ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

29 Μαΐ 2011

ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ...


 Το 1453 στις 29 Μαΐου, κατελήφθει η Κωνσταντινούπολη από τους Τούρκους. Από τότε η Κωνσταντινούπολη ονομάζεται Ισταμπούλ, νομίζοντας ότι αυτό είναι το τουρκικό όνομά της. Είναι όμως και αυτό ελληνικό αφού είναι παραφθορά του εις την Πόλη.



Ο Σταμάτης Σπανουδάκης (γενν.: 1948, Αθήνα) είναι Έλληνας μουσικός και συνθέτης.
Ο Σπανουδάκης αρχικά σπούδασε κλασική κιθάρα. Αρχικά ασχολήθηκε με την μουσική ποπ, αλλά αργότερα συνέχισε τις κλασσικές σπουδές του στην Ακαδημία του Βίρτσμπουργκ με τον Μπέρτολντ Χούμμελ, και αργότερα στην Αθήνα με τον Κωνσταντίνο Κυνοδιάτη. Αργότερα άσχολήθηκε με τη βυζαντινή μουσική. Έχει κυκλοφορήσει αρκετούς προσωπικούς δίσκους και έχει γράψει τραγούδια που ερμήνευσαν διάφοροι καλλιτέχνες. Η μουσική του Σπανουδάκη χαρακτηρίζεται από τις Ροκ, Κλασσικές και Βυζαντινές μουσικές επιρροές του.
 

6 σχόλια:

  1. Φιλενάδα τι έγινες εσύ ξέμεινες από ιδέες και το έριξες στα σαν σήμερα;;
    για πες, όλα καλά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ονομασία Ισταμπουλ την πήρε επισήμως μετά την Μικρασιατική καταστροφή! Μέχρι τότε επισήμως ελέγετο Κωνσταντινούπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάνεται και αυτή η θύμηση στο καθημερινό τρέξιμο για να βγει η μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Πόλις εάλω.
    Χαίρομαι που θυμήθηκες

    ...στενοχωριέμαι που έβαλες Σπανουδάκη. Δεν τον αντέχω λέμε.
    Φιλιά Ρία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαρετός μέχρι αηδίας. Προσπάθησε να γίνει ο Mike Oldfield της Ελλάδας, μετά είδε ότι θέματα δακρύβρεχτα για χαμένες πατρίδες και για Μεγαλέξανδρους πουλάνε καλά και κονόμησε πιο καλά, επαναλαμβάνοντας ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια μουσικά μοτίβα σε ΟΛΕΣ, μα ΟΛΕΣ του τις συνθέσεις. Ο βαθμός επανάληψης και προβλεψιμότητας της μουσικής του είναι εγκληματικά υψηλός, ξεπερνά κι αυτές ακόμα τις Τρεις Χάριτες του ΜΕΓΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες