ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

5 Φεβ 2011

ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ; Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ;





Αυτές τις μέρες έβρεχε. Δεν είναι και καμιά μεγάλη διαπίστωση. Όλοι κοντέψαμε να βγάλουμε βρύα και λειχήνες. Δε θα μπορούσα να ζήσω σε μια χώρα με βροχή συνέχεια. Το κρύο δε με πολυπειράζει… 
Ας μην πλατειάζω. Πήγα την Πέμπτη να πληρώσω το κινητό μου. Μπαίνω στο μαγαζί, στάζω από πάνω ως κάτω. Ρωτάω αν μπορώ να μπω μέσα έτσι βρεμένη. Κανένα πρόβλημα μου λένε. Πάω στο ταμείο, λέω πως θέλω να πληρώσω το λογαριασμό. Μέσα είναι τρεις υπάλληλοι. Μισό λεπτό μου λέει η κοπέλα που είναι πίσω από τον υπολογιστή. Περνάει το  μισό λεπτό, περνάει και ένα ολόκληρο. Όλοι κάθονται. Άλλοι πελάτες δεν υπάρχουν στο μαγαζί. Η κοπέλα κάτι κάνει στον υπολογιστή. Μου γυρνάει το μάτι. Έχω παρκάρει παράνομα, μέχρι να έρθω στο μαγαζί έχω γίνει παπί, κρυώνω και έχω τα λεφτά στο χέρι και κάθομαι σαν το μαλάκα να βλέπω την τύπισσα να παίζει με το κομπιούτερ και οι άλλοι δυο να χαζολογάνε. Μιλάω δυνατά και λέω: είστε τρεις υπάλληλοι, κανένας άλλος στο μαγαζί και εσείς δε με εξυπηρετείτε;;; λεφτά ήρθα να δώσω, όχι να σας πάρω τη ζωή! Ήρθα να εξυπηρετηθώ όχι να περιμένω να τελειώσετε το tweeter σας!
Ως δια μαγείας, η κοπέλα ζητάει τον αριθμό μου. Βγαίνει και ο προϊστάμενος. Τι συμβαίνει με ρωτάει. Τι θέλετε να συμβαίνει, του λέω, έχετε τρεις υπαλλήλους και πρέπει να φωνάξω για να εξυπηρετηθώ; Ήταν κλειστός ο υπολογιστής μου λέει η κοπέλα. Και η πελάτισσα που βγήκε όταν έμπαινα πως εξυπηρετήθηκε τη ρωτάω. Ήταν στον άλλο υπολογιστή, μου απαντάει. Και γιατί να μην εξυπηρετηθώ και εγώ από αυτόν αλλά πρέπει να περιμένω να ανοίξει και ο άλλος; Εν τω μεταξύ, ο προϊστάμενος βλέπει τι κάνει η   κοπέλα, την παίρνει από εκείνον τον υπολογιστή, την φέρνει στον άλλο, πληρώνω και φεύγω. Την ώρα που φτάνω στην πόρτα, ακούω τον προϊστάμενο να της λέει, η κοπέλα περίμενε και συ ήσουν στο tweeter;;;


Μπαίνω στο γερμανούλη, στάζω ολόκληρη γιατί η βροχή συνεχίζει να πέφτει, ανάβω το καλοριφέρ και πάω στο επόμενο μαγαζί που είναι στη λεωφόρο Μεσογείων αλλά από την άλλη μεριά που οδηγώ. Κάνω λάθος, μπαίνω στην αττική οδό, βγαίνω στη Ραφήνα και παίρνω τη μεσογείων τ’ ανάποδα. Φτάνω στο μαγαζί, παρκάρω απ’ έξω και μπαίνω μέσα. Ζητώ την κυρία που είναι υπεύθυνη γιατί μαζί συνεννοηθήκαμε να μου φέρει τα κοστούμια που ήθελα για να αγοράσω δυο για τις απόκριες. Και είχαμε πει ότι θα τα έφερνε τη Δευτέρα. Ήταν Πέμπτη. Τα κοστούμια δεν τα είχε φέρει γιατί τα ξέχασε. Το ένα έκανε 170 ευρώ και το άλλο μόνο 250. Μου λένε ότι θα τα φέρουν την Παρασκευή. Τα έχουν στο άλλο μαγαζί που είναι κάπου Πετρούπολη Αιγάλεω περιστέρι. Δεν τα έφερναν τώρα από την Ιταλία! Φεύγω χωρίς τα κοστούμια, φεύγω με τα νεύρα τσατάλια. Φεύγω και τώρα σε δυο πάρτυ δεν έχω τι να φορέσω…Τα περσινά κοστούμια δε γίνεται να τα ξαναβάλω. Και έτσι πρέπει να τα ράψω μόνη μου. Τουλάχιστον το ένα. Το άλλο θα το τακτοποιήσω με το περσινό που φόρεσα στην άλλη εκδήλωση.

Συμπέρασμα. Η Πέμπτη δεν είναι η μέρα μου…

18 σχόλια:

  1. "ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ; Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ;" χμμμ...που πήγαν;;διακοπές κάνουν στην Ελβετία...
    Σου βρήκα τι θα κάνεις τα περσινά κουστούμια,ανταλλάξετε με το σύντροφο, έτσι δεν θα φοράς το ίδιο και φέτος!! όσο για τους υπαλλήλους,άστους μωρέ ,που να πας σε ΙΚΑ, εκεί το θες το Καλάσνικοφ...
    φιλιά πολλά φιλενάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς έχουμε τους υπαλλήλους που πληρώνουμε.Όταν ο εργοδότης δίνει 592 ευρώ έχει και τον ανάλογο υπάλληλο.Ξέρω πως ακούγεται σκληρό και δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις αλλά όταν π.χ. πας στα Everest και σου κάνουν τρείς φορές λάθος για ένα σάντουιτς ή παραγγέλνεις σαλάτα ζητάς έξτρα σος και το ξεχνάνε και τις τέσσερις φορές που το'χεις ζητήσει καταλαβαίνεις πως λόγω του χαμηλού μισθού είτε οι υπάλληλοι είναι στα παπάρια τους ή είναι βόδια.Οι πυρηνικοί φυσικοί τί να πουν δηλαδή; Πάντως είναι τράτζικ να μπαίνεις σε ένα κατάστημα και ο υπάλληλος να κοιτάει εκείνη την ώρα να κάνει ενδοεταιρική δουλειά.Πρώτα εξυπηρετείς τον πελάτη και μετα κοιτάς τα υπόλοιπα.Αν δηλαδή έρθει ο πελάτης στη δική μου δουλειά να ακουμπήσει τα ωραία του λεφτά, εγώ θα του πω "Μισό λεπτό μεγάλε κράτα τα εκατομμύριά σου να στείλω κάτι fax που θέλω";!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα έχωσες στους υπαλλήλους! Μα είναι δυνατόν;;; Όσο για τα κουστούμια.. ακριβά δεν είναι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάνε αυτοσχεδιασμό. 'Οποτε έβαλα αποκριάτικα αυτοσχεδίασα και έγινε Ο ΧΑΒΑΛΕΣ! Μιά φορά είχα ντυθεί μικροχειρουργός (είχα βάλει και ταμπέλα), με ρόμπα, μάσκα, σκούφο χειρουργείου, και με κάτι πλαστικά εργαλεία (πένσα, σφυρί, τανάλια, πριόνι) τεραστίων διαστάσεων να κρέμονται από τη ζώνη. Στη ρόμπα είχα ρίξει "αίματα" κι είχα καρφιτσώσει και μερικά "φακελλάκια" για να είναι πλήρης η εξάρτυση! Α, ναι κρατούσα κι ένα χειροτρύπανο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ψοφολογαω φιλη!
    περα οτι ποναω φοβαμαι κι ολας
    νααααααα με παει

    καλα επρεπε να φυγεις και να μην πληρωσεις
    επισης ποτε ειναι η αποκριες καλε?


    φιλια πολλα θα σου τηλεφωνησω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχα, μου άρεσε το συμπέρασμα, όσο για συνέπεια γενικότερα ας μη το συζητάμε, καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΟΥΛΗ

    φιλεναδα, ούτε διακοπές πήγαν, ούτε ξεχάστηκαν.
    απλά έτσι είμαστε. γιαυτό και έχουμε τα χάλια που έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάγισσα Κίρκη

    κοριτσάκι, τέτοια ώρα, μάλλον θα κρατάς στην αγκαλιά σου το γιο σου, οπότε χεσμένο το έχεις το σχόλιο μου.

    γερός, χιλιόχρονος και τυχερός να είναι ο γιος σου!

    επί του θεματος τώρα. χέστηκα αν παίρνει 592 ευρώ. αν συνεχίσει έτσι, ούτε αυτά θα παίρνει. και εγώ δεν είμαι ικανοποιημένη από το μισθό μου, αλλά τη δουλειά μου την κάνω. δε λέω ότι αφού δεν πληρώνομαι καλά, ας βάλω ότι φάρμακο να είναι στον άρρωστο. δε λέω ότι αφού ο μισθός έιναι μικρός, δε θα πάω να βάλω την αντιπυρετική ένεση την ώρα που ο άλλος ψηνεται.

    να κανει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται. αυτο είναι το ζητούμενο. και εγω έχω μπλογκ και φέισμπουκ, αλλα΄δεν ασχολούμαι μαζι τους εν ώρα εργασιας. ακομα και αν είχα ίντερνετ δε θα το έκανα. μπορώ να μπω σε ολα τα μπλογκ και οπου αλλού θέλω με το κινητο μου και μάλιστα τζάμπα. αλλά δεν το κάνω. κάνω τη δουλειά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Hfaistiwnas

    ακριβά είναι αλλά είναι και θεατρικά. να τα αγοράσω πήγα όχι να τα νοικιάσω. και θα μου έμεναν.
    όσο για την υπάλληλο, μου γυρισε το μάτι ρε ηφαιστιωνάκο. εγώ να στάζω και αυτή να παίζει στο ίντερνετ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Heliotypon

    δε με παίρνει εκει που πάω. τουλάχιστον το ενα πρέπει να είναι καθώς πρέπει...

    το άλλο το τακτοποίησα, αλλά άυριο με βλέπω στα μαγαζια για υφάσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. stella

    βαρέθηκα να σου μιλάω στο τηλέφωνο. ρε στραβάδι πότε πήρες;;;

    δεν είναι τιποτα. ας πονάς και ας φοβάσαι. ιός είναι θα κάνει τον κύκλο του και θα περάσει. ειχες πεσμένη άμυνα και σου έκατσε...
    περαστικά μωρέ. ΄θα προσπαθήσω πάλι να σου τηλ. αλλά δεν το σηκώνεις ρε ψοφήμι!

    η καθαρή δευτέρα είναι στις 7 μαρτίου. το πάρτυ το ένα είναι στις 25 και το άλλο στις 26 φεβρουαρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. BLUEPRINTS

    τι γινεσαι ρε παλικάρι; τι κάνουν τα σκυλιά σου;

    εκείνη την ώρα δάγκωνα κιόλας όχι μόνο τα έχωνα!

    η συνέπεια μας λείπει και έχουμε τα χάλια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και μη χειρότερα! Εγώ πάντως, αν ήμασταν στην Αθήνα για αποκριές, δεν θα είχα πρόβλημα. Θα φόραγα τα ρούχα και το καπέλο που φόραγα καθημερινά στο Κολοράντο και θα λυνότανε το πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. thinks

    πλάκα θα είχε!
    είναι ομως λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα! πάντως θα ράψω τη στολή και θα την έχω όταν πρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μισές δουλειές κάνεις. Έπρεπε να δεις το nickname της στο twitter και να την ξεχέσουμε τιτιβίζοντας.

    Αν δε είχε και blog, εκεί να δεις χαβαλέ.

    Ευτυχώς πάντως εμένα δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο (ούτε με το ένα ούτε με το άλλο που λες), γιατί και εγώ νευριάζω εύκολα.

    Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Sourotiri

    εγώ δε νευριάζω εύκολα. και αν δεν εβλεπα τους τρεις να κάθονται και να κουτσομπολεύουν, ίσως και να μη μίλαγα. αλλά να πω εγώ τουίτερ και τελικά να πέσω μέσα!

    εύχομαι να μη σου τυχαίνουν τέτοιοι γάιδαροι υπάλληλοι. όχι μόνο σε σένα, σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλαα ειναι απιστευτω να ασχολειτε με το twiterr

    ελεος δηλαδηη

    μου μοιαζει σαν ανεκδοτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δημήτρης Μαχαίρας

    το ωραίο είναι ότι εγώ δεν έχω τουίτερ, δεν το ξέρω και δε μου χρειάζεται. αλλά συζητούσα για αυτό και στην τύχη το είπα. που να ήξερα ότι με αυτό ασχολιόταν η τσούπρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες