ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

18 Νοε 2014

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ…



Και καταθέτω τους φακέλους και περιμένω να πάρω άδεια για να δω και εγώ θάλασσα.
Και μου τηλεφωνεί η διευθύντρια και μου ζητά να μεταφέρω την άδειά μου δυο εβδομάδες πίσω για να τους καλύψω σε θέση επόπτριας που είχαν πρόβλημα. Το είχα ξανακάνει, σιγά τα ωά τα δίκροκα και φυσικά δέχτηκα. Να είμαστε και λογικοί, προσωπικά και η διευθύντρια του νοσηλευτικού τομέα και ο διοικητής, μου έχουν φερθεί εξαιρετικά καλά και θα ήταν γαϊδουριά από μέρους μου να αρνηθώ.
Και τηλεφωνώ στη Ζάκυνθο που με περίμεναν και το ανακοινώνω. Και ακούω το δούλεμα της αρκούδας. Τελικά, καθυστέρησα την άδειά μου μόνο δέκα μέρες.
Και ξεκινώ για Ζάκυνθο. Από τα χαράματα. ΔΕΝ ΕΠΕΣΑ, αν δεν το καταλάβατε, φέτος, δεν έπεσα! Και κάθετε δίπλα μου στο λεωφορείο ένας τύπος που την έχει δει τουλάχιστον Τζώρτζ Κλούνεϊ! Και να μου μιλάει σε όλο το ταξίδι, να θέλει να πιούμε καφέ μαζί όταν σταμάτησε το λεωφορείο, να κάθεται δίπλα μου και στο φέρυ από Κυλλήνη για Ζάκυνθο. Και να βρεθούμε στο νησί, και να πάμε για μπάνιο, και να διασκεδάσουμε κάποιο βράδυ.
Και επιτέλους φτάνουμε στο Τζάντε και εξαφανίστηκα! Και πάω την ίδια μέρα για το πρώτο και παρ’ ολίγο μοναδικό μπάνιο της χρονιάς και μόλις γυρνώ, αδιαθετώ! Κορίτσια το πιάσατε το υπονοούμενο. Αλλά ήμουν χάλια. και άυπνη. Και πάω να κοιμηθώ. Και πέφτει το ρεύμα. Ευτυχώς είχα στο κινητό φακό, ο γιος μου τον είχε βάλει. Και έρχεται ό ηλεκτρολόγος μέσα στη νύχτα, δε μας έβρισε, ήρθε, έφτιαξε τη βλάβη και επιτέλους ξεκουράστηκα. Πέρασα μια εβδομάδα φανταστική. Μετά γύρισα.
Αλλά ως συνήθως, άφησα ανοιχτή μια μπαλκονόπορτα στο σπίτι για να αερίζεται και να έχουν φως τα φυτά. Και βρίσκω ένα σπίτι αχούρι. Ξερά φύλλα στο σπίτι μέσα, σκόνη και λάσπη παντού γιατί είχε βρέξει και δυο μέρες πριν.
Κάνω γενική καθαριότητα γιατί είχε ξυπνήσει μέσα μου η νοικοκυρά, και το μεσημέρι που πήγα να χαλαρώσω μου τηλεφωνεί μια φίλη για να πάμε στην έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο. Τι θα έλεγα; Όχι; Όχι βέβαια, και πήγα, και γύρισα φορτωμένη σα γαϊδούρι. Αλλά ψόφια. Γιατί πήγα με τα πόδια και γύρισα με τα πόδια και με βάρος. Και πέφτω ψόφια.
Και ξυπνώ την επομένη ανανεωμένη και ξεκούραστη. Φτιάχνω έναν καφέ και κάθομαι στη βεράντα με ένα βιβλίο από τα καινούργια μου. Και σηκώθηκα την άλλη μέρα στις επτά το πρωί. Διάβαζα όλη τη νύχτα. Λέω, ας κοιμηθώ. Αλλά ένιωθα μια λιγουρίτσα. Παίρνω το χάπι του θυρεοειδούς, περιμένω μισή ώρα, φτιάχνω δυο αυγά τηγανητά, τρώω και κοιμάμαι. Και ξυπνώ στις έντεκα το βράδυ.
Ησυχία! Ωραία ήταν. Παίρνω το παιδί μου να δω τι κάνει, μου μίλησε κανονικά γιατί έπαιζε λόλ, δεν ξέρω τι είναι αυτό. Παίρνω την κολλητή, την ξύπνησα αλλά επειδή ανησύχησε μου μίλησε καλά αλλά την έκλεισα αμέσως. Και παίρνω και την αδερφή μου. Αυτή με έβρισε γιατί η ώρα είχε πάει και δώδεκα και μισή.
Τι να κάνω και εγώ; Έπιασα το βιβλίο μου.
Και διάβασα. Ως τις δέκα το άλλο πρωί. Μετά ακολουθήθηκε το αυτό μοτίβο every day, για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Τόσο είχα άδεια. Μιλάμε έκανα τη νύχτα μέρα και τη μέρα νύχτα. Καταλάβατε τώρα γιατί χάθηκα και δεν απαντούσα στα τηλεφωνήματά σας; Γιατί κοιμόμουν! Έβλεπα τις κλήσεις σας, αλλά δε σας τηλεφωνούσα πίσω γιατί ήταν μαύρα μεσάνυχτα…
Και έρχεται η μέρα που πρέπει να επιστρέψω στη δουλειά. Αλλά δεν κοιμάμαι γιατί έχουν αλλάξει οι κιρκαδικοί μου ρυθμοί. Ένας μήνας δεν είναι λίγος! Και πάω πρώτη μέρα στη δουλειά σαν κοτόπουλο. Την ώρα που έπρεπε σύμφωνα με τους ρυθμούς μου να κοιμηθώ, εγώ πήγα για δουλειά. Ευτυχώς που χάρηκαν που με είδαν και δεν ασχολήθηκα με το τμήμα. Κάποια χαζομάρα θα είχα κάνει. Μετά συνήλθα.
Και μου το σκάνε το παραμύθι. Μπορεί να μου το είπαν από την προηγουμένη αλλά το εμπέδωσα τη δεύτερη μέρα που πήγα στη δουλειά. Έγινε η κρίση μου, ήρθα πρώτη στη βαθμολογία, πήρα τη θέση που ήθελα και τώρα περίμενα να μου στείλουν ένα επίσημο έγγραφο που να με ενημερώνει. Και έρχεται, εξαιρετικά τεκμηριωμένο, οφείλω να ομολογήσω. Και περιμένουμε δέκα μέρες για τυχόν ενστάσεις. Και πάει μετά στο ΓΕΕΘΑ. Και περιμένουμε να πάρει υπογραφή από τον αρχηγό. Και παίρνει. Και περιμένουμε να πάρει υπογραφή από τον υπουργό εθνικής άμυνας. Και παίρνει. Και έρχεται σήμα στο νοσοκομείο με την απόφαση. Αλλά, χωρίς ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων. 


Δηλαδή είμαι υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου. Έγινα επόπτρια, αλλά δεν έχω αναλάβει καθήκοντα. Και δεν ξέρω ούτε γιατί, ούτε πότε. Και ναι μεν είμαι στο τμήμα, αλλά περνάω αρμοδιότητες στις αντικαταστάτριές μου. Για να μην τις αφήσω στα βαθειά όπως την πάτησα εγώ όταν πήγα στον όροφο αυτό. Και σε μερικές μέρες θα παρίσταμαι απλώς.
Καλό είναι, αλλά θα σας εκμυστηρευτώ κάτι. Τη μέρα που ήρθε το σήμα, που το έδειξα στα παιδιά, βάλαμε τα κλάματα όλοι μαζί. Προσπάθησα να το ρίξω στο αστείο, ότι και καλά κλαίνε από ανακούφιση, αλλά δεν είναι έτσι.
Εγώ έκλαιγα γιατί το τμήμα το έστησα εκ των βάθρων, έκανα φοβερές αλλαγές βελτίωσης, αγάπησα τον κόσμο, με αγάπησαν και αυτοί, είμαστε περισσότερο φιλαράκια παρά προϊσταμένη και υφιστάμενοι. Βγαίνουμε για φαγητό, πάμε σε ντίσκο, κάνουμε πάρτυ. Τώρα πάνε όλα αυτά. Δε θα μου μιλάνε γιατί τα άλλα τμήματα θα τους λένε πως γλύφουν την επόπτρια. Και θα με αποφεύγουν. Θα κάνουν πάρτυ και δε θα με καλούνε για να μην τους λένε γλυφτρόνια… Από ότι μου είπαν, τα παιδιά στενοχωριούνται γιατί δεν ξέρουν ποια θα με αντικαταστήσει. Θα τα φροντίζει όπως εγώ; Θα τους ικανοποιεί στο πρόγραμμα όπως εγώ; Θα είναι δίκαιη; Θα τους καλύπτει; Ή θα πέφτουν οι αναφορές βροχή;
Και ενώ από τη μια χαίρομαι. Πολύ χαίρομαι, από την άλλη λυπάμαι που θα αποχωριστώ τα παιδιά μου…
Αυτά, γιατί έτοιμη είμαι να κλάψω πάλι.

26 σχόλια:

  1. λογικο Ρια μου να εισαι αναμεσα σε χαρα και λυπη! τα παιδια αλλωστε ποια μανα δε τα θελει κοντα της. θα προσαρμοστεις ξανα ομως! να περνας ομορφα ευχομαι! φιλακια πολλα! καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα. ναι θα προσαρμοστώ. αλλά πότε; ένας μήνας και ανάληψη καθηκόντων ακόμα δεν έχω κάνει. γιατί δεν ήρθε η διαταγή.
      και έτσι περιμένω...

      Διαγραφή
  2. Ρία μου ,ο αδερφός μου ,μού είπε τα καλύτερα για εσένα ,για το κλίμα που επικρατει στο τμήμα σου κι εχω καταλάβει και απο τη βοήθεια που μας πρόσφερες στο δευτερόλεπτο που τη ζητήσαμε ,πόσο καλή εισαι στη δουλειά σου ,άρα και τόσο σημαντική στους συνεργάτες σου!
    Δε νομίζω να γίνουν τα πράγματα ακριβώς όπως τα λες ,άλλωστε όταν θα μαθαινεις τις εξόδους τους εσύ θα πηγαινεις από μόνη σου κοντά τους,σιγα μην περιμένουμε πρόσκληση χαχαχαχα
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ένα πόιντ το έχεις, νάσια μου.
      σε ευχαριστώ πολύ και εσένα και τον αδερφό σου για τα καλά σας λόγια. η αληθεια είναι πως έχω τα καλύτερα παιδιά στο νοσοκομείο! εργατικά, φιλότιμα, με χιούμορ, άοκνα!

      Διαγραφή
  3. Κάθε αρχή και δύσκολη ομορφιά κου, μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά, ένα μεγάλο φιλί από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γλυκέ μου, στα χαρτιά πήρα τη θέση. επί του πρακτέου, τίποτα ακόμα.
      πάντως σε ευχαριστώ για το φιλί γλυκέ μου!

      Διαγραφή
  4. Συγχαρητήρια! Μπράβο σου, και μπράβο και της γραφειοκρατίας που έχει που και που τις αναλαμπές της... Εδώ πάντως, όταν παίρνει κανείς προαγωγή, δεν έχει λεφτά το κράτος να φτιάξει καινούργια σήματα για την στολή, μένουν με τα παλιά και ελπιζουν να πάρουν μεταχειρισμένα κάποιου που προάγεται ανώτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μάλλον δεν κατάλαβες. έγινα επόπτρια επί χάρτου. η διαταγή, ένα μήνα τώρα δεν έχει έρθει για ανάληψη καθηκόντων.
      μη νομίζεις πως είναι θέμα ημερών, μη σου πω ότι θα ξεχαστεί τελείως και δε θα γίνω επόπτρια...

      εν ολίγοις, μου λες πως υπάρχουν και χειρότερα!

      Διαγραφή
  5. Ναι, μπορεί να μην σου μιλάνε για να μην θεωρηθεί ότι γλύφουν την Επόπτρια, αλλά θα κανονίζετε κρυφές εξόδους για καφέ και για φαγητό και θα πηγαίνεις μεταμφιεσμένη στα πάρτι τους κι έτσι, ούτε γάτα, ούτε ζημιά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως ξέρεις να μου φτιάχνεις το κέφι φιλενάδα!!!
      σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα!!! Καλά όλα τα άλλα! Άφησε ςανοιχτή μπαλκονόπορτα όταν έφυγες διακοπές;;;; Πως το έκανες αυτό; Και μάλιστα στην Αθήνα;
    Δυστυχώς τα καταλαβαίνω τα παιδιά, δεν είναι εύκολες αυτού του είδους οι αλλαγές!!!
    Συγχαρητήρια και εις ανώτερα εύχομαι!! ;):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί έχω κάγκελα ηφαιστιωνάκο. θα αιωρηθεί ο άλλος 30 μέτρα πάνω από τη γη για να κόψει τα κάγκελα να περάσει στη βεράντα και να μπει στο σπίτι; αν πέσει, θα σκοτωθεί σίγουρα. άσε που με έκλεψαν ήδη τρεις φορες. οπότε όλος ο υπόκοσμος γνωρίζει όιτ δεν έχει μείνιε κάτι να πάρουν!
      ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια, θα σας βάλω φωτογραφίες όταν θα πάρω τη θέση...
      γιατί η γραφειοκρατια καλά κραττεί!

      Διαγραφή
    2. Εντάξει το πιασα! :) χαχαχα! Καλά κάνεις τότε, δεν μυρίζει και το σπιτι κλεισούρα..

      Διαγραφή
    3. δε με πειράζει η κλεισούρα, άλλωστε ποτέ δε λείπω πάνω από μια βδομάδα, αλλά θέλω τα φυτά να έχουν φως και αέρα. είναι κάμποσα και τα μπονσάι μου τα λατρεύω

      Διαγραφή
  7. Καλή σου μέρα! Συγχαρητήρια και σ' ανώτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ, αλλά τη θέση δεν την πήρα ακόμα. την έχω στα χαρτιά αλλά όχι στην ουσία και την καθημερινότητά μου. περιμένω τη διαταγή ακόμα...

      Διαγραφή
  8. διαβαζα το κειμενο και ειχα την αγωνια του τι θα γινει μετα. χαχαχα! πολλα συναισθηματα ε?το καταλαβαινω αυτο. προτεινω ηρεμια.. γενικα δλδ. γραφεις ωραια, θα ξαναρθω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρια διάβασα και αυτήν και την προηγούμενη ανάρτηση σου και έτσι είχα μια ολοκληρωμένη εικόνα της εργασιακής σου μεταβολής.
    Ο τρόπος δε που μας την παρουσίασες με κράτησε πραγματικά σε αγωνία και οφείλω να παραδεχτώ ότι ξαφνιάστηκα με την κατάληξη γιατί ήμουνα προετοιμασμένη.......για τα χειρότερα.
    Τελικά στην περίπτωση σου η γραφειοκρατεία είχε τα κέφια της και όλα πήγαν κατ ευχήν.
    Να είσαι καλά και καλή συνέχεια στην ζωή σου και στα νέα καθήκοντα σου
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κακώς επαναπαύεσαι. η διαταγή για ανάληψη καθηκόντων, δεν έχει έρθει ακόμα. κάτσε να έρθει πρώτα γιατί παίζει και να ξεχαστεί!
      ευχαριστώ χριστινάκι! να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  10. Το πρόβλημα\

    Λύσε το πρόβλημα
    άσε τα βάσανα
    Αν αγαπάς όλα τα ξεχνάς.

    Μην είσαι καστούφης
    και μπουνταλάς.
    δώσε αγάπη πάρε
    χαρά.

    Όλο να δίνεις
    να σκορπας
    και ας μην παίρνεις
    αυτό που ζήτάς!

    Επιτέλους ξαναγύρισες!!!!
    Εγώ ό Μικρός ήρωας σε πεθύμησα πάντως!
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ για το ποίημα φίλε μου.
      καλή επιτυχία στο κοριτσάκι σου.
      και εγώ σας επεθύμησα όλους!

      Διαγραφή
  11. welcome back & Congrats!!!! beauty.
    ...from your personal tights supplier.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες