ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

16 Φεβ 2012

ΕΠΤΑ ΣΕΠΤΑ...

Και επειδή ο αγαπημένος μου
με κάλεσε και σε ένα άλλο παιχνίδι που παράλληλα προσφέρει και ένα βραβειάκι, δεν μπορώ να μην αποδεχτώ την πρόσκληση και το βραβείο.

Υποχρέωσή μου είναι να σας πω επτά πράγματα για μένα, και να προσφέρω το βραβείο και σε άλλους δεκαπέντε μπλόγγερς.

Και ξεκινώ.

Από μικρό κοριτσάκι, παρακολουθούσα παγοδρομίες και χορό στον πάγο. Τότε μόνο η ΥΕΝΕΔ έδειχνε αθλητικές εκδηλώσεις και ολυμπιακούς αγώνες και κυρίως το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακής. Δεν έχανα ποτέ αυτές τις εκπομπές. Αργότερα, τα ιδιωτικά κανάλια έδειχνα το χορό στον πάγο ατομικά ή ζευγάρια μέσα στη νύχτα. Επίσης δεν τα έχανα. Το αγαπημένο μου ζευγάρι ήταν η Μάγια Ούσοβα και ο Αλεξάντερ Ζούλιν. Τώρα η Μάγια έχει αποσυρθεί και ο Ζούλιν είναι προπονητής ολυμπιονικών.  Όταν το ίντερνετ μας έφερε τις εκδηλώσεις αυτές πιο κοντά μας, έπαψα να ξυπνώ μέσα στη νύχτα για να τις παρακολουθήσω.


Λατρεύω τον κινεζικό και ιαπωνικό κινηματογράφο. Όλες αυτές τις ταινίες που βάζει η ΕΤ 1 τα βράδια, τις έχω δει πολλές φορές στο ίντερνετ, ευτυχώς έχουν αγγλικούς υπότιτλους. Δε μιλώ για τα καράτε και τις χαζομεταγλωτισμένες ταινίες. Μιλώ για τον καλό κινέζικο κινηματογράφο του Ζαν Γιμού και του ιάπωνα Ακίρα Κουροσάβα. Ειδικά κάτι ασπρόμαυρες ταινίες εποχής του Κουροσάβα, τις έχω δει όλες πέντε έξι φορές.


Διαβάζω πολύ. Πάρα πολύ. Κυρίως λογοτεχνία αλλά και ότι άλλο ενδιαφέρον πέσει στα χέρια μου. Δε συμπαθώ καθόλου μερικές ελληνίδες συγγραφείς που έχουν κάνει όνομα και τα βιβλία τους είναι τόσο απλοϊκά και προβλέψιμα. Προτιμώ ξένους συγγραφείς και έχω τουλάχιστον 850 τίτλους βιβλίων στη βιβλιοθήκη μου. Τελευταίο μου απόκτημα η σειρά των αρχαίων ελλήνων συγγραφέων. Έχω, πλέον, τα άπαντα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Και τα ξαναδιαβάζω.


Άκουγα μουσική κλασσική από 7 ετών. Είχε πάει ο μπαμπάς μου στη Γερμανία σε αποστολή και μου είχε φέρει τρεις δίσκους, την Πέμπτη και την Ένατη συμφωνία του Μπετόβεν, και τα βαλς του Στράους. Τους έχω λιώσει τους δίσκους αυτούς. Βέβαια, κανείς άλλος από την οικογένεια δεν τα άκουγε και περίμενα να πάει η μαμά να ψωνίσει για να βάλω τους δίσκους. Μεγαλώνοντας έγραφα κασσέτες και τις άκουγα στο walkman και μετά, με ακουστικά στο σιντί. Τώρα δε με ελέγχει κανείς και βάζω κυρίως όπερα, τα αγαπημένα μου κομμάτια στο αυτοκίνητο.


Είμαι εξαιρετικά υπομονετικός άνθρωπος. Μπορώ να περιμένω με τις ώρες μέσα στο αυτοκίνητο να τελειώσει ο γιος μου ότι έχει να κάνει και να είμαι εκεί, με ένα βιβλίο στο χέρι. Το ίδιο κάνω και στις σχέσεις μου. Δίνω ευκαιρίες και υπομένω μέχρις εσχάτων. Άμα όμως μου γυρίσει το μάτι, καλύτερα φύγε. Δεν μπορείς να φανταστείς τι γίνεται. Σε σφάζω και σε μαχαιρώνω με τη γλώσσα μου. Δεν ξέρω καν αν συνέρχεται ο άλλος μετά από αυτά που του λέω. Υποπτεύομαι ότι μερικοί σχεδόν ευνουχίστηκαν. Τουλάχιστον τέτοιες πληροφορίες έχω. Σφάζω το είπα, ας πρόσεχε. Τόσες ευκαιρίες είχε για να διορθωθεί. Αφού δε χαμπαριάζει, φταίω εγώ που φτάνω στα όριά μου;

Δεν πιστεύω στο μάτι. Δεν μπορώ να το δεχτώ, δεν εκτιμώ τους ανθρώπους που ζητούν επίμονα από τους άλλους να τους ξεματιάσουν. Την αδερφή μου, μορφωμένη γυναίκα, σύγχρονη και κοινωνική, την αποκαλώ Κατίνα γιατί κάθε μέρα τηλεφωνεί στη μαμά να την ξεματιάσει, αυτήν, το γιό της, την κόρη της, τον άντρα της… Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;


Έχω πάντα στην τσάντα μου ένα ή δυο βιβλία. Και τα έχω γιατί αν χρειαστεί κάπου να περιμένω, δε θέλω να κάθομαι και να κοιτάω γύρω σα χαζή. Θα ανοίξω το βιβλίο μου και δε θα καταλάβω πως περιμένω. Θα είμαι αλλού. Το δεύτερο βιβλίο είναι για στοκ. Μπορεί το πρώτο να το τελειώσω. Τι θα κάνω μετά; Αν ξεμείνω, θα τρέξω στο πλησιέστερο περίπτερο για να πάρω ένα βιβλίο των εκδόσεων μπελ. Ωραία βιβλία σε φτηνή έκδοση και προσιτή τιμή.

Το βραβείο το προσφέρω στους παρακάτω μπλογγερ.

Στη ΦΟΥΛΗ
Στον blueprints
Στον πατριώτη syndesmos71
Στον επίσης πατριώτη ο αγράφων και των κάμπων
Στην παλιά αθηναία Evie
Στη χειμωνιάτικη λιακάδα που εδέησε να έρθει από το μαγευτικό βορρά
Στην κοριτσάρα που γαμάει και δέρνει
Στο φίλο που ζει ζωή σαν ξενοδοχείο
Στο συνάδερφο ιατρό και συνεργάτη διεθνής καμαριέρα
Στον τελευταίο που μόνο τελευταίος δεν είναι
Στο φίλο heliotyponμε το μπλογκ με το σοκαριστικο όνομα
Και στο φίλο δημήτρη

Ευχαριστώ πολύ τρέμενς, και σε καλη μεριά φίλοι μου το βραβειάκι. Πολύ θέλω να μάθω επτά πράγματα για τον καθένα από σας!

Τους υπόλοιπους, δεν τους το πρόσφερα γιατί είδα πως το είχαν ήδη πάρει. Θελω να ευχαριστήσω τους πάντες, αλλά δε γίνεται.

Καλή σας ημέρα φίλοι μου!

24 σχόλια:

  1. καλημέρα και ευχαριστώ αλλά το έχω ήδη πάρει το σχετικό, το έχω παίξει και στο έχω δώσει κι εγώ (στις 6/2 συγκεκριμένα...), από τα 7 σου τα περισσότερα τα ήξερα - ή τα φανταζόμουν - το μόνο που δεν ήξερα ήταν αυτό για το μάτι... και για το οποίο να σου πω ότι ξεματιάζω (ορίστε πες με Κατίνο τώρα), φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ria, την καλημέρα μου.

    Ενδιαφέροντα όσα μας είπες. Κυρίως το πλήθος των βιβλίων σου. Μπράβο.

    Μου έχουν δώσει κι εμένα το "βραβείο" ξανά από άλλο ιστολόγιο. Σε ευχαριστώ πολύ για την προτίμηση, αλλά δε θα τη δεχτώ, όχι γιατί δεν τιμώ την πρότασή σου, αλλά γιατί θα προτιμούσα να μιλήσουν τα κείμενά μου για μένα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το νούμερο 5 αντιπροσωπεύει και μένα...
    σε καλή μεριά λοιπόν το βραβειάκι σου ρία μου!!!
    καλημέρες και φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να δω πόσα θα μαζέψω εχω ήδη 5, και τι άλλα να πω; τα εχω πει όλα..τες πα κάποια στιγμή θα παίξω..
    Καλά να περάσεις φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε καλή μεριά το βραβείο! Έχει και ωραίο λαχανί χρώμα! Μου θύμησες την παλιά Αθηνά, την εποχή που ήταν κι αυτή με ένα βιβλίο στο χέρι συνέχεια. Τώρα δεν προλαβαίνει. Άσε που δεν βοηθάει και η πρεσβυωπία!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σε ευχαριστώ πάρα πολύ Ρία μου!
    Να είσαι πάντα καλά!πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιά και δεν έχω πάρει ποτέ βραβείο, τουλάχιστον στον Δημόσιο Βίο, καταλαβαίνετε με πόση προσοχή υπολόγισα την κάθε οδό και κάθε λεπτομέρεια της αποψινής βραδιάς όπου έχω την τιμή να σταθώ ανάξιος ανάμεσα σε άξιους, νεαρούλης ανάμεσα σε βετεράνους.

    Και, καθ΄ όλη την διάρκεια και βαθύτητα της σκέψης περί αυτού δεν μπορούσα να σταματήσω να θυμάμαι την βραδιά που ο Μάρλον Μπράντο, έχοντας κερδίσει το Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία Ο Νονός, έστειλε στην απονομή των Όσκαρ την συμπαθητική Αμερικανίδα-Ινδιάνα Σασήν Μικρό Φτερό, να μιλήσει αντ' αυτού, αρνούμενη το Όσκαρ στο όνομά του λόγω της μεταχείρισης των Ινδιάνων από τους Λευκούς επί 200 χρόνια... κάτι σαν τον τρόπο με τον οποίον φέρονται σήμερα οι Λευκοί στους Έλληνες, γυρίζοντας τόσο εύκολα τα λόγια τους που είχαν υποσχεθεί Ευρώ όσο ο αέρας φυσά και το χορτάρι μεγαλώνει. Ο αέρας όμως σταμάτησε να φυσά και το χορτάρι σταμάτησε να μεγαλώνει, και θυμάμει την Σασήν Μικρό Φτερό, καθώς μερικοί στα Όσκαρ την χειροκροτούσαν μα οι περισσότεροι γιουχάιζαν. Αργότερα, ο Μάικλ Κένη είχε πει πως ο Μάρλον έπρεπε να έχει έρθει ο ίδιος να μιλήσει αντί να στείλει μια μικρή, φτωχή Ινδιάνα να εισπράξει τα γιουχαΐσματα αντ' αυτού.

    Ευχαριστώ την Ακαδημία, και την ομήγυρη για την τιμή την οποίαν δεν μπορώ να δεχτώ σαν ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της μεταχείρισης των Ελλήνων από τους λευκούς του Τέταρτου Ράιχ. Ας φωτίζει το Μεγάλο Πνεύμα, Μανιτού, τα βήματά μας, μια και έιναι ο μόνος θεός που δεν μας έχει γυρίσει ακόμα την πλάτη, ώστε να περπατήσουμε στην ομορφιά που θα βρούμε στη τέλεια και τελική απλότητα ζωής, όπου σύντομα θα βαδίζουμε, όλοι μαζί.

    Και για όσους δεν κατάλαβαν, είμαι ο Δημήτρης, πατέρας του Αετού Με Πολλές Φωλιές, και Τελευταίος στην λίστα της Ρίας, σαν φόρο τιμής στον καλό φίλο μου τον Τελευταίο που μόνο αυτό δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρια μου σε ευχαριστώ πολύ για την τιμή και θα παίξω, ώστε να μάθεις πιο πολλά για μένα.

    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ να μου είσαι καλά αγαπημένη, μόλις επέστρεψα κομμάτια από πάνω, κομμάτια αλλά ευτυχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρια μου, το..σιναχι που με βασανιζε τις τελευταιες μέρες σε συνδιασμό με μια τάση να μην συμμετεχω στα μπλογκοπαίχνιδα που κατα καιρους επαναλαμβάνονται στο μικρο χωριό μας, με εκαναν να μην ανεβασω ανάρτηση.Παρόλα αυτα ,σε ευχαριστω για το δωράκι. Το κρατω μαζί με τα παλιοτερα που εχω μαζεψει φυλαγμενα στο συρταρι!

    Για να μη σου χαλάσω και το χατηρι θα παιξω απο δω -περιληπτικα ...

    1.Είμαι τελειομανης (το γνωριζες αυτό;;;
    2.Οταν μενω μονη στο σπιτι δεν μπορω να κοιμηθω.
    3.Οταν είναι να ταξιδεψω την παραμονη το βραδυ δεν μου κολλαει υπνος!
    4.ξυπναω καθημερινα γυρω στις 8,30 πμ χωρις ξυπνητηρι...
    5. Τρελλαίνομαι να κάθομαι δίπλα στη θάλασσα. Έχει νομιζω μια μαγική ιδιότητα να με γεμίζει έμπνευση και ταυτόχρονα μια απίστευτη ηρεμία.
    6. Ένα από τα όνειρα μου ( παλιο αλλα επίμονο) είναι να αποκτήσω ένα σπιτάκι εκει που σκάει το κυμα...
    7. Προκαταβάλομαι αρνητικά όταν καποιος/α με χαιρετισει σε χειραψία δίνοντας μου το χέρι χαλαρά! Το νιωθω μεσα στην παλάμη μου σαν ψόφιο ψάρικαι αυτο με κανει να νιωσω μια αυθορμητη αντιπάθεια!

    Για περισσότερα μεσα απο τα κειμενα μου και τις κουβεντες μας!

    Φιλια!

    ( στην προηγουμενη αναρτηση σου σκοπιμα δεν σχολιασα ..Θα στα πω προφορικα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλα θυμομουν :D

    Eιχα παιξει σε παρομοιο παιχνιδι, δινοντας 10 συν μια αχρηστες πληροφορίες για να με γνωρισετε καλυτερα , εδώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. BLUEPRINTS

    συγνώμη γιάννη μου, αλλά ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι, τα έπαιξε το καημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. teleytaios

    καλέ, δεν είναι υποχρεωτικό! απλά επειδή μου αρέσει το ιστολογιό σου το έκανα! είναι τρόπος εκτίμησης και σεβασμόύ προς ένα άλλο μπλόγγερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. christina

    ευχαριστώ χριστινάκι, επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Verónica Marsá

    με τις υγείες σου βερονικούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΟΥΛΗ

    μάλλον σ' αγαπάμε πολλοί και πολύ φιλενάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αθηνά...

    εγώ για την πρεσβυωπία που απέκτησα πρόσφατα, πήρα ωραιότατα σινιέ γυαλιά από τη λαική! τέλεια. και εύκολα αναλώσιμα γιατι τα μπέρμπερις, τα κάθησα και τα έσπασα. πάνε 150 ευρώ. μετά με πέντε, είμαι άνετη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Dark13Sun

    και εσύ να είσαι καλά. με τις υγειες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. thinks

    ακριβώς για όσα έγραψες, σε λατρεύω δημήτρη μου!

    όπως θες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Evie

    ευχαριστώ. να περνάς καλά στο εξωτικό νησί σου εύη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. tremens

    δεν πειράζει. ταλαιπωρήθηκες, αλλά το άξιζε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λιακαδα

    τα περισσότερα τα ήξερα φιλενάδα. αυτό με τη χειραψία και εμένα με νευριάζει. φιλιά και περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λιακαδα

    αλλο ήταν εκείνο καλέ!
    σε μπέρδεψε το συναχάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες