ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

27 Μαρ 2020

ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ



Ποτέ μου δεν κατάλαβα αυτήν την παροιμία. Δεν πας  μπροστά γιατί μπορεί να πέσεις και δεν πας πίσω γιατί θα πνιγείς. (Πώς, στο διάολο, έφτασες εκεί;)
Δηλαδή να πας πλάγια, όχι σαν καβούρι, αλλά να στρίψεις 90 μοίρες δεξιά ή αριστερά και να προχωρήσεις δε γίνεται; Πρέπει να πας μόνο μπροστά ή πίσω; Που και εδώ έχεις επιλογές αλλά ας μην το αναλύσω.
Θα μου πείτε πως μου ήρθε έτσι ξαφνικά να τα βάλω με την παροιμία…
Να σας πω.  Ζούμε εν μέσω καραντίνας και σήμερα που είχα μια μέρα ρεπό, είπα να χαζέψω στο facebook. Και μου γύρισε το μάτι.
Γιατί; Γιατί δεν μπορούν οι κύριοι και οι κυρίες να καθίσουν στα σπίτια τους. Μη χέσω…  Κυρία μου, το σπίτι σου το επίπλωσες εσύ, είναι όπως το ονειρευόσουν από τότε που  ήσουν κοριτσάκι. Είναι η φωλιά σου, το κάστρο σου, το απάνεμο λιμάνι σου. Τι δε σου αρέσει και δεν μπορείς να καθίσεις μέσα; Τα έπιπλα; Εσύ τα διάλεξες. Οι άνθρωποι; Εσύ τους διάλεξες επίσης. Και το σύζυγό σου/ φίλο/σύντροφο. Κανείς δε σου τον έδωσε με το ζόρι. Αν δεν μπορείς να  ζήσεις με αυτόν τον άνθρωπο για δυο μήνες μόνοι σας χωρίς τρίτους, τότε φταις εσύ που ελαφρά την καρδία τον σπίτωσες. Τα παιδιά σου; Υπάρχει μια άλλη παροιμία που λέει: το παιδί σου και το σκυλί σου όπως τα μάθεις!  άρα δε φρόντισες να κάνεις τα παιδιά σου έτσι όπως τα ήθελες, δεν τα δίδαξες σωστά.
Αν ζούσατε κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου που μετά τις δέκα έμενες υποχρεωτικά στο σπίτι  μέσα ή όταν απαγόρευαν την κυκλοφορία εντελώς, τι θα κάνατε; Τότε η μοναδική διασκέδαση ήταν το ραδιόφωνο.
Σήμερα έχουμε άπειρους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοράσεις, ίντερνετ. Δε σου αρέσουν; Δες μια σειρά, μια ταινία, μια παλιά ελληνική ταινία ή σήριαλ, διάβασε βιβλία που μπορείς να βρεις στο ίντερνετ, κάνε μια εικονική περιήγηση σε ένα οποιοδήποτε μουσείο του κόσμου. Δες ένα ντοκυμαντέρ για τις φάλαινες, τους ανθρακωρύχους, τον πολλαπλασιασμό του ιππόκαμπου. Μίλα μέσω skype ή messenger  με όλους τους γνωστούς σου, δες τους κιόλας και με το viber μπορείς να κάνεις το ίδιο όπου και να βρίσκονται. Και ρώτα τους πως περνούν, αν είναι στην Ιταλία ή τη Γαλλία ή την Αγγλία  για να καταλάβεις γιατί πρέπει να μείνεις σπίτι.
Δε θες να μιλήσεις; Γράψε. Σε χαρτί, στο laptop, στο facebook, στο blog σου. Φτιάξε ένα βίντεο για το youtube. Έχεις ένα σωρό πράγματα να κάνεις.
Δυο βδομάδες πριν κλαιγόσουν πως δεν έχεις χρόνο και τώρα που έχεις χρόνο τί κάνεις; Πέρα από το να γκρινιάζεις γιατί είσαι μέσα. Και ξέρεις γιατί είσαι μέσα;
Να σου εξηγήσω, γιατί φαίνεται πως τη θες μασημένη την τροφή σου.
Ο κορονοϊός είναι ένας ιός της φύσης, δεν τον έφτιαξαν τρελοί επιστήμονες στα εργαστήρια και τους ξέφυγε. Οι επιστήμονες δεν είναι ηλίθιοι. Αν είχαν τέτοια δυνατότητα θα έφτιαχναν έναν ιό να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, αλλά δυστυχώς δε γίνεται. Δε μας έχουν εξαπολύσει βιολογικό πόλεμο, γιατί δεν υπάρχει βιολογικός πόλεμος χωρίς αντίδοτο, γιατί αυτός που θα τον ξεκινούσε, θα ήξερε πως κόλλαγαν και οι δικοί του. Ξυπνάτε, που σας λένε μια μαλακία και την καταπίνετε αμάσητη, ενώ ότι είναι λογικό δεν το πιστεύετε.
Ο ιός αυτός χτυπάει τα υπέροχα και ροζ ροζ πνευμονάκια μας και τα κάνει σμπαράλια. Το πρώτο πρώτο σύμπτωμα είναι η έλλειψη όσφρησης. Μπορεί να είστε απλά φορείς, δηλαδή να έχετε τον ιό, να τον μεταφέρετε αλλά εσείς να μη νοσείτε. Αλλά άπαξ και χάσετε την όσφρησή σας, πάτε κατ’ ευθείαν στο νοσοκομείο, σκούρα τα πράγματα. (Μου εξήγησε ο παθολόγος το μηχανισμό επίθεσης του ιού και χέστηκα από το φόβο μου, καταστρέφει εντελώς τον ιστό. Σκεφτείτε, σχεδόν έκοψα το κάπνισμα, κάνω άντε 4-5 τσιγάρα το 24ωρο).
Αλλά δεν  είναι αυτός ο λόγος που μένουμε μέσα. Μένουμε μέσα γιατί ο ιός έχει φοβερή  μεταδοτικότητα και επιβιώνει στις επιφάνειες πολύ περισσότερο από άλλους κορονοϊούς (ναι οι κορονοϊοί είναι πολλοί, θυμάστε το  sars; Το mers; Τη γρίπη των χοίρων; Όλοι αυτοί κορονοϊοί ήταν). Αν, λοιπόν, συνεχίζουμε να κυκλοφορούμε όπως πριν (και να μην έχουμε χρόνο για τον εαυτό μας), θα γίνει η μετάδοση του ιού καθολική. Τα άτομα με αδύνατο ανοσοποιητικό και  με χρόνιες παθήσεις θα νοσήσουν.
Αυτά τα άτομα είναι πολλά. Μην ξεχνάμε πως στη χώρα μας οι ηλικιωμένοι είναι περισσότεροι από τους νέους. Αν νοσήσουν θα πάνε στο νοσοκομείο και πάρα πολλοί θα χρειαστούν διασωλήνωση, άρα θα πρέπει να μπούνε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στη χώρα μας δεν έχουμε πολλά κρεββάτια ΜΕΘ. Στόχος είναι, λοιπόν, να μη νοσήσουν όλοι μαζί για να μπορέσει να ανταπεξέλθει το σύστημα υγείας.  Και μην ακούσω μαλακίες πως πρέπει να φτιάξουμε νοσοκομεία περισσότερα, γιατί πριν τον κορονοϊό, μας έφταναν μια χαρά. Και μας φτάνουν αν μαζευτούμε σπίτια μας. Γιατί αν δε μαζευτούμε, όταν θα πας τη μαμά σου στο νοσοκομείο και ο γιατρός έχει ένα κρεβάτι ΜΕΘ, θα διαλέξει ένα νέο να βάλει και όχι τη μαμά σου και τη μαμά μου. Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει να στρώσεις τον κώλο σου και να μείνεις στο σπίτι σου; Για να μη φτάσουμε να κάνουμε επιλογή ασθενών για τις ΜΕΘ και τους αναπνευστήρες, για να έχουν όλοι την ευκαιρία που τους δίνεται να παλέψουν τον ιό με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας. Αλλιώς, ότι κάνει η φύση και ο οργανισμός σου.
Το ερώτημα, λοιπόν, είναι απλό. Ή βάζεις τον κώλο σου κάτω και μένεις μέσα χωρίς βόλτες και επισκέπτες ή βγαίνεις και αν νοσήσεις, ο Θεός μαζί σου!  Απλά πράγματα. Αν δεν τα κατάλαβες, βγες, φυσική επιλογή. Με την έλλειψή σου θα ανέβει τουλάχιστον μια μονάδα το μέσο iq της χώρας σου!

1 σχόλιο:

  1. οι περισσότεροι δεν προσέχουν, έχει τρομάξει το μάτι μου....κάνουν πηγαδάκια στις ουρές απο τράπεζες και το συζητάνε κι όλας..η άλλη ερχόταν σχεδόν δίπλα μου (ευτυχώς φορούσα μάσκα, γυαλιά κτλ) της είπα να πάει ποιο εκεί και έκανε ελάχιστα πίσω και μετά απο λίγο με ξαναπλησίαζε, την κοίταζα και ξέρεις τι ένιωθα Ρία? ότι θεωρούσε υπερβολή την προστασία που είχα, γιατί με κοίταζε κι αυτή σαν να ήξερε οτι προκαλεί φόβο..δεν ξέρω πως να το εξηγήσω...και άλλα πολλά βλέπουμε, έχουμε φρίξει με ΄σους δεν το καταλαβαίνουν...δεν έχω κάτι λένε είμαι μια χαρά...ζούμε τρελές καταστάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες