ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

20 Σεπ 2011

ΣΑΣ ΕΛΕΙΨΑ;

Εεεε, σας έλειψα;
Και πολύ καλά έκανα. Mην πάρετε και overdose!
Πέρασα έξι ημέρες δίπλα στη θάλασσα. Πήρα ένα ωραιότατο μπρούτζινο χρώμα με ελαφριά ροζ απόχρωση. Δεν πρόλαβε ακόμα να στρώσει, το χρώμα καλέ!
Η θάλασσα ήταν λάδι, σχετικά ζεστή, τα ψαράκια με καλωσόρισαν με σμήνη που πέταγαν έξω από το νερό και τρελάθηκα την πρώτη φορά που τα είδα. Βλέπετε ήμουν στο νερό και ξαφνικά ένιωσα σαν ένα σύννεφο ακρίδες να περνούν γύρω μου. Μετά είδα το νερό σα να κόχλαζε. Κόντεψα να κατουρηθώ! Και κράτησε και κάμποσο. Διαπίστωσα τι ήταν, κολύμπησα γρήγορα γρήγορα στην ακτή, γιατί σκατά γοργόνα είμαι, φοβήθηκα ότι κάτι τα τρόμαξε και πήδαγαν έξω από το νερό. Βέβαια, μετά με ενημέρωσαν ότι είναι το χούι τους αυτό. Αλλά την τρομάρα που πήρα, δεν μπορώ να σας την περιγράψω. Έκτοτε, κολυμπούσα μόνο με παρέα. Τα απογεύματα που έπινα τον καφέ μου σε μια εκπληκτική καφετέρια πάνω από τη θάλασσα και τα χάζευα έτσι όπως πηδούσαν έξω από το νερό και έκαναν βόλτες, αλλά την πρώτη φορά τα είδα όλα…
Το φαγητό ήταν το κάτι άλλο. Ότι κολυμπάει η βρίσκεται στη θάλασσα το έφαγα… οι γαρίδες σαγανάκι ήταν καταπληκτικές. Το γέλιο που έκανα σ’ αυτές τις έξι ημέρες, δε λέγεται. Είχα και το σουξέ μου η παχουλοκομψή! Ένας χωραφάς από τη Λάρισα και ένας εργολάβος οικοδομών από τη βέροια, με κάλεσαν για ποτό. Το γέλιο που έκανα όταν τους είπα να ζητήσουν την άδεια από το σύζυγο μου που κολυμπούσε, δεν περιγράφεται!!! Εγώ ήμουν εκεί, με μια φίλη μου και την επομένη της άφιξής μου, ήρθε και ο αδερφός της που ακόμα στη Χαλκιδική είναι. Επειδή ο Ανδρέας έχει εκπληκτικό χιούμορ, δεν τον αφήσαμε να ξεκουραστεί καθόλου. Μας πήγαινε στις καφετέριες, καθόταν και αν έβλεπε να κοιτούμε κάποιον, φώναζε: γυναίκες, σεμνά, συνοδεύεστε!!! Μας σύστηνε και έλεγε, από εδώ η γυναίκα μου, και έδειχνε εμένα, από εδώ το αίσθημά μου, και έδειχνε τη φίλη μου. Κώλωσε πολύς κόσμος εκεί. Μας πήγε σε καταπληκτικές παραλίες, μας έκανε και γελάσαμε πολύ. Όταν ήρθε, μου είπε η φίλη μου να του κάνω πλάκα. Καθόμασταν σε ένα ουζερί με τη Δώρα και τον περιμέναμε. Φτάνει, μας συστήνει η Δώρα, παραγγέλνει και εγώ όλη αυτήν την ώρα τον κοίταζα επίμονα και με σοβαρότητα. Με ρωτάει ο άνθρωπος τι συμβαίνει. Μου θυμίζεις το δεύτερο σύζυγό μου, του λέω. Κόντεψε να πνιγεί ο άνθρωπος. Δηλαδή, πόσους είχες; Με ρώτησε. Έναν, του λέω. Το τι γέλιο κάναμε, η Δώρα έπεσε από την καρέκλα της. Ο Ανδρέας έριξε το ούζο του στο παντελόνι, εγώ κακάριζα. Θέαμα γίναμε. Και αυτό ήταν. Μετά μας έμαθε όλη η πόλη. Τον φορτώναμε τα πράγματα για την παραλία, εμείς μόνο με τα καπέλα μας, αυτός με τις τσάντες μας, τις πολυθρόνες και την ομπρέλα, εμείς κυρίες. Μπροστά εμείς, πίσω ο μικρός με τα πράγματα. Εμείς τον περνούσαμε στο μπόι, και αυτός μας πείραζε και μας έλεγε ξυλόκοτες. Εμείς κακαρίζαμε, αυτός προσπαθούσε να μας επαναφέρει στην τάξη…
Τι να σας λέω.
Ξεκίνησα χάραμα για την Αθήνα, στάθηκαν στο μπαλκόνι και με χαιρετούσαν. Επειδή δεν είχαν λευκό μαντήλι να μου κουνήσουν, ο Ανδρέας, πήρε ένα σώβρακο με μικρά σχεδιάκια και το κούναγε. Τι να σας λέω.
Το ταξίδι της επιστροφής ήταν μακρύ, χαζομάρα μου που έφυγα τόσο πρωί, είχα τον ήλιο στα μάτια μου συνέχεια. Ήρθα πολύ κουρασμένη. Και κατουριόμουν σε  όλο το δρόμο. Σταμάτησα σε τρία βενζινάδικα. Άλλη φορά δε θα παίρνω τόσο καφέ και τόσο δυνατό στα ταξίδια.
Και επέστρεψα. Για λίγο. Να πάω τους φίλους στο Σούνιο, στους Δελφούς, στις Μυκήνες. Μετά θα φύγω πάλι για τις εξωτικές καρδιτσίους νήσους!

22 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Γυρίσατε;;;
    Ώστε εδώ κοντά μας κάνατε διακοπές, πολύ καλά! Πολύ όμορφα! Εγώ πάλι προτιμώ μόνο πρωί να ταξιδεύω! Καρδίτσα ξανά; Πανέμορφα, ωραία εποχή πια.. αρχίζει να Φθινοπωριάζει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλώς ήρθες λοιπόν
    πάντως αυτό με το μου θυμίζεις το δεύτερο μου σύζυγο ήταν πολύ πετυχημένο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περασαμε φινα γιατρεσσα μου ε;
    Μπραβο σου αξιζε!!!

    καλα το τι γελιο εριξα με τη τελευταια πινακιδα....

    Μα αφου οντως ποναει....τι να κανουμε τωρα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, πέρασες όμορφα από ότι διάβασα. Χαίρομαι. Είναι σημαντικό να υπάρχει καλή συντροφιά στις διακοπές. Καλώς επέτρεψες λοιπόν και υπομονή μέχρι την επόμενη εξόρμηση!

    ΥΓ. Εννοείται ότι αν έρθεις Μυκήνες, πετάγομαι και πίνουμε καφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι μπράβο φιλενάδα χαίρομαι που γέλασες με την ψυχούλα σου...
    Τώρα προετοιμάσου να πληρώσεις το γαμισιάτικο φόρο,και έμενα με περίμενε όταν γύρισα από τις διακοπές.....
    Τον μαλάκα!!!!
    Οι πινακίδες τέλειες....φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΟΛ Ρία γέλασα κι εγώ με την ανάρτησή σου! Πάντως ο συνδυασμός Σεπτέμβριος + καλή παρέα είναι αχτύπητος για διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό δεν ήταν πλάκα με τον Ανδρέα! Ο άνθρωπος πήγε και γύρισε! Πρέπει να τον αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη!!! Λένε τέτοια πράγματα σε άντρα, έτσι ξαφνικά και χωρίς προετοιμασία και παρουσία καρδιολόγου;
    Χα, χα, χα...!!!

    Μπράβο, πέρασες καλά. Γέμισαν οι μπαταρίες για το χειμώνα ε; Καλή προσαρμογή, μάνα του φοιτητή ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτο το... ένα ωραιότατο μπρούτζινο χρώμα με ελαφριά ροζ απόχρωση μου αρεσε! χαχαχ
    Σε ακουω ευδιαθετη και χαιρομαι γι αυτο;)
    Av και δεν το βλεπω να ειναι ετσι για πολυ... Ολονων μας η διαθεση ετσι ειναι το πρωτο εικοσιτετραωρο μετα την επιστροφη ...Μολις ομως προσαρμοζομαστε περνοντας μια δοση απο κυκλοφοριακο κομφουζιο, 1000 απεργιες και το καυτο .."χαρτακι" της εφοριας με το καινουριο χαρατσι,το μονο που θα θελαμε ειναι να δουμε αυτον που μας ... περνει τα μετρια και να του χωσουμε ... ενα "μετρο απο οτιδηποτε" και να πονεσει τοσο που να ξεκουμπιστει να φυγει ο πουλημενος πριν ξεπουλησει κι οτι αλλο απομενει απο τη χωρα κι απο μας τους ιδιους. Ετσι για την τιμη της ταμπελας δηλαδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβερά τα ιλαρά των διακοπών σου! Φοβερές και οι ταμπέλες, ιδιαίτερα η τελευταία! Καλό φθινόπωρο και να μας στέλνεις μηνύματα από τα Καρδιτσίους. Να έχεις ούριον άνεμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απ'ότι βλέπω τα πέρασες όμορφα!!!!
    Πονιρούληηη! Χαχαχαχα!

    Εδώ όλα καλά!

    Τα φιλιά μου πολύ χοντρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Rιάκι, χαλόου!
    ¨ολα υπέροχα,
    οι σκέψεις σου όμορφες,
    αλλά η τελευταία εικόνα, όλα τα λεφτά!
    Μ έπιασες αδιάβαστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Hfaistiwnas

    αγόρι μου, ωραία ήταν, αλλά άδεια η χαλκιδική. τέσσερα άτομα κάναμε μπάνιο στην παραλία. και το προσωπικό των ξενοδοχείων και των μαγαζιών έδειχνε κουρασμένο και ένιωθες ότι δεν έβλεπαν την ώρα να ξεκουμπιστούμε από τα μαγαζιά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περσέας

    αγόρι μου, άμα έχω κέφια, δεν πιάνομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Coula

    δεν είμαι γιατρός γκαρντιά μου!!!
    νοσηλεύτρια είμαι!

    αυτήν την πινακίδα την είδα πριν λίγο καιρό και έψαχνα ευκαιρία να την βάλω σε μια ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αθηνά...

    καλά δεν το συζητώ, θα κανονίσουμε να βρεθούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΟΥΛΗ

    άσε φούλη, έτσι και έρθει το ετάκ, θα μου κάνει τακ τακ! έχω να πληρώσω τα μαλλιοκέφαλά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Panos Konstantinidis

    πέρασα φανταστικά, αλλά δεν ξεκουράστηκα. υπνος μόνο τέσσερις ώρες το 24ωρο!
    όσο για το σεπτέμβριο, έφαγα και κρύο, και ένα μπουρινάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. teleytaios

    αυτό δεν ήταν τίποτα. επειδή είχε πάρει πολύ σοβαρα το ρόλο του συζύγου και των δυο μας, σταμάτησα σε ένα μαγαζί με νυφικά και του λέω: αντρέα με στράπλες ή εξωπλατο νυφικό με θες;;;
    εκεί να δεις άντρα πριν το εγκεφαλικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. liakada

    άσε φιλενάδα, κάθε μέρα και χειρότερα είμαστε όλοι. δεν τολμώ να δω ειδήσεις γιατί ποιος ξέρει πόσους καινούργιους φόρους θα πρέπει να δώσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Heliotypon

    ευχαριστώ φίλε μου, αλλά εκεί δε θα έχω ίντερνετ λέω να κάνω αποτοξίνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Verónica Marsá

    ευχαριστώ βερονικούλα. να είσαι καλά και να φιλήσεις τα παιδιά σου από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. happypepper

    που είσαι εσύ ρε παλικάρι;;; που εξαφανίστηκες; τόσο καλά περνάς; ή τόση δουλειά έχεις;

    έχω αρχείο με αστείες φωτογραφίες να γελάσει ο κάθε πικραμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες