ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

12 Ιουλ 2010

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ


Τελικά, είμαστε πολύ κακές εμείς οι γυναίκες.

Άσε που έχουμε μνήμη ελέφαντα, είμαστε και εκδικητικές.
Χωρίζουμε σήμερα από ένα δεσμό και πέντε χρόνια μετά, θυμόμαστε ότι πρέπει να πάρουμε το αίμα μας πίσω για κάτι που μας είπε ο πρώην πρώην πρώην σύντροφος!
Και το παίρνουμε. Όχι που θα αφήσουμε την ευκαιρία να χαθεί!

Το θέμα είναι ότι το ήθος και οι αρχές μας έχουν πολύ ελαστική κρίση. Μπορεί να θυμηθούμε ότι οι κολλητές μας μας στραβοκοίταξαν πριν δυο χρόνια και θα πρέπει να πατσίσουμε, αλλά δε θα θυμηθούμε όλα τα καλά που μας έκαναν στο ενδιάμεσο.

Θα μου πείτε και δικαίως, τι με έπιασε σήμερα και τα γράφω αυτά. Με έπιασε το ηθικοπλαστικό μου! Γι αυτό και δίνω οδηγίες επιβίωσης.

Το ότι είμαστε κακές, δεν το αμφισβητεί κανείς.
Τα φτιάχνουμε με παντρεμένο. Αρχικά είμαστε υπεράνω και δε θέλουμε σχέση. Το βλέπουμε επιφανειακά, περιστασιακά, άντε πες το ξεπέτα. Δέκα μέρες μετά, αρχίζουμε τα τηλεφωνήματα και τα πονηρά μηνύματα σε ακατάλληλες ώρες μόνο και μόνο για να είμαστε βέβαιες ότι θα ενημερωθεί η σύζυγος για τις δραστηριότητες του συμβίου της. Με απώτερο σκοπό πάντα, να μη χάσουμε το κελεπούρι και να το φορτωθούμε εμείς. Τώρα, ή εθελοτυφλούμε μη και μας πουν γεροντοκόρες, ή αποβλακωνόμαστε. Κυρά μου, αφού μια φορά ήταν ενεργός εξωοικογενειακά, πως σκοπεύεις να διασφαλίσεις το γεγονός ότι δε θα ξαναείναι;;; θα τον ευνουχίσεις; Ότι έκανες θα σου το κάνει κάποια άλλη. Είναι με μαθηματική ακρίβεια βεβαιωμένο!

Είναι πολλές φορές που η ειλικρίνεια σκοτώνει. Τι σε πιάνει να μαρτυρήσεις όλες σου τις βρωμιές σε κάποιον; Και ειδικά αν αυτός ο κάποιος είναι ο σύντροφός σου; Τι περιμένεις να δείξει μεγαλοψυχία; Να σε συγχωρήσει; Θα σου τα χτυπήσει με την πρώτη ευκαιρία και μη σου πω ότι θα σου δώσει και τα παπούτσια στο χέρι! Ακόμα και αν αυτός είναι ο στόχος σου, γιατί θα πρέπει τον κακομοίρη τον κερατά να τον πληγώσεις κιόλας;
Φύγε με το κεφάλι ψηλά. Μην ξεπέφτεις στα μάτια του και μην τον κάνεις να μισήσει μαζί σου και την επόμενη που θα πάρει τη θέση σου. Δε σου χρωστάει τίποτα αυτή. Αλλά θέλουμε και να πληγώσουμε το σύντροφο, και να μην ευτυχίσει με την επόμενη. Γιατί μια δόση στρυχνίνης την έχουμε στο DNA μας! Βούλωσε το στοματάκι σου, δεν τον κάνεις να σε ξεχάσει πιο εύκολα λέγοντας ότι του τα φόρεσες, απλά τον ταπεινώνεις, τον κάνεις λεκέ στο πλακάκι του δαπέδου και του σμπαραλιάζεις τον εγωισμό.
Εμ κερατάς, εμ δαρμένος! Και φυσικά την πληρώνει τη νύφη η επόμενη που ίσως και να μη φταίει να πληρώνει τις δικές σου κακίες.

Άνοιξε αξιοπρεπώς την πόρτα και αποχώρησε χωρίς να εκδικηθείς. Το ότι σου τα φόρεσε πριν τρία χρόνια, δε σημαίνει ότι τώρα που η αδερφή του ψάχνει δουλειά στην εταιρία σου, εσύ θα τη στείλεις αδιάβαστη! Ούτε αν ο ίδιος ψάχνει να τον προσλάβεις ως κλητήρα. Μην τον προσλαμβάνεις καθόλου. Ίσως και να του κάνεις καλό. Μπορεί να βρει δουλειά κάπου αλλού και με καλύτερη εξέλιξη.

Σε πρόσβαλε μπροστά σε τρίτους. Αν πραγματικά το έκανε, ανταπέδωσέ το, τηγάνησέ τον, αλλά ενώ θα είστε οι δυο σας. Τη χαζομάρα του μην την αναπαραγάγεις. Απλά θα γίνεις γραφική και θα σας κουτσομπολεύουν όλοι. Αν όμως είναι στο μυαλό σου η προσβολή, δε χρειάζεται να του κάνεις τα νεύρα σπαγγέτι με δυο εβδομάδες κρεβατομουρμούρα. Μπορεί απλά να αποτελεί αφορμή και τα αίτια να είναι βαθύτερα και πολύ πιο σημαντικά. Αλλά απέδειξέ του αυτό που είμαστε. Ανώτερες. Μίλα του ξεκάθαρα για το τι σε απασχολεί και άσε τις υπεκφυγές. Πες του την πραγματική αιτία που είσαι ενοχλημένη και όχι γιατί δε σχολίασε το καινούργιο βερνίκι νυχιών σου.

Χωρίσατε. Ε και; Σιγά μη χάσει η βενετιά βελόνι! Μη γυρνάς στις φίλες σου και τον θάβεις. Όσο δίκιο και αν έχεις. Άσε αυτόν να ξεφτιλίζεται έτσι και να τον κοροϊδεύουν πίσω από την πλάτη του. Δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση. Να ρεζιλεύεται μόνος του! Όταν κατηγορείς το σύντροφό σου, δείχνεις έλλειψη αυτοσεβασμού γιατί εσύ έμενες μαζί του τόσον καιρό. Οπότε ή είσαι ηλίθιος, ή εκμεταλλευτής, ή απλά φοβάσαι τη μοναξιά! Ότι και από τα τρία να είναι, δεν είναι κάτι για το οποίο μπορείς να είσαι υπερήφανος!

Μαθαίνεις καιρό μετά το χωρισμό ότι σε κατηγορεί. Κάνε πάρτυ. Δεν άξιζε το χρόνο και την «αγάπη σου». Μην αρχίσεις και συ να τον κατηγορείς. Όσοι σας γνωρίζουν θα αναγνωρίσουν την ανωτερότητά σου.

Εμείς είμαστε γυναίκες. Εκ φύσεως ανώτερες! Ας το αποδεικνύουμε κάθε μέρα!


12 σχόλια:

  1. Μια χαρά οι συμβουλές σου, σε εφαρμογή δεν ξέρω πόσες θα τις βάλουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι συμβουλές, είναι εξομολογήσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eγώ μένω σε αυτό Ρία :

    "Όταν κατηγορείς το σύντροφό σου, δείχνεις έλλειψη αυτοσεβασμού γιατί εσύ έμενες μαζί του τόσον καιρό"

    Καλό βράδυ, με Natalie Cole

    Every Time We Say Goodbye

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αξιοπρέπεια και ανωτερότητα! δεν είναι απαραίτητο να ακυρώνεις τον άλλο αν χωρίσεις!
    άλλωστε για όσο καιρό ήσασταν μαζί τα λούζεσαι αυτά που λες,θέλω να προσθέσω!!
    Βλέπω μια χαρά η περιστέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ, εκδίκηση, μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις ... Πρέπει να έχεις υπομονή, πολύ υπομονή. Οι γυναίκες είμαστε καλές, ευφυές, όμορφες, γοητευτικές, κομψές ... αλλά εκδικητικές ΟΧΙ, ποτέ.
    χεχεχεχεχεεεε!!!!

    Φιλιά και αγκαλιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα με τη Φούλη,

    αξιοπρέπεια και ανωτερότητα

    βοηθά σε όλες τις περιπτώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hfaistiwnas

    είμαστε πολλές που τις εφαρμόζουμε ηφαιστίωνα. το θέμα είναι ότι δεν τις εφαρμόζουμε όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Panos Konstantinidis

    δεν είναι εξομολογήσεις, πάνο. έτυχα μπροστά σε σκηνικό και έπαθα πλάκα!
    τέτοιο χάλι δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να το δω με τα μάτια μου και να ακούσω γυναίκα να φωνάζει και να βρίζει με τέτοιο τρόπο μπροστά σε κόσμο τον άντρα της!!! για να είμαι ειλικρινής, ντράπηκα για λογαριασμό της. και είναι και επιστήμων άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. negentropist

    έτσι δεν είναι σταύρο;
    τουάχιστον αυτο έχω διαπιστώσει!
    ωραίο το μουσικό δωράκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΟΥΛΗ

    συμφωνώ απόλυτα φούλη. όσο για την περιστέρα, το έπιασε το νόημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Verónica Marsá

    σωστήήήήήήήήήήή!

    συγχαρητήρια για το παγκόσμιο κύπελλο φιλενάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝΑSA

    πάντως αισθάνεσαι άσχημα αν εσύ δείχνεις ανωτερότητα και ο άλλος σε θάβει πατόκορφα όπου σταθεί και όπου βρεθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες