ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

1 Μαρ 2008

ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΙΑΔΑ

Άκουγα χθες στο ραδιόφωνο στην εκπομπή του αδέκαστου Μάκη, μια κυρία η οποία εξέφρασε την απορία που είχα τόσο καιρό και σχετίζεται με την περιβόητη Ζαχοπουλιάδα.
Και γίνομαι πιο σαφής. Αν ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος και ο κύριος Αναστασιάδης τα είχαν βρει στα χρήματα ή σε οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή είχαν και δε βγαίνει στον αέρα – γιατί δεν ξέρω αν το προσέξατε, ο Θεμιστοκλής παρουσιάζεται με μια αυτοπεποίθηση που με βεβαιώνει ότι αν ανοίξει το στόμα του θα έρθουν τα πάνω κάτω -, και δεν ετίθετο θέμα κομιστή και κακού δημοσιογράφου, αν το dvd δεν έφτανε στο πρωθυπουργικό γραφείο και το μόνο συμβάν ήταν ότι ο άμοιρος Ζαχόπουλος έπεσε από το μπαλκόνι του, τι θα είχε συμβεί;
Θα έβγαινε το dvd στην εκπομπή του Ευθύμιου, θα κατακεραύνωνε το Ζαχόπουλο και μετά τι;
Ο Ζαχόπουλος είναι ο μόνος άνδρας που είχε ερωμένη; Ο Ζαχόπουλος είναι ο μόνος κρατικός λειτουργός που είχε ερωμένη; Ο Ζαχόπουλος είναι ο μόνος που φυτεύτηκε στη θέση αυτή;
Όχι, και βέβαια όχι.
Ο Ζαχόπουλος, όμως, είναι ο πρώτος που η ερωμένη του τον κατέγραφε σε dvd και το περιέφερε στα κανάλια και τις εφημερίδες. Ο Ζαχόπουλος είναι ο πρώτος που εκβίαζε για τρία χρόνια (!) μια γυναίκα που ήταν πάνω από τα 30 (άρα έμπειρη), μορφωμένη (όπως η ίδια λέει), και είχε πρόσβαση στην τέταρτη εξουσία δηλαδή τη δημοσιογραφία. Ο Ζαχόπουλος είναι ο μοναδικός άνθρωπος που κατάφερε επί τρία χρόνια να ελέχγει τις συζητήσεις της ερωμένης και θύμα του ώστε αυτή που ερχόταν σε καθημερινή επαφή με δημοσιογράφους να μην τολμήσει να ξεστομίσει το παραμικρό για το γολγοθά της. Μα για πόσο ηλίθιους μας περνούν;
Το dvd το υπέκλεψαν από την καημένη κυρία Τζέκου. Γιατί αυτή έτσι είπε και ο αδέκαστος Μάκης την πίστεψε. Όπως αυτός ο αθώος πλην τίμιος δημοσιογράφος πίστεψε και το Θέμο και έπεσε θύμα του. Τον καημένο το Μάκη, τόσο αγαθός σ’ αυτην την ηλικία!!! Πίστεψε την Τζέκου γιατί τον βόλευε. Γιατί μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ιστορία της «υποκλοπής» του dvd στον πόλεμο που ξεκίνησε στον Αναστασιάδη. Έπειτα, η αθώα κυρία Τζέκου μεταφέρεται για ανάκριση με απάνθρωπες συνθήκες, τι κρίμα!
Να τη λυπηθούμε κιόλας. Γιατί τα όσα ξέρουμε γι αυτήν μας ωθούν να τη δούμε με συμπάθεια! Γιατί οι προσωπικές της στιγμές έγιναν αντικείμενο εμπορεύσιμο – το ίδιο δεν κάνουν και οι πορνοστάρ; - Γιατί είναι η μοναδική που είναι συμβασιούχα και αγωνιούσε για το μέλλον της – δεν υπάρχουν μερικές δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες γυναίκες συμβασιούχες που έχουν και υποχρεώσεις και αγωνιούν για το μέλλον και τη μονιμότητά τους- Γιατί η καημένη «κυρία» Τζέκου ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε το dvd όταν έμαθε ότι ο κύριος Κλαδάς την εξασφάλισε. Μπράβο! Τώρα με κάλυψε. Έχει ήθος. Πέτυχε το σκοπό της. Μονιμοποιήθηκε.
Μα είναι δυνατόν; Τόσο βόδια είμαστε και τα τρώμε όλα αυτά; Η Τζέκου, ας υποθέσουμε, ότι πολιορκήθηκε στενά ερωτικά από το Ζαχόπουλο. Και υπέκυψε; Ο Ζαχόπουλος δεν ήταν και ο ψηλός, αρρενωπός, καλοστεκούμενος και εντυπωσιακός πενηντάρης που οποιαδήποτε γυναίκα θα κολακευόταν αν τη φλέρταρε. Ένας κοντός, χοντρός, φαλακρός άσχημος άντρας ήταν που είχε δύναμη, κύρος και εξουσία. Από αυτά γοητεύτηκε (;) η Τζέκου. Αν υπέκυψε στο φλερτ και δεν έκανε αυτή το πρώτο βήμα. Γιατί η μέχρι τώρα ιστορία, προς αυτήν την κατεύθυνση με ωθούν. Ότι αυτή έδειξε πρώτη ενδιαφέρον και φλέρταρε το Ζαχόπουλο γιατί ήθελε δύναμη, κύρος και να εξασφαλίσει μονιμότητα, ίσως και τα 15 λεπτά δημοσιότητας που της αντιστοιχούν. Πιο εύκολα μπορώ να δεχτώ το Ζαχόπουλο να υποκύπτει στα θέλγητρα της Τζέκου παρά το αντίθετο. Μια τριαντάρα, ψιλοχαριτωμένη, έκανε τον έρμο το Ζαχόπουλο να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Γιατί στα πενήντα τόσα σου και μ΄αυτήν την εμφάνιση, δε σου την πέφτουν μικρότερες κάθε μέρα! Και άρχισε να ενεργεί με το κάτω κεφάλι. Όταν διαπίστωσε ότι αυτό δεν έχει μυαλό, είπε να χύσει και το μυαλό του κεφαλιού του στο πεζοδρόμιο κάτω από το σπίτι του.
Αλλά ας δεχτούμε την εκδοχή της Τζέκου για το ποιος ξεκίνησε το «ειδύλιο». Και αυτή υπέκυψε στο φλερτ του προϊσταμένου της; Γιατί; Η πρώτη ήταν που ο προϊστάμενος την είδε εκτός από υπάλληλο και ως υποψήφια γκόμενα; Υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες, συμβασιούχες και μη, δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι ή εποχιακοί υπάλληλοι που δέχονται φλερτ, υπονοούμενα ή ευθείες σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Αυτές γιατί δεν υποκύπτουν; Γιατί προτιμούν να απολυθούν, να μετατεθούν ή να υποβιβαστούν από το πόστο τους παρά να υποκύψουν; Γιατί αυτές έχουν αρχές και ήθος. Γιατί προτιμούν να αγωνιούν για το μέλλον τους παρά για το ήθος τους. Γιατί δεν αναγάγουν τα γεννητικά τους όργανα ως διαπραγματευτικό χαρτί για την επαγγελμάτική τους ανέλιξη. Η Τζέκου πάλι, όχι. Προτίμησε να μονιμοποιηθεί δια μέσου των μηρών και των χειλιών της. Επιλογή της.
Ο καθένας τιμά τον εαυτό του ανάλογα. Αλλά δε θα με πείσει το σύστημα που επάξια αντιπροσωπεύει ο αδέκαστος Μάκης να τη συμπαθήσω ή να τη δω με λιγότερο υποτιμιτικό τρόπο. Υπάρχουν γυναίκες με παιδιά που τα μεγαλώνουν μόνες τους χωρίς χρηματική βοήθεια από τους πατεράδες των παιδιών τους και έχουν τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω από το κεφάλι τους και πάλι δεν υποκύπτουν στις ερωτικές ορέξεις των προϊσταμένων τους ακόμα και αν είναι ελεύθεροι και όχι παντρεμένοι σαν το Ζαχόπουλο, ακόμα και αν είναι πολύ πιο εμφανίσιμοι από το Ζαχόπουλο και πάλι αρνούνται. Η Τζέκου είναι η έξυπνη και οι άλλες είναι χαζές; Μήπως να την κάνουμε πρότυπο; Μήπως να αρχίσουν όλες οι συμβασιούχες τις πεολειχίες υπό κρυφή κάμερα; Μήπως έχουμε τρελλαθεί;
Και όλοι αυτοί που λυπούνται τη Τζέκου στη φυλακή, σκέφτηκαν καθόλου το Ζαχόπουλο; Όχι ότι αυτός είναι άμοιρος ευθυνών, αλλά είπε ο άνθρωπος να ξενοπηδήξει και ήρθαν τα πάνω κάτω. Είπε να γευτεί τον απαγορευμένο καρπό, λες και είναι ο πρώτος, και το έμαθε το πανελλήνιο μην πω και διεθνώς. Και τη γυναίκα του τη σκέφτηκε κανείς; Πως αισθάνεται αυτή; Πώς να συμπαρασταθεί στον επί χρόνια ομόκλινό της στο νοσοκομείο όταν η εξωσυζυγική του σχέση και η προδοσία που υπέστει η κυρία Ζαχοπούλου έχει γίνει αντικείμενο σχολίων ακόμα και στο πιο μικρό χωριό της χώρας; Αυτή πρέπει να λυπηθεί το πανελλήνιο. Αυτήν την γυναίκα πρέπει να δει με συμπάθεια το πλήθος. Σ’ αυτην πρέπει να δωθούν τα εύσημα και όχι στη Τζέκου που έσπρωξε τον άντρα της να πέσει στο κενό. Αν η Τζέκου δεν τράβαγε σε βίντεο τις ερωτικές της περιπτύξεις με σκοπό να κερδίσει χρήματα και μονιμότητα και ποιος ξέρει τι άλλο, θα αυτοκτονούσε ο Ζαχόπουλος; Θα ετίθετο θέμα με τον κομιστή του dvd; Θα τσακώνονταν ο Ευθύμης με το Θεμιστοκλή; Καλά για το τελευταίο ερώτημα μην είστε και τόσο σίγουροι αλλά προς τα έξω αυτό βγαίνει.
Όλοι συζητούμε για τα παραπάνω χωρίς να σκεφτούμε ότι ο Ζαχόπουλος έχει ένα γιο που κυκλοφορεί στην κοινωνία μας. Έχει φίλους, αν του έμεινε κανένας γιατί και ο ίδιος θα αποζητά την απομόνωση, γειτόνους , που θα τον σχολιάζουν και θα ψυθίρίζουν στους διπλανούς τους ποιος είναι, έχει εχθρούς που θα χρησιμοποιήσουν το οικογενειακό του δράμα προς όφελός τους.
Και αντί να σκεφτούμε το θύμα, λυπούμαστε το θύτη. Αντί να κατακεραυνώσουμε το άκρον άωτον της γυναικείας ξεφτίλας, κοντεύομε να το θεσπίσουμε ως κανόνα.
Σκεπτόμενοι άνθρωποι, πέστε μου αν έχω κάποιο δίκιο γι’ όλα αυτά.

6 σχόλια:

  1. εχεις απολυτο δικιο, πολυ καλο το αρθρο σου μου αρεσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα μου προκαλούν αηδία και ο Θέμος και ο Μάκης και ο Ζαχόπουλος. Τον Θέμο έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν τον χώνεψα, ήδη από τον καιρό που έγραφε τη "Μαύρη Τρύπα" στην "Ελευθεροτυπία". Ο Μάκης τώρα... Περίπτωση κι αυτή. Τιμητής των πάντων το παίζει, όπως και ο Κούγιας. Απλώς αυτός έχει δική του εκπομπή. Ο Ζαχόπουλος δε φαίνεται να ήταν καθαρός στις συναλλαγές του και με ενοχλεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι γινόταν όλο αυτό το φαγοπότι (και το τουρλουμπούκι, μην ξεχνιόμαστε) με τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ.

    Θες κύριε να πηδήξεις; Κάντο με ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ.

    Και το κακό είναι ότι ο τύπος είναι και χοντρός και ανίκανος να σκάσει κάτω σαν καρπούζι να ησυχάσουμε... Έκανε γκελ τρομάρα του, ο γόης της συμφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αιρετικέ

    σου είπα τι συνέβει.
    είδε την πιτσιρίκα και μια ζωή στερημένος είπε να φάει και αυτός λίγο. εγώ την οικογένειά του σκέφτομαι. μην κολλάς σ' αυτόν. δες τι εκβιασμό του έκανε η τζέκου. ή με μονιμοποιείς ή σε κάνω ρόμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι. Κι όλα αυτά καθόμασταν εγώ, εσύ κι όλοι οι υπόλοιποι και τα χρηματοδοτούσαμε με τη φορολογία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο αιρετικέ... εμείς πληρώνουμε τα σπασμένα!

      Διαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες