ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

11 Αυγ 2011

ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ...


 
Τα παιδιά έδωσαν πανελλαδικές το Μάιο. Πήραν αρχές Ιουνίου τη βαθμολογία. Συμπλήρωσαν τα μηχανογραφικά, όλα ηλεκτρονικά, μέσα στον Ιούνιο. Και φτάσαμε αισίως στα μέσα Αυγούστου και μας λένε ότι οι βάσεις και τα ονόματα θα ανακοινωθούν μετά τις 22 τρέχοντος!

Δεν έχω πάρει ούτε μια μέρα άδεια.
Δεν έχω κάνει ένα μπάνιο, είμαι κουρασμένη, έχω φτάσει στις αντοχές μου!
Δεν μπορώ να φύγω πριν τις 12 Σεπτεμβρίου.

Αν ο υιός περάσει εκτός Αθηνών, πρέπει να πάω να βρω σπίτι, να βρω άτομα να το καθαρίσουν, να το επιπλώσω, να ζήσω για λίγο μέσα να δω τι λείπει. Αν όμως περάσει στην Αθήνα, θα έχω χάσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Και θέλω να τον πάω και στο Παρίσι για να μη στενοχωρηθεί που δε θα περάσει εκεί που θέλει! Αυτό βέβαια θα γίνει μάλλον αρχές Οκτωβρίου…

Από τη δουλειά, μπορώ να αποδεσμευτώ όποτε θέλω. Όμως δε γίνεται να αφήσω εκκρεμότητες σε άλλα άτομα να φτιάξουν το χάλι που δημιούργησα εγώ που ήθελα να κάνω γενική καθαριότητα στο τμήμα. Και όταν λέμε γενική, εννοούμε τα πάντα. Μέχρι και τα φώτα βγήκαν και καθαρίστηκαν τα πλαστικά καλύμματά τους. Έχει γίνει κουκλί ο όροφός μου! Αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η φασίνα, να διορθωθούν βλάβες, να γεμίσει υλικό η κλινική που το μοίρασα όπου το χρειάζονταν, έχει πολύ βαβούρα και δεν είναι σωστό να φορτώσω το κοριτσάκι που βρίσκεται κάτω από μένα να βάλει σε τάξη το χάος που δημιούργησα εγώ. Δεν είναι πρέπον και δεν έχω διάθεση να φταρνίζομαι εκεί που θα πάω επειδή θα με βρίζει κάθε στιγμή!

Οπότε, απλά θα γκρινιάζω που άργησαν τόσο πολύ οι βάσεις και οι επιτυχόντες. Μα σε ένα υπολογιστή τα έβαλαν, τόσο πολύ έκανε να δώσει τα αποτελέσματα; Γιατί το καθυστερούν τόσο; Μας έχουν και μας τσιτσιρίζουν. Πως γνωρίζουν οι εφημερίδες πόσο έπεσαν οι βάσεις; Προφανώς κάποιος από το υπουργείο θα το διέρρευσε. Γιατί δεν το ανακοινώνουν και στους υποψηφίους να ησυχάσουμε οι γονείς και τα ίδια τα παιδιά; Να δεχτώ ότι τις προηγούμενες χρονιές τα παιδιά δεν έδιναν τα μηχανογραφικά ηλεκτρονικά αλλά σε χαρτί. Οπότε ήθελε χρόνο να περάσει ηλεκτρονικά όλος αυτός ο χαρτοπόλεμος. Τώρα όμως, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Θα έπρεπε να είχαν ήδη ανακοινωθεί τα αποτελέσματα.

Δεν μπορώ να κλείσω ξενοδοχείο ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο Παρίσι. Δεν ξέρω πόσες μέρες άδεια να πάρω. Και δεν είμαι μόνο εγώ σε τέτοιο χάλι. Είμαστε πολλές μαμάδες έτσι! Εξ ου και η τσατίλα μου!


22 σχόλια:

  1. Ρια μου χαλάρωσε, όσο τα σκέφτεσαι τόσο θα τσιτώνεις,έλα βρε εδώ, τι τα θες τα ξενοδοχεία...
    Ανάρρωσες, η πλακώθηκες στις δουλειές;
    όλα θα πάνε καλά μην αγχώνεσαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρία σε καταλαβαίνω, αλλά υπερβάλεις. Να τον αφήσεις να βρει μόνος του σπίτι. Μεγάλωσε. Καιρός για ευθύνες. Μην γίνεσαι μαμά της δεκαετίας του 80... Χαλάρωσε...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε νιώθω αλλά ηρέμησε.
    Μια χαρά θα επιβιώσει ο γιός και χωρίς το Παρίσι και με ελλείψεις μέσα στο φοιτητικό του σπίτι.
    Στο δικό μου σπίτι...τότε, πριν αιώνες, υπήρχε μόνο ένα κρεβάτι. Ουτε γραφείο, ούτε υπολογιστής, ούτε κουζινικά.
    Μόνο ένα κρεβάτι. Αυτό...τιποτ΄άλλο. Μια χαρά επιβίωσα.
    Μόνο κοίτα εσύ να είσαι καλά, γιατί εσύ τα κουβαλάς όλα. Δε λέει να κλατάρεις τώρα.
    Φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουράγιο, κουράγιο, κουράγιο...

    Κάποτε θα τα θυμάσαι και θα γελάς όλα αυτά! (μάλλον...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρία από τη μία είσαι υπερβολική, νομίζω ότι μια χαρά θα τα καταφέρει ο υιός σου και χωρίς εσένα. Άλλοι πήγανε Αγγλία μόνοι τους στα 18 τους, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο να πας να βρεις σπίτι σε μαι άλλη πόλη.

    Από την άλλη έχεις δίκαιο που τσαντίζεσαι γιατί αυτή η αναβλητικότητα των νεοελλήνων δεν έχει προηγούμενο. Ό,τι και να γίνει τελευταία στιγμή το κάνουνε, είναι ΓΤΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά αποτελέσματα να έχει!
    Μην άγχεσαι, όλα θα πάνε καλά!

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μικρο ειναι το παιδι ακομα..
    Που να μπορεσει να βρει
    ακρη μονο του;
    Ολα η μαμα πρεπει να τα τακτοποιησει.
    Εκεινο που δεν μαθαμε,
    ειναι τι θα γινει,αν η πολη που θα "περασει",δεν θα αρεσει στην μαμα;
    Υγ..Μαλακισμενο ειναι το υπουργειο εθνικης αμυνας,
    που καλει τα παιδια στην ηλικια αυτη,
    για να υπηρετησουν την πατριδα;)
    Που να ηξεραν ποσο μαμοθρεφτα ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να πω... τι να πω... εγώ στα 17 (17, όχι 18) χρονών, μπήκα σε ένα αεροπλάνο με μια βαλίτσα για το Λονδίνο, βρήκα και νοίκιασα σπίτι μόνος μου, κι άρχισα το Κολλέγιο μόνος μου! Σαν μεγάλος, φτού να μη με ματιάσω!

    Διαβάζοντας την ανάρτηση περί " Αν ο υιός περάσει εκτός Αθηνών, πρέπει να πάω να βρω σπίτι" (ΕΝΤΟΣ Ελλάδος, όχι Αγγλία), και, σκεφτόμενος τώρα την ξαδέλφη μου που ανακοίνωσε προ ημερών ταξιδάκι στην Αγγλία γιατί πρέπει να πάει η ίδια αυτοπροσώπως τον ανιψιό μου 18 χρονών στο Πανεπιστήμιο εκεί, και διαβάζοντας τον Ανώνυμο εδώ παραπάνω που έγραψε "Μικρό είναι το παιδί ακόμα" (ποιό παιδί μπρέ! 18 ετών μαντράχαλος είναι!) ετοιμαζόμουνα να γράψω κάτι για τις Ελληνίδες μανάδες που πλένουν τα σώβρακα των γιών τους μέχρι τα παιδάκια να γίνουν 35 ... αλλά μετά θυμήθηκα ότι και η δική μου η μάνα Ελληνίδα ήτανε... κι εγώ έβαζα μπουγάδα και καθάριζα το σπίτι που είχα βρει... μόνος μου απ' τα 18. Τι λάθος έκανε η μάνα μου; για πείτε μου;

    Καλή τύχη και σπουδές και σταδιοδρομία να έχει ο νέος, και νά είναι προ παντός ευτυχισμένος με τις επιλογές του Ρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρέπει να κάνεις υπομονή και να χαλαρώσεις.. σίγουρα όλο αυτό το άγχος περνάει στο παιδί.. έτσι περνούσε και σε εμένα μέχρι που έκανα το μπαμ και αποδεσμεύτηκα και τελικά μια χαρά τα κατάφερα και μόνη μου..
    Σε καταλαβαίνω, περνάς τα δικά σου ζόρια, να τα λές εδώ να ξεσπάς, όμως άσε τον γιό σου να τα δεί και μόνος του... σίγουρα έχει δυνάμεις που ούτε και ο ίδιος ξέρει!!

    Φιλί Διαμαντένιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΟΥΛΗ

    τι να χαλαρώσω ρε φιλενάδα; που τώρα είπαν μετά τις 29 αυγούστου;;;

    ανάρρωσα, τώρα πάω για δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βασίλης Περαντζάκης

    τι λες ρε βασίλη; να τον αφήσω να υπογράψει συμβόλαιο πέραν του έτους και χωρίς να ελέγξει κοινόχρηστα, περιβάλλον, συγκοινωνίες, γειτόνους;;; ή να πιάσει ένα δυάρι 35ετίας και να το πληρώνει σαν καινούργια μεζονέτα;;;

    εγώ πληρώνω, τουλάχιστον γνωρίζω περισσότερα απο αυτόν! δε θα ξεπαραδιαστώ για να αποκτήσει ο κύριος εμπειρίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. nefelokokkugia

    οκτακόσια χιλιόμετρα δεν είναι και μια διαδρομή που την κάνεις όποτε υπάρχει πρόβλημα.
    πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο εξασφαλισμένος εκεί που θα μένει!
    και δεν είναι σαν εμάς που μεγαλώσαμε με περιορισμένες ανέσεις. όταν μέχρι χθες είχε τα πάντα, δεν μπορεί εν μία νυκτί να βρεθεί με τα απολύτως απαραίτητα.

    τώρα που ανακοινώθηκαν και παλι καθυστερήσεις, πα΄με για 29 αυγουστου πλέον, πόσο καλά να είμαι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. teleytaios

    μέχρι να έρθει ομως αυτή η μέρα, μου σπάνε τα νεύρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Panos Konstantinidis

    καλέ πήραμε και καινούργια αναβολή. πάμε για τις 29 τώρα!

    δεν δέχομαι ότι πήγαν μόνοι τους στην αγγλία και δεν είχαν καποιον, εκτός αν είχαν κανονίσει εκ των προτέρων διαμονή και σχολές από ειδικές εταιρείες από την αθήνα. ξέρω και παιιδά που έτσι τακτοποιήθηκαν όταν πρωτοπήγαν. αλλά αν πήγαιναν ακόμα και σε διπλανή πόλη στην ελλάδα, μόνοι τους εντελώς του κωλου σπίτι θα έπιαναν, θα το πλήρωναν διαμαντένιο, θα είχε ένα σωρό βλάβες και θα ήταν και σε κωλογειτονιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. koukouroukouprigkipissa

    ευχαριστώ μεγαλειοτάτη, αλλά επί του παρόντος, τα έχω παίξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος

    μικρο παιδί θα είναι για μένα και στα ογδόντα του.

    αν δε μου αρέσει η πόλη, θα τον στείλω σε άλλη. εγώ μπορώ να το κάνω. και αν δεν του αρέσει και αυτή που θα αρέσει σε μένα, θα βρούμε μία που θα αρέσει και στους δυο μας.

    και μετά θα τον πάω ένα ταξιδάκι στο εξωτερικο για να μην πλήττει το πουλάκι μου!

    εσύ, τι ακριβώς ζόρι τραβάς; αααα, και το πρόγραμμα που σου αλλάζει ip απλά αλλάζει τη σειρά των ζευγαριών. και έτσι ξέρω ποιος είσαι. αν πάλι σώνει και καλά θες να είσαι ανώνυμος, βάλε τόνους για να μη σε μπερδεύω και να μην ξερω ποιος είσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. thinks

    εσύ ήσουν μαθημένος αλλιώς. εγώ τον έμαθα τελείως διαφορετικά. ίσως επειδή δεν είχε πατέρα, ίσως επειδή δεν έμενε μαζί μου, δεν ξερω, αλλά τον έχω τελείως καλομαθημένο. δεν έχει πάει ούτε ως το ταχυδρομείο για να πληρώσει ένα λογαριασμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. next_day

    κοριτσάκι μου, ίσως και να είναι έτσι, όμως θα το διακινδυνέψω;;; και αν δεν έχει και υπογράψει πενταετές συμβόλαιο για σπίτι που είναι του κώλου; αν αγοράσει έπιπλα χάλια που θα είναι πανάκριβα;;; θα με φεσώσει και μετά θα μάθω ότι δεν έχει αυτές τις δυνατότητες. ας μην το μάθω έτσι. ας το μαθω από πιο ανώδυνα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το μόνο βέβαιο Ria μου είναι πως έχεις κάνει το γιό σου υπερβολικά μαλθακό. Και εγώ χωρίς πατέρα μεγάλωσα αλλά αυτό αποτέλεσε αφορμή για να αναλάβω σημαντικές ευθύνες πολύ νωρίς. Στα 18 μου έτρεχα σε δικηγόρους και κανόνιζα πλειστηριασμούς για τα εμπόρευματα των οφειλετών της μητέρας μου. Και εσύ μας παρουσιάζεις την αγορά φοιτητικών επιπλών σαν το super πρόβλημα που δεν μπορεί να λύσει ένα παλικάρι 18 ετών...(ειδικά στις μέρες μας που υπάρχουν και τα ΙΚΕΑ)

    Φιλικά

    Kendall

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kendall

    εσύ από νωρίς είχες ασχοληθεί με τα προβλήματά σας.
    εγώ φρόντισα να τον κρατήσω μακριά από όλα αυτά.

    για την ακρίβεια, ζει σε προστατευμένο περιβάλλον, δεν έχει ασχοληθεί να πληρώσει ένα λογαριασμό, δεν έχει ασχοληθει με το τι είναι τα κοινόχρηστα και πάει λέγοντας.

    το να ψωνίσει από το ικεα, προϋποθέτει ικεα εκεί που θα μενει. αν δεν εχει αλλα΄είναι τριακόσια χιλιομετρα μακριά, πως ακριβώς θα τα μεταφέρει; δεν έχει βγάλει δίπλωμα, δεν εχει δικό του αυτοκίνητο. είναι πιο απλό να ψωνίσει από την πόλη αυτή. και εκεί είναι που θα τον πιάσουν κώτσο. γιατί ειδικά εκεί, η γκαρσονιέρα έχει 350 ευρώ. ενώ εγώ, θα πιάσω τριάρι με 400. και θα ξέρω τι να κοιτάξω στο συμβόλαιο...

    δεν είναι τόσο απλά. εγώ δεν εχω ούτε γνωστό σε αυτήν την πόλη.

    όχι ξάδερφο ή θείο! το παιδί θα είναι σα να είναι στην ξενιτιά. δεν έχει εκεί κανένα γνωστό και με τη δουλειά τη δική μου που κάθε πρωί πρέπει να είμαι στο νοσοκομείο, θα τον επισκέπτομαι μια βδομάδα κάθε τρείς μήνες. τόσο βγάίνει με την άδεια που έχω.

    όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρία

    > καλέ πήραμε και καινούργια αναβολή. πάμε για τις 29 τώρα!

    Από το κακό στο χειρότερο δηλαδή... Τί να πω, η αναβλητικότητά τους δεν έχιε όρια!

    >δεν δέχομαι ότι πήγαν μόνοι τους
    >στην αγγλία και δεν είχαν καποιον

    Γιατί δεν το δέχεσαι; Εγώ μόνος μου είχα πάει στα 19. Και είχα κλείσει εστία μόνος μου (τηλεφωνικώς, οι γονείς μου δεν ξέρουνε γρυ αγγλικά). Και τότε δεν είχαμε το ίντερνετ που κάνει τα πράγματα ευκολότερα.

    Νομίζω αν αφήσεις τον γιό σου ελεύθερο να κάνεις μόνος του τις κινήσεις θα τα καταφέρει και με το παραπάνω. Δεν είναι και παιδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Panos Konstantinidis

    εγώ έτσι και αφήσω το γιο μου μόνο του, θα νοικιάσει μια υπόγεια γκαρσονιέρα χωρίς θέρμανση που θα την πληρώνω για ρετιρέ πεντάρι στο κολωνάκι.

    θα το επιπλώσει με έπιπλα από το σιλβεστρίδη, και τα φωτιστικά θα είναι τουλάχιστον μουράνο!

    εδώ για παντελόνι πάει και κάτω από 150 ευρώ λιβάις δεν πέφτει...

    εγώ φταίω, το ξέρω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα τον αφήσω μόνο του να πληρώσω εγώ τα λάθη που έκανα!
    ξέρω που έχω σφάλει και σκοπεύω να με προστατεύσω.

    εσύ ήξερες που πήγαινες, είχε κατάλυμα. εγώ στην κομοτηνή, δεν έχω πάει εδώ και 22 χρόνια. εσένα οι γονείς σου προτίμησαν τα χρήματα των εισητηρίων να τα πάρεις εσύ για να περάσεις καλύτερα. εγώ προτιμώ να τον βοηθήσω με τη μετάβαση από την παιδικότητα στην ενηλικιωση με ένα πιο ήπιο τρόπο.

    και να σου πω, δεν ξέρω καμια γνωστή, φίλη, συνάδελφο, που το παιδί της να έφυγε σε άλλη πόλη και να μην πήγαν μαζί με το παιδί τους στην πρώτη του επαφή με την πόλη αυτή. όλοι αυτοί έκαναν τις διαδικασίες που εσύ τις έκανες μόνος σου. δεν μπορεί ολοι αυτοί να έκαναν λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες