ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

15 Ιουλ 2011

ΡΟΖ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΙΑΦΑΝΑ ΦΤΕΡΑ...


Ποια είναι η χειρότερη ασθένεια;
Είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, που φθείρει όλον τον οργανισμό αργά και βασανιστικά;
Είναι ο καρκίνος που σε μπλέκει σχεδόν πάντα σε έναν άνισο αγώνα, επίπονο και κουραστικό;
Είναι ο έρωτας που σκλαβώνει και το σώμα και την καρδιά και το πνεύμα;
Όχι.
Κατά τη γνώμη μου είναι οι ψυχικές νόσοι.
Αυτές που σε αλλάζουν. Δε  μιλώ μόνο για τη σχιζοφρένεια, τη διπολική διαταραχή και άλλα βαρύτατα ψυχικά νοσήματα. Μιλώ  ακόμα και για την κατάθλιψη.
Αυτή που σε κάνει να γίνεις διακόσια κιλά. Που σε κάνει να αρνείσαι την οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή παρότι έχεις δυσανεξία πλέον στη γλυκόζη. Αυτή που σε κάνει να αφήνεσαι στο κρεβάτι και στην καλοσύνη των άλλων. Που σε σπρώχνει σιγά σιγά με σίγουρα βήματα στο θάνατο. Που σε κάνει να αρνείσαι τη φαρμακευτική αγωγή που θα σε κάνει πιο συνεργάσιμη με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Που σε κάνει να βγάζεις το ηλεκτρικό στρώμα από την πρίζα και ας ανοίγει το δέρμα σου σε εκατό μεριές. Αυτή που σε κάνει να πετάς τα αντιβιοτικά και να αρνείσαι την ενδοφλέβια αγωγή που μπορεί να σώσει το πόδι σου από την οστεομυελίτιδα.

Στενοχωριέμαι ρε παιδιά. Γιατί ενώ μπορεί κάποιος να σωθεί, θες από δικό του λάθος, θες  από λάθος αλλουνού, τώρα είναι στο κρεβάτι. Και ενώ μπορεί να σηκωθεί, κάνει ότι μπορεί για να  οριζοντιωθεί μόνιμα.

Θυμώνω, στενοχωριέμαι, απογοητεύομαι. Από τους ανθρώπους, το περιβάλλον τους, τις δυνατότητές τους, τις επιλογές τους, τις αντιδράσεις τους…

Είναι ψυχοφθόρο το επάγγελμά μου, αλλά σου δίνει και ικανοποιήσεις. Σου δίνει όμως και κάτι κατραπακιές, άλλο πράγμα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Και επειδή δέχομαι πολλά μέηλ που ζητούν πληροφορίες για διάφορα ιατρονοσηλευτικά θέματα, ότι θέλετε να ρωτήσετε, μπορείτε ελεύθερα. Αν εγώ κάτι δεν το γνωρίζω, θα ρωτώ το σόι μου, μόνο γιατρούς έχει και αν δεν είναι της ειδικότητάς τους, θα ρωτώ στη δουλειά και θα σας απαντώ υπεύθυνα.

Υ.γ.  Ελένη, για τη γιαγιά σου, λεπτομέρειες θα δεις στο μέηλ σου, χονδρικά σου λέω ότι η πίεση σε συνδυασμό με το σάκχαρο, την κακή κυκλοφορία και την κορτιζόνη, σου έκαναν τη γιαγιά σουρωτήρι. Υποχρεωτικά πάρε της ένα στρώμα ηλεκτρικό, ρώτα στον ασφαλιστικό φορέα της αν το εγκρίνουν για να πάρεις κάποια από τα χρήματα που θα δώσεις πίσω. Αν οι πληγές είναι μαύρες, θα χρειαστείς ενδεχομένως χειρουργό που θα κάνει χειρουργικό καθαρισμό. Αν είναι πολύ μικρή η νέκρωση ίσως με ειδικές ουσίες, υπομονή και επιμονή να τη σπάσεις και να αρχίσει η επούλωση από μέσα προς τα έξω. Θέλει χρόνο, επιμονή, σχολαστική περιποίηση. Θα χρειαστείς, betadine 10%, N/S 0,9%, NaCl 15%, αποστειρωμένες γάζες και αυτά που σου γράφω στο μέηλ. Δε θα κάνουμε και τζάμπα διαφήμιση!!! Ότι άλλο θες, στείλε μέηλ.


6 σχόλια:

  1. Σε δουλειές σαν τη δική σου, πολύ γρήγορα κανείς καταλαβαίνει πως οι άνθρωποι δε χρειάζονται κριτική αλλά χρειάζονται βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ να σε ευχαριστήσω γιατί όποτε θέλησα τη βοήθειά σου μου την έδωσες απλόχερα,στον καφέ τα χαλάμε πάντα!!
    καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Ρία
    Αν και βρίσκω κάπως επίκίνδυνες τις ιατρικές συμβουλές μέσω mail, είμαι σίγουρη ότι είσαι αρκετά υπεύθυνη ώστε να ξέρεις τα όρια και να παραπέμπεις όπου και όποιον χρειάζεται βοήθεια.
    Θα συμφωνήσω όμως, ότι η ψυχικές νόσοι είναι ένα μεγάλο θέμα.
    Ειδικά η κατάθλιψη, είναι ύπουλη και κάποιες φορές δεν γίνεται αντιληπτή από μη ειδικούς, ώστε να παραπεμφθεί σύντομα για θεραπεία ο πάσχοντας.
    Εκεί όμως που με φοβίζει περισσότερο, είναι στα παιδιά. Δεν έχουμε σχεδόν ποτέ στο μυαλό μας ότι υπάρχουν και καταθλιπτικά παιδιά. Και υποφέρουν γμτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. athinovio

    φιλενάδα, διάβασε την ανάρτηση. δεν την κριτικάρω. θλίβομαι που η νόσος της την σπρώχνει στο θάνατο. είναι τέτοια η κατάσταση, που σκάω που δε γίνεται να τη βοηθήσουμε. είναι και το περιβάλλον λίγο περίεργο που δεν τη βοηθά και στενοχωριόμαστε όλοι μαζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΟΥΛΗ

    τώρα βρε, δε δουλεύω σε δυο δουλειές, οπότε, είναι πιο εύκολο να βρεθούμε. άσε που μάλλον θα έρθω εγώ στη σύρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. nefelokokkugia

    μην το συζητάς! και οι γονείς αρνούνται διπλά να παραδεχτουν ότι τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα. άσε που δεν ξέρουν κιόλας. οι ψυχικές νόσοι, είναι αυτές που ο κόσμος δεν έχει την απαραίτητη ενημέρωση. και δυστυχώς όταν φτάνουν σε γιατρό είναι ήδη πολύ προχωρημένες οι καταστάσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες