ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

17 Φεβ 2011

QUO VADIS?

Στην Αίγυπτο, ξεσηκώθηκαν οι αιγύπτιοι εναντίον του Μουμπάρακ μέσω φέιςμπουκ.
Στην Αμερική έχουν κάνει πετίσιον για το αν η Μακεδονία είναι ελληνική ή όχι.
Εδώ στην ελληνική γη, όποιο μπλογκ και να δεις, μια ψηφοφορία την έχει.

Γνωριζόμαστε μέσω υπολογιστή. Πληρώνουμε λογαριασμούς  μέσω υπολογιστή. Αγοράζουμε μέσω υπολογιστή. Κάνουμε σεξ μέσω υπολογιστή. Μόνο παιδιά δεν κάνουμε μέσω υπολογιστή!

Όλοι είμαστε δυσαρεστημένοι. Με τα οικονομικά μέτρα. Με την εφορία. Με τους πολιτικούς. Με το μνημόνιο.


Και αντιδρούμε. Πως;;;

Μέσω υπολογιστή. Είμαστε οι επαναστάτες του καναπέ και του λάπτοπ. Διαμαρτυρόμαστε με κλικ και accept. Αντί για χαρτί και φάκελο, έχουμε φέικ e mails.

Αντί να πάμε μια βόλτα, να ταΐσουμε τις πάπιες, να χαϊδέψουμε ένα σκύλο, περπατάμε στο γουί και κουνάμε τα χέρια μας για να πετάξουμε σπόρους στις ψηφιακές πάπιες. Δε λερώνουμε τα χέρια μας στο τρίχωμα του αδέσποτου σκύλου. Κουνάμε το εξάρτημα.

Δε μας αρέσει η λιμνούλα, αντί να στρίβουμε να βρούμε άλλο δρόμο, αλλάζουμε πρόγραμμα.

Τι σκατά γίναμε;;;

Πιο πολύ μας νοιάζει το αν θα περάσει τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης η μπλογκοφίλη μας παρά ο ανιψιός μας που δίνει πανελλαδικές.

Ρε, ξυπνήστε. Βγες τε μια βόλτα. Μιλήστε ζωντανά με τη γειτόνισσα, μη μιλάτε στο msn. Τηλεφωνήστε στους γονείς σας. Μην περιμένετε να μάθετε τα νέα τους από τα ανίψια σας μέσω τουίτερ.

Με ενοχλεί αυτή η αδιαφορία. Η απομόνωση, η αποξένωση. Η ανασφάλεια της επαφής. Η τεμπελιά…


29 σχόλια:

  1. Μάλλον αλλάζουνε οι καιροί και τα ήθη, o tempora! o mores! που έλεγε και ο Κικέρων. Πάντως εδώ που τα λέμε και η Ινδία με την απάθεια που διατυμπάνιζε ο Γκάντι απελευθερώθηκε από τους Βρετανούς, άρα δεν είναι και τόσο αρνητική (αρκεί να γίνεται σωστά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κύριος από πάνω, σωστά το είπε, o tempora, o mores..
    Ταίζεις πάπιες και χαιδεύεις σκύλους με παιχνίδι; Τι άλλο θα ακούσουμε!!! Μια βόλτα στον εθνικό κήπο βρε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δίκιο… πολύ δίκιο Ρία
    Καλά τα e-έτσι και τα e-αλλιώς
    Αλλά αν δεν κατέβεις στο δρόμο δεν γίνεται δουλειά

    Panos Konstantinidis:
    Άλλο η α-πάθεια κι άλλο η παθητική αντίσταση
    Εξ άλλου κι εκεί πέσανε πολλά κορμιά μέχρι την ανεξαρτησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Athens girl

    > Άλλο η α-πάθεια κι άλλο η παθητική αντίσταση

    Στην ουσία είναι το ίδιο. Επανάσταση από τον καναπέ, ναι, γιατί όχι; 5 ευρώ ο καφές στις καφετέριες, ας καθήσουμε όλοι σπίτι, στον καναπέ. 12 ευρώ το εισιτήριο στα village, πάλι στον καναπέ, ας διαβάσουμε βιβλία. 1,6 η βενζίνη, ας πάρουμε όλοι ποδήλατο. Αύξηση φόρων και τελών, ας μην πληρώσει κανείς. Δε μπορούνε να μας βάλουνε όλους μέσα. Ούτε να βγούμε στους δρόμους, ούτε να σπάσουμε ούτε τίποτα. Να δεις μετά για πότε πέφτουνε και οι τιμές και όλα. Θα μου πεις αυτό δε λύνει όλα τα προβλήματα. Όντως, αλλά είναι μια αρχή για να αρχίσει επι τέλους ο νεοέλληνας να γίνεται συνειδητοποιημένος πολίτης.

    Όσο για τα κορμιά που πέσανε, δεν υπάρχει αγώνας χωρίς απώλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αχ πόσο δίκιο έχεις...
    είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει..
    το έκανα κι εγώ κάποια στιγμή...
    ειδικά απο όταν πήρα και κινητό με ιντρνετ, όπου στεκόμουν έψαχνα ασύρματο ιντερνετ να μπώ να δώ τα μειλ μου.. και σιγά πιά τα μέιλ που είχα!!!
    Μ@λ@κίες μεταξύ φίλων!!!
    Μέχρι που έφαγα ένα γερό ξέχεσμα απο κολλητούς και γκόμενο και ήρθα στα ίσια μου!!!!!
    Ας ελπίσουμε ότι θα ξυπνήσουμε όλοι και θα αρχίσουμε να ξεκολλάμε πιο συχνά απο την οθόνη του υπολογιστή μας!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μήπως η απομόνωση κι η ηλεκτρονική πραγματικότητα είναι άλλο ένα μέσο ώστε να ξεσπάμε εκεί και να τελειώνει εκεί το θέμα; (κάτι σαν την επανάσταση του καναπέ που λέγαμε;), όπως και να έχει σίγουρα το οτιδήποτε έχει και τα καλά και τα άσχημά του, το θέμα είναι να γίνονται πράγματα και να ξεκινούν νέες ιδέες, σε κάποιες χώρες μάλλον βγήκε σε καλό, εδώ θα δείξει, συμφωνώ σε γενικές γραμμές πάντως ότι η πραγματική / ουσιαστική επαφή δεν μπορεί να συγκριθεί με την διαδικτυακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΈΛΛΗΝΕΣ,
    ΜΗ ΒΙΆΖΕΣΤΕ...
    "ο καιρός γαρ εγγύς"
    θα έρθουν μέρες που η πιο πάνω ανάρτηση θα μοιάζει με ...ανέκδοτο!
    Η οργή του κόσμου είναι τσουνάμι που φουσκώνει.......
    Τα χαμπέρια κάθε μέρα πληθαίνουν.
    Πρώτη ιδέα στις 23/2 ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσείς οι έλληνες έχετε κουραστεί να βγείτε στους δρόμους και να μην πάρετε τίποτα εκτός από σπασμένα τζάμια και βρωμιους δρόμους, εμείς στην Ισπανία δεν βγαίνουμε στους δρόμους εκτός από να πάμε στο σούπερ μάρκετ. Εκδηλώσεις; Ποτέ!
    Απεργίες; Ποτέ!

    Απεργία της πολυθρόνας...

    Bilsot: θα έρθουν μέρες που η πιο πάνω ανάρτηση θα μοιάζει με ...ανέκδοτο, αλλά τώρα το ζούμε!

    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω για σας αλλά εμείς φεύγουμε τώρα για την καθημερινή μας βόλτα, στα μονοπάτια του βουνού, να χαϊδέψουμε καμιά κατσίκα, και αύριο λέμε να περάσουμε το πρωινό ανεβαίνοντας στην κορφή του απέναντι βουνού. Και ενδιάμεσα ρίχνουμε και καμιά ανάρτηση και κανένα σχόλιο! Όσο για λογαριασμούς, πληρώνονται στην Ελλάδα αυτόματα από την τράπεζα, αλλά τα κομπιούτερ δεν είναι προγραμματισμένα σωστά και παίρνουν λιγότερα απ' όσα έπρεπε. Δεν πειράζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι να ανησυχεί κανείς, αν και δε μας έχει αποτελειώσει το κακό... έχουμε ακόμη! Καλύτερα βέβαια να ανησυχείς από νωρίς και ν'αρχισεις να ψάχνεσαι όταν υπάρχει καιρός ακόμη, παρά τελευταία στιγμή να μην ξέρεις από που σου ήρθε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρια μου δεν έχεις άδικο,Τι σκατά γίναμε;;;
    καλημέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεγάλωσα σε ένα προάστειο της Αθήνας που τότε ήταν σα χωριό, όπου είχαμε κοτούλες και γατούλες. Στο χωριό της μητέρας μου ξεγεννούσα τις κατσίκες. Έχω στο διαμέρισμα μου κατοικίδια, από επιλογή και αγάπη. Έχω και υπολογιστή, αλλά δεν έχω facebook! Και δε θα κάνω, γιατί κάτι γνωστοί μου , που απεχθάνονται τα ζώα και κοροιδεύουν τους ζωόφιλους θα μου κάνουν friend request για να παίζουμε μαζί με κάτι φάρμες που στήνουνε στην άγρια δύση!
    Σαφώς και έψαξα να δω τι είναι αυτή η νέα μόδα που τους έχει κερδίσει όλους (τίποτα δε μου ξεφεύγει), και βρήκα μια παλιά μου φιλενάδα να έχει ''φίλους'' αυτούς που μου έθαβε τα χρόνια που κάναμε παρέα.

    Μείναμε στο σπίτι απόψε, όπου ήρθαν οι πραγματικοί μας φίλοι, φάγαμε σπιτικές πίτσες και ήπιαμε τα ποτάκια μας χωρίς να πληρώσουμε μια μικρή περιουσία, και καπνίσαμε χωρίς να φοβόμαστε ότι θα πληρώσουμε πρόστιμο!
    Αύριο αφού φάμε σαν οικογένεια Κυριακή μεσημέρι (ευτυχώς υπάρχει κι αυτή ακόμα), θα πάω σε μια φίλη μου για καφέ και τετ α τετ κουσκουσάρισμα.
    Δεν πιστεύω ότι έχουν χαθεί όλα.
    Και σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή όπως του πρέπει. Για εκείνους που έχουν χάσει το μέτρο ας ελπίσουμε πως θα ξαναβρούν το κουράγιο για ανθρώπινη επαφή.
    Κλείνω τώρα και πάω να χαιδέψω τον γάτο μου που ζυμώνει το ριχτάρι του καναπέ.
    Συνιστώ γάτα, η αίσθηση χαλάρωσης που επιφέρει το χάδι στο τρίχωμα του συγκεκριμένου ζώου είναι μοναδική. Κάνει καλό και στους πάσχοντες από καρδιακά νοσήματα.
    Τις καλημέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Panos Konstantinidis

    πολύ φοβάμαι, ότι αν είχαν υπολογιστές στην εποχή του γκάντι, δε θα γινόταν ούτε η δική τους απελευθέρωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Hfaistiwnas

    α ναι... το γουί το κάνεις αυτό. και βόλτες κάνεις, και παιχνιδια παίζεις και ξύλο ρίχνεις!

    πάντως η βόλτα στον εθνικό κηπο, δεν είναι και το ιδανικό. έχεις πάει τώρα τελευταία; σα να βρίσκεσαι στον τρίτο κόσμο είναι. αλλοδαποί να κυνηγούν πάπιες και περιστέρια. κόπρανα ανθρώπινα παντού. και πουθενά μητέρες με καροτσάκια για βόλτα. εκεί πας και φοβάσαι να περπατήσεις παραπέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Athens Girl

    μικρό μικρό, αλλά μια χαρά τα λες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Panos Konstantinidis

    δεν κατάλαβες.
    δεν είναι κακό που καθόμαστε στον υπολογιστή. με αυτόν μας ανοίγεται ένας καινούργιος κόσμος. προσιτός. σε γνωσεις, ταξίδια, εκθέσεις.

    μιλάμε για την παθητικότητα που έγινε δεύτερη φύση μας. πόσες φορές κατέβηκες σε πορεία να διαμαρτυρηθείς για το μνημόνιο; καμιά. στο μπλογκ σου όμως μπορείς να έγραψες και τριάντα φορές εναντίον του μνημονίου. και μην το παίρνεις προσωπικά. για παράδειγμα έβαλα εσένα. θα μπορούσε να είναι ο καθένας σε αυτή τη θεση.

    η παθητικότητα μας κάνει διαφορετικούς. όχι το ότι καθόμαστε στον υπολογιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. next_day

    επανήλθες. αλλα΄σημασία δεν έχει μόνο να μην καθεσαι και παθαίνεις εξάρτηση απο τον υπολογιστή σου. σημασία έχει να διαμαρτυρόμαστε στο δρομο. στις παρέες στις πορείες. τόσα και τόσα μέτρα έχουν παρθεί εις βάρος των πολιτών. όμως ενώ κανονικά θα έπρεπε να ειμαστε στους δρόμους εμείς υπογράφουμε πετίσιον για το οτιδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. BLUEPRINTS

    ακριβώς έτσι είναι!!! ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. bilsot

    δεν ξέρω τι έχεις στο νου σου, αλλά ότι είναι να γίνει, γιατί να ξεκινήσει στη μέρα της γιορτής μου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πάει τώρα τελευταία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Verónica Marsá

    καλά εσείς εκεί δεν κανετε απεργίες; σώπα!!!
    περίεργο μου φαίνεται. και πως διαμαρτύρεστε;

    πάντως είσαι σίγουρη ότι θα πας όπου θες με τα μεσα μαζικής μεταφοράς. θα γίνουν οι δουλειές σου στις δημόσιες υπηρεσίες, θα έχει γιατρούς το νοσοκομείο και δε θα ψοφολογήσετε χωρίς ιατρική βοήθεια.

    έχει και αυτό τα καλά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. anisixos

    όπως έγραψα και στο μπλογκ σου, τα γκρίκλις με κουράζουν. και έτσι δεν μπορώ να διαβάσω την εξομολόγηση του τηλέμαχου. αυτός δεν έμαθε να γράφει στα ελληνικά. θέλει και να γίνει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. thinks

    όταν θα έρθω στο χωριό σας, θέλω να έχω αγριοκυκλάμινα στο δωμάτιό μου. ακόμα και στο δικό μου χωριό που πριν δυο χρόνια μας ανακάλυψαν οι λοκατζήδες, κυκλάμινα γεμίζει ο τοπος!

    μια χαρα περνατε εις τας εξοχάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Hellenic Potion

    όποιος αναπαύεται στις δάφνες του, κάποιο πρωί ξυπνά με δεσμά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΦΟΥΛΗ

    όπως τα λες. η τεχνολογία και ο πολιτισμός έχουν δυο όψεις όπως η σελήνη. από τη μια βοηθούν και απο την άλλη, μας κάνουν να είμαστε δέσμιοί τους.
    αντε να δούμε, θα γίνει η εξέτασή σου την πέμπτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πεισματάρα

    εσείς μια χαρα περνάτε. εγώ όμως που μένω ένα χιλιόμετρο από την πλατεία συντάγματος, δεν εχω τέτοιες πολυτέλειες.

    εγώ είμαι άνθρωπος του σκύλου. με τη σύνταξη θα πάρω ένα μικρό μαλτεζάκι. επί του παρόντος όμως, δε γίνεται γιατί λόγω βεβαρυμένου προγράμματος δενείμαι σε θέση να το φροντίσω όπως του πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Hfaistiwnas

    και τι καλά που έχεις κάνει ηφαιστιωνάκο! δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χάλια είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Ρία

    >πόσες φορές κατέβηκες σε πορεία να διαμαρτυρηθείς για το μνημόνιο; καμιά. στο μπλογκ σου όμως μπορείς να έγραψες και τριάντα φορές εναντίον του μνημονίου. και μην το παίρνεις προσωπικά. για παράδειγμα έβαλα εσένα. θα μπορούσε να είναι ο καθένας σε αυτή τη θεση.

    Μα δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις. Η κυβέρνηση είναι αιρετή, αν δε σου αρέσει την αλλάζεις. Για να ψηφίσει όμως ο κόσμος μια κυβέρνηση που έφερε το μνημόνιο δύο πράγματα ισχύουνε. α) ή δεν ήξερε και τον κοροϊδέψανε (και σε αυτή την περίπτωση φταίει διότι είναι ηλίθιος, δεν μπορεί επί 30 έτη να σε κοροϊδεύουνε και να μη μαθαίνεις) ή β) του αρέσει το μνημόνιο.

    Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος για διαμαρτυρία, αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο λαός (δηλαδή το σύνολο αυτών που ψηφίζουνε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Panos Konstantinidis

    φτάσαμε όμως να κυβερνάει μια κυβέρνηση που πήρε την πλειοψηφια των ψηφισάντων. όχι του εκλογικού σώματος. και είμαι σίγουρη ότι γνωρίζεις ότι η αποχή στις τελευταίες εκλογές ήταν πολύ μεγάλη. γιαυτό συγχίζομαι. από τη μια δεν πάνε να ψηφίσουν και από την άλλη, κλαίγονται.
    εγώ μπορεί να διαμαρτύρομαι, αλλά τουλάχιστον ψήφισα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες