ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

5 Απρ 2008

Κρίμα, πολύ κρίμα.

Για άλλη μια φορά ξεφτιλιστίκαμε διεθνώς με το να βρεθούν ντοπαρισμένοι όλοι μα όλοι οι αθλητές της εθνικής ομάδας άρσης βαρών.
Μετά το φιάσκο της Θάνου και του Κεντέρη που μας μαυρίσαν την ψυχή στου Ολυμπιακούς της Αθήνας, ήρθε και αυτό να μας γκρεμίσει την άποψη ότι ο αθλητισμός είναι η πιο αγνή ενασχόληση.
Αμ δε! Τα φάρμακα που δόθηκαν στους αθλητές, είναι χειροβομβίδα που την καταπίνεις και σου καταστρέφει-διαλύει τον οργανισμό.
Σε ότι και να διαπρέψει η χώρα μας, σε λίγο κατακριμνίζεται και χάνουμε τη μοναδική ελπίδα να φανούν οι έλληνες σε κάτι καλοί. Ηλπίζαμε όλοι ότι τουλάχιστον στην άρση βαρών θα παίρναμε κάποιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Πάνε οι ένδοξες μέρες του Πύρρου Δήμα, του Κακιασβίλι και του Τζελίλι. Τώρα θα πάμε με κάποιον άσημο και ανίκανο που ο προπονητής δε θεώρησε ότι θα κατάφερνε ποτέ τίποτα και δεν φρόντισε να τον «ενισχύσει»!

Θα μου πείτε και δικαιολογημένα, ότι τόσοι και τόσοι αθλητές με άριστη φήμη και πολλά μετάλλια βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση ουσιών, γιατί ασχολούμε με την άρση βαρών; Γιατί άλλο μεμονωμένο περιστατικό και άλλο όλη η ομάδα!

Μου άρεσε κιόλας που βγήκαν μερικοί και μερικές να υπερασπιστούν τον αθλητισμό, ενώ οι ίδιοι έχουν αλλοιωμένα χαρακτηριστικά προσώπου και φωνές σαν βαρύτονοι ενώ είναι γυναίκες!

Έχω απογοητευθεί πολύ και από πολλά!

20 σχόλια:

  1. Μου αρεσει που εισαι ονειροπολα!
    Αθλητισμος και...αγνα ιδεωδη!Χα!
    Σε ποια εποχη ζεις χαρα μου;
    Ποιος επενδυει.. δις.. ευρω για ρεκορ..ετσι για πλακα;
    Ποια εταιρια;
    Γνωριζεις πως η IOC πηρε ενα δις ευρακια μονο για αποκλειστικη διαφημιση στους ολυμπιακους του Πεκινου,μονο απο 4 εταιριες;
    Coca Cola,VISA Card,Adidas,McDonalds

    Και οχι τιποτα αλλο,ακουω μερικους
    μαμακες,να συζητουν για μπουκοταζ!
    Οταν το 60% των εργων για την τελεση των ολυμπιακων αγωνων,αφορα δυτικες πολυεθνικες!ΧΑ!
    Μιλαμε για συμφωνιες τρελες.. με ουρα!
    Απλως..απλα ιδεωδη!
    Καλημερα χαρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Κώστα παραπάνω, τα αθλητικά ιδεώδη έχουν χαθεί πάρα πολλά χρόνια πριν, πλέον μιλάμε για το πιο σωστό και μη ανιχνεύσιμο ντοπάρισμα (σε όλα τα επίπεδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οπως καταλαβαινεις ρια μου,ολα γινινται για τα φραγκα!
    ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΠΟΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ....
    ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...
    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΝΤΟΠΑΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΕΝΤΕΡΗΣ,Η ΘΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ...
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΝΤΟΠΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ...
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
    ΜΟΝΟ Η ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΕ ΑΥΤΟ...
    ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ...
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο πόστ ria. Αντιγράψαμε το σύστημα της Αν. Γερμανίας. Γιατί έχουμε ανάγκη απο "νίκες". Αγαπάμε ό,τι μας βγαίνει. Νικάμε στο μπάσκετ, όλοι μπάσκετ, νικάμε στην άρση, όλοι βάρη. Πιστεύω πως οι όταν οι πρώτοι αρσιβαρίστες μας έκαναν τις αρχικές επιτυχίες, το κομματικό μας κράτος έδραξε την ευκαιρία να δημιουργήσει ενα στάρ σύστεμ με επιτυχίες. Και φυσικά τώρα το σύστημα καταρρέει. Δεν με ενοχλεί αν ο Κεντέρης ήταν ντοπαρισμένος. Με ενοχλεί η υπερβολή μας (στρατιωτικοί τίτλοι, προνόμια που τους δώθηκαν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κώστα, δίκιο έχεις μόνο που ήθελα να ανέβει η σημαία μας στο πεκίνο...

    blueprints, η διαφορά μεταξύ ντοπαρισμενου και αντοπάριστου αθλητή είναι ότι στον πρώτο ανίχνευσαν ίχνη απαγορευμένων ουσιών! τον άλλο απλώς δεν τον έπιασαν.

    σπύρο, θυμάσαι το μετάλλιο στο τζούντο; ο αθλητής που αγωνίστηκε με τα χρώματα της χώρας μας υιοθετήθηκε από τον ελληνικής καταγωγής προπονητή του και ο ίδιος δε μιλούσε γρι ελληνικά!

    locuspublicus, αν ενοχλεί εσένα που τους κάνουν αξιωματικούς τι πρέπει να κάνει σε μένα που έφαγα τα τεσσερα καλύτερά μου χρόνια σε μια στρατιωτική σχολή; και να έρχεται η μιρέλλα μανιάνι να είναι λοχαγός που δεν ξέρει ελληνικά μετά από τόσα χρόνια στην ελλάδα;

    το ξέρω ότι όλοι ντοπάρονται, δεν κατέβηκα από το ροζ συννεφάκι μου, απλά τους θεωρούσα λίγο πιο έξυπνους ώστε να μην ξεφτιλιστούμε διεθνώς! αυτό με ενοχλεί, ο διεθνής διασυρμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή ασχολούμαι με βάρη (ερασιτεχνικά) ένα θα πω: με τα στεροειδή και την αύξηση της μυικής μάζας κερδίζεις δύναμη και έτσι είσαι σε θέση να εκτελέσεις περισσότερες επαναλήψεις στην προπόνηση με αλτήρες ή μπάρα, και να σηκώσεις περισσότερα βάρη.
    Τα όριά σου τα ξέρεις, π.χ. πάγκο με μπάρα 80 κιλών, φτάνεις μέχρι 15επαναλήψεις.
    Αν λοιπόν ξαφνικά οι 15 επαναλήψεις γίνουν 20, θα πρέπει να διερωτηθείς: Μα τι έγινε;
    Τι διάολο μου δίνουν και πίνω;

    11 έμπειροι, εμπειρότατοι αρσιβαρίστες δεν κατάλαβαν ότι παίρνουν στεροειδή και μάλιστα τα πιο επικίνδυνα, και τώρα το παίζουν Κινέζοι; Ότι δηλαδή το σκεύασμα από την Κίνα ήρθε...λάθος;

    Μα για μαλάκες μας περνάνε;
    Ο Ιακώβου δεν ήξερε ως προπονητής τίποτα;
    Και επειδή ήξερε (είπαμε, δεν είμαστε μαλάκες) δεν θα ενημέρωνε ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας τον υπουργό αθηλητισμού, τον κ.Ιωαννίδη;
    Εγώ πιστεύω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι γνώριζαν.

    Να δείτε όμως που κανένας δεν θα τιμωρηθεί ούτε εδώ, όπως δεν τιμωρήθηκε κανείς για τις υποκλοπές, για την Siemens και τις μίζες στον ΟΤΕ και για ό,τι διάολο συμβεί σε αυτή τη χώρα...

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι .. και μου αρεσει που τους χειροκροτούσαμε και νιωθαμε υπερηφανια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. όλοι ντοπάρονται, το κακό με μας είναι ότι δεν ξέρουμε να κρυφτούμε!
    είναι δυνατόν άνθρωπος χωρίς να έχει πάρει ουσίες να κάνει τα 100 μέτρα σε λιγότερο από δέκα δεύτερα; δηλαδή μέχρι να πεις "ένα" να έχει τρέξει πάνω από δέκα μέτρα; η φυσιολογία το απορρίπτει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνω απολυτα με doctor!Για κει πανε τα πραγματα!Για ...αλλοι φταινε!
    Παντου γινονται ντοπαρισματα!Οπως και εδω στην Γερμανια!Η μονη και μεγαλη διαφορα ομως ειναι...πως αμα σε πιασουν..πας σπιτακι σου!Το ιδιο και ..οι υπευθυνοι!Οσο ψηλα κι αν στεκουν,οσο βαρυ ονομα κι αν εχουν!
    Απλα ,για μια ακομα φορα γιναμε ρεζιλι!Μονο που καποιοι το νοιωθουν και προσβαλονται...και αλλοι οχι!
    Καλη εβδομαδα ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλή εβδομάδα κώστα, όπως τα λες είναι, μόνο που η άρση βαρών για τη χώρα μας, πέθανε. και ίσως είναι και καλύτερα έτσι από το να παρουσιάζονται οι αθλητές μας και να θυμούνται όλοι τα γεγονότα αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κριμα, μεγαλο κριμα και αδικια.
    Καλησπερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλέ μη στενοχωριέστε! Σε δέκα χρόνια από τώρα θα θέλουμε άπαντες χάπια για να θυμόμαστε να κλείσουμε την τηλεόραση. Τέτοιος θα είναι ο εθισμός μας στην βλακεία. Καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλησπέρα κοπτοραπτού, έτσι είναι, βλέπουμε τόσα χαζά κάθε μέρα που αποβλακωθήκαμε εντελώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποτέ δεν χώνεψα τον πρωταθλητισμό και όλη αυτή την παράνοια του "βγαίνω πρώτος". Δηλαδή σε τι γίνεται ο κόσμος καλύτερος αν σηκώσω 600 κιλά, αν τρέξω σε πέντε δεύτερα, αν πετάξω ένα ακόντια στα Χ μέτρα; Τάβλι και πάλι τάβλι λοιπόν! Χτυπάς τα πούλια σου, λες τις σαχλαμάρες σου και παίζεις στοιχήματα τις μπύρες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Μου άρεσε κιόλας που βγήκαν μερικοί και μερικές να υπερασπιστούν τον αθλητισμό, ενώ οι ίδιοι έχουν αλλοιωμένα χαρακτηριστικά προσώπου και φωνές σαν βαρύτονοι ενώ είναι γυναίκες!"

    Ονόματα δεν λέμε... υπολείψεις δεν θίγουμε... Ας όψεται που μας έχουν δώσει ολυμπιακα μετάλλια...
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρία, σχετικά με το "σκάνδαλο" Κεντέρη-Θάνου δες ένα από τα δυο σημερινά μου άρθρα στο ιστολόγιό μου. Αποφάσισα να επαναφέρω (ανανεώνοντάς το λίγο) κάτι που είχα γράψει παλιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αιρετικέ

    θα το μελετήσω αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τελικά πώς σου φάνηκε; Λίγο ωμό και πραγματιστικό μέχρι τα μπούνια, ε; Βλέπεις, δεν έχω αυταπάτες περί τον πρωταθλητισμό. Όλα αυτά είναι μέρος ενός πολιτικού-οικονομικού συστήματος, το οποίο ξεκινά ήδη από την εποχή των τοπικών ηρώων και θεοτήτων της αρχαιότητας (οι αρχαίοι μας πρόγονοι λάτρευαν και θεοποιημένους τοπικούς ήρωες πέρα απ'τους δώδεκα κυριότερους θεούς και την ακολουθία τους), στη Ρώμη συνοψίσθηκε σε "panem et circenses" και αργότερα έγινε ολόκληρη βιομηχανία, η οποία διαπλέκεται με την καθ'αυτό βιομηχανία διαφόρων ειδών (αυτοκινητοβιομηχανία, βιομηχανία αθλητικών ειδών, βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών κ.ο.κ.). Από τη στιγμή που δεχόμαστε την παραγωγή λαϊκών ηρώων μέσα σ'αυτό το καθεστώς της ντόπας και του δόγματος "ο πρώτος είναι πρώτος, ο δεύτερος είναι νούλα κι οι υπόλοιποι κλαιν τη μοίρα τους", θα δεχθούμε και τη ντόπα. Προσωπικά, δε ντρέπομαι καθόλου για τη ντόπα των δικών μας αθλητών. Αφού και οι ξένοι ανταγωνιστές τους είναι καραντοπέ του κερατά, ας είναι και οι δικοί μας, να παίζουν επί ίσοις όροις.

    Τα δε "αισθάνομαι ντροπή" του Στεφανόπουλου και τις κραυγές των υπολοίπων (π.χ. κάτι ηθικολόγων της κακιάς ώρας σαν το Φίλιππο Συρίγο που δε μας λέει πόση ντόπα παίζει στο μπάσκετ, αλλά μια χαρά επιτίθεται στους αθλητές του "κλασσικού" αθλητισμού) που... έπεσαν απ'τα σύννεφα όπως έπεσαν απ'τα σύννεφα όλοι οι κάτοικοι της χώρας τότε με τη 17Ν τ'ακούω βερεσέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αιρετικέ

    έτσι είναι, μου έμεινε όμως παράπονο που ο κεντέρης δεν αγωνίστηκε. φαντάζεσαι τιθα γινόταν αν έτρεχε και κέρδιζε? θα καιγόταν η αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά, σίγουρα. Και τη νίκη νομίζω ότι την είχε σίγουρη ο Κεντέρης... Απλά έπαιξαν επιχειρηματικά συμφέροντα από πίσω και τον φάγανε. Δυστυχώς, όλοι αυτοί οι λαϊκοί ήρωες είναι αναλώσιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες