ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

29 Αυγ 2010

ΜΟΝΑΞΙΑ;;;


Το Σάββατο πήγα για μπάνιο με την παρέα που πήγαμε στο Σούνιο. Μου αρέσει αυτό το σύνολο γιατί είναι ομοιογενές και δεν υπάρχει κίνδυνος παρεξηγήσεων και παρερμηνειών.
Ήμασταν δέκα άτομα. Πήγαμε με τρία αυτοκίνητα και περάσαμε φανταστικά.
Κάποιοι παραπονέθηκαν για την κίνηση, τον κόσμο που είχε στην παραλία, τις ρακέτες που έπαιζαν μερικοί. Και τους την είπα. Είμαστε γεροί, έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πάμε εκδρομές, βόλτες, εξοχή. Γιατί δεν κοιτάμε να χαρούμε αυτό που έχουμε αντί να γκρινιάζουμε για όσα δεν έχουμε; Ψιλοσυμφώνησαν όχι για να μου κάνουν το χατίρι, αλλά γιατί κατάλαβαν ότι έχω δίκιο. Σε δυο κυρίες, δεν άρεσε η παραλία. Εκεί πάλι τους την είπα αφού όμως πρώτα περίμενα να δω τι θα τους πουν οι άλλοι της παρέας. Το θέμα είναι ότι πρέπει να μάθουμε να κάνουμε συμβιβασμούς. Αυτό είναι σχέση. Είτε φιλική, είτε ερωτική, είτε επαγγελματική. Εδώ εγώ, που στο σπίτι μου και το ποτήρι με το νερό το ζητώ, όταν πάω με παρέα είμαι η πιο εργατική. Γιατί σε μια παρέα, πρέπει να κυριαρχεί το ομαδικό πνεύμα. Έχω νύχι πάντα στην πένα, τακούνι ποτέ κάτω από 8 εκατοστά, αλλά εγώ η κοκέτα, έχω κάνει κάμπινγκ δυο φορές. Γιατί όταν το ζητά η παρέα, εγώ δε θα είμαι αυτή που θα φέρει αντιρρήσεις. Αυτό τους εξήγησα και χάρηκα που σταμάτησαν οι φωνές και οι γκρίνιες εκεί.
Στο γραφικό ταβερνάκι που σταματήσαμε για φαγητό, παίξαμε ένα παιχνίδι. Έλεγε ο καθένας μας τι θεωρεί ότι είναι πχ, η απιστία, η ευτυχία, η μοναξιά.
Εκεί έγινε χαμός. Στη μοναξιά. Για τον καθένα μας, είχε διαφορετική μορφή. Λυπήθηκα μόνο όταν κοίταξαν εμένα και μου είπαν ότι εσύ ζεις σε ένα σπίτι μόνη σου, ξέρεις καλύτερα από τον καθένα τι είναι μοναξιά. Όχι γιατί συμφωνούσα με αυτό. Γιατί απλά δε μπορούσα να τους καταλάβω.
Ναι, πράγματι ζω σε εκατό τετραγωνικά μόνη μου. Αλλά δεν αισθάνομαι μόνη μου. Όταν αρρώστησα, είχα ανθρώπους να μου συμπαρασταθούν. Όταν με άφησε το αυτοκίνητο από μπαταρία (το είχα αφήσει με τα αλάρμ δυο ώρες) δέκα άτομα έτρεξαν να με βοηθήσουν. Όταν βρώμισε το ψυγείο, τρία άτομα προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν. Δεν αισθάνομαι μοναξιά. Διαβάζω, γράφω, έχω το μπλογκ και το παιχνίδι, έχω τα παζλ μου, τις εξόδους μου, τα σουντόκου, βλέπω ταινίες, ακούω μουσική, βγαίνω και οδηγώ όταν νιώθω ταραγμένη. Απολαμβάνω το να έχω ησυχία. Δε μου λείπει η παρέα. Είμαι πολύ καλύτερα από μερικούς που ζούνε σε σπίτια με άλλους ανθρώπους αλλά στην ουσία είναι μόνοι τους. Αυτό το έχω νιώσει.
Είναι πολύ χειρότερο. Το να είσαι «πραγματικά» μόνος σου είναι χειρότερο από το να είσαι «ουσιαστικά» μόνος.
Αν εγώ που ζω μόνη στους τοίχους μου, θελήσω να μιλήσω, να κλάψω ή να χαρώ με κάποιον άλλο, έχω ποιον θα με ακούσει, θα κλάψει ή θα χαρεί μαζί μου. Υπάρχουν άλλοι που είναι πολύ πιο μόνοι από εμένα. Γιατί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, ή γιατί δε θέλουν να το παραδεχτούν.
Η πιο μικρή της παρέας είπε ότι μοναξιά είναι να είναι σαββατόβραδο, καλοκαίρι και να μην έχεις κανένα να βγεις έξω… τώρα αυτό ίσως και να είναι μοναξιά. Το να θες να βγεις και να μην έχεις σύντροφο, φίλους, γνωστούς, ναι είναι μοναξιά. Αλλά δε θα έθετα σε βάση εξόδου. Θα με ενοχλούσε περισσότερο, να είμαι άρρωστη και να μην έχω που να αποτανθώ για να με βοηθήσουν. Δηλαδή, άμα αρρωστήσει η μικρή, (37 χρονών είναι), έχει ποιον να τη βοηθήσει, να βγει δεν έχει;;;
Κάποιος είπε να μην έχεις ένα σύντροφο να μοιραστείς τη ζωή σου μαζί του. Ίσως και αυτό να έχει κάποια βάση. Αλλά καλύτερα μια αξιοπρεπής μοναξιά από ένα σύντροφο που τον έχεις ανεβάσει σε ένα βάθρο και ξαφνικά διαπιστώνεις ότι μόνο μεγάλα λόγια είναι και από έργα, μηδέν. Ότι δεν άξιζε το βάθρο που τον ανέβασες, ότι είναι γκρινιάρης, άδικος, αχάριστος, άπιστος, αδιάφορος, ψεύτης, νευρικός και γω δεν ξέρω τι άλλο.
Μια είπε να μην έχεις παιδιά να προσφέρεις όλο αυτό το απόθεμα αγάπης. Εκεί μου γύρισε το μάτι. Της είπα ότι η υιοθεσία είναι δώρο. Αλλά με αποστόμωσε, γιατί μου είπε ότι τα παιδιά είναι αχάριστα.
Ότι μόλις μάθουν ότι είναι υιοθετημένα, αντί να είναι ευγνώμονες για αυτούς που τα ανάθρεψαν και δεν τα άφησαν σε ένα ίδρυμα, που τα επέλεξαν να τα αγαπήσουν και να τους προσφέρουν τα πάντα, να ξαγρυπνούν στο μαξιλάρι τους όταν είναι αδιάθετα, θυμώνουν και ψάχνουν τους πραγματικούς γονείς τους που τα εγκατέλειψαν! Και είχε δίκιο. Δεν είχα να της πω κάτι. Αλήθεια είναι.
Κάποιος είπε ότι μοναξιά είναι να είναι βράδυ, να θες να μιλήσεις με κάποιον και να μην έχεις κανένα. Οι φίλοι σου που είναι; Τι σόι φίλος είναι κάποιος όταν δε θα καθίσει να σε ακούσει όταν το έχεις ανάγκη; Πρέπει να αναθεωρήσει τις φιλικές του σχέσεις, κατά τη γνώμη μου.
Και μια είπε να έχεις άδεια, να έχεις λεφτά, να έχεις σχέδια αλλά να τα πραγματοποιείς μόνη σου. Και αυτό έχει κάποια βάση αλλά όχι απόλυτη.
Τελικά η μοναξιά είναι πως τη βιώνει κανείς. Δεν είναι να είσαι σε ένα άδειο από ανθρώπους σπίτι. Δεν είναι να μην έχεις σύντροφο. Δεν είναι να μην έχεις παιδιά. Δεν είναι να μην έχεις φίλους. Για τον καθένα μας είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Η δική σας γνώμη, ποια είναι; Τι είναι μοναξιά;

36 σχόλια:

  1. Δίκιο έχεις, ο καθένας διαφορετικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα! Η μοναξια ειναι για τον καθεναν διαφορετικο αλλα επηρεαζει το ιδιο σε ολους, την βιωνουμε ολοι εντονα και πληγωνομαστε πολυ..

    Μαρουλοφλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μοναξιά είναι όταν νιώθεις μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μοναξιά είναι να πηγαίνεις στην εθνική τράπεζα από τις 6 το πρωί για να καταθέσεις πενήντα ευρώ που την επόμενη θα πας να τα πάρεις πίσω, μόνο και μόνο για να βρεις κάποιον να μιλήσεις και να γκρινιάξεις στην ουρά.

    Η μοναξιά προϋποθέτει και μία απέχθεια απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό. Αλλιώς δεν έρχεται ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι και μοναξιά είναι να εχεις ένα σπιτι γεμάτο ανθρώπους και να νιώθεις μόνος!!
    καλησπέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συμφωνώ με τον anemo,μοναξιά είναι να μην τα βρίσκεις με τον εαυτό σου!
    περαστικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ θέμα! Πριν δεκαετίες είχα δει μια Γαλλική γελοιογραφία σε τέσσερα καρέ ,όπου μια νέα κοπέλα σε μία τεράστια εταιρία πήγαινε από γραφείο σε γραφείο ρωτώντας φίλους και φίλες να έρθουν μαζί της στο εστιατόριο της εταιρίας για μεσημεριανό αλλά κανείς δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή. Το τελευταίο καρέ έδειχνε ένα τεράστιο εστιατόριο με καμιά τρακοσαριά κεφάλια να κάθονται στα τραπέζια δίπλα-δίπλα, και από ένα από τα κεφάλια έβγαιναν οι σκέψεις: «Δεν μ’ αρέσει καθόλου να τρώω μόνη μου». Εγώ πάντως έπαψα να αισθάνομαι μοναξιά όταν πήρα διαζύγιο το 2001 από τον πρώτο και 17ετή γάμο μου και έπιασα ένα σπίτι που χωρούσε έναν άνθρωπο, τον γιό του και τους φίλους και φίλες του. Τώρα, εδώ και 2 χρόνια που παντρεύτηκα έχω ξεχάσει τι σημαίνει η λέξη και θα πρέπει να κοιτάξω στο λεξικό :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μοναξιά=μόνη αξία..

    οι φωτό, πάντα ξεκαρδιστικές..

    καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πράγματι, ο καθένας το βλέπει με το δικό του τρόπο... Στην ταινία Singles, η Bridget Fonda έλεγε: "Μοναξιά είναι να φτερνίζεσαι και να μην υπάρχει κανείς να σου πει γείτσες"...

    (Σημ.: έχεις τρελό χιούμορ... χαχα, δεν έχουμε τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η μοναξιά είναι ένα πράγμα που μπορεί να είναι εθελοντηκή ή υποχρεωτική. Μου αρέσει να μένω μόνη μου με την μοναξιά μου, έχω πολλά πράγματα να κάνω πάντα, όπως και εσύ. Δεν μου αρέσει να είμαι μόνη, όταν θέλω παρέα, αισθάνομαι όπως μόνη χωρίς τον πατέρα μου, εγώ νιώθω μεγάλη μοναξιά χωρίς αυτόν, ή χωρίς τον γιο μου ... αυτή είναι η μοναξιά που δεν θέλω.

    Η μοναξιά μπορεί να απολαύσει ή να υποφέρει ...

    Δεν ξέρω αν έχω εξηγήσει.

    Φιλιά και αγκαλιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση...
    πραγματικά ο καθένας την βιώνει διαφορετικά...
    για μένα νομίζω μοναξιά είναι όσα λες κι εσυ... συμφωνω απολυτα στο οτι, αν εισαι μονος σε ενα σπιτι δεν σημαινει οτι εισαι μονος και στην ζωή...
    Καλημέρες και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι η κάθε στιγμή που αναζητάς τον εαυτό σου στον άλλον.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να απολαμβάνεις μόνος/η μια υπέροχη βραδιά !
    Αυτή είναι μια ωραία μοναξιά !
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΡΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μοναξια ειναι για μενα ενα παραδοξο που σε οδηγει σε μια έρευνα λογικής και παραλόγου αλλοι επιζουν άλλοι καταπινονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταρχάς είμαι απο τους πιο βολικούς ανθρώπους σε όλες τις καταστάσεις κατα γενική ομολογία των γύρω μου.Δέχομαι και προσαρμόζομαι με όλους και όλα.Το ίδιο λοιπόν είμαι και στη προσωπική μου ψυχική κατάσταση.Αγαπώ τη παρέα μα θέλω και τις ώρες της..μοναξιάς για να βάλω σε σειρά την..ηρεμία μου.Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς φιλίες, αγάπη και συμπαράσταση σε κάθε μου κατάσταση..χαρά ή λύπη ( γι' αυτό σας..φορτώνομαι καλέ και σας ζαλίζω!).Μάλλον δεν την αντέχω τη μοναξιά παρά μόνον όταν είμαι τόσο πληγωμένη που θέλω απαραίτητα λίγες στιγμές, ώρες με τον εαυτό μου μα ..για λίγο ..να εξηγούμαστε. Υπάρχουν άνθρωποι που νοιώθουν μόνοι ανάμεσα σε χίλιους δικούς τους ανθρώπους..αυτό δεν είναι ανάγκη ..είναι δυστυχία και μακριά απο όλους μας!Φιλάκια πρωινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μοναξιά για μένα είναι να είσαι σε ένα πλήθος και να αισθάνεσαι πάλι μονη... Ωστόσο, αν και ζω μόνηκαι κάνω περίπου τα ίδια με όσα λες πάλι αισθάνομαι μόνη και κολλάω με τις ώρες στα τηλέφωνα.. Είναι που τα πολλά μου αδέλφια και οι φίλες μου είναι μακριά..Οπότε πάλι μένω μόνη..
    Γεια χαρά απο Ηλιαχτίδα..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Hfaistiwnas

    τελικά, αυτό ήταν το συμπέρασμα ολονών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Marouli

    μόνο αν δεν τα πας καλά με τον ίδιο σου τον εαυτό. αν μπορείς να τα συνυπάρξεις με τη συνείδησή σου, τότε δεν είναι και τόσο φρικτή!

    είσαι καθόλου καλύτερα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. athinovio

    σωστά, αλλά πότε νιώθει κανείς μόνος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. www.anemos

    δεν έχεις άδικο!
    αυτή είναι η πιο φρικτή μορφη της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΦΟΥΛΗ

    δεν είναι τρομερό να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους και να μην επικοινωνείς με κανένα; να μην έχεις κανένα κοινό με αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. kostaslogh

    αυτό είναι καταστροφή. γιατί αμα μπορείς να τα βρεις με τον εαυτό σου, τότε γίνεται λιγότερο αφόρητη η μοναξιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. thinks

    είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος!
    είναι ευτύχημα να μη γνωρίζεις τη λέξη μοναξιά!
    χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευρύνοος

    τάσο, οι φωτογραφίες μου είναι πάντα ψαγμένες!

    μόνη αξία ο εαυτός μας. αν τον αγαπήσουμε, θα έχουμε λιγότερα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. sstamoul

    εγώ μου εύχομαι μόνη μου γείτσες!

    να πάρετε τηλεόραση, εκτός αν θέλετε να γίνετε πολύτεκνοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Verónica Marsá

    μια χαρά έγινες κατανοητή. αν όμως όποτε θες, έχεις ανθρώπους να μοιραστείς οτι θές, τότε δεν είσαι ποτέ μόνη σου!

    μούτσος μπέσος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. next_day

    καλώς το κοριτσάκι!
    χαίρομαι που έχυν και άλλοι την ίδια άποψη με εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο νοών...νοείτω

    παρντόν, εδώ θα διαφωνήσω. δεν αναζητώ τον εαυτό μου μέσα στα μάτια κανενός. μόνο μέσα μου τον ψάχνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

    όμορφες οι μοναχικές βραδιές όταν ειναι τέτοιες!

    καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Skouliki

    όλοι επιβιώνουν, το θέμα είναι τι τραύματα τους αφήνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. αχτίδα

    μη θεωρήσεις ποτέ ότι μου φορτώνεσαι!
    όλοι θέλουμε κάποιες στιγμές μοναξιάς. και όλοι θέλουμε ανθρώπους γύρω μας. το θέμα είναι τι επικοινωνία έχουμε με αυτούς. γιατί άμα είναι να μιλάμε ή να χτυπάμε τοίχο, τότε είναι καταβαράθρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ηλιαχτίδα

    καλώς ήρθες!
    αν έχεις ανθρώπους να μοιραστείς έστω και από το τηλέφωνο τις χαρές σου και τις πίκρες σου, τότε είσαι πραγματικά μόνη αλλά όχι ουσιαστικά. και αυτό είναι το σημαντικό. η ουσιαστική αποξένωση, όχι η πραγματική...

    οι αποστάσεις μας αποξενώνουν όχι όμως ψυχικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Να πω μια ίσως ακραία άποψη; Νομίζω ότι δεν υπάρχει μοναξιά αν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου. Και τελείως μόνος να είσαι πάλι δε θα νιώθεις μοναξιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Panos Konstantinidis

    μόνο ακραίο δεν το βρίσκω πάνο.
    συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΙΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΔΙΑΤΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥΣ !!!
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΞΙΑ!!! ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟ ΣΩΜΑΤΙΚΑ Η ΨΥΧΙΚΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!!!
    ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΤΡΕΠΕΤΕ!!!
    ΕΙΜΑΙ FUN TOY 3SOME ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ...Ε??? ΚΑΝΕΝΑΣ!!! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 70% ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΛΕΝΕ..
    ΤΟ 95% ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΘΕΙΣΗ
    ΑΛΛΑ ΤΟ 100% ΤΟ ΑΠΟΡΙΠΤΕΙ!!!
    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟ ΜΟΥ!!
    ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ...ΑΛΛΗ ΝΟΟΤΡΟΠΟΙΑ ΤΟ ΞΕΡΩ. ΑΛΛΑ... ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΡΕΜΑΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ.. (ΚΟΙΝΩΝΙΑ)
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΕΣΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΕ ΚΑΝΕΙΣ!!
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΟΥΡΑ ΤΑ ΛΕΓΩΜΕΝΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ... ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ..-ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΑΝ ΣΕ ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΩ!!! - ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΛΟΞΟΚΟΙΤΑΝΕ.... ΚΑΙ ΝΑ ΨΙΘΗΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΥΘΥΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. Η ΝΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ Η ΝΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ΜΠΑΚΟΥΡΙ Η ΝΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟ!!! ΠΟΙΕΣ;; ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΣΕΝΙΚΕΣ Η ΘΥΛΙΚΕΣ ..ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΧΟΣ ΖΩΗΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ/ΗΝ ΠΟΙΟ ΒΟΛΙΚΟ Μ..... ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ!! ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΑΝΕΥΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ..ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!! ΕΙΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ 12ΠΟΝΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΟΤΙ ΜΟΝΑΞΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.. ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΟΙΚΟΙΛΟΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ , Η ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΡΥΦΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.... HELOOOO I'M ALONE!!!Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΖΗΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ... ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΧΑΛΑΡΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΡΟΠΟΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ..ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ!!! ΘΑ ΧΑΙΡΩΜΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΑΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ..ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ .
    ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!!
    ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ Ο ΑΝΩΝΙΜΟΣ - ΜΕΝ... ΜΗΝ ΜΕ ΨΑΞΕΙΣ ΔΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμε μεν

    όπως είδες, ανάρτησα το σχόλιό σου, χωρίς καμιά αλλαγή. κανενός το σχόλιο δεν το άλλαξα ποτέ. και το πολύ πολύ να μην το αναρτήσω ή να το διαγράψω αργότερα αν θίγει τα ιδανικά μου ή προκαλεί καυγάδες ανάμεσα σε αναγνώστες με προσωπική θεματολογία.

    το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του δεν αφορά τους άλλους. θες να είστε τρεις, ας είστε και χίλιοι δεκατρείς. μακριά από τον κώλο μου και όπου θέλει ας είναι, είναι το μότο μου.
    θα με απασχολήσει αν επιχειρήσεις με όποιο τρόπο να με πείσεις να συμμετάσχω και εγώ. γιατί εγώ δεν το θέλω.
    θα με απασχολήσει αν μάθω ότι με το ζόρι έβαλες γυναίκες ή άντρες στο κρεββάτι σου. δε θα με απασχολήσει αν ότι κάνεις το κάνεις με τη σύμφωνη γνώμη των όσων συμμετέχουν εκεί.

    με απασχολεί ως μέλος της κοινωνίας πως συμπεριφέρεσαι. αν είσαι τίμιος, αν έχεις εργασία και δεν κλέβεις για να ζήσεις, αν σκοτώνεις, αν βιάζεις, αν είσαι παιδεραστής. αν πληρώνεις φόρους ή φοροδιαφεύγεις, αν έχεις υπηρετήσει αν είσια άντρας, η γνώμη σου για την πατρίδα σου και το τι κάνεις γι αυτήν.
    αυτά με απασχολούν σε έναν άνθρωπο.

    ανέκαθεν οι ταμπελες μπαίνανε. απο την αρχαιότητα ως σήμερα. και παντού σε όλα τα μερη του κόσμου.

    σε ένα συνέδριο, αμερικανός διάσημος γιατρός που έχει επιτυχημένη οικογένεια, ήρθε στο συνέδριο με την ερωμένη του και όχι τη γυναίκα του. το ξέραν όλοι. αυτός ο τύπος ό ανήθικος, σχολίασε και κόλλησε ταμπέλα σε άλλο γιατρό, εξίσου καταξιωμένο στην ειδικότητά του, και τον χαρακτήρισε ομοφυλοφιλο γιατί δεν ηταν παντρεμένος και ήταν 45 χρονών.

    είναι στην ανθρώπινη φύση ο χαρακτηρισμός.

    και εγώ τους αστυνομικούς τους λεω μπατσούλια, όμως είναι η ομάδα εργαζομένων που σέβομαι περισσότερο από όλες. το ότι βάζω ταμπέλες, δε σημαίνει ότι δεν αποδέχομαι.

    νομίζω οτι το πρόβλημα, είναι περισσότερο δικό σου παρά των άλλων. δεν είναι όλη μας η ζωή το τικάνουμε στο κρεβάτι μας. υπάρχουν τόσα άλλα κεφάλαια στην καθημερινότητά μας.
    πιο πιθανό θα μου φαινόταν να σε ζήλευαν κάποιοι, παρά να σε κατηγορούν αλλα΄ εσύ μάλλον ξέρεις καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες