ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

18 Φεβ 2011

ΚΑΤΑΝΤΙΑ...



Έχουμε λαλήσει εντελώς. Είδα πριν λίγες μέρες στην τηλεόραση τους δημοσιογράφους να παινεύουν τα νούμερα της τηλεόρασης.

Και η άποψή μου είναι αυτή και δε λογοδοτώ για αυτά που πιστεύω.

Είναι δυνατό να λένε ότι δεν προκάλεσε ο παίχτης του παναθηναϊκού που βγήκε με φούστα να παραλάβει το βραβείου του καλύτερου αθλητή της χρονιάς; Είναι πρότυπο αθλητη αυτό; Τότε ο Κακλαμανάκης τι είναι;

Είναι δυνατό να μη σοκάρισε την κοινή γνώμη ο στυλίστας που βγήκε με ουρά αλόγου; Άντε βρε, αύριο να βγούμε ο καθένας και με άλλη ουρά. Μπορώ να διαλέξω μια παγωνιού;;;

Είναι δυνατό να είναι αποδεκτό χωρίς προβλήματα το γεγονός ότι πολιτευτής μιλάει σε θηλυκό γένος για τους συμπολιτευτές του; Άντε να αρχίσω και εγώ να αποκαλώ θεά τον διοικητή του νοσοκομείου, εσείς τους προϊσταμένους σας, οι μαθητές τους καθηγητές και το λυκειάρχη.

Είναι δυνατό να μην είναι γελοίος ο τραγουδιστής που φοράει λαμέ και στρας και πούλιες και παγιέτες; Ακόμα και τις απόκριες, με φειδώ τα φοράμε. Πόσο μάλλον στην καθημερινότητά μας.

Είναι δυνατό να φοράνε ροζ παντελόνι και πράσινα γιλέκα στυλίστες; Μετά πως θα ντύσουν τις πελάτισσές τους; Να δω την Έλλη Στάη να φορά ροζ παντελόνι με πράσινο γιλέκο βεραμάν με επένδυση πουπουλάκι, και να βγω να χορέψω στο σύνταγμα!

Και μερικοί είναι και εξαιρετικά ευφυείς άνθρωποι. Αλλά πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια. Προκαλούν με λόγια, με έργα, με εμφάνιση. Γιατί;

Γιατί πολύ απλά δεν έχει αντιδράσει ο κόσμος. Αν έπεφτε και κανένα γιαούρτι, ίσως η κοινωνία να μη δεχόταν τέτοιες προσβολές. Όταν βγαίνει ένα άτομο και λέει ότι θα πάει σε ένα γάμο με νυφικό και δεν είναι η νύφη αλλά ο κουμπάρος, και το πανελλήνιο όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά το βρίσκει και χαριτωμένο, τότε απλά είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δεν αντιδρούμε, δε διαφωνούμε γιατί θα μας πουν οπισθοδρομικούς, δεν εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας γιατί φοβόμαστε ότι δε θα είμαστε αποδεκτοί. Και ποιοι είναι αποδεκτοί; Θυμάστε εκείνο το ανέκδοτο που ο γιος λέει στον πατέρα ότι είναι γκέι. Έχεις φίλους πλούσιους; Όχι λέει ο γιος. Έχεις βίλα στη Μύκονο; Όχι λέει ο γιος. Έχεις κότερο; Όχι λέει ο γιος. Τότε δεν είσαι γκέι, πουστάρα του κερατά είσαι! Αυτοί είμαστε. Αν έβγαινε ο γιος της κυρίας Σούλας στα Πετράλωνα με ουρά, δε θα ήταν must, γάιδαρος θα ήταν. Αν έλεγε η Λίτσα τον προϊστάμενό της θεά, τώρα θα ήταν άνεργη. Αν κυκλοφορούσε ο καθηγητής πανεπιστημίου με πασμίνα θα ήταν νούμερο/γελοίος/αποδιοπομπαίος. Δικαιολογούμε τα πάντα σε κάποιον που έχει λεφτά και βγαίνει στην τηλεόραση. Σιγά τα ωά τα δίκροκα! Ξέρετε πόσα λεφτά έχει ο Βαρδινογιάννης; Βγήκε ποτέ να ρεζιλευτεί έτσι; Γιατί αυτός δεν είναι πρότυπο και είναι τα νούμερα; Θα τα έκανε ο Ψινάκης αυτά που κάνει εδώ στη Γερμανία; Πολύ φοβάμαι πως όχι. Εμείς είμαστε ανεκτικοί. Αλλά επιλεκτικά ανεκτικοί. Δεν ανεχόμαστε τις ακρότητες από το Μιχαλάκη της διπλανής πόρτας έστω και αν κάνει ένα τατουάζ στο μπράτσο μόνο. Αλλά ανεχόμαστε τον μάστερ σεφ με το σώμα γεμάτο ότι μπορείς να φανταστείς. Μας (σας) αρέσει κιόλας, μην πω ότι τον βρίσκεται και σέξυ (μη χέσω!). αν τον βλέπατε στο δρόμο χωρίς να έχει βγει στην τηλεόραση, χωρίς να ξέρετε την οικονομική του επιφάνεια, θα το βρίσκατε εξίσου καλό το θέαμα που παρουσιάζει; Δικαιολογούμε τα πάντα σε κάποιον που έχει λεφτά. Σε κάποιον που δεν έχει είμαστε αμείλικτοι. Αλλά ή αξιοπρέπεια έχει τιμή. Πολλά μηδενικά στον τραπεζικό λογαριασμό και αναγνωρίσιμους τηλεοπτικούς φιλους. Αυτό ειμαστε. Υποκριτές, ψευτοκουλτουριάρηδες, ψευτοπροοδευτικοί. Αλλά πάντα τσιράκια του κάθε πλούσιου, με τα καπρίτσια του και του κάθε διάσημου. Έστω και αν η διασημότητά του είναι ξεφτιλουά!

Ας μας κοροϊδεύουν μερικοί. Ας μας περνούν για ηλίθιους. Ας μας ξεφτιλίζουν τα ιερά και όσια. Το αξίζουμε.

Το αξίζουμε. Γιατί όταν βλέπουμε, ακούμε, επικροτούμε ακρότητες τέτοιου τύπου, καλά να πάθουμε. Αφού δεν αντιδρούμε, καλά να πάθουμε.

Αν μεθαύριο έρθει ο γιος σου και είναι ντυμένος Ζήνα, δεν πρέπει να αντιδράσεις. Γιατί την τηλεόραση την έχεις ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο. Γιατί δεν έχεις λοιδορήσει ούτε στο σπίτι σου τα νούμερα! Αν ο γιος σου φορέσει φούστα για να πάει στο φροντιστήριο, τότε δεν πρέπει να σου έρθει εγκεφαλικό, γιατί εσύ του πλήρωσες την αφίσα του Σισέ!

Αν η κόρη σου ξυρίσει το κεφάλι της και σου παρουσιάσει τη σύντροφό της, να μην το πάθεις το έμφραγμα γιατί ποτέ δεν έδειξες ότι δεν εγκρίνεις τις ακρότητες.

Αφορμή για την ανάρτηση είναι το ελαφρύ εγκεφαλικό που έπαθε μια γνωστή μου όταν ανακάλυψε ότι ο γιος της χόρευε χορό της κοιλιάς σε νυχτερινά κέντρα ντυμένος χανουμάκι!!!

37 σχόλια:

  1. lol Καταιγισμός...
    Για να το γράψεις αυτό ή έβλεπες εφιάλτες ή ...δεν κοιμήθηκες όλο το βράδυ! :-DDD

    Καλημερούδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλύτερα να μην ασχολούμαστε
    Τους δίνουμε λόγο ύπαρξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Ρία ,
    όλη η υπόθεση είναι πως ένας φελλός να επιπλεύσει...., πολύ δύσκολο....
    Επίσης όσο πιο ξεπεσμός υπάρχει στα ήθη και τα έθιμα,
    τόσο πιο εύκολα θα αλλοτριωθεί η πνευματική, πολιτιστική και τελικά η εθνική βάση της Ελλάδας.
    Έτσι και το ξεπούλημα γίνεται ευκολώτερο, λογω πεσμένης αξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρία σε βρίσκω λίγο υπερβολική. Ποιός ορίζει τί είναι γελοίο και τί προκαλεί; Αν φορούσανε φούστα όλοι οι άνδρες του πλανήτη θα το θεωρούσες προκλητικό ή όχι; Νομίζω ότι στην ένδυση (και στην τέχνη) υπάρχουνε ελάχιστα όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΓΑΥΡΙΝΑ? ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!
    ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ!!!
    ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άψογο!
    Μια φορά ένας Άγγλος γιατρός έγραφε ότι παρακολούθησε την πιο βαρετή ομιλία που είχε ακούσει ποτέ σε συνέδριο. Όταν στο διάλειμμα του είπαν ότι αυτός που μιλούσε είχε πάρει κάποιο βραβείο (τύπου Νόμπελ), έπιασε τον εαυτό του να σκέφτεται "Τι λέγειν, τι βαθιές σκέψεις που διατύπωσε ο άνθρωπος!". Που σημαίνει ότι συχνά διαμορφώνουμε τις απόψεις μας ανάλογα με κάποιο προσχηματισμένο κλισέ, και όχι σύμφωνα με την αντικειμενική αξία (ή βλακεία) αυτού που βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε μερικα εχεις δικιο,ας πουμε αυτο με τα τατουαζ σ ολο το σωμα και τα σκουλαρικια οπου μπορεις να φανταστεις ειναι πολυ ασχημο.. Σε καποια αλλα ομως νομιζω οτι γινεσαι υπερβολικη... στο θεμα των αδρων με φουστες πχ, σκεψου πως ηταν πριν απο 1 αιωνα οι γυναικες με παντελονια (και ειναι καιρος να απαλλαγουμε απο κατι σεξιστικες φρασεις του στυλ "εγω φοραω παντελονια", "φορας φουστες" κλπ κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτσι Ρια μου έτσι.....
    θεά ο θείος με το μαγιό ,μπικίνι έπρεπε να βάλει τστστσ,χαραμίστηκε τέτοια κορμάρα...
    καλό βράδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...και το κοπάδι προχωρούσε, καθώς τα βελάσματα γέμιζαν τον αέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα πατριώτισσα.
    Μου άρεσε το άρθρο σου και το αναδημοσίευσα στο «Ο των Αγράφων και των κάμπων». Ελπίζω να μην έχεις αντίρρηση.
    Υπέροχη. Τους χαιρετισμούς μου……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Hfaistiwnas

    ηφαιστιωνάκο, θα διαφωνίσω. δε φταίνει ούτε οι καιροί ούτε τα ήθη!
    η ανοχή μας και η βλακεία μας φταίει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Radio Marconi

    φίλε μου, δέκα λεπτά μου πήρε. μου γύρισε το μάτι μόλις είδα στην τηλεόραση το ρεπορτάζ και το έγραψα αμέσως. ήμουν στο ξενοδοχείο στην πρέβεζα και δεν είχα τι να κάνω γιατί είχε και έναν κωλόκαιρο, άλλο πράγμα. δέκα λεπτά και έβγαλα όλη την αγανάκτησή μου με τα όσα είδα. ίσως και λίγο περισσότερο απ' όσο της άξιζε της εκπομπής, αλλά σηκώθηκα στα άγρια χαράματα να πάω στην κωλοπρέβεζα για την κηδεία του παππού του γιου μου. ήμουν άυπνη, είχα αφήσει και το παιδί στο χωριό των παππούδων του, έβρεχε, είχε ομίχλη, υγρασία και ψοφόκρυο, και όλη την τσατίλα την έγραψα σε δέκα μόλις λεπτά. ίσως και λιγότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Athens Girl

    κοριτσάκι, είσαι λάθος. άσε αυτό, άσε εκείνο, θα βρεθούμε σε τέτοιο τέλμα και δε θα έχουμε καταλάβει τι και πως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. teleytaios

    εγώ τα λέω, αλλά ποιος με ακούει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εγώ νομίζω ότι το παπούτσι δεν ταιριάζει με τη φούστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Panos Konstantinidis

    θα διαφωνίσω. και στην ένδυση και στην τέχνη υπάρχουν όρια. δε θεωρώ τέχνη να αφήνεις το σκυλί νηστικό και διψασμένο να πεθαίνει μπροστά στο κοινό. δε θεωρώ ότι η ουρά του αλόγου είναι αξεσουάρ ανθρώπου.
    άλλο να φοράς ένα σκισμένο τζην και άλλο να φοράς φούστα στην απονομή του βραβείου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος

    μια χαρά έδειξε! 2-1 υπέρ του ολυμπιακού. είχε κανένας αμφιβολία; μου είπε ο γιος μου και το καινούργιο σύνθημα των γαύρων. αφορούσε το σισέ! και τη φούστα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος

    ευχαριστώ.
    όταν ο άνθρωπος δε σκέφτεται αλλά απλώς κοιτάει ποιος μιλάει και όχι τι λεει, τότε μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και εμείς τις αγοράζουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος

    και στο ενδυματολογικό έχω δίκιο. είδες εσύ καμία γυναίκα να φοράει παντελόνι σε επίσημη τελετή; όλες φουστάνια και μάλιστα πλούσια, φοράνε. εκτος ελαχίστων εξαιρέσεων που δηλώνουν και τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

    αν εσένα σε βραβεύανε ως τον καλυτερο μπλόγγερ πανελληνίως και με τηλεοπτική κάλυψη (γράφω μπλόγγερ γιατί δεν ξέρω τί δουλειά κάνεις) θα πήγαινες με φούστα;;;

    εμένα πάντως, αν με βραβεύανε για οποιοδήποτε λόγο, θα φορούσα τουαλέτα υπερπαραγωγή!!! μη σου πω για τα κοσμήματα που θα φόραγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΦΟΥΛΗ

    μερσί φιλενάδα.

    έχω και άλλες πετυχημένες, θα τις δεις σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ?????

    πατριώτη ευχαριστώ για την τιμή της αναδημοσίευσης και σε ευχαριστώ που έβαλες και το λινκ.
    βεβαίως και δεν έχω αντίρηση. ειδικά από εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτός ο άνθρωπος είναι ίνδαλμα για νέους ανθρώπους!
    Προσωπικά δε σε θεωρώ καθόλου υπερβολική, και λίγα λες. Δε ζούμε στην αρχαία Ελλάδα όπου όλοι φορούσαν χλαμύδες ανεξαρτήτως φύλλου και θεωρούνταν φυσικό. Τότε υπήρχε πργματική ισότητα των δύο φύλων.
    Η φούστα είναι σημάδι θυληκότητας.
    Ακόμα και τα παντελόνια που φοράμε
    οι γυναίκες έχουν ''sexy'' γραμμές σε σχέση με αυτά των αντρών.
    Δεν υπονοώ τίποτα για τον τύπο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο πασάρονται τέτοιου είδους μοντερνισμοί με βρίσκει τελείως αντίθετη. Εκτός του ότι τα άκρα δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν, αν θέλει ο καθείς να αναζητήσει τη θηλυκή πλευρά του, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι.
    Στυλιστικά για τον συγκεκριμένο θα προτιμούσα ολόλευκο κοστούμι, και λευκή ανταύγεια στη μοΐκάνα για extra αντίθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. MIA XARA ελιξε? ΕΛΑΝΤΑ? 2-1 ΦΤΟΥ ΣΑΣ! ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ!!!

    ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. MIA XARA ελιξε? ΕΛΑΝΤΑ? 2-1 ΦΤΟΥ ΣΑΣ! ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ!!!

    ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος

    να πω ότι κατάλαβα, ψέμματα θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ! ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 2-1.
    ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πεισματαρα "Τότε υπήρχε πργματική ισότητα των δύο φύλων."
    να υποθεσω οτι το λες για ανεκδοτο... ο μονος τοπος που υπηρχε ισοτητα ηταν η αρχαια Σπαρτη οπου η γυναικα μπορουσε να εχει και πανω απο 1 συζυγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος

    για δες το βιντεάκι που ανήρτησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Nells

    χαίρομαι που συμφωνείς και καλώς ήρθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. kostaslogh

    ναι ήθελε μια δωδεκάποντη λευκή γόβα να ταιριάζει με το σακάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος

    ανώνυμε, τι να τους κάνεις δυο ή παραπάνω συζύγους; να πλένεις διπλα σώβρακα και να σιδερώνεις διπλά πουκάμισα;

    άσε, δε ρώτησες τι εστι γάμος. μόνο το κρεββάτι δεν είναι γάμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Ρία

    > δε θεωρώ τέχνη να αφήνεις το σκυλί νηστικό και διψασμένο να πεθαίνει μπροστά στο κοινό

    Αυτό δεν είναι αλήθεια. Κάπου είχα διαβάσει ότι αυτό ήτανε ένα κοινωνικό πείραμα για να δούμε μέχρι που μπορεί να αντέξει κάποιος να βλέπει τέτοιες κσηνές στο όνομα της τέχνης. Αν βρω το σύνδεσμο θα τον παραθέσω.

    Αλλά έστω ότι έγινε όντως έτσι, είπα ότι τα όρια είναι πολύ δυσδιάκριτα (όχι ότι δεν υπάρχουνε).

    Εγώ πάντως επιμένω ότι δεν είναι η ένδυση αυτή καθεαυτή που μας ενοχλεί, αλλά το πόσοι έχουνε υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο στυλ. Αν όλοι οι άνδρες φορούσανε φούστα (όπως και οι γυναίκες φοράνε παντελόνια) τότε δε θα μας πείραζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Panos Konstantinidis

    δυστυχώς, αλήθεια είναι. είχαν γίνει ένα σωρό αναφορές και συζητήσεις για τον υποτιθέμενο καλλιτέχνη. είχε τέτοια διαφήμιση το γεγονός που αν ήταν κόλπο θα είχε γίνει σάλος διπλός.

    το στυλ δε με απασχολεί. με απασχολεί η απαξίωση της κοινωνίας και ο σεβασμός σε αυτή. ακόμα και αν είχε γίνει σάλος στο παρελθόν, τα παντελόνια υιοθετήθηκαν από τις γυναίκες για πρακτικούς λόγους. ως γυναικα, γνωρίζω ότι το παντελόνι, δε φοριέται σε επίσημες τελετες από σοβαρές γυναίκες. και στο κάτω κάτω, πόσους άντρες ξερεςι να φοράνε φούστα; αν γίνει μόδα, εσύ θα τη φορέσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες