ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

28 Σεπ 2010

ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ

Κάποιες φορές αναφέρομαι σε κάποιο άτομο και λέω
ότι τον εκτιμώ ιδιαίτερα χωρίς να αναφερθώ στις ιδιαιτερότητές του. Και δεν το κάνω, γιατί δε με απασχολεί. Και δε με απασχολεί  για τον κόσμο όλο. Δε με νοιάζει στο κρεβάτι του τι κάνει ο καθένας. Κοιμάται με τη Τούλα ή με το Βαγγέλη, με αφήνει παγερά αδιάφορη. Με απασχολεί ως πολίτης τι είναι, όχι ως εραστής.
 Εμένα μου αρέσουν οι τριχωτοί άντρες τύπου αρκούδα, απασχολεί κανέναν αυτό; Σε κάποιον αρέσουν άλλοι άντρες. Θα με απασχολούσε το τι κάνει κάποιος στο κρεβάτι του μόνο  αν βίαζε μικρά αγοράκια ή κοριτσάκια. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση δε νομίζω ότι θα ήμουν και η μοναδική που θα είχε ενοχληθεί.
 Με απασχολεί όμως το θέμα των ανθρώπων που κρύβουν τις ιδιαιτερότητες τους. Και στην προκειμένη φάση, εγώ δε μιλάω μόνο. Πράττω κιόλας. Έχω μιλήσει για τη δουλειά μου, την καταγωγή μου, ξέρετε προσωπικά μου στοιχεία και πληροφορίες. Έχω δείξει και το πρόσωπό  μου.
Με απασχολεί το να κρατούν μερικοί κρυφά κάποια πράγματα. Πχ κάποιοι ομοφυλόφιλοι το κρύβουν.  Όχι γιατί είναι ομοφυλόφιλοι. Αλλά γιατί ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι! Άμα ρε φίλε, εσύ ο ίδιος δε σέβεσαι τον εαυτό σου και κρύβεις αυτό που είσαι, πως περιμένεις να σε δεχτούν και να σε σεβαστούν οι άλλοι με τις ιδιαιτερότητές σου; Υπάρχουν γνωστές που ενώ ξέρει ο κόσμος όλος ότι έχουν χωρίσει, αυτές μιλούν σα να τους περιμένει ο σύζυγος στο σπίτι με την παντόφλα και το φανελάκι. Άμα αυτές οι ίδιες αρνούνται την πραγματικότητα, πώς να τη σεβαστώ αυτήν τη γυναίκα; Που νομίζει ότι όλοι εμείς οι άλλοι μασάμε κουτόχορτο; Αυτή δε μας υποτιμά με το να μας παραμυθιάζει; Με απασχολεί όταν το κρυφό μυστικό που νομίζει κάποιος πως έχει, επηρεάζει τη συμπεριφορά του και μας αλλάζει τα φώτα. Και εμείς για ανθρωπιστικούς λόγους κάνουμε την πάπια. Ναι ρε παιδιά, τότε με απασχολεί. Με απασχολεί όταν ένας συνάδελφος/φίλος/γνωστός/υπάλληλος είναι ομοφυλόφιλος, το κρύβει, γουστάρει το γκόμενό μου/σύζυγο/αδερφό, και μου κάνει τη ζωή μαύρη. Ναι με απασχολεί τότε. Αλλά μόνο τότε. Δεν κάνω πλάκα, μου έχει συμβεί. Άμα δε με ενοχλεί κανείς, εγώ γιατί να ενοχλούμε από τις ιδιαιτερότητες του άλλου; Όταν ο άντρας της τάδε κυκλοφορεί με την γκόμενα και αυτή έρχεται για δουλειά/παρέα/σόι και πηδά όλες εμάς γιατί το θυμό της δεν τον βγάζει στο σπίτι όπου κυριαρχούν λεπτές ισορροπίες, τότε η έλλειψη παραδοχής και η έλλειψη ελέγχου των καταστάσεων που την απασχολούν και τροποποιούν την προσωπικότητά της, ναι με απασχολεί. Πάλι όμως, για ανθρωπιστικούς λόγους το βουλώνεις. Για να μην την πληγώσεις παραπάνω. Δε με απασχολεί αν η Λίτσα έλκεται ερωτικά από τη Μαρία, θα με απασχολήσει άμα μου την πέσει! Αλλιώς γιατί να ασχοληθώ;
 Θεωρώ υποτιμητικό κάποιοι να κρύβουν καταστάσεις και γεγονότα. Όχι γιατί είμαι περίεργη. Αλλά γιατί αυτό θίγει την ευφυΐα μου και την αντίληψή μου. Αλλιώς σκασίλα μου. Όταν όμως η συμπεριφορά του άλλου είναι τέτοια που με μειώνει εμένα, ναι με απασχολεί.
 Η παραδοχή θέλει θάρρος, θέλει αυτοπεποίθηση, θέλει έντονη προσωπικότητα. Θέλει κότσια.
 Όταν χώρισα, δυο μέρες μετά, έκανα μια ομιλία στο αμφιθέατρο. Στο τέλος και ενώ ήμουν ακόμα στο πόντιουμ, η υποδιευθύνουσα με ρώτησε για το γιό μου και μου είπε φιλιά στο γιο μου και τον άντρα μου και της απάντησα ότι για το γιο τα δέχομαι, με τον άντρα μου χώρισα. Έπεσε σιγή. Θα το μάθαιναν στη δουλειά, γιατί να το συζητάνε πίσω από την πλάτη μου; Το είπα μόνη μου και τέλειωσε το θέμα εκεί. Άμα έλεγα ευχαριστώ, σε λίγες μέρες θα με κουτσομπόλευαν όλοι. Προτίμησα να βουλώσω τα στόματά τους μόνη μου και με τη μία.
 Δεν το κάνουν πολλοί. Δεν μπορούν. Προτιμούν να ζουν διπλή ζωή και στο ροζ συννεφάκι τους. Πρόβλημά τους. Αλλά κύριε ή κυρία, μη με περνάς και για χαζή. Έχω τέτοιο iq που κατατάσσομαι στο 0,3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Δεν είσαι  η/ο  έξυπνη/ος της παρέας, ο περίγελος είσαι!

Οι παραδοχές μας είναι αυτές που μας κάνουν δυνατούς. Όχι ο στρουθοκαμηλισμός.

Είμαστε τα λάθη μας, είμαστε οι ιδιαιτερότητές μας, είμαστε θα θέλω μας. Είμαστε οι επιλογές μας. Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε για αυτό που είμαστε. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για μας!

 (η φωτό είναι άσχετη αλλά μου άρεσε, το παπούτσι ρε παιδιά, αμάν πια!) και για να κάνω μια τέτοια ανάρτηση, προφανώς κάποιο ερέθισμα είχα! ένα σχόλιο που ομολογεί κάποιος ότι του αρέσουν τα τριο στο κρεβάτι του και νόμιζε ότι θα τροποποιούσα το σχόλιο πριν το αναρτήσω.

24 σχόλια:

  1. άντρες ανιψουδα μου...πεταμενα λεφτα...
    καλυτερα να τακανουμε παπουτσια και δεν κανω πλακα!
    αφου το δηλωσε και μεντζενα: "το να αγοραζεις παπουτσια ειναι καλυτερο απο το να κανεις σεξ" φυσικα θα μου πεις και θα χεις χιλια δικια, "ευτη μωρ θεια εχει παρει τα φυλλα και τα δεντρα"
    καλα μαρη ετσι δηλωσες οτι χωρισες το μακαριτη?
    ελα μου ντε δεν επρεπε να περιμενω κατι λιγοτερο απο μια τετοια γυναικα δυναμικη και αρχιδατη...
    να μην ξεχασω...
    ε οχι και τριο...θεε μου....
    :-)
    φιλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. aunt Donna, αυτές είναι αλήθειες!
    Σωστά τα λες Ρία.. έτσι είναι είτε κάποιος μπορεί να το παραδεχτεί είτε όχι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για να φτάσεις να ξεπεράσεις ταμπού και κοινωνικά πρέπει και να παραδεχτείς ότι σου συμβαίνει / σου αρέσει / επιθυμείς, χωρίς αναστολές έχει πολύ δρόμο και κυρίως πρέπει να τα πηγαίνεις καλά πρώτα με τον εαυτό σου, ξέρεις πολλούς τέτοιους; φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aunt Donna

    ακριβώς έτσι θεία ανακοίνωσα ότι χώρισα. μια φορά το είπα. και δεν ξανασυζητήθηκε.
    δηλαδή, άμα το έκρυβα, θα έπαυε να είναι πραγματικότητα;
    σημασία έχει να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε.
    ήμαστε ότι έχουμε κάνει και πάθει. αν τα αρνηθούμε, αλλάζει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hfaistiwnas

    θέλει πολύ μαγκιά να είσαι ότι είσαι και να είσαι και περήφανη/ος γι αυτό!

    τι γίνεται εκεί στα βόρεια; βρέχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. BLUEPRINTS

    εδώ θα συμφωνήσουμε. πολύ λίγους. ο περισσότερος κόσμος δεν τολμά να παραδεχτει το τι του συμβαίνει. προτιμά να αρνείται και να κοροϊδεύει τον εαυτό του. έχω πράγματι γνωστή που ενώ είναι χωρισμένη, λέει σε όλους ότι είναι με τον άντρα της και πολύ ερωτευμένοι! και ας είμαι το προηγούμενο βράδυ με τον πρώην άντρα της και την καινούργια του σύζυγο! δηλαδή πράγματα παράλογα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι δεν βρέχει! Συννεφιές έχει!
    Περιμένουμε βροχή σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρια μου, πως μπορούν μερικοί να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους? ποτέ δεν το έκανα και ούτε θα το κάνω!!ανοιχτό βιβλίο,αν και δεν είναι πάντα καλό!!
    καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι ωραίο να κρύβεσαι από τις επιλογές σου...

    Ή κάνεις κατι ή οχι ...

    Πες τα.... πες τα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρία, ένας ομοφυλόφιλος έχει και κάποιους λόγους να το κρύψει, γιατί, κακά τα ψέματα, δεν είμαστε κοινωνία ώριμων ανθρώπων. Κι ειδικά αν κάποιος έχει να σκεφτεί και την κατακραυγή που ενδεχομένως θα υποστούν οι οικείοι του από το βορβορώδες υποκριτικό περιβάλλον κουτσομπόληδων που τους περιτριγυρίζει, δε θα βγει να μιλήσει ανοιχτά. Φταίμε λοιπόν κι εμείς σαν κοινωνικό σύνολο.

    Θα σε πάω όμως σε μια άλλη περίπτωση: Όταν κάποια τα έχει με κάποιον κι όλοι το ξέρουν, αλλά αυτή το κρύβει γιατί μέσα της τον θεωρεί "καβάτζα" και προσπαθεί να βρει κάποιον πιο "ματσωμένο" για να τυλίξει, τι λέμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ελευθερία:

    Εμένα μου φαίνεται ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός περισσότερο έμφυτος είναι παρά επίκτητος - και γι'αυτό μου φαίνεται εντελώς γελοίο να κατηγορήσω κάποιον επειδή είναι ομοφυλόφιλος ή αμφιφυλόφιλος. Είναι σα να τον κατηγορώ τον άνθρωπο επειδή έχει μπλε, πράσινα, γκρίζα ή καστανά μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Hfaistiwnas

    εδώ κάθε πέντε λεπτά ρίχνει μερικές ψιχάλες και μετά πάλι τίποτα. ίσα να μας λερώσει τα τζάμια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΟΥΛΗ

    δεν είναι καλό αλλά είναι τίμιο.
    ο μακαρίτης ο μπαμπάς μου έλεγε ότι το μεγαλύτερο ελάττωμά μου είναι η ειλικρίνειά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελευθερία

    δεν είναι μονο οι επιλογές μας που κρύβουμε, είναι και οι καταστάσεις. αυτό είναι το χειρότερο. να ξέρουν όλοι τι γίνεται, και εσύ να κάνεις την κινέζα. να ξέρουν ολοι ότι είσαι η γκόμενα πχ κάποιου και οτι έχει προβλήματα και εσύ να το παίζεις οσία. άσε γιατί μιλάω με παραδείγματα που δυστυχώς για ανθρωπιστικούς λόγους δεν μπορώ να επεκταθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Αιρετικός - The Heretic

    δε νομίζω κωνσταντίνε να ισχύει πλέον αυτό. η κοινωνία έχει δεχτεί την ομοφυλοφιλία. μπορεί να μην αποτελεί την ιδανική επιλογή αν πρόκειται για το παιδί σου, αλλά το έχουμε αποδεχτεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

    η άλλη περίπτωση είναι κλασσική περίπτωση πουτανιάς και το ξέρουν όλοι. αυτή απλά δεν παραδεχέται ότι είναι πουτάνα. θα πουλήσει το κορμί της στον μεγαλύτερο πλειοδότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Αιρετικός - The Heretic

    όσο για την απάντησή σου στην ελευθερία, συμφωνώ μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΗΜΟΥΝΑ....ΚΑΙ ΕΔΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ...12ΠΟΝΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ!!!
    ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΣΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ/ΑΝΤΡΑ/ΠΑΤΕΡΑ ΕΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΟΓΩ ΣΕΞΟΥΛΙΚΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ!!!
    ΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ...ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ Ο ΚΑΗΜΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΟΥ!!
    ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ??? ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΡΩΤΑ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΛΗΡΙΣΜΟ!!! ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aνώνυμε

    και εγώ, και ο πατέρας μου και ο πρώην άντρας μου ανήκουμε στην οικογένεια των αεροπόρων.

    επειδή η θητεία μου στις ένοπλες δυνάμεις υφίσταται ακόμα και προβλέπεται για αρκετό καιρό (εκτός και αν αύριο κερδίσω 100 εκατομμύρια ευρώ), έχω διαπιστώσει, ότι το μόνο που ΔΕΝ ενδιαφέρει την υπηρεσία είναι το τι κάνει κάποιος στο κρεββάτι του.

    υπάρχουν όλων των ειδων οι άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις. καλοί και κακοί. τίμιοι και άτιμοι. ηθικοί και ανήθικοι. περήφανοι και οσφυοκάμπτες. ετεροφυλοφιλοι και ομοφυλόφιλοι.

    ποτέ η υπηρεσία δεν ενδιαφέρθηκε για κάποιον αν η ζωή του δεν προκαλούσε και δεν την εξέθετε.

    αν λοιπόν, δεν εξέθεσες με κάποιο τρόπο την υπηρεσία με τις ερωτικές σου προτιμήσεις, τότε, ψάξε για άλλο λόγο για τον οποίο απομακρύνθηκες και οχι γιατι στο κρεββάτι σου κάνεις την κοκκινοσκουφίτσα ή το λύκο.

    σίγουρα αν δεν ψωνιζόσουν με τη στολή, αν δεν χρησιμοποιούσες τις μονάδες προς άγρα εραστών/πελατών ή δεν ανέβαζες τις ερωτικές σου περιπέτειες στο ίντερνετ με τους συντρόφους σου μέσα σε αρχηγεία, τανκ, μιράζ ή κανονιοφόρους, τότε κάτι άλλο έφταιγε.

    ψάξου γιατί μου φαίνεται περίεργο να σε διώξαν ή να σε εξανάγκασαν σε παραίτηση για τις ερωτικές σου ιδιαιτερότητες!

    σόρυ, αλλά σε κάτι άλλο έφταιξες και πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συμφωνώ απόλυτα! Αν όλοι μπορούσαν να βρουν το κουράγιο να παραδεχτούν την αλήθεια, θα γινόταν ευκολότερη η ζωή όλων μας.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρία νομίζω ότι θα πρέπει να συμφωνήσω με τον Ο Αιρετικός - The Heretic. Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα αυτό το επίπεδο παιδείας ώστε να δεχτούνε το διαφορετικό, οπότε τους ομοφυλόφιλους που το κρύβουνε τους καταλαβαίνω. Για τα άλλα που λές έχει περισσότερο δίκαιο, αν και εγώ πιστεύω ότι είτε το πεις είτε δεν το πεις θα σε κουτσομπολεύσουνε.. οπότε είναι στυο χέρι σου αν θέλεις να δώσεις τροφή στα σχόλια ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε... Από τους δύο λύκους που διαφεντεύουν τα εσώψυχα μας θα επιβιώσει αρμονικά με σένα ή θα σε κασπαράξει αυτός που ταίζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σουζάνα Xατζηνικολάου

    σούζυ, όπως γράφω, θέλει πολλά κότσια για να παραδεχτείς την αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Panos Konstantinidis

    πάνο μου, δεν είναι η ιδιαιτερότητά μας που πυροδοτεί τα σχόλια εναντίον μας, αλλά η στάση μας.
    αν κρατούμε μια αξιοπρεπή στάση, μόνο σχόλια δε θα κανουν εις βάρος μας.

    άρα, δε φταίνε μόνο οι άλλοι αλλά και εμείς οι ίδιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. elytis

    ακριβώς επειδή είναι μέσα μου, δε θα με φάει. από έμενα εξαρτάται, θα τον δαμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες