ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

20 Νοε 2011

ΛΑΘΗ ΛΑΘΗ ΛΑΘΗ...


Δε θα μιλήσω για τα λάθη που μας έφεραν στο σημερινό χάλι μας. Υπάρχουν πολύ πιο ενημερωμένοι για αυτά από μένα. Θα μιλήσω για τα λάθη σε κάποιο άλλο τομέα. Και εξηγούμαι:

Στο τμήμα μου αυτές τις μέρες είχα ένα νοσηλευτή που υπηρετεί τη θητεία του. Έχει σπουδάσει γιατρός, χρωστάει πέντε μαθήματα και πήρε την ειδικότητα του νοσοκόμου.
Είναι πολύ πρόθυμος, ευγενικός, δείχνει ενδιαφέρον να μάθει και μου έκανε εντύπωση το ήθος του.

Το παιδί το λένε Ερκάν, και είναι από την Κομοτηνή. Είναι έλληνας υπήκοος και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα.

Και αναρωτιέμαι τι λάθη έχουν κάνει οι εκάστοτε κυβερνήσεις στο θέμα των μουσουλμάνων της Θράκης.

Ο Ερκάν, είναι τώρα 25 χρονών. Δε θυμάται  πολλά από τις κυβερνήσεις πριν το 2000.

Όλες οι άλλες κυβερνήσεις, τους έκαναν να νιώσουν ξένοι στην ίδια τους τη χώρα.
Δεν τους έδιναν δάνεια οι τράπεζες.
Δεν έπαιρναν επιδοτήσεις από το κράτος για τις καλλιέργειες τους. Δεν τους έδιναν άδεια να πάρουν τρακτέρ.
Δεν τους έβαλαν  κεραίες για τηλεόραση ελληνικών καναλιών.
Στέλνανε τα παιδιά τους σχολείο και τους υποχρέωναν να διδάσκονται θρησκευτικά. Και όλοι γνωρίζουμε ότι τα θρησκευτικά στα σχολεία είναι κατηχητικό. Όχι ενημερωτικό μάθημα.
Δεν έστειλαν δασκάλους που να κατανοούν τη διαφορετικότητα του θρησκεύματος με αποτέλεσμα να αρνούνται οι γονείς να στείλουν τα παιδιά σχολείο και να τα πηγαίνουν στα θρησκευτικά σχολεία που έφτιαξαν  με τούρκικα χρήματα και τούρκους δασκάλους.
Πληρώνουν φόρους, στρατεύονται, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να απαιτήσουν από τους έλληνες κυβερνώντες.

Αν τους επιδοτούσαν όπως τους χριστιανούς της περιοχής, θα είχαν και αυτοί βίλες και τζιπ. Όμως ενημερώνονταν μόνο οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι παρότι ήταν στα ίδια καφενεία, δε μάθαιναν τι να κάνουν. Ήθελαν και αυτοί να συμμετέχουν σε πολλά κοινά, όμως το ίδιο το σύστημα τους  απέκλειε.
Μήπως δε σκοτώθηκαν μουσουλμάνοι στον ελληνοϊταλικό πόλεμο; Δεν έχυσαν το αίμα τους για την Ελλάδα; Ναι. Όμως ποιος τους το αναγνωρίζει; Επειδή στην κατοχή, η Θράκη ήταν υπό βουλγαρική κατοχή, δε σημαίνει ότι δεν υπέφεραν και αυτοί.

Αν η κάθε κυβέρνηση αντιμετώπιζε τους μουσουλμάνους της Θράκης σαν τους εβραίους της Θεσσαλονίκης, δε θα ανησυχούσαμε με την επιρροή που έχουν οι τούρκοι στη θρησκευτική αυτή μειονότητα της χώρας μας. Όμως γνωρίζουν ότι αυτοί τους έκαναν να στραφούν στη γείτονα χώρα. 

Όταν χαρίστηκαν δορυφορικά πιάτα από τους τούρκους που πιάνουν τριάντα κανάλια τούρκικα, όταν βάζουν λεωφορεία να τους πηγαίνουν στην Τουρκία να ψωνίσουν, όταν δίνουν υποτροφίες στα παιδιά τους να σπουδάσουν, πως αυτοί να μη νιώθουν πιο δική τους τη χώρα που τους βοηθά από τη χώρα που τους παραγκωνίζει;


28 σχόλια:

  1. Ρία μου, το ότι "καλύτερα ήμασταν με την δικτατορία" άκουγα στα ταξί της Αθήνας 1974-1989 και μου ανακατεύει το στομάχι σήμερα όπως και τότε. Το ότι ένας δικτάτορας πήρε με το μέρος του τα κεφάλια όλα από την από δώ μεριά των συνόρων, την στιγμή που με την ίδια ανάσα πούλαγε Ελλάδα Χριστιανών, Αρχαίους Ημών Προγόνους και φασισμό με την πραγματική του έννοια όπως είχε κάνει ο Μουσολίνι, δεν είναι νομίζω δικαιολογία για να μην εξηγούμε στους Μουσουλμάνους της Θράκης ότι και ο Παπαδόπουλος τους χρησιμοποίησε, απλά με άλλο τρόπο.

    Κατά την γνώμη μου οι μειονότητες στην Ελλάδα δεν υποφέρουν επειδή οι κυβερνήσεις δεν τους δίνουν σημασία, αλλά επειδή ο Έλληνας είναι ρατσιστής, τόσο βαθειά, που δεν το αντιλαμβάνεται καν στον βαθμό που είναι.

    Παρεμπίπτοντος, στην κατοχή, οι Χριστιανοί άδειασαν την Θεσσαλονίκη από Έλληνες Εβραϊκής καταγωγής δίνοντάς τους στα Ες-Ες. Μετά οι Χριστιανοί αγόρασαν από τα Ες-Ες τις Εβραϊκές κατασχεμένες περιουσίες, και όταν γύρισαν μερικοί επιζήσαντες του Άουσβιτς Έλληνες Εβραϊκής καταγωγής, οι Χριστιανοί δεν τους επέστρεφαν τις περιουσίες τους. Από τον Μεσαίωνα μέχρι τους βαλκανικούς και μετά την κατοχή, σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Θεσσαλονίκης ήταν Εβραϊκός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά είναι κρίμα, δεν ξέρω τι γίνεται εκεί αλήθεια..
    Επίσης σύμφωνα με τις φωτογραφίες απαιτώ η πόλη του φωτός να πληρώνει φόρο στην ΕΕ για την χρήση ηλεκτρικού ρεύματος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος τα ξέρει αυτά Ρια μου;αλλά θα συμφωνήσω ότι είμαστε πολύ ρατσιστές....
    Καλό βράδυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ήταν αυτα τα μόνα λάθη!Τα μπούτια τους έχουν μπλέξει!Και το κακό δεν είναιαυτό! Το κακό είναι ότι εμεις πληρώνουμε τα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι,όχι,ο Παπαδόπουλος δεν τους επέτρεπε ούτε καν να φύγουν απ'τα χωριά τους,ούτε καν να βγουν απ'την κλειστή συνοικία τους στην Ξάνθη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω με τον thinks σε όλα πλήν τον ρατσισμό των Ελλήνων, καραμέλα την οποία ειλικρινά έχω σιχαθεί να ακούω έτσι στον αέρα.Οι μειονότητες στην Ελλάδα εδώ και κάτι χρόνια είναι οι ίδιοι οι Έλληνες.Επίσης για την ιστορία ένας ρατσιστής λαός , δεν δέχεται ΕΞΑΡΧΗΣ να φιλοξενήσει μετανάστες (βλ. Γερμανία ή Ιταλία) και μάλιστα να τους αφομοιώσει.Δεν φτανει που ενσωματώθηκε εδώ ο κάθε πικραμένος, είμαστε και ρατσιστές από πάνω τί να πείς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να έκαναν όλα τα άλλα σωστά και να ήταν λάθος σε αυτό...θα το συζητούσα φιλενάδα....τι να πω τώρα....από που να πιάσεις ...αυτό που μπορώ να πω σε προσωπικό επίπεδο....φέρομαι στους άλλους ...όπως θα ήθελα να φέρονται σε εμένα.....όποιοι και να είναι αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρια, επέτρεψε μου να διαφωνήσω με το κείμενο σου, κάτοικος Κομοτηνής γαρ. Δεν ξέρω πολλά για την αντιμετώπιση που είχαν οι μουσουλμάνοι από την δικτατορία, όταν βέβαια ρώτησα τον πεθερό μου, αυτός αρκέστηκε να μου πει πως "τους είχε βάλει τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι".

    Λες ότι ο Ερκάν είναι "Έλληνας πολίτης, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα". Σωστό είναι αυτό για τους τύπους, αλλά αν έρθεις εδώ στην Κομοτηνή και κάνεις μια ερώτηση σε 100 "έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα" για το αν νιώθουν Έλληνες ή Τούρκοι, οι 95 με 98 απαντήσεις που θα πάρεις θα είναι το δεύτερο.

    Αυτό φυσικά θα το διαπιστώσεις αν αναμιχθείς με τον ντόπιο πληθυσμό ούτως ή άλλως, όταν και θα δεις ότι η πλειοψηφία των "Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων στο θρήσκευμα" δεν μιλάει ούτε μια λέξη ελληνικά.

    Θα μου πεις ότι δεν μαθαίνουν στα σχολεία ελληνικά. Εδώ θέλω να σε διαφωτίσω, και να σου πω πως στον νομό Ροδόπης υπάρχουν τα κανονικά σχολεία που υπάρχουν σε όλη την χώρα, υπάρχουν και τα λεγόμενα μειονοτικά, που είναι ημι-δημόσια. Μισά του ελληνικού δημοσίου, μισά του τουρκικού.

    Στα μειονοτικά σχολεία διδάσκουν τόσο Έλληνες όσο και Τούρκοι (όχι "Έλληνες δάσκαλοι μουσουλμάνοι", Τούρκοι, εκ Τουρκίας ορμώμενοι, όπως πάνε οι δικοί μας σε σχολεία του εξωτερικού) δάσκαλοι. Υπάρχουν τεράστιες πιέσεις (ενίοτε και εκφοβισμοί) από το Τουρκικό Προξενείο προς τους μουσουλμάνους κατοίκους να μην στέλνουν τα παιδιά τους στα "κανονικά" σχολεία αλλά στα μειονοτικά. Οι Έλληνες-Χριστιανοί δάσκαλοι που πάνε εκεί να διδάξουν, υπό τον Τούρκο (εκ Τουρκίας ορμώμενο, διευκρινίζω πάλι) διευθυντή του σχολείου, παραγκωνίζονται σχεδόν προκλητικά. Πλέον σήμερα, με την δυνατότητα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών, το επιχείρημα σου αυτό καταρρέει. Ήταν απλά πρόσχημα από μεριάς του Προξενείου.

    Και μιας και είπα Προξενείο... Ας αναρωτηθούμε όλοι, ποιος ο λόγος να υπάρχει τουρκικό προξενείο στην Θράκη, εφόσον οι μουσουλμάνοι είναι Έλληνες πολίτες.

    Τα παιδιά θα φτάσουν στην Γ' Λυκείου, θα δώσουν πανελλήνιες, όμως θα περάσουν με βάσεις που καθορίζονται μόνο για την μουσουλμανική μειονότητα. Αν δεις στο μηχανογραφικό που κατέθεσε και ο γιος σου φέτος, υπάρχει τέτοια επιλογή για να την τικάρεις. Το αποτέλεσμα είναι να περνάνε τα μουσουλμανάκια σε σχολάρες τύπου Ιατρικής, Νομικής με 8 και 10, πολλοί εξ αυτών να πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη ή την Αδριανούπολη με μεταγραφή, να παίρνουν το πτυχίο και να γυρίζουν πίσω να ασκούν το επάγγελμα. Αδικία, είπες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μίλησες για κάτι δάνεια που δεν τους έδιναν οι τράπεζες. Αν έρθεις στην Κομοτηνή σήμερα, θα δεις μια τούρκικη τράπεζα (Ziraat Bank) καταμεσής της πλατείας, η οποία, από όσο ξέρω, μια χαρά δίνει δάνεια.

    Μιλάς για άλλες παροχές που δεν είχαν οι μουσουλμάνοι κάτοικοι. Σε πληροφορώ ότι οι παροχές που έχουν οι "Έλληνες Μουσουλμάνοι πολίτες" είναι διπλές, και όσον αφορά την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη και όσον αφορά την ιδιότητα της μειονότητας.

    Λες ότι δεν έχουν δικαίωμα να ζητήσουν από τους Έλληνες κυβερνώντες. Σε πληροφορώ ότι όχι απλώς έχουν δικαίωμα, όχι απλώς ζητάνε, αλλά πως όλα τα κόμματα και τους βάζουν υποψήφιους και βγαίνουν και σε αξιώματα. Τα κόμματα φυσικά το κάνουν για να πάρουν τους ψήφους της μειονότητας. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι πως, οι "Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα" αξιωματούχοι, όταν βγαίνουν στο αξίωμα τους, αρχίζουν και μιλάνε για την "μεγάλη, Τούρκικη Θράκη", για την "περήφανη, *Τουρκική* μειονότητα, και άλλα τέτοια, χαριτωμένα και εθνικιστικά. Δεν τους διαγράφει κανείς, γιατί η φωνή τους δεν είναι αρκετή για να προκαλέσει σάλο πανελληνίως. Την ζημιά όμως που είναι να την κάνουν, την κάνουν,εδώ, στον τοπικό πληθυσμό.

    Λες ότι αν τους επιδοτούσαν θα είχαν βιλάρες και τζιπ. Επειδή συναλλάσομαι και με τους "Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα" (μαζί με τους Χριστιανούς), έχω να σου πω πως, στην αγορά της Κομοτηνής, οι μόνοι που κινούν το χρήμα είναι οι μουσουλμάνοι. Και κινούν πολύ χρήμα, πάντα κινούσαν πολύ περισσότερο χρήμα από ό,τι οι Χριστιανοί.

    Συγχώρα με για το ύφος μου, αλλά νομίζω ότι έπεσες θύμα παραπληροφόρησης. Σε κάθε περίπτωση, σε προσκαλώ στην Κομοτηνή όποτε θελήσεις, για να σου δείξω κάποια πράγματα κι από κοντά. Το θέμα φυσικά είναι ανεξάντλητο, όμως νομίζω πως το μεγαλύτερο λάθος που έχει γίνει στην όλη υπόθεση, είναι πως, έξω από την Θράκη, κανείς δεν ξέρει τίποτα για το τι πραγματικά συμβαίνει.

    Θα είμαι εδώ για περισσότερο διάλογο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. thinks

    δεν κατάλαβες το πνεύμα μου δημήτρη.
    δεν είναι θέμα δικτατορίας ή ρατσισμού. είναι θέμα λαθών των εκάστοτε κυβερνήσεων που δεν έκαναν τους ανθρώπους αυτούς να νιώσουν έλληνες όπως θα έπρεπε!

    όσο για το ρατσισμό των ελλήνων, δεν είμαστε τόσο όσο θα έπρεπε. για παράδειγμα, έχουμε ένα σωρό τμήματα παντού για τη διαμονή και σίτηση των προσφύγων. τους προσφέρουμε εργασία, περίθαλψη και οικονομική ενίσχυση που θα έπρεπε να έχουν οι έλληνες πολίτες.

    παράδειγμα. για να κλείσεις ραντεβού για γαστροσκόπηση σε μεγάλο νοσοκομείο της αθήνας θες τέσσερις μήνες και ας είσαι ασφαλισμένος έλληνας πολίτης. ο αλβανός με το χαρτί απορίας, κάνει αμέσως. ποιος πληρώνει τη γαστροσκόπησή του;;; εμείς οι ρατσιστές όπως νομίζεις, έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Hfaistiwnas

    δεν είναι εκπληκτική η φωτογραφία ηφαιστιωνάκο;

    μου την έστειλε ένας φίλος από τη γαλλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΟΥΛΗ

    ως λαός δεν είμαστε ρατσιστές. μπορεί ατομικά να είμαστε. αλλά ως λαός, δεν είμαστε. δεν είμαστε εμείς που αφήσαμε πλοίο που το βούλιαξαν οι λαθρέμποροι με χίλιους ανθρώπους στην αδριατική να βουλιάξει και δεν τους μαζέψαμε. εμείς τους μαζεύουμε, τους περιθάλπτουμε, τους ταϊζουμε, τους βρίσκουμε εργασία.

    ρατσίστρια είμαι εγώ που δεν πάίρνω αλλοδαπή γυναίκα αλλα΄ελληνίδα. που δεν παίρνω αλβανό να μου βάψει το σπίτι, αλλά μάζεψα τις φίλες μου και το κάναμε πανηγύρι!

    γιατι απλά δεν ήθελα να δώσω χρήματα σε αλλοδαπό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. marayia

    απλά το κακό είναι ότι θα χάσουμε τη θράκη από κακή αντιμετωπιση των κατοίκων της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. VAD

    σφάλλεις. τους έδωσε άτοκα δάνεια για ανέγερση σύγχρονων κατοικιών, ηλεκτροδότησε και έβαλε τρεχούμενο νερό στα χωριά τους. τους έφτιαξε δρόμους και γέφυρες.

    θα μου πεις ότι το ίδιο έκανε σε όλη την ελλάδα. ακριβώς. δεν τους ξεχώρισε! αυτό είναι σημαντικό για κάποιον που πληρώνει φόρους, στρατεύεται αλλά θεωρείται μειονότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μάγισσα Κίρκη

    έχεις δίκιο κίρκη. ως λαός δεν είμαστε ρατσιστές, ατομικά ναι, ίσως είμαστε. εγώ πρώτη πρώτη. αλλα΄ως λαός που τους παρέχουμε κάθε άνεση, μόνο ρατσιστές δεν είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. mia

    και έτσι πρέπει φιλενάδα!
    ότι δε θες να σου κάνουν, μην το κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος

    έχεις δίκιο. μόνο που το θέμα είναι γιατί αφήσαμε εμείς να παρεισφρύσει σε ελληνικό έδαφος η τουρκία; δεν είναι λάθος αυτό;
    γιατί αφήσαμε τους έλληνες πολίτες με το άλλο θρήσκευμα να νιώσουν πιο πολύ τούρκοι παρά έλληνες; αυτό δεν είναι λάθος;
    γιατί δώσαμε άδεια να έρθουν τούρκοι δάσκαλοι; γιατί δε φτιάξαμε εμείς σχολεία με ειδικούς όρους που δε θα μπορούσε να ανταγωνιστεί η τουρκία;
    για αυτά τα λάθη μιλάω.
    έτσι είναι όπως τα γράφεις, το λάθος μας έιναι ότι εμείς επιτρέψαμε να συμβεί αυτό. και όταν λέω εμείς εννοώ τις εκάστοτε κυβερνήσεις μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος

    θα σου απαντήσω και με μέηλ, όμως νομίζω ότι δεν έπιασες το νοημα της ανάρτησης μου. το οποίο είναι τα λάθη που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα μια μερίδα του πληθυσμού να χάσει την ταυτότητά της και να νιώσει πιο πολύ εχθρός παρά έλληνας!

    το ότι η καθημερινότητα σε αυτήν την ακριτική περιοχή είναι τελείως διαφορετική, το ξέρω. έχω πάει και έχω δει. το θέμα είναι όμως ότι εμείς αφήσαμε να συμβεί αυτό.

    εμείς δηλαδή οι κυβερνώντες, δεν έκαναν τα αδύνατα δυνατά να τους κάνει νιώσουν έλληνες. και να μην αφήσει περιθώρια να επέμβει το τουρκικό κράτος σε αυτούς τους πληθυσμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαίρομαι που συμφωνούμε πως όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Κομοτηνή είναι λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων από τον καιρό του Νώε.

    Στα ερωτήματά σου, να προσθέσω πως, τα περίπου 200 (διακόσια) μειονοτικά σχολεία που υπάρχουν στην Θράκη και τα 300 (ναι, ολογράφως, τριακόσια) τζαμιά για μένα είναι απαραίτητα να υπάρχουν, για λόγους σεβασμού των δικαιωμάτων της μειονότητας.

    Αυτό που έγινε στην Θράκη, για να απαντήσω στα ερωτήματά σου, είναι πως και οι 2 πλευρές (Έλληνες-Τούρκοι) έχουν βολευτεί με αυτήν την κατάσταση. Οι μεν Έλληνες δίνουν ελευθερίες για να μην ακούνε τις γκρίνιες και να έχουν τις ψήφους, οι μεν Τούρκοι έχουν αυτοπεριχαρακωθεί γιατί έτσι νιώθουν πιο ασφαλείς, και το ελληνικό κράτος από την άλλη δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει αυτήν την αυτοπεριχαράκωση.

    Αν έρθεις στην Κομοτηνή, θα δεις μια πόλη χωρισμένη στην μέση, ακόμη και γεωγραφικά. Θέλω να πω, υπάρχει ο τουρκικος μαχαλάς, που είναι πολύ μεγάλο ποσοστό της πόλης και η πλειοψηφία των Τούρκων κατοικούν εκεί.

    Ρωτάς γιατί δώσαμε άδεια να έρθουν Τούρκοι δάσκαλοι. Το πρόβλημα δεν είναι οι Τούρκοι δάσκαλοι, Ρία, πολύ καλά κάνουν και έρχονται, τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν την μητρική τους, τούρκικη γλώσσα. Το πρόβλημα είναι ότι ο Τούρκος δάσκαλος ή ο Τούρκος διευθυντής, συμπεριφέρεται ως Έλληνας δημόσιος υπάλληλος, που δεν τον ελέγχει κανείς. Το ίδιο ερώτημα θα μπορούσε να θέσει και ο Γερμανός, γιατί στέλνουμε (εχμ... στέλναμε) Έλληνες δασκάλους στην Γερμανία.

    Το άλλο πρόβλημα είναι πως, ακόμη και ο Έλληνας δάσκαλος που πάει στο μειονοτικό σχολείο (γιατί τα Ελληνικά είναι φυσικά τυπικά στο πρόγραμμα των σπουδών) αδυνατεί να τα βγάλει πέρα με τον Τούρκο διευθυντή που του λέει να μην κάνει μάθημα γιατί αλλιώς θα έχει μπλεξίματα. Θυμήσου την Χαρά Νικοπούλου. Και αν δεν την ξέρεις, ψάξε για αυτήν. Το οποίο πρόβλημα ενισχύεται από τους άλλους μαλάκες Έλληνες δασκάλους που και αυτοί δεν ελέγχονται από κανέναν, που ζητούν και πηγαίνουν στα μειονοτικά σχολεία γιατί ξέρουν ότι θα πίνουν καφέδες κάθε μέρα στα καφενεία.

    Επιτρέψαμε να συμβούν όλα αυτά, όπως σου είπα, γιατί προσωρινά μας βολεύουν. Εδώ και 20 χρόνια όμως, ακούω πως στην Κομοτηνή "Έλληνες και Τούρκοι είναι μισοί-μισοί", μόνο που οι Τούρκοι γεννούν πολύ περισσότερο από μας και αυτό πλέον δεν μπορεί να ισχύει. Ελπίζω να μην έχουμε μπλεξίματα τύπου Κύπρου, και αυτό δεν είναι εθνικιστική κορώνα (άλλωστε νομίζω πως ξέρεις πως οι ιδέες μου είναι κάτι άλλο), είναι φόβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κι εγώ στην πόλη του φωτός εστίασα μόλις είδα τη φωτογραφία, δίκαιος ο χαρακτηρισμός. Για τις μειονότητες της Θράκης δεν έχω άποψη, δεν ξέρω τι γίνεται ούτε - κυρίως - τι γίνεται συγκριτικά με τις δικές μας μειονότητες στο τουρκικό έδαφος. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα ήθελα δίκαιη μεταχείριση και από τις δύο πλευρές, όχι εμείς αντιρατσιστέ, κι εκείνοι να κάνουν ανενόχλητα τη δουλειά τους.
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ανώνυμος

    έτσι είναι όπως τα λες. και ο φόβος που έχεις, απλά εκφράζεις αυτο που όλοι σκεφτόμαστε. και δυστυχώς δεν είναι και ουτοπικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς αυτους που λενε τους Ελληνες ρατσιστες.. Οταν θα πατε το παιδακι σας στον παιδικο σταθμο και θα σας ζητησουν 1 εκατομμυριο εγγραφα (μεταξυ των οποιων και εμβολια) τα οποια θα πρεπει να τρεχετε μερες να τα συγκεντρωσετε ενω θα βλεπετε τους χ αλλοδαπους να κανουν μονο 1 υπευθυνη δηλωση (που ολοι γνωριζουμε τις καλες συνθηκες υγιεινης και τα ποσοστα εμβολιασμου σ αυτα τα παιδια)γιατι ειναι μειονοτητα, τοτε θα δειτε τι εστι ρατσισμος και μαλιστα απ την ιδια σου τη χωρα. Οπως επισης οταν εσεις η το παιδι σας θα σκιζεται να τελειωσει το πανεπιστημιο ενω οι εκ ρωσιας κλπ εχοντας τελειωσει ενα επαγγελματικο λυκειο ανακηρυσσονται αποφοιτοι τει και γινονται και προισταμενοι με το δηθεν πτυχιο.. Μονο 2 παραδειγματα μιας τεραστιας λιστας. Ζω για τη μερα που στη μεταναστευτικη πολιτικη θα γινουμε αυστραλια (η οποια εντελως συμπτωματικα διαθετει πολεις με το καλυτερο βιοτικο επιπεδο του πλανητη). Αν ειμαι ρατσιστρια που δε θελω στη χωρα μου τον εισαγομενο κλεφτη, δολοφονο,βιαστη του στυλ "οι γυναικες δε μπορουν να μου αρνηθουν τιποτα γιατι ειμαι αντρας" τοτε μαλλον καποιοι εχουν διαστρεβλωσει την εννοια του ρατσισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος

    έχεις δίκιο. και εγώ ρατσίστρια είμαι, απλά θεωρώ ότι η χώρα μου δεν είναι ρατσιστική. που θα έπρεπε, αλλά ας μην το κάνω θέμα...

    δε διαφωνώ σε ότι γράφεις. έχεις δίκιο το ξαναλέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. evaggelia-p

    ναι, αλλά αν και εμείς κάναμε ότι κάνουν οι τούρκοι στη θράκη, στους χριστιανούς της τουρκίας, τότε τα πράγματα θα είχαν μια λογική, άντε και μια ισορροπία!
    αλλά δεν τα κάνουμε εμείς αυτά. γιατί η εξωτερική μας πολιτική, είναι γτπκ που λέει και ο γιος μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το θέμα της εθνικότητας (όχι της υπηκοότητας) είναι πολύ γκρίζο και ο καθένας το βλέπει με το βαθμό της σκουρότητας που θέλει. Οι πολιτισμικές καταβολές, η θρησκεία (δυστυχώς) και η γλώσσα παίζουν πρωταρχικό ρόλλο σ' αυτό. Αν κάποιος νοιώθει τούρκος τούρκος είναι. Κι οι 'Ελληνες της Τουρκίας 'Ελληνες νοιώθουν και εμείς δεν διανοηθήκαμε να τους πούμε τούρκους. Ανεξάρτητα από το πώς τους χειρίζεται το κράτος (και είναι αλήθεια αυτά που γράφεις και χειροτέρεψαν την κατάσταση) οι μουσουλμάνοι τούρκοι θα αισθάνονται. Νομίζω ότι σήμερα δεν ισχύουν οι διακρίσεις, ίσως μάλιστα, σε προσπάθεια ανακοπής της τουρκοφιλίας τους, οι πρόσφατες κυβερνήσεις τους παραχάϊδεψαν, ιδιαίτερα στα θρησκευτικά και εκπαιδευτικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρϊα καλησπέρα, δεν είναι θέμα κυβέρνησης, είναι θέμα νοοτροπίας. Δυστυχώς έχουμε φτάσει να θεωρούμε Έλληνες μόνο όσους Έλληνες πολίτες είναι χριστιανοί στο θρήσκευμα. Οι υπόλοιποι (Έλληνες πολίτες) είναι μουσουλμάνοι, εβραίοι, ειδωλολάτρες κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Heliotypon

    το θέμα είναι ότι εμείς τους κάναμε να αισθάνονται έτσι, αν από την αρχή τους είχαμε φερθεί διαφορετικά, αλλιώς θα ήταν τώρα τα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Panos Konstantinidis

    ακριβώς αυτό και επιπλέον, όχι μόνο δεν τους θεωρούμε πατριώτες, αλλά τους σπρώχνουμε να αποκτήσουν και άλλη εθνική συνείδηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες