ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

30 Ιουλ 2013

ΚΙΝΗΣΕ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΙ ΕΛΑΧΕ ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ




 …σοφή ελληνική παροιμία.
Και έτσι έπαθα.
Όταν έπεσα στο νοσοκομείο, έριξα κάτω την τσάντα μου που ως αξιοπρεπής γυναίκα είναι σαν το τσαντάκι του σπορτ μπίλι! Μέσα, λοιπόν, είχε και ένα μπουκάλι άρωμα. Το οποίον έσπασε. Όλα τα συμπράγκαλα της τσάντας μοσκοβολάνε αλλά εγώ είχα μείνει με ένα μόνο μπουκάλι άρωμα και αυτό είχε μόνο δυο δάκτυλα μέσα… και στο μπάνιο του σπιτιού μου.
Πέρασαν δέκα μέρες, τέλειωσε το άρωμα.
Σήμερα που η μάδερ ήταν πολύ καλύτερα την άφησα μετά του υιού μας (μεσιακό τον έχουμε) και είπα να πάω στο Hondos να πάρω την οργάντζα μου!!!
Αλλά όποιος βαριέται, πολλά καλά στερεύεται! Έτερη ελληνική παροιμία. Γιατί βαρέθηκα να πάω στην Ομόνοια και αφού ήμουν κοντά, πήγα στο Hondos της Νέας Σμύρνης.
Κάνω μια αρχική βόλτα με το τουτού να δω που στο καλό είναι, γιατί μόνο ακουστά τον είχα τον μίστερ Hondos της περιοχής, ψάχνω για να σταθμεύσω, δε βρίσκω και αρχίζω τις βόλτες για να δω που θα αφήσω το γερμανό. Αφού έχω γυρίσει όλα τα σοκάκια της περιοχής πίσω από το Hondos και έχω φάει και μια ώρα, ρωτώ έναν περαστικό αν υπάρχει πουθενά εκεί ένας σταθμός αυτοκινήτων. Μου δίνει ο άνθρωπος οδηγίες πως θα πάω, το βρίσκω, αφήνω το αυτοκίνητο.
Παίρνω και το χαρτάκι μου που γράφει 18:21, το βάζω στην τσάντα μου και παίρνω την ανηφόρα για το Hondos. Φτάνω καταϊδρωμένη και βιαστική γιατί είμαι και άυπνη.
Το μαγαζί άδειο. Όταν λέω άδειο εννοώ από πελάτες άδειο. Μόνο οι πωλήτριες μέσα. Αλλά αυτές πέταγαν χαρταετό! Με όλη τη σημασία της λέξεως. Μιλούσαν μεταξύ τους. Καμιά άλλη πελάτισσα μέσα.
Απολύτως καμιά. Κανονικά έπρεπε να με κυνηγάνε να μου κάνουν αέρα, όχι να με αγνοούν. Αλλά άμα δεν ήταν τόσο άχρηστες δε θα βαρούσανε μύγες! Τέλος πάντων βρίσκω το σταντ της Givenchy, κοπέλα πουθενά. Ρωτώ μια άλλη που ήταν παραδίπλα, έρχεται βαριεστημένα στο σταντ που καθόμουν και με το βλέμμα ψάχνει να βρει την κοπέλα του Givenchy, η οποία είναι άφαντη. Με ρωτά τι θέλω. Την Organja, της λέω. Χωρίς να δει πίσω της, μου λέει, τέλειωσε. Κορίτσι μου, της λέω, έχει 120 ευρώ, πόσες θα δώσουν τόσα χρήματα και τέλειωσε; Ε τέλειωσε γιατί έχουμε εκπτώσεις. Με 35% έκπτωση, θα πάει κορίτσι μου γύρω στα 80 ευρώ, όλες organja αγόρασαν σήμερα; Περάστε την άλλη εβδομάδα που θα το έχουμε. Και έφυγε και πήγε στο σταντ της.
Γύρισα και έφυγα.
Τα νεύρα μου τσατάλια. Έφαγα μέσα στη ζέστη με 37 βαθμούς μια ώρα στο ψάξιμο χώρου στάθμευσης, περπάτησα τέσσερα τετράγωνα στην ανηφόρα και το αποτέλεσμα ήταν να μου πουν να περάσω την άλλη εβδομάδα! Έχω κάνει βολβοστροφή και γυαλίζει το μάτι μου και θυμάμαι πως δεν έχω ψιλά για να πληρώσω το πάρκινγκ!
Βλέπω ένα μαγαζί με τυρόπιτες και μπαίνω μέσα. Ανοίγω το ψυγείο και ο ιδιοκτήτης, ευγενέστατος με ρώτησε τι ήθελα. Τίποτα του λέω, να χαλάσω 20ευρω για το πάρκινγκ και θα πάρω μια πορτοκαλάδα. Θα σας το χαλάσω έτσι, κυρία μου. Όχι βέβαια του λέω, θα σας πάρω τα ψιλά για το τίποτα; Ένα ευρώ θέλω για να δώσω στο σταθμό. Έξι λεπτά λείπω… Για να πληρώσετε ένα ευρώ, πρέπει να έχετε και απόδειξη τουλάχιστον τριών ευρώ από κατάστημα της περιοχής, μου λέει ο άνθρωπος και μου δίνει και μια απόδειξη με 3,20 ευρώ. Να σας πληρώσω το ΦΠΑ του λέω. Όχι κυρία μου, δε χρειάζεται.

Με σκλάβωσε ο άνθρωπος. Το μαγαζί του λέγεται «Σμύρνης Μικρογεύσεις» και σας παρακαλώ όταν πάτε στη Νέα Σμύρνη και πεινάσετε, να πάρετε από εκεί το σνακ σας!
Εξυπηρετικότατος, ευγενέστατος, κύριος!
Μακάρι να ήταν έτσι και οι υπάλληλοι στο Hondos!
Πάω να πληρώσω, με επτά λεπτά που έλειψα, δε μου πήρανε χρήματα, έφυγα τζάμπα!
Λέω, αφού έφαγα τη ζέστη, ας πάω στο Hondos στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Τρώω την κίνηση, φτάνω, έχει κλείσει… όχι γιατί πέρασε το ωράριο, γιατί έκλεισε η επιχείρηση εκεί. Φτου!!!
Άντε τώρα πρωί πρωί στο Ισλαμαμπάντ, δηλαδή στη δική μας Ομόνοια, να ψωνίσω…

Αυτά, θα κοιμηθώ να ηρεμήσω…
Φιλούθια!

28 σχόλια:

  1. όλα με το καλό σου εύχομαι.....να σαι καλά γοργόνα.....
    και δεν έχεις ανάγκη εσύ από μάτια κλπ......το μπόι σου αρκεί.....
    τα σέβη μας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ παναγιώτη μου. πως περνάτε οικογενειακώς;
      πως είναι τα παιδιά;

      Διαγραφή
  2. καλά καμιά άλλη δε σ'αρέσει;;;
    με τη ζέστη ειναι βασανιστήριο να ψωνίζεις!Ελπίζω να τη βρεις αύριο !μη μας αφήσεις σε αγωνία!
    καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σήμερα πάω στην ομόνοια. μόνο αυτή φοράω τα τελευταία χρόνια. μου αρέσει, μου πάει και την αγαπώ!

      Διαγραφή
  3. Πάλι έπεσες Ρια μου, μήπως τα τακουνιά σου είναι λίγο φαγωμένα στις άκρες και αυτά φταίνε? Άντε και μου έδωσες πληροφορίες για το Hondos της Λ. Βουλιαγμένης, να σου πω ότι και πολλά ήταν τα χρόνια που κράτησε, κι εκεί μύγες σκοτώνανε. Αχ πόσο πολύ συχαίνομαι αυτές τις "πρόθυμες" συμπεριφορές από τους πωλητές, μακάρι να ηντουσαν οι περισσότεροι σαν τον καταστηματάρχη της Ν.Σμύρνης άψογοι άνθρωποι, ευτυχώς που υπαρχουν τέτοιοι άνθρωποι!!! Θα πάω να την μυρίσω για να ξέρω το άρωμα που αφήνεις πίσω σου, μην γελάς, έτσι σε γνωρίζω καλύτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν πέφτω συνέχεια εύη μου, μόνο όταν φοράω φλατ παπούτσια. γιατί επειδή από τα 18 φοράω τακούνια, δεν προσέχω με τα φλατ ή άμα είμαι ξυπόλυτη και τρώω τα μούτρα μου. τα τακούνια μου πάντα τα προσέχω!
      το τι άχτι έχω τις απρόθυμες πωλήτριες, δεν το περιγράφω γιατί μετά θα με λένε και σνομπαρία!
      η οργάντζα είναι πολύ ωραία, λουλουδάτη και δροσερή, μου ταιριάζει και τη φοράω τα τελευταία δέκα ή και παραπάνω χρόνια. άμα μου πάει, γιατί να την αλλάξω; ο γιος μου καταλαβαίνει πότε πάω στη μαμά μου και αυτός λείπει, γιατί μυρίζει το άρωμά μου. κοιμάται στο κρεβάτι μου και λέει πως μυρίζουν μαμά!

      Διαγραφή
  4. Ο ΑΠΟΥΡΩ θα ελεγε<"βγήκιν ου βλάχους να χουρέψ' κι έσπασιν του νταούλ'" :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτήν την παροιμία δεν την ήξερα. ευχαριστώ που μου την έμαθες!

      Διαγραφή
  5. Την επόμενη φορά να πας στης Γλυφάδας! Έχουν απ' όλα και μου φαίνονται ευγενέστατες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι αλλά δεν έχει που να παρκάρω...
      δυο κλήσεις έχω φάει εκεί. και έπειτα δεν είμαι και ο δον μήτσος να βρίσκω πάρκινγκ απ έξω τη στιγμή που το θέλω!

      Διαγραφή
  6. πωπω η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου! χαχαχα!
    Καλημέρα! Αξίζει το άρωμα τουλάχιστον απ'ότι κατάλαβα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αξίζει ηφαιστιωνάκο μου, αξίζει... και σα μυρωδιά και σε χρήμα αλλά μ' αρεσει και τα δίνω!
      η οδύσσεια μιας άυπνης δε λες καλύτερα;

      Διαγραφή
  7. Ρία έλα στο χωριό μου να ηρεμήσεις λιγακι!!Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα προτιμήσω το δικό μου χρήστο. εκεί έχω και γνωστούς και φιλους και θα ξεκουραστώ. μόνο που θα είναι αργά. το σεπτέμβριο. ευχαριστώ πάντως για την προσκληση. κερνάω καφέ στη βεράντα του εξοχικού μου με θέα όλη τη λίμνη πλαστήρα! κοντά είσαι, έλα!

      Διαγραφή
    2. Με μεγάλη μου χαρά ρία!Πρώτα όμως καφέ Ασκληπιού Τρίκαλα!!

      Διαγραφή
    3. δεν τα ξέρω τα τρίκαλα καθόλου. μια φορά πήγα και δεν ξέρω ποια είναι η ασκληπιού!!!

      Διαγραφή
    4. Ο πιό κεντρικός πεζόδρομος Τρικάλων με καφετέριες!!Άστο σε μένα ρία μου!
      Πιστεύω πως είσαι αξιόλογο άτομο γιαυτό χαίρομαι πού θα γνωριστούμε κοριτσάρα μου!!

      Διαγραφή
    5. μην κρατάς μεγάλο καλάθι...
      θα τα πούμε το σεπτέμβριο από κοντά!

      Διαγραφή
  8. Αν και δεν μου αρεσουν οι γυναικείες, είμαι διατεθειμένη για τη φιλεναδα μου και αν θελεις μπορ να πάω στο εδώ κατάστημα να στην πάρω..
    φιλια Ρια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ φούλη μου, χίλια ευχαριστώ!
      πήγα όμως χθες το πρωί και την πήρα από το ναό της ομορφιάς και το γονάτισα για να είμαι ειλικρινής.
      χίλια ευχαριστώ και πάλι!

      Διαγραφή
  9. Όπως ο ευγενικός Κύριος στο «Σμύρνης Μικρογεύσεις», έτσι υπάρχουν πολλά μικρά μαγαζάκια με καλλυντικά και αρώματα, που θα έχετε σίγουρα πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ απόλυτά, μόνο που δυστυχώς στην περιοχή μου το μόνο μικρό που υπάρχει ειναι ένα μίνι μάρκετ. μετά έχει μόνο πεθαμενατζίδικα και συνεργεία αυτοκινήτων. ούτε ένα σκλαβενίτη δεν έχω εδώ κοντά. είμαι πολύ κοντά στο κέντρο και δίπλα στο μετρό. ούτε βιβλιοπωλείο δεν υπάρχει και πάω δυόμισι χιλιόμετρα μακριά στο νέο κόσμο να πάρω τα βιβλία που θέλω!

      Διαγραφή
  10. Κι εγώ έχω αρνητικές εντυπώσεις από το μαγαζί αυτό. Χρησιμοποιώ σφουγγάρια μπάνιου Ramer και δεν τα έχουν σε άλλο κατάστημα. Αλλά ούτε εκεί τα έχουν πάντα και έχει συμβεί να πάω πολλές φορές στο μαγαζί του Χαλανδρίου για να μου πουν ότι τελείωσαν! Οι δε πωλήτριες συνήθως δεν τα γνωρίζουν και αφού ψάξουν όλα τα ράφια (ή μάλλον εγώ τα ψάχνω) μου δηλώνουν ότι δεν έχουν. 'Ετσι, βρήκα τον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα και τα παραγγέλνω απ' αυτόν μέσω ιντερνετ. Αγοράζω πολλά είδη μέσω ιντερνετ και είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί ούτε δρομολόγια, ούτε ψάξιμο, ούτε πάρκινγκ, ούτε βενζίνη ούτε επιβάρυνση της κυκλοφορίας. Μόνο που πρέπει να παραγγείλεις μιά ή δύο μέρες πριν χρειαστείς το είδος. Δεν το δοκιμάζεις κι εσύ;
    Και μιά ερώτηση: Τι είναι αυτό το ροζουλί dildo πίσω από το μωρό στο μπάνιο; Μήπως παιδικό σαπούνι; :-) Καλά, δεν σε ρωτάω τι σχέση έχει η φωτό με την ανάρτησή σου γιατί ξέρω ότι δεν έχει... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ φίλε μου, παρήγγειλα θήκη κινητού από το ιντερνετ και δεν την έλαβα ποτέ. και έκανε μόνο 10 ευρώ. δε διακινδυνεύω να χάσω παραπάνω χρήματα.
      το ροζουλί είναι σφουγγάρι, οι φωτογραφίες είναι πάντα αστείες και για αυτό τις βάζω. δεν έχει σχέση με την ανάρτηση!!!

      Διαγραφή
    2. 'Επεσες σε σπάνια περίπτωση. Μέχρι στιγμής έχω παραγγείλει δεκάδες είδη από το ιντερνετ και δεν έχω χάσει τίποτε. Μέχρι εκτυπωτή A3 και DVD player recorder, και φωτογραφικές μηχανές, αρκετά μεγάλης αξίας πράγματα, τα έλαβα χωρίς πρόβλημα, τόσο από Ελλάδα όσο και από Ευρωπαϊκές χώρες. 'Εχω πεισθεί ότι είναι ο τρόπος του μέλλοντος να κάνεις αγορές.

      Διαγραφή
    3. πολύ πιθανόν, αλλά στενοχωρέθηκα πολύ, δε με πείραξε για τα λεφτά, αλλά ήθελα πολύ αυτό που παρήγγειλα...
      έπειτα, αν δεν το δεις το αντικείμενο, πως ξερεις ότι είναι αυτό που ζητάς;

      Διαγραφή
    4. Μιλάμε για τα αντικείμενα που ξέρεις τι είναι, είτε γιατί τα έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν είτε γιατί τα ξέρεις. Π.χ. μιά φωτογραφική μηχανή, μιά κολώνια, μπαταρίες, ένας εκτυπωτής, ένα φακός κλπ δεν χρειάζεται να τα δεις από κοντά για να αποφασίσεις αν τα θέλεις ή όχι.

      Διαγραφή
    5. καταλαβαίνω, αλλά έχασα την εμπιστοσύνη μου και έτσι είμαι εξαιρετικά επιφυλακτική. αν έχασα μια θήκη κινητού δέκα ευρώ, ένα άρωμα που το βρίσκω σχεδόν στη μισή τιμή, δε θα το πάρουν; όταν εδώ έχει εκατόν είκοσι ευρώ;

      Διαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες