ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

22 Αυγ 2010

ΕΔΩ ΠΑΡΟΣ...

Εδώ Πάρος.
Είπαμε μόλις φτάσαμε με το seajet!
Το ξενοδοχείο ήταν στην Παροικιά, λίγα λεπτά περπάτημα από το λιμάνι και πάνω στη θάλασσα. Λίγο παλιό αλλά καθαρό, ανακαινισμένο και με κλιματισμό και τηλεόραση.
Τακτοποιηθήκαμε και απολαύσαμε το μπανάκι μας.


Το πρώτο μπάνιο μου για φέτος… η θάλασσα πεντακάθαρη, δροσερή αλλά όχι κρύα και με το μπαράκι της να προμηθεύεσαι τα απαραίτητα.
Όταν άρχισε να δύει ο ήλιος είπαμε να επιστρέψουμε. Φάγαμε σε ένα φοβερό ταβερνάκι με εκπληκτικές σπεσιαλιτέ και τιμές.
Το λογικό ήταν να κάνουμε το ντουζάκι μας και να πέσουμε για ύπνο. Γιατί το προηγούμενο βράδυ, δεν κοιμηθήκαμε. Παίζαμε τάβλι ως τις τέσσερις το πρωί και μετά για να μη χάσουμε το δρομολόγιο, ήπιαμε καφέ και πήγαμε στην αδερφή μου στο Πικέρμι!
Έλα όμως που ο άντρας της παρέας είχε ραντεβού με την παρέα του! Έτσι φύγαμε για τη Νάουσα.
Χαμός στο λεωφορείο.


Πως βλέπουμε κάτι φωτογραφίες με τα τραίνα στην Ινδία; Κάπως έτσι. Το δείχνει και η φωτογραφία. Μόλις φτάσαμε στη Νάουσα, άρχισε η πιτσιρικαρία να χειροκροτεί. Γιατί αυτό δε σας το είπα. Στην Πάρο ένιωσα κωλόγρια του κερατά. Οι ηλικίες των τουριστών κυμαίνονταν από 15 ως 22, άντε γιατί είμαι καλή, ως 25 χρονών. 
Μας άφησε το λεωφορείο στο γεφυράκι, ένα γεφυράκι πέτρινο στο κέντρο της Νάουσας που πάντα είχε πάνω χίλια άτομα να κάθονται. Απορώ πως δεν έχει πέσει ακόμα.
Και με το που κατεβαίνουμε ακολουθεί ο εξής διάλογος (περίπου διάλογος, μάλλον σαν διάγγελμα ήταν)!
Υιός: Ρία (το μαμά το κόψαμε μόλις πατήσαμε πόδι στο λιμάνι της Ραφήνας) από εδώ η ΄Ελενα, από εδώ η μαμά της. Μαμά της Έλενας, αυτή είναι η μαμά μου. Εμείς φεύγουμε, θα τα πούμε το πρωί.
Η ώρα ήταν δώδεκα το βράδυ. Συστηθήκαμε όπως έπρεπε με τη γυναίκα και πήγαμε για ένα ποτό.  Στις δύο, είπαμε να πάμε και μια βόλτα στην πόλη. Γραφικά τα δρομάκια της πόλης, στενά, κάτασπρα, γεμάτα κόσμο και μύριζαν κατρουλήλες γιατί οι εγγλέζοι, ναι είχε και από αυτούς, έπιναν τον άμπακο και μετά κατουρούσαν όπου έβρισκαν. Παντού κάτω είχε τενεκεδάκια από μπύρες και ρεντμπούλ!
Κατά τις τέσσερις το πρωί μου λέει η κυρία, δεν πάμε στο ξενοδοχείο να την πέσουμε στο κρεβάτι μου εγώ και στης Έλενας εσύ; Η πρόταση ήταν όχι μόνο δελεαστική αλλά υπέροχη. Φευ, το σκυλάκι της κυρίας είχε αντίρρηση να ξαπλώσω στο κρεβάτι της Έλενας και γάβγιζε σαν τρελό. Είναι και σαν ξεσκονόπανο με ποδαράκια, κόντεψε να σηκώσει το ξενοδοχείο στο πόδι. Έτσι πήραμε τις τσάντες μας και πήγαμε στα σκαλάκια του ξενοδοχείου να περιμένουμε τα βλαστάρια μας.
Τα οποία ήρθαν στις επτά το πρωί! Άυπνα και με τόση ζωντάνια που τρομάξαμε. Παίρνω το δικό μου και ξεκινήσαμε για την Παροικιά με τον ίδιο τρόπο που ήρθαμε.


Η φωτογραφία δείχνει πως έρχονταν τα πιτσιρίκια στο γεφυράκι για να βρουν ταξί όταν έκλεισε το Βαρελάδικο…
Φτάσαμε αισίως στο ξενοδοχείο μας και ξεραθήκαμε ως το μεσημέρι που ο κύριος έφυγε για το πούντα μπητς…  ευτυχώς ήρθε η μαμά της Έλενας και πήγαμε για μπάνιο.
Το βράδυ το ίδιο σκηνικό, αλλά το ρίξαμε έξω με την άλλη μαμά. Ψωνίσαμε από τη Νάουσα, ήπιαμε και τους καφέδες μας, ήμασταν φρέσκες μέχρι το πρωί.
Τρίτο ξενύχτι στη σειρά δε θα άντεχα. Ο νεαρός πήγαινε μόνος του για μπαρότσαρκα στη Νάουσα και εγώ έκανα το δικό μου πρόγραμμα. Τον άφηνα να κοιμάται και πήγα παντού. Παντού όμως!
Μόνο στην Αντίπαρο τον πήρα μαζί μου. Είδα και τον Τομ Χανκς.
Σε γενικές γραμμές η Πάρος είναι ένα ξερονήσι, μεγαλούτσικο. Οι παραλίες είναι σχεδόν ίδιες. Με ψιλή άμμο και ήρεμα νερά. Παρουσιάζει μια διαφοροποίηση η παραλία στις κολυμπήθρες γιατί είναι σκαλισμένα τα βράχια και είναι κάτι ξεχωριστό χωρίς όμως να με ενθουσίασε. Η χρυσή ακτή, είναι για sea maniacs, σκι, jetski, sea kites, ότι μπορείς να φανταστείς και όλα με την μπύρα στο χέρι.
Εν κατακλείδι, δε με ενθουσίασε η Πάρος. Δεν είναι από τα νησιά που θα φρόντιζα να ξαναπάω. Ωραίοι οι άνθρωποι αλλά όχι και όπως στη Μακεδονία!
Η επιστροφή ήταν επεισοδιακή. Μια κοπέλα ισχυριζόταν ότι της έκλεψαν την τσάντα. Μας άφησαν στον ήλιο μια ώρα να περιμένουμε να μπούμε στο σητζετ και καήκαμε. Άσε την καθυστέρηση.


Για το τι βρήκα στην Αθήνα, σας το εξέθεσα. Τώρα ετοιμάζομαι για την Τζια. Παντρεύεται ένας ξάδερφος και τρέχω να φτιάξω φόρεμα για γάμο σε νησί…
Ευτυχώς να ξεχαστώ λίγο, γιατί η ήττα είναι πρόσφατη!!!

24 σχόλια:

  1. Καλά συγγνώμη κιόλας, αλλά εσένα και τη μαμά της Ελενας τις σας πήρανε μαζί τους; Τσάμπα τα διπλά έξοδα δηλαδή...2 δωματια, 4 εισητήρια, ποτά, φαγητά κτλ.

    Και του χρόνου μόνος ο υιος...με την Ελενα ήθελα να πω...και χωρίς τη μαμά της!

    Καλά να περάσεις στην Τζια και να πεις και εντυπώσεις γιατί δεν έχω πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NdN

    καλέ, ήρθανε μαζί μας γιατί είναι η τελευταία χρονιά που μας ανέχονται. του χρόνου έχει κανονίσει ήδη. μόνη μου θα πάω στο παρίσι το άλλο καλοκαίρι. ο κύριος θα είναι χίο και λίμνη πλαστήρα. εννοείται πως πρέπει να έχω το σπίτι στο χωριό καθαρό και γεμάτο τρόφιμα. το ίδιο θα κάνει και μια άλλη μαμά στη χίο. και μετά θα πάνε σε κανένα νησάκι για πέντε ημέρες. η έλενα δεν είναι κάτι σημαντικό, κατερίνα τη λενε τη σημαντική και της κάνει και νούμερα ο νεαρός. παίζουν και κάτι άλλα ονόματα όπως άννυ, αφροδίτη, νατάσσα και πάει λεγοντας.

    στην πάρο ήρθανε για να πληρώνουμε εμέις. τι νόμιζες; ότι τους πήρε ο πόνος να κάνουν διακοπές μαζί μας; απλά μας ανέχονταν. άσε που εκεί ήταν και όλη μα όλη η παρέα του! και να σκεφτείς ότι εγώ διάλεξα το μέρος που θα πηγαίναμε διακοπές. πως κατάφερε και οργανώθηκε αμέσως δεν μπόρεσα να καταλάβω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον έπρεπε να τον αφήσεις μόνο του να πάει, αλλά όπως και να χει πέρασες και εσύ καλά και το χάρηκες!!
    Του χρόνου Μύκονο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε και του χρόνου Σύρο!!
    Καλησπέρα φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hfaistiwnas

    δεν υπολόγιζα κάτι τέτοιο.
    διάλεξα την πάρο εγώ στα μέσα ιουλίου. πως κατάφερε ο μούργος και δικτυώθηκε και όλοι οι φίλοι του ήταν εκεί, δεν το κατάλαβα. πάντως ήταν η τελευταία φορά που τον κουβαλούσα μαζί μου και αυτό είχε σημασία γιατί το κατάλαβε και ο μικρός.

    είπε ότι ίσως του χρόνου να έρθει μαζί μου μόνο αν είναι για κανένα πενταήμερο στο εξωτερικό!
    κάτι είναι και αυτό.

    μύκονο έχω πάει αλλα δεν είναι του στυλ μου. προτιμώ την άνδρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΟΥΛΗ

    θεώρησέ το δεδομένο. έχω βρει και μερικές κάρτες από ξενοδοχεία...
    θα σου πως λεπτομέρειες με μέηλ. άσε που με το κλαμπ της χιονάτης, λεμε να έρθουμε και κανένα σαββατοκύριακο μέσα στο φθινόπωρο για περιπέτεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμείς που κάναμε διακοπές στην εξωτική Γλυφάδα (Αττικής) φέτος, ζηλεύουμε κι ας μην μας τα λες και τόσο ειδυλλιακά! Να περνάς πάντα καλά (και χωρίς "ήττες") εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο υιος ηθελε γκομενες βρε ριακι μου,τουλαχιστο περασατε καλα αυτο εχει σημασια
    αντε κι ελπιζω να σε δουμε κι απο δω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα παιδιά όμως καλοπεράσανε! Χεχε!
    Και νομίζω ότι το χαρήκατε και σεις ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να μαστε λοιπον ολοι πισω!
    xaxa παλι καλα, φιλεναδα! Τυχερη σταθηκες! Καποιον αλλον καποια κοπελια με τη φιλη της τον ειχαν παρει στον Μακροπουλο ενα βραδυ χειμωνιατικο και κατεληξε ο father σε γκαρνταρομπα που εναπωθεσαν οι δεσποινιδες τα παλτα τους!
    Μα αφου σου ειπα βρε φιλεναδα : Τι δουλεια εχεις εσυ εκει που πανε τα Λυκεια? Ενιωσες ηττα? Ανεβασες το μεσο ορο ηλικιας? Καλα να παθεις!
    Οσο για την ιδεα σου για του χρονου, λογικη και θα κοστισει και λιγοτερο! Αλλα γιατι να τους εχεις και τροφιμα στο σπιτι? Δεν μπορουν να βγαινουν να αγοραζουν? Αγροικια ειναι, στην ερημια? Θα απελπιστουν βρε τα ερημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τωρα το προσεξα! Γουσταρω τατου! χεχεεχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. sstamoul

    ευχαριστώ μαμα εις το τετράγωνο.
    μια χαρά είναι η εξωτική γλυφάδα. δίπλα στη θάλασσα και στους προποδες του βουνού. νομίζεις ότι λιγότερο έκανα εγώ να πάω στη θάλασσα; κάθε μέρα πήγαινα και αλλού με το λεωφορείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. stella

    χμμμμ, μπορεί να ανηφορίσω για τη χαλκιδική σε κανένα μήνα!
    εγώ για μενα πήγα στην πάρο, απλά έτυχε να είναι εκεί και οι φίλοι του και εγώ την πάτησα. τρεις μέρες είχα την άλλη μαμά. μετά μόνη μου πήγαινα όπου ήθελα. έχει και αυτό τα καλά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. KitsosMitsos

    έκαναν τη νύχτα μέρα. το βράδυ μπαρότσαρκες και το πρωί ως το απόγευμα κοιμόνταν. πρωί, νεαρό σε παραλία δεν έβλεπες. από τις τρεις και μετά ξεμυτούσε κανένα πιτσιρίκι.

    τα πρωινά, μόνο εγώ και οι ντόπιοι στις παραλίες ήμασταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. λιακαδα

    γύρισες πουλάκι μου;
    εγώ δεν πήγαινα στα μέρη που πηγαίναν τα παιδιά. εγώ πιο λάιτ πράγματα τις δυο πρώτες νύχτες δηλαδή, μετά κοιμόμουν και τα πρωινά για μπάνιο, το απόγευμα στα μαγαζιά και το βράδυ διάβασμα!

    δεν πέρασα και άσχημα, αλλά μπορούσε να είναι και καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. λιακαδα

    για το τατού, μιλ μερσί. όταν γύρισα στην αθήνα και το έβγαλα, εκεί που ηταν η χέννα, το δέρμα ήταν άσπρο και γύρω γύρω μαυρο το ποδι. είχε πολύ πλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εμένα πάντως με είχε ενθουσιάσει η Πάρος παλαιότερα (βέβαια ήμουνα και 20 ετών όταν πρωτοπήγα) και πήγα τριες συνεχόμενες χρονιές. Αν πήγαινα τώρα (έχω μπει στα πρώτα -άντα) μπορεί και να βαριόμουνα αλλά για πιτσιρικάδες είναι τέλεια.

    Πάντως καλύτερα μόνη σου για διακοπές, ο μικρός θα θέλει να κάνει τα δικά του, εσύ τα δικά σου... μην μπλεχτήτε και ο ένας στα πόδια του άλλου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στην πουντα πηγες? budgie jumping εκανες? Αν οχι δεν "ειδες" τπτ! χεεχεχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επεστρεψα... Αλλα για πόσο! Θα δειξει! Προς το παρον κανω ανασυγκροτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Panos Konstantinidis

    επειδή και το παιδί ήξερε πως στα 18 θα κάνει μόνος του διακοπές, ήθελε να παμε μαζί. εγώ διάλεξα το νησί αλλά μόλις τον ρώτησαν που θα πήγαινε, είπε πάρο και όλως παραδόξως είχαν κανονίσει παιδιά απο το φροντιστήριο και καθηγητές μαζί να πάνε εκεί, πολύ πριν το κανονίσω εγω για το παιδί. οπότε του ήρθε κουτί του νεαρού.

    του χρόνου έχει παρίσι και σύρο! θα πω στη φούλη να μου κλείσει το καλύτερο ξενοδοχείο πάνω στη θάλασσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λιακαδα

    και στην πούντα και στο μπούντα μπητς ειναι τελείως διαφορετικά μέρη.

    όχι εξτρημ σπορ δεν έκανα. δεν είμαι για τέτοια γιατί είμαι φοβιτσιάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λιακαδα

    αμάν καλέ, πάλι σουρτουκεύεις;;;;;;;;;;
    που θα πας αυτή τη φορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρία μου, είμαι πια μαμά εις την τρίτην! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. sstamoul

    συγχαρητήριαααααααααααα!
    έχεις δίκιο, είσαι μαμά εις τον κύβο!

    τηλεόραση δεν έχετε στην κρεβατοκάμαρα, εεε;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες