ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

27 Φεβ 2011

TO XΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ



Έχω να κοιμηθώ δυο μέρες. Έχω κλάψει τόσο πολύ, που στις άκρες των βλεφαρίδων μου υπάρχει αλάτι!!!


Λιποθύμησα δυο τρεις φορές. Η μαμά μου είπε, πως αν ξαναλιποθυμήσω θα με σαπίσει στο ξύλο να συνέλθω. Δε λογαριάζω πως δεν ήμουν μέσα να με κάνουν και μένα με τα κρεμμυδάκια, αλλά σκέφτομαι τις χαζομάρες που μου πήραν.


Ο γιος μου συνέχεια μου λέει: εσύ να είσαι καλά ρε Γοργονί, και θα πάρεις άλλα…


Αλλά κανείς δε με καταλαβαίνει.


Εγώ στα μπουζούκια δεν πάω. Δεν έχω μέντα με τη διακόσμηση όπως η φίλη μου η Λίτσα. Δεν έχω μέντα με τα ρολόγια όπως η φίλη μου η Χαρά. Δεν έχω μέντα με τα ταξίδια και τα τριήμερα. Έχω με τα κοσμήματα. Δε μαγειρεύω γιατί το γουστάρω όπως η αδελφή μου. Δεν αγοράζω γη όπως η ξαδέρφη μου. Αγοράζω κοσμήματα. Και λίρες. 127 λίρες...


Είχα ότι μπορείτε να φανταστείτε. Διαμάντια, ρουμπίνια, σμαράγδια, σπάνια σε μέγεθος οπάλια, λάπις λάζουλις, τυρκουάζ. Μόνο κοράλλια δεν είχα γιατί είναι αντιοικολογικό. Και ημιπολύτιμους λίθους είχα. Αμέθυστο, περίδοτο, φεγγαρόπετρα, γρανάδα, αχάτη, ροζ κουάρτζ (χαλαζία)… μαργαριτάρια μικιμότο και ακόγια. Μαργαριτάρια μπαρόκ. Ένα ρολόι χρυσό που μου έκανε δώρο ο πατέρας μου όταν έγινα υποσμηναγός. Ένα σετ με σμαράγδια που μου έκανε δώρο ο πατέρας του γιου μου στο γάμο και το είχα να το δώσω στη νύφη στο γάμο. Ένα σετ με μαργαριτάρια και διαμάντια όταν γέννησα το γιο μου δώρο του πατέρα του που θα το έδινα στη νύφη μου στο πρώτο εγγόνι. Ένα σετ που μου έκανε δώρο η κουμπάρα που της βάφτισα το παιδί με χρυσό σφυρήλατο και σε αρχαϊκό στυλ. Ένα σετ που αγόρασα από ένα συνάδελφο που του το άφησε ο πεθερός του και δεν ήταν το στυλ που φόραγε η γυναίκα του και ήταν βυζαντινό. Οπάλια τεράστια λευκά που αγόρασα από τις Σέρρες όταν με έστειλε η αεροπορία. Δακτυλίδια μονόπετρα με μπριγιάν, σειρέ, σετ σε στυλ αντίκας με ρουμπίνια. Και εκατόν τριάντα χρυσές λίρες που μου έκανε δώρο σε γιορτές και γενέθλια ο μπαμπάς μου όσο ζούσε.


Τίποτα δε με πόνεσε τόσο, όσο η χρυσή αλυσίδα με το βραχιόλι που μου έκανε δώρο ο μπαμπάς μου όταν πέρασα στη σχολή και το δακτυλίδι το μπούλγκαρι που για να το πάρω μάζευα τα λεφτά ένα χρόνο και όταν το είπα στο μπαμπά μου, με ρώτησε πόσα μου έλειπαν και μου έδωσε 800 ευρώ να συμπληρώσω…


Γύρισα στο σπίτι το μεσημέρι. Συνήθως γυρνάω το βράδυ, αλλά είχαμε πάρτυ στο τμήμα το βράδυ, είχαμε κλείσει τραπέζι σε μαγαζί πολύ της μόδας αυτήν την εποχή και ήθελα να πάω σε κομμωτήριο. Βρήκα την πόρτα ορθάνοικτη. Μου κόπηκαν τα πόδια. Άφησα την τσάντα μου στο τραπέζι της κουζίνας και πήγα στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί έπαθα σοκ.


Ότι υπήρχε στις ντουλάπες, στα συρτάρια, τα κομοδίνα και τέσσερα μπαούλα δερμάτινα, ήταν όλα στο πάτωμα και στο κρεβάτι. Βρακιά, σουτιέν, κομπινεζόν, νυχτικά, ρούχα, σεντόνια, κουβέρτες, παπλώματα, τραπεζομάντιλα, σεμέν, πλεκτά, κεντητά, κοφτά, κοπανέλι, όλα σκόρπια. Ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί να είναι στο πλάι, να έχει χυθεί και να έχει κάνει σεντόνια, κεντητά, τραπεζομάντιλα και εσώρουχα, όλα κόκκινα.


Και δεν έπρεπε να πειράξω και κάτι.


Κάθε πρωί αφήνω την μπαλκονόπορτα της κρεβατοκάμαρας για να ξεμυρίσει το δωμάτιο, αφήνω και την τηλεόραση ανοικτή στην κρεβατοκάμαρα για να ακούγεται κίνηση μέσα στο σπίτι. Αφήνω και το φως ανοικτό. Φεύγω στις εξίμιση κάθε πρωί και γυρνώ συνήθως κατά τις εννέα. Οι κλέφτες, έκλεισαν το φως, έκλεισαν την τηλεόραση, έκλεισαν την μπαλκονόπορτα. Ήταν έτοιμη να πάρουν και τον υπολογιστή γιατί βρήκα την τσάντα του που την έχω στο άλλο δωμάτιο στην κρεβατοκάμαρα αλλά προφανώς γύρισα και έφυγαν χωρίς να κλείσουν την πόρτα γιατί κάνει θόρυβο. Εγώ περίμενα να κατέβει το ασανσέρ στο ισόγειο και αυτοί κατέβηκαν με τα πόδια. Τους άκουσα, αλλά υπέθεσα ότι ήταν ο γυμναστής του εβδόμου. Μέχρι να ανέβω και να δω το χάλι, είχαν γίνει καπνός. Για να σας προλάβω, σας ενημερώνω ότι η βεράντα είναι απόρθητη γιατί έχω κάγκελα μέχρι το ταβάνι και δεν μπορούν να μπουν από εκεί. Έχω πόρτα ασφαλείας και επίσης πίστευα ότι δεν μπορούν να την ανοίξουν. Κλειδώνει σε επτά σημεία. Αλλά όπως πληροφορήθηκα από τους αστυνομικούς που έφτασαν αμέσως, υπάρχουν πασπαρτού για όλους τους τύπους των πορτών ασφαλείας. Τίποτα δεν είναι ασφαλές τελικά.


Αύριο θα πάω να βάλω συναγερμό…



42 σχόλια:

  1. Λυπάμαι πολύ για όσα σου συνέβηκαν.
    Καταλαβαίνω το οικονομικό αλλά και το τεράστιο συναισθηματικό κοστος αλλά το σημαντικό είναι ότι είσαι καλά. Αυτό είναι το πρώτο και σημαντικότερο. Τα υπόλοιπα είμαι σίγουρος ότι θα τ' αποκτήσεις πάλι και περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι Ρία, είναι άδικο το ξέρω, πραγματικά είναι άδικο, δεν ξέρω τι να σου πω, ότι έφτιαχνες μια ζωή και να εξαφανίζεται..
    Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ό,τι κι αν πω φαντάζομαι θα είναι λίγο. Το έχω ζήσει και εγώ αυτό το συναίσθημα, αλλά με πολύ μικρότερο κόστος και σε εξωτερικό χώρο. Για μέρες αισθανόμουν μαλάκας, λες και με είχαν βιάσει. Ελπίζω να ξεπεράσεις γρήγορα το σοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά θα κάνεις να βάλεις συναγερμό γιατί βλέποντας τι είχες (και με πιθανότερο σενάριο ότι δεν θα τους βρουν) θα ξαναχτυπήσουν κάποια στιγμή αργότερα, κατόπιν εορτής βέβαια, αλλά μια κι έχεις αυτό τον εθισμό με τα κοσμήματα πως δεν σκέφτηκες να τα έχεις σε θυρίδα; όπως και να'χει πρόσεχε τον εαυτό σου αυτή τη στιγμή κι εύχομαι να τους βρουν τους παλιο$#%^#^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν θα προλαβουν να τα χαρουν! :)

    καλη σου μερα...καλυτερη απο τις προηγουμενες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειλικρινά λυπάμαι. Το έχω πάθει κι εγώ, πιο παλιά, στο πατρικό μου σπίτι. Κοσμήματα, κειμήλια, λάπτοπ κλπ έκαναν φτερά. Γύρισα σπίτι μεσημέρι μόνη μου και βρήκα την πόρτα ορθάνοιχτη και το σπίτι άνω κάτω.
    Δε με πείραξαν τόσο τα πράγματα όσο η σκέψη ότι μου παραβίασαν τον προσωπικο μου χώρο και ψαχούλεψαν τα πράγματά μου. Αλλά και ο φόβος μήπως αυτό ξανασυμβεί.
    Να είσαι καλά να τα ξαναπάρεις (και αυτοί όπως είπαμε.. στους γιατρούς να τα φάνει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διάβασα και το χθεσινό κείμενο αλλά με τον μπέμπη να κλαίει όλη μέρα δεν πρόλαβα να σχολιάσω.Αλλά και τί να σχολιάσω; Είμαι τόσο σοκαρισμένη που δεν ξέρω τί να σου πω.Αν σου πω "Ευτυχώς που δεν ήσουν μέσα" είναι κάπως παρήγορο αλλά οι αναμνήσεις από αυτά τα πράγματα δεν γυρίζουν πίσω και το νιώθω.Δεν ξέρω τί μπορείς να κάνεις από δω και πέρα για να μην σου ξανασυμβεί αν και όπως ξέρουμε δεν είναι στο χέρι μας.Και πόρτα ασφαλείας να βάλεις και σεκιούριτι και ελικόπτερο να παρακολουθεί το σπίτι, άμα είναι να την πάθεις θα την πάθεις.Εύχομαι μόνο να μην σου ξανασυμβεί κι ελπίζω μια μέρα να σε φωνάξουν στο τμήμα για να αναγνωρίσεις τα κλοπιμαία και να τα πάρεις πίσω.Δεν ξέρω τί να πω....:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Rυάκι μου,
    λυπάμαι πολύ,πάρα πολύ.
    έτρεχα αυτές τις μέρες και τα διάβασα όλα μαζί.
    Γέλασα πολύ με τη γιαγιά απ τα τρίκαλα, λυπήθηκα με το θέμα της ληστείας πολύ, πάρα πολύ.
    Ό,τι αγαπάμε είναι αναλώσιμο. έτοιμο να φύγει ανα πάσα στιγμή. Εμένα με σοκάρει καθημερινά το "προσωρινόν" τε και "εφήμερον" των όλων απολαύσεων, ψυχικών τε και υλικών και ανθρώπινων.
    όλα φεύγουν.
    και όταν αυτά μένουν, φεύγουμε εμείς.
    σκατά.
    Μη σκας όμως. Σκέψου ότι κατά παράδοξο τρόπο, λυτρωνόμαστε τρόπον τινά από τις δεσμεύσεις μας.
    Με όλη μου την αγάπη, πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν και σκέφτομαι ότι θα μπορούσες να τα έχεις σε θυρίδα ή ασφαλισμένα , εντούτοις στενοχωρήθηκα με το πάθημα σου.

    Εύχομαι να κερδίσεις κάτι σημαντικό απ΄όλη αυτή την εμπειρία, στο χέρι σου είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λυπάμαι πολύ Ρία :( Πάντως φαίνεται ότι η δουλειά ήτανε υπολογισμένη, γνωρίζανε πότε θα λείπεις. Ίσως να σε παρακολουθούσανε και ίσως να είναι υποκινημένη και από ανθρώπους του περιβάλλοντός σου.

    Ξέρω ότι ακούγεται ακραίο αλλά δεν εννοώ κατ' ανάγκη συγγενείς, ίσως και γνωστούς σου. Συνήθως έτσι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν θέλω να πώ κάτι.. τα είπαν όλα οι αποπάνω μου... και εξάλλου ότι και να πούμε δεν έχει και κάποιο νόημα πιά...
    Πέρασα απλά να σου αφήσω μια γλυκιά καλημέρα κάτω απο το χαλάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρία μου το ξέρω...δεν υπάρχουν λόγια παραηγορίας...άσε που δεν είμαι και πολύ καλή σε αυτά...σαφώς όμως κι εμένα με λύπησε το γεγονός πως εκτός των κόπων χρόνων...πήραν και πράγματα που δεν αντικαθιστώνται...πράγματα δεμένα με ανθρώπους....μια αγκαλιά απο εμένα...είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω....σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κορίτσι μου, εδώ χάνονται άνθρωποι, εσύ λογαριάζεις τα αντικείμενα;
    Εσύ και το παιδί σου να είστε καλά. Όλα τα άλλα γίνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε καταλαβαίνω...αυτά τα δώρα του πάτερα θα ήταν το χειρότερο πλήγμα για σένα...
    Να είσαι καλά φιλενάδα μου και θα ξαναγίνουν ξέρω μαλακίες λέω είναι αδύνατον...
    τα φιλιά μου...
    Καλό μήνα βρε, υγεία πάνω απ όλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΕΡΑΣΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΤΥΧΕ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΜΕΣΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. :(
    Ελα ρε Ρια ...Πολυ μας στεναχωρησες!!!Τι να πει κανεις ; Μονο το κοινοτυπο οτι φτανει που εισαι εσυ καλα!!!Φαντασου να τους πετυχαινες κανονικα μεσα στο σπιτι...Κουραγιο ... ΄:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρία μου, η Μαργαρίτα κι εγώ έχουμε στεναχωρηθεί πάρα πολύ γι αυτό την άδικη, βαθειά στεναχώρια που περνάς και ευχόμαστε ενάντια σε κάθε ρεαλισμό να τους βρεί η αστυνομία, ή τουλάχιστον να βρουν κάποια από τα κοσμήματα... Είναι πραγματικά εξοργιστικό! Ότι υπάρχουν αντικλείδια το μάθαμε και εμείς. Όλη μας την αγάπη και ευχές να επουλωθεί αυτό το κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πρώτα απ' όλα νομίζω ότι πρέπει να βρεις τη χαμένη ψυχική σου ηρεμία. Και μετά όλα τα υπόλοιπα...

    Μην ξεχνάς ότι όλα μπορούν να αντικατασταθούν εκτός από τα μέσα σου. Άσε το χρόνο να σου επουλώσει την πληγή και μη σκέφτεσαι τα χαμένα. Άσε που νομίζω ότι η αστυνομία θα τα βρει και σύντομα μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ! ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ ΦΟΒΟΣ!
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!
    ΡΙΑ ΛΥΠΑΜΑΙ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
    ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εχει παραγινει το κακο πια.. Τι να πω βρε Ρια μου! Οπου σταθουμε κι οπου βρεθουμε τετοια ακουμε γυρω μας!
    Χαλαρωσε και να λες ευυχως που δεν σε πετυχαν εσα να σε χτυπησουν και να βρεθεις και τραυματισμενη.Οι ηλικες ζημιες διορθωνονται...Καλα θα κανεις που θα βαλεις συναγερμο. Οχι βεβαια πως με το συναγερμο θα εισαι στο απυροβλητο.. Αλλα γενικα πιστευω θα προτιμησουν να μπουν αλλου που δεν θα εχουν τις σειρηνες να ουρλιαζουν γυρω τους, αντι σε σενα παλι.Αλλωστε την εκανα τη μπαζα τους απο οτι εγραψες.Εχεις και αλλα χρυσαφικα ακομα? Αν δεν εχεις δεν θα σε τιμησουν με την επισκεψη τους.
    Οταν καποτε ειχαν μπει στο σπιτι μου η σημανση μου ειπε οτι έχουν"ειδικοτητες " κι αυτοι οπως οι γιατροι ;)p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

    ευχαριστώ παυσανία. αλλα΄το κενό παραμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Hfaistiwnas

    και άδικο, και επώδυνο, και οικονομική καταστροφή...

    άστα φίλε μου, με πήρε από κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. BLUEPRINTS

    τα είχα σε θυρίδα. είχα ένα μήνα που τα πήρα γιατι είχα υποχρεώσεις. αλλα θα τα πήγαινα τη δευτέρα πίσω στην τράπεζα.

    έχω ραντεβού για το συναγερμό σε δυο μέρες. και άλλαξα και κλειδαριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. iLiAs

    μακάρι. να τους βγουν ξυνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. sunnefoula

    ευχαριστώ κοριτσάκι.
    ελπίζω να το ξεπεράσω σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μάγισσα Κίρκη

    κική μου, φιλιά στο ζουζούνι σου.

    με πόρτα ασφαλείας ήμουν. απλά πάνε παντού οι σκέψεις μου και μερικοί καλά θα κάνουν να χάσουν τον ύπνο τους.

    ότι και να μου πείτε, ξέρω ότι είναι αντικείμενα. εγώ να είμαι καλά. αλλα΄δυστυχώς το υποσυνείδητο το βλέπει αλλιώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. happypepper

    ευχαριστώ χάρη.

    αλλα΄άλλο η λογική, και άλλο η πραγματικότητα. δεν το ξεπερνώ εύκολα και φοβάμαι πάρα πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. glam

    γενικά σε θυρίδα τα είχα τον τελευταίο χρόνο. απλά τα είχα πάρει σπίτι αρχές φεβρουαρίου για να πάω σε κάτι υποχρεώσεις. αλλά...έτυχε. και δεν πιστεύω καθόλου στην τύχη. μα καθόλου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Panos Konstantinidis

    στο μυαλό μου είσαι!
    το ίδιο είπα και στην αστυνομία. και το ξέρουν ότι έχω δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. next_day

    ευχαριστω κοριτσάκι, να εισαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Mairaki

    ευχαριστώ ρε κοπελιά. με νιώθεις πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. θεία ελένη

    θέια, μέσα ειχα και την αλυσίδα και το δαχτυλίδι που σου είχε κάνει δώρο ο μακαρίτης ο θείος στο γάμο σας. συγνώμη θεία, πάνε και αυτά. ξέρω ότι μετά το χαμό της χρυσάνθης, δε σε απασχολούν αυτά, αλλά εγώ τα ήθελα αυτά που μου έδωσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΦΟΥΛΗ

    ευχαριστω φούλη μου. να είσια καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS

    ευχαριστώ φοιτητάκο, το παλεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Iανος

    εσύ στενοχωρήθηκες που το διάβασες. φαντάσου εγώ...

    ευχαριστώ. αν ήμουν μέσα, ίσως και να μην έμπαιναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. thinks

    ευχαριστώ δημήτρη μου, φιλιά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. teleytaios

    ευχαριστώ φίλε μου, αλλά δεν πιστεύω σε θαυματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. liakada

    αχ φιλενάδα, το ξέρω ότι συμβαίνει σε πολλούς, απλά εμένα με πονάει το δικό μου...

    φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Έχουμε χάσει τον ύπνο μας με αυτά που ζούμε καθημερινά. Πάντως, μεγάλη σημασία πρέπει να δίνουμε στον τεχνικό που θα κάνει την τοποθέτηση του συναγερμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες