ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

20 Ιουν 2011

TYXAIO; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...

Ξεπερνώ με οδύνη την ψυχρολουσία της βαθμολογίας των πανελλαδικών και τις 17300 μονάδες που έπιασε το βλαστάρι μου και κοιτώ μπροστά…

Και επειδή ήμουν έτοιμη να ασχοληθώ με το παρακάτω θέμα, το αναρτώ σήμερα για να μην ασχοληθώ με την αποτυχία του μικρού.

Ως γνωστόν είμαι νοσηλεύτρια. Μπήκα λοιπόν στο ίντερνετ, άνοιξα και κάτι παλιοβιβλία που είχα και διάβασα για το μοδάτο πλέον μικρόβιο 

Διαπίστωσα ότι δεν έχουν αλλάξει πολύ οι γνώσεις των επιστημόνων για το μικρόβιο από τα χρόνια που ήμουν στη σχολή.

Αυτό το μικρόβιο, είναι γνωστό και ως κολοβακτηρίδιο γιατί συνήθως εντοπίζεται στα κόπρανα ανθρώπων ή ζώων μιας και ζει στο έντερο τους.

Ποτέ μέχρι τις αρχές Μαΐου ποτέ δεν είχαν παρατηρηθεί τόσοι θάνατοι μαζεμένοι και να ευθύνεται για αυτούς το παραπάνω μικρόβιο.

Διάβασα σε ένα γερμανικό έντυπο, το μετέφρασα στα αγγλικά, ότι το ινστιτούτο Koch, κάτι σαν το δικό μας Παστέρ ένα πράμα, διαπίστωσε ότι το στέλεχος του μικροβίου που απομονώθηκε από τους νοσούντες, δεν υπάρχει φυσιολογικά στη φύση και είναι προϊόν γενετικής επίδρασης σε εργαστήριο στο κοινό Escherichia coli.

Μέσα σε σχεδόν πενήντα ημέρες, οι γερμανικές αρχές, εντόπισαν το μικρόβιο, βρήκαν πως μολύνθηκαν οι άνθρωποι, έκαναν λάθος, εντόπισαν την πραγματική πηγή μόλυνσης.

Κυκλοφόρησαν ένα τεστ που το κάνεις στα φρούτα και τα λαχανικά και διαπιστώνεις αν είναι μολυσμένα με το μικρόβιο.

Εντόπισαν δε, πάνω από τέσσερις πηγές μόλυνσης σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Γερμανίας.

Αν το μικρόβιο βρισκόταν σε έξαρση και μεταλλάχτηκε με την επίδραση διαφόρων φυσικών παραγόντων, γιατί εντοπίστηκε η συγκεκριμένη μετάλλαξη μόνο στη γερμανική επικράτεια;;;

Αν οι καιρικές συνθήκες, η μόλυνση του περιβάλλοντος και το γεωγραφικό πλάτος και  μήκος παίζουν ρόλο στην ανάπτυξή του, γιατί δεν παρουσιάστηκαν κρούσματα μόλυνσης και σε άλλα μέρη του πλανήτη που έχουν τις ίδιες συνθήκες;;;

Γιατί απλούστατα, δεν είναι τυχαίο.
Είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, τρομοκρατική επίθεση.

Ο βιολογικός πόλεμος είναι το φτηνότερο και αποτελεσματικότερο μέσο θανάτωσης μεγάλου αριθμού ατόμων. Με ένα εργαστήριο του κώλου που μπορείς να φτιάξεις στο πλυσταριό σου, μπορείς να μολύνεις όλον τον πλανήτη.

Θα μου πείτε γιατί τη Γερμανία και όχι την Ιταλία. Ή την Ινδία, ή την Ελλάδα… γιατί αν μολύνεις μια χώρα όπως η Γερμανία που όλα δουλεύουν ρολόι και ταχύτατα μπορεί να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός άμυνας, τότε έχει μεγαλύτερη αξία. Είναι πιο μεγάλος άθλος να μολύνεις πέντε μέρη στη Γερμανία από εκατό στην Ελλάδα. Και φυσικά έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Σημειωτέον, ότι οι βρετανοί αθλητές δεν πήγαν στη Γερμανία για τους αγώνες κωπηλασίας, το ίδιο και οι αντιπρόσωποι του καναλιού  BBC. Τυχαίο; δε νομίζω...

Καλά, οι αθλητές φοβήθηκαν, λογικό, αλλά οι δημοσιογράφοι που δουλειά τους είναι να ενημερώνουν τον κόσμο για τις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, γιατί δεν ταξίδεψαν να καλύψουν το γεγονός και ας απουσίαζε η βρετανική ομάδα;;;

Κάτι ξέρουν και μας το κρύβουν. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιοι κρύβονται από πίσω.

Και αναμένω.

Άντε, πάω να κλάψω. Νομική δεν πιάνουμε… τουλάχιστον με τις περσινές βάσεις.


41 σχόλια:

  1. Ήθελε νομική ε; Λυπάμαι..
    Τι να πω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ε-coli μας... Είναι ό, τι έχει καταστραφεί τους ισπανικόυς αγρότες. Όπως γνωρίζεις, η κα Angela Merkel η γαιδούρα, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι τα ισπανικά αγγούρια ήταν η αιτία των θανάτων αυτών των Γερμανών ..

    Ένα φιλί και μια αγκαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταλαβαίνω Ρια.. έκανε τόσες προσπάθειες. Εύχομαι το καλλίτερο για το μέλλον του αρκεί να είναι καλά.

    Όσο για το νέο βακτήριο, δυστυχώς προβλέπω ότι θα έρθουν κι άλλα σιγά σιγά. Τα νέα βιολογικά φυτοφάρμακα δεν έχουν δοκιμαστεί με πολλά άλλα που θα μεταλλάξουν την χημεία τους. Γι αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνα τα βιολογικά προϊόντα και δεν τα εμπιστεύομαι προς το παρών.

    Ίσως μετά από 20 χρόνια και μετά από θάνατο πολλών ανθρώπων οι επιστημονικές γνώσεις να ανανεωθούν, είναι πολύ νέα η βιολογική γεωργία.

    Καλή σου εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λυπάμαι για την "αποτυχία" του μικρού. Του χρόνου θα ξαναπροσπαθήσει, φαντάζομαι.
    Φιλιά και καληνύχτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ίσως όχι νομική αθήνας. πάντως, οι βάσεις έιναι συνισταμένη της ζήτησης και του πώς έχουν πάει αυτοί που τη ζητούν. οπότε, ποτέ δεν ξέρεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικά Ρία μου όσα υπονοείς, για τον βιολογικό πόλεμο και την εκλογή κράτους, δεν είναι συνομωσιολογίες: είναι απλή πραγματικότητα και όλοι το ξέρουν, απλά δεν επιτρέπεται να λέγεται επισήμως από τα ΜΜΕ. Και δεν ήταν επίθεση κατά την γνώμη μου -απλά κάποιος έκανε ένα λαθάκι και κάτι ξέφυγε. Όταν γίνεται κάτι στον κόσμο έχει 96% πιθανότητες να έγινε από βλακεία και ανικανότητα και 5% να έγινε από συντονισμό, ικανότητα και στρατηγική. Η πύργοι δεν έπεσαν επειδή ήταν έξυπνοι οι επιτιθέμενοι αλλά επειδή κοιμόντουσαν οι Αμερικανοί.

    Τώρα, ελπίζω ο νεαρός άντρας που έχεις την χαρά να είναι γιός σου να διαβάζει τα σχόλια γιατί έχω κάτι να του πώ:

    Νεαρέ, συγχαρητήρια, κέρδισες την πρώτη μάχη της ενήλικης ζωής σου, για την ζωή σου. Την κέρδισες γιατί έπεσες στην πρώτη μάχη με όλες σου τις ικανότητες και έδωσες το καλύτερο εαυτό σου που θα μπορούσες να είχες δώσει. Αυτό είναι νίκη: περπάτησες μέσα με τη σπονδυλική στήλη όρθια έχοντας προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο που ήταν δυνατόν κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες. Έδωσες τη μάχη με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσε να γεννηθεί από μέσα σου, μόνο από εσένα, και κανέναν άλλο. Και είσαι ακόμα όρθιος, πάντα με την σπονδυλική στήλη ίσια σαν κολώνα. Αυτό είναι νίκη. Μην αφήσεις την σπονδυλική σου στείλει να γύρει. Σημασία δεν έχει το που θα σε βάλουνε σε αυτό το γελοίο σύστημα ανεκπαίδευσης. Σημασία έχει πως θα το βάλεις αυτό το σύστημα να δουλέψει για σένα. Η ομαδική εργασία είναι ωραίο πράγμα. Είναι όταν μια ομάδα κάνει ότι της λέω να κάνει. Είτε έχεις απολυτήριο γυμνασίου είτε δοκτορά, στον σημερινό κόσμο, έχεις τις ίδιες πιθανότητες να είσαι στην ομάδα πρόβατο η τσοπάνης.

    Βγες τώρα στη δική σου ζωή με τα δικά σου πόδια. Διάλεξε τι είναι αυτό που σε ευχαριστεί να κάνεις, που δεν θα το έβλεπες καν σαν δουλειά και κάντο με χαρά για σένα και για κανέναν άλλο. Και σου εύχομαι, σν κι εμένα που είμαι τώρα 52, να λες ότι δε δουλεύεις μέρα στη ζωή σου, και δεν θα σταματήσεις να δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις, στα 105!

    Σήμερα νίκησες επειδή έδωσες ότι είχες στην μάχη και βγήκες απ΄ την άλλη άκρη. Μην ακούς θρήνους στο πεδίο της μάχης. Άκουγε μόνο τη μουσική από μακριά στην ζωή σου που σε καλεί να την βρεις και να την κάνεις δικιά σου. Το μυστικό, μην το πεις πουθενά, είναι, ότι και να κάνεις στην ζωή σου όσες τιμές και χρήματα βρεις μπροστά σου, η αξία τους είναι μηδέν αν δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος από το μεδούλι σου. Πήγαινε τώρα στην επόμενη μάχη όπου πρέπει να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που θα σε κάνει ευτυχισμένο μέσα στα σωθικά σου, που θα σε κάνει να κοιμάσαι βαθειά και να ξυπνάς έτοιμος να τρέξεις με ανοιχτά χέρια στον ήλιο. Αυτή θα είναι η τελική νίκη.

    Συγχαρητήρια, και πάλι, για την πρώτη νίκη. Τα έδωσες όλα, δεν άφησες το φόβο να φανεί πολύ, και βγήκες μέσα από τον καθρέπτη και στην άλλη άκρη. Και είσαι ελεύθερος.

    Ρια μου, δώσε το του το σχόλιο να το διαβάσει -για κείνον το έγραψα άνδρας-προς-άνδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρία μου γειά σου,
    Με 17300 μονάδες πιάνει ο νεαρός Χημικό? Θα του το πρότεινα απεριόριστα. Είναι η επιστημονική "βάση" των περισσοτέρων επιστημονικών κλάδων του μέλλοντος, Ιατρικών σπουδών, Φαρμακευτικής, Βιολογίας, Γενετικών ερευνών, ακόμα και Περιβάλλοντος, Φαγητού και Καλυντικών. Ακόμα και για τον Ιό που αναφέρεις, χημικούς και όχι δικηγόρους θα χρειαστούμε.

    Η γνώμη μου (ως στρατηγική πορεία)-
    (1)Έπιλέγεις μαι επιστήμη "Βάση", που να χρησιμοποιείται σε πολλαπλές εφαρμοσμένες επιστήμες.

    (2)Αριστεύεις στο όποιο ελληνικό πανεπιστήμιο σε πάρει, όποιο και νάναι, με όσους βλάκες και να διαθέτει, και τις όποιες παθογένειες κι αν κουβαλάει.

    (3)Αφιερώνεις αλλα 5 χρόνια σε ένα επιλεγμένο δυτικό πανεπιστήμιο, και επαγγελματική πείρα σε πανευρωπαικό επίπεδο.

    Σύνολον χρόνου 10 χρόνια. Στο μελλοντικό βιογραφικό σου (στα αγγλικά), θα βρεθούν πολλοί που να σε θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρια μου δεν χάθηκε ο κόσμος για το μικρο,είμαι σίγουρη ότι έβαλε τα δυνατά του...
    όσο για τα άλλα ;τι να πω;λες να πιούμε κάνα καφέ αύριο;
    Τα φιλιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 17.300 είναι μια πολύ καλή βαθμολογία. Του αξίζουν μόνο συγχαρητήρια.

    Δεν υπάρχει μόνο η Νομική.

    Όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί μπροστά του.

    Και πάλι συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλεναδα θα σε απογοητευσω ...
    Σημερα θα διαφωνησω μαζι σου και θα σε..μαλλωσω...
    Δεν ξερω ποιο ειναι το ονειρο του γιου σου το σχετικο με τις σπουδες αλλα εδω θα με βρεις συμφωνη με την αποψη του LOcus Publicus , κι ας μην αου αρεσει.
    Νεαρε, συγχαρητηρια για τη μαχη που εδωσες ...Μια χαρα τα πηγες και ..ασε τη μαμα να λεει!
    Συνεχισε να αγωνιζεσαι για τη ζωη σου και μην το βαλεις κατω για κανενα λογο. Ειμαι σιγουρη πως θα βρεις το δρομο σου ...
    Φιλια Ρια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκτιμησα καπου,
    κατι..
    λαθος φιλενας;
    Ολα στα προειπα.
    Ξερεις εσυ..

    Υγ..Θα επανελθω
    να σχολιασω αναλυτικα,
    αμα κρατησεις την αναρτηση σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εννοω και την ψηφοφορια..
    Για αυτο ειμαι ακομα ξυπνητος.
    Υγ..Και ξυπνιος φυσικα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν ξερεις ποτε ποιο θα ειναι το μελλον...υγεια να 'χετε και μην θεωρεις αποτυχια οτι δεν περναει νομικη.

    καλημερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Hfaistiwnas

    στενοχωρήθηκε. αλλιώς, σιγά τα ωά! θα ξαναδώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Verónica Marsá

    και αμέσως μετά έμαθε ότι η χώρα της είχε άλλες τέσσερις ή πέντε εστίες που μπορούν να μολύνουν τα πάντα...

    φιλιά και συγχαρητήρια. ξέρεις εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Evie

    δεν έχει να κάνει με τα φυτοφάρμακα. είναι καθαρά προϊόν εργαστηρίου. απλά δεν ενημερώνουν τον κόσμο. τι να πουν; ότι μας έχουν κάνει επίθεση με βιολογικά όπλα; το θέμα είναι τι επιζητούν και το κάνουν αυτό, οχι οι γερμανοί, οι τρομοκράτες.

    όσο για το μικρό, έχει εναλλακτικες λύσεις, το θέμα είναι ότι απογοητεύτηκε. περνάει σε εκατό υπέροχες σχολές, αλλά το μεράκι του ήτνα η νομική. θα ξαναδώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. nefelokokkugia

    όπως τα λες φιλενάδα, αν και η φιλοσοφική του αρέσει, ισως πάει με καταταρκτήριες... ότι θέλει. εγώ πληρώνω, αυτός ας κάνει ότι θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. sunnefoula

    σε ευχαριστώ κοριτσάκι μου που προσπαθείς να μου δώσεις ελπίδες, αλλά είμαι πολύ ρεαλίστρια για να πιστέψω ότι θα πέσει η βάση στην κομοτηνή 1000 μονάδες...

    είσαι πολύ καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. thinks

    είναι πολυ θυμωμένος ακόμα... με τον εαυτό του, τους βαθμολογητές, τα θέματα...

    δεν πειράζει, ίσως πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. απλά ειναι θλιμένος και με στενοχωρεί αυτό.

    σε ευχαριστώ πολύ δημήτρη. και φυσικά συγχαρητήρια για το γιο σου! πάντα χαρές να παίρνεις από αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Locus Publicus

    είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. περνάει στο πολιτικό τμήμα της νομικής, περνάει στο πάντειο πανεπιστήμιο, περνάει φιλοσοφική, αλλά όχι νομική. και αυτό τον κάνει και γίνεται ράκος.

    αν ήταν στην άλλη κατεύθυνση, θα είχε περάσει στο χημικό, αλλά δε γινεται, έδωσε αρχαία, λατινικά, ιστορία (που τον χαντάκωσε) λογοτεχνία, βιολογία και έκθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΦΟΥΛΗ

    τα δυνατά του δεν τα έβαλε, αλλά προσπάθησε. και ίσως έπρεπε να καταλάβει ότι δεν εδωσε ολο του το είναι. καλά να είναι, θα ξαναδώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιάννης Τ11

    ευχαριστώ γιάννη, και εγώ έτσι του λέω. αλλά για αυτον μόνο η νομική υπάρχει και βλέπουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λιακαδα

    μάλωσέ με. εγώ του είπα συγχαρητήρια. έπεσε από την ακρόπολη και στήθηκε με τα πόδια. αλλά ο ίδιος είναι χάλια. περίμενε πολύ καλύτερα. ειναι και δυο μαθήματα που είχε στους βαθμολογητές πολύ μεγάλη διαφορά, δυο βαθμούς και μπήκε τρίτος που απλά έβαλε το μέσο όρο των δυο, και ο μικρός έπεσε πολύ. ή τα γράφεις και παίρνεις το μεγάλο βαθμό, ή δεν τα γράφεις και παίρνεις το μικρότερο. αλλά, βαθμολογητές, τι να πεις;

    στενοχωρέθηκε και με στενοχωρεί αυτό.

    γερός να είναι και θα ξαναδώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Vrakas Kostas

    θα την κρατήσω. αλλά οχι πάνω από τέσσερις ημέρες.

    έπεσες μέσα σε όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Vrakas Kostas

    το κατάλαβα, και εγώ την περίμενα, αλλα διάβαζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. iLiAs

    και εγω αυτό του είπα, άλλωστε εφ' όσον είναι τόσο το μεράκι του, ας ξαναδώσει, ή ας δώσει μετά καταταρκτήριες. εγώ μαζί του θα είμαι ότι και αν αποφασίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 17.300 ειναι πολυ καλη βαθμολογια και μπραβο του. Η νομικη στην Κομοτηνη αληθεια ποσο εχει;
    Παντως αν θελει να ξαναδωσει ας ξαναδωσει. Ας συμπληρωσει ομως κανονικα το μηχανογραφικο του, ας παει σε μια σχολη που του αρεσει εκτος απο τη νομικη ..Μπορει στην πορεια να του αρεσει και ας μπει μετα με κατακτηριες...
    Εγω εδινα τρια χρονια πανελληνιες και μπηκα με την τριτη και την φαρμακερη. Ημουν με το συστημα των Δεσμων. Εδωσα ξανα τα αρχαια και απο 14 τα εκανα 8. Εκει να δεις κλαμα. Θελησα ομως να ξανδωσω και ολα πηγαν καλα μετα.
    Ειχα τη νομικη πρωτη επιλογη , οχι πως μπου αρεσε ιδιαιτερα αλλα τοτε το να γινεις δασκαλα ηθελε 10 χρονια αναμονη και αν ....Τελικα και περασα στη σχολη που πραγματικα ηθελα και διοριστηκα γρηγορα και καταλαβα πως καθε εμποδιο για καλο. Αν δεν ειχα αλλαξει εκεινο το βαθμο δε θα ημουν σημερα αυτο που ειμαι.

    Φαντασου πως και την 3 χρονια στα αρχαια δεν πηγα καλυτερα.
    Παντως και εγω ενα παραπονο το ειχα με τους βαθμολογητες. Βαζει ο ενας 18,5 εκθεση και αλλος 16!!!

    Τελοσπαντων σε ζαλισα...

    Ευχομαι καλο καλοκαιρι και να πει η Νομικη Κομοτηνης 17.299

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Άννα

    έπιασε 17262, τέταρτη σχολή έβαλε το πολιτικό της νομικής. η κομοτηνή έχει 18274. το πολιτικό της νομικής το πιάνει χαλαρά... έχει βάση 16304.

    βεβαια εννοείται ότι 1,2,3, είναι οι νομικές. ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Νομική και Ιατρική!!! Το όνειρο κάθε μάνας!!! Χεχεχε! Σόρρυ βρε Ρία μου αλλά τι μου θύμισες: Εμένα οι δικοί μου όλο Γιατρός ή δικηγόρος μου λέγανε να γίνω. Σαν Γιατρός σήμερα θα άρχιζα να ζω άνετα και σαν δικηγόρος θα έβγαζα 3 και 60... Άσε που δεν μπορούσα ούτε μύγα να βλάψω. :-P

    Σημασία βέβαια έχει μόνο να κάνει αυτό που θέλει και να το αγαπάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ρία μου ξέρω πόσο απογοητευμένος και θυμωμένος και αγανακτισμένος πρέπει να είναι... είναι τώρα η στιγμή να μην χάσει την δύναμη που τον βοήθησε να δουλέψει όσο δούλεψε.

    Δεν φταίει το παιδί, ή κανένα παιδί, για το ότι είναι αναγκασμένο να ζει σε ένα τραγελαφικό και εντελώς ηλίθιο και οπισθοδρομικό/αφοπλιστικό σύστημα παιδείας. Μήπως είναι ώρα να μετρήσει τις δυνάμεις του και να βρει ένα αξιοπρεπές μέλλον εκεί που μπορεί ακόμα να υπάρξει, έξω από την Ελλάδα, ίσως και έξω από την θνήσκουσα Ευρώπη; Η ζωή είναι δώρο πολύ πολύτιμο για να το καταπατά ένα σύστημα στο οποίο τα παιδιά καμία εκλογή δεν είχανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Vassilis

    το δικό μου όνειρο για το παιδί μου ήταν άλλο, αλλά αφού το παιδί δεν ήθελε, το έκανα γαργάρα. το δικό του όνειρο ήταν η νομική και περνάει στο πολιτικό τμήμα της νομικής. τώρα θα δούμε και με τις βάσεις.

    το γραφείο το έχουμε ήδη έτοιμο. οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. thinks

    πολύ λογικά όσα λες. και σωστά όσον αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα. αλλά, από τη στιγμή που αυτό έχουμε, έτσι θα πορευτουμε. εδώ είμαστε με τους νόσμους θα πηγαίνουμε. και η νομική είναι μια σχολή που δεν μπορείς να πεις, θα πας στο εξωτερικό να τη σπουδάσεις. οπότε, βλέποντας και κάνοντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ρία μου, το καλύτερο που μπορώ να ευχηθώ στο παιδί, και κατά προέκταση για σένα, είναι, ότι και να γίνει, ότι και να κάνει, να είναι ευτυχισμένος με ότι φτιάξει για τον εαυτό του στη ζωή του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. thinks

    απ' ότι κατάλαβα, θα γραφτεί στο πολιτικό τμήμα της νομικής και θα ξαναδώσει, ή θα δώσει καταταρκτήριες για να του χρησιμεύσει το πτυχιο και ως εργατολόγος...

    είδομεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημερα Κυ/ria μου..
    Δυσκολο να σχολιασει κανεις σε μια αλλλλοπροσαλλλλη αναρτηση σαν αυτη,
    αλλα θα το προσπαθησω..
    Κατ αρχας,και λογω επεγγελματος,
    εχω να πω,
    πως ποτε δεν παρηγορουμε βλακοειδως μια "αποτυχια" η; μια αποτυχια,
    με τα γνωστα κλισε του τυπου
    "δεν πειραζει"..
    Εξαρταται ποιον,
    και..αμα "πειραζει".
    Επανερχομαι..
    Οχι,καθολου δεν πειραζει που δεν περασε ο γιος σου.
    Γλιτωσαμε απο ακομα εναν ανεργο δικηγορο,
    απο εναν ακομα "κολλημενο"..
    Το οτι δεν περασε,
    και εφοσον το ηθελε τοσο,
    σημαινει οτι δεν προσπαθησε οσο επρεπε.
    Ουτε "αποτυχυμενο" θα τον χαρακτηρισω ομως,ουτε "ηρωα" γιατι προσπαθησε ,παλεψε κλπ..
    Ενα "μηδεν" ειναι ο γιος σου,
    και ο καθε γιος στην ηλικια αυτη.
    Ειναι στην ηλικια που "πλαθονται" και.. δεν "ειναι"..
    Αυτο που θα ηθελα να θιξω λιγο διακριτικα εδω,
    ειναι το ΓΙΑΤΙ...;;; θελει ενα παιδι να σπουδασει κατι αναλογο..
    Δωσε μου το δικαιωμα να πω κατι παραπανω..
    Ο γιος σου,λογω της διαστασης,εχει στο υποσυνειδητο του ενα "αναρχο" και "αδικο" κοσμο..
    και θα ηθελε μεσω σπουδων,
    (και μεσω επαγγελματος)
    να τα "διορθωσει" ολα.
    Ειναι ισως καλο για ολους που δεν περασε.
    Η ζωη ειναι μπροστα του,
    και εχει καθε ευκαιρια να βρει την σωστη πορτα, που θα τον οδηγησει στην δικη του αληθινη πορεια.
    Κατι που του ευχομαι..
    Ελπιζω να εγινα καταννοητος.
    (σε σενα τουλαχιστον).
    Παμε τωρα στο αλλα θεμα της αναρτησης..
    Πολλα πολλα δεν εχω να πω,
    γιατι..ολως τυχαιως..
    εκανα κι εγω σχετικη αναρτηση πριν απο σενα,
    και απαντησα διεξοδικα στα σχολια.
    Θα αναφερω μονο εδω,
    πως τα θυματα εφτασαν τον αριθμο 40,και τα κρουσματα τον αριθμο 3.500!
    Και για να κλεισω..
    Ειναι η τριτη δεκαετια που ζω εδω,
    αλλα ειναι η πρωτη φορα που ζω μια τετοια..μυστικοπαθεια..στην ενημερωση.
    Αυτα φιλενας..
    Υγ..Ας μου επιτραπει κατι
    για αντισχολιασμο σtην συμπαθη Veronika...
    H Angela Merkel,ουτε γαιδουρα ειναι,ουτε ειπε οτι φταινε τα Ισπανικα αγγουρια.
    Η Angela Merkel,ειναι μια επιστημων με τιτλους,και παραλληλα ειναι η Καγκελαριος μιας χωρας που πρεπει να προστατεψει τα συμφεροντα της χωρας της.
    Τιποτα δεν ειπε αυτη λοιπον.
    Απλα καποιοι υπευθυνοι,διεγνωσαν το βακτηριο στα Ισπανικα αγγουρια,αλλα ταυτοχρονα και σε Γερμανικα βιολογικης καλλιεργειας..
    Ετσι για να μην μπλεκομαστε και γινομαστε λαικιστες..
    Μακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. πέρασα να δω αν είχατε κανένα νεώτερο. Οι μέρες που περίμενα είναι πλέον μακριά για εμένα.

    αν θέλει πάρα πολύ να γίνει δικηγόρος, αναγκαστικά θα ξαναδώσει (και του βγάζω το καπέλο). Αφού έχει και γραφείο έτοιμο, ένα μέτωπο λιγότερο να παλέψει (γιατί η προκατάληψη της κοινωνίας και η δυσλειτουργία της δικαιοσύνης είναι το κάτι άλλο!).

    Και εργατολόγος είδα, δηλαδή συνάδελφος :)

    Και επειδή στην ελλάδα έχουμε για όλα άποψη :ΡΡΡΡ θα σου πω και τη δική μου ως φοιτήτρια νομικής και ως εργατολόγος (νέα βεβαίως βεβαίως) στη συνέχεια:

    έχω δει πολλούς συναδέλφους που από το πολιτικό έδωσαν κατατακτήριες νομική.
    Σίγουρα, με ένα παραπάνω πτυχίο είχαν κάποια ατού και σίγουρα χώνεψαν πιο πολύ κάποια πολιτικοκοινωνιολογικά απαραίτητα ίσως για έναν δικηγόρο. Επίσης, έχοντας μια παρεμφερή σχολή στην πλάτη, με κάποια όμοια μαθήματα, τους φάνηκε πιο εύκολη η νομική σε σχέση με εμάς που πήγαμε κατευθείαν εκεί.

    ΟΜΩΣ

    στο εργατικό, το πολιτικό της νομικής δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό απ όσο γνωρίζω. Οπότε αν το βλέπει έτσι μόνο, καλύτερα να μην πάει, απλά θα χάσει χρόνο.
    Οι κατατακτήριες είναι σα δεύτερες πανελλαδικές και ίσως και χειρότερες. έχω γνώση από πολύ κοντινά μου άτομα.
    Επίσης, είναι αγόρι, άρα θα πάει και στρατό. Αν πάρουμε το σενάριο ότι είναι πολύ επιμελής και τελειώσει στα 4 χρόνια τη μια σχολή , θέλει άλλα 4 για την άλλη, σύνολο 8. συν 2 (χοντρικά) για την άσκηση , όπου -αν την κάνει εικονικά μπορεί να πάει και στρατό παράλληλα, δηλαδή θα γίνει δικηγόρος σε 10 χρόνια.
    Αν θέλει δε να κάνει και μεταπτυχιακό θα προσθέσει άλλα 2 χρόνια περίπου στις σπουδές του.

    Δε μου πέφτει λόγος, ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν να γραφτεί, να παρακολουθήσει στο πολιτικό χαλαρά (ειδικά αν διδάσκει ακόμα ο Μεταξάς), να δώσει κανα μάθημα άμα θέλει να μπει στο κλίμα και να ξαναδώσει πανελλαδικές.

    Συγγνώμη αν σε κούρασα!
    Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάποια απορία, πέρνα από το σπιτάκι μου και άσε μου μήνυμα ή μειλ.

    καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημέρα! το μειλ μου είναι mairyflower@gmail.com.θα έχω το νου μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν στέκομαι στην ατυχία (όχι αποτυχία) του μικρού, που είναι συνηθισμένο πράγμα και συνέβη σχεδόν σε όλους μας την πρώτη φορά. Θέλω να σχολιάσω για το μικρόβιο. 'Οπως θα ξέρεις, καλλίτερα από μένα, οι μικροοργανισμοί μεταλάσσονται "αυθόρμητα" κατά την αναπαραγωγική διαδικασία. Το να το αποδίδουμε σε συνωμοσία το βρίσκω μάλλον αυθαίρετο και χωρίς επαρκή στοιχεία. Δεν λέω, συνωμοσίες γίνονται, αλλά το να αποδίσουμε το κάθε τι σε συνωμοσία με ένα σενάριο βγαλμένο από τη φαντασία (τη δική μας ή κάποιων άλλων) το βρίσκω κάπως τραβηγμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Vrakas Kostas

    σου έξήγησα για την επιλογή του παιδιού, όσο για τα αγγούρια σας, έκαναν τον κόσμο να τρομάξει και τους γερμανούς να αλλάξουν τη ζωή τους...

    στείλε μου τα λινκ που ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. sunnefoula

    κοριτσάκι, μπράβο σου.

    δε θέλει να ξαναδώσει. το θεωρεί πολύ μεγάλη ταλαιπωρία.

    όσον αφορά το χρόνο, ο στρατός είναι ένας χρόνος και θα τον κάνει παράλληλα με τις σπουδές, άλλωστε, τι σκατά κανει και η μάνα που είναι αντισμήναρχος;;; έπειτα γνωρίζω άτομα και πολύ πετυχημένα, που τη νομική την έκαναν δέκα χρόνια, αυτος στα 7 θα έχει δυο πτυχία. και από το να περάσει φιλολογος και να δώσει μετά καταταρκτήριες, και να έχει ένα άχρηστο πτυχίο, καλύτερα να έχει δυο παρόμοια που θα τον βοηθήσουν κιόλας.

    πάντως, μπράβο σου και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Heliotypon

    δυστυχώς δεν είναι τραβηγμένο. μπορώ να σου δώσω λινκ που με επιβεβαιώνουν από πολύ μεγάλες εφημερίδες της γερμανίας που επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι το μικρόβιο έχει υποστεί μετάλλαξη σε εργαστήριο. και ότι δεν κυκλοφορεί στη φύση.

    το να πιάσεις, ειδικά φέτος, τέτοια βαθμολογία στις πανελλήνιες, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και μόνο αποτυχία δε λογίζεται. όμως, επειδή κρινόμαστε απο το αποτέλεσμα, αφού δεν περνά με τις περσινές βάσεις, το δέχεσαι ως αποτυχία αφού δεν περνά στη νομική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες