ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

31 Μαρ 2014

ΣΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ...



         Και επειδή όπως λέει και η σοφή παροιμία: ο λύκος και αν εγέρασε και άσπρισεν το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του, θα συνεχίσω να γκρινιάζω.
     
    Απαράδεκτο αυτό που γίνεται στους δρόμους με τις πινακίδες. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν σημάνσεις που λένε αν ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης ή μονόδρομος, αν στρίβει δεξιά ή αριστερά, αν επιτρέπεται να στρίψεις ή όχι. Θα μου πεις και δικαίως, ότι καλώς υπάρχουν οι σημάνσεις αυτού του τύπου. Και φυσικά καλώς υπάρχουν. Όμως μπορείς να τις δεις; Όχι. ΟΧΙ. Γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι, έχουν κολλήσει πάνω στις πινακίδες αυτοκόλλητα διαφημιστικά ή χιουμοριστικά. Και έτσι δεν ξέρεις τι σκατά σήμανση έχει. Και την πατάς.
         Χάθηκα σε μια περιοχή που δε γνωρίζω. Επειδή έχω αίσθηση προσανατολισμού, ήξερα πως έπρεπε να στρίψω κάπου δεξιά. Έλα όμως που δεν ήξερα που θα μπορούσα να στρίψω. Οι πινακίδες ήταν όλες μα όλες ρε παιδιά,  γεμάτες αυτοκόλλητα και δεν ήξερα αν επιτρέπεται ή όχι. Κοιτούσα να δω αν τα αυτοκίνητα είναι με τη μούρη όλα για να καταλάβω αν είναι μονόδρομος ή αμφίδρομος ο δρόμος, αλλά μπα! Πινακίδα υπήρχε. Αλλά τι να έλεγε; Κανείς δε γνωρίζει…
         Το ρισκάρω και στρίβω. 
Μονόδρομος και από την αντίθετη κατεύθυνση. Έρχεται ο θείος με το μουστάκι και το προϊστορικό φόρντ, είναι μπροστά μου, είχε στρίψει αριστερά και μπήκε στο δρόμο που ήμουν εγώ. Μουλαρώνει, βγαίνει από το αυτοκίνητο, έρχεται δίπλα μου, κατουρήθηκα από το φόβο μου, κατεβάζω λίγο το παράθυρο και αρχίζει να με βρίζει. Του εξηγώ ότι χάθηκα, δε χαμπαριάζει. Ότι δε φαίνεται η πινακίδα και για αυτό είμαι παράνομη. Τίποτα ο μπάρμπας. Εξηγήστε μου πως θα βγω στον κεντρικό δρόμο και θα φύγω. Απτόητος. Το τί άκουσα; Το τί άκουσα!!! Τι ότι δεν κάθομαι σπίτι να πλύνω κανένα πιάτο, τι το ότι πήρα μια μπε εμ βε και κάνω βόλτες. (Λες και δεν είχα καλύτερο να κάνω από το να κόβω βόλτες στην κωλοπεριοχή του Κυριακή ξημερώματα Δευτέρας!). Τι να πιάσω κάτι άλλο (το πιάσατε το υπονοούμενο) από το να πιάνω το τιμόνι. Απηδήχτου και απάρτου γωνία ο τύπος με το μύστακα και το νύχι στο μικρό δακτυλάκι. Αυτός έλεγε, εγώ πήγαινα να μιλήσω αλλά δε με άφηνε. Ώρα τέσσερις και μισή τα ξημερώματα τώρα αυτά. Με τα πολλά, με ανάγκασε να κάνω όπισθεν  κοντά πεντακόσια μέτρα για να βγω στο δρόμο ενώ αυτός θα έκανε πίσω δέκα μέτρα και θα περνούσα. Βγήκαμε σε άλλο δρόμο, με μούτζωσε (δε θα ματιάζομαι) και έφυγε. Ξαναπροσπαθώ να βγω σε κάποια λεωφόρο, ματαχάθηκα, τέλος έφτασα σε μια και μπροστά έχει μια διχάλα.
        
Εγώ πώς να πάω; Πινακίδα δεν υπήρχε. Αυτοκίνητο δεν περνούσε. Πάω αριστερά. Αριστερά μου είχαν πει. Σιγά που βγήκα. Σκοτάδι πίσσα, φωτισμός μέτριος. Από τη μια μεριά εργοστάσια, από την άλλη χωράφια. Φοβήθηκα… κάνω αναστροφή, παράνομη ως το κόκκαλο, ξαναπάω στη διχάλα, πάω δεξιά.
         Παρακάτω πάλι διχάλα. Ξανά μανά τα ίδια. Αριστερά χαμένη, ξαναγυρνώ με αναστροφή στη δεύτερη διχάλα. Πάω δεξιά. Μπλέκομαι μέσα σε διάφορα τετράγωνα με πολυκατοικίες. Εδώ δεν είχε όχι σήμανση, αλλά ούτε φώτα. Πάω από δω, στρίβω από κει, βγαίνω κάπου σχετικά καλά. Φώτα, σήμανση, φανάρια.
         Ουάου, είμαι πίσω στον πολιτισμό. Πάω όπως βλέπω μακριά έναν ταρίφα, παρντόν έναν ταξιτζή. Αλλά ο ταξιτζής στρίβει αριστερά, πάω και εγώ και βρίσκομαι πάλι στον αρχικό δρόμο που έχει εργοστάσια δεξιά και αριστερά χωράφια. Πίσω μου όμως έρχεται ένα μικρό μπλε με λεντ στο καπώ. Ανάβω φλας για αριστερά να ξαναβγώ σε κάποιο άλλο δρόμο. Κάνω απόσταση δυο τριών χιλιομέτρων, στρίβω. 
Τώρα η ώρα είναι πέντε και μισή. Έχω χαθεί και στις επτά πρέπει να είμαι και στο νοσοκομείο για δουλειά…
         Μπαίνω σε μια περιοχή σχετικά καλή. Βγαίνω ούτε και ξέρω που. Παίρνω τηλέφωνο για οδηγίες. Περιγράφω τι βλέπω, πως λένε την οδό, δεν ξέρουν να μου δώσουν οδηγίες.
         Σταματώ σε ένα φανάρι. Μαντέψτε. Μπροστά διχάλα. Και δεν έχω ξαναπεράσει από κει. Με τα πολλά βγαίνω δεν ξέρω πως, στην κεντρική λεωφόρο της Πετρουπόλεως. Εγώ στον Αγιο Στέφανο ήμουν. Τώρα πως βρέθηκα εκεί, δεν ξέρω! Έχω περάσει αερογέφυρες, έχω περάσει ποτάμια, έχω περάσει σκοτεινιές, τα είδα όλα.
         Είμαι στο φανάρι και δεν ξέρω πώς να πάω. Η ώρα είναι έξι και τέταρτο. Βάλτε με το μυαλό σας τώρα πόση ώρα περιπλανιόμουν. Ευτυχώς είχα βενζίνη και ωραία μουσική. Ταγκό και βάλς στο σιντί. Ξαναπαίρνω τηλέφωνο για οδηγίες. Πρότεινε ό άνθρωπος να έρθει να με οδηγήσει στο κέντρο. Αλλά μέχρι να έρθει θα πήγαινε η ώρα τουλάχιστον επτά παρά. Θα αργούσα.
         Βλέπω ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει. Ανάβω αλάρμ, βγάζω το χέρι και του κάνω νόημα να σταματήσει. Σταματά και… είναι μια υπαξιωματικός από το ΓΝΑ που πάει για δουλειά και με ξέρει.
         -Προϊσταμένη, τι κάνετε εδώ;
         -Χάθηκα κορίτσι μου, πως θα βγω στο κέντρο της Αθήνας;
         -Ακολουθήστε με. Και εγώ στο ΓΝΑ πάω.
         Και την ακολούθησα. Βάλτε με το μυαλό σας τι θα σκέφτηκε η κοπέλα για μένα που ξέρει και που μένω, γιατί έχει έρθει με το παλιό μου τμήμα στο σπίτι μου…


Αυτά, με τούτα και με κείνα, χάλασε και το σιντί στο αυτοκίνητο και δε ρουφάει το σιντί. Και είναι και clarion, το είχα πληρώσει και 400 ευρώ. Τώρα πρέπει να πάω για καινούργιο. Σιχτίρ…

22 σχόλια:

  1. πω πω τι εχεις παθει τωρα τελευταια και χανεσαι;
    σε συντομο χρονικο διαστημα δυο φορες. βεβαια η τωρινη παραηταν ταλαιπωρια για σενα.
    πολυ νευριασα με τον κυριο με το μουστακι και το νυχακι.χαχαχα
    τι να πω κι εγω...
    παλι καλα που εβγαλες ακρη οπως την εβγαλες δηλαδη.

    η ζημια τελικα με το σιντι μεγαλη. ευχομαι να βρεις κατι οικονομικο.

    καλημερα και καλη εβδομαδα να εχουμε!

    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι να κάνω; φτιάχνω ένα μπίζνες πλαν και μου τρώει πολύ ώρα γιατί έχω να κάνω μεγάλη έρευνα.
      φτιάχνω τη βαθμολογία των υφισταμένων μου.
      βγάζω πρόγραμμα για τα 25 άτομα του τμήματός μου για το πάσχα και τις εκλογές, δηλαδή για 2 μήνες.
      και έχω και προσωπική ζωή. έβαλα το μπλογκ λίγο πιο πίσω γιατί είχα άλλες προτεραιότητες. τώρα όμως επέστρεψα και θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις. ήδη έχω προγραμματίσει.

      το τι έγινε εκείνο το βράδυ, δε θες να ξέρεις. το έγραψα πολύ λάιτ, γιατί κανείς δεν έρχεται εδώ για ψυχοπλακωθεί. θέλει να γελάσει. σας έβαλα τη χιουμοριστική έκδοση του τι πέρασα. γιατί αλλιώς θα έβριζα και είμαι κορίτσι με αρχές!
      ο τύπος, ήταν για χοντρές μπάτσες. το ότι δε σκοτώθηκε ήταν επειδή η ώρα ήταν πρωινή. βγήκα στη λεωφόρο νύχτα και με την όπισθεν σε κεντρικό δρόμο...
      η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη. βρήκα την απόδειξη, 485 ευρώ το είχα πληρώσει. και άντεξε 4 χρόνια και τρεις μήνες...
      καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  2. χάος η Αθήνα,Βαβέλ!Πραγματική Οδύσσεια πέρασες.....
    καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νάσια, υπάρχουν περιοχές που δεν έτυχε να πάω με το δικό μου αυτοκίνητο. δεν τις ξέρω και δεν έχω και ντεστινέιτορ.
      εχει το κινητό αλλά μες τη νύχτα και πιστεύοντας πως θα βρω το δρόμο μου εύκολα. την πάτησα.
      δεν πειράζει. τώρα σχεδόν τον έμαθα το δρόμο!

      Διαγραφή
  3. 1ον, πάρε ένα τζι-πι-ες αγάπη μου να γλιτώσεις.
    2ον Τι σι-ντι και κουλά ακούω, πάρε ένα εμ-πι-θρι να σωθείς.
    3ον Καλημέρα και καλή βδομάδα (ελπίζω να μην ισχύει το η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται γιατί αν κρίνω από τα χτεσινά την πούτσισες ολίγον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχω αλλά νόμιζα πως θα έβρισκα το δρόμο μου. έκανα λάθος όπως φάνηκε.
      το σιντί έπαιζε και mp3 για αυτό και είχα καλή μουσική μέσα στο τουτού!
      μωρέ, σίγουρα την πούτσισα. περίμενε να δεις την ανάρτηση της δευτέρας και θα καταλάβεις...

      Διαγραφή
  4. Σιγά που δεν θα χανόσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για φαντάσου να μην είχες και αρκετή βενζίνη.
    Πάλι καλά!
    Δες το σα μια μικρή "εκδρομή"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και βενζίνη είχα, και μουσική είχα, ξεκούραση δεν είχα.
      τι εκδρομή χάρη μου; νυχτιάτικα;;;;;;;

      Διαγραφή
  6. Αμάν όλα τα στραβά! Άσε με τα σήματα τι νέα μόδα αυτή με τα αυτοκόλλητα;;;; Πάντως βρήκες το δρόμο σου! Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ηφαιστιωνάκο, με εκνευρίζει που δεν υπάρχει η δυνατότητα να δεις τι λένε οι πινακίδες. σήμερα πήγα να πάρω κάτι από το κτελ. αλλά δεν είδα τη στροφή γιατί η πινακίδα ήταν όλη κολλημένη με μαλακίες. ευτυχώς που είχα σημάδι ένα περίπτερο!
      μόδα του κώλου να ταλαιπωρούν τον κόσμο!

      Διαγραφή
  7. Προσπαθεις από μακριά να αποκωδικοποιήσεις το σήμα που εχει καλυφθει απο πελώριο αυτοκόλλητο και μόλις πλησιαζεις,διαβαζεις στο αυτοκόλλητο:ΝΑΙ,ΡΕ!!!ΠΑΟΚ!!! :)))

    Καλό μήνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και σου έρχεται να δείρεις όποιον παοκτζή βρίσκεις!!!

      Διαγραφή
  8. Τι της θές τις περιηγήσεις, δεν καταλαβαίνω. Αυτή η καλοσύνη σου, να που οδηγεί. Ποιός φταίει? Εσύ και μόνο.
    Δεν πάω πουθενά, αν δεν ειναι το κέντρο της Αθήνας, ή οπου ξέρω. ααααα!
    και δεν μεταφέρω κανεναν πουθενά. ταξι υπάρχουν.
    οχι πες εχω άδικο, μην σε ξεμαλλιάσω Σμήναρχε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πας καλά; πήγα σε πολύ δικό μου άνθρωπο. δεν έκανα φιλανθρωπία. ήθελα και πήγα. απλά χάθηκα και ξαναχάθηκα.
      δεν μπορείς να με ξεμαλλιάσεις. έχεις χαθεί και δεν μπορούμε όύτε στο τηλέφωνο να σε βρούμε. για να με ξεμαλλιάσεις, πρέπει να με δεις!

      Διαγραφή
  9. Τα καθάρματα που κολλάνε τα αυτοκόλλητα στις πινακίδες είναι από την άθλια φυλή των ποδοσφαιρομανιακών και ιδίως αυτά που "ανήκουν" σε κάτι "θύρες". Ανάθεμα κι αν ξέρω τι είναι αυτές οι θύρες, αλλά έχουν γεμίσει τις πινακίδες όλης της χώρας με βρωμερά αυτοκόλλητα. Αρκετά απ' αυτά το βρωμόχαρτα τα κολλάνε κλειδαράδες για να τους βρίσκουμε αν κλειστούμε έξω απ' το σπίτι μας (σιγά μην ψάχνουμε τις πινακίδες της τροχαίας σε τέτοια περίπτωση...). Το ωραίο είναι ότι ενώ ο νόμος προβλέπει φυλάκιση μέχρι 2 χρόνια για τους καταστροφείς των πινακίδων που τις έχουμε πληρώσει εμείς (το γράφουν πολλές στο πίσω μέρος) κι ενώ τα αυτοκόλλητα γράφουν ποιά καθάρματα τις κόλλησαν (οι ομάδες και οι ...παραφυάδες τους) κανένας φύλακας του νόμου δεν δραστηριοποιείται να τους ψάξει για να χωθούν στη φυλακή. Αν σήκωναν τις πινακίδες μισό μέτρο οι αλήτες δεν θα έφταναν να κολλήσουν τα κωλόχαρτά τους και δύσκολο να κυκλοφορούν με μιά σκάλα για να κάνουν τη βρωμοδουλειά.

    'Αλλο τρελό είναι ότι το 80% των δρόμων δεν διαθέτει πινακίδες με το όνομα του δρόμου. Ούτε τα (περισσότερα) σπίτια διαθέτουν αριθμούς. Κάποτε θυμάμαι ότι ήταν υποχρεωτικό για τους ιδιοκτήτες των γωνιακών σπιτιών να τοποθετούν πινακίδες με τα ονόματα των δρόμων και όλων των σπιτιών να έχουν αριθμούς. Είναι απίστευτο το πόση βενζίνη πάει στράφι στην προσπάθεια να βρούμε τους δρόμους και στους αμέτρητους κύκλους που κάνουμε γύρω από τετράγωνα και περιοχές. Αλλά βέβαια, η χώρα που γέννησε τη λογική την έχει στείλει εξορία προ πολλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μωρέ εκεί που πήγα είχε πινακίδες. απλά οι κλειδαράδες, οι θύρες, τα ενεχυροδανειστήρια, βρίσκουν χρόνο για να βάλουν τις διαφημίσεις του.
      οι ΄πολίτες φταίμε. εμείς που το ανεχόμαστε!

      Διαγραφή
  10. Αθήνα "λα νουίτ", πολύ μεγάλω ρωμαντισμό, χαχαχαχα!
    Για τρελοκομίο θα τελείωσα εγώ με αυτή την ιστορία... ή "με το σκατό στην κάλτσα"...

    Φιλιά, καφεδάκι και να αγωράσεις ένα GPS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρομαντζάδα δε λες τίποτα φιλενάδα. κρύο, σκοτάδι, ψιλόβροχο, γλιστερός δρόμος, χοντράνθρωποι μεταμεσονύχτιοι οδηγοί!
      ότι πρέπει για να ερωτευτείς!
      έχει το κινητό τζι πι ες. εγώ δεν το έβαλα. βλακεία μου!

      Διαγραφή
  11. για την σήμανση δεν θα σχολιάσω γιατί θα μας κόψουν......αίσχος των αισχών..
    αλλά για χιούμορ θα σου πω ότι όποια την νυχτά οδηγεί χάνεται στις ταμπέλες.....χαχαχααα
    να σαι καλά γοργόνα...βρε τον μπάρμπα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μονο απο αυτά που εννοείς δεν πάτησα γιατί οδηγούσα.
      ο μπάρμπας, ολα τα λεφτά!!!

      Διαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες