ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

6 Σεπ 2011

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

...και δεν κάνω καθόλου πλάκα. 
Πριν είκοσι χρόνια, διάβασα ένα καταπληκτικό βιβλίο. Η συγγραφέας ήταν η Jean M. Auel. Ο τίτλος του βιβλίου, ήταν  Ούρσους, το μεγάλο πνεύμα των σπηλαίων. Εκπληκτική η υπόθεση, αφορούσε ένα μικρό κοριτσάκι homo sapiens  που το περιμάζεψαν και το ανέθρεψαν μια φυλή neadertal στην περίοδο του πλειστόκαινου. Περιγράφει τη ζωή στη φυλή και τις διαφορές  των δυο ειδών. Την αποδοχή και την απόρριψη της του ενός είδους από το άλλο. Το διωγμό της μικρής από τη φυλή όταν αναλαμβάνει άλλος αρχηγός. Και εδώ τελειώνει το πρώτο βιβλίο. 
Πέντε χρόνια αργότερα έπεσε στα χέρια μου η συνέχεια. Η μοναχική ζωή της πρωταγωνίστρια και ο αγώνας της για επιβίωση σε μια μικρή κοιλάδα αποτέλεσε την αρχή του δεύτερου βιβλίου. Εκεί έσωσε ένα άλογο, ένα λιοντάρι και έναν άλλον άνθρωπο του δικού της είδους και έμαθε να μιλάει και να σκέφτεται με ειρμό όπως όταν ήταν μικρό κορίτσι και μιλούσε με τους δικούς της ανθρώπους. Και αποφασίζουν να φύγουν από την κοιλάδα για να συναντήσουν και άλλους ανθρώπους. Αυτό το βιβλίο είχε τίτλο, Η κοιλάδα των αλόγων
Έψαχνα απεγνωσμένα το τρίτο βιβλίο, Οι κυνηγοί των μαμούθ, και σε αυτό, παρατηρούμε την ενσωμάτωση της πρωταγωνίστριας σε άλλες φυλές και τα έθιμά τους, ένα εκπληκτικό κυνήγι μαμούθ, την προκατάληψη των σάπιενς εναντίον των νεάντερταλ τους οποίους αποκαλούν ζώα ή πλατυκέφαλους. 
Και ξαφνικά το ζευγάρι αποφασίζει να επιστρέψει στη γη των προγόνων του συντρόφου της πρωταγωνίστριας. Ο ποταμός της μεγάλης μητέρας, περιγράφει τις περιπέτειες του ζεύγους που ταξιδεύει κατά μήκος του ποταμού με την παράδοξη συντροφιά του, ένα ζευγάρι άλογα που τα καβαλούν ή τα φορτώνουν και έναν εξημερωμένο λύκο. Τη συνάντησή τους με ένα ζευγάρι πλατυκεφάλων, το πέρασμά τους από το μεγάλο παγετώνα. 
Όταν  βγήκε και το πέμπτο βιβλίο, Τα πέτρινα καταφύγια, είπα, ότι μάλλον όλοκληρώθηκε ο κύκλος με τίτλο Τα παιδιά της γης. Όμως η συγγραφέας μας προετοίμαζε για το επόμενο βιβλίο με τίτλο Η γη των ζωγραφισμένων σπηλαίων.
Γνωρίζαμε τον τίτλο εδώ και δέκα χρόνια.  Αλλά βιβλίο γιοκ! Η απήχηση των βιβλίων έφερε διαμάχη μεταξύ της συγγραφέως και του εκδοτικού της οίκου στη Αμερική. Έτσι οι απανταχού αναγνώστες, περιμέναμε να τα βρουν για να διαβάσουμε το τελευταίο βιβλίο της σειράς. Και επιτέλους κυκλοφόρησε. 
Μόνο που εκτός από εμένα, το βιβλίο το περίμεναν και πολλοί άλλοι έλληνες και η εταιρεία που το εκδίδει στα πάτρια εδάφη, το ήξερε. Και το βιβλίο έχει τη διπλή τιμή από όλα τα άλλα της ίδιας εταιρείας.  Προσωπικά και διακόσια ευρώ να είχε, θα τα έδινα. Σήμερα μου έφεραν τα βιβλία που παρήγγειλα στη δουλειά. Πλήρωσα ευχαρίστως τα χρήματα (150 ευρώ για 17 βιβλία) και έλεγξα την παραγγελία. Εννοείται πως βασικά έψαχνα το συγκεκριμένο βιβλίο. Από το μεσημέρι, είμαι στη βεράντα διαβάζοντας. Αν δεν το τελειώσω, δεν το αφήνω από το χέρι μου.
Ήδη ειδοποίησα τη φίλη μου τη Βίκυ για το βιβλίο και που θα το βρει στα αγγλικά, γιατί είναι και αυστραλέζα και τη δυσκολεύει η ανάγνωση στα ελληνικά.
Ευχαριστώ την κυρια Σταθοπούλου που με ενημέρωσε για την πορεία της παραγγελίας μου, την είχα δώσει ιντερνετικά, και για την γρήγορη εξυπηρέτησή μου. Έχω να λέω τα καλύτερα για τη γυναίκα αυτή και την ευγένειά της.

19 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!!!
    Καλοδιάβαστα τα βιβλία σου!
    Αν επιτρέπεται από που παραγγέλνεις online?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η μάνα μου τα διάβαζε αυτά με παρόμοια μανία και δεν άκουγε τίποτα.Πλήρης απορρόφηση μιλάμε
    καλό διάβασμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω διαβάσει 4 από αυτά πριν από χρόνια και μου αρέσανε πάρα πολύ τότε, δεν ξέρω εαν μετά από τόσα χρόνια θα ήταν το ίδιο. Εσύ πως τα είδες;

    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hfaistiwnas

    ήδη είμαι στη μέση του βιβλίου. τα υπόλοιπα από δευτέρα μπαίνουν στη σειρά. εικοσι μέρες άδεια, θα ξεσκιστώ στο διάβασμα. ούτε πανελλαδικές να έδινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περσέας

    ευχαριστώ. είμαι και βιβλιοσκούληκο, θα τους αλλάξω τα φώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Verónica Marsá

    το τελευταίο βιβλίο είναι γραμμένο εδώ και δέκα χρόνια. είναι εξίσου εξαιρετικό και ως σύνήθως για μας που τα εχουμε διαβάσει τα πρώτα, έχει επαναλήψεις. αλλά είναι ενδιαφέρον και απρόβλεπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hfaistiwnas

    μπήκα στο γκούγκλη, έψαξα τις εκδόσεις μπελ, έκανα ένα λογαριασμό και παραγγέλνω όλες τις καινούργιες εκδόσεις με το που κυκλοφορούν. αν η παραγγελία ξεπερνά τα τριάντα ευρώ, είναι τσάμπα η μεταφορά με τον κούριερ!
    εγώ βέβαια με τις παραγγελίες που δεν ειναι ποτέ κάτω από εκατό ευρώ, έχω και τα τυχερά μου...
    η δε υπεύθυνος, με παίρνει και επιβεβαιώνει την παραγγελία γιατί της φάνηκαν πολλά και νόμιζε όιτ είχα μαγαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραίες φαίνονται οι βιβλιοπροτάσεις σου, αλλά δεν έχω υπομονή για διάβασμα,πάω διακοπές στο είπα,που ξέρεις μπορεί να βρεθώ και από τα μέρη σου...
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή φάση...αν και οι τοσες συνεχειες μου θυμιζουν λιγο τον Χαλι Ποτερ και τον Αμερικλάνο! χαχαχα

    Προσεχε τι θα πεις για τον συνειρμο μου!

    φιλιαααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΟΥΛΗ

    κοπελιά, μη διανοηθείς να πλησιάσεις στις εξωτικές καρδιτσίους νήσους και να μην τηλεφωνήσεις, θα βουλιάξω το νησί σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Coula

    θέλω να αγιάσω ρε κούλα και δε με αφήνεις!
    εγώ δε θα έκανα περίεργο και πονηρό συνειρμό αν δεν το έγραφες!!!

    αλλά αυτά, πραγματικά αξίζουν. κατ΄αρχάς μαθαίνεις ένα σωρό πραγματα απο αυτά τα βιβλία. μετά είναι τελείως απρόβλεπτη η συνέχεια. και τέλος είναι συναρπαστικό το ανάγνωσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Αύλα, ο Τζονταράλ, η Ίζα, ο Κρέμπ, ο Μπρούντ.....τί είπες τώρα!!!
    Να σου πω, επειδή έχω διαβάσει μόνο τα δύο πρώτα, μάθαμε τελικά τί απέγινε ο Ντουρκ::: (νομίζω έτσι λέγανε το γιο της)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπερα!!! Καλοδιαβαστα! Να υποθεσω οτι ειμαστε σε διακοπες ή στα Καρδιτσιους νησους?
    Εμεις γυρισαμε! Νομιζω χρωσταμε η μια στην αλλη ενα κερασμα! χιχι
    Φιλια "χαμενη"
    ( δικαιολογεισαι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. patsiouri

    ναι ντουρκ λέγανε το γιο της. δεν ξανααναφέρεται στα άτομα της φυλής. μόνο που λέει σε όλα τα βιβλία, είναι ότι ξέρει οτι θα ζευγαρώσει με ένα κοριτσάκι μεικτών πνευμα΄των όπως το έγραφε στο πρώτο βιβλίο...

    πάντως για να τα θυμάσαι, πολύ πρέπει να σου άρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. liakada

    ευχαριστώ για τις ευχές. είμαι χαμένη γιατί έχω μεγάλες σκοτούρες. αλλά αθήνα είμαι ακόμα. την άλλη εβδομάδα θα φύγω και για λίγες μέρες, γιατί θα παραχωρήσω το σπίτι σε κάτι φίλους από την κρήτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σου εύχομαι μαγικά ταξίδια του νου μέσα από την ανάγνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αθηνά...

    καλέ το διάβασα ήδη το βιβλίο, χίλιες σελίδες, τρεις μέρες μου πήρε.

    πάντως ευχαριστώ. έχω άλλα δεκαέξι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες