ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

20 Ιουν 2008

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ (ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ) ΜΠΛΟΓΚΟΠΑΙΓΝΙΟΝ

Κατόπιν προσκλήσεως του Ιάσιου που προσκλήθηκε από την Εκάτη που προσκλήθηκε από την Αμελί-Δήμητρα, θα απαντήσω στο ερώτημα: Τρεις προτάσεις που θα κάνατε στου πολιτικούς-κυβερνώντες-ιθύνοντες!
Να, λοιπόν οι όροι του παιχνιδιού:
1. Πάρε μια πένα
2. Βούτα την στο μυαλό σου
3. Γράψε τρεις προτάσεις που θα έλεγες μπροστά σε όλους τους λωποδύτες που μας κυβερνούν
4. Προσκαλέστε όσους θέλετε.

1ον Η εκπαίδευση στη χώρα μας χαρακτηρίζεται από την παραπαιδεία, οι εκπαιδευτικοί είναι αποτυχημένοι γιατροί, δικηγόροι, φιλόλογοι, μηχανικοί, βιολόγοι. Δεν έπιασαν στις πανελλάδικές τη βάση για να περάσουν στη σχολή της αρεσκείας τους και προκειμένου να μη χάσουν χρόνο για να δώσουν ξανά εξετάσεις συμβιβάζονται έστω και αν το όνειρό τους ήταν διαφορετικό. Το σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων δεν είναι αυτό που πρέπει να είναι. Ούτε ο επαγγελματικός προσανατολισμός των παιδιών που σχεδόν από τα 14 καλούνται να επιλέξουν τι θα ακολουθήσουν. Πρέπει να αλλάξει το σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων και το είδος εκπαίδευσης που παρέχεται στα γυμνάσια και τα λύκεια. Θα πρέπει οι δάσκαλοι να επιτελούν το έργο τους και όχι να γεμίζουν το πεντάωρο της καθημερινής παρουσίας τους στα δημοτικά σχολεία. Εν ολίγοις, αρχίστε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση που θα κάνει τα σχολεία τόπους μάθησης και όχι τόπους παραγωγής παπαγάλων και βαθμοθηρευτών. Που δε θα αναγκάζει τους γονείς να πληρώνουν ιδιαίτερα και φροντιστήρια, που δε θα μαζεύουν λεφτά από τη μέρα που γεννούν το παιδί τους για να το στείλουν να σπουδάσει στο εξωτερικό.

2ον Το σύστημα υγείας στη χώρα μας οδηγεί τους πολίτες στην επιλογή ιδιωτικών θεραπευτηρίων. Περισσότερο φταίνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα σ’ αυτά. Γιατροί που ζητούν τα φακελάκια, νοσηλευτές που βαριούνται που ζουν, κτήρια που καταρρέουν. Αν είχε καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, και κάθε τρία ή πέντε χρόνια ελέγχονταν οι εργαζόμενοι, η παροχή υπηρεσιών θα ήταν πολύ πιο σωστή όχι μόνο στα νοσοκομεία αλλά παντού, γιατί θα υπήρχε η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια τους.

3ον Σε χώρες που δεν έχουν τόση ηλιοφάνεια ή ανέμους, οι κυβερνώντες τους επιλέγουν να επενδύσουν σε εναλλακτηκτές μορφές ενέργειας. Εμείς που έχουμε ηλιοφάνεια από τις 365 μέρες το χρόνο τουλάχιστον τις 290, γιατί δεν επιλέγουμε εναλλακτικές πηγές ενέργειας? Γιατί δεν υπάρχουν προγράμματα που να προκαλούν για χρήση φωτοβολταϊκής ενέργειας; Γιατί δεν υπάρχουν αιολικά πάρκα; Γιατί δεν ενημερώνεται ο κόσμος για όλα αυτά ή για την ανακύκλωση? Γιατί σε όλη τη χώρα υπάρχουν προβλήματα σοβαρά για την αποκομιδή των σκουπιδιών τη στιγμή που υπάρχουν τρόποι για την ελάττωσή τους αλλά και μέθοδοι αποκομιδής τους πέρα από την υγειονομική ταφή τους? Για όλα τα παραπάνω, η πρότασή μου έγκυται στην ενημέρωση και την πληροφόρηση έτσι ώστε να προκληθούν οι πολίτες και οι βιομήχανοι να χρησιμοποιούν μεθόδους μείωσης των ρύπων και προστασίας του περιβάλλοντος.

Καλώ τους παρακάτω να απαντήσουν:

19 σχόλια:

  1. Είσαι σωστή εσύ! Τα δύο πρώτα όκ σωστά και γνωστά, εκείνο το τρίτο είναι επίσης καλό.. έλα ντε.. είναι ένα ερώτημα και αυτό.. εδώ όταν είπαν να βάλουν ανεμογενήτριες έγινε χαμός... ο κόσμος δεν ενημερώνεται και σωστά.. άσχετο απαντήσεις θα πάρουμε;.. τι ρωτάω τώρα.. μήπως και ξέρουν; χεχε!
    Καληνύχτα Ria!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. hfaistiwna

    ευχαριστώ, τώρα μη θες απαντήσεις. εγώ αν έβλεπα έργο δε θα χρειαζόμουν απαντήσεις. μου αρκούν οι πράξεις. τι γίνεται όμως αν δε βλέπεις και έργα?

    καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Ρία,
    ευχαριστώ για την πρό(σ)κληση.

    Α. Πρώτα μιά γενική απάντηση και στα τρία ερωτήματα:
    Για να φανεί αισθητή πρόοδος στους τομείς αυτούς χρειάζεται χρόνος (δεκαετία και πάνω...), άρα δεν φέρνουν ψήφους, άρα...
    Παράδειγμα 1ον:
    Οι καναδέζικες λεύκες, οι οποίες πολύ γρήγορα κουφιάζουν εσωτερικά, πέφτουν και σκοτώνουν κόσμο, είναι όμως ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ των Δημάρχων γιατί μέσα στην τετραετία μεγαλώνουν πολύ, δείχνουν ΔΕΝΤΡΑ, φέρνουν ψήφους.
    Παράδειγμα 2ον:
    Η σήραγγα παράκαμψης του αυχένα (1650 μ.) της «Κατάρας» κοντά στο Μέτσοβο έχει κατασκευαστεί εδώ και 30+ χρόνια!
    Περνάει στα 900 μ., που σπανιώτατα πιάνει χιόνι.
    Δεν έγιναν ποτέ οι δρόμοι ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗΣ πρός αυτή, ΔΕΝ χρησιμοποιήθηκε ποτέ! ίσως του χρόνου, όταν ολοκληρωθεί η «Εγνατία».
    Προφανώς δεν θά έφερνε ψήφους στον «ηπειρωτάρχη» μακαρίτη Ευαγ. Αβέρωφ-Τοσίτσα. Ίσως και να φοβόταν ότι θα ΕΧΑΝΕ ψήφους από τους Μετσοβίτες, αν γινόταν η προσπέλαση η οποία περνάει ΑΠΕΝΑΝΤΙ (κι όχι δίπλα) από το χωριό.
    Για την Ιστορία: Στο «πολιτικό» του γραφείο στα Γιάννενα ο ως άνω απασχολούσε κάπου 10 συνήθως γραμματείς, για "τακτοποίηση" προβλημάτων των ψηφοφόρων (ευνοϊκές μεταθέσεις στρατιωτών κυρίως, όταν ήταν υπουργός Εθν. Άμυνας...). Αυτό έφερνε ψήφους!

    B. Η απάντηση στο 1ο σου ερώτημα (αλλά έμμεσα και στο 2ο και στο 3ο) έχει δοθεί στο "αυτάδελφο" μπλόγκ «Ναπολέων» {nalambis.blogspot.com} και είναι πολύ μεγάλο "ΣΕΝΤΟΝΙ" για να το μεταφέρω εδώ.
    Θα το βρεί κανείς έυκολα στο αρχείο {Φεβρουάριος 2008}.
    Δεν τα έχω πάντως με τους δασκάλους (ούτε με τους γιατρούς κλπ) αλλά με την ίδια της ΣΤΟΧΕΥΣΗ της Γενικής Παιδείας, την οποία ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ως απλοί πολίτες, αν την υιοθετήσουμε βέβαια...
    Σε μιά δεκαετία± (αν αλλάξει η στόχευση φυσικά...) θα βελτιωθούν κι οι δάσκαλοι κι οι γιατροί κι όλοι μας.

    Γ. Η απάντηση σε... ΟΛΑ τα ερωτήματά μας είναι μία και μοναδική: ΕΛΕΓΧΟΣ.
    Ο ανύπαρκτος ως τώρα έλεγχος σε οποιονδήποτε έκφανση της κοινωνικοπολιτικής μας ζωής.
    Ας αρχίσουμε ελέγχοντας τον διπλανό μας, όταν πετάει τις σακκούλες με τα σκουπίδια του από το μπαλκόνι ή όταν αδειάζει το τασάκι του αυτοκινήτου στο δρόμο...
    Δεν γίνεται να έχουμε από ένα χωροφύλακα πίσω μας ο καθένας...
    Έτσι σιγά-σιγά θα μάθουμε να ελέγχουμε και τους πολιτικούς μας...

    Καλό ΣαΚυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ λάμπης

    Συμφωνώ μαζί σου και περισσότερο στο 3ο.

    Έλλειψη Αδιάβλητων Ελεγκτικών Μηχανισμών, γιατί Νόμοι υπάρχουν αλλά δεν τηρούνται πάντα, και υπάρχουν Νόμοι που αντικρούονται με άλλους για το ίδιο θέμα-αντικείμενο με αποτέλεσμα την τροπή προς την Εντροπία.

    Καλό ΣαΚυ με ένα καλό Σάκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ν.α. λάμπης

    καλέ στο δικό σου ιστολόγιο έπρεπε να αναρτήσεις τις προτάσεις σου!

    πάντως σε ευχαριστώ που τις έγραψες και μάλιστα τόσο γλαφυρά.



    ιάσιος

    εσύ ήσουν πιο λακωνικός αλλά σε βοηθά και το μυαλό σου που σαν υπολογιστής ανασύρει την κατάλληλη στιγμή το αντίστοιχο ρητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ιάσιε

    διαφήμιση ξεδιαφήμιση, με έχουν μπερδέψει τα άρθρα στο ιστολόγιό σου αλλά δεν αφήνω σχόλιο γιατί μπορεί να γράψω καμιά χαζομάρα και να γελάει όλη η μπλογκόσφαιρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sygnvmh alla mpika sto blog sou kai epsaxna mia wra apo pou kanei tsi ou tsi ou kai ekana 3 wres na to brw..

    h8ela na ta diabasw ayta ta 10 alla den anteksa,,
    8a ksanapostarw me mute:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ria
    Καλά είπα εγώ ότι είσαι ΖΗΜΙΑΡΑ !

    Την έπαθα κι εγώ σαν την Beth και θα σού τά ψάλλω τώρα!

    Μιά αναγκαία διευκρίνιση πρώτα: Το γραφείο μου είναι ένα ολογυάλινο αίθριο(*) στο χωριό και βέβαια πορτοπαράθυρα ανοιχτά μ' αυτόν τον καιρό. Μπαίνουν μέσα μέλισσες, σφήκες, φλετούρια διάφορα, αράχνες, σαύρες, γάτες, σκύλοι, ΠΟΥΛΙΑ.
    Ούτε τά πειράζω ούτε μέ πειράζουνε.
    Όταν μπήκα στο μπλογκ σου να κάνω το σχόλιό μου κι άρχισε το τσίου-τσίου στην αρχή δεν έδωσα πολλή σημασία. Κυκλοφορούν πουλιά, γενικώς εδώ μέσα.
    Όταν όμως συνεχιζόταν το τσίου-τσίου, θεώρησα ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ ότι κάποιο πουλί είχε ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ πίσω από τα βιβλία της βιβλιοθήκης μου.
    Και κατέβασα τα μισά σχεδόν βιβλία, ξαναΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ, για να ...απελευθερώσω το ...πουλί!

    Ονομάτισε την ποινή σου, ζημιάρα!Έ!, ζημιάρα!
    Ν.Α.Λ.

    ---------
    (*) Να αποζημιωθώ τουλάχιστον από τη διαφήμιση! Δικιάς μου κατασκευής είναι. Αυτή είναι η δουλειά μου εδώ και 17 χρόνια: Κάνω γυάλινα δωμάτια εις άπασαν την Ελλάδα. Και με πατέντο ΗΠΑ παρακαλώ, δεν παίζουμε! Χωρίς πρόβλημα κρύου-ζέστης. Ανεβασμένα πράμματα, δικοί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. beth

    αν κοιτάξεις το πουλάκι που υιοθέτησα, έχει ενα μικροφωνάκι, αν το πατήσεις δεν έχει ήχο και μπορείς να αφοσιωθείς στο διάβασμα!


    ν. α. λάμπης

    μακάρι να είχα και εγώ ένα τέτοιο γραφείο. πολύ θα το ήθελα. σε ζηλεύω. τώρα το ότι την πάτησες, τι να κάνω, είσαι και φιλόζωος. κλείσε και συ τον ήχο στην τσι τσι ου!

    αλήθεια αυτή είναι η δουλειά σου?



    προς όλους!

    εδώ στα σχόλια μπορείτε να διαφημίζεστε, θα μου άρεσε αν κάποιος από σας έχει είδη υγιεινής γιατί θέλω να βάλω τζακούζι και γιατί να τρέχω? μπορεί κάποιος να θέλει να βάψει το σπίτι του και να βρει εδώ κάποιον αναλόγου εργασίας, βέβαια όποιος θέλει χειρουργό, ας με ρωτήσει ξέρω τον καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΑΣ,ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ,ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΚΡΥΦΤΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ,ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΤΣΙ?


    ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΟΠΑΙΧΝΙΔΑ,ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΕΖΑ....
    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. nikpes34

    αν ο αριθμός 34 δηλώνει την ηλικία σου, είσαι για λύπηση κακομοίρη!

    34 χρονών άνδρας και αντί να έχεις γκόμενα και να πηδάς, κάθεσαι δύο παρά είκοσι τη νύχτα και γράφεις σχόλια!

    δεν καλύπτεται το σεξ αγόρι μου με τις μαλακίες που κάνεις.

    βγες και προσπάθησε να αποκτήσεις ζωή και όχι να νομίζεις ότι ζεις κάνοντας σχόλια στο ίντερνετ!

    get a life looser!

    και στο έχω ξαναγράψει το μαλακίζειν ουκ έστι φιλοσοφείν!

    άσε που τόσος θυμός δε δικαιολογείται, απλά ΖΗΛΕΥΕΙΣ!

    δε σου φταίει κανένας όμως!
    μόνος έγινες απόκληρος και θεωρείσαι ιός στο μπλογκοχωριό!

    αν ήταν στο χέρι μου θα σε απέκλεια από το να μπαίνεις στο ιστολόγιό μου. ΔΕ ΣΕ ΘΕΛΩ!

    είσαι ένας ανικανοποίητος, μοναχικός, γρουσούζης, γκαντέμης, πιθανόν άσχημος και χοντρός, κακόψυχος, αποτυχημένος ή καλύτερα ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ και προπάντων μοναχικός άνθρωπος. η όλη σου συμπεριφορά είναι κραυγή για βοήθεια. εδώ όμως δε θα τη βρεις γιατί δεν είμαι διατεθιμένη να σε άνεχτώ άλλο.

    έσβησα όλα τα σχόλια εκτός από ένα για να βλέπει ο κόσμος τη μαλακία που σε δέρνει και άν μετά από αυτό το μήνυμα συνεχίζεις να με ενοχλείς θα σβήνω τα πάντα μόνο και μόνο για να μην πάιρνεις την ικανοποίηση ότι κάπου έχεις αφήσει το μιαρό στίγμα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. υ.γ. για το ιντερνετικό σκουλήκι

    ιάσιος που σου χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή Ρία,
    έχω διαφορετική γνώμη για την "διαχείριση" βρωμοσχολίων.

    Τό 'στειλε και σέ μένα και τό διάγραψα πρίν λίγο που τό βρήκα αλλά ταυτόχρονα τό έστειλα στο ΕΙΔΙΚΟ μπλόγκ που έχει φτιαχτεί για να αποθέτουμε τις βρισιές και τις βωμολοχίες των κομπλεξικών που εκτονώνουν την βρώμα που τους κατακλύζει γράφοντας «σχόλια».

    Έτσι δεν μπορούν να έχουν οι κομπλεξικοί την ικανοποίηση ότι τους ...φοβηθήκαμε και τους ...φιμώνουμε.

    Η διεύθυνση του μπλογκ «Πανδέκτης Βόθρος» είναι:
    vothroblog.blogspot.com

    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ.
    Είναι παθολογικοί τύποι και ευχαριστιούνται, όταν τούς διαβάζουμε. Και πολύ περισσότερο βέβαια όταν σχολιάζουμε τις βρισιές τους.

    Κατά την γνώμη μου η ΑΜΕΣΗ διαγραφή τούς στερεί αυτήν την ικανοποίηση και τούς μειώνει την διάθεσή τους να τό ξανακάνουν.

    Μόνον όταν τό «φχαριστιέσαι» επαναλαμβάνεις κάτι...
    Άμα δεν «πιάσει τόπο» στο ελάχιστο, δεν τό ξανακάνεις.


    Κουράγιο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υ.Γ.
    1. Ας τό ρίξουμε και λίγο στην Ιατρική, που φαίνεται να έχεις μιά κάποια συμπάθεια:
    Α. Για να φανεί χρήσιμος ο IΑΣΙΟΣ στον εν λόγω βρωμιάρη, πρέπει αυτός να είναι ...ΙΑΣΙμΟΣ. Πράγμα που δεν νομίζω γιατί, όπως θα πρόσεξες, μάς κάνει και ...μαθήματα μπλογκικής δεοντολογίας. Ειναι χαμένη υπόθεση.
    B. Xρειάζομαι επειγόντως τον ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ που ξέρεις: Θέλω να μού κάνει μιά λοβοτομία γιατί κάτι παθαίνω με όσα αποκαλύπτονται. Ειδικότερα όταν με ΠΛΑΤΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ο Τσουκάτος λέει ότι δεν δωροδοκήθηκε ο ίδιος αλλά ...το όλον ΠΑΣΟΚ...

    2. Ναί, η κατασκευή γυάλινων δωματίων είναι η ειδικότητά μου (Πολ. Μηχανικός είμαι). Έχω κάνει καμμιά τρακοσαριά.
    Αν θέλεις στείλε μου την διεύθυνσή σου {e-mail: nalambis@tee.gr} να σού ταχυδρομήσω φυλλάδια.
    Τέρμα η "γκρίζα διαφήμιση" όμως. Δεν την μπορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ma cherie Riá,
    και άργησα να έρθω {κι απ' όσο σέ έχω καταλάβει μάλλον τό 'χεις ήδη βαρεθεί το παιχνίδι} και είδα την απάντησή σου στον Ν.Α.Λάμπη, ότι δεν θές, δεν είναι το παιχνίδι έτσι, απαντήσεις εδώ αλλά ερωτήσεις στο ίδιον μπλόγκ καθενός.

    Το δικό μου το μπλογκ όμως, Ρία μου, έτσι κι αλλοιώς είναι γεμάτο από τέτοια "ερωτήματα"... Οπότε αν τώρα τα εμφάνιζα ως παιχνίδι, πιθανόν να έχανα τον επίζηλο τίτλο μου ως ασχομονούντα Κλαζομένιου.

    Για το τελευταίο σου όμως, κρεββατοτσακισμένη, που, όπως κι άλλα προηγούμενα, δείχνει ότι έχεις ένα κάποιο "σπίρτο" όχι σύνηθες, θα σου ...αποθέσω μερικές σκέψεις μου.

    Πάω εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κλαζομένιος

    φίλτατε, μου αρκεί που είδες την πρόσκληση και σε ευχαριστώ.

    επέλεξα τα συγκεκριμένα άτομα γιατί είμαι σίγουρη ότι θα είχαν πολλά να πούν.

    καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες