ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

1 Φεβ 2014

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ



Ποιό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας μας;
Σας αφήνω δυο μέρες να μου γράψετε τις απαντήσεις σας. Και μετά θα σας απαντήσω.
Παρακαλώ πολύ, γράψτε μου ποιό, κατά τη γνώμη σας, είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας μας, θέλω πολύ να δω τις απόψεις σας. 

36 σχόλια:

  1. Ο τρόπος σκέψης και αλληλοσυναρτήσης του συμφέροντος των ανθρώπων που τη κατοικούνε!

    Καλό μηνα! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σοβαρή κώφωση των πολιτικών, το ίδιο πρόβλημα που έχουμε στη χώρα μου ...

    Φιλιά και καφεδάκι, φιλενάδα!!!

    Έχω επιστρέψει στο ελληνικό blog μου, σιγά, σιγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ότι έχουμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα σα χώρες είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο!
      φιλιά βερονικάκι!
      καλώς μας ήρθες πάλι!

      Διαγραφή
  3. Η νοοτροπία της αυθαίρετης και υποκειμενικής απόδοσης νοημάτων κατά το προσωπικό συμφέρον (φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι), νοοτροπία που αποκλείει τον σεβασμό προς τον διπλανό, την κοινωνική συνεργασία, την συνείδηση ατομικής και συλλογικής ευθύνης, την αυτογνωσία και συνεπώς την περεταίρω μόρφωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστόν, αλλά αυτό δε νομίζω να διορθώνεται με το ρυθμό που αλλάζει η κοινωνία. η κοινωνία μας έχει ανατολίτικη νοοτροπία και αυτό την καθυστά ρουσφετολογική και υβρίδιο μεταξύ ανατολής και δύσης λόγω της απότομης ενηλικίωσής της χωρίς βιομηχανική επανάσταση και ωρίμανση μέσω των ευρωπαϊκών ιδεών.
      και αυτό δε θα αλλάξει γιατί ο αριθμός των ανατολιτών, δε μειώνεται αλλα΄αυξάνεται ραγδαία...

      Διαγραφή
  4. Το μεγαλύτερο πρόβλημα;;; Το ότι ως λαός έχουμε εκπαιδευτεί να μην ακούμε, ούτε και να συνθέτουμε. Με το ζόρι οι πιο ικανοί μόνο αναλύουν. Ως εκ τούτου βλέπουμε και θα βλέπουμε τα τραίνα να περνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δίκιο έχεις, αλλά κατά την άποψή μου είναι κάποιο άλλο...

      Διαγραφή
  5. συμφωνω με τους προλαλησαντες και θα προσθεσω τη Ζήλεια για οτιδήποτε καλύτερο καταφέρνει ο διπλανός μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ότι δεν πιστεύουμε πια στα ιδανικά μας και των προγόνων μας.
    Πίστη (στον Θεο) Πατρίδα, οικογένεια και τα γωωστά φιλότιμο, φιλοξενία και παλικαριιά!
    Μικρός Ήρωας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστός. δεν πιστεύουμε στο θεσμό της οικογένειας και ...

      Διαγραφή
  7. Εμείς και τα μυαλά που (δεν) κουβαλάμε...

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρόεδρε, τα μυαλά μας είναι αποτέλεσμα των κοινωνικών καταβολών, της μόρφωσης και της καλλιέργειάς μας. η νοοτροπία μας προκυπτει από τις συνθήκες που μεγαλώσαμε, και το πως μεγάλωσαν αυτοί που μας μεγάλωσαν και πάει λέγοντας...

      Διαγραφή
  8. Για εμενα το μεγαλύτερο πρόβλημα τις χώρας είναι η δομή του κράτους, είναι κακό ψυχρό και ανάποδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πιο σημαντικό πρόβλημα στην χώρα μας σήμερα είμαι ΕΓΩ και μόνο ΕΓΩ. Ο πολίτης που θέλω τα πάντα μα χωρίς να κοπιάσω, θέλω δημοκρατία χωρίς να συμμετέχω ,θέλω κοινωνικό κράτος χωρίς να πληρώνω, θέλω να περνώ πλούσια χωρίς να δουλεύω ,θέλω να κριτικάρω χωρίς να προτείνω ,θέλω να βλέπω σαπουνόπερες και μετά να βρίζω τους τούρκους ,θέλω συνδικαλισμό από τον καναπέ, θέλω σοσιαλισμό και βίλα ,θέλω φιλελευθερισμό αλλά χωρίς ελεύθερο ανταγωνισμό ,θέλω τα κινέζικα να μην γράφουν made in PRC αλλά να έχουν τιμές PRC, θέλω το κινητό μου να έχει παντού σήμα αλλά δεν θέλω τις κεραίες πάνω από το κεφάλι μου, θέλω τον πακιστανό στην δουλεία μου με τρις κι εξήντα αλλά δεν θέλω τους λαθρομετανάστες, θέλω την ρωσίδα να μου προσέχει τον άρρωστο πατέρα μου στο νοσοκομείο αλλά δεν θέλω να της βάλω ΙΚΑ, θέλω τον ΣΑΜΑΡΑ για πρωθυπουργό αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση ,θέλω να περνώ με κόκκινο αλλά άμα περάσει κανένας άλλος του ρίχνω και μια μούντζα, θέλω τον Μπέο για δήμαρχο Βόλου και τον Μελισσανίδη για πρόεδρο της ΑΕΚ, θέλω να παίρνω όσα ένας πτυχιούχος πανεπιστημίου κι ας έβγαλα με το ζόρι το γυμνάσιο…Τα θέλω στην ζωή μου με κάνουν να ονειρεύομαι και να παλεύω γι αυτά. Όταν όμως ξεπερνούν τις δυνατότητες μου και δημιουργούν πρόβλημα στο σύνολο αυτόματα με θέτουν εκτός κοινωνίας. Κι ως γνωστόν με τον όρο κοινωνία εννοείται το σύνολο των ανθρώπων που συμβιώνουν σε κάποιον τόπο ή σε μία ιστορική περίοδο και έχει ευρεία (ανθρωπότητα) ή στενή εφαρμογή (ομάδες ανθρώπων στο χώρο και τον χρόνο) ως έννοια. Σε έναν εναλλακτικό ορισμό ως κοινωνία φέρεται η διαρκής στο χρόνο συνεργατική ομάδα, τα μέλη της οποίας ανέπτυξαν οργανωμένα πρότυπα σχέσεων μέσω της διαρκούς αλληλεπίδρασής τους.
    ΑΡΑ κλείνοντας θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας σήμερα είναι η απώλεια της κοινωνίας της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τριαντάφυλλε, πρώτον, φέρε καλσόν, και γκρι. παίρνω μετάθεση και θα φορώ γκρι τώρα.
      δεύτερον, πολίτη, εσύ ειδικά φταις γιατί έκανες μόνο ένα παιδί. η νοοτροπία η δικιά σου είναι και των άλλων. στην πορεία, δε θα είμαστε σε θέση να βελτιωθούμε γιατί αλλάζει η δομή της κοινωνίας μας και δε θα είναι προς το καλύτερο!
      θα τα πούμε από κοντά.

      Διαγραφή
  10. Εννοείς κάτι που θεωρώ σοβαρό εκτός από το ότι η Μ και ο Β. και χιλιάδες άλλοι δεν κόβουν αποδείξεις για τα ιδιαίτερα που παραδίδουν, οι γιατροί που κόβουν τις μισές αποδείξεις, οι άλλοι που σου λένε 100 € χωρίς απόδειξη και 140€ με απόδειξη, τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους, την λαμογιά του Έλληνα, το ότι κάθε γονιός θέλει το σπλάχνο του να πιάσει μια δουλίτσα στο Δημόσιο και μετά να αράξει, τις συμπεριφορές των συνδικαλισταράδων και τέλος γενικότερα η νοοτροπία μας;
    Όχι. Δεν έχω κάτι πιο σημαντικό. Η ευθύνη είναι κατά πολύ δική μας. Μην πω κατά κύριο λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και από που πηγάζει αυτό; από την ανατολίτικη νοοτροπία μας που στο μέλλον θα είναι πλέον καθεστώς! μας έρχονται που μας έρχονται οι λαθρομετανάστες, δεν έρχεται και κανένας μορφωμένος. όλο αποβράσματα μας έρχονται που γεννοβολούν ασύστολα! και η νοοτροπία των παιδιων τους θα είναι ίδια με των γονιών τους. εκατό χρόνια πίσω από τα βουβάλια!

      Διαγραφή
  11. Είναι που ο Έλληνας πέταξε τον πολιτισμό την παράδοση στα σκουπίδια..Με λιγα λόγια,έγινε ένας πασοκανθρωπος....Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι γνωστό πως το χάλι μας είναι αποτέλεσμα της διακυβέρνησηςη του πασόκ τόσα χρόνια. και το πιστεύω ακράδαντα αυτό.
      αλλά θεωρώ πως η υπογεννητικότητα είναι το σημαντικότερο πρόβλημα μας. αύριο θα είμαστε μειωνότητα στην ίδια μας τη χώρα...

      Διαγραφή
  12. θα έχουμε την γνώμη σου ή θα μας παιδεύεις για πολύ κυρία μου...????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η απουσία απονομής Δικαιοσύνης. Αντί η Δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη εξουσία, όπως ορίζει το σύνταγμα, να τους ελέγχει όλους, να τιμωρεί όταν πρέπει, και όχι επιλεκτικά (θυμηθείτε τον αείμνηστο Καραμανλή που είχε πεί για τον Παπανδρέου ότι ένα πρώην πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή, αλλά σπίτι του και πολλά άλλα παραδείγματα - δεν είναι φαινόμενο ενός μόνο κόμματος) Εδώ έχουμε την μεγάλη διαφορά από το εξωτερικό (πχ. Αμερική Κλίντον, Γαλλία Συράκ, Ιταλία Μπερλουσκόνι, κ.α.), ότι όλοι ( ή οι περισσότεροι μηχανισμοί) ελέγχουν και δεν διαπλέκονται με τους υπόλοιπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιος αποδίδει δικαιοσύνη;
      δεν είδες τι έγινε με το μπαλτάκο;

      Διαγραφή
  14. Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας; Μα με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα χαρά μου;
    Ελα΄χαρά μου
    έλα ομορφιά μου
    άσε τα προβλήματα
    ζήσε την ζωή!


    Ζήσε το αύριο
    ερωτεύσου
    Με τον βαλεντίνο
    αύριο γλέντα μαζι!

    Κούνα τα μαλλιά σου
    χαμογέλα γλυκά
    ήρθε η ώρα
    να χαρείς ξανά!

    Και αν ζηλέυεις
    τα νέα παιδιά
    δεν πειράζει
    άσε να χαρούνε και αυτά!

    Τα χαιρετίσματα μου!
    Μικρός Ήρωας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ
    :-(
    Η ΡΗΧΗ ΜΝΗΜΗ
    :-(
    ΛΕΜΕ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ
    :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η υπογεννητικότητα. θα καταντήσουμε να μην έχουμε κανένα δίκαιωμα στην ίδια μας τη χώρα φίλε ανώνυμε!

      Διαγραφή
  16. Το κυριότερο και ακρογωνιαίο πρόβλημά μας είναι ότι σκεφτόμαστε με την καρδιά (συχνά και με το ...στομάχι) και όχι με το μυαλό. Όχι σπανίως σκεφτόμαστε και με το υπογάστριο! (μόλις πήρα ιδέα για νέα ανάρτηση...) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάντα με το χιούμορ σου το καυστικό φίλε μου!
      η υπογεννητικότητα είναι κύριο πρόβλημα της χώρας μας. γιατί σε μερικά χρόνια, θα δούμε μια κοινωνία που κάναμε αγώνα να την αποβάλουμε από πάνω μας. μόνο που τότε, δε θα μπορούμε να αντιδράσουμε. θα είναι "έλληνες" στην ελλάδα!

      Διαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες