ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

23 Ιουν 2008

ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ

Είμαι γνωστή τεμπέλα, όχι γιατί βαριέμαι, αλλά γιατί δε μου αρέσουν οι δουλειές του νοικοκυριού. Παράλληλα όμως είμαι και φιλότιμη.

Έτσι χθες, έπλυνα τα χαλιά του σπιτιού μου. Όλα. Και δυο της μαμάς μου. Και όχι με ειδικές σκούπες, αλλά με βούρτσα σκληρή, μπόλικο αφρό και κατασπατάληση πολύτιμου ύδατος. Στα γόνατα για το σαπούνισμα με το ειδικό βουρτσάκι και μετά όρθια με την σκληρή σκούπα με το μεταλλικό κοντάρι για το ξέβγαλμα.

Αντιλαμβάνεστε, ότι η φυσική μου κατάσταση έχει κάψει φλάντζα. Δεν αισθάνομαι τα χέρια μου, τα πόδια μου, την πλάτη μου, τη μέση μου!

Σε κάποια στιγμή του τρελού γλεντιού με τα νερά, τις σαπουνάδες και τα βρεμένα χνούδια, ρίχνω μια και σκάω πάνω στο βρεγμένο χαλί. Δε φορούσα βλέπετε παντόφλες γιατί είχαν 7 πόντους τακούνι και η μαμά μου δε με άφηνε να πατάω με αυτές στο χαλί. Και εγώ έκανα το γυφτάκι. Ξυπόλητη, πως έπεσα, δεν κατάλαβα. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι η μαμά και ο γιος μου αποκλείεται να γέλαγαν κάνοντας τόση φασαρία. Προφανώς είχα γίνει θέαμα στις γύρω βεράντες και με την πτώση μου έσκασε το χειλάκι των περιοίκων!

Μέχρι, λοιπόν, να αναλάβω και να σηκώνομαι από την καρέκλα χωρίς να πονάω παντού, θα μου επιτρέψετε να ξεκουραστώ εξασκώντας το σπορ των απανταχού κουρασμένων. Την ταβανοσκόπηση.

Σας φιλώ στα μούτρα και μια συμβουλή: οι λεκέδες στη μοκέτα της κουζίνας βγαίνουν με ζεστό νερό και υγρό για το πλύσιμο των πιάτων!!!

24 σχόλια:

  1. Έχω πλύνει χαλί!!!!!!! Και έχω πέσει επίσης! Μα αφού γλιστράει το ρολ! χεχε!
    Καλό απόγευμα και καλη ξεκούραση!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ευλογούλης έχει τη λύση για όλα! Καθαρισμοί χαλιών ο Κλεόπας! Πλερώνεις κατιτίς παραπάνω αλλά αποφεύγεις τις βάρβαρες ασκήσεις εδάφους-αέρος, εξασφαλίζεις ότι θα παραμείνεις αρτιμελής και αντί να προσφέρεις θέαμα στους περιοίκους απολαμβάνεις μια ώρα αρχύτερα τήν ταβανοσκόπησή σου. Καλή ξεκούραση και τήν επόμενη φορά μη διστάσεις. Τηλέφωνο στον Κλεόπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΑ ΔΙΝΩ ΚΑΘΕ ΜΑΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ.
    ΤΑ ΠΛΕΝΕΙ,ΤΑ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΤΜΟ,ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΛ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ.
    50 ΕΥΡΩ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ...
    ΠΑΝΤΩΣ ΑΡΓΗΣΕΣ ΝΑ ΞΕΣΤΡΩΣΕΙΣ ΦΕΤΟΣ,Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να ήξερες πόσο σε νιώθω... κάθε χρόνο μου συμβαίνει αυτό, κι όχι από τσιγγουνιά, έχω την πετριά ότι δεν θα τα κάνουν όσο καλά θέλω...
    (υ.γ.: γενικά ο συνδυασμός που αναφέρεις - ζεστό νερό, υγρό πιάτων - καθαρίζει σχεδόν τα πάντα σε λεκέδες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. hfaistiwnas

    ξεκούραση? τι είναι αυτό καλέ μου ηφαιστίωνα? σήμερα στη δουλειά κόντευα να κοιμηθώ όρθια. και εσύ έπλυνες ένα χαλί, εγώ έπλυνα τρία μεγάλα, τρία κρεββατοκάμαρας, μια μοκέτα κουζίνας τεράστια με λαδιές και ένα διάδρομο!
    φαντάσου κούραση!



    blogoulis

    αχ ευλογούλη, επί πέντε χρόνια τα έδινα έξω γιατί υποτίθεται ότι τα έπλυναν και τα φύλαγαν, όμως όταν τα έπαιρνα πίσω ήταν όπως ακριβώς τα έδινα, δεν τα έπλεναν, τα τίναζαν και τα χτυπούσαν μόνο αλλά αυτό δεν έφτανε! φέτος δε γινόταν να τα αφήσω πάλι απλυτα! και δεν την μπορώ την ταβανοσκόπηση καθόλου, αλλά πονάω παντού, ούτε τη μαρμελάδα που έφτιαξα δεν έβαλα σε βάζα από τους πόνους.



    spyros1000

    δεν είναι θέμα χρημάτων σπύρο, είναι θέμα καθαριότητας. σε πέντε χρόνια τα έδωσα σε πέντε διαφορετικά καταστήματα καθαρισμού και φύλαξης χαλιών και τα πέντε μου βγήκαν άχρηστα. κανένα δεν τα έπλυνε. μόνο μπόλικη ναφθαλίνη τους έβαζαν. τουλάχιστον για μια πενταετία δεν τίθεται θέμα πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. λολ Δεν έννοούσα ένα χαλί! χαλίιιιιιι! λολ! Πολλά ... μόνο απο μένα ζητάει η μαμά βοήθεια σε αυτά τα νοικοκυρίστικα! λολ!
    Πάρε και βιταμίνες παιδί μου, μην πάθεις τίποτα!!!
    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. blueprints

    την ώρα που έκανες το σχόλιο εγώ έγραφα το δικό μου και γιαυτό η καθυστερημένη απάντηση.
    μοναδικός συνδυασμός μόνο που ξεβγάζεται πολύ δύσκολα και σπαταλάς νερό.
    τα καλοκαίρια που με πηγαίναν οι δικοί μου στις εξωτικές καρδιτσίους νήσους, η γιαγιά μου τις βελέντζες τις έπλενε στη νεροτριβή. γρήγορα, εύκολα και ακάματα. και το νερό από το ποτάμι. το τι παιχνίδι κάναμε με την αδερφή μου στο ποτάμι δε λέγεται. βέβαια, η αρρωστιάρα η αδερφή μου την άλλη μέρα είχε σαράντα πυρετό και το παιχνίδι μου έβγαινε ξινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ηφαιστίωνα

    τι βιταμίνες, με μουσκορίλ νορτζέσικ και βολταρέν είμαι. καλά κάνει η μαμά μου και με λέει τυραμισού, χαλάω αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμ κοτζάμ αεροπόρος επιδόθηκες σε "ασκήσεις επί εδάφους"!
    Άντε καλή ανάρρωση και για νέες "πτήσεις"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mistirios

    το είπα και στο ποστ, είμαι φιλότιμη, τα χαλιά το είχα σηκώσει απο τις πέντε μαΐου, και τα είχα στο σπίτι της μαμάς μου με σκοπό να τα πλύνουμε στη βεράντα της γιατί είναι μεγάλη και μπορεί ακόμα και το μεγάλο χαλί που είναι πέντε επί τέσσερα να είναι ανοιχτό. απλά περιμέναμε να τελειώσει ο γιος μου τις εξετάσεις για να μην τον ενοχλούμε. και τα ξεκίνησε μόνη της να τα πλένει. είναι λογικό να αφήσω τη μαμά μου εξήντα δυο χρονών να τα κάνει μόνη της; όχι βέβαια, και ενώ δεν είχα κοιμηθεί το βράδυ για προσωπικούς λόγους καθόλου ευχάριστους, άυπνη, κουρασμένη, έπλενα όλη μέρα όλα τα χαλιά τα δικά μου και της μαμάς τα δυο μεγάλα. δεν την άφησα να κάνει τίποτα. μόνο με το λάστιχο κατάβρεχε όπου της έλεγα. καλά στη δουλειά την άλλη μέρα ήμουν η σκιά του εαυτού μου. αφού και τα παιδιά στη δουλειά μέχρι νερό μου φέρνανε για να μην με κουράζουν!

    σήμερα μετά από μιάμιση ώρα διάδρομο, είμαι πιο καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου θύμησες τη μητέρα μου. προ τριετίας, παρόμοιο περιστατικό με εσένα, με τη διαφορά πως παραλίγο να τη χάσουμε κιόλας...

    Τέλος πάντων, προσοχή, ξεκούραση και περαστικά.

    Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοίτα, το να πέφτω στα... τέσσερα μου αρέσει, το παραδέχομαι, αλλά για πολύ διαφορετικούς λόγους από εκείνους που έχουν να κάνουν με τα χαλιά και το πλύσιμό τους! Χα, χα... Είμαι παλιοκάθαρμα, το ξέρω, αλλά ελπίζω να με συγχωρείς όμορφή μου. Γι' αυτό λοιπόν ακριβώς, επειδή προτιμώ άλλες... χρήσεις, εδώ και λίγα χρόνια τα δίνω πια έξω... Να μου τα πλένουν και να μου τα φυλάνε. Και ξέρεις, δεν κάνουν καθόλου άσχημη δουλειά κάποιοι απ' αυτούς. Βέβαια, χάνω το τσαλαβούτημα στο νερό, αλλά ΟΚ, υπάρχουν κι άλλοι πιο ευχάριστοι τρόποι για να τσαλαβουτήξω και να πλατσουρίσω! Τώρα μάλιστα που είναι καλοκαίρι... Δροσερά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί ρε κοπελιά;; Γιατί; Γιατί; Γιατί; Δε σε λυπάσαι καθόλου; Δε λέω, καλά τα καθάρισες, αλλά ξεκωλόθηκες ρε παιδί μου!! Γιατί δεν καλούσες ένα ωραίο καθαριστήριο, να έρθει να στα πάρει, να στα πλύνει και να στα φυλάξει;; Δεν ήθελες θα μου πεις και σε καταλαβαίνω. Αλλά ρε παιδί μου, πολύ ξεκώλομα... Άντε, καλή ανάρρωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάντως, για να μην το ξεχάσω, έτσι και φόραγες παντόφλες με 7 πόντους τακούνι για να πλύνεις τα χαλιά, θα ήσουν η δεύτερη στον κόσμο που έχει τέτοια... φετίχ! Γιατί πρώτη είναι η Μόνικα "θεά" Μπελούτσι, η οποία ισχυρίζεται πως βάζει μπουγάδα και κάνει γενικά όοοοοολες τις δουλειές του σπιτιού με γόβα-στιλέτο! Respect!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εχετλαίος

    βλέπω ότι δε σπανίζουμε τα καλά παιδιά στην πιάτσα, πολλοί βοηθάμε τις μαμάδες μας!
    ευχαριστώ.


    nyanna

    αχ και εμένα μου αρέσει να είμαι στα τέσσερα για άλλους λόγους(είναι και πιο ξεκούραστα) αλλά αυτό το γονάτισμα/πλατσούρισμα δε γινόταν να το γλιτώσω. πέντε χρόνια με ψιλοκαθάρισμα τα χειροποίητά μου τα είχαν παίξει. σήμερα που τα ξαναείδα, ζωντάνεψε το χρώμα τους!

    πράγματι φοράω μέσα στο σπίτι κάτι παλιές γόβες στιλέτο για παντόφλες, ήταν από τον μπουρνάζο, φοβερά αναπαυτικές. βέβαια η από κάτω, έχει τις ενστάσεις της!




    κωλόγρια

    καλώς ήρθες γιαγιά. σπεύδω να διαβάσω το περιπετειώδες ταξίδι της επιστροφής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στα τέσσερα και με βούρτσα! Χα! Σε λίγο θα μου πεις ότι πας στο ποτάμι να πλύνεις τα ασπρόρουχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαρά στο κουράγιο σου, πάντως. Κι αν θες, σου δανείζω τον κόπανο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. χαχα
    πρέπει να είχε πλάκα αυτή σου η βούτα...:p

    ακους imagine?? γιατι αυτη την ατακα "σας φιλω στα μουτρα" την λεει συχνα ο σερβετας(ασχετο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ξεκούραση επειγόντως αγαπητή μου ρία, είδα πρόσφατα ενα ντοκυμανταίρ που έδειχνε τι παθαίνουν αυτοί που δεν κοιμούνται τουλάχιστον 7 ώρες τη μέρα. Πολλά και διάφορα (όλα άσχημα). Και μετά τα 40 τα χειρότερα (η περιπτωσή μου). Νάσαι λοιπόν καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. διαστήματα

    ναι και παραπέρα βόσκω τα πρόβατα!
    τι να κάνω όμως είμαι και καλό κορίτσι και βοηθάω (!) τη μαμά μου!

    ξέρεις πιο είναι το πιο δύσκολο όργανο μουσικής? η φλογέρα γιατί πρέπει να προσέχεις και τα πρόβατα!





    locuspublicus

    ευχαριστώ ευχαριστώ

    όταν εγώ λέω ότι είμαι σε κρίσιμη ηλικία και πρέπει να με προσέχουν δεν με ακούνε. όλο ταλαιπωρίες και στενοχώριες με κερνούν! σνιφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΠΙΣΗΣ Η ΘΕΙΑ ΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΟΡΌΜΗΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ.και ας μου κανει εμενα ταχαμτις ταχαμτις..την ακαμάτρα!
    [σμακ φιλί!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αντικαταθλιπτική βοήθεια έφτασεεεε!
    Ρία γράψε σ' ένα χαρτί ότι σε βασανίζει το βράδυ . Κλείστο σε ένα φάκελλο. Κοιμίσου. Το πρωϊ μόλις ξυπνήσεις άνοιξε το φάκελλο και διάβασε ότι έχεις γράψει. Πές μου πως θα αισθανθείς μόλις τελειώσεις το διάβασμα,για να σου πω τι να κάνεις.
    Σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. θεία ντόννα

    φτιάχνω και παγωτό υπέροχο. ρώτα τον ιάσιο, με αυτό συνοδεύω το κορόμηλο!
    όταν το φτιάχνω μοσχομυρίζει η πολυκατοικία. άπαξ ετησίως μην περιμένεις μεγαλύτερη συχνότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. επίκουρε,

    μακάρι τα προβλήματα να λύνονταν και να έπαυαν να σε απασχολούν με την καταγραφή τους!

    δυστυχώς τα αίτια είναι πολύ βαθύτερα και δεν εξαρτώνται από εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες