξερω την κοπελα για να σου πω αν ειναι απ αυτες που χρωστανε 15 μαθηματα και δεν πανε στο μαθημα ποτε. Ειναι αρκετα πιθανο να ειναι ετσι.. Παντως εγω και τα παιδια που ειμαστε μαζι στο νοσοκομειο γυρναμε με το μπλοκακι οταν οι ανθρωποι που ειναι εκει μας δειχνουν οτι ενδιαφερονται. Οταν καναμε κλινικη ασκηση για την παθολογια ο διευθυντης της κλινικης εκανε 2 ωρες επισκεψη, ανελυε παρα πολυ τα περιστατικα και εμεις κρατουσαμε σημειωσεις ωστε να τον ρωτησουμε μετα την επισκεψη. Παρ ολο που το νοσοκομειο αυτο ειναι μεσα στο κεντρο της Αθηνας και φοβομαστε λιγο να πηγαινουμε εκει το χαραμα, ολοι θελουμε να το ξαναδηλωσουμε γιατι μας αντιμετωπισαν πολυ καλα.
    Εχω συναντησει νοσηλευτρια που παντα αλλαζε τα γαντια της, αλλα και μια που ηθελε να βαλει ουροκαθετηρα, ο ασθενης δεν καθοταν, του επιασε το ποδι με τα γαντια που φορουσε για να μην το σηκωνει και μετα μ αυτα τα γαντια συνεχισε να προωθει τον δηθεν αποστειρωμενο καθετηρα. Ειχα παθει σοκ εκεινη την ωρα..
    Εχω δει προισταμενη που εκανε διαλυσεις και μας "εδειχνε για να μαθουμε",επιανε σφιχτα σφιχτα το εμβολο της συριγγας, ολα τα μικροβια μεσα στους ορους.. τι να σου πουν και τι να τους ζητησεις;..
    Αν ηταν ολοι σαν εσενα που γνωριζεις και το δειχνεις με τις πραξεις σου, το επιπεδο της κλινικης ασκησης θα ηταν πολυ καλυτερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος

    μακάρι σε όλα τα νοσοκομεία νας αντιμετωπίζουν όπως σε αυτό που λες. πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν είναι το σύνηθες.
    πράγματι, υπάρχουν άτομα που είτε δε γνωρίζουν, είτε αδιαφορούν για τις σωστες διαδικασίες της νοσηλευτικής. ακόμα και αν υπάρχει ένδεια υλικών, υπάρχουν τροποι που μπορεις και συ να προφυλαχτεις και τους άλλους να προφυλάξεις.
    γιατί δε δηλώνεις εκπαίδευση στο δικό μου νοσοκομείο και τμήμα; μπορείς μια μέρα να έρθεις να δεις χωρίς καμιά υποχρέωση από την πλευρά σου να δεις πως δουλεύουμε στο γνα. στείλε μου μέηλ να σου δώσω σαφείς οδηγίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κι όμως μην το λες.Μπορεί όλο αυτόν τον καιρό που η κοπέλα εκπαιδεύεται να μην της το έχουν πει.Ακούγεται πολύ χαζό κι όμως συμβαίνει, π.χ. εγώ ας πούμε αυτό με το κουμπάκι δεν το ήξερα, δεν έχει τύχει να το γνωρίζω ούτε σαν απλή πληροφορία.Και θα έρθω να συμφωνήσω με τον ανώνυμο-φυσικά κρίνοντας και μόνο από αυτά που έχω δει σαν ασθενής.
    Τις προάλλες για παράδειγμα που νοσηλεύτηκα για μια μέρα στο μαιευτήριο λόγω πρόωρων συσπάσεων ήρθε μια κοπέλα που στο καρτελάκι της έγραφε "Μαία τάδε, πρακτική ΤΕΙ".Η κοπέλα αυτή αντί να είναι στα δωμάτια και στις λεχώνες ήταν στους υπερήχους έβαζε καρδιοτοκογράφους και πηγαινοέφερνε έγγραφα λες και ήταν κούριερ.Έτσι θα μάθει αυτή η κοπέλα; Κι αύριο θα ρθει μια εκπαιδεύτρια που θα έχει όρεξη να διδάξει, θα δει ότι η κοπέλα π.χ. δεν ξέρει να βάλει έναν καθετήρα ή έναν ορό και θα την χέσει λες και φταίει αυτή.Δώσ' της πάντως μια ευκαιρία. Και μόνο στην πιθανότητα να θέλει πολύ να μάθει αλλά να έχει πέσει σε αδιάφορους εκπαιδευτικούς, είναι κρίμα να την μπλοκάρεις.Στην τελική ρε παιδί μου άμα δείς ότι είναι απλά μειωμένης αντίληψης την στέλνεις στο Next Top Model και τελειώνεις! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επίσης θέλω να καταγγείλω ότι οι μαίες είναι τόσο καρακουκλάρες που πετάχτηκαν τα μάτια του άντρα μου έξω και θα χεστούμε άσχημα! :P:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μάγισσα Κίρκη

    μαρή ζουζού, δε διάβασες την απάντησή μου, εγώ η ίδια στην ξενάγηση τους τα είχα δείξει, πως λειτουργούν, που βρίσκονται, πως τα κλείνουμε. απλά η κοπέλα δεν έδινε σημασία.
    δε φταίει πάντα το εκπαιδευτικό σύστημα. φταίνε και οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι. το να μάθει να συνδέει η φοιτήτρια το μηχάνημα καταγραφής καρδιακής λειτουργίας του εμβρύου, είναι σημαντικό. το να πηγαίνει τα χαρτιά πέρα δώθε, η ίδια το επέτρεψε!
    και για να βάλεις ουροκαθετήρα, πρέπει πρώτα να το δεις πολλές φορές, να το διαβάσεις, να το κάνεις σε πρόπλασμα και μετά στην καημένη την έγγυο! χώρια που πρέπει να γίνεται παρουσία έμπειρου τις πρώτες φορές!

    εμείς στη σχολή έτσι κάναμε. βέβαια τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα γιατί οι φοιτητές της ΣΑΝ φοιτούν στο πανεπιστήμιο και όχι στη σχολη με τους καθηγητές της ιατρικής που δίδασκαν εμα΄ς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μάγισσα Κίρκη

    και που να δεις τι κοριτσάκια κυκλοφορούν στο γνα. μην κάνεις βόλτα κατά κεί με το σύζυγό σου. έλα μόνη σου για καφέ! θα του ανέβει του καημένου το αίμα στο κεφάλι. βέβαια, σε αντίπραξη, υπάρχουν και κάτι καινούργια γιατρουδάκια, κουκλιά. μοντέλα για το πλέυγκερλ!
    υπάρχει γιατρός που όταν τον είδαμε σε θέρετρο με μαγιώ, είπαμε να ισχυριστούμε να έρχεται με το μαγιώ στο γνα επί καθημερινής βάσεως. κανονικό οφθαλμόλουτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ααα δεν παίζω!Να΄χω αγοράσει νυχτικά νέας τεχνολογίας και να μην υπάρχουν μαίοι αντί για μαίες.Θα πάρω την καλαθούνα μου και θα ρθω κατά κει να κάνω μπανιστήρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μάγισσα Κίρκη

    πάρε το ντεκαφεϊνέ σου και έλα αύριο να σε κάνω μια περατζάδα να δει τι κούκλους γιατρούς έχει το νοσοκομείο μας. δε θα θες να φύγεις από εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν ξερω σε ποιο νοσοκομειο εισαι, δε νομιζω να βολευει γιατι ειμαστε προς πειραια.. εχω κ τη μαμα μου σ ενα νοσοκομειο που βολευει πολυ συγκοινωνιακα (και συναισθηματικα για να πω την αληθεια, ειμαι και ανασφαλης παναθεμα με..) οποτε συνηθως δηλωνω αυτο. Παντως σιγουρα οσοι ειναι μαζι σου ειναι πολυ τυχεροι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος

    σου είπα, στείλε μήνυμα στο μέηλ που γράφει κάτω από το προφίλ στην κεντρική σελίδα των σκέψεων. θα σου δώσω πληροφορίες.

    άν έχεις τη μαμά εκπαιδεύτρια, πάω πάσο.

    πάντως, όποτε μπορείς αντί να πιεις καφέ στην καστέλα, έλα να ρίξεις μια ματιά. θα εκπλαγείς, μετά δε θα θες να πας σε άλλο νοσοκομειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σε επισκέπτομαι καιρό, αλλά σου γράφω πρώτη φορά.

    Έρχομαι από πολλά χρόνια στο ΓΝΑ. Τα τελευταία χρόνια για σοβαρότατες επεμβάσεις των γονιών μου, για θέμα ζωής και θανάτου. Μείναμε πολλές μέρες για τον καθένα τους εκεί και εξακολουθούμε να ερχόμαστε συχνά. Άρα, τα ξέρω όλα απ' εξω κι ανακατωτά.

    Πραγματικά θαυμαζω το προσωπικό για τις προσπάθειές του και το έχω δηλώσει και στους ίδιους ότι εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω αυτή τη δουλειά με τίποτα. Είναι δύσκολη και σκληρή δουλειά, απαιτεί ευθύνη και αφοσίωση, αυταπάρνηση θα σου έλεγα, άσχετα από κούραση, προσωπικά προβλήματα ή από ιδιοτροπία του ασθενούς.

    Βέβαια δε σπεύδουν όλοι οι νοσηλευτές μόλις ανάψει το κόκκινο φωτάκι, μη νομίζεις, αλλά δεν υπάρχει σχέση με τα άλλα νοσοκομεια. Εγώ δεν έχω παράπονο, γιατί όλοι οι εργαζόμενοι κάποια στιγμή μπορεί να είναι πνιγμένοι στη δουλειά ή κατάκοποι, αν αδιαφορούν εντελώς υπάρχει πρόβλημα.

    Όσο για τη "δικιά" σου, έχε περισσότερη υπομονή, μονο και μόνο για να φύγεις εσύ ήρεμη από το τμήμα σου. Κάποιοι θέλουν περισσότερο χρόνο από τους άλλους, ό,τι μαλλί κι αν έχουν, (ξέρω από εκπαίδευση). Πες άλλη μια φορά το μαθηματάκι, έστω κι αν βράζεις εσωτερικά, και έχε μετά την απαίτηση αυτή πρώτη να ανταποκριθεί.

    Μέσα στα προσόντα σου πρεπει να είναι και η υπομονή! Πώς θα γίνεις το μεγάλο αφεντικό αύριο που όλων τα μάτια θα είναι στραμμένα σε σένα!!!!

    Αντε, στη χαρίζω τώρα, δε θα σου βάλω μειωμένα προσόντα! όχι τίποτα άλλο, φοβάμαι μην πέσω στα χέρια σου και με ταράξεις στο καψόνι! χαχα...

    Καλό κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου. Το σύμπαν να φροντίσει μην πέσουμε στα χέρια της "ΞΑΝΘΕΙΑΣ". Τα έχω περάσει και θεωρώ μεγάλη προσβολή την αδιαφορία τους. Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Απ'οτι κατάλαβα το κορίτσι δεν δίνει σημασία σε τίποτα παρά μόνο στην εμφάνισή της,οπότε αν της κάτσει κάτι επείγων χέστα!!
    Είσαι καλά τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να σου πω Κυ/ria μου..

    Εγω θα ηθελα να αρρωστησω..
    θα ηθελα να επεφτα στα χερια της..
    κι ας μην ηξερε το κοριτσι,
    τι επρεπε..να κανει;)
    Δεν ειναι τυχη βουνο,
    να σου τυχει..αβγαλτη/ασχετη;)
    Και μαλιστα με κοκκινο φωτακι..στην βεραντα;)

    Υγ..Τετοιες αναρτησεις κανεις,
    και μετα με ..λες κακο;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το να της εξηγήσεις τι είναι το κουδούνι και το φως, ή να της πεις ότι το φως σημαίνει ότι έχουμε τέσσερα λεπτά να εγκαταλείψουμε τον όροφο πριν αρχίσουν τα νέα της ΕΡΤ στην τηλεόραση, δεν έχει τόσο σημασία από το ότι ένα άτομο στην θέση της δεν ήξερε την απάντηση. Αυτό δεν είναι θέμα βλακείας, είναι θέμα τρομακτικών συμπερασμάτων ως προς το που πάμε γενικά σαν κοινωνία. Εγώ θα την κοίταγα σαν να είχε δύο κεφάλια με δέρμα πράσινο και κεραίες, και θα έτρεχε το μυαλό μου πανικόβλητο να σκεφτώ πως μπορεί να γίνει ώστε αυτό το άτομο να αποφασίσει να αλλάξει επάγγελμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. alla logia

    πρώτον: δε φιλοδοξώ να γίνω διευθύνουσα. θα έφερνα τα πάνω κάτω και το σύστημα δεν το θέλει αυτό. έπειτα, έχεις αναρωτηθεί τι ώρα έρχεται η διευθύνουσα και τι ώρα φεύγει;;; να σου πω εγώ. έρχεται πρώτη και φεύγει τελευταία. έχει τύχει να έρθω απόγευμα στο νοσοκομείο και πέτυχα τη νυν διευθύνουσα να είναι ακόμα εκεί. άσε τον κάθε ηλίθιο απόστρατο που δεν έχει τι να κάνει και μπαίνει στο γραφείο της λες και είναι τσιφλίκι του. χαρά στην υπομονή της. εγώ θα τους είχα πετάξει όλους έξω.

    δεύτερον: καλή καλή είμαι, αλλα΄έχω και τον κάλο μου. αυτός είναι τα κουδούνια. δηλαδή, επειδή η κλινική μου είναι μικρή, έχω πει και έχω εξηγήσει στο προσωπικό ότι πάνω από τρεις φορές κουδούνι δε θα ακούσω. χτύπησε τρεις και δεν έκλεισε, όποιος είναι βάρδια κάηκε! τα παιδιά το ξέρουν και ευτυχώς δεν έχω τέτοιο πρόβλημα...

    τρίτον: προφανώς δεν έχεις νοσηλεψει τους δικούς σου στην κλινική μου. θα διαπίστωνες ότι πράγματι τα κουδούνια στο τρίτο σταματούν.

    τέταρτον: δεν έχουν όλα τα τμήματα την ελεγχόμενη δουλειά που έχω εγώ. ούτε τα παιδιά που είναι όλα φιλότιμα, πρόθυμα και εξυπηρετικά. μπορεί να μην έχω γραφείο, αλλά έχω παιδιά μαλάματα!

    πέμπτον και τελευταίο: η τύπισσα δεν θέλει υπομονή, ξύλο θέλει. πιο πολύ καθόταν στο δωματιάκι και την τουαλέτα να βαφτει και να βγάλει τα φρύδια παρά πάνω από τον άρρωστο. έχω υπομονή περισσότερο από το κανονικό. έδώ άντεξα την ... θα μου πεις δεν εχω υπομονή; η υπομονή είναι για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, όχι για το κάθε κοριτσάκι που φιλοδοξούσε να γίνει μοντέλο αλλα΄πέρασε στη νοσηλευτική και τι να κάνουμε, ας πάρουμε το πτυχίο και βλέπουμε (αν το πάρει δηλαδή)! υπομονή έχω με τους ασθενείς όχι με τους αδιάφορους εκπαιδευόμενους. η υπομονή είναι αρετή αλλά όταν ξεπεράσει ο άλλος τα όριά σου και εσύ συνεχίσεις να υπομένεις, τότε σε λένε μαλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Evie

    η νοσηλευτική είναι μια επιστήμη που θέλει και τέχνη. δε γεννιέται κανείς μαθημένος. πρέπει να τα μάθεις και να τα εξασκήσεις τα νοσηλευτικά καθήκοντα. αν όμως δεν έχεις και μέσα σου την ανάγκη να προσφέρεις, γίνε κάτι άλλο. μην αδιαφορείς. αν πέρασες στη σχολη χωρίς να το θέλεις, τότε, πολύ απλά, πήρες τη θέση ενός άλλου παιδιού που το ήθελε...

    χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου εύη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΦΟΥΛΗ

    μια χαρά είμαι φούλη, αύριο πάω για δουλειά. ελπίζω να μην ξανακυλίσω γιατί δε θα τη γλιτώσω, θα με βάλει μέσα ο διευθυντής της πνευμονολογικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Vrakas Kostas

    άμα σου τύχει η συγκεκριμμένη κοπελίτσα, θα είναι και το τελευταίο που θα δεις πριν το δημιουργό σου!

    δε σε λέω εγώ κακό, απλά είσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρειάζεται και η πλακίτσα γι αρχή ;-)
    ΑΡκεί να της τα είπες μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. thinks

    α, όχι δημήτρη, σιγά μην κάτσω να της εξηγήσω. είναι δέκα μερες εκεί, συνοδεύαν συνεχώς τα παιδιά μου σε ότι και αν κάνανε, δεν έμαθε τα κουδούνια και μετά δέκα μέρες ρωτάει;;; όταν τα έδειξα εγώ, γιατί δεν είπε τίποτα; γιατι δεν παρακολουθούσε. γιατί τα παιδιά τα άλλα ήξεραν τα πάντα, και μαλιστα έκανα και προπαγάνδα υπέρ της αεροπορίας στα δυο φοιτητάκια της σαν για να έρθουν σε μας, και αυτή ή θα μίλαγε στο κινητό, ή θα βαφόταν στο μπάνιο μου, ή θα κάπνιζε στο καπνιστήριο (έξω από το κτίριο), η θα καθόταν και θα ξεφύλλιζε περιοδικά που έπαιρνε από τα δωμάτια των ασθενών. γιατί να ασχοληθώ μαζί της; αυτή ασχολήθηκε με αυτό που υποτίθεται σπουδάζει;;; ας ξυπνήσει ένα πρωί και ας χτυπάει το κεφάλι της. εγώ δίνω σε όποιον θέλει. όποιος δε θέλει, ας μην πάρει. απλά όμως μην περιμένει και την κατανόησή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. KitsosMitsos

    δέκα μέρες πριν, έγινε πληρης ξενάγηση της κλινικής. αν δεν είχε καταλάβει, ας μου το έλεγε. και άλλες εννέα μέρες υποτίθεται ότι εργαζόταν εκεί.τι σκατά δεν κατάλαβε; δεν είναι να κάνει νευροχειρουργικη επέμβαση!

    και προκειμένου να μου ανέβει η πίεση, απλά το ρίχνω στην πλάκα! ούτε μπορείς να φανταστείς από τι καταστάσεις με έχει βγαλει το χιούμορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μα αυτό ακριβώς λέω κι εγώ Ρία μου και συμφωνώ απόλυτα! Είναι εξωφρενικό και πέρα από κάθε αντιμετώπηση! Και σχεδόν σύνηθες φαινόμενο παντού! Μου θυμίζει κομωδία που είναι στην πραγματικότητα τραγωδία! Μου θυμίζει επίσεις μια φορά που έδειχνα σε ένα άτομο πων να χρησιμοποιεί κομπιούτερ και ότα είπα πήγαινε το ποντίκι στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης, σήκωσε το ποντίκι με το χέρι και το ακούμπησε στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης... Για να δούμε... είμαστε σε νοσοκομείο... χτυπάει κουδούνι... ανάβει ένα φως έψω από ένα θάλαμο... τι να σημαίνει άραγε; η σησήτειο, ή δωρεάν γυαλιά Αρμάνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. thinks

    εεε, μα έτσι είναι.

    λοιπόν, ήχος, φωτάκι, νοσοκομείο... μακάβριο αλλά έξυπνο, ειδοποιεί ο χάρος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ούτε κόκκινο ούτε πράσινο,΄όπως λέει η καρτούλα που έβαλες ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΤΉΣΑΝΕ ΤΟ ΣΩΣΤΌ ΚΟΥΜΠΊ!!!!
    ΧΑΧΑΧΑΧΧΑ!

    Τα φιλάκια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Verónica Marsá

    ναι φιλενάδα, πατήσανε λάθος κουμπί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η κοπέλα προφανώς είναι αφελής ή και βλάξ όταν δεν αντέδρασε στην εξήγηση που της δόθηκε.
    Δεν είχε δε ούτε την δικαιολογία ότι βρισκόταν σε κατάσταση πανικού από κάποιο συνταρακτικό γεγονός όπως μια παλιά και έμπειρη προϊσταμένη που έχαψε μια αντίστοιχη απιθανότητα την εποχή που έιχε γίνει ο σεισμός στην Αθήνα.
    Της έκανα πλάκα, ξέροντας ότι φοβάται τους σεισμούς, λέγοντας ότι η Ουψάλα είπε πως το ρήγμα του Ευβοϊκού θα ενωθεί με το ρήγμα του Κορινθιακού και το ρήγμα του Ιονίου και με το νέο ρήγμα του Καρπενησίου η Στερεά Ελλάδα θα βουλιάξει!
    Το είπα και έφυγα και κατά το μεσημεράκι πέρασα πάλι απ΄ εξω από το γραφείο της και τι μου λέει:
    -Πήγα στην Διευθύνουσα και πήρα άδεια 10 μέρες να πάω στην Πάτρα στην μάνα μου!
    Πάντως άσχετα με αυτό μακάρι όλοι οι υπεύθυνοι τμημάτων να κάνανε μαθήματα στα παιδιά αυτά αντί να τα βάζουνε να στρώνουν κρεβάτια και να κάνουν τις αγγαρίες του τμήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. αθεόφοβος

    και κρεββάτια θα στρώσουν και αγγαρείες θα κάνουν. αλλά θα μάθουν κιόλας! και με χιούμορ, και με σοβαρότητα και με γνώσεις, και με υπομονή αλλά πρέπει και οι ίδιοι να είναι εξίσου φιλομαθείς και συνεπείς. αν το μυαλό τους είναι αλλού, τότε, απλά αδιαφορώ και εγώ...

    καλά ρε, δεν ντρέπεσαι να κοροϊδεύεις την προισταμένη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Άμα εσύ είσαι είρων...έλα να σου γνωρίσω κάτι άλλα αστέρια!

    Καλημέρα κοριτσάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γαμάει και Δέρνει

    που έχεις εξαφανιστεί εσύ;;;
    είσαι καλά; ότι χρειαστείς ξέρεις που να με βρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Νά'σαι καλά, μ'έκανες και γέλασα πρωί-πρωί! Μα καλά, ακόμα στα κουδούνια είναι τα νοσοκομεία, στην ηλεκτρονική εποχή μας; Δεν έχει υπολογιστή συνδεδεμένο με το κουμπάκι, να σου λέει ποιός ασθενής είναι και τι πρόβλημα έχει; Να σου λέει τι φάρμακο ή αγωγή χρειάζεται και πώς θα του την δώσεις; Και να μην σβήνει αν δεν δώσεις κωδικό; Πολύ πίσω είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Heliotypon

    στην αθήνα είμαστε και σε δημόσιο νοσοκομειο, όχι στο seattle grey's

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες