ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

12 Αυγ 2013

ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥΣ




Πολλές φορές έφτασαν στα αυτιά μου περιστατικά από ζευγάρια που αντιμετώπιζαν προβλήματα που δημιουργήθηκαν επειδή ο ένας εκ των δύο, φρόντισε να φέρει τον άλλον σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.
Δε μιλώ για την ύπαρξη τρίτου προσώπου. Μιλώ για θέματα επαγγελματικά, για θέματα νομικά και ηθικά.

Πριν χρόνια, γνωστό μου ζευγάρι, αγόρασε ένα οικόπεδο σε μια περιοχή έξω από την Αθήνα. Επειδή ο άνθρωπος είχε βαρεθεί το τροπάρι «σε πήρα ξεβράκωτο» και επειδή τα προς το ζην της οικογένειας τα έβγαζε αυτός τρέχοντας πρωί βράδυ, είναι δικηγόρος, το οικόπεδο το έγραψε στο όνομά του. Η άλλη έπιασε το θεό από τα μαλλιά. Αφού δεν άλλαζε γνώμη ο δικηγόρος, έριξε τους τόνους. Αρχίζουν να χτίζουν το σπίτι τους. Δε συζητώ πως θα έκτιζαν άλλο ένα σπίτι με τις αλλαγές που έκανε. Χτιζόταν ένα τμήμα, δεν της άρεσε, έβαζε τους εργάτες και το γκρέμιζαν και το ξανάχτιζαν!!! Κάποια στιγμή, της εξομολογήθηκε ο δικηγόρος (καλός μαλάκας και αυτός) ότι ένα τοιχάκι είναι εξήντα εκατοστά πιο ψηλό απ’ όσο επιτρέπει η άδεια και μια εβδομάδα μετά, έρχεται η πολεοδομία να τσεκάρει ακριβώς αυτό το τοιχάκι μετά από καταγγελία. Πληρώνουν ένα πρόστιμο της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ και αναγκάζονται να το γκρεμίσουν. Ο δικηγόρος έβαλε ένα συνάδελφό του και έμαθε ότι ο καταγγέλλων ήταν ο κουνιάδος του! Εκτός από το μηχανικό που δική του ιδέα ήταν, το ήξερε μόνο αυτός και το είπε στη γυναίκα του.

Πριν λίγο καιρό έμαθα
πως ένα άλλο φιλικό μου ζευγάρι που για κοινωνικούς και μόνο λόγους είναι μαζί, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη δουλειά του συζύγου και ενώ η σύζυγος θα μπορούσε με μια συνάντηση να επιλύσει τα πάντα, κάνει τις διακοπές της και αδιαφορεί παντελώς για το μέλλον του. Έχουν παιδιά με φροντιστήρια, γιατρούς, έξοδα. Αλλά αυτή παίρνει μαθήματα καταδύσεων αντί να σηκώσει τον κώλο της να έρθει  να βοηθήσει τον πατέρα των παιδιών της. Εκβιάζει τα παιδιά, και κυρίως, βοηθά αυτούς που κατηγορούν το σύζυγό της που ομολογουμένως, είναι ένας άγιος άνθρωπος!

Τον πήρες με το ζόρι κυρά μου; Στον δώσανε και δεν τον ήθελες; Όχι. Συνειδητά τον παντρεύτηκες. Δεν τον θες; Πάρε διαζύγιο να κάθεσαι και να σου δίνει διατροφή για τα παιδιά και να περνάς μπέικα. Αφού όμως δεν το κάνεις, γιατί του κάνεις τη ζωή δύσκολη; Γιατί τον ταλαιπωρείς τον άνθρωπο; Έχεις την εντύπωση πως τα παιδιά δε θα σε κρίνουν; Δε θα τα χάσεις με αυτά που κάνεις; Δε θα σε κατηγορήσουν; Δεν τα σπρώχνεις να υποστηρίξουν αυτόν που έχει δίκιο; Τι τα περνάς; Για χαζά; Δεν είναι. Πίστεψέ με, θα έρθει η μέρα που θα σε κάνουν πέρα και ο μοναδικός που θα σε στηρίξει είναι ο άνθρωπος που τώρα καταδιώκεις με το χειρότερο τρόπο. Επιτρέπεις τον έναν και τον άλλον να τον κάνουν ρόμπα! Τα παιδιά σου είναι μεγάλα, καταλαβαίνουν και σου έχουν δείξει τι πρέπει να κάνεις. Καθημερινά. Και εσύ εκεί. Μουλάρωσες. Όποιος ξέρει το σύζυγό σου, πολύ απλά σε χαρακτηρίζει θεότρελη, το λιγότερο που μπορεί να πει! Καταστρέφεις την οικογένειά σου. Δεν το καταλαβαίνεις; Και να είχες και κάποιο όφελος να το καταλάβω. Δε δουλεύεις, δεν έχεις έσοδα, τα έξοδά σου είναι πολύ αυξημένα λόγω των προβλημάτων των παιδιών σας. Αυτά δεν τα σκέφτεσαι; Δε σκίστηκες για να τα φέρεις στον κόσμο; Πως τα καταδικάζεις ελαφρά την καρδία; Τι κερδίζεις πέρα από την ικανοποίηση (;) ότι ταλαιπωρείς τον άγιο αυτό άνθρωπο; Ξένοι, όπως εγώ και πολλοί άλλοι, τον υποστηρίζουμε. Εσύ το χαίρεσαι; Του δίνεις μια και πάει παρακάτω; Γιατί;;;

Όταν δε θες να ζήσεις με τον/την σύζυγό σου, γιατί δεν τον/την χωρίζεις και κάθεσαι και φθείρεσαι καθημερινά σε ένα δυστυχισμένο γάμο; Γιατί ρίχνεις στο γκρεμό την ίδια σου τη ζωή; Έχεις την εντύπωση πως θα σου δώσει δίκιο κάποιος; Κανένας. Ότι κάνεις είναι επιλογή σου. Και κρινόμαστε για το κάθε τι που κάνουμε και λέμε! Η διαδικασία του γάμου είναι τόσο περίπλοκη που δε γίνεται να μην καταλάβεις ότι παντρεύεσαι. Το κάνεις, λοιπόν, συνειδητά. Δεν περνάς καλά. Αλλιώς τα περίμενες και αλλιώς σου προέκυψαν. Φύγε. Το να χωρίσεις είναι απλό. Μαζεύεις τα πράγματά σου και πας στη μαμά σου. Και λύνονται τα προβλήματά σου. Δεν κερδίζεις με το να ταλαιπωρείς το σύντροφό σου. Εσύ χάνεις. Τον αυτοσεβασμό σου πρώτα από όλα. Την εκτίμηση των γνωστών σου. Την εμπιστοσύνη του συντρόφου σου. Την αγάπη των παιδιών σου.

Αλλά πάλι, επιλογή σου είναι να τα χάσεις όλα αυτά. Ακόμα και αν δεν το καλοσκέφτηκες πριν κάνεις κακό στο σύντροφό σου, μπορείς να το διορθώσεις όταν καταλάβεις το λάθος σου. Όσο αργά και να είναι. Ζήτα συγνώμη και κάνε το σωστό! Ποτέ δεν είναι αργά.

Αυτά γιατί είμαι εκτός εαυτού και δε θέλω να εκθέσω και τον άγιο άνθρωπο!

20 σχόλια:

  1. δικιο εχεις! συμφωνω σε οσα ανεφερες! και μενα με νευριαζουν κατι τετοιες γυναικες και αντρες, αναλογα τη ερισταση!

    καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα παντρεύεσαι να περάσεις καλύτερα με το ή τη συντροφό σου. αν δεν περνάς καλά, φύγε, χώρισε. και τη δική σου και του άλλου του ζωή γιατί να την καταστρέφεις;
      τράβα το δρόμο σου και κάνε τη ζωή σου. όχι να βασανίζονται ολοκληρες οικογένειες!

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς οι σχέσεις των ανθρώπων δοκιμάζονται σε μία πιό πολύπλοκη μορφή από παλιά!Η εξέλιξη βγάζει μερικές φορές το χειρότερο πρόσωπο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν έχει να κάνει με την εξέλιξη, έχει να κάνει με το χαρακτήρα του ατόμου. το ότι σήμερα δεν πέφτει ξύλο, δε σημαίνει πως δε βασανίζονται άντρες και γυναίκες μέσα στο γάμο τους...

      Διαγραφή
  3. για ποια χτυπάει η καμπάνα ;; εγω τον έχω κορώνα στο κεφάλι μου ! χαχαχαχαχα
    καλημέραααααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλενάδα, όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. για κάποιο γνωστό μου ήταν η ανάρτηση. αλλά εσύ γιατί ρωτάς;;;

      Διαγραφή
  4. δεν καταλαβαίνω γιατί αν δεν αρέσει κάτι ..δεν εξηγείτε η ακόμα δεν παίρνει τα κουβαδάκια της/του για άλλη παραλία.....πολλές φορές μετα από καιρό βγαίνει ο αληθινός εαυτός του ανθρώπου που ζούμε αυτή την ζωή......κρίμα μια φορά.....να σαι καλά κυρά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί άμα είσαι σκατοχαρακτήρας, αντί να θες να περάσεις εσύ καλά, προτιμάς να περνάς εσύ χάλια βασανίζοντας και το σύντροφό σου!
      γιατί η κακία μερικών ανθρώπων δεν έχει όρια.
      γιατί αντί να κοιτάξουμε να ζήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη ζωή μας, τη σπαταλάμε σε κακίες και φθόνο!

      τι κάνανε τα παιδια στις εξετάσεις;

      Διαγραφή
  5. Είναι πολύ λάθος να κρατάς πίσω τη ζωή σου και τη ζωή των άλλων. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι απλά δεν ξέρουν πως να προχωρήσουν μόνοι τους μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομίζω πως περισσότερο θέλουν να πονάνε τον άλλον παρά να περνούν οι ίδιοι καλά!
      ίσως να είναι εκδικητικοί χαρακτήρες, ίσως προβληματικοί. σίγουρα όχι ανασφαλείς. γιατί αν έχεις ανασφάλεια φοβάσαι μήπως μείνεις μόνος σου, αν ταλαιπωρείς τον άλλον και κάποια στιγμή πει φεύγω;;; τι θα κάνουν;

      Διαγραφή
  6. Η ζωή είναι δύσκολη με πόνους και πίκρες!
    Δεν παντρεύεσαι για να περάσεις καλά τα παιδιά έχουν υποχρεώσεις και αγώνα!
    Αν θέλεις να κάνεις την ζωή σου μην παντρευτής ποτέ γιατί τι σου φταίει ο άλλος που θα καταστρέψεις;

    Μικρός Ήρωας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παντρεύεσαι γιατί θες να μοιραστείς τη ζωή σου με το άλλο πρόσωπο.
      ο γάμος είναι για όσους θελουν μακροχρόνιες δεσμεύσεις και έτοιμοι να αναλάβουν υποχρεώσεις!

      Διαγραφή
  7. Πεθερούλα, σ'ευχαριστώ που περνάς από το κουτουκάκι μου. Τρέξιμο με τη σχολή κι ένα σοβαρό πρόβλημα στο πόδι με κράτησαν μακριά σας. Εξοργίζομαι όταν διαβάζω κάτι τέτοιες αναρτήσεις. Θεωρώ πως οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύπλοκες, αλλά τις κάνουμε ακόμη πιο πολύπλοκες με τον εγωισμό μας και την ψωροπερηφάνια μας.. Και τότε είναι που αρχίζουν τα προβλήματα. Επειδή ακριβώς δεν έχουμε μάθει να κάνουμε υποχωρήσεις.
    Φιλί δροσερό από Μελβούρνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί κοριτσάκι μου να μην περνάω; γράφεις ωραία και ενδιαφέροντα πράγματα.

      περαστικά στο ποδαράκι νυφούλα μου. μη σε πάρουμε και κουτσή. περαστικά. ότι θες να ρωτήσεις για το ποδαράκι, εδώ είμαι.

      δε νομίζω πως στις σχέσεις αυτές είναι θεμα υποχωρήσεων. είναι περισσότερο έκφραση κακίας και εκδικησης!

      χαιρετισμούς από τη φθινοπωρινή αθήνα!

      Διαγραφή
  8. Έλα μου ντε, τι κάθονται και τυραννιούνται!;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί είναι κακοί και μοχθηροί και κυρίως μαζοχιστές!

      Διαγραφή
  9. Ρία πού είσαι? Είσαι καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Xαχα, έχουμε κι εμείς παράπονο... Δόξα τω Θεώ να λέμε! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μικρός είσαι ακόμα αγόρι μου, έχεις καιρό να τα σκεφτείς αυτά και να προβληματιστείς ανάλογα!

      Διαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες